MARWIN





Haha jag måste bara säga såhär, Marwin, världens skönaste människa. Vi har träffat den familljen hur många gånger som helst på tävlingar och vi har alltid lika roligt. Marwin är inte blyg för 5 öre och kan gå fram till en männsika som han inte känner och bara babbla på.

När vi var i Göteborg på ridsport ponny cup finalen så berättad Marwin om det här att han hade varit med i Bolibompa och vi kollade såklart på detta klippet. Jag har nog aldrig skrattat så mycket i hela mitt liv och de hade tydligen sagt åt honom att bara vara sig själv. Frallan (hans stora syster) visste inte att han hade lånat ut Spottie heller så hon vart ju lagom glad sen när hon fick reda på det sen på kvällen ;)

De flesta av er såg säkert Frallan och Aragon i globen i år också.


Storm pojken är även en av deras uppfödning och Frallan har kvar den andra C-ponnyn Storm flickan.

/Elina

tiden räcker inte till

Ni förstår nog att jag har mycket i skolan nu eftersom jag inte bloggat på ett par dagar, imorgon ska jag även på klassresa så jag kommer inte kunna uppdatera er något.. När jag kommer hem är det fokus på skolan och hästarna igen. Jag har inte äns hunnit berätta om tävlingen på Årsta Runsten som var i helgen *suck*.

Jag har massor av upppgifter, läxor och redovisningar kvar i skolan, det gäller att försöka härda ut de sista dagarna. Men jag vill bara ha sommarlov nu. ♥
/Vicky

-



Ohoo, nu är det inte långt kvar tills jag och Shadde gör vår tävlings debut ;) Den 6e Juni rullar transporten mot Enskede och vi ska hoppa 90cm och 95cm :) Jag är väldigt taggad på det, trots att han är oriden och det är ett jävla massa jobb kvar på honom så behöver han komma ut och se sig om i världen. Jag ser det egentligen inte som en tävling, 90cm och 95cm i avd B är inte direkt en tävling, enligt mig, men det är världens BÄSTA träning. Att komma till nya platser, smälta en ny miljö och att gå in på en helt okänd bana med en massa nya hinder, publik, barnpersonal och musik som spelas all day. Bara det är ett stort steg för honom, min lilla bebis häst.

/Elina


LITE BILDER



/Elina

BILDER KOMMER

Hemma från skolan idag igen. Håller just nu på att redigera lite bilder på Shadde. Bjuder på ett smakprov så länge!


/Elina

TRÄNING

Nu är Shadde inlastad i transporten och vi rullar mot aspvik. Träning står på schemat för Arnold. :) /Elina


BRB STALLET.SE

Hahahahhahahahahah, okej jag och min syster är båda hemma idag från skolan och är sjuka, kul. Nej egentligen inte, men det blir jäkligt kul när vi sitter i soffan med en varsin dator och spelar stallet.se. Livet alltså, haha. Väcker många roliga minnen fast fattar inte speciellt mycket, så otroligt mycket ändringar, blir förvirrad. Men det spelar ingen roll, nu kör vi! BRB :D

BESÖK JOSSANS BLOGG

/Elina

FRÅGESTUND MED ELINA

Jag har sådan bloggtorka så det finns inte, jag har verkligen INGEN aning om vad jag ska blogga om, verkligen super ledsen hörrni :(.

För att få något att läsa om så kör vi på en lite frågestund idag, så passa på att fråga fråga fråga allt som kommer upp i era huvuden, svarar på alla frågor senare! :D



/Elina

BILDER FRÅN IDAG

Idag bad jag Ida knäppa några stilla bilder på mig och "Shadde" Knatte är omdöpt åter igen, fast denna gången till Shadde eftersom att mamma och pappa vägrade att acceptera "Harold"..

Jag fotade även lite när Idag red Shadde som tänker lägger upp om någon dag.


