Happy halloween mamma!

Tagen på bar gärning!! Kan ni gissa vad det är för lite kräk som kluddar på min mammas bil? Haha. Först med att gissa rätt får en länk!

/Elina


skritttur á la Schalander

Här kommer en bild på mig och Braven när vi var ute på långskritt tur i skogen med LINNEA igår! ;) Det var väldigt mysigt! :)/Vicky

18. En bild jag aldrig publicerat förut

18. En bild jag aldrig publicerat förut


Foto:
Linnea Schalander

/Vicky

Hiss eller Diss?Jag tänkte faktikst ta och hissa den här as snygga och coola Equiline bomberjackan. Tuff, stilren och snygg. Haha den skulle inte sitta fel att ha :P Hela 1599:- får man betala för denna och man kan hitta den HÄR.


/Elina

 


17. Låtar som jag lyssnar på när jag är arg,ledsen och glad

17. Låtar som jag lyssnar på när jag är arg,ledsen och glad

Jag har inga speciella låtar som jag lyssnar på när jag är på ett visst humör. Men jag lyssnar alltid på NRJ, sen lyssnar jag på lite blandade låtar på min spotify. :)
/Vicky

bilder!

Här är några foton Linnea tog på mig och Roxi idag! :D/Vicky

reflexer

Jag hittade massa rosa reflexer på Hööks hemsida som jag blev lite förtjust i, haha! :D/Vicky


utvärdering Täby

Parkering- Precis vid sidan om ridhuset, gott om plats.

Framridning & Tävlingsbanan- Deras ridhus är 120 x 24 m, det är typ enormt! Framridningen och tävlingsbanan var i ridhuset, det tycker jag är bra. Det fanns gott om plats att rida fram och det var lagom många personer där inne. Underlaget var super!

Cafeteria- Den var också väldigt stor, med gott om plats att sitta på och mycket mat och godsaker att välja på. Det fanns även en hästsportbutik där.
 
Övrigt- Hela anläggningen känns som den är nybyggd och allt är under samma tak, ridhuset, stallet, klubbrum, caféteria och massa annat. Det som kunde föbättras var att det tog lite tid mellan klasserna, men det finns säkert en bra anledning till varför det var så. :)

Betyg- 5 av 5 ostbågar!


Det här är även klubben jag tävlar för, för er som inte visste det! ;)

/Vicky

tävlingen

Tävlingen igår:

LB:1 Han var ganska fin på framridningen men han var seg inne på banan. Det blev en hel del kommunikations missar, så jag var rätt besviken. Jag trodde inte det skulle bli någon placering, så jag och Linnea stod och prata lite vid transporten. Då kom pappa springade och sa att jag hade vunnit, allt jag sa var WHAT?! haha jag vann på 65,17%


LA:1 Braven var jätte fin på framridningen och jag trodde att det skulle gå super! Men när jag kom in på banan, dog han och jag red dåligt. Jag var ännu mer besviken än jag var första klassen. Men jag fick ändå 65,52%, väldigt mycket mer än vad jag hade trott.. Det räckte till en 2:a plats i klubbmästarskapet.

Jag är stolt över min prins! ♥
/Vicky

snart...

Inlägg som kommer snart:

*Tävlingen igår
*Bilder från ridpassen idag

+lite annat! :D/Vicky

HAHAHAHAHAHHAHA

Linnea- Vicky, din katt hatar mig..
Vicky- Nej det gör hon inte.
Linnea- Jo .
Vicky- Nej, hon gillar inte dig bara.
Linnea- O.o

Sen på natten så rev hon Linnea överallt, hoppade på henne och kissade på hennes jacka... jag har lite aningar att sillen inte är så speciellt förtjust i Linnea... Håller ni med mig? xD

<p>Min katt e nog lite dum i huvudet! :S &lt;3</p>
Sillen i egen hög person.

/Vicky

UTVÄRDERING AV SÖDERTÖRN

Nu tänkte jag utvärdera Södertörn som tävlingsplats så som jag tycker.

Parkering- Personbilar och transporter får parkera långt bort från tävlingsridhuset vilket är ritkigt dåligt. Det gör så att man inte orkar gå upp med hästen till transporten mellan klasserna, så man släpar med vatten och sånt ner istsället. Ska man åka till Södertörn så rekomenderar jag lastbil, då får man stå utanför tävlings ridhuset!

Framridning- Det fanns en framridnings bana utomhus som funkar riktigt bra att rida fram på. Den var lite smal, men det funkade helt utmärkt!

Framhoppning- Den är inget att hurra för... I första klassen så fick vem som helst gå ut och in som de ville, så ni förstår ju att det blir ganska rörigt med 15-20 personer i ett ridhus. I andra klassen så var det en funktionär utanför som sa vilka som fick gå in. Fortfarande lite väl många där inne. Underlaget var inte det bästa heller, ganska tungt, mjukt och halt.

Tävlingsbanan-Underlaget är hårt och det är halt. Hindrena är alla av trä vilket jag gillar, sen så har dom även mur vilket är jätte roligt! Banpersonalen står stilla under tiden när man hoppar, samt så är dem snabba upp med hindren om dom rivs.

Cafeteria- Mycket val möjligheter, gott om sittplatser, högtalare så att man hör resultatet av ryttarna, många sittplatser. Ja, det är väl bara possetiva saker med den.

Övrigt- Personalen är trevlig. Prisutdelningen var snabb och smidig, dock så borde dom lägga lite pengar på priser till 2an och bakåt.

Betyg- 2 av 5 ostbågar./Elina

 

tävlingen idag...Skriver mer imorgon!

/Vicky

RESULTAT IDAG

Ja, Frans har levererat bra idag iaf men vet inte riktigt om ritterna var så bra, haha! Dagens resultat vart en vinst och en 3 plats. Berättar mer sen när jag kommer hem! /Elina


frågestund

Tänkte att jag kunde köra en frågestund nu när det är höstlov och jag har tid att svara på massa frågor om sånt ni undrar över!/Vicky

16. En bild som gör dig lycklig

16. En bild som gör dig lycklig/Vicky

15. Varför får hästar och ridning mig att må bra?

(Det här skulle kommit upp igår)

15. Varför får hästar och ridning mig att må bra?

Allt som har med hästar att göra får mig att må bra. Kontakten, kärleken, ridningen. När jag kommer till stallet, känner jag aldrig någon stress, hästarna gör mig väldigt lugn. När jag har väldigt mycket i skolan, så åker jag till stallet för där tänker jag aldrig på det. Sen rör man på sig mycket och får massa frisk luft. ;)


Prinsen♥

/Vicky

I BILEN

Nu har vi precis rullat från stallet med två gulleponnysar i släpet på väg till södertörn! Dagens outfit kommer att se ut så här;
•pikeur ridbyxor
•pikeur skjorta
•kingsland strumpor
•kingsland tröja
•mountain horse ridstövlar

•marinblått equiline schabrak
•rött swarovski
•platt martingal
•DM 2009 ländtäcke

/Elina


MAMMAS CITAT IDAG

Jag, mamma och pappa sitter vid köksbordet och diskuterar programmet Så ska det låta. Pappa har nämligen biljetter till en av inspelningarna. De sitter och diskuterar om vem som ska följa med pappa.

Mamma- Så ska det låta är så himla tråkigt.
Pappa- Det är det inte alls, det är jätte bra.
Mamma- Elina, egentligen borde du följa med.
Jag-Nej fy vad tråkigt.
Mamma-Nej men allvarligt, det är rätt kul att se hur tråkigt det är.
Jag-Jaha, det läta kul..
Pappa och jag-HAHAH
Mamma-Nej men allvarligt det är kul att se det!/Elina

Tävling imorgon

Det är hööstlooov!! Hur skönt som helst. Dessutom är det halloween också, mysigt!

Imorgon blir det tävling med Frans på Södertörn, någon mer som ska dit? Iallfall så ska jag hoppa LC och LB. Hoppas frallan presterar lika bra som han brukar.

Första start går 10 imorgon så vi tar nog 9 färgan eller något sådant :)Gillar att jag bombar på med vinter bilder här på bloggen, lite vinterstämning. Nej ska sluta med det, vi ska förresten ta lite nya höst bilder innan alla löven trillat bort så då kommer det lite mer rätt tids bilder ;)

/Elina

HUMORN ÄR PÅ TOPP

Det här är min "after school" humor. Tänkte dela med mig lite så ni kan ha lika kul som jag hade igår ;) /Elina


Dagens ridpass

Jag började med att rida Solle på banan. Hade först tänkt att rida ut med det är så helt och äcklligt överallt så ville inte att han skulle halka. Först skrittade vi ut med Linnea och Abo vilket gick jätte bra. på banan så red jag helt simpelt, rullade bara runt på spåret och han var hur lugn och fin som helst. Har blir bara lugnare och lugnare för varje dag jag rider nu, tummen upp!!


Sen fick jag äran att rida Harry lilte imellan så passade på. Han är ju en gammal travare så han är lite speciell och riktigtriktigt känslig av sig. Det var lite krångligt innan man fick in någorlunda känsla i det hela. Haha, men Jennifer tyckte att det gick riktigt bra, så det var ju bra iaf! :D


Frans kom Unni ut till oss för att vi skulle träna på lite kombenation efter stoppen på Enköping. Frans var väldigt pigg och hoppade verkligen som en gud, riktigt klockrent alla gånger och inget tvek någonstans. Hade dock ett mycket högre tempo i galoppen än vad jag brukar ha in i kombenationer så det får jag tänka på att ha i fortsättningen!


/Elina
14. Saker du gör vardagligen (i stallet och till vardags)

14. Saker du gör vardagligen (i stallet och till vardags)

Vad jag gör vardagligen.. typ duschar, borstar tänderna, äter massor av mat(!), sover, träffar kompisar. sitter vid datorn, sköter om mina djur (här hemma)..

Vad jag gör i stallet vardagligen.. mockar, gör hö och kraft, byter vatten, ryktar hästarna, pussar på dom och ger dom godis! ^^/Vicky

dagens ridpass

Idag red jag först ut på Roxi en sväng, typ i 40minuter. Lite trav och galopp men mest skritt. Hon håller på att sättas igång igen efter viloperioden ;) Hon skötte sig jätte bra och var väldigt pigg, haha ;DEfter det skrittade jag ut på Braven i 40minuter. Han var hur lugn som helst :)/Vicky

kolla....
sista filmen hittade jag på Elins blogg, http://hestoponny.blogg.se/

/Vicky

BILDER FRÅN ENKÖPING

Här är några bilder från Enköping som Karro Pettersson har tagit, tack!'
/Elina

HEADER FRÅGA

Eftersom ni har ny design antar jag att ni inte har header tävlingen längre? Eller? (:

Självklart går det bra att fortsätta skicka in headrar! Bara för att vi har en ny nu så kommer den bytas ut någon gång, så om ni skickar in en fin som vi gillar så kommer den komma upp efter den här! :)) ponilovers@hotmail.com


Dålig uppdatering för att

Jag sov hos min farmor inatt :p åkte hit direkt efter skolan så har inte haft någon dator i närheten så det fick bli som det blev! Men idag kommer det uppdatering så att ni vet!! /Elina


höstbilder

Här kommer alla höstbilderna på mig och Roxi som min pappa tog! ;D ♥/Vicky

träningen idag

Hej på er, förlåt för dålig uppdatering från min sida!

Idag var jag och träna med Braven för Ulrica på Nytorp!.
När vi kom dit hade det strulat sig med bokningen av ridhuset, så vi var 7st i rihuset och två av dom hoppade en massa hinder. Så jag gick ut  på utebanan istället, vilket var väldigt skönt för där var jag ensam och det var +10 grader och vindstilla!

Träningen gick faktiskt väldigt bra, han var jätte fin från början, vilket är rätt ovanligt. :)/Vicky

Hahahaa iPhone alltså!!

Upptäckte just iphones fina rättning på ridpass igår, istället vart det rispades igår, hmm?? Jaja nu vet ni det iaf :))/Elina


Rispades igår

Igår så red jag ut på Solle! Försökte få honom att gå upp med huvudet istället för att vika ner sig. han gör nämligen så att han viker ner huvudet och blir stark där, han jobbar alltså inte. Därför vill jag att han ska börja gå upp med huvudet istället då han nog blir lättare att hålla samt att jag kan börja jobba honom från det läget mycket lättare!

Frans tog mamma på lina, eftersom att när jag red honom i måndags barbacka med hackamore så red jag några varv på ridbanan. I vänstervarvet på den öppna kortsidan, endast i traven, så gled han ut jätte mycket och bara slingrade sig undan. Men det syntes ingenting igår när han longerades i båda varven samt alla gångarter, så det var skönt! Tror han gjorde så dels för att det var lite sent och att han ville in i stallet.

/Elina


13. Min högsta dröm

13. Min högsta dröm

Sen jag fick Roxi har min dröm varit att vinna fjord-SM i dressyr. Jag vill komma till SM med Braven och kanske ännu högre. :) Jag har massor av drömmar, vissa som jag vet är realistiska och vissa som ligger långt därifrån. 

Jag måste fundera på vilken dröm som är det högsta, för jag vill alla drömmar lika mycket.. ;) 

Foto: Linnea Schalander


Bild ifrån början av sommaren, foto: Amanda Gilund http://mandyz.blogg.se/

/Vicky

fin bild!

Jag fick en jätte fin bild på mig och Roxi från Erika som fotade på Fjord-SM i somras! :D Glöm inte att gå in på hennes blogg: eadressyr.blogg.se
/Vicky

EVELIN GÄSTBLOGGAR

Hej Allihopa!

Nu har jag fått äran att gästblogga på Ponilovers hos Elina och Victoria. Super kul verkligen!
Nu till det svåra. Vad ska jag skriva om... Jag kan väl börja med att berätta vad jag heter.


Mitt namn är Evelin, och jag är en hästtokig tjej, precis som ni, på 14 år.


Det som skiljer mig åt lite grann är att jag rider islandshäst. Nog finns det vääldigt många som gör det såklart! Men inte så många som bloggar om det vad jag vet... (Har ni förresten några tips på bra islandshästbloggar får ni gärna länka dem i kommentarsfältet) Och jag påstår inte alls att det är extra "märkvärdigt" på något vis :)

Jag har nyss (för en vecka och två dagar sedan om jag ska vara exakt) fått en alldeles egen häst. En islandshäst på fem år som heter Àsta. Så just nu fokuserar jag på att lära känna henne men har även hunnit rida henne tre gånger ^^ Känns jätte roligt och det går fort framåt!

Första gången jag satt på henne:


Sedan har jag dessutom ett väldigt stort intresse för fotografering. Jag fotar med en Canon eos 50D. Det absolut roligaste är att fota hästar/ekipage. Det går inte att säga, gör si och gör så, amen kom hit, här är det fin bakgrund. Det blir så mycket utmaning och det finns så otroligt mycket kraft, styrka och skönhet i dessa djur.

Ja... Det här var väl kanske mer en beskrivning av mig själv än ett bra inlägg. Men men... Är ni sugna på att följa mig och mina hästligheter, fotografier och allt där i mellan är det bara att klicka sig vidare in till min lilla blogg: handwritten.webblogg.se

Med vänliga hälsningar Evelin ♥

VAD TYCKER NI?

Vad tycker ni om den nya designen som är gjord av Evelin?


/PL

NU NI

Nu ni kommer det hända en kul grej här på bloggen, under dagen kommer det komma upp en ny header så håll utkik! Vi är riktigt taggad på lite förnying här, det känns som att vi haft den som vi har nu en evighet ;p // PL


12. Min favoritgren

12. Min favoritgren

Dressyr helt klart! Men Fättävlan är också otroligt roligt! :Dde två sista bilderna är fotade av Elin, http://hestoponny.blogg.se/ 

/Vicky

min snygging!

17/5-11


23/10-11

Visst har min prins blivit snygg? ;D Fast det har han ju alltid varit. Men än då ;)

/Vicky


tävlingen igår

Tävlinge igår med braven på Rimbo, gick väl helt okej tycker jag. På framridningen var han jätte fin! Då kunde han nästan inte gå bättre, för tillfället. Han var jätte fin direkt, så jag hade inte behövt rida fram så länge, för han blev ganska seg inne på banan. När han inte går fram, så kommer han lätt bakom lod och det var precis det som hände. Så jag fick ju bara 62,7%, det gör inget, han var lugn och skötte sig så jag är nöjd! :)

Han är alltid min prins! ♥

Pappa tog bara foto när jag precis börja rida och då rider jag honom alltid väldigt lugnt så att han blir avslappnad. Så det är ingen riktig tävlingsform på bilderna! Sen märkte jag att täcket låg snett på första bilden, tur att jag tog av det precis efter. ;)


/Vicky


DISS PÅ BLOGGARE

Är det bara jag som tycker dem större bloggarna blir tråkigare och tråkigare? Det känns som att dem lever mer på sitt ryckte och inte alls är lika aktiva och gör lika roliga inlägg. Jag vet inte men jag tycker att det är trist iaf. Dem om några borde hålla ihop bloggen lika väl som den var innan dem blev stora! Jag menar, besökarna har de ju fått av en anledning.

Jag säger inte att alla är så men det är en hel del, speciellt toppen!

/Elina


Majsan hoppar 100cm

Fått önskemål av min vänner Dea och Tellan att lägga upp bilden på Majsan när hon löshoppas 100cm. Här kommer den. C00l h3zt vi har va??? ;D


/Elina

11. En låt som påminner om en häst du älskar

11. En låt som påminner om en häst du älskar

/Vicky


<3Roxelina♥

/Vicky


Dagens resultat

Sitter i bilen på väg hem just nu ifrån Enköping!

Resultatet idag har varit sisådär..

I LB så var han jätte fin och nolla i grunden, i omh så var han även där super fin, satte upp ett högre tempo och fin var han, tyvärr så duttade sista hindret ner som var ett plank. Synd eftersom att segraren i klassen hade tiden 22 någonting, jag hade 19 någonting :p

I LA så var han helt klockren fram tills kombinationen, han kom rätt på varje hinder och hoppade verkligen jätte bra. Han kom helt rätt i i kombinationen men sen så var det som att han la ner lite mot andra hindret så att han stoppade där. Kom en gång till och försökte ha honom mer på tygeln så att stödet inte glappade någonting. Samma sak den gången, han kom rätt in och hoppade dunder fint, sen lägger han ner lite (??) konstigt,,

Tror inte att han har ont eftersom att han hoppade allt annat så fint, så nu blir det träning på lite kombination hemma och sedan tagga om till nästa start!! :)

/Elina


Vaaaaaakeeeen

Nu har vi rullat från stallet med super franson i släpet. Känner mig riktigt taggad nu, speciellt för att det var ett bra tag sen vi hoppade lite högre!

Gick in en snabbis på equipe nyss också för att kolla startlistan, då ser jag att det finns något som heter barnskiss över kategorierna för varje klass. Aldrig sett förut men antar att det är ganska nytt! Men häftigt att kunna se nu vad banan är.

Vet inte om ni kan se så bra, men det är banorna för mina klasser, LB och LA


Uppdaterar er later! Puss /Elina


10. 10 saker du inte visste om mig

10. 10 saker du inte visste om mig

1. Jag gillar att sjunga, men jag suger på det.

2. Jag kan spela gitarr väldigt bra.

3. Jag kan drömma mig bort i timmar, när jag är och shoppar hästssaker.

4. När jag var liten hade jag blont hår.

5. Många tror att jag är jätte bortskämd innan dom lär känna mig.

6. Jag älskar att reta folk, speciellt pappa och Anna. :D

7. Jag har riktigt torr humor, jag skrattar åt typ allt.. xD

8. Jag har varit cheerleader.

9. Jag gillar att vara ensam.

10. Jag älskar serier, speciellt awkward, Jersey Shore, Vampire Diaries, House! :D
/Vicky

TAGGA BLOGGTRÄFF I GLOBEN

Nu kör vi lite planering inför bloggträffen!

Vi ska somsagt köra den på lördagens eftrmiddag. Vi möts runt 3 tiden på ett vackert ställe som vi återkommer med och sedan hänger ihop ett tag fram tills 6 då vi har biljetter för kvälls showen. Så vi planerar alltså att vi kan hänga ihop och kolla snygga saker i anexet mm i ca 3 timmar. Låter det bra?
Kom gärna med förslag på hur ni tycker!


Sen för er som inte kommer att vara där på lördagen så ska både jag och Victoria gå hela söndagen, dock inte tillsammans men vi kommer att befinna oss där. Så det är bara att komma fram och hälsa, super skojigt om ni gjorde det! :)/Elina

tävling imornTävling imorgon på Rimbo Ryttare! Jag startar 13.52, så jag får en liten sovmorgon! ;D Vi får hoppas att han inte får panik av musiken eller trampar av sig en sko som förra gången, haha. :P

Vi sattsar inte på nån placering eller vinst, utan vi gör det för att det är bra träning för oss och att det är roligt att komma ut lite! :D/Vicky

9. Någon du skulle vela byta liv med för en dag, och varför?

9. Någon du skulle vilja byta liv med för en dag, och varför?

Jag tror nästan alla säger samma sak, men jag skulle verkligen vilja vara nån känd dressyrryttare för en dag som.. Edward Gal, Patrik Kittel, Jan Brink eller någon. Det skulle vara riktigt coolt om man fick prova det. Så man verkligen fick uppleva deras liv! :D

/Vicky

min pokal :((

Igår var jag tvungen att lämna in min pokal som jag vunnit i Westergrenscup, på Kärsgatan (min gamla klubb). Jag vann 2009 med Pompeji och Roxi, sen vann jag 2010 med Roxi. Eftersom jag inte tävlar för klubben längre, så kan man inte vinna den, så det sög för jag hade velat försökat vinna den igen!

Det kändes verkligen hemskt att lämna den.. efter att den stått i mitt rum i 2,5år. :// Haha jag har fått känslor för en pokal.. xD/Vicky

FINN FYRA FEL

Nu kör vi på en finn fyra fel. Den som först har alla rätt kommer att bli länkad.

RÄTT

FEL


/Elina

INGET KÄRSGATAN

Juste jag har glömt att berätta för er att jag inte alls ska tävla på Kärsgatan idag. Eftersom att jag inte tävlar för den klubben så får jag inte vara med och tävla om priset i Westerrens cup, så då tycker jag att det är lite tråkigt att åka dit för att hoppa en liten bana och sen inte få vara med och tävla. Så då får han spara sig lite extra till imorgon! :D

Såhär ser iallafall startlistan ut:

LB- startar jag 17 av 40 starter


LA- startar jag 30 av 32 starter


/Elina

headertävling

Header tävling!

Så om de som vill vara med och göra en header som kan finnas upper på våran blogg, samt få gästblogga kan mejla den till oss på ponilovers@hotmail.com .

*Det måste stå vart man kontaktar oss
*Våra namn ska stå samt hästarna.

Den ska gärna ha lite hösttema, men det är inget krav. ;)

Ni kan alltid hämta lite insperation från våra gamla headrar som vi haft genom tiderna! :D/PL


HUR TRÖG BLOGG?

OJOJOJ, käner att bloggen går en aning trögt just nu, trist :( Jag har iallfall inte hunnit blogga så mycket men nu är det helg så då kommer uppdateringen bli bättre igen förhoppningsvis!

Jag ska bara skriva klart min engelska inlämning och få den iväg skickad så ska jag göra ett inlägg!


En gammal "idol bild" som jag hittade får stå för bilden!

/Elina

8. Min största rädsla inom ridsporten

8. Min största rädsla inom ridsporten

Jag är typ inte riktigt rädd för något faktiskt, men jag är lite feg för att hoppa höga hinder. När jag var mindre kunde jag hoppa hur högt som helst och jag brydde mig inte. Men nu tycker jag det är riktigt obehagligt, men jag arbetar på det. ;)/Vicky

roxiÄlskar min lilla flicka♥

/Vicky


jag blir trött på patetiska kommentarer

Sofia om 7. En sak som aldrig får hända!:
Rider du bara på dina hästar eller?:( "Så pass skadade att jag inte kan rida dom" öh, är det inte värre om dom är så pass skadade att dom måste avlivas, eller lider överhuvudtaget?Jag tycker att det här är en väldigt onödig kommentar. När jag säger att jag aldrig vill att mina hästar ska bli så skadade, så pass att jag aldrig kan rida dom något mer är för att rida det är det bästa jag vet, jag älskar att sitta på hästryggen, på MINA hästar.

Sen kan det var så illa att man måste avliva, jag vill inte ens tänka den tanken. Det kan hända, men det skulle vara det värsta som någonsin skulle hända. Så frågan var, en sak som aldrig får hända, så det är väl inte så svårt att förstå att jag skrev som jag skrev? Om du aldrig skulle kunna sitta på din häst, skulle inte det vara en dålig sak?

PRECIS, Så tro inte att jag är något värdelöst kräk som bara vill sitta och rida mina hästar, JAG ÄLSKAR mina hästar överallt annat på jorden, och om du inte förstår det, kan du dra ifrån min blogg.

Fast det kommer alltid finnas nån som inte alltid förstår vad jag menar.

Men för er som alltid ställer upp för mig, är värda guld ska ni veta!♥

Tvinga mig inte skriva nått sånt här ingen, för jag är verkligen ingen person som gillar att skriva sånna här inlägg. :)

Det här är lycka♥

/Vicky

HALLOY

oj, oj, ojdå det här är en bloggrape av Linnea Schalander!
hemma hos Räk/vicccsss och har precis ätit hårda köttbullar och böjda makaroner .. gott.
Räk är nu osocial när hon nu sitter och kollar på tv, Disney channel ??? WHAAT???
nuu ska jag sluta skriva så hon inte märker ngt.. adjö

/Linnea
 

TÄVLINGAR I HELGEN

I helgen så blir det 2 tävlingar för min och Frans del.

 På lördag så är det en liten klubbtävling på Kärsgatan, Westergrens cup. En liten cup som går där en gång om året, Den klassen går i LC. Det är lite mer som uppvärmning för söndagen!

På söndag så ska vi till Enköpings Ridklubb och hoppa LB och LA. Känner mig riktigt taggad dit, längesen jag och Frans tävlade lite högre ihop! :D

Här är en film på mig och Frans från förra året på Enköping i en LB, nolla och 3a, även fast det inte var så snyggt.


/Elina

7. En sak som aldrig får hända!

7. En sak som aldrig får hända!

En sak som inte får hända är att nån av mina hästar blir skadade, så pass allvarligt att jag inte kan rida dom något mer. Det är en sak som verkligen ALDRIG får hända!


Älskade hästar♥

/Vicky


..

förlåt att det har varit väldigt dåligt med uppdatering från min sida, jag har haft massa prov och läxor. ://

Det har väl inte hänt så mycket mer än vad ni redan vet, haha. Jag tränade för Lena igår med braven och det gick sådär.. Jag skrittade ut med Roxi idag, i sällskap av Sofia och Ida. Det är typ det ni inte vet.. ;)/Vicky

På väg hem

Sitter just nu på bussen på väg hem från skolan. Idag blir det inget stall för min del, lite skönt men ändå konstigt. Eftersom att jag går från 9 till 4 på onsdagar så får dom "vil dag" dem dagarna. :)

När jag kommer hem så ska jag äta och plugga samt försöka slänga upp något mer inlägg. Har ni något önskemål så får ni gärna säga till så ska jag försöka fixa det! :))

Är just nu vid Drottningholm, lite övrig info bara. / Elina


6. Alla hästar i stallet

6. Alla hästar i stallet

Gud vad jobbigt det blev nu då xD Vi har 16st hästar i stallet, jag skriver vad dom heter och vem som äger dom. jaja då ska vi se:

Bellman ägs av Ida Salmiranta
Harry ägs av Jennifer och JessicaEsther ägs av Familjen Törnell
~Ingen bild~


Emil ägs av Cissi
~ingen bild~


Miss Eila ägs av Familjen TörnellLexington ägs av Familjen Törnell
~ingen bild~


Gino ägs av Mona/SofiaRosemay "Majsan" ägs av familjen MellbergMint ägs av familjen MellbergAny Proud Mary "Mary" ägs av Essie Cederroth, http://essiecederroth.blogg.se/Abo ägs av Linnea SchalanderRoxelina ägs av MIGFrans (jag kan inte stava hans han.. misteur du..) ägs av familjen MellbergSolero 33 ägs av familjen MellbergBrave Heart ägs av MIG


Capirossi "Cappi" ägs av Joanna/EvaDet var alla! ;)

/Vicky

SVAR PÅ FRÅGESTUNDEN

Du är sjukt ball ville jag bara börja med att säga!
Sen till min fråga.
Vad är den dyraste prylen (ridpryl) Som du har (ryttarutrustning, inte åt hästarna)?
Rider dina föräldrar? :)

Haha tack :P

Hmm, jag tror nog att det är min hjälm som är det som kostat mest.

Nej det gör dem inte. Fast min mamma är häst intresserad och driver vårat stall, hon rider någon gång ibland fast bara lite skogs ridning :P

Hur lång är du? :)
Hehe, 160 cm (A) kort

Har du hoppat msva med solle? :)
Nej, men vi är kvalade! :)

ska du till gbghs??
bästa tävling??
betalar du mycket av din utrusting själv?

Jag vet faktiskt inte! :)

Osäker på om jag uppfattar frågan rätt, men jag tolkar den som om du menar bästa tävlingsplats?
Jag Tycker nog att de bästa tävlingsplatserna är Gotlands lantliga, varbergs ridklubb sen kommer jag inte på fler nu :P

Jag betalar inte allt själv, men köper jag något dyrare så betalar jag oftast en del själv sen får mamma och pappa betala det sista.

Hur länge har du ridit?
Vet du vart man kan köpa rosa benskydd?
Favoritfilm?

6 år

Här kan du hitta ett par fina för 189 :- från hööks!

Har inte någon favorit film, gillar många.

/Elina

5. Favoritbilder jag tagit

5. Favoritbilder jag tagit

Jag älskar att fota, men jag är en amatörfotograf! ;)/Vicky

Morgon pass i stallet

Precis kommit hem från stallet. Frans red jag en sväng över vägen med, red honom mest med långa tyglar i alla gångarter och stod upp. Dels för att han skulle kunna jobba fritt med ryggen och hitta sig en egen balans, gick jätte bra! :))

Solle fick jag hjälp av Cissa med att tömköra, fick även prova lite själv i slutet då jag måste lära mig det :) Han gick iallafall jätte bra och jobbade rejält med ryggen. Knäppte några bilder med mobilen, därav hur de blev, men bättre det än inget alls :)
image descriptionimage descriptionimage descriptionimage descriptionimage description
/Elina


Uppdaterat mobilen

Precis uppdaterat min mobil så nu kanske blogg appen kommer funka bättre? Får hoppas på det iallafall eftersom att det skulle vara grymt skönt om jag kunde uppdatera er direkt från stallet :p /Elina


Solero med nya luvan

Mitt goselegos troll i sin nya luva som jag köpte sist. Vad tycks?
image description
/Elina


SVAR PÅ FRÅGESTUNDEN

PASSAR PÅ EN DEL FRÅGOR


När du växer ur Solero, eller hinner fylla 18 år kommer du då sälja, lämna ut på foder osv eller kommer du ha kvar honnom?

Hur många hästar har eran familj? blir det inte dyrt att ha så många hästar?
Jätte bra blogg :)

Förhoppningsvis så kommer Jossan kunna ta över honom om det funkar mellan dem. Skulle gärna behålla honom annars men antar att om det inte blir enligt planen kommer han bli såld.

Vi har 4 hästar. Jo, hästar kostar ju en del, men eftersom att vi har eget stall så blir det lite billigare.

Tack :)


1. Vad hände med solle så du inte kunde tävla så högt eller vad det var?

2. hur mycket tid lägger du på hästarna per dag?

3. har du någon gång tänkt sluta rida?

1. Det har somsagt inte gått så bra för oss den sista tiden, jag har inte fått någon kontakt med honom och han har inte hoppa så mkt med ryggen. När vi var inne med Frans på återbesök så tog vi med Solle, dom kollade igenom hans rygg, han hade inte ont utan var bara spänd. Vi kollade upp sadeln, och pinsamt nog låg den helt åt skogen på honom så han faktiskt fått en ny.(Man tänker inte på sånt så länge det har funkat) Men han har fortfarande varit lite konstig, så han har vilat nu i någon vecka eftersom att det är muskulärt. Blir han inte bättre nu så ska vi in och röntga honom. Han har ett problem och det är hans rygg, som han hade innan vi köpte honom också. Sadeln låg bra när vi köpte honom, men nu hade den blivit för trång eftersom att han byggt muskler, därav allt detta..

2.Runt 4 timmar på vardagar och sen kan det vara hela dagarna på helger :P

3. Ja det har jag faktiskt, kan fortfarande få sånna ryck när jag bara släpper allt och inte vill längre, men det varar bara någon dag sen så älskar jag mina hästar över allt igen X)

Vilken tävling/tävlingshelg är du mest nöjd med? Med både solle och frans ;)

Med Solero har jag ett flertal bra rundor, men jag är nog mest nöjd med Ridsport ponnycup rundan på Skästa när allt bara var så perfekt, där vi även kvalade MSVA :P

Frans har jag inte tävlat något iår knappt då Jossan haft honom till större delen, sen har även han en sak som krånglar, nämligen hans bak knä, så han har blivit sprutad en hel del i somras då det verklligen kom fram vad felet var på honom, så han är igångsatt nu och jag har startat honom en gång sen dess, på stäket, 1 och 2 i LC och LB, dem rundorna är jag mest nöjd över :P


Hej Lovers <!3

1, om du fick beskriva din dröm häst med 2 meningar hur skulle det vara då?

2, Om du fick den hästen vad skulle du då säga?

3, Vad har du för djur och vad heter alla?

4 Vart står dina hästar?

5, Om du van ponnySM vad skulle du göra då?

6, KAn du titta på Min blogg?
http://Ponnikompisar.blogg.se

Love us Blogg,
/AnNa

1.Inte seg som Frans och inte het som Solle, utan mitt emellan dem.
   En häst som går hela vägen med lätt het.

2.Tack gud!

3. 2 hundar som heter Anton och Hugo, 2 marsvin som heter Vera och Vilma, 4 hästar som heter Misteur du Gasseau, Solero 33, Mint II, Rosemay och en katt som heter Tom.

4.Vi äger ett stall så dem står där!

5. Grina.

6. Absolut! :)

1.Har du pojkvän
2.Hur länge har du ridit?

1.Nej
2. 6 år tror jag.

Hej!
Har en del roliga frågor du gärna får besvara :)
1. Om du var tvungen att välja bort 5 saker i din ridutrustning, vilka skulle det bli?
2. Om du fick 3 önskningar, vad skulle det vara?
3. Vilket bett tycker du minst om, varför?
4. Vilket bett tycket du mest om, varför?

Skulle va jättekul om du kunde svara på dessa, är lite nyfiken! :D
Kramar Emilia

1.oj, hmm. skulle nog säga ridbyxor som jag rider med hemma, ridhandskar, väst, martingal och kavaj.

2.Jag skulle kunna rida ponny för all framtid.
   Frans kommer hålla för de högre klasserna nu.
   Jag och Solle Hittar tillbaka till varandra innan nästa år.

3.Pessoa, eftersom att det ger dubbla budskap. Men somsagt, vissa hästar funkar på det.

4.Tredelat helt klart. Så snällt som möjligt är det bästa.

Vilket gymnasie går du på?

Är det brA?

BH storlek? ;)

Hur gamla tror du att era läsare är?

Skulle du kunna tänka dig att skaffa medryttare?

Kram' :)

Jensen Norra

Ja det tycker jag

70 c, d typ

Oj svår fråga, runt 10-15 de flesta, fast jag har ingen aning..

Nej inte i dagens läge, vill rida mina hästar helt själv. Har svårt för att se Jossan rida Frans tom..
(Bild på Jossan och Frans från Gotland)


Du har sagt att ni äger ett eget stall, men du har oxå sagt att du ska jogga till stallet? Har ni en gigantisk gård eller joggar du typ 100 meter? Fattar inte xD
haha nej, vi bor på ett ställe, sen äger vi ett stall ca 5 min från oss med bil. Kan cykla genom skogen som tar ca 10 min! :)

1. Hur blir det med bloggträffen?
2. Har du några fler djur än hästar?
3. Hur länge har du ridit?
4. Har du ridit på ridskola? Isåfall hur många år?
5. Hur många år har du haft egen häst?

1.Den bli av på lördagen, återkommer med mer information.
2.Hund, Marsvin, katt.
3. 6  år i think
4. Ja det har jag, fast bara ½-1 år.
5.Fick min första ponny när jag var 11 år. Alltså i 5 år

Hur förbereder du dig för en tävling?

Typ om du har en tävling nästa vecka, hur lägger du då upp träningen fram tills dess?

Tänker så att jag inte ska rida för hårt med dem under veckan. Brukar rida mest i skogen, ha roligt och tagga upp dem lite, sen så någon dag innan eller dagen innan rider jag igenom dem lite fort så dom är mjuka och lyssnar.

Tävlar du fortfarande frans eller bara solle?:))

Jätte bra blogg!!
Jag har börjat tävla honom nu. Hoppas jag får fortsätta med det en del nästa år också :P
Tack!


/Elina

Essie har frågestund

Missa inte att även Essie som bloggat här några gånger också har en frågestund just nu! :D

Tryck här för att komma dit!

NU ÄRE DAGS FÖR FRÅGESTUND

Tänkte att vi kan köra på en frågestund nu eftersom att jag är sjukt dålig på att svara på frågor, sorry. Men har ni en fråga nu som ni vill ha svar på så kommentera den här. Svarar på dom ikväll eller imorgon, beror på om jag hinner.

image description
/Elina


4. Det här är jag bra på

4. Det här är jag bra på

Jag tycker att jag är bra på att få hästar att ha bra bakbensaktivitet och att få dom lösgjorda. Sen brukar jag alltid få hästar väldigt lugna, vilket jag tycker är en bra grej. Jag är lugn i nästan i alla tillfällen och har bra tålamod, brukar mina tränare säga. :)

Gud vad svårt det var att komma på vad man var bra på, jag brukar inte tänka på det så ofta.. ;)/Vicky

världscup hoppning

Jag och familjen kollade nyss på världscup hoppningen i Oslo, Angelica Augustsson med Mic Mac du Tillard kom på sjätteplats i Rolex FEI World Cup. Rolf-Göran Bengtsson tog en för snäv sväng så att han rev ett hinder i omhoppningen, som kostade honom första platsen. Malin Baryard Johnson rev ett hinder i grunden.

Länge sen jag kollade på hoppning, haha ;)/Vicky

Förra årets höst bilder

Eftersom att det är höst nu så tänkte jag visa er förra årets höst bilder som togs. Snart ska det tas nya för året också, men så länge får ni kolla in dem gamla! ;)/Elina

träningen idag

Träningen idag gick SUPER! Han lyssnade på mig till 100% och han kändes hur fin som helst. Det känns som vi kommit upp ännu en nivå, vilket känns underbart! :D Vi har en lång väg kvar, men vi är påväg iaf! ;)

På ridpasset gjorde vi massa galoppfattningar, enkla byten, öppnor & slutor, skänkelvikningar och massa annat. Och eftersom Braven ofta blir tittig för saker, så blir jag tvungen att aktivera honom rätt mycket. Det funkade väldigt bra på det här ridpasset

Från och med nu är Birgitta en av min favorittränare, jag lärde mig typ 100saker på två ridpass. Birgitta sa att jag och Braven var perfekta för varandra, då blev jag riktigt glad! :'D

Bilder kommer om ett tag! :)


Birgitta Kjellin - Tellwell

/Vicky


LITE LÄSKIGT

Läste på ponnysanning om att det stog att vi kopierade en ny startad bloggs inlägg, jag hade ingen aning om vad det var för blogg. Hade ärligt aldrig hört talas om den, och även hur det kunde bli så himla lika, lite creepy faktiskt :S/Elina

3. Det här behöver jag träna mer på

3. Det här behöver jag träna mer på

Det jag behöver träna mer på inom ridningen, är att stäcka på ryggen och luta mig mer bakåt. Jag faller väldigt lätt fram, som ni kanske har sett. Jag tränar hela tiden på det och det blir bättre och bättre. Sen måste jag träna mer på min handställning, jag lägger händerna gärna. ;)

Fel:

(Båda bilderna är från i våras)

Rätt:

(Bilderna tagna nyligen)
Så det har blivit en solklar förbättring! ;)

/Vicky

haha

Jag tänkte visa er en video när jag skulle pröva göra en galopp-piruett med Roxi för första gången. Haha det gick väl rätt dåligt, hon förstod inte alls vad jag höll på med och sen sluta jag driva och då blev det skritt, haha lyckat xD.

Det skulle faktiskt kunna gå om jag tränade mer på det ;)


Fina fjording♥

/Vicky


Höstbilder

Här kommer dom efterlängtade höstbilderna som Linnea Schalander fotade på mig och Braven. Men även Essie är med på några bilder, http://essiecederroth.blogg.se/. Täcket som braven har på sig är lite stort, det var uppfödaren som köpte det åt honom innan han hade växt klart, man trodde att han skulle bli större ;).Världens finaste♥

/Vicky


<3

Min syrras pojkvän och hans familj är här hemma hos mig på middag, så jag hinner inte uppdatera så väldigt mycket! Höstbilderna kommer senare och sen ska jag berätta om hur det gick på träningen idag! :)


Fan vad jag älskar min ponny♥

/Vicky


Toledos nya ägare

Nu är jag glad! Toledos nya ägare kommenterade här på bloggen och jag vart jätte glad av att se vem som köpt honom, och extra glad när personen har blogg också! :D Så nu ska jag följa dem varje dag, det kan ni också göra. Ni hittar Bloggen HÄR. Önskar dom all lycka till! :)


Pusselipusspuss på dig goa ponny, saknar dig!

/Elina


NYTT PÅ EQUIPE

Såg att equipe uppdaterat sin sida ytterligare. Nu när man går in och kollar på tävlingar som pågår så är det upp strukturerat på ett jätte bra sätt enligt mig. annars har tävlingarna stått huller om buller på listan men nu står dem efter vad det är för tävling. Såhär ser det ut, sen är det lokal och klubb också som ligger under regional. Sen så har dem även gjort så att det är symboliserande hästar. Antingen så är det en hopp häst eller en dressyr häst. Vilket gör det mycket lättare att se vad det är för tävling! :)
Tycker ni också att det är bra och mycket lättare att hitta de tävlingara man vill? :)


/Elina

linnea fotade

Linnea tog massa jätte fina höstbilder på mig och Braven igår! Men Linnea vägrar lägga ut dom, så ni får ha lite tålamod. JAG VILL HA DOM NU LINNEA OM DU SER DET HÄR. Jag har inget tålamod, haha! xD


Roxi och jag på NM i somras♥

/Vicky


Ny kategori

Ny kategori -----> Veckans outfit

VECKANS OUTFITWWW.DressyrPonny.blogg.se

2. När & varför jag började rida

2. När & varför jag började rida

Jag började rida på en ridskola som heter Fågelängen när jag var 9år. Alltså började jag rida sommaren 2005.

Det var faktiskt Elina som övertalade mig att börja rida. Vi var på Heron City och Elina såg en robothäst hon hoppade upp på där. Hon berättade för mig hur man skulle hålla tyglarna, rida lätt och hur underbara hästar är. Jag kände mig lite inspirerad, haha så lite senare frågade jag pappa om jag fick börja rida. Han var osäker ett tag, eftersom han själv var lite hästrädd. Men till slut fick jag börja rida varje söndag, och det gjorde jag i 1½år, tills jag fick min första ponny, Pompeji♥

/Vicky

Birgitta Kjellin

Imorgon och på söndag blir det träning för Birgitta Kjellin på Tuna Gård, Färingsö. Jag tränar båda dagarna med Braven kl 13.45. Det ska blir grymt roligt! :D/Vicky

FRÅGA

Om det nu skulle bli att ni hade tävlingen, får man då skicka flera bidrag? :)

Absolut, ni får skicka in hur många headrar ni vill! :D

ponilovers@hotmail.com

Kvälls mys

Sitter just nu med Sofia, Mio och Jossan och kollar på Idol. Eller just nu är det ju inte eftersom att det är reklam :P Men vi har iallfall kollat och väntar nu på att se vem som blir utröstad. Jag hoppas att Amanda P och Emil får stanna.

Lite tidsfördriv


/Elina

1. En bild på favorithästen

1. En bild på favorithästen

Jag har inte en, har två! ;) så det blir fler bilder. :P/Vicky


DAX FÖR EN FÖRNYING

Wäääy, första inlägget för dagen, bättre sent än aldrig. Jag tänkte faktiskt höra med er, tycker ni att vi ska köra på en header tävling med höst tema? Skulle vara fränt att ha en nu när det är höst, ellerhur? :D

Så om de som vill vara med och göra en header som kan finnas upper på våran blogg, samt få gästblogga kan mejla den till oss på ponilovers@hotmail.com .

*Det måste stå vart man kontaktar oss
*Våra namn ska stå samt hästarna.

Den ska gärna ha lite hösttema, men det är inget krav. ;)

Ni kan alltid hämta lite insperation från våra gamla headrar som vi haft genom tiderna! :D
/Elina


kul

Snor det här från alla bloggare! ;) Lite tidsfördriv.

1. En bild på favorithästen
2. När & varför jag började rida
3. Det här behöver jag träna mer på
4. Det här är jag bra på
5. Favoritbilder jag tagit
6. Alla hästar i stallet
7. En sak som aldrig får hända!
8. Min största rädsla inom ridsporten
9. Någon du skulle vela byta liv med för en dag, och varför?
10. 10 saker du inte visste om mig
11. En låt som påminner om en häst du älskar
12. Min favoritgren
13. Min högsta dröm
14. Saker du gör vardagligen (i stallet och till vardags)
15. Varför får hästar och ridning mig att må bra?
16. En bild som gör dig lycklig
17. Låtar som jag lyssnar på när jag är arg,ledsen och glad
18. En bild jag aldrig publicerat förut
19. Bild på min bästa vän och varför han/hon är det
20. Något jag vill göra
21. Någon jag vill träffa
22. Någon jag vill träffa igen
23. Hoppning eller dressyr?
24. Mitt motto
25. Någon jag träffar vardagligen
26. Hur mina vänner beskriver mig
27. Såhär vill jag att mitt liv ser ut om ca 20 år
28. Någon som älskar dig
29. Någon jag skulle riskera livet för
30. Mitt mål med ridning

/Vicky

HV POLO HISS/DISS

Jag vet inte riktigt om vad jag tycker om detta HV polo schabrak. Visst är det ett riktigt snyggt schabrak, annorlunda och snygg modell. Men jag tror att det är viktigt vilken färg man har på hästen om man ska ha detta.

Enligt mig så är detta schabrak snyggast på mörmörk bruna/svarta hästar. Men jag tror även att Frans skulle se helt okej ut i det, fast jag är inte säker. Däremot är jag helt säker på att Solle absolut inte skulle kunna ha det. Tror inte det skulle vara så fint på vanligt bruna eller fuxar samt skäck och skimmlar heller. Svårt att få till det :/

Vad tycker ni?


/Elina

färger

Tror ni Braven/Roxi skulle passa i nån av dom här färgerna? Jag älskar färger, så jag tyckte dom här var rätt härliga! Dom är från Eskadrons nya kollektion. :)/Vicky


eskadron vinter 2011

Nu kanske jag är lite efter men här kommer Eskadrons vinter kollektion 2011:http://www.e-shop-direct.com/eshop/pikeur/cat/eskadron-58/

/Vicky


kingsland vinter 2011

Kingslands nya vinter kollektion 2011:


http://www.kingslandequestrian.co.uk/

/Vicky


NYTT PANNBAND

Funderar på om jag ska köpa ett nytt kingsland pannband till mig i globen iår då jag tycker att det jag har nu är så himla tråkigt och fult... Bild på det jag har under.


Dessa tycker jag är fina:Och tillslut den som jag tycker om mest, den nya stickade. Dels så gillar jag att det inte står KL stort på den någon stans och sen tycker jag att den ser så gosig ut, så det lutar mot en sån :P


Vilket skulle ni valt? :)

/Elina

stallet idag

Jag hade tänkt hoppa i sommarhagen idag med braven, men så blev det inte. För det första började det spöregna och det blev halt, för det andra hade dom tagit bort hindrerna där ifrån så då blev det lite svårt. xD

Så jag bestämde mig att rida ut på grusvägarna, han skötte sig galant i traven men sen när jag skulle börja galoppera, fick han damp och började byta galopp hela tiden, gjorde luftsprång, några stegringar och sparkar. Så istället red jag iväg till sommarhagen (han koncenterar sig bättre där) och red igenom honom lite lugnt. När jag skulle gå tillbaka till stallet mötte jag Elina och Linnea, så jag red ut med dom en sväng också, då var han lugn! :)

Roxi fick vila, hon har tappat en sko. Duktig häst!/Vicky


BILD HJÄLP TACK

Jag var på stäket för någon helg sen och körde på Frans tävlings comeback. Eftersom att han vann LC så fick jag ett presentkort på en bild. Antingen fick jag beställa 2 bilder som jag får i datorn eller en bild som jag får på papper hem! Jag tror nog att jag vill ha en bild hem men kan inte bestämma mig för vilken, så nu får ni avgöra det hela tänkte jag. Vilken av bilderna tycker ni vart bäst? kommentera siffran.

LC
1.2.3.


4.


LB
5.

6.

7.

8.

9.


/Elinanågra failbilder

Tänkte dela med mig av några FAIL bilder! haha :D Lika roligt varje gång ;) Braven får alltid sina sina ryck ibland när han inte får som han vill bland annat xDcharmiga hästar!

Mitt internet vägrar ladda upp fler bilder, så mer får ni se senare! ;)

/Vicky


mer uppdatering senare..

Jag har inga mer prov eller läxor den här veckan, så det kommer bli mer uppdatering från mig nu, jag lovar! Men nu ska jag cykla till stallet, jag tänkte att jag skulle hoppa lite med Braven i sommarhagen och sen skritta ut på Roxi! Vi hörs senare! :)


Saknar

/Vicky


Träning från marken

Jag har börjat köra en hel del markträning med Solle den senaste tiden. Tycker att det är jätte roligt speciellt när han springer efter. Älskar när jag springer fortare och han galopperar efter :P Jag ska filma någon dag när jag springer runt med honom så ska ni få se hur duktig han är, det märks även hur roligt han tycker att det är!
Brukar ni göra sånna här roliga saker med era hästar också? :)

Här är en sån film lite kort från i vintras när jag sprang med honom i ridhuset. Men ni ska få en ny!


/Elina

Kommer ni ihåg?


Dessa super härliga vinter bilder som Amanna Gidlund tog på mig och Solle i vintras? känner hur jag burrar till av att se snön, men tänk så mysigt det är att rida i endå!/Elina

stallet

Nu drar jag till stallet! Hörs senare! :)
/Vicky


Frans har överskottenergi

Nu är jag hemma från skolan en snabbis, snart bär det av mot stallet. Ska nog galoppera av Franson idag då han har väldigt mycket överskotts energi vilket jag tydligt märkte på honom igår när jag skrittade ut barbacka.

 Han var rädd för allt och när vi mötte människor så vart han rädd(?) Det sista han gör är när jag skrittar genom ridbanan(Som man måste göra för att komma till stall ingången) så börjar har små trava lite, så då tar jag lite i honom så att han går ner i skritt igen, när han gör det så släppte jag tyglarna helt på honom så han fick gå med långa tyglar sista bite, tänkte jag, då ställer han sig på bakbenen, högt också och trycker ifrån så att han bara flyger frammåt. Nära att jag ramlade av faktiskt, inte lätt att sitta barbacka utan tyglar på en häst som gör ett sånt språng. Så det är därför han ska få springa en del idag! :P

Måste åka nu, hörs ikväll!

Snygg teknik Frans! haha gammal bild.

/Elina

Blogg appen suger

Försökte uppdatera er en hel del igår från min telefon, vilket tydligen inte funkade. Sen han jag inte starta datorn efterom att jag behövde lägga mig och sova. Så nu skriver jag idag istället så ni inte tror att jag glömt er :P Dock kommer inte det här bli så mycket uppdatering det heller eftersom att jag måste iväg till bussen. Jag skulle bara säga att jag inte glömt bort er och när jag kommer hem idag efter skolan så ska ni få mer uppdatering! :D
 See yaa
/Elina

Här är iaf en av bilderna jag försökte få upp igår, Frallans outfit :)


image description

pluuuuugg

Jag var i stallet typ till 7, sen dess har jag suttit och försökt banka in matte grejer i hjärnan, men det går inte. Sen har jag pluggat Engelska och Franska. Intressant eller hur.

Jag har typ fått halsfluss igen, så jag får se om jag äns går till skolan imorn. Haha nu ska jag sluta tycka synd om mig själv och gå och sova istället! Vi hörs imorgon! :)


Jag & Anna i somras♥

/Vicky


trött!

Kom hem nyss från skolan, jag är dööööö trött idag, så jag vet inte hur mycket jag kommer blogga. Jag har även tre prov att plugga till och en skrivuppgift att göra.

Just nu sitter jag faktiskt och kollar på Top model, haha. Snart ska jag cykla iväg till stallet!


Minnen♥

/Vicky


Toledo bjussar på en bild

Tjenamors alla trogna läsare! :D

Har precis kommit hem från skolan och ska sätta mig och plugga en stund till ett politik prov som vi har imorgon innan stallet. Känner att jag behöver plugga en hel del, så jag uppdaterar er när läget är under kontroll ;) Men vi hörs senare.

Btw så kommer vi uppdatera er mer om bloggträffen i globen lite senare när jag och Victoria pratat igenom det lite mer! Men det lutar mot att det blir av så att ni vet! :)

lilla Toledo får stå för bilden i detta inlägg! gose gris :')

/Elina

efterlängtade svar

Här kommer svar på frågestunden jag aldrig hann avsluta innan vi  "la ner bloggen" :P

Om jag skrivit ngt konstig, skriv det i en kommentar! ;)


Tjock text = Frågor
Smal text = Svar Ångrar du något som du gjort som handlar om hästar?
Brukar du låta andra rida dina hästar? Om du gör det/inte gör det isåfal varför?
Är du populär i skolan?
Bloggen är bäst! :)


Svar: Det finns saker jag ångrar, fast det dom flesta är ganska prinsamma saker, haha...
Jag låter mina kompisar rida Roxi ibland, men på Braven låter jag ingen sitta upp förutom min tränare. :)
Jag är inte så jätte populär i skolan, jag är någonstans mitt i mellan, jag tror jag hör till "pluggisarna" mer haha!

Tack!Vad är det bästa som hänt dig i hela ditt liv? :)


Svar: Det bästa som hänt mig är absolut mina hästar. Jag skulle aldrig kunna leva utan dom, dom betyder allt för mig!♥

 vad har du för smeknamn på dina hästar?? :)


Svar: På Brave Heart använder jag: Braven, bravis, bebis, sötnos. På Roxi har jag smeknamenen: Roxi, Lina, tjockis, limpan, snygging, fjording. haha sen avänder jag säkert massa mer namn. xD
- vilka umgås du mest med på fritiden, välj 5 pers
- vem av dina kompisar får dig att skratta mest, Elina?
- hur är roxelina inom hoppningen?
- hur är braveheart inom hoppningen?
- har du någon pojkvän påg?
- hur länge kommer du att ha kvar roxelina?
- hur långa är dina ridpass CA?

TACK FÖR SVAR!
ER BLOGG E BÄST!!!


Svar: - Dom jag är med mest... Anna, Therese, Mira, Linnea, Sara. :)
- LINNEA! Men Elina är sjukt rolig hon med. Men Linneas humor är typ bäst! xD
- Hon är rätt trög men när hon kommer igång är hon hur rolig som helst att hoppa! :)
- Han är typ galen, han verkligen älskar det. Så han är hur pigg som helst, hoppar lite för högt över hindrerna alla gånger och med väldigt mycket rygg! ;)
- Kanske.
- Inte säker på den frågan, men vår saga börjar närma sig mot ett slut. ♥
- Det varierar väldigt mycket från gång till gång, men ett vanligt dressyrpass är väl ca 45minuter (med uppvärmning). Jag gillar inte att rida för långa pass. :)

Hur ofta rider du för tränare?
Vad är den högsta procenten du fått på tävling?
Vad har du för sadlar?
Vad har du för träns?
Hur många timmar om dagen ägnar du åt hästarna/stallet?
Är du inte hos dom alls någon dag i veckan?

tack för enn underbar blogg :D


Svar: ca 2-3gånger i veckan.
Över 71% med Roxi. :)
En Amerigo, True Britt och en Bates. :)
Inga speciella märken, har köpt delar och satt ihop ;)
Ungefär 2-4timmar på vardagen, på helgen har det varit upp till 16timmar.
Jag är hos dom och fixar allt varje dag, jag har aldrig ledigt om jag inte är dödssjuk. :P

Tack själv! :)


Vad har du för ridstövlar ?
Vad har du för ridbyxor ?
Vad har du för hjälmar ?
Vilket är ditt favorittäcke på braven och roxi :) ?
Vilken är din favorit affär (både häst och klädaffär) :D ?

// En knasig tjej... :)


Svar: Moutain Horse, Cavallo och Tretorn.
Bara Pikeur, det är dom enda som passar ://
Två stycken Charles Owen. :)
Mitt Schockemöhle på Braven och ett blått ull täcke till Roxi. ;)
Stockholms Ridsport i hästväg och Bikbok till vanliga kläder. 

 

Har du nån kille? ;p

Svar: Nej tyvärr.  ;)


Är du kär i någon just nu?
Hur länge har du ridit?
Favoritmat?
Favoritfärg/färger?

Har aldrig frågat på någon av dina frågestunder så jag vet inte vilka frågor som är frågade och så ;)


Svar: Nej det är jag inte. :)
Jag har ridigt i typ 6år. :)
Thaimat!!
Marinblå, röd, vit, svart, Turkos blå. :)Vart har du köpt det SUPER fina tränset som du hade på Roxi på SM, och vilket märke är det? :)
Tack för bästa bloggen!;D

 Svar: Ska jag vara ärlig så fick jag det med henne och jag vet inte vilket märke det är på själva tränset. Men nosgrimman kan man köpa på Horze.se och swarovskipannbandet kan du köpa lite var som helst! ;)

Tack själv! :)

 /Vicky


mer bilder

Här kommer bilder från framridningen +en i ridhuset. :)/Vicky


bloggträff på globen international horse show

Hur många av er skulle vara intresserade av en BLOGGTRÄFF i Globen på Lördagen? :))

/PL


Dagens outfit

image description

Jag

Jacka-
Vallentuna
Väst-Kingsland
Ridbyxor-John Whitaker
Stövlar-Mountain horse
Hjälm-Gpa

Frans
Täcke
-Jacsson
Benskydd-Lamicell
Schabrak-Exclusive horse were
Martingal-Okänt

 

/Elina


tävlingen idag

Idag på tävlingen.. hahah jag kan inte sluta garva! Man kan inte ha mer otur asså! xD

På framridningen var han spänd och stel, men 5minuter innan hjälpte Amanda mig lite och jag fick igenom honom ordentligt! I collectingring (utanför ridhuset gick det också bra). Men sen när jag kommit in i ridhuset, så spelade dom "Billie Jean" av Michael Jackson, han blev avrädd av musiken och fick verkligen panik! Han hoppade runt och stirrade på högtalarna, han stegra och sparka, jaa som sagt är han lite speciell..(jag hade börjat rida programmet) så jag skrek till slut "STÄNG AV MUSIKEN!". INGEN gjorde nått, så Amanda sprang iväg och fixade det. Jag fick starta om. Efter det kunde han inte lugna ner sig, han var springig, spänd, gick bakom lod och massa annat.

Sen i travökningen lyckades han trampa av sig en sko, så vi red programmet utan en sko.

Fast jag är faktiskt nöjd att vi klarade situtionen så bra trots allt, jag var lugn hela tiden och förökte lugna ner honom. Bra träning! ;)


Mer bilder kommer, hovslagaren kommer om en halvtimma och jag måste ta in honom från sommarhagen, hörs snart!

/Vicky


nu..

Nu startar jag, 12.32!


Finaste♥

/Vicky


blogg app, videofy app och bloglovin

Nu har jag fixat så att ni lätt kan hitta våra video klipp på vänster sida i info rutan precis under bloglovin rutan! :) Jag har även laddat ner en videofy app till min mobil så att jag ska kunna ladda upp filmer på bloggen direkt via mobilen, vet inte om det funkar än men det skulle ju vara riktigt bra om det gjorde det! Jag ska prova filma i stallet i dag så ska jag testa ladda upp den, så vi får se om du funkar eller inte :)

Juste, när jag ändå pratar om appar så har jag även laddat ner blogg.se  nya app för några dagar sen, riktigt smidigt att kunna blogga direkt via mobilen! :D

Och till sist, glöm inte att följa oss via bloglovin så ser du direkt när vi uppdaterat!! :D

bloglovin


/Elina

fågor & svar

amanda om starttid:

Hej vicky, först och främst super kul att ni är tillbaka!
Jag undrar vilka bloggar du brukar läsa? Jag har lite brist på bra bloggar att läsa och undrar om du har något bra tips? :)


Svar: Jag brukar läsa http://dressyrmupparna.se/, http://dressyrfjollorna.blogg.se/, http://dressagejfh.blogg.se/, http://allroundponnysarna.blogg.se/, http://beatricenyberg.blogg.se/,

Jaaa typ dom, ganska många haha ;)


Alva om Shopping idag:
Vart ligger sthlm ridsport egentligen? :S

Svar: Det ligger i Upplands Väsby :)
/Vicky

starttid

Starttid imorgon:Min kompis Amanda och min mamma ska följa med också, så det kommer bli kul! Annars brukar det alltid vara jag och min pappa. :)/Vicky


shopping!

Nu har jag fixat lite på bloggen, förut kunde man inte se alla inlägg vi gjort under juli och augusti men jag lyckades på nått sätt (?).

Idag var ju jag som sagt och shoppade lite hästprylar. Vi fick med oss Elina också, vi pratade massa nya ideér om bloggen för framtiden om vi fortsätter ha motivationen på topp! Det kommer bli sjukt roligt! :D

Här kommer bilder på vad jag köpte:


Schockemöhle täcke (på REA!)


Paddar till lindorna och fårskinnspadd till sadelgjorden


Regntäcke till Roxi


Sen blev det även gummisnoddar, ett dressyrspö och en Equiline kavaj!! :D

Jag shoppade loss idag, haha det var länge sen. :)

/Vicky

Shopping idag

Jag mötte Vici i stallet på morogonen när jag kom tillbaka med Frans från ridpasset som förresten gick jätte bra, men iallafall så berättade hon att dem skulle åka till Stockholm ridsport, hööks och horze så då passade jag på att hänga med dem eftersom att jag var i behóv av en ny luva till Solle. Det jag fick med mig hem under dagens shopping var från sthlm ridsport en marinblå Eskadron luva, vita silikon gummisnoddar samt en hellokitty borste från Equline. Sen när vi var på hööks så hittade jag dessa omtalade Magic brush borstar som jag inte kunde låta bli att köpa. Jag har hört av flera stycken att dem är helt out standig så kunde inte låta bli :P
image descriptionimage descriptionimage descriptionimage descriptionimage description

/Elina

Roxelina <3

You are my dream, my life, my Princess.
And it´s for you i´m fighting.♥/Vicky


idag ska jag..

Idag ska jag och pappa åka iväg till Stockholms Ridsport, Hööks och Horze (allt ligger ju på samma ställe, så varför inte gå in på alla butiker ;D). Framför allt ska jag köpa en ny kavaj, min är så liten! sen ska jag köpa ett regntäcke till Roxi, då hennes är väldigt gammalt och har börjat läcka in. Jag måste även ha en del reflexer, ett tunt ländtäcke, gummisnoddar och säkert lite mer nödvändiga saker. :)

Ikväll ska jag göra iordning Braven och alla hans grejer till imorgon, då blir det tävling! ;)


Foto: Alexandra Lundmark

/Vicky


Stilhoppningen i ponny SM

Jag tycker personligen att det är väldigt bra att dom tagit bort stil hoppningen. Vem kommer ihåg en fin runda om inte en seger runda? ;)

/Elina

fina killen!

Bilder från dagens ridpass! Ibörjan var han bara springig och lyssnade inte alls men mot slutet gjorde han precis allt jag bad honom om, han var koncentrerad till 100%. Riktigt skön känsla!

I galoppen red jag honom rätt låg, för när jag samlar upp honom för tidigt så kommer han lätt bakom lod. Jag samlade honom i slutet och han var väldigt duktig! :)/Vicky

swarovski pannband som saknar stenar

Jag tycker att det är så himla synd att swarovski pannbandens stenar inte sitter fast bättre än vad det gör. Har man t.ex. silver så syns det inte så mycket om någon sten ramlar av. Men Frans som har ett rött ser det jätte fult ut när stenarna börjar lossna.  På bilden så syns det lite att stenarna börjar lossna. Synd, när man betalar så mycket som faktiskt pannbanden kostar så vill man ju att det ska sitta fast under en längre tid :(.

/Elina

bilder

Här kommer lite bilder från Hallsta förra helgen!Bilder som är fotade av: Alexandra LundmarkKram Vicky♥

startlistaStartlista till på söndag. Ska tävla på Botkyrka Ridsällskap. Kom gärna fram om du ser mig! :)

Kram Vicky♥

Fredag!

Det är FREDAG!! Just nu sitter jag hemma med Anna, vi ska väl chilla lite och äta lite goda grejer, haha. xD

Ikväll blir det träning för Ulrica med Braven, jag tror kanske kameran kommer med om jag orkar sätta den på laddning. Vi hörs senare!Kram Vicky♥

Ridtur i skogen

Nu är jag och Essie påväg på en skogstur i denna kyliga morgon dag :p / Elina


Senare..

Känns lite overkligt att blogga fortfarande, haha. :) Tänkte lägga upp lite bilder från tävlingarna med Braven och sen startlistan till på söndag, när jag kommer hem från skolan! ;)

Ni får ha det bra så länge! :)
/Vicky

Godmorgon

Det här blir mitt första inlägg när vi är tillbaka i bloggen på riktigt! Inatt har jag haft en sovkompis hemma hos mig, nämligen snygg Essie :) vi går ju i samma skola och båda går sena dagar den här veckan, så då kör vi på en morgon dag i stallet. Jätte smart och framförallt riktigt skönt att slippa åka till stallet vid 7 tiden :D hörs sen!

Vi körde på stort igår!

 

 

 

 /Elina


Ponilovers is back!

Jag pratade med Elina nyss och vi har bestämt oss för att börja blogga igen, båda har saknat det otroligt mycket! Dock kommer vi kanske inte skriva varje dag, men vi ger den här bloggen en till chans iaf! ;D

Vi är riktigt taggade på att blogga nu! Men vi börjar med lite inlägg imorgon. :)

Hoppas ni har saknat oss, för nu är vi tillbaka!Kramar Vicky♥


inlägg av victoria

Tjenare alla läsare! Såg att Elina hade gjort ett inlägg.. jag kan erkänna att jag blev lite avundsjuk, haha! Jag saknar verkligen bloggen, fast ändå har jag fått tid till så mycket annat!

Det känns verkligen konstigt att skriva ett inlägg faktiskt, det var väl 2månader sedan vi skulle sluta.

Roxi har en viloperiod just nu, Braven och jag har precis börjat tävla igen!

För två veckor sedan fick vi 65,52% i LB:1 och kom 3:a. Rätt låg bedömning!För en vecka sedan fick vi 68,97% i LB:1 och då kom vi 2:a. Två/tre poäng från att vinna!Nästa tävling blir på Botkyrka nu på söndag!

Hoppas ni har det bra och har saknat bloggen. Vem vet, vi kanske börjar igen? ;)

KRAMAR Victoria ♥

Tjenare alla gamla goa

Tjenare, hur är det med er gamla läsare på ponilovers då? Kände att jag fick ett ryck om att bara få skriva ett inlägg här, saknar den faktiskt :( Alltid när jag ska gå in på min andra blogg så skriver jag atomatsikt in ponilovers adress, sorligt. Haha, det händer även rätt ofta att jag och Victoria snackar om bloggen och om att man ändå går in och kollar den hela tiden, kanske kommer den igång snart? Vem vet ;) Jag blir helt galen just nu i mina fingrar och vill bara skriva så mycket att jag inte vet vad jag ska skriva XD

Ni som läser min nuvarande blogg vet ju lite om vad som händer i hästvärlden runt mig just nu. För er som inte vet så körde frallan på sin tävlings comeback i helgen, LC och LB. Han börjar med att vinna LC och sedan även nollar LB och kniper en andra plats. Solle ska vi åka till Valla med på fredag så att dem kollar upp hans rygg, den är inte riktigt helt okej.

Skolan rullar på brabra, sköter mig faktiskt dessutom. Klassen är skön vilket också är bra :D
RSS 2.0