Haninge imorgon

Startlistan inför imorgon. Både Frans och Solle är efteranmälda till MSVB. TAaggaa!!

LA


MSVB


Bildbomb från Färingsö

Mer än 20 kommentarer innebar bilder från Färigsö idag. Så let´s go för en bildbomb.


Pyssel med hästarna innan tävlingen.
 

Lastat och klart


mot färingsö

Dags att röra sig upp mot stallet och sedan vidare till Färingsö. Tänkte ta  ett gäng bilder från dagen, vill ni se dom sen?

20 kommentarer så får ni se ett gäng bilder från dagen senare ;D


vi är på safari

Hahah, ett failat video klipp som råkade bli av i smyg för någon dag sen när vi red. Vi hade sett en älg i början, när vi skulle rida hem sen så skulle vi kolla om älgen stog kvar. Och det gjorde den så skulle filma och visa er, bara det  att kameran varit på hela tiden så ni får höra ett ganska konstigt samtal från oss...
(OBS! Vi hörde skott då och då så vi trodde älgen blivit skjuten...)
EXTRA EXTRA ;)


på söndag!

Idag hade jag båda hästarna med mig till Nytorp och Ulrica var där för att träna mig och tömköra Braven lite. Hade inte med mig kameran, för jag tänkte att det var skönt att inte ha med den någon gång.

Roxi gick ganska bra, pigg och allert men hängde mycket i handen. Försökte få igång bakbenen med övergångar och skänkelvikningar, öppnor, slutor m.m. Det fungerade ganska bra, men sen när jag skulle fatta galopp från skritt till galopp i höger varv, vart hon stark och öppen i formen hela tiden. Då satte sig Ulrica upp lite på Roxi och hjälpte mig lite.

Braven tömkörde Ulrica ibörjan sen fick jag testa lite i slutet. Han såg så härlig ut! Helt underbart fin! Jag verkligen LÄNGTAR tills jag får rida honom på söndag! Har längtat så!


Ovisad bild


hopptävling

Det blir tävling imorgon på Färingsö! Hoppning med Roxi, självklart drar jag med mig Linnea som tar foton och pappa som filmar, så lägger jag upp det här sen! :D Ska bli jätte roligt att tävla i hoppning, har inte gjort det på nästan 7månader.. :oGud vilka fina miner man gör när man hoppar, men det får jag bjuda på. Bilderna är tagna av Emelie på Fjord-SM i somras! Längtar till nästa SM, fast iår blir det bara dressyr, det är lite över 2månader dit!


<3
Känns så overkligt att du är min, jag lyser upp så fort jag bara ser dig.
Orkar inte bry mig vad andra tycker, du är det absolut det bästa som hänt mig.
Du är underbar.

Seriöst, min bästa vän ♥läder eller inte

För mig är det en självklarhet att lasta mina hästar i en läder grimma om det finns möjlighet till det. Det är klart, har läder grimman gått sönder eller nåt sånt så är det inte att jag vägrar åka någon stans. Jag vet att mina hästar är klockrena när det gäller transporten och har heller aldrig fått någon panik vid utlastning, det är en anldening till att jag skulle våga lasta dom med nylon grimma om det inte finns någon annan möjlighet. Jag ser det mer som en extra lätt och billig för den delen också säkerhets åt gärd. Händer det något i transporten så att hästen, tex kastar sig bakåt så går läder grimman av. Hade hästen då istället haft på sig en nylon grimma så hade det istället tagit stopp för hästen. Det i sig kan medföra att hästen får panik och tillför mycket värre skada en vad som skulle hänt om den haft en läder grimma som gått av.

Vad har ni för åsikt angående lädergrimma?


Som ni ser så har inte Mint någon läder grimma på sig. Det beror på att han special lastas med repgrimma och lång lina.


galoppEn galopp på ängen, ursäkta min röst och var jag typ mummlar xD
Jaja, se och njut! Härligt var det iaf!


katastrof

Som ni kanske märkt så är det trögt på bloggen just nu. Vi har drabbats av extrem blogg torka, så kom gärna med förslag om olika saker som är roligt att läsa om eller ni tycker vi borde skriva mer om. För att göra det hela lite roligare för er också så den som kommer med flest förslag får en länkning. :)

svar

varför fram man händer så att han inte får stöd? kul med någon som tänker annorlunda- jag brukar försöka undvika det så långt det går eftersom det i min värld är en eftergift=belöning på beteendet. Likadant att inte luta sig framåt och lätta ur sadeln när det sker, utan försöka sitta kvar rakt i sadeln istället för att hänga med upp, då blir det jobbigare för hästen att stegra. Självklart beroende på hur högt hästen reser sig, reser den sig högt måste man ju fram annars är risken att hästen tappar balansen och slår över.

Så tänker jag, hur tänker du? :)

Jag tänker så att hästen inte ska få något stöd av mig som ryttare när den gör något som inte är okej. Då blir det också svårare för hästen att resa sig upp. Jag brukar inte lägga fram handen när jag belönar min häst, utan den får en klapp och eftergiften den ger sig själv. Jag brukar oftast sitta med handen helt stilla och tygeln spänd, när hästen själv sänker huvudet så blir det atomatiskt en eftergift där. :)

Finns det någon som tänker på ett annat sätt så skriv gärna, alltid kul att höra fleras åsikt! :)


sjuk

Förlåt att ja inte blogga bara ett inlägg igår men för det första fyllde min mamma år, sen somnade jag som en stock i soffan. Så jag hann inte plugga eller någonting, vilket jag skulle gjort.

Jag gick hem från skolan idag, mår inte alls bra. Får se om jag orkar skriva mer inlägg nu, annars gör jag det senare.
scapa med 3a

Bara jag som börjar tycka scapa schabrak med 3an blir fulare och fulare? Kanske för att alla vill ha dom. Gillade dom schabraken jätte mkt förut och ville mer en gärna ha ett. Men nu tycker jag att dom blir fulare och fulare. Konstigt va? Därimot gillar jag dom andra scapa utan 3an. Ngn mer som börjar tröttna på scapa schabraken med den stora 3an? :)


dagen i stallet

Började eftermiddagen i stallet med att rida över vägen på Frans med Vici och Roxi. Vi stötte även på en älg på vägen, dock en bit bort. Vi råkade även ha på Vicis mobil kamera så den spelade in när vi snackade omedvetet. Det kommer upp här om Vici får upp det på datorn.

Efter det så red jag Solle i sommarhagen, han gick jätte bra och lyssnade utan att bara springa.
 
Fick en fråga också om jag inte kan fota Jossan och Mint på Färingsö, och jo det kan jag göra. :)


angående bilderna

Vi har tagit kontakt med kundsurvice på blogg.se för att fråga varför vissa av er inte kan se våra bilder. Vi fick svaret att vi ska fråga er vilken webbläsare ni använder er utav.

Så om ni vill kunna se bilderna på våran blogg, ta er tid och kommentera vilken webbläsare ni använder er utav så kanske det här fixar sig! :)


mina två helger

Mina två helger fram över kommer bli väldigt häst relaterade har jag nyss kommmit fram till. :) I helgen på lördag ska jag med Jossan till Färingsö rididrott där hon ska hoppa Mint en LC, även hennes kompis Joanna ifrån vårat stall ska debutera på tävling med hennes ponny Cappi i en LD. Förhoppningsvis ska Victoria dit med Roxi också, alltid mycket roligare när man känner fler som ska dit. Dagen efter så ska jag till Haninge bygden och hoppa Frans och Solle en LA och kanske MSVB, då ska även Joanna och hennes mamma Eva med och hjälpa till eftersom att pappa inte är hemma då. Helgen efter det så blir det Gotland, så jäkla roligt vi ska ha, årets första meeting för den delen också. Längtar ihjäl mig :D Sen blir det lite vila för hästarna. Nu har ni koll på mina två häst relaterade helger.

Juste, ska nog till Skogslottens meeting den 1-3 Juni också. :)
jossan och Majsan på FäringsöfilmDen här gjorde Icccaaa @bdb till mig för ett tag sen, är den inte fin? :D


hoppning

Här kommer Lite bilder på när jag, Elina, Joanna och Jossan hoppade på ridbanan. Det gick väldigt bra för mig och Roxi och jag funderar på om jag skulle kunna vara med på en hopptävling nu i helgen på färingsö, eftersom jag inte kunde vara med på Braven pga hans rygg. Men jag får fundera lite! ;)

promenad

Här kommer lite bilder från precis när jag och Elina skulle gå ut en sväng, fast Elina red, haha. Braven var lite dryg att gå med idag han hoppade runt rakt upp i luften och nån gång stegrade han, fast inte alls högt. Ibland gick han på mig och hoppade rakt in i mig när ha blev rädd, jaa vad kan jag säga, han är lite speciell, det är därför jag älskar honom :)♥

Det hade regnat precis, så han var lite blöt när jag tog in honom, så han fick ha en fleece täcke på sig. :)
svar och vinnare

Den som först hittade alla fel på finn fem fel var enallroundryttare , Grattis.


har precis börjat läsa eran blogg så vem är den svarta shettisen? och hur många hästar har du nu Elina?
Alltid roligt med nya läsare! Det är våran shettis. Vi har 5 hästar just nu, men det är bara 4 som vi äger själva. :)


Hej! Kan inte du ta fram nya bilder på dig och hästarna, om någon fottar er eller något. skulle vara kul! Vilka är det som fottar dig och victoria, är det olika eller har ni någon som gör det???
Jo absolut, det ska jag göra. Det är olika från gång till gång :)

Hur högt har du hoppat? Du är verkligen duktig!! :)
Jag och Solle har hoppat över hinderstöd en gång, men det kanske inte räknas så där jätte mycket, haha. Men med Solle har jag hoppat 140 cm på enstaka hinder. Frans har jag hoppat 130 tror jag på enstaka. Tack så jätte mycket, det är sånna här kommentarer man blir peppad av :D

Grattis till placeringen :D Hur gick de för din syrra? :)
Tack tack :) Hon gick nolla i grunden, sen kom hon lite konstigt mot kombenationen så han sprang på sidan där en gång, sen missade hon också sista hindret så hon fick lägga en volt. Så hon slutade på 8 fel i omhoppningen samt några tidsfel.


Dagen

Jag började med att skritta ut på Solle med Victoria som ledde Braven. Har inte så mycket att säga, men det gick väl bra :P Efter det så red jag Tolle, han är så mjuk och fin i munnen nu så jag blir helt galen när jag rider honom, det känns så bra och det är kul när man känner sån skillnad. Jag ska be någon filma när jag rider honom så ska ni få se hur fin han har blivit :) Men iallafall så hoppade typ halva stallet idag, random. Så passade på även jag. han var super fin och lyssnade nästan lite för bra på förhållningarna så han kom lite sakta vissa gånger men han var jätte mysig. Jossan ville pront rida Frans idag och hoppa lite, så när alla endå var i farten så fick hon även skutta lite. Victorias pappa tog bilder idag också, så dom får ni se om Victoria laddar upp dom eller inte! :)


jag har överlevt

Jag har överlevt första skoldagen men jag saknar redan att ha lov :( Det var iof jätte roligt att träffa alla kompisar och så. Nu ska jag åka till stallet och rida Solle och Tolle, Frans får nog vila idag då han gått varje dag nu. Mamma pratade med Lena idag(Lena Salin, lagledare) och hon berättade att dom hade hyrt gräsbanan på årsta runsten den 2 Maj, alltså dagen efter haninge. Eftersom att Gotland går på gräs så ska vi trän hoppa på det underlaget.

Men måste dra nu, vi hörs senare dudes. Har ni något speciellt ni vill läsa eller något som ni undrar så släng in en kommentar :)


Film från Sundby

Nu har min data tagit sig samman igen vilket gör att det nu går att ladda upp filmen från igår. Men somsagt så var rundan inte fin och han hängde sig i handen. Omhoppningen var värst, man kan även se mot vatten mattan i omhoppningen hur han taggar till mot nåt annat hinder så jag får dra runt honom.


Nu taggar vi till nästa helg, går ut LA med både Frans och Solle, känns dom bra och att banan ser bra ut så efteranmäler jag MSVB på plats. :)

Solle i msvb, 120 cm i tierp förra sommaren


En hoppande fästing

Det är svårt att tro att Majsan är löshoppad 100 cm när hon själv bara är 103 cm. Som tur var finns det bild bevis. Lalala, vad säger ni nu va? :D
Bilden är tagen runt 2008?


tömkörning

Här kommer en film från när vi tömkörde Braven idag! Först körde Ulrica honom, för att se hur han reagerade och så, sen fick jag köra lite. Jag kan ju inte säga att jag är duktig, men jag försöker iaf, så det är väl OK. Jag har inte tömkört så många gånger i mitt liv, jag tycker det är lite kul! Måste hålla lite mer koll på tömmarna bara, men jag lär mig! ^^
Resultat ifrån sundby ridklubb

Min data är lite latjolajban just nu och har inget internet. Suck. Men gick in på våran gamla data iallafall, film kommer upp så fort min data tar sig samman och börjar sammarbeta igen. :)

Va ju somsagt på Sundby ridklubb och hoppade Solle en LB. Bra att passa på när Jossan endå skulle dit. Han var riktigt pigg. Som han aldriiiig är annars... Men iallafall så framhoppningen var usel, dåligt underlag och flera hade gått omkull. Så tog det jätte försiktigt där. Inne på banan så kände jag hur laddad han var, han lyssnade knappt mot första hindret och hängde i handen på mig, omhoppningen var värst då han taggade upp sig ordentligt. Men vi gick runt dubbel nolla. Tog väldigt långa svängar eftersom att jag inte skulle satsa något, men det var bara 3 nollor och jag hade ju då såklart den långsammaste tiden så gick in på 3 plats. :) Eftersom att han var så överladdad så kändes det mest som att jag drog i honom vilket medförde att rundan kändes skit dålig rent ut sagt. Men alla sa att det såg bra ut, så antagligen kändes det värre än vad det såg ut, som tur var. Men somsagt så är det ju känslan som räknas. :)

Första och sista LDn med Frans på Sundby, 2008?


första doppet i poolen

ÅRETS FÖRSTA DOPP I POOLEN, 13GRADER VARMT! :DJag och Tesse har legat och stekt hela dagen nu, därför har jag inte hunnit blogga. Det är 30grader varmt i luften nu, jätte skönt! Kommer fler inlägg senare! :D


sovmorgon

Hemma och mellar landar lite nu och äter lunch och byter om. Var i stallet nu på morgonen och red igenom Frans, han var grymt fin och lyssnade riktigt bra på mina halter utan att rycka upp huvudet. Jossan fick även hoppa upp på honom i slutet och känna på honom efter jag har ridigt honom. Hon är fortfarande pytte liten på honom, haha. Men det går bättre och bättre, tror även hon hittade några knappar idag på honom. :)
Nu åker vi strax upp till stallet igen, lång och skön sovmorgon. Det gillar vi! :D Men nu ska jag byta om, så hörs vi när jag kommer hem sen.FINN 5 FEL

Tänkte köra en liten underhållande "Finn fem fel" idag. Så den personen som först svarar rätt på alla fel vinner alltså en länkning.
1an är alltså orginalet och 2an är redigerad.


Tävlingen

Idag var det tävling på Siggesta med Roxan, i div 1. Själv är jag supernöjd meed både min och Roxans insatts. Hon var verkligen jätte fin på framridningen, hon blev lite öppen i formen på vissa ställen när jag red programmet men annars var det bra. Jag tyckte det viktigaste var att hon gick fram för skänkeln och var mjuk i munnen och det var hon! Det räckte till 56,49%, domaren låg ganska lågt också. Jag kom inte först och inte sist, utan någonstans mitt imellan. Inte så illa tycker jag det var med min fina lilla fjording! ;)

Laget ligger nu tror jag 6:a, så hoppas det det det går ännu bättre nästa omgång! ;)starlista inför imorgon

Såhär ser startlistan ut för imorgon,Som ni ser så startar jag nästan sist. Skönt. Vi gjorde en klass ändring så jossan hoppar också LB ist för LC så det innebär att det blir sovmorgon imorgon! :)


Går det bra och känns bra imorgon så stryker jag LB på haninge  den 1 maj och går ut i LA på samma sätt som med Frans. Alltså om det går bra så efteranmäler jag till MSVB. Så hoppas det går bra imorgon då :)


Resultat ifrån Hölö ridklubb

Nu är jag hemma efter en kort och skön tävlings dag. Och en väldigt lyckas ådan också :)
LD+5
Majsan var väldigt seg och loj, ju mer man går på henne och driver henne ju mer sur och seg blir hon. STON. Men det gick bra endå och hon fick till en del svängar och hon kom 2:a på det.

Mint var faktiskt laddad, han är lite till och från. Ibland är han jätte seg och ibland pigg. Men idag somsagt så hade han en pigg dag. Han var superfin och hoppade kanon. Hon puttade ner sig själv och Majsan ifrån segern, så hon och Mint vann.

Roligt för henne att komma både 1a och 2a när det för den delen också bara är 2 placerade. :)

LC
Majsan var mycket mer frammåt i denna klassen. Hon hoppade verkligen super bra inne på banan och var högt över. Tyvär så kom dom för nära på 4an och fick ett pet. Men det gjorde inte så mycket för hon var så jäkla fin förövrigt. :)

Mint var lika pigg i den här klassen också och hoppade som en super kula. :D Han gick dubbelnolla den här gången också och gick in på 2a plats.

Sammanfattning om dagen; LD+5 1&2    LC 2

Bjussar även på några bilder från idag.

D R E G G L A R F Ö R D E N N A B I L D

Godmorgon

Hejja Majsan

Är det omhoppning sä är det!

Hon är faktiskt inte så tjopig, kolla frambenen :D

Skyyyysta då, jag är hungrig

snäääälla?

Hans framben är inte så dumma dom heller

Ja, någon måste ju vinna....... och komma tvåamina stövlar :(

Det här hände på tävlingen i fredags, bara säkert 15gånger använda? Det hände när jag precis skulle in på banan, så kunde inte få stöd med ena benet, haha...


Så nu får jag rida med mina Mountain horse så länge.. :(


Siggesta

Nu drar jag till stallet och tar ut alla hästarna i stallet! Idag är det Div 1 med Roxi på Siggesta, så ni får hålla tummarna för oss nu och Täby!♥
Mot hölö ridklubb

Nu åker jag och pappa snart upp till stallet. Jossan och mamma är redan där och håller på att förbereda. Har mjukis byxor ock tjocktröja, men under, då ni. Jag har jeans shorts och ett linne. Tror ni att jag får chansen att ta av mjukisbyxorna och tröjan så kanske man får lite färg idag? Förhoppningsvis blir det varmt :D Jag har inte förberett några tidsinställda, men enligt planen så kommer vi hem runt 12 idag eftersom att det inte är så många starter. Men nu ska vi rulla, hörs senare underbara läsare.Påsk present

Vet ni vad jag fick i påsk present då? Jo en boxgardin :D Har nu bara fula som det står folksam på men nu fick jag en från horse wear. Jag är jätte glad och har precis beställt den, håller tummarna på att den kommer innan gotland.
Jag valde en marin med röd och silver. Den kommer i princip se ut såhär fast med silver istället för vitt och att texten kommer stå i en båge och text färgen är silver. Kommer även vara en sverige flagga under mitt namn.
Vad tror ni, snyggt eller fult? :)


bloggtävlingen, sista dagen!

Sista dagen för att vara med i tävlingen för imorgon avgörs den! Sen väntar ännu en rolig tävling! :DKlicka här för mer info och för att delta!


Ingen sovmorgon

Ingen sovmorgon imorgon för mig inte. Jossan ska nämligen iväg till Hölö med Mint och Majsan och hoppa LD+ och LC med båda. (tror jag). Och självklart hänger jag med och hjälper till. :) I övermorgon är det även Sundby. Mint åker med och hoppar LC och Solle hoppar somsagt LB. Så dom sista lovdagarna tillbringas på ponny tävlingar. Det är alltid lika trevligt att åka på tävling med Mint och Majsan, det är så gulligt. Det bästa är när Majsan gått in och slagit alla B-ponnyer och kommer in med seger täcke. Så imorgon håller jag på Majsan, min idol :D
Taktik snack förra sommaren på färigsö. Där ska jossan även hoppa Mint och Majsan nästa helg :)
BJUDER STORT PÅ BILDEN
 


HEADER TÄVLING

Nu har jag och Elina tröttnat på designen och headern, så vi tänkte att vi kunde ha en header tävling igen! Vi tycker det är så kul att ni brukar skicka in så fina bidrag, så nu kör vi!

Headern ska innehålla: Elina Mellberg, Victoria Avellan Ryd, Ponilovers - For The Love Of Horses
Och kontakta oss på ponilovers@hotmail.com
Krav är också att den inte ska vara rosa den här gången, sorry Elina! ;)

Tävlingen avgörs om 12dagar och den som vinner kommer komma upp som header på våran blogg och får en länk i varje inlägg i 1 dag.

Om du vill får du också göra en hel design, men det är upp till dig. :)


Den här var den första!

Det här är den andra (nuvarande)

Vad blir nästa? ;)


mig & Roxan

Nu kommer en hel del bilder på mig och Roxan, som Linnea tog!

Visst är dom fina?! :D
Bilder nu då

Idag var vi på Nytorp och longerade Braven, han var jätte duktig. Saknar verkligen att rida honom, även fast det gått 2dagar, haha (!), nä men han har ju inte varit sig själv, så jag hoppas allt bli bra nu, det tror jag! :)

Sen har min pappa pratat med Gunilla (Linns mamma) och nu ska vi köpa hans gamla sadel! :)

Här kommer bilder från dagen som Llinnea har fotat! :DMin bebis♥


mina outfit´s

Mina outfit´s idag!
HAHA, den första tar priset asså! xD


40 kommentarerVill ni se mera bilder måste ni kommentera över 40kommentarer, annars får ni inte se mera! :)


Tävlingen igår i RimboTävlingen igår gick inte alls bra. Vi var inte ett dugg överänns, hon var raka motsattsen till fin. Hon var så sjukt lat och bara hängde i handen och var stark, usch fy blää! Ingen toppendag för oss båda skulle jag säga, jaja även fast det gick så fruktansvärt dåligt, fick vi 63,49% så det var ju åndå rätt bra.

Hoppas det går bättre imorgon! Då är det Allsvenskan Div 1 på Siggesta! :)


Transportskydd, eller inte?

Min åsikt om transportskydd. Varför ska man ha så klumpiga saker på hästen egentligen? Jag menar, det folk hellst vill ha är skydd som går över knäet på hästen. Men varför ska dom gå så högt? Man kan ju lika gärna ha vanliga benskydd och boots i transporten. Eller det är vad jag har på mina hästar iallafall. Enligt mig är det mycket smidigare, och hästen tycker heller inte att det är obehagligt som dom flesta hästar tycker när det går så högt på bakbenen. Det här är MIN åsikt om transport skydd. Men det kanske finns en baktanke med att dom går så högt. Vad tycker ni om transportskydd? Har jag helt fel, eller vad tycker ni?
Men somsagt så har jag INGET emot transportskydd.


GLAD PÅSK


Tolle på hastnet

Nu ligger Toledo ute på hastnet. Såhär ser annonsen ut.


porträtt

Jätte svårt att välja ut ett porträtt när det kommer in så många.. Men dessa 3 är några som vi inte kunde välja mellan. Grattis! :)
Louise Ericsson lojsaneriksson.blogg.se


Maja Löfberg

Louise Lundin galetfort.blogg.se


Vad ska vi köra nudå? Finaste helkropps bilden kanske. Sätt igång att skicka gärnet nu, ponilovers@hotmail.com :D


Muskel knutte

Red Tolle nu på morgonen så jag bara kan åka upp och rida på Frans och Solle sen. Kan bara säga att så synd att jag inte hade med filmkamera. Han var så sjukt fin och fick verkligen igång bak kärran. Första gången jag känner honom jobba på riktigt i alla gång arter. Ska ta med kameran på söndag, ska skutta lite på kvällen så förhoppningsvis är han lika fin då. Fortsätter jag och jobbar honom på samma sätt så kommer han snart ha bra med muskler och orka hoppa upp sig mer och alltså komma upp i klasserna. Det känns så bra med alla framsteg som man gör! :D 


kan inte se våra bilder?

Som jag kan förstå, är det väldigt många som inte kan se våra bilder? Om ni inte kan se vissa bilder skriv en kommentar i det här inlägget. Jag vill se hur många som inte kan se dom. Vi ska försöka fixa det här! :)

Vet du vad det här kan bero på, så får du gärna skicka in kommentar vrf! :)


Snabbbber

Ska pallra mig iväg till stallet nu, morgonfodring as usual. Man blir inte speciellt taggad när det är mulet ute heller :( Men när man väl är där så är det jätte mysigt. Men nu ska jag gå, hörs sen! :D

/Elina

fälttävlanslägren 08, 09

Fälttävlanlägret 2008
Shit va liten jag var, gulligt ändå!


Fälttävlanlägret 2009
Ska dit i år med Braven! :D ♥


Svar

hej jag har en fråga:

varför kallas frans just frans när hans riktiga namn är misteaur du gasseau (stavning?) för man kan ju tänka sig att han skulle kunna kalla något som hör ihop med namnet som det brukar vara.

jätte bra blogg. läser den varje dag flera gånger för att kollaom ni lagt in något nytt inlägg som ni typ alltid har :D
Eftersom att han är importerad ifrån Frankrike så kallades han först Frans mannen, men sedan blev det bara Frans så det är därför ;) Vad roligt!

Hur kommer det sig att solle går två klasser /dag?.
Tänkte bara att det blir rätt mycket.
ELler blir han för över taggad annars?
Det ät rätt mycket med två klasser/ dag när man kommer upp i klasserna. Bättre & ta en klass/dag när det är meeting :)

Annars tycker jag du är duktig & rider väldigt fint =)
Kanske var lite otydlig, men nej han går inte två klasser om dagen. Utan det är bara första dagen som han hoppar en LB och LA, sen hoppar han bara en klass lördag samt söndag. Alltså bara laghoppningen. Tack! :)

Vem är det som äger Tolle? Ovh vilken storlek är Frans, Mint, Majsan, Tolle och Solle? Haha har glömt det, grattis till placeringen :)
Det är en familjen från falun (tror jag det va) som äger honom. Frans är en C-ponny 139cm, Mint är en B-ponny 126cm, Majsan är en A-ponny 103cm, Tolle är en D-ponny 148cm och Solle är även han en D-ponny på 147 cm. Dock så har han en jäkligt hög manke, så egentligen är han inte så jätte stor. Tack :)

Har en liten fråga. När Tolle blir såld, ska du köpa en till häst då eller börjar du rida Frans igen. Elelr ska du bara ha Solle? :)
Antingen så tar vi hem ytterligare en försäljnings ponny eller så blir det stor häst. Så blir det häst så kör jag pararellt mellan ponny och häst. Frans är Jossans men jag rider honom fortfarane och tävlar. :)

hejsan!
hur haar ni gjort så att bloglovin "skylten" är rosa ? hade ni kunnat föklara det för oss?
ni kan maila eller skriva en kommentar på bloggen hur ni gjorde :)
// louise och amanda
Du börjar logga in på ditt bloglovin konto.
Uppe vid alla flikar så trycker du på konto. 
Högst upp så finns det nåt som heter knappar och ikoner

Så är det bara att trycka där så kommer en massa ikoner upp. Under som så står det -skaffa den hör ikonen. Tryck på det så kommer det upp en kod som du bara klistrar in i kodmallen :)


Sadel

Anonym om Ultuna:

Det förstår du väl att du inte kan ha samma sadel till båda hästarna, de ser ju helt olika ut i kroppen! Finns knappt inga hästar som kan ha samma sadel eftersom att de är så olika byggda!

Sadeln jag har nu är utprovad till Braven, Lena är ju utprovare, så det ska ligga nästan perfekt, den är dock lite lång. Sen kollade hon även att den låg bra på Roxi. Så det är klart jag kan ha den till båda, om den passar. Den finns ingen sadel som kan ligga helt perfekt, om man inte beställer en sadel som är exakta mått för hästen, men ändå ändras hästarna i kroppen hela tiden. Tänk till innan ni kommentarer, jag har alltid en baktanke till allt. :) Skulle aldrig ha en sadel som satt dåligt på Braven och samma sak med Roxi. :)/Vicky♥

DIV 1

Flera har frågat mig, eftersom ni nu alla vet att jag inte får rida Braven på 10dagar, vad jag kommer göra med Div 1 laget. Jag kommer självklart vara med! Men inte på Braven, kommer rida alla omgångar troligtvis på min underbara fjording! Det är därför hon varit ganska mycket i fokus nu bland alla träningar! :D

Så nu får önska oss lycka till i Div 1!Sen är det tävling imorgon på Rimbo ockå! Ska bli roligt!

/Vicky♥

läckeR

Nu ska ni få se ännu mera bilder på min lilla läckerbit! ;)Nu kommer bilder från när jag trava av:


Här kommer lite porträttbilder:


Vad tycker ni om det nya pannbandet? ^^

/Vicky♥

Ultuna

Som sagt var vi på Ultuna idag med Braven. Han hade troligen en sträckning i ryggen som vi trodde, så jag ska tömköra/longera honom i tio dagar sedan får jag börja rida varannan dag och tömköra/longera varannan dag.

Hon trodde att det kunnat vara löshoppningen eller för att han springer runt som en galning i hagen. Sen har sadeln legat precis på där han har haft ont, därför har jag haft problem när jag rider. Hon trodde också sadeln var lite för lång för hans korta rygg (även fast Lena sagt att den ligger perfekt :S), så nu kanske vi måste ha en ny sadel...Jag fick sitta upp och visa lite av mitt problemSweetie

/Vicky♥

kall bild blir en varm bild

Visst är det roligt hur man kan redigera en bild från att vara lite grå daskiga, tråkig och kall, till en varm, härlig och sommar aktig bild? Det är inte så många som märkt, men bilden på mig och Solle jag la upp var faktiskt redigerad :D Men det var endå inte många som märkte det, så det ser endå äkta ut!

              Orginal                                                  Redigerad
Är det inte fästligt vad man kan göra på en dator? :)


Frans, en konstig typ

Passade på att rida Frans och Solle på morgonen när vi endå hade morgon fodring, skönt att ha två ridna. Tolle åker jag upp och rider ikväll. Red samma runda med båda. Dvs att först så skrittade vi fram på en lång grus väg, sen kommer det som en T korsning längst upp på den vägen och där tog jag höger. Det är en perfekt backe att klättra lite i en bit bort så där körde jag upp och ner några ggr med båda. Sen så red jag tillbaka lite på vägen och upp i skogen där det finns en liten stig med 3 st små hinder som jag hoppade med båda. Sen kom jag tillbaka till T korsningen och tog vänster istället. När man gått en bit på den vägen förbi husen och allt så kommer man till aléen där red jag upp till ungefär halva där jag vek av och red runt grannens sommarhage och sen hem.

Solle var jätte fin och lyssnade jätte bra på mina förhållningar i galoppen. Kändes kanon hela rundan. Till och med när vi skuttade hindrerna så var han jätte lydig och lyssnade perfekt på mig.

Frans var jätte fin. Jobbade jätte bra och jag kunde bara sitta helt stilla med handen. Han har även kommit på att han kan stå på bakbenen, så när han tycker att det blir jobbigt i skritten så försöker han komma undan. Men det är något som ska tränas bort fort som satan innna han börjar hålla på sådär. Han har ställt sig några gånger när man skrittar fram på långa tyglar, men det är bara ibland. Det enda är att man inte får låta honom vinna och vara bestämd. Även viktigt att när han ställer sig vara snabb fram med handen så han inte får något stöd. Men det kommer nog gå fort att få ur honom dethär. Dock så är han lite så och när han inte förstår så kan han ställa sig eller som när man skrittar fram, men det är något som han alltid har gjort. Men därimot när han försöker komma undan, det ska bort. :)

Nu står dom båda två och fetar sig i sommarhagen. Det är det bästa Frans vet. Han blir alltid lika glad när han får gå dit och lika förbannad när han inte får. :P


gotland -> anmäld

Nu har jag anmält mig till Gotland, jag är riktigt taggad. Så här ser det ut preliminärt just nu. Kommer säkert bli några ändringar längre fram.Sen har jag även ändrat en del inför Haninge bygden 1 maj. Skulle först bara hoppa Solle och Tolle, men nu har jag anmält mig på Frans också. Funderar även på att ändra Solle så han hoppar LA och MSVB istället :)


Bilder från igår

Här kommer en del bilder som jag lovat som Victoria tog på oss igår. Enjoy.


Väldigt många bilder blev tagna i fel ögonblick.


swarovskipannband

Kolla vad min pappa kom hem med!!!! :'DD*ÖVERLYCKLIG CHEY*

/Vicky♥ 

Hö leverans, check

Imorse så anlände 4000kg hö till oss. Det gick väldigt fort nu när vi var många som hjälpte till. Vissa fick slita mer än andra. Som tillexempel mamma, Elle och Cissa som fick packa höet till skillnad från Victoria, Annelie och mig som hämtade allt hö vid lastbilen och körde in på pirra. Men somsagt så fick vi in allt hö tillslut och avslutade det jobbiga med en fika. Något som alltid piggar upp en ;)

Här ser ni Joanna och Jossan slita som djur för att få ut dom stora balarna.

Cissa sliter med att få alla balar på rätt plats.
 
Victoria drömmer sig bort och önskar att hon också hade haft tillräckligt med muskler för att slänga upp balarna.

Packa fortare, det blir kö här!!

Hej och hå. Det gäller att ta i med hela kroppen.

Elle satsar högt och packar hö med jeans jacka. Sedan ställer hon sig och poserar framför hö-mount everest när allt hö är på plats. Cool chey.


startlista

Här är starlistan till på fredag med Roxan på Rimbo. Jag strök mig med Braven, då jag inte vet hur det kommer gå på ultuna imorgon.

Som ni ser startar jag kl 17.48, alltså blir det en LÅNG sovmorgon för mig, haha ;))/Vicky♥

haha

Sanna om galet fina bilder:

du skriver bara om hur bra det går med roxan men med braven då? kanske har han kommit till fel ägare?

HAHA! vad är det för patetiska ungar som sitter och skriver sånna hära saker xD. Om DU läser bloggen bör du veta att Braven är inte riktigt sig själv när jag rider honom (vilket jag har skrivigt ca 3 gånger), så vi misstänker att han har sträckt sig eller något liknande i hagen eller när vi löshoppade honom, så vi ska in till Ultuna imorgon, till en ryggspecialist.

C om igår morse:

Creds till dig Vici!
Han har blivit jätte jätte fin!

Blir så glad när jag får sånna här kommentarer, peppar alltid upp en! Tack! :)/Vicky♥

fail bilder

Slänger in några fail bilder som blev igår. Det handlar om att bjuda på sig själv, ellerhur? ;)


igår morse

Här kommer en hel del bilder från igår morse. Då borstade jag Braven lite och sen gick jag bort till sommarhagen och släppte honom där, han blev helt överlycklig! Medans han stod där fotade jag Elina medans hon red och sen gick jag och hämta Roxi och släppte henne i sommarhagen också. Matvrak som hon är... svällde hon upp som en tunna direkt! haha :)
Härligt va? :D


gris rosa

Haha ni skulle sett min outfit idag på Solle. Självklart rosa. Fy vad jag och Vici skrattade, men nog var han söt :)
Ni får ett smakprov, sen laddar jag upp fler bilder imorgon.Bilder från söderby

Bästa Rosanna hade fotat några bilder ifrån Söderby i helgen. Dock så vart dom ganska suddiga, menmen :)


Gåpass

Här kommer ännu mera fina bilder som Linnea tog på mig och Braven, när jag var ute och gick med honom. Han är ju bara för söt! ^^ Fast han kunde verkligen inte stå stilla idag xD


galet fina bilder

Här kommer galet fina bilder som Linnea tog på mig och Roxi idag på Lena träningen! Hon var bara ganska underbar, inte farligt ;).Visst har jag seriöst världens finaste fjording? :')


HAHAHAHA Tjock häst

hahahah Frans är en riktig sköning. Idag när vi släppte han och Solle i sommarhagen så rullade han sig, men det bästa av allt är att han inte kommer upp utan han får försöka et bra tag. HAHA.


Underbara morgon

Så här underbart är det i stallet på morgonen!


vinnande


Vi har fått oss ett gått skratt när vi kollat igenom alla roliga fail bilder som ni skickat in till oss! Den som vi tyckte var roligast var den här. Sen kommer några bilder som inte låg långt efter. Grattis. :)

Inskickad av ponnybrudarnaa


Inskickad av Ida Persson


Inskickad av Felicia Hedlund


Inskickad av Anna Rehnberg

Denna gång kör vi porträtt på dig och din häst, så skicka in bilder nuuuuu till ponilovers@hotmail.com och glöm inte namn och bloggadress. :)

fin dag

Här kommer lite bilder från idag som tesse tog med sin mobil. Vi gick en promenad med Braven och sen lät vi honom beta ett bra tag, han var väldigt nöjd iaf ^^

Jag brukar inte se så här "muppig" ut, men nu blev det bara så. Sen var det så sjukt varmt så jag kunde gå i linne och shorts på sig. Sen cyklade jag och Tesse till och från stallet det var nice! :D
Laxidant, få din hund lugn

Hahah, jag och Mio satt och kollade igenom gamla minnen på hennes data och så hittade vi den här. Ett reklam klipp som vi gjorde som ett bild projekt för några år sedan. Kan inte sluta skratta alltså. Men erkänn att den faktiskt va ganska grym?? :D
Min lillebror Jesper ska vara hund ägaren till vår hund Hugo. Och jag pratar och berättar om Laxidant dåra :P


100 slingriga nya vänner

Sitter just hemma Mio, vi har varit ute i det fina vädret och gått med hennes hund Enya. Vi stötte även på 100 miljoner nya vänner som var kringelkrokiga. Snokar alltså, uääh trodde ett tag att vi skulle dö när dom kom mot oss från alla håll och kanter men vi överlevde. :)

Imorse var jag och mamma i stallet och morgonfodrade hästarna. Sen åkte vi upp till Rastaborg, ridskolan där och kollade på Sofias nya C-ponny. Den var verkligen jätte fin, och det kanske ska flytta ner till oss. :) Sen åkte vi tillbaka ner till vårat stall och fikade i det sköna vädret. Efter det så gick vi bort med Emil och Tolle till sommarhagen, dom tyckte att det var jätte skönt. Faktiskt så stog dom bara och åt. En gång så galloperade dom som cissa filmade, så förhoppningsvis så får hon in filmen på datan så kan hon skicka den. Då får ni se. ;)
Vi hade även tänkt att släppa Frans och Solle där borta en liten stund imorgon, så då får både film- och vanliga kameran hänka.

Såhär såg våra vänner ut.
(bild från google)


steeeek


Nu ligger jag och solar i hela 27 grader (!) med Tesse och Anna. Det är väldigt mysigt faktiiskt, sen dunkar vi musik så högt som det bara går på högtalarna, HOPPAS hela området hör! ;)

Åker till sallet vid typ 1, så det är schill, det är PÅSKLOV nu ju, känns lite som sommar nu! ;)

/Vicky♥

Filmer från tävlingen.

Som ni ser är Solle taggad och tyckte att det var jätte roligt, så ibland fick jag lite svårt att samla honom. Dock så tog han sista förhållningen mot sista hindret lite för bra. Haha! :)Frans vart lite slarvig och peta andra hindret, men efter det så lyfte han bra på tassarna.
Ser du inte filmen, tryck HÄR.


resultat

LB med Solle gick kanon, dubbelnolla och 3a. Hade inte tänkt att satsa så mycket utan bara ta mellan vissa hinder och ta ut svängen lite extra, men mot andra hindret i omhoppningen så tog han bara bättet och drog så omhoppningen var inte det vackraste och kändes inte så bra, utan lite ryckig, menmen. Han tyckte verkligen att det var jätte roligt och vart lite galen.

Jossan stoppade ut sig på Frans i LB. Dom litar inte på varandra. Så jag hoppade Frans i LB+5, har inte suttit på honom på nån vecka men det gjorde inte så mycket. Det var en A:0. han blev slarvig på 2an så han petade det hindret, sen lyfte han på fötterna och nollade resten. Superduper ponnyn.

Vi har Nu ändrade planer, Jossan har Mint och Majsan och jag Solle och Tolle. Sen rider vi Frans tillsammans så hon får rida lite på min ridning. Alltså ska jag rida Frans lite och tävla han lite högre och Jossan hoppar i dom lägre klasserna. Så det känns super.

Lägger upp filmerna imorgon så får ni se, men ni får några bilder iallafall. :)

Visst är det roligare med en annorlunda rosett? Inte samma tråkiga liksom, tummen upp! :)


hästloppis

Här kommer bilder på sakerna jag köpte idag på Hästloppisen! :DVinrött dressyrschabrak 50kr

Marinblått schabrak 50kr

Brun Nosgrimma, oanvänd 100kr

Marinblåa lindor, oanvända 40kr

Rosa lindor TILL ELINA! skulle aldrig köpa annars, haha. Dom var lite sönder i kanterna, så fick dom för 15kr


varmt!

Här kommer en hel del bilder från när jag och Joanna red ut "på andra sidan vägen", haha låter lika kul varje gång xD. Det var superkul och det var ett underbart väder! Säkert +20!
smakprovSmakprov från idag! Massa bilder kommer senare idag, men just nu ska jag äta och sen ska jag iväg med Joanna och hennes mamma på en hästloppis på färingsö, jag får se om jag hittar några fina grejer! ;)

Hörs sen!


Min katt njuter av livet


Den slöa kattens namn är Tom, Vi köpte han och hans brorsa Jerry när dom var kattungar. Dom var som tummen och lillfingret som salt och peppar. Sen efter ett år kanske så blev Tom dum mot Jerry och jagade iväg honom hela tiden, så nu bor Jerry i grannstallet! :)


tävlings morgon

Gud vilken härlig morgon, inget stress inför tävling. Det är div 3 på morgonen så vi behöver inte åka ifrån stallet förens kl 1. Va i stallet nu på morgon kvisten och släppte ut alla hästarna, Solle rullade sig direkt när han kom ut, menmen jag har gått om tid att borsta honom sen. Hade även tänkt att tvätta svansen på honom eftersom att han har bajsat ner den, frääscht. Riktigt taggad faktiskt, årets första tävling på honom! Han kanske är helt hyper, men det lär vi märka. Förhoppningsvis är han lugn. :)
Resultat bilder och film(förhoppningsvis så glömmer jag inget) kommer upp senare när jag kommit hem.
¤Den som väntar på något gått väntar aldrig förlänge¤

Det kommer även komma upp ett tidsinställt inlägg ifrån mig under dagen, bilder som jag tog på min stallkatt igår, världens livsnjutaReE.
smakprov


nya transporten

Det finns mer text på andra sidan


Vad tycker ni om den nya transporten? :D

Fast det finns ett fel utanpå den, på andra sidan. Kan du gissa vad? Den som gissar rätt eller närmast först får en länk! :D


underbar

Idag var jag på Täby och Programred för Lena Lilja. Red Lagtävlans programet för Ponnyallsvenskan, skulle fått ungefär 65%, vilket var väldigt roligt! Hon tyckte att Roxi var en väldigt snygg fjording, som var sammabetsvillig, smart och mycket mera. Hon hade tränat några fjordingar men min hade just "det". Hon tror att det finns mera att ta och att hon tycker att det ska bli kul att träna oss till Fjord-SM/NM! :D

Själv tycker jag att hon var helt underbar! Hon var rena drömmen idag. Hon har nog aldrig varit så fin, som hon var idag. Lena upptäckte att jag satt pytte lite förmycket bakåt, sen tränade vi mycket på det, det blev en STOR förbättring i min ridning, vilket man såg på Roxi också!
otur igen

Jag försökte rida lite på Braven i sommarhagen, men det gick inte alls, som det inte har gått tidigare i veckan. Troligen har han sträckt sig eller nått liknande, så vi ska försöka få ut en kiropraktor i veckan. Som ni ser är han helt spänd i kroppen och sen är han så stel och jobbig i vänster varv. Eller ni kanske inte ser det direkt, men jag som rider känner att det inte är, han.

Det här kan ha hänt efter jag löshoppat honom eller när han springer runt i hagen som en galning. Lilla gubben♥
outfit

Dagens outfit såg ut såhär.


Jag
Gpa hjälm
KL jacka
Pikeur ridbyxor
Tretorn ridstövlar

Solle
Dyon träns
Swarovski pannband
Dyon martingal
Sveland schabrak ( Bucas)
Soft up stigbyglar
Amerigo sadel


Det är såhär vi gör..

när vi harvar banan. Haha nej, men  banan hade blivit ganska så hård så piggarna gick inte ner så jätte bra så idag när vi harvade satte vi lite tyngd på det hela! ;)


upp upp och iväg

Nu har jag kommit hem ifrån stallet, trimmade Solle lite i sommarhagen inför imorgon. Han var super fin! Jag har tagit runt 140 bilder idag också som jag ska visa er ikväll. Men nu måste jag gå igen, vi ska åka iväg familjen förbi hästaffärer och sen lite annat. Hörs sen! :)
/ Elina

påskig sommar

Älskaar att det är lov nu. Så galet skönt och man kan bara tillbringa hela dagarna i stallet! :D Själv så har jag inget planerat på lovet utan ska bara vara hemma, träffa vänner och självklart hänga med mina coola grabbar i stallet. Det bästa av allt är ju att det är påsk också, jag vill ha ett stort påskägg, fast det hade inte varit ngt fel med att få ngn hästpryl istället, tex ett schabrak,haha :P

Och om bara några veckor.. jag längtar tills det ser ut såhär ♥
 


uteritt!

Nu kommer lite bilder från när vi i stallet red ut barbacka!


från vänster: Jossan & Majsan, Cattis & Frans, Joanna & Cappi, Jag & Bravis, Elina & Solle, Eva & Toledo.


ridpass

Nu kommer bilder från dagens ridpass på Roxi!
tävlings comeback

Nu har vi suttit och planerat tävlingar innan Gotland med Solle. Såhär ser det ut.

17 april söderby ryttarförening  LB (regional)
25 april Sundby ridklubb LB (lokal)
1 Maj Haningebygdens ryttarförening LB(lokal) LA(regional)
5-8 Maj Gotlands lantliga ryttarförening Ínte bestämt klasser än.
Tema: fail

Det verkar som att dom allra flesta av er vill att temat ska vara failbilder denna gången. Så nu är temat failbilder så skicka in bilder på dig och din häst, eller bara din häst. En riktig failbild. Glöm inte att skriva namn och din blogg adress i mailet. :)
Så kör igång och bomba oss nu med era roliga failbilder. :D


bilder från Praon

Jag tog en massa bilder från sista Praodagen idag, BÄSTA dagen. Det är inte fören nu jag förstår hur mycket jag kommer att sakna alla, det har varit enormt roligt! Jag och Anna ska åka och hälsa på nästa vecka! :)


Världens skönatse kock! ♥


Finaste vän♥


bild tävling

Tycker ni att vi ska köraigång veckans häst? :D
Om vi bestämmer ett tema så kan ni skicka in bilder så kommer det ut om nån dag? Skulle inte det vara roligt?

failbilder

portträtt på hästen

porträtt på dig och hästen

kropps bild

Vilken bild som hellst.


Kom med förslag om vad ni tycker om den saken. Välj även ett tema om ni tycker att det vore en rolig grej.

svar

Hur lång är du :)?
Jag är jätte kort, 160 cm :)

hur mycket ungefär kommer Toledo att kosta? :)
Skriver inte pengar i bloggen.

1. Ska du tävla med Frans något mer?
2. Är inte Frans D-ponny? För om han är de så kan han väl inte vara förliten för dig eftersom Solle är D-ponny? :)
3. Hur mycket har du tävlat med Solle innan han blev skadad?
4. Vad jag har förstått är Solle ganska svårriden, du kan inte använda att jobba med bettet så mycket då eller, så du bara får jobba med benen? Va inte de svårt i början? Och hur känns de nu?
5. Har du inga skilnadsbilder på Solle och Frans från när du fick hem dom? Skulle vara kul att se hur dom har utvecklats hos dig! :')

Älskar er blogg! Ni skriver så intressanda inlägg! :D
Kram <3

1. Ja någon gång.
2.Nej han är en C-ponny.
3.Jag tävlade hela förra året med honom, men iår han jag inte tävla något.
4. Det stämmer. Jo det var vekligen jätte svårt, och jag hade aldrig haft en häst som jag verkligen behövde använda benen på så ibörjan så gick det inte alls bra och jag kunde knappt trava honom utan att han drog iväg. Nu efter 1års träning så har jag börjat lära mig och det känns verkligen super roligt att lära sig en sån svår ponny.
5. Jag vet faktiskt inte om jag har det.. Ska ta och kolla upp det.
Vad roligt :)

Är någon av dina hästar tittiga och i så fall hur jobbar du bort det på bästa sätt?
Frans kan vara tittig på hinder. Jag jobbar väldigt mkt med benen och håller om som in i tusan så han inte ska vingla så mkt framför hindret, så rider jag på och håller upp huvudet på honom. Men det är iof bara på tävling jag har känns honom tittig för något.

*vad kommer tolle kosta?
*var är frans?
*hur gammal är solle?
*föredrar du svart eller brunt i läder?
*hur är solle att rida?
*hur ofta tränar du dressyr?
*tränar du nån gång dressyr för tränare?
*hur ser solles och tolles foderstatus ut?
*hur hinner du rida 2 hästar varje dag (nästan)?
*vad tycker du om "ponnymammor"?

hih, fin blogg!
1.Skriver somsagt inte om pengar i bloggen.
2.Han står just nu i sin box och sover antar jag, men du kanske undrade om jag sålt honom. Men nej det har jag inte.
3.Han är född 1998 och är alltså 13 år.
4.Det beror på vad hästen är för färg, men oftast så brukar jag gilla brunt läder mer, iaf när det gäller hoppning. Svart är en självklarhet gällande dressyr enligt mig.
5.Han är superkänslig och väldigt het.typ.
6.Ren dressyr rider jag nog aldrig, därimot så tränar jag mkt markarbete.
7. Jag tränar markarbetare för min hopptränare. Hans Westergren.
8. Jag kan skriva om det i ett annat inlägg.
9. Jag rider mina hästar runt 40 min om dagen, sen så har jag ju också min mamma som är bäst och mockar till mig varje dag, så jag behöver faktiskt bara rida!
10.det beror på hur riktiga ponnymammor dom är.Gillar inte mammor som blir sura på sitt barn om dom misslyckas, och tvingar dom iprincip att tävla mm. Jag tycker min ponnymamma är perfekt som ställer upp i vått och tort och står med mig på träningar sena kvällar och åker med mig på tävlingar! :)
Tack!
vilken/vilka är din(a) värsta avramling, när hände det, hur och på vilken häst? :D
Faktiskt har jag aldrig haft någon riktig avramling. *pepparpeppar* Och hoppas att jag aldrig kommer behöva vara med om någon heller.

varför tävlar du aldrig dressyr?
Har väl aldrig riktigt kommit mig för att göra det. Men jag har sagt att jag ska göra det. Och faktiskt så har jag pratat om att KANSKE göra detom en vecka eller vad det nu va med Vici.

satsar du på SM med Solle?
Ja det gör jag, skulle vara jätte roligt att tävla SM.

Vilket är det bästa ridläger du varit på? Motivera. Vilka bloggar läser du? Vilka betyg i skolan? Vilket gymnasie ska du börja på? kram :)
Har bara varit på 1 och det är Karlshem, tyckte det var jätte roligt.  Min lillasysters och hennes kompis. Capint.blogg.se heter den. Har även börjat läsa dressyrmupparna och sen läser jag olika. Har inga bra betyg. alla G sen några VG. Har inte sattsat något på skolan, men nu sista månade ska jag verkligen försöka att anstränga mig lite. Har sökt till en del idrotts gymnasium, så får se. :)

- tävlar du för att vinna eller för att det är kul?
- känner du så att du vill ha kvar tolle som din egen ponny, eller känns det okej att lämna honom sen?
- har du ridit på ridskola?
- har du några fler syskon än jossan?
1.Självklart för att det är kul.
2.Det är klart att jag skulle vilja ha honom, men endå inte. Vill gärna gå över på stor häst så snart som möjligt så jag har Solle och samtidigt en storhäst som jag rider in mig på.
3.Ja, när jag var 4 år red jag några ggr på rastaborg, men jag var tvungen att sluta för jag höll på och slängde mig av hästen när jag red och tyckte det var skit roligt. Sen började jag när jag gick i (4an?) på Fågelängen där jag red en termin, sen fick jag min första ponny Mint.
4. Japp, jag har en lillebror också. Jesper heter han. Dom är faktiskt tvillingar.

hur är du som person utanför stallet? :)
Jag tror jag är ganska lika faktiskt! :)

Är det kul att blogga? Tröttnar man aldrig? :)
Vissa perioder är jobbigare en andra, ibland har man verkligen ingen lust och man har blogg torka. Men oftast brukar det vara jätte kul!

Vilken klubb tävlar du för? :)
Vallentuna RK

Hur länge ska ni ha Toledo? Är det nån som är intresserad av honom än? Rider du aldrig Frans längre, har din syrra helt tagit över honom nu? Ska du inte tävla haonom nån mer gång? Saknar du att rida honom? xP hehe, Bra blogg!
Tills han blir såld. Vi har inte riktigt försökt på riktigt än, utan ridit igång honom sen han kom osv. Nästan aldrig, någon enstaka gång i veckan. I princip ja. Förhoppnings vis så jo, nån gång. Ja det gör jag faktiskt. Tack så mkt!

* Kan du inte berätta mer om det med att en seg häst blir piggare på ett skarpt bett?

* När tolle säljs, ska du bara ha Solle då? eller blir det en ny ponny eller tar du tillbaka frans då?

* Har ni annons ute på tolle nu? eller när tänkte ni försöka sälja honom? ska du tävla mer innan ?

Det var nog det :D
1.Man sätter på en seg häst ett skarpare bätt för att få den mer framme i bettet, och mer på.
2.Nej troligtvis så tar vi hem en till ponny som jag ska rida till försäljning, sen blir det antagligen en stor häst och införskaffas.
3. Nej ingen annons är ute på Tolle, och kommer inte komma någon heller. Han är alltid tillsalu så det är bara att höra av sig. Ska tävla honom tills han blir såld.

Köpte ni inte han nyss ? :S
hänger inte med just nu:O
Haha nej, vi fick hem honom för exakt 2 månader sedan. Men jag har honom till försäljnning så han har aldrig varit min. :)

har du alla hjälmar?
Det är alla hjälmar som jag har haft, men jag har sålt min charles owen.


trött

Jag lovar att jag kommer uppdatera mera imorgon, men nu är jag helt slut och imorgon är det min sista prao dag, så jag vill göra en sista bra dag där! Jag och Anna ska faktiskt baka tårta! :D

Hörs imorgon!
Tolle tillsalu

Som ni alla säkert vet så är Toledo till salu. Han är en maxad D-ponny valack född 1996. Super snäll i alla hantering och har en enorm hopp kapacitet och ställer alltid upp för sin ryttare. Letar du D-ponny med kapacitet för SM så är det bara att höra av dig för mer information.   mammas nr 0733484024 


häst i en människo kropp

Vad säger ni om detta? H*n låter precis som en häst. Rätt så coolt men ganska skadat, eller vad säger ni? :ObilderGjorda av: http://hestoponny.blogg.se/


frågestund


Lets gooo och ställ massa frågor nu som jag kan svara på ikväll. :D


dagis outfit

Började med att rida Tolle i sommarhagen. Ibörjan var han lite loj och lyssnade inte så mycket, men ju längre vi red desto mer slappnade han av och började arbete. Sen kom Jossan och Vici bort också, så jag satte upp Jossan en stund på Tolle och det gick faktiskt jätte bra, hon är ju inte så stor på honom direkt. Efter så fick Vici hoppa upp och känna lite på honom, roligt för mig att se honom jobba under annan ryttare. Faktiskt aldrig sett hur han går riktigt och han blir faktiskt riktigt fin när han ger efter.

Efter så red jag Solle på banan. Han är riktigt fin, han travade på lungt och tog det lungt i galoppen. Sen fick jag för mig att bli dressyr ryttare för stunden så satte igång med skänkel vikningar och lite öppna och slutna. Han gick verkligen supeer. Och idag när vi kände på benet så var han faktiskt inte ett dugg varm. WIEEE.

Eftersom att jag åkte direkt till stallet idag så la jag ihop mina ridbyxor och strumpor i en påse till mamma som hon tog upp, men jag glömmer ju bort att jag behöver skor och jacka också. Så röda converse var på och Mios röda jacka jag hittade hängandest i stallet.
Och jag vet att ni älskar min matchning!
Vet att knäppet är halft öppet, jobbiga skit kardborre.


Jossan red Roxan

Idag hade jag en liten "lektion" för Jossan (Elinas lillasyster) på Roxi. Jag tycker att det gick superbra för henne! Kanske lite mycket infprmation att at in på en och samma gång, sen snubblade jag på orden hela tiden, så det var nog lite svårt för henne, haha :) Men hon red Roxan super verkligen!

utvärdering av ridhjälm


Gpa speed air
En väldigt skön ridhjälm, speciellt på sommaren då den är sval och skön med alla lufthål. Dock inte lika skön på vintern då det blir väldigt kallt om huvudet. Det är heller inte så skönt när det regnar då det regnar rakt in. Men somsagt, fint väder och varmt, denna hjälm är perfekt! Dock är hjälmen galet dyr.

Charles owen
Ingen optemal hjälm att ha på sommaren. Eftersom att det inte finns några luft hål så blir det äckligt varmt. Dock så är den perfekt på vintern. Tycker denna hjälm är riktigt snygg och stilren. Passar till allt. Priset är inte så farligt heller.

Lamicell
Perfekt hjälm att ha varma dagar. Har man en annan hjäm utan luft hål så är det perfekt att köpa en lamicell eftersom att den har luft hål och därför sval. Priset är inte så dyrt för denna hjälmen heller. Roligt med olika färg kombenationer.

Tattini pro hjälm
Perfekt första hjälm. Väldigt skön och priset är inte så högt för den heller. Tycker hjälmen är fin och stilren. Dock luft hålen framtill ger inte så mycket svalhet så hjälmen är ganska varm.


snabbt

Min buss går om några minuter, så tänkte skriva lite kort. Slutar kl 16 på praon och sen bär det av till stallet. Först ska Jossan få rida Roxi på banan, tänkte jag och sen rider jag ut på Braven. Skriver mer ikväll! :D

/Victoria

ändringar i TR

Vad tycker ni om att dom har ändrat så att man måste vara nolla båda faserna för att kunna kvala? Jag tycker att det är jätte dåligt. Kommer man till omhoppning så vill man ju endå kunna rida på lite men nu måste man ta det jätte lungt för att försöka nolla där också. Det är för att omhoppning räknas som en grund omgång fast på tid. Därimot om man går ut ifrån banan och sen kommer in igen, då blir det en  omhoppning om ni hajjar :P Just därför så nu om man vill kvala till msvb så är det nog bäst att gå ut en A:0 det är cirka 10 hinder och det går på tid dirket alltså kan man kvala med hjälp av det eftersom att det bara är en fas och mindre hinder. Kanon. Dock så brukar det inte finnas så jätte många A:0 Men det kommer mer och mer. Puuh jag är iallafall kvalad rakt igenom med både Frans och Solle.
Snabb innehåll förut så behövde man 3 nollor i grunden i LA för att kvala till Msvb men nu behöver man 3 dubbel nollor i LA för att kvala Msvb.

Bra, dåligt?
 


Gamla bilder

För ett långt tag sen ploppade det in bilder på mailen. Det var bilder på mig och Solle som Maja hade tagit på oss nån vecka efter jag fått honom. Så nu får ni se hur det såg ut då ;)
Bättre sent än aldrig, ellerhur?tillbaka 3år

Jag sitter och kollar på massa gamla bilder från början när jag hade roxan. Herregud vad som hänt på bara 3år. Jag skulle aldrig tro att det är Roxan jag ser på bilden från 2008! Gud vad liten jag var också, hon var ganska svår för mig som var så liten, jag kommer ihåg att jag ramla av hela tiden, haha! Men vad ska man säga.. Alla börjar vi någonstans med sin häst. :)

2008
Gulliga vi var då ^^


2011


Helt otrolig♥


Bloppis

Städade i stallet för ett tag sen och tog ut en del saker som jag inte längre använder.


Plattmartingal
Svart, str ponny med silver spännen. Använd på Frans ( maxad C-ponny) Solle har även kunnat ha den (D-ponny)
100:- eller högst bjudande.


Luva
En glengordon luva och en horsewear luva.
Har aldring använt någon av dom då jag inte haft något som matchat horsewear och inte kommit till användning med GG. Därför säljes dom. Båda är i str ponny.
60:-/st eller högst bjudande.

Är du intresserad så kan du mejla ponilovers@hotmail.com eller skriv en kommentar här under, glöm inte att skriva med din mailadress så jag kan kontakta dig. :)

/Elina


bilder från igår


Snyggt Elina! xD


SystrarnA Mellberguteritt i vårvärmen

Idag red jag ut på Braven med Elina och Jossan (Elinas lillasyster) på "andra sidan vägen" och skrittade i 1timma och 40min. Det var väldigt mysigt! Vi pratade om massa gamla minnen, helt otroligt mycket grejer vi gjort tillsammans egentligen. Mer bilder får ni imorgon, då jag är helt slut nu.

Roxan red jag på ängen idag. Red runt lite och ställde henne och så helt kravlöst, det är då det brukar gå som bäst, när jag inte ställer några krav. Hjälpte Jossan också lite med Frans, det var lite skojigt. :)svart/grå outfit


mina skåpSå här ser mina skåp ut på utsidan i stallet. Har satt upp några av mina favoritfoton! Vad tycker ni? :)


finaste vän :)

Har inte jag världens finaste vän? :')


Det är alltid så att om någon skriver nått elakt till Elina, blir jag så sjukt arg, men Elina skiter i det. Samma sak om det skulle vara jag. Men alla vet att man egentligen tar åt sig ändå, även fast man försöker inbilla sig att man inte gör det.

Tack♥


välkommen kära vår

Skrittade ut idag över vägen på Tolle med Jossan på Mint och Vici på Braven. Jag fick riktiga vår känslor. Red i endast en tunn tjock tröja utan att frysa, premiär för iår. Sen så kunde jag faktiskt endå inte att låta bli att inviga att rida i linne också så tog av mig tröjan ett tag. Det gick iallafall jätte bra och Tolle skötte sig kanon! :)

Efter det så red jag till ängen på Solle med Jossan och Frans och Vici och Roxi. Han går riktigt bra nu och han var jätte fin idag. Rider honom ganska simpelt men i alla gångarter.  :)Nu får ni fan ge er

Förlåt Victoria att jag lägger mig i nu men jag kan inte låta bli.

Jag blir så jävla irreterad på folk som säger att Victoria inte rider Braven bra och att han hade det mycket bättre hos Linn. Vad är det för jävla skit snack? Är ni så avundsjuka på att Victoria har fått en så fin ponny att ni måste vara elaka? Tror ni att det är kul för henne att flera ggr om dagen höra att hon inte kan rida Braven, att hon är förstor för honom och att han hade det mkt bättre hos Linn mm. Svar Nej. Braven är en svår ponny och det tar ett tag att rida in sig på en ny häst. Linn hade hafft honom i flera år och kände honom utan och innan medans Victoria bara hafft honom i ngn månad. Jag lovar att ingen av er kan rida Braven bättre än vad Vici gör på så kort tid. Och jag tror heller inte att Linn hade sålt Braven till Vici om hon nu hade ridigt Braven så jävla dåligt som ni nu säger? Även om Victoria säger att hon inte tar åt sig så vet väl alla här att man faktiskt innerst inne blir riktigt sårad av sånna kommentaren?

Nästan alla skriver jätte gulliga kommentaren till Victoria. Men så finns det ju dom som älskar att trycka ner folk bakom en dataskärm, som jag lovar inte skulle våga säga ett piss till Vici face to face.

/ Elina

uteritt

Red ut med roxan i 1½timma idag, red vägen som vi i stallet kallar "Älvnäs rundan" haha :) . Det blev ett helt krav löst ridpass med bara en massa skoj! Vi klättrade lite och på ett ställe fick hon sträcka ut lite också! ;) Hon var väldigt pigg och tyckte det var väldigt roligt! :D

Hittade också årets första tussilago, som ni kommer se på några bilder ;)
stallet igen då

Nu ska jag dra till stallet igen och rida en långtur på roxan, "på andra sidan vägen" som vi kallar det. Där finns hur många ridvägar som helst, det blir invigning för iår då! ;)

Tar med mig en liten digitalkamera, men jag har ingen aning om hur bilderna kommer bli.. vi får se :)

Sen har vi kvällsfodring idag också, så det blir sent idag.från igår

Nu kommer lite bilder från träningen igår med Roxan. Ulrica tyckte hon såg helt underbar ut medans jag tyckte det var motsattsen Hon blev ganska fin efter ett tag men hon hängde i handen och var starkt och bara sprang.

Nu när jag kollar på bilderna ser hon ju fin ut, men så är det ju nästan alltid! :)braven idag

Idag gick det inte alls bra på träningen med Braven, det var en ren katastrof, antagligen har han lite känningar från igår, så jag ska skritta honom i några dagar nu och se om det blir bättre. Lilla gubben♥Bilder från tävlingen

Kollade nyss igenom våran kamera och såg att det är någon i min familj som fotade lite igår i klassen med Tolle.
Dock så är kvaliten inte bra och alla blev suddiga. Men jag visar er endå.


Min älskade

Måste bara säga att min ponny är finast i hela världen. Han går så sjukt bra just nu. Världens bästa. Har anmält mig till en tävling nu i helgen med honom, LB och LB+ så hoppas han är helt back on track så vi kan starta.
Saknat att tävla honom. Så himmla underbar han är. NANANANANNA. Puss på dig min älskade.

intressant inlägg va? Nää, men ville bara att ni skulle veta att Solle är det bästa som hänt mig!Hiss eller diss?Tänkte dissa en sak som man ser på tävlingar. Nämligen folk som har västen innanför kavajen. Enligt mig urfult! Man ser så fyrkantig ut, nej mycket finare med väst ovanpå kavajen.
Vad tycker ni, hiss eller diss?


inbrott

Just nu sitter vi alltså hemma hos Linnea och har skräckfilms kväll. wwäääeh. Så vi våldgästar hennes pappas dator nu en snabbis. Mio och Linnea är NOLIFERS och skrämmer oss hela tiden. nördigt. riktigt rädda är vi, önskar att pappa vore här med oss! ska nog ta och sova mellan tossefar och tossemor inatt..


löshoppning

Idag löshoppade vi Braven, det gick super, han tyckte det var sååå roligt! Nu kommer lite bilder som Joanna fotade, tack så mycket! :D


Charmigt Braven... haha!Resultat

Riktigt nöjd med Tolle. Hoppade somsagt bara en LA idag. Och gud vilken skillnad det var på honom idag och från första tävlingen på Södertörn. Idag hade han en egen bjudning och gick inte alls emot som han gjorde sist. Han var i några bommar, slarver. han kom även i botten på 1 i kombenationen och sen på oxern efter. sen så efter oxern blev han lite flack till räcket efter så han fick ett bakbens pet. Men tror för det mesta att petet berodde på att han inte är tillräckligt stark i baken än. Förövrigt var banan trixig och krånglig, men väldig rolig och bra träning.
4fel
fredags outfit

Victorias pappa tog även några kort på mig igår. Och det var ju faktiskt fredag så då var det ok med en fredags outfit ;)
Men vad tycker ni annars då? En hoppryttare som lindar benen. Tufft.

Om ni inte ser så har jag matchat lindorna med kanten på schabraket.


skillnad?

Den här bilden är tagen idag, 9/4-11


kolla på ryggen och rumpan! Magen har blivit lite smalare också. Han har fått lite SOMMARPÄLS! , ja han har blivit så sjukt vacker!

Innan jag fick honom hade han vilat även ett tag eller han hade gått promenader, eftersom han hade fått en minimal ansträgning.

Ingen alls illa menat mot Linn som ni verkar tro, han var helt sjukt fin hos henne. Men eftersom ni alltid tjatar om att han fått mindre muskler, så kan jag säga NEJ det har han inte. Jag ska inte alltid ta all skit som ni alltid är tvugna att få ur er, har ni sett honom i verkligheten eller, nu när jag haft honom, nej det har inte många. Påstå inget ni inte vet.


Lite mer närbild från idag!

Sen är det stor skillnad som sagt att se honom i verkligheten än att sitta bakom en dataskärm och kolla på bilder. Han är så otroligt snygg!

Alltså menar jag att han blivit finare från hur han såg ut precis när jag fick honom.Svar från frågestunden!

Tjock text = Frågor
Smal text = Svar


Hur lång är du och hur stora är dina ponnyer? (inte bara C eller D utan cm) :)
Hur många egna hästar har du haft och vad har det varit för hästar? :)

Jag är 163cm lång. Braven är 144,2cm (d-ponny) och Roxi är 135cm (c-ponny).
Innan roxi hade jag en shettis, som hette Pompeji. :)

Har du tänk tävla Braven mer än Roxi nu på våren eller kommer de tävlas lika mycket? Kommer du byta tillbaka till Kärsgatan nästa år eller kommer du fortsätta tävla för Täby?


Eftersom jag redan planerat dom flesta tävlingar för i vår, så blir det så att jag kommer tävla Braven 2gånger mer än Roxi, så det är ganska nämnt. Men i sommar blir det lite mer med Roxi. :)


1. Favorit märke på schabrak?

2. Ditt favorit schabrak?
3. Vem är roligast att hoppa, roxie eller braven?
4. Var köpte du Roxie ifrån privatperson eller ridskola, hästhnadlare, stuteri?
5. Hur många träns äger du?
6. Vad är det bästa med Braven, och den minst bra med honom?
7. Vilka bloggar läser du varje dag?
8. Vad är det bästa med Roxie och det minst bra med henne?


1. Schockemöhle/Eskadron
2. Mitt horse wear schabrak ^^
3. Braven
4. Jag köpte Roxi av en privatperson, hon heter Linda. :)
5. 7st kanske
6. Det bästa med Braven är att han alltid är positiv till arbete och hans personlighet, den minst bra med honom är att han kan vara lite tjurig ibland. ^^
7. Jag läser dressyrmupparna, capint (några tjejer i stallets) , teamSL, Fokis


var har du köpt dina dressyrstövlar, vad kostade dom? Vilken modell är det? :DJag har ett par Cavallo Grand Prix Plus och mina kostade faktiskt bara 3700kr. :)


1. Beskriv hur braven är att rida

2. Har linn hälsat på honom ?
3. vad har du för sadel ?
4. Varför har du samma sadel till både roxan och braven ?


1. Det är helt obeskrivligt att rida Braven, det är helt otroligt roligt iaf, han är som en ny häst varje dag. Man måste rida honom för att förstå. :)
2. Nej hon har inte hälast på än, men jag hoppas hon kommer och hälsar på snart, det skulle vara roligt! :)
3. Jag har en Amerigo (dressyrsadeln) och hoppsadeln är en Bates Caprilli Close Contact.
4. För att den passar till båda, kollat med en sadelutprovare.


Hur ofta jobbar du på din sits ?

Vilken av hästarna är svårast att rida?
Hur lång tid tar det för dig i stallet varje dag ?


Så ofta som jag kan. :)
Braven helt klart!
Det tar mellan 3-5timmar om dagen.


1.Hur högt har du tävlat med Roxi? :D

2.Vem är det som brukar ta kort på dig när du rider?
3. Skulle inte du kunna filma om typ hur det ser ut i dit stall?


1. Jag har tävlat upp till LA:1 i dressyr med Roxi, men jag skulle tävlat högre förra året men det blev inte av då hon blev skadad.. I hoppning ha vi hoppat upp till LC+5
2. Det är oftast min pappa som brukar ta foton! :D
3. Det gjorde jag och Elina för inte så länge sedan men den är ganska gammal och nu ser det inte alls likadant ut, så jag kan film imorn om ni vill? ;)


1. tävlar du för att vinna eller för att det är kul?

2. måste man klippa fjordingarnas man? för jag har sett en fjording i närheten av där jag bor som har lång man, men dom tävlar kanske inte med den..
3. hur länge får man rida på c-ponnysar?
4. vill du ha storhäst sen när du blir för gammal för braven?


1. Jag tävlar alltid för att det är kul men det sitter inte fel att vinna heller.
2. Man måste inte klippa fjordingarnas man, man får göra precis som man vill. :)
3. Rida får man väl hur länge man kan men om man ska tävla får man det upp till 18år.
4. Jag kommer säkert köpa storhäst någongång.


Jag skulle tycka det vore roligt om du kunde skriva hur mycket utrustning du har till dina hästar...

Ex 3 fleecor, 1 innetäcke, 5 vintertäcken, 4 träns, 7 dressyrschabrak etc...
Det skulle vara jätteroligt om du ville det :D


Haha, visst det kan jag göra! Jag måste typ räkna allt först, så det kommer väl upp om ett tag! :)


vad var det som fick dig att fastna för just braven?


Det bara "klickade" när jag red honom, det kanske inte gick så jätte bra första gången men andra gången gick det super. Men jag gillade verkligen honom, jag fastnade för honom direkt. :)


Visste du vem Braven var innan du så honnom på annos, jag menar om du läste dressyrmupparna eller så?

Har du ramlat av Braven ngn gång?
Ska du tävla ngn hoppning med dina hästar i vår, ellereeee ska du bara satsa på dressyr?
Ved är det för märke på dina nya stövla och hur är dom nu? Jag är sugen på att köpa såna ;D Eftersom de är Såå snygga i dressyren.


Jag kollade Linns bdb och hade väl kikat in på hennes blogg nån gång, men jag var inte så insatt, men jag verkligen avgudade Braven från första gången jag såg honom. :)
Jag har faktiskt hunnit ramlat av honom 2gånger! ;)
Jag ska tävla i hoppning den 29april med Braven!
Det står om mina ridstövlar längre upp! ;)


Ska du på något läger i sommar? :)


Ja, det ska jag. Jag ska på ett fälttävlansläger med Braven den 13-15juni! :D


Har du inte fler bilder och kanske film från när du provred honom?? Skulle vara kul att se hur det såg ut första gångerna du red honom! :D


Jag har några bilder och filmer, skulle kunna lägga ut lite bilder redan idag! :D


Tycker du att linn (Bravens förra ägare) är tjatig om braven på deras blogg och inte kan släppa honom? Han är ju ändå din nu!


Braven är en helt underbar ponny, så jag förstår henne verkligen, det är svårt att lämna någon man älskar. Jag har själv gjort det en gång, det är hemskt.


vilket är ditt favorit märke på häst grejjer? kingsland? pikeur? scapas?


Kingsland och Pikeur!


Vilken häst skulle du vilja ha om du fick välja vilken du ville i hela världen?

Har du nån gång ridit med en hjälptygel som heter Abbot Davies? Om du har det, vad tyckte du om den?
Var ser du dig själv om 5 år? T.ex hästarna, skola, bloggen osv.


Skulle aldrig kunna tänka mig någon annan häst än dom jag har. Dom är helt underbara♥
Nej det har jag faktiskt inte gjort, rider inte med hjälptyglar.

Bloggen tror jag faktiskt inte att jag och Elina har kvar då. Sen har jag då upplevt mitt sista ponnyår, kommer säkert ha kvar någon av hästarna och ha några storahästar. Om 5år går jag min sista termin på gymnasiet, jag har ingen aning om vad jag vill bli eller vad jag vill hålla på med, men troligtvis något med hästar!


vad tycker du om linn?

och kan inte du platta hela håret , ta en bild och lägga upp på bloggen för jag skulle gärna vilja se hur du ser ut i plattat hår :D


Jag tycker Linn är en underbar person som kan mycket och är verkligen superduktig! :)
Jag har plattat håret många gånger men jag är inte säker på om jag tagit något foto, men det är en kul idé, det skulle jag kunna göra! :)


braven eller roxi
svart eller vit häst
hund eller
katt
sommar eller vinter
jacson eller
john whitaker hjälm
brun eller isabell häst
mobil eller
dator
solsemester eller skidsemester
ridhus eller uteritt
rida bäst av alla och ha en jätte fin häst men vara utanför och inte ha några vänner i din skola eller rida jätte dåligt och ha en häst som knappt kan gå framåt men ha massor vänner och vara jätte omtyckt i skola´n


vad har du för kavaj när du tävlar?

kan du inte filma ditt stall?
kan du inte skriva om hur det gick till när ni hämtade braven:)


Jag har antingen Pikeur eller en från Horze.
Jag kan göra det imorgon. :)
Ja det finns väl inte mycket att berätta. Vi åkte ganska tidigt och åkte med transporten till stallet där Braven stod i. Då hade inte Linn och hennes mamma kommit, så vi ringde till Gunilla och hon sa att jag kunde ta in honom och borsta honom, då gjorde jag det och det var väldigt mysigt. Sen gick vi upp till deras caféteria i ridhuset och skrev på papper och sånt, jag även lite bilder på Bravens mamma som jag fick av Linn och det hänger på mitt rum nu.
Sen lastade vi och dom sa hejdå till honom, sen stod vi och pratade lite och jag fick lite grejer som jag fick med honom. Efter det bar det av hemåt igen, 2,5tim. När jag kom fram lastade vi ut och hans fick komma in i sin nya box, han trivdes från första början! ^^Hur gammal är Roxi?

Vad är det absolut högsta du har hoppat med häst/ponny?
Vad är den högsta dressyrklass du har tävlat?


Roxi fyller 12år, den 12juni! :)
Det högsta är med en ponny som heter, DJ Keep On, då hoppade jag 125cm :)
Det högsta är bara LA:1 så länge, har inte hunnit med högre då roxan blev skadad.


Hinner du verkligen med båda dina hästar?

Vad var det som fick dig att köpa Braven?
Hur länge har du haft Roxi?
Har eller ska Linn komma och hälsa på?
Hur länge har du planerat att behålla dina hästar?
Och sen bra blogg och jag tycker att du är duktig som kämpar på! :D Önskar mig fler videos, inte bara när ni rider utan bara i stallet liksom ;)


Jaa jag hinner med båsa gott och väl, det är inga problem! :)
Jag bara fastna för honom, det "klickade" direkt!
Jag har haft Roxi i 3,8år, alltså snart 4år, tiden bara rusar iväg. :)
Linn har inte hälsat på än men jag hoppas hon kommer och hon får se hur han har det. :)
Så länge som jag kan, älskar mina ponnys :)
Tack så mycket! :') Det ska fixas! :D


är det jobbigt att ha braven eftersom ha är så känd eller vad man säger? alltså känns det som om du har mycket press på dig?

Jo det kan vara väldigt jobbigt ibland om jag ska vara ärlig.. Men det är roligt ibland också. :)

vad har du för mobil?

Sony ericsson, vanlig uppskjutbar, en rosa! :P


hur lång är du och hur mycket väger du?

Jag är 163cm och väger vet jag inte faktiskt.. kanske runt 48kg :)

skostorlek?

Storlek 37-38 :)

har du någon kille, eller har du haft?
vem var det isf och hur länge osv...

Jag har ingen jsut nu men har haft. Mer säger jag inte.

har du några syskon?

Jag har en syster, som heter Rebecca och är snart 17år ;)

vad har du för betyg i skolan?

VG/MVG

Kan du skriva hur en vanlig dag på taffsnäs såg ut (t.ex 8.00 går upp, 9.00 äter .....)
Skulle du kunna starta på gladö i slutet av maj (hoppning)
När kommer din nästa hopptävling bli?
Ligger ert stall nära det där färingsö rididrott stallet? Isf varför startar du inte där?
Kan du starta på vårt stall, huvudsta någon gång, skulle vara jätteroligt att se dig :)
Har du badat med hästarna någon gång? Hur kändes det? :)
Vad är det högsta du hoppat?

Så här ser en vanlig dag ut på taffsnäs:

Jag kommer nog bara starta en hopptävling som jag vet och det är på Färingsö Rididrott, som jag har berättat tidigare. Jag står kanske 10minuter därifrån.
Jag kanske startar på Huvusta någongång, vi får se! ;)
Jaa, jag har simmat och badat med Roxi, det är helt underbart kul! :D Det gjorde jag faktiskt på taffsnäs! ;)
Det högsta jag hoppat är 125cm. :)

Hur reagerade du när dom skrev på dressyrmupparna att Braven hade tappat jättemycket muskler nu, att han var värsta biff när Linn hade honom ?
Känner du att det är jobbigt att ha Braven för du har så mycket krav på dej att du ska lyckas ?

Själv tycker jag att Braven är precis lika fin nu som han var när Linn hade honom. Om inte finare nu :)
Och vilket är ditt långsiktiga mål med Braven och Roxi ? :) (ex, SM, landslagsplats osv)

Jag bryr mig faktiskt inte, haha. Det är ju skillnad att sitta framför en dataskärm och kolla på några bilder och att se honom i verkligheten. Jag tycker att han förändrats på ett bra sätt, jag ska visa er bilder så får ni se skillanden! :)
Jag känner att folk tror att det kommer gå super bra direkt för oss, eftersom det är Braven. Men så är det inte, vi måste lära känna varandra och få en massa rutin tillsammans innan det kommer gå bra. Så jag tar allt i vår egen takt.
Tack så mycket det betyder mkt att du säger det. :)
Med Roxi vill jag till Fjord-NM. Med Braven vill jag till SM, sen gärna komma till NM/EM och sånt, men det är en vision! :)

1.Hur höga ee dina ponnisar i mankhöjd? :)
2.Kommer du bara att tävla i dressyr eller ska du tävla lite i hoppning med?
3.Vad har du för sadel/sadlar?
4.Är Roxi den första hästen du haft eller har du haft någon förre du fick henne? :)

1,2 & 3 står längre upp.
4. Jag har haft en till innan Roxi, han hette Pompeji och var en shettis! :)utvärdering av roeckl

Tänkte göra en snabb utvärdering utav dessa populära roeckl ridvantar. Har själv haft ett antal sånna vantar och gillar dom skarpt. Jätte sköna och man glider inte i dom, roligt också att det finns ett stort utbud av färg. Nackdel är att bara efter något ridpass så spricker dom och går sönder där man håller tyglarna. Det finns även sommar vantar och vinter vantar. Dvs ofodrade och fodrade. Tycker att det är bra eftersom att man även kan använda ett par snäppet varmare även på vintern. Tycker även att priset är högt för dessa vantar när kvaliten inte är den bästa.


Har även ett par ladies sun. Dom är väl i princip likadana som dom andra. Båda är jätte sköna och båda har kass kvalite och slits ut väldigt fort. Även roligt med dessa vantar är att dom har nät på ovan sidan vilket gör att man inte får fula ränder av handskarna på sommaren. Vilken idée va. Tycker priset är för högt för dessa också pga av kvaliten.


Fredag!!!

Här kommer några bilder från idag, som min pappa tog, men dom har inte bra kvalitet då jag glömde ställa om kamera åt pappa, suck -.-

Själva passet gick ganska bra faktiskt, en aning seg kanske, men det blir nog bättre imorn, för då ska jag träna för Ulrica! :DDagens outfit, vad tycks? ;)


Bilder på Tolle och Solle

Här kommer bilder från idag med deras fina pannband som jag lovat. Jag är verkligen ledsen men jag fattar inte varför jag har en system kamera. Jag är verkligen urkass på att fota, kan inte en enda inställning. Men jag ska läsa på lite grann så lovar att det kommer komma finare bilder snart. Så håll ut dudes!

Var jätte fint väder till att börja med, sen helt plötsligt så blev det mulet och började hagla, ni kan se att på första bilderna är det sol och dom sista mulet. Och nej Toledo är inte borstad utan han kom direkt från hagen.


Men visst är han riktigt snygg i pannbandet? ;)


jag & AnnaHär är jag och Anna, väldigt slitna, haha. Vi praoar på Jungfrusund tillsammans, idag var det faktiskt väldigt kul och nästa vecka ska vi baka varsin tårta, riktigt nice! :D Jag blev också påkommen när tjuvåt lite bröd, haha, men alla går runt och äter där hela tiden.. xD

Nu ska jag iaf dra till stallet, det är ganska fint väder just nu med sol och inga moln och över 10 grader, så vi får hoppas det håller i sig nu!

Hörs senare!


havre moppar

Heej på er!
Sitter i skolan på en seeg so lektion. Så istället för att jobba så sitter jag och fördriver tiden genom att vara inne på bloggen.Ajabaja. Stallet ska jag åka till raka vägen efter skolan. Slutar halv 4 idag, och jag har inte lite att fixa innan tävlingen imorgon. första start går 8 och vi åker från stallet halv 7. Alltså så ska vi vara i stallet vid halv 6 ungefär. Så packar och smörjer allt ikväll. plus att putsa på mina havre moppar. Lite extra på Tolle kanske så lerig han är :P

Ska även visa er bilder på Solle och Tolle med deras pannband, men det kommer inte komma upp förens ikväll någon gång. Så håll koll! :)

Hoppas över mitt liv att han inte ser ut såhär idag.


äntligen fredag!

Ska snart ta bussen till praon, det är så skönt att det äntligen är fredag! Idag vet jag inte riktigt vad jag ska göra med hästarna, får hitta på något kul. Ni får ha en super fredag tills vi hörs senare! ♥

Bjuder en bild på mig nu på morgonen, haha morgontrött?
Diss

Diss till detta urfula John Whitikar schabrak. Tycker att det ser fult ut när det inte har några rutor, ser lite ut som en matta man har under cowboy sadlar. Har ingen speciell passform heller ser det ut som, bara som en fyrkant. Vad tycket ni?


Frågestund med VictoriaNu tänkte jag ha en frågesund, ställ nu lite roliga frågor och sånna som ni gärna skulle vilja ha besvarade. Ni har till imorgon kl 20.00 på er! ;)


pannband

Här är några annorlunda pannband. Själv tycker jag dom flesta är fina, eller många är urläckra! :D Några tycker jag lite si sådär om. Vad tycker ni om dom här pannbanden? :)
torsdag igen

Idag fick Braven komma ut och röra på sig lite, utan en massa krav bara komma ut och ha roligt! Roxi red jag ett dressyrpass på banan, som gick åt skogen verkligen. Finns inte mer att säga.
Nytt swarovski pannband

Anlänt hemma nu efter en rolig dag med Jenny. Fick även med mig det nya pannbandet som jag köpte av henne hem. Verkligen super fint och tror Solle kommer passa kanon i gul/blått :) Kameran blev kvar i stallet idag. Suck. Men imorgon får ni se bilder på både Solle och Tolle med fina pannband!

Tänkte även ta och svara på några frågor som ploppat in nyligen.
Jag har en fråga, var bor ni? asså, inte er adress, utan bara området.
Eftersom Viktoria praoade på den där resturangen, så måste det väl vara någonstans ute på Ekerö? (Där bor jag också;) Så; var bor ni, och var ligger stallet/stallen?
Ja vi bor på Ekerö. Sandudden. Min familj äger ett stall vid Ekerö kyrka och Victoria står hos oss.

Oj, stor skillnad :) hur har ni bantat honom så fort? Har själv en häst som jag försöker banta ;) alltid bra med tips
Hahah, banta och banta vet jag väl inte om vi gjort. Vi har faktiskt höjt maten på honom. Men jag rider honom i princip varje dag och när jag fick honom så var han inte så jätte igång. :)
vem är han? din nya ponny ? :)
Han är inte min utan en ponny som jag rider till försäljning. :)

(bild på Frans och inte på Toledo som jag har till försäljning)


svar

Har sett att du använder pelhambett ibland på Solle, funderar på att köpa ett. Men hittar ingen bra info om hur det fungerar, skulle vara jätte snällt om du kunde berätta lite kort om det.
Pelham är ett bett med hävstångs effekt. Man kan reglera skarpheten på bettet genom att spänna kindkedjan hårdare eller lösare. Man brukar oftast använda deltatygel på det här bettet, men man kan även bara fästa tygeln i den stora ringen. Man kan också rida med två tyglar, en i varje ring, dock så får man bara rida med det på stor häst och inte ponny.

HHej! :)
jag tämkte börja med att säga att ni har en jääätte fin blogg och att ni uppdaterar den ofta och sånt gillar jag (Y)
men kan inte du skriva vad hjälptyglar och sånt har för funktion bgeroende på viket man anvälmer exemtel så som du gjorde med sigbyglarna :D
och kan du inte skriva om lite olika martaingal som du också har haft och hur de ska sitta för bästa hjälp :D vore riktigt kul :D :D
Jo det kan jag verkligen göra! :)

Kan ju skriva om hjälptyglar nu, dock så har jag bara ridigt med snodd och graman. Men kan ju berätta.

Graman
Jag har ridigt med graman när jag var hos Marcus Westergren i sommras. Dom hästarna jag hade det på var hästar som han inte haft hos sig ett tag. Dom var väldigt stumma och lyssnade inte så mycket, så då hade vi graman för att underlätta lite för oss som satt på. Jag har inte ridigt med det så många ggr men det jag har ridigt med det så tycker jag att det funkar jätte bra. Här är iallafall hur en expert beskriver det.

Gramantygel är snällast om du sätter den i sidorna. Det är alltid klokt att vara skeptisk, men min erfarenhet är att graman kan vara ett hjälpmedel. Problemet är när den används tillsammans med en hård hand och en dålig känsla för balans.

Själv tycker jag att graman är till hjälp vid väldigt felridna hästar, speciellt för mig som inte är så stor. Jag kan ibland behöva den hjälpen för att inte slita ut mig när jag korrigeringsrider andra hästar. Tänk dig själv vilka muskler en felarbetad häst sätter och hur jobbigt det är för den att ändra sig. Då kan gramanen hjälpa den att bruka sin kropp på ett funktionellt sätt.

Titta på hur folk använder gramanen så ser du snart vilka som får hästen eftergiven och avspänd och vilka som bara drar. Den kan också hjälpa hästen att bevara formen vid inlärning, till exempel vid träning av galoppombyten.
källa


Snodd
Gummisnodd är inget som jag brukar rida med. En gummisnodd fäster man över nacken, genom bettringarna och antingen mellan benen i sadelgjorde eller på en varsin sida av sadelgjorden. Oftast är den för kort så att den spänner hela tiden. Speciellt på större hästar brukar det vara så. Man vill ju att den ska hänga när hästen arbetar korrekt. Ponny brukar det funka bättre på.

Men kom ihåg att Hjälptyglar är inget som gör att en häst går i form, allt kommer alltid bakifrån med bjudning, därefter kommer resten. Men hjälptyglar kan vara en hjälp på vägen.Kingsland vår kollektion

Kollade på kingslands vår kollektion. Dom har grymt snygga saker men ibland kan det vara lite för mycket och sen så är det riktigt dyrt..tyvär.

999:-
3149:-
949:-
949:-
999:-Prao


Bild tagen från Google

Nu bär det av till Junfrusunds marina igen. Jag praoar där den här veckan och ska göra det nästa vecka också. Just nu står jag i köket och hjälper till att laga mat och nästa vecka ska jag servera. Det är faktiskt ganska kul, trodde dock att det skulle vara roligare. Men men... ;)

Det dåliga är att vi slutar vid 4, bussen går därifrån vid halv 5, sen måste jag byta buss och den går kanske vid 5. Så jag kommer inte till stallet fören typ halv 6. Det suger :(


Ledig

Vet ni vad, jag är faktiskt ledig idag! Eller igentligen inte, på schemat så börjar jag 10.15 och slutar 13.35. Men idag har vi halv dag i skolan, vilket betyder att vi slutar 11 istället. Ska jag då ta bussen för att åka till skolan och va där i 45 min och ha livskunskap som jag inte ens får betyg i och sedan ta bussen hem igen?
Hmm, nej så idag ska jag hjälpa mamma i stallet och rida. Sen så ska jag möta Jenny så ska jag åka med henne till hennes polle. :)

Jennys låne ponny


livsnjutarna

När jag kom till stallet idag så står solle och halvsover i solen på ridbanan, han går där just nu eftersom att vi inte vill att det ska komma in lera i hans lilla sår över hoven. han verkligen njöt. Hade även med mig kameran så tog några bilder på honom när han vaknat till lite. Tvingade även mamma att ta några bilder. Dock så blev dom inte så jätte bra...


Ser ni skillnaden?

Då                                                      NUVisst är det stor skillnad? Speciellt när man har bilderna framför sig, dom från första dagen och dom från idag. Dock så ser ni att han är gråare nu. Det är för att han rullar och gnider sig i leran varje dag...


onsdag igen

Skulle rida i sommarhagen med Braven idag och tog lite skutt på hindrerna som finns där. Då fick jag en väldigt, väldigt glad Bravis. Gud vilken fart han fick precis efter hindrerna, herregud det var jag verkligen inte berädd på. Dom sista hoppen var faktiskt ganska bra, då hade han lugnat ner sig väldigt mycket. Jag har film också, som jag kanske lägger upp idag el imorn. :)Sen tömmkörde jag Roxan på banan, jag kännde mig lite ringrostig.. haha. Tur att han har en sån snäll häst ;D Sen ringde Linnea mitt i alltihopa, så jag tömmkörde samtidigt som jag prata i telefon, inte enkelt kan jag ju säga! ;)svar

Carro om Film!:

Jag vill inte vara taskig men, sitter du inte med skänklarna väldigt ostadigt? Alltså skänklar väldigt mycket hela tiden? :)

Svar: Det fattar jag att det inte var taskigt menat, men jag har ändå en förklaring! ;) Lena sa att jag skulle skänkla på honom hela tiden eftersom han inte riktigt svarade på mina hjälper och för att få honom fram till bettet, så därför kan det hända att jag skänklar ganska mycket, men jag gör precis som jag skulle göra, om ni fattar! :)

Nadja om måndag:

Nejmenojojoj, luktar.... hmmmm..........lukta pessoabett? ;)

Svar: haha, det var en roligt kommentar ;) nej jag har inte alls pessobett, jag har ett pelham, och det har Elina också på bilden med solero. :)

en tjej om måndag:

Du hoppar inte Braven så myckt:) <3 Varför?

Svar: Jag brukar hoppa honom varannan tisdag för Hans Westergren, men jag hoppade över förra vekcan, då jag var tvungen att plugga. :( Men jag hoppade honom lite på banan hemma förra veckan istället, det gick rätt bra. Skulle det varit kul att se en film när jag hoppar honom hemma? :)

Anna om
måndag:

Rider/tävlar du för Täby Ryttarsällskap? Såg jackan ;D

Svar: Jaa jag tävlar från och med iår för Täby Ryttarsällskap och ska vara med i deras div 1 lag i dressyr! :)
Haha jackan säger allt :)

startlista

Var inne och kollade startlistan inför helgens tävling på årsta runsten. Ganska många starter också. I LAn jag hoppar är det 40 starter, jag startar som nummer 28. Det är bara Tolle jag hoppar och det blir bara en klass. jossan hoppar Frans en LB också.mer bilder

Printscreenade bilder från videon

Film!


Det finns ljud på ett ställe som jag råkade inte ta bort, man hör Lena ropa: "Bra där Victoria" eller något likande xD

Själva ridpasset kan du läsa om i tidigare inlägg. :)

Efter som många kommenterar att jag sitter och skänklar mkt, det är eftersom jag ska få fram honom, jag skulle rida i ett högt tempo, så Lena sa åt mig att vara på med skänkeln nästan hela tiden, annars la han av.

Nu vill jag ha en massa kommentarer också! ;)


träning idag för LL

Nu har jag sutit i timtal och försökt klippa ihop en film från träningen idag, och nu, efter 2timmar är jag färdig! Ridpasset gick faktiskt super, vi försökte få honom att söka sig ner till bettet, det var det vi tränade på ett ungefär under ridpasset. Ibland vill han ju gärna gå bakom lod, för att slippa allt det jobbiga. Därför skulle jag rida i ett ganska högt tempo för att han skulle söka sig fram. :)

Här kommer några bilder:
skillnad

Här ser ni vilken skillnad det blivit på Tolle efter ca 6 veckor.

Första hoppträningen. Ser du inte klippet tryck HÄR.


Dagens hoppträning. Ser du inte klippet tryck HÄR.


Träning

UPD Vi tänker setta på Tolle ett pelham istället.

Tillbaka till träningen. Det gick riktigtriktigt bra idag. Hoppade bara några enstaka språng, men han hoppade super bra. Red mest runt mellan hindrerna och ställde honom hit och dit osv, och mmm. Han blev riktigt härlig att rida tillslut. Även första gången som vi såg att han verkligen fick igång bakdelen och jobbade med den. Pappa filmade så ni ska få se filmen senare. Tänkte även visa film från första hoppträningen på honom så ska ni få se vilken skillnad det verkligen blivit på honom. :D


Hörs efter Träningen

Åker till stallet nu och skrittar ut en sväng på Solle. Efter det så åker vi iväg på träning med Toledo för Hans. Är riktigt taggad på att hoppa faktiskt. Inte så ovanligt, men men :P
Film kameran följer med så film kommer att komma upp ikväll.

Har även satt på Frans silvriga swarovski pannband på Toledo. Jossan hade köpt ett nytt till Frans så tyckte att det kändes onödigt att det bara låg där. Och faktiskt så passade storleken på Toledo och han var även urläcker i silver! :)
Upptäckte tyvär att systemen har batteri torsk men lägger den på laddning nu så kommer den med imorgon så får ni se då!


måndag

Idag fick Roxan hoppa lite, det tyckte hon var superkul verkligen! :D
Pappa tog inte så jätte många biler, drf blev inte många bra, så ni får nöja er med 3st. Han var både spänd och galet pigg idag, inte så konstigt eftersom han vilade igår. Han kom loss ganska bra i slutet. :)

Hovslagaren var här och skodde honom idag också :)
Färg byte?

Har funderat lite på att kanske köpa en röd kavaj också så jag har lite variation. Skulle vara roligt att kunna variera mellan en vanlig blå och en röd. Dock så vet jag inte hur det skulle se ut på Solle eftersom att han är isabell.. Skulle det kanske bli för mycket och skära sig eller skulle det se snyggt ut?
Tänkte att jag kanske inte behöver ha ett rött schabrak då jag inte gillar knall rött på isabeller. Men man skulle kunna ha en annan färg på schabraket och en röd kant.  Eller vad tror ni om det?


glöm ej!

För att delta tryck HÄR.

Ridning på Solle

Godmorgon på er! :)
I eftermiddag så kommer hovslagaren och skor Solle. Nu får han även på sig en sko på den "skadade foten" vilket betyder att jag kan börja skritta honom uppsuttet redan idag.
 Vi har även lagt om bandaget runt såret och det ser mycket bättre ut. Så till helgen så ska han halvt som halvt vara tillbaka igen! :)


<3


4månader

4 månader med finaste BRAVE HEART♥


Det bästa som någonsin har hänt mig♥


tävlingar i sommar

Vet ni vad jag ska göra för roliga saker i sommar? :D Jag ska nämligen tävla en hel del roliga tävlingar! och åka på ett läger med min kompis Linnea! :D

- Fälttävlansläger med Braven 13-15 juni
- Gripens Ryttarförening, med Roxi & Braven, Meeting 1-3 juli
- Fjord-SM med Roxi 8-20 juli
- Fjord-NM med Roxi 24-30 juli (inte helt säkert än)
- Morgan Riks med Braven 4-7 augusti
besöksrekord!

Jag såg att vi hade haft besöksrekord igår igen! Så även att vi blivit länkade av Linn, tack :)


hehe skulle inte vara dumtJag som velat ha en ny hjälm ett tag nu. Håller tummarna!
Ni kan ju också vara med och tävla, tryck HÄR! :)


roxi idag

Red Roxi i sommarhagen idag. Roxi fick låna Bravens träns också för jag ville se hur hon såg ut i det, hon var ju riktigt läcker! :D Sen red jag idag för försa gången i mina nya ridstövlar, AJ! Dom skavde i mitt knäveck nå fruktansvärt, så jag är röd och öm där. Men som många av er redan har hört, ska man vara fin får man lida pin. Det kommer säkert ta månader innan dom blir sköna att rida med... jag längtar dit.

Roxi kändes ganska fin idag, ngt svag bjudning men mjuk var hon och hängde inte i handen so hon gjorde igår. Red inte alls länge eftersom hon tävla igår. :)
Hemma

Hej på er! :) Nu är jag hemma efter en lång tävlings dag i ett pissigt väder. Resultatet från idag var heller inte så bra. Hon hoppade LC med Mint och LC, LB med Frans. Hon började med att dubbel nolla med Mint och gick in på en 5 plats. Frans vet vi inte riktigt vad som hände med. Han drog en nit så Jossan flög av. I LB så var Jossan lite mer bestämd och förbannad så han hoppade jätte bra. På sista hindret i grunden så ville Jossan lite för mycket och la fram handen så han stannade där. Men sen hoppade han det klockrent andra gången. Jossan var hur som väldigt nöjd så det är huvud saken. Nya tag nu till årsta runsten nästa helg. :)

Gammal bild på Jossan och Majsan


Braven

Idag tänkte jag rida ut en sväng på Braven, men det började med att han vägrade att komma in, han sprang en i en cirkel runt mig. Till slut fick jag honom med lte mutning ;) Annars brukar han alltid komma springande till en när man ropar på honom. Sen visade det sig att han hade tappat en sko också, llla gubben :(
Sen  blev han lite trött ^^

tävlingar i vår

Nu har jag anmält mig till massa tävlingar!! :D Två har jag inte anmält mig till än men det är säkert att jag kommer dit. :) Sen kommer jag säkert anmäla mig till lite fler med Roxi! :)

22/4 Rimbo Ryttare Roxi & Braven, LA:1 med båda
24/4 Siggesta Ryttare Braven, Lagtävlansprogram för Ponnyallsvenskan, Div 1 omg 1
30/4 Färingsö Rididrott Braven, LD & LC (hoppning)
7/5 Kiladalen Roxi, LA:1
8/5 Täby Ridklubb Braven, Lagtävlansprogram för Ponnyallsvenskan, Div 1 omg 2
15/5 Sundby Ridklubb Roxi & Braven, LA:1 med båda
22/5 Årsta Runsten Braven, LA:P1, div 1 omg 3 FINAL (ej anmäld än)Dom finaste♥


Väsby ridklubb

Idag bär det av till Väsby ryttarförening där Jossan ska tävla med Frans och Mint. Så uppdateringen idag kommer bli ganska låg för min del. Men ikväll bloggar jag mer. Under tiden om ni har något speciellt som ni skulle vilja läsa om så släng in en kommentar här under så ska jag försöka fixa det.


Solle i ambulansen

Jag tog en bild på Solle när han stog i ambulansen. Ganska roligt att veta hur det ser ut i en sån. Inte så ofta man får se det. Dock är bilden inte så jätte bra då den snabbt är tagen med mobil. Men man ser lite iallafall.
Det ser ut som en stor verkstad där inne. Att dom går in i huvud taget är ett under. Ni kan även se att han har matta under magen! :)


hurtig tjej

Har precis räknat ut att jag har varit igång 5 ½ timma idag. Började med att springa till stallet. När jag kom dit gick jag ut med Solle. Sedan var det dax att rida Tolle. Sen ut och gå med Solle igen. Och springa hem igen med sällskap av Karin. Ganska hurtig jag är va? ;)

Ridpasset med Tolle.
Jobbade honom på volten. Jossan och Joanna hade tränat och hoppat titt hinder så dom hindrerna red jag runt och ställde honom åt höger och vänster. Verkligen jätte bra att använda sig av sånna saker som står framme som man kan jobba runt. Han har blivit mycket trevligare att rida nu dom senaste dagarna och är inte alls lika hård och nonchalant i munnen längre som han var förut. Roligt när man känner att det man jobbar på blir framsteg! :)

Eftersom att han kan vara tittig på tävlingar så hoppade jag deras små hinder som dom satte upp några gånger med honom. Han är så rolig, hemma är inget farligt men på tävling så blir helt plötsigt allt läskigt.
Pappa filmade iallafall en gång med sin iphone när jag satte ihop dom som en liten bana. Man kan även höra mig och Victoria i slutet när vi säger tjohoo. Enjoy.Ny jacka!

Min nya jacka fick jag idag också!Vad tycker ni om den? ^^


Bravens pappa

Jag träffade även på Bravens pappa och dom som har lånat honom. Det visade sig att jag "kände" dom, eller jag har varit hemma hos dom och köpt min hoppsadel av dom, gud vad världen är liten ibland. Haha! :)


Bild från google, han har en ny ryttare nu ju som lånar honom ;)


tävlingen i bilder

Nu ska jag skriva lite om hur det gick på tävlingen idag tänkte jag! :)
Vi var på Aros RS, en regional tävling, LA:1 med båda! ;)

Roxelina
Hon var både seg och stumm i munnen. Det kändes inte så jätte bra när jag väl kom in på banan. Jag det gick väl inte så jätte bra heller.. bara 57%, det kan ju inte gå super varje gång, det är bara att tänka att nästa gång så går det bättre. :) Domaren låg väldigt lågt också.

Brave Heart
Han var jätte fin när jag red fram, bra takt, form o.s.v. När jag kom in på banan var han faktiskt ganska seg, haha. Men det blev iaf 62,9%, det var två placerade och jag kom 3a, så jag tror det var den sista/näst sista som putte ner mig från placering, den som vann hade 63/64%, så domaren låg inte högt idag. Så jag känner mig väldigt nöjd med honom! Finaste ponnyn.

Fick kommentaren: "Riktigt snygg ponny med fina gångarter" :D


Världens finaste♥


Min fina fjording♥


tävlingen

Kom precis hem från tävlingen. Det har gått ganska bra faktiskt! :)

Kommer lite bilder snart, inte många men några. Min pappa skulle filmat men han hade glömt bort hur man gjorde så det blev inga filmer heller :(
utvärdering

Tänkte utvärdera alla stigbyglar som jag haft så ni får veta vad jag tycker om dom.

Säkerhets stigbygel med snodd
Nog den säkraste stigbygeln man kan ha. Ramlar man av och fastnar så utlöses snodden. Dock så kan den utlösas av sig själv när man rider. Alltså är dom väldigt lätt utlösta. Dom är väldigt små och smidiga om man jämföra med sprenger och nästintill alla andra stigbyglar. Nog dom bästa stigbyglarna man kan ha om man är liten och inte har så stora fötter. Nackdelen är att snodden och plattorna lossnar lätt så det händer att man får köpa nytt då och då. Men det är inte så svårt att få tag på och heller inte några stora kostnader.
Finns här för 289:-

Sprenger bow balance
Tyckte i början att dom var väldigt stora och klumpiga. Ju mer man red med dom desto mer vande man sig med storleken. Dom är ledande i båda sidorna vilket göra så att dom inte är så stumma. Tyckte att det var stor skillnad på dom och mina snodd stigbyglar. Nackdelen är att dom är ganska stora och har man små fötter så kan man glida igonom. Säker heten med dom är att den böjer sig så att man inte ska kunna fastna.
Finns här för 1795:-

Sprenger stigbyglar
Känns som Sprenger bow balance att rida med. Dom har samma ledande i båda sidorna. Skillnaden är att denna stigbygel är mindre och smidigare. inte lika bred platta. Jag personligen tycker att dom är lite hårdaer än Sprenger bow balance att rida med. Denna stigbygel har samma säkerhet som bow balance. Alltså att den böjer sig så att man inte ska kunna fastna. Det som är bra med dessa stigbyglar är att dom även finns i storlek barn. Alltså för dom med små fötter så finns det endå sprenger som kan passa.
Finns här för 1795:-

Soft up
Vet inte vart jag ska börja. Men dessa stigbyglar är så grymt sköna att rida med.
Jag har nästintill alltid ridit med sprenger. Men när jag första gången red i dessa så var det en enorm skillnad.
Dom känns som luft kuddar. riktigt behagliga. Dom här stigbyglarna klassas som en av dom säkraste man kan ha. Ramlar man av och fastnar och böjer sig ytter sidan. Dom är väldigt smidiga på så sätt att dom lätta kan tas av med hjälp av en krok som finns högst upp så man slipper hålla på att krångla med stigläderna. Också väldigt bra att om man tappar stigbygeln så sitter den kvar åt rätt håll så man lätt kan få tillbaka den. Jätte roligt att det finns ett sånt stort utbud av färger. Nackdelen är att man behöver ett par speciella soft up stigläder för att uppnå den bästa effekten. Jag har även stigläderna så jag vet inte hur dom funkar med ett par vanliga men jag har hört att dom blir lite instabila.
Finns här för 1950:-


Mountain horse
Tycker om dessa stigbyglar. plattan är som en trappa och den passar ihop med mina ridstövlar så foten hamnar rätt. ytter sidan lossnar om man skulle fastna. Tycker stigbygeln påminner lite om snodd stigbyglarna med funktionen.
Finns här för 999:-


Aluminium stigbyglar
Dessa stigbyglar ären billigare variant av Jin stigbyglar. Perfekta om man vill sticka ut ett matcha med färgade stigbyglar. Dock så tycker jag inte om att rida med dom då dom är väldigt stumma och hårda. plattan har som taggar vilket gör så att foten inte glider lika lätt. Nackdelen är att färgen lossnar lätt ifrån dom och att det inte finns någon som hellst säkerhet. Dom är ganska stora vilket gör att dom inte passar dom små. Jag tror dom skulle tjäna på att göra dom mindre eftersom att det är barn som vill rida med sådana och inte vuxna.
Finns här för 479:-


första april

Någon som blivit lurad idag då? Haha :)

Själv har jag blivit lurad hur många gånger som helst, jag är så lättlurad... till och med mina lärare har lurad mig xD. Min kompis lurade mig om att jag vunnit en tävling på Tyra Banks show, och att det stod på FB. Sen ringde det någon till mig och sa att dom var från showen, SHIT det lät så verkligt! Men det visade sig att det var min kompis syrra som hade ringt... xDdagen innan tävlingen

Nu har jag varit i stallet i 6timmar, har ridigt, tvättat, smörjt, gjort flätor i bravens man, svampat R&B ben, packat allt, jaahh... jag har nog gjort allt nu! Bara lite grejer här hemma som ska fixas! Och blogga lite ;) Sen kan jag äntligen sova! :)Sen har jag bestämt mig att Braven får ha både lacknosgrimman+det guldiga swarovski pannbandet! Roxi fick ha ett pannband med vita stenar, haha ;)


vad tycker ni?

Vad tycker ni om kingsland schabraken?


Jag tycker personligen att dom är tråkiga. Inget speciellt med dom, och dom är absolut inte värda det priset.
Diss från min sida.


dagen

Nu måste jag snart gå till bussen, men jag hinner nog slänga iväg ett inlägg innan dess ;) Idag är det sista skoldagen för min, sen har jag 2veckor prao och sen påsklov! Kan det blir bättre. Sen fick jag praoa på Jungfrusunda marina, (resturang) det ska bli superkul!! :DSen ska jag fixa och dona i stallet, tävling imorgon ju! :)


RSS 2.0