/Elina

http://www.catchthemoment.n.nu/

Var du på Edsbro och tävlade igår bör du kolla in http://www.catchthemoment.n.nu/ Linnea var där och fotade så det finns en massa fin fina bilder! :D

/Elina

Tävling Årsta Runsten

Kungen är grym <3

 


DEN NYE HAROLD

Idag red jag Harold (har döpt om Knatte från och med nu) över vägen för första gången. Tog med mig Ida ut som red på Bellman så det gick bra. Red honom väldigt kravlöst och lät honom bara gå. När vi kom tillbaka så fick Ida prova att rida Harold lite på ridbanan, hon är sjukt duktig och jag beöver verkligen ALL hjälp jag kan få från folk. Harold var iaf jätte fin när Ida red, men hon sa som alla andra- han är oriden, speciellt i galoppen. Och det är där jag har haft som mest problem. När Ida hade ridit i 10 minuter så fick jag sitta upp igen så hjälpte Ida mig lite från marken, jag skrittade och travade bara lite men såå himla fin var han. Han kommer att kunna bli riktigt bra, det svär jag på! :D


/Elina

Bilder från träningen igår

/Vicky

3:A

Idag var det final i div 1 som gick av stapeln på Edsbro. Vallentuna var där och köttade på och laget slutade 3a i div 1. Så jäkla grymt, GO VALLENTUNA!!


Emma salin, Tubber two tone, Estelle Holmberg- Black and white skotch, Anna Salin, Annie Unghanse, Josefine Mellberg- Misteur du Gasseau och Paula Unghanse- Geizer


/Elina

PÅ VÄG HEM

Nu är jag på väg hem efter en titt på stället jag kanske ska jobba på. Det var väldigt lugnt och hände inte så mycket så fick mest en liten rund visning och förklaring till vart de hade saker och hur de gjorde etc.

Jag har köpt med mig en god kyckling sallad från Sandys hem och sitter just nu och väntar på bussen. När jag kommer hem ska jag trycka i mig maten och byta om och ta cykeln till stallet. Det är mycket som måste fixas idag till hästarna. 5 boxar ska mockas, 5 vatten hinkar ska bytas och göra hö och kraft till alla. Sedan blir det att skritta en tur på Solle och rida Knatte och Emil.

/Elina


bildbomb senare

Senare får ni en bildbomb på Roxi från gårdagens träning! :D
/Vicky

NY TRANSPORT

Nu när vi blivit häst ägare så har vi köpt en ny större transport så att vi kan köra knatte med någon annan. Det är verkligen stor skillnad på den här transporten och våran gamla. Vilket utrymme att packa i också, dessutom så är det två dörrar att komma in till hästarna i vilket är super skönt och båda hästarna kan kolla ut :)

vi kommer ha kvar vår gamla transport ett tag då mamma tycker den nya är så stor så hon känner sig tryggare med den mindre ;)

/Elina

https://cdn1.cdnme.se/cdn/7-2/2370913/images/2012/pic_204081844.jpg" class="image">

https://cdn2.cdnme.se/cdn/7-2/2370913/images/2012/pic_204081845.jpg" class="image">


Kvällspromis med älsklingen


BÄSTA LÄSARNA

Den här fina filmen har jag fått från en bloggläsare. Jätte fin och jag kan kolla på den flera gånger om. Å ni är så gulliga!



/Elina

bilder från idag

Idag fotade pappa lite när jag red i sommarhagen med Roxi. Hon var väldigt fin, lyhörd, mjuk, allert osv. Tränade lite samling och enkla byten/byten. Dock satte hon inte alla bytena direkt, men det kommer! ;) Braven fick vila idag, men jag stod och pyssla med honom ett tag! :)
Visst är hon fin min lilla fjording? :')
/Vicky

:'(

Nu ska Vilma sälja lilla Timjan pga att hon har blivit för lång. Världens goaste lilla ponny och verkligen jätte tråkigt att de ska sälja henne. Om det finns någon av er som leter en super fin liten vit C-ponny med riktigt fina gångarter och en hoppteknik utöver det vanliga så är detta ett super tillfälle. Åh lilla Timpisen♥ Ni hittar Annonsen här: http://hastmarknad.hastnet.se/sok/annons.php?aid=613864&inriktning=&typ=

Om ni vill läsa om Vilma och Timjan så kan ni kolla in Vilmas blogg här: http://vilmawiklund.blogg.se/



Saknar dig lille vännen!


/Elina

:D

Känslan att sitta på den bästa hästen i hela världen efter 4 månader var helt underbar. Var väldigt nära att fälla några glädje tårar kan jag säga. Dock var det bara en lite skritt runda men det spelar ingen roll, GLÄDJEN säger jag bara.

Nu är det bara två hästar kvar som ska ridas innan det blir hem och köra näsan i de sista skoluppgifterna för denna termin! :))


/Elina


SVAR


Ni är så fina tillsammans! Hur länge har du haft han? :)

Tack så mycket! :D Jag har haft honom i 2 och ett halvt år blir det nu tror jag.


Hej! Verkligen jätte fina bilder på er! Men det att du rider på pelhambett och hur fungerar det? Kan du skriva lite om det och så. Skulle vara kul.
Visst är dem, linnea är grym! :) tar det i ett inlägg senare! :)

hur har ni lärt stormis att "vinka"?
Det är Clara som ägde honom innan som lärt honom det. tufft va? ;)


Hur gammal är du?
När har du tänkt att sälja honom?

Jag är 16 år, fyler 17 år den 14 juli. Jag tänker rida honom hela mitt ponny år ut, dvs hela nästa år också, sedan får jag se om jag klassar upp honom något år till stor häst tills min syrra känner sig redo att ta honom som hon förhoppningsvis gör. Annars får vi ta ställning till det då.

Först och främst, grattis!
Sen undrar jag, du kanske inte vet i och för sig men då kanske Elina vet.. Hur kvalar man till SM i hoppning med ponny? Måste man tävla MsvA klassen för att tävla SM, eller finns det SM klasser fasst i typ MsvB? Svara gärna om ni vet.. :)

Antar att det är jag som får besvara denna frågan då ;) För en B-ponny så kvalar man SM genom 2 felfria rundor i MSVB (100cm), Det ska vara dubbelnollor om inte bedömning är något annat som t.ex A:0 där man bara rider 1 fas som går på tid på en gång. För en C-ponny krävs det en felfri runda i MSVA (120cm) likaså en dubbel nolla eller felfri i annan bedömning. För en D-ponny krävs det två felfria rundor i MSVA (130cm) för att komma till SM, och det är såklart även här dubbel nolla eller nolla i annan bedömning som krävs.

SM finns endast i MSVA klass och MSVB för B-ponny.

Vad roligt med en nya häst! Det blir säkert jätte bra, men en fråga. Vad hände med Ante? Eftersom att han fick sitt pass i måndags, kunde ni inte ha köpt honom då? Kram!

Ja, super roligt, jag tror nog att det blir bra! :) Massa frågor har rullat in om Ante så svarar lite kort här nu. För er som har missat så var vi jätte när att köpa en häst som hette "Ante" 6 åring som tävlat upp till 120 i Tyskland och nyligen importerad. Jag provade honom och allt kändes perfekt och jag ville verkligen ha honom och så skulle det bli också. När mamma pratar med ägaren i telefon precis innan vi ska åka så berättar han att han inte har något pass till hästen och att det skulle skickas och komma på måndag. Vi var inte speciellt sugna på att åka och betala en häst som vi inte får papprena på. En häst utan papper=inte värd ett skit. Vi föreslog att vi kunde komma på måndag istället, 3 dagar senare och hämta honom istället när papprena kommit. Han vart då jätte sur och tänkte inte hålla honom till oss de dagarna. Där kändes det väldigt oseriöst och vi började tveka på om hästen verkligen hade papper eller vad det är som är fel. Så vi backade den affären.

/Elina


kvalad SM

Jag har fått en hel del frågor om det här med att jag kvalat SM, det har jag. Jag skrev det för några veckor sedan att jag var kvalad SM, men några kanske missat det eller kanske är nya på bloggen(?). :D
För att vara kvalad till SM måste man ha tävlat två nationella FEI program på över 64%. Bravens och mina högsta kval är 67,6% och 66,2%. Sedan är det de 40bästa med högst snitt som går till SM. Så jag hoppas jag och Braven tar oss till SM! :D
/Vicky

FRAMTID

Jag har inte skrivit så himla mycket om Knatte som ni antagligen märkt, men det är bara för att jag har kännt efter lite så att jag inte skriver något som sedan inte alls stämmer. Som jag nämde tidigare innan vi köpte honom så var det väldigt mycket jobb och det är det kan jag lova. Jag har trimmat honom på ängen varje dag och jag har tyckt att han varit väldigt lång i formen, som en planka typ och gått väldigt mycket på frambenen. Det jag jobbat hemma med är att försöka få upp formen, ett högre tempo så att han börjar komma igång mer.

Jag har inte riktigt vetat om det bara är jag som tyckt att han är väldigt lång och går mycket på fram eller om det är hans "stil" liksom. Därför har jag väntat med att skriva något som sedan skulle visa sig vara helt fel, skulle ju kännas sådär. Men nu har jag känt efter i lite mer än en veckas tid och känslan har inte ändrats. Idag var vi på träning för Arnold för att jag dels ville höra vad han hade och säga och såklart komma igång med träningen med honom.

Det positiva var att han sa exakt det som jag pratat med mamma om, alltså att han var vääääldigt oriden och hade inte riktigt koll på sig själv. Sedan att han gick väldigt långt fram med näsan och att han gick väldigt mycket på frambenen och inte arbetade något med bakbenen. Men det var inga problem och det skulle gå att fixa sa han vilket jag också trott eftersom att jag faktiskt satsade på honom. Han sa att det var väldigt mycket jobb men att det var jag ju van vid, haha, roligt att han säger så fast det är ju sant, fy vad jag har kämpat med Solle och försökt att komma underfund med honom! :P

Han gjorde mig även väldigt motiverad till att kämpa och det var att han sa att det fanns ett hopp i honom och det ska jag fan ta fram nu så att han kan bli så bra som möjligt. Nu jäklar, mycket jobb men det kommer  att bli värt det! :D Eftersom att han heller inte är sådär jätte stark så ska jag träna väldigt mycket tempoväxlingar på honom nu i framtiden.

Pappa filmade från träningen idag, ska överväga om jag lägger upp den här eller inte, får se helt enkelt.


/Elina

Du är så fin bebis! <3

/Vicky

BEING THE WAY THAT YOU ARE IS ENOUGH

/Elina


PÅ VÄG HEM

Nu sitter jag i bilen på väg hem från den första träningen för Arnold på väldigt länge och dessutom den första med Knatte. Träningen gick bra med tanke på hur han är. Bloggar mer när jag kommer hem sedan och berättar.

/Elina


Uppdate

Jag hade en sån jäkla otursdag igår, först skar jag mig djup med en sax i tummen, sen bet Roxi mig i knät så jag blev helt blå, och Sen dampa Braven så mycket när vi red ut att jag skada min arm/axel på nått sätt, ont gör det iaf. Haha Ganska komiskt ändå, men jag, becka och Joanna red och bada med hästarna, vilket var jätte mysigt! Braven typ kastade sig ut i vattnet! :D

Idag kommer hästarna vila för Jag måste hem och plugga. Ha en bra dag så hörs vi senare! :)

/Vicky

 


21 MAJ 2012

Jag är ledsen men jag har verkligen INTE tid att blogga idag, har matte nationella imorgon och det är på allt vi gått igenom under 1an. Som att jag kommer ihåg allt det liksom, hur mycket som helst och man glömmer det på en gång när man är klar med det...

Idag red jag Emil på ängen trots att det var måndag och jag inte brukar åka till stallet. Han var super duper fin och mjuk och lätt. Hoppade även över stockarna några gånger mest för att hindrena skulle komma lite tidigt för honom utan att han var beredd. Men det brydde inte han sig i och fick till finfina språng! :D

Knatte fick vila idag eftersom att han har gått varje dag hela veckan och imorgon ska vi åka och träna för Arnold, super roligt! :)

Men jag hinner tyvärr inte skriva mer, måste verkligen trycka in lite mattematik i skallen nu.



/Elina


Tävlingar

Tävlingar jag kommer åka på i Maj/Juni:
Årsta Runsten 27/5 - Brave Heart - LA:P1 Div. 1 FINAL
Botkyrka 6/6 - Roxelina - LA:P1.
Roslagen 16/6 - Roxelina - LA:1 & LA:P1.
Gripens Meeting 29/6-1/7 - Roxelina & Brave Heart - LB:1, LA:1, LA:1 (Roxelina) FEI Lagtävlan, FEI ind, mästerskap, FEI ind, mästerskap (Brave Heart).
/Vicky

LITE PLANER MED KNATTIS

Idag har det bästa passet suttit hitils med KnattisPattis. Han kändes mycket mer på hugget och förstog vad jag menade, han gick stadigt i formen och var inte speciellt stark. Jätte skönt och roligt verkligen! På tisdag kanske vi drar till Arnold med honom beroende på om det finns plats i gruppen eller inte, vill visa upp honom och höra vad han tror osv. Spännande att se vad han kommer att tycka och framförallt vad han tror om hans framtid.

Jag har även anmält mig till några tävlingar faktiskt, det är ju så fruktansvärt mycket anmälningar på storhäst så det gäller att vara ute i god tid att anmäla för att hinna med innan det blir fullt. Känner jag sedan att det blir för tidigt eller att det är något som inte känns bra så är det bara att stryka sig. De tävlingar som vi är anmälda till är Enskede 6/6 90cm och 95cm, 16/6 Hölö 95cm och 100 cm och 28/6 - 30/6 Vingåker 100cm, 110cm och 110cm.



/Elina

Mystur med Roxi


Braven 9år!

Idag fyller Braven 9år! ♥
/Vicky

Resultat Mantorp + Bilder

Resultat Fredag:

 

 


FEI ind. mästerskapsprogram - Han var jätte fin på framridningen och jag hade en väldigt bra känsla. Allt kändes väldigt bra när jag gick in på banan (i ridhuset). Men när de skulle stänga dörren, så gnissla den och det lät väldigt högt, Braven blev jätte rädd och hoppade runt och blev jätte spänd. Jag var tvungen att rida programet trots att han var så pass spänd och stressad. Ibörjan var även musiken låg och hördes knappt, men helt plötsligt när jag kom nära den där högtalaren så höjde de volymen väldigt mycket. Braven blev rädd av det och ännu mer spänd och var så resten av programmet. Vi fick 60, 57%

 

 

FEI Lagtävlansprogram - På framridningen var han han stressad då det blåste storm. Jag hade huva på honom men det hjälpte inte ett dugg. Han hatar verkligen blåst, det har jag märkt hemma, han blir spänd, stressad, superkänslig och får ett jäkla humör. Inne på banan var han ju desamma då den klassen gick utomhus. Så där fick vi också bara 60, 17%.

 

 

Resultat Lördag:

 

 

FEI ind. mästerskapsprogram - Klassen gick utomhus men det var superväder med sol och värme! Jag hann inte rida fram så länge då jag skritta ut en sväng och glömde bort tiden lite, haha. Men han var rätt avslappnad och det kändes helt ok. På banan var han likadan så jag bara red igenom programmet och försökte hålla honom i ett lungt tempo, hålla honom avslappnad och lydig, och jag försökte rida så korrekta vägar jag kunde. Men det blev en hel del missar. Vi fick 63,9%, två av domarna gav mig över 65%.

 

 

FEI Lagtävlansprogram - Klassen gick inomhus. På framridningen hade han ett jäkla humör så jag visste inte hur det skulle gå, det kändes inte bra inför klassen. Väl inne på banan, så travade jag direkt ner längst ner i ridhuset för att han inte skulle reagera när de stängde ridhusdörren. Jag var väldigt trött och Braven med, så jag tänkte bara att vi skulle rida igenom programmet så bra vi kunde för tillfället. Jag tycker själv att det gick helt okej om man jämför hur det kändes de andra klasserna på meetinget! Vi satte även alla enkla bytena, vilket vi aldrig gjort förut. Vi fick 66,239%, en av domarna gav oss 70%! :D

 

 

Är rätt nöjd över meetinget ändå, vi tävlade bland några av de bästa ponnyerna i Sverige! Vi behöver mer rutin, både jag och Braven. Om ett år, då kan jag lova att vi är uppe och slåss om vinsterna och placeringarna! Att tävla nationellt redan iår och ta placeringar, är mer mycket mer än vad jag kunnat hoppats på. Trots allt är det bara iår som jag har tävlat aktivt med Braven och för fem veckor sedan startade vi vår första nationella tävling. :)
/Vicky

resultat & Bilder?

Är ni sugna på mer bilder och alla resultat? :)
/Vicky

Tävlingen

Tävlingen i Mantorp började inte bra alls.. Men ponnyn levererar i sista klassen iaf! Duktig bravis <3

/Vicky


BLOGG TORKA

Bloggtorka här!!!! Något speciellt ni vill läsa om?

/Elina

ROLIG

Idag var Jossan iväg med stormis och tävlade och dubbel nollade och kom 3a. Hon vann en te mugg som jag och de övriga i familjen tyckte var väldig rolig. Det stod "ponny mamma" på den, så den muggen är mammas nu ;))

Tycker det är roligt när man får fina och roliga priser vilket det är ganska ont om när man kommer mot regionalt och uppåt tyvärr.. Stor eloge för de lokala tävlingarnas priser!

/Elina


RÄTT SVAR

Ja det var ju inte så himla många som gissade rätt, endast en person faktiskt och det var Sofia. Tyvärr har hon  ingen blogg. Rätt svar var en röd Animo kavaj. Hittade en begagnad nästan helt oanvänd till ett bra pris så jag passade på. Jag vet att jag inte har de rätta färgerna på mina hästar för en röd kavaj EGENTLIGEN (fux och isabell) men jag har alltid sagt att när jag köper en stor häst så måste jag ha en röd kavaj. Så när jag ändå snubblade över en så passade jag på, och det kan faktiskt vara vääldigt fint med rött ändå! :) Sen kan jag säga att jag vart extra sugen när min syster köpte en så det var även det en anledning.

Kavajen passade perfekt vilket är ett extra plus i kanten. Kändes lite onödigt att gå och betala 4000:- igen för en kavaj så till er som vill ha en animo kavaj men inte vill betala fullt pris rekomenderar jag att hålla koll på hastnet eller någon annan sida efter vad som kommer upp, smidigt, billigare och bra. Dock ska man vara försiktig så att man inte råkar ut för en lurare.

 Jag har betalat HELA kavajen för mina EGNA pengar.


/Elina

Never Say Never

 

 


Packa, packa och packa!

Idag åker vi ner till Mantorp! Är så sjukt taggad, så ni anar inte! :D Jag håller just nu på att packa alla mina saker men jag åker strax upp till stallet för att packa alla Bravens saker och tvätta honom. :)
Är det någon av er läsare som ska dit och tävla eller kolla? :)
Jag kommer inte kunna uppdatera så mycket eftersom jag kanske inte kommer ha tillgång till internet, men jag kommer i så fall uppdatera er på mobilen hur det går i varje klass! :)

 

 

På fredag startar jag:
FEI ind. mästerskapsprogram - 09.25 - Kval til Falsterbo
FEI Lagtävlansprogram - 11.17

 

 


På lördag startar jag:
FEI ind. mästerskapsprogram - 11.07
FEI Lagtävlansprogram - 17.45

Följ mig via Equipe!

fina Braven ♥

/Vicky


LITE INFO

Idag är första dagen på den långa helgen, så skönt med lite lång ledigt nu mitt i allt ös med skolan. Känns som att alla skolor är experter på att lägga tusen uppgifter på de sista veckorna.. Nu ska jag iaf åka upp till stallet och rida Emil och Knatte, tror jag rider de båda i sommarhagen. Tyvärr är min syster på tävling idag så varken pappa eller mamma kan filma eller fota när jag rider idag. Men jag tänkte tvinga med pappa någon dag nu de lediga dagarna så att ni får se Knatte in action ;)

 Vid lunch kommer Celine till stallet och ska rida, for the first time ;) haha nej men hon har varit så taggad på att rida nu så hon får komma idag och rida på Frans lite!  Har ju min iPhone nu så kan uppdatera er hejvillt från mobilen under dagen, bra va? :D

 Btw, sen så har jag lite uppdatering om Solle att komma med. Här om dagen var killen som masserar och lasrar honom ute och sa att han kändes super bra, det var nästan gränsfall att jag inte kunde börja skritta på honom redan då, men eftersom att Solle är som han är och hoppar och far, piaffar och trippar större delen när han skrittar så ansåg vi att han får vila i 2 veckor till för säkerhets skull :)



/Elina


GISSA

Idag kom det hem ett paket till mig, noomnooom!! Den som först gissar rätt eller närmast på vad det innehåller får en länk! :D
/Elina


RIDNING IDAG

Till Jossan och Sofia: Nu var ni allt roliga tjejer!!



Nu är jag hemma från stallet och snart bär det av mot skolan. Hann rida både Emil och Knatte nu på morgonen så det är skönt att slippa åka efter skolan ikväll och rida. Jag red båda på ängen, Emil var väldigt fin, red inte så länge eftersom att jag hade lite små brottom. Skuttade över stockarna och sen ett litet räcke som stod uppsatt några gånger och han hoppade super bra! :)

Knatte red jag även honom på ängen, hans första gång där så jag hade med mig Karin som sällskap. Han var väldigt lugn och fin och brydde sig inte speciellt mycket. I slutet så provade jag att hoppa några skutt med honom också och det gjorde han utan problem. Har ju bara ridit lite över bommar och hoppa kanske 50 cm på honom hemma hos oss. I helgen tänkte jag faktiskt ta och hoppa honom lite, dock bara lågt eftersom att jag måste lära mig honom! :)

/Elina

SANNINGEN OM ELINA

Hallå där bloggen, Sofia och Josefine här. Elina glömde logga ut från bloggen så nu passar vi på att skriva hur Elina egentligen är. Här på bloggen verkar hon ju väldigt smart, men ni skulle bara veta hur hon är i verkligeheten...haha. 

•Inför i Elit allsvenskan omg 2&3 på Gotland förra året glömde hon alla sina grejer dvs vita ridbyxor, vanliga ridbyxor, tävlingsskjorta osv.

•Inför matteprov lyssanar hon på Mozart för hon tror att hon ska bli smart och fixa provet.

•Hon kollar alltid på disney channel.

•Hon kan inte säga jordgubbar hon säger jugubbar.

•Hon sover fortfarande med snuttefilt och nallebjörnen Jolly.

•Hon packar ALDRIG eller smörjer inför en tävling.

•Hon är snål som fan, en gång sålde hon ett tuggummi till mig (sofia) för 20 kr.

•När hon var i Göteborg så sa hon att hon hade tävlat mot både norgare och dannmarkare.

•En dag så kom hon hem ridandes med en rosa sparkcyckel framför sadeln.

•Hon har tappat en mobil i toan, en i vattenhinken och 2 badade hon med.

Dehär var bara ett litet smakprov på hur Elina är, hon gör och säger knäppa saker hela tiden.
Det går inte än dag utan att man skrattar när man är med henne, dock skrattar man inte med henne utan ÅT henne.





/Josefine och Sofia


skolan

Usch hatar skolan just nu... hur kommer det sig att de alltid sätter in alla stora prov och inlämningar i slutet av terminen? Jag har matte läxor, nationella prov, musikinlämning, SO inlämning, Svenska inlämning +en bok att läsa, franska läxor, engelska läxor.. måste även sy på en grej i syslöjden och göra ett arbete i Bilden. ÅHH jag orkar inte.
Nu har jag klagat av mig lite. Men som ni förstår kommer jag ha rätt fullt upp tills sommarlovet, så blogggen kommer inte uppdateras så bra från min sida tills allt är över. Men jag ska försöka så gott jag kan. :)
Jag har även glömt att säga att på torsdag åker jag med Braven ner till ett nationellt meeting i mantorp. Ska bli så roligt! :D
/Vicky

Resultat tävling Segersta

På framridningen var han lugn, avslappnad och mjuk. Började med att skritta igenom programmet och sen började jag trava runt i ett bra tempo, och sedan samma sak i galopp. Gjorde alla de skolor som var med i programmet och han var rätt fin. Dock var vänstergaloppen lite kantig, som den är ibland. Försökte göra övergångar skritt-galopp-skritt-galopp och då blev det bättre.

 

 

På banan blev han lite tittig, det var den första utetävlingen för iår och det blåste mycket. När jag red programmet höjde jag formen och tempot en aning. Programmet gick super tills första skrittpiruetten, den blev väldigt misslyckad, dock var det mitt fel. I andra travökningen satsa jag lite för mycket så att han började galoppera istället.. Sen tror jag att han trippade i nästan alla de enkla bytena, det var också mitt fel för jag var inte tillräckligt tydlig.
Jag var väldigt besviken efter ritten, mest på mig själv. Lite på Braven också för att han var lite för taggad ibland. Men när jag fick resultatet blev jag så jäkla överraskad! Vi fick 67,601% i FEI Lagtävlan och kom 2:a! :D En av domarna gav mig 68.97%, och det stod "Ekipage med superpotential".

 

 

Tävlingen var på Segersta och priserna var sjukt bra! :D
Det här fick jag:
*Rosett & Plakett.
*Jätte fina smycken (5st).
*Paraply +läppglans.
*Stövelputs sett.
*Träning för Mads Hendeliowitz på Segersta.
*1års premurantion på tidningen SOLO.
/Vicky

BRUNT

Nej hörrni, nu köttar vi på brunt! Det är snyggast på honom! :D



/Elina


INSATT

Igår så skulle jag styla lite för Vici i stallet och snurra ihop Knattes (Solles gamla GG som är utspänt) träns precis som hon ALLTID gör med sina (fattar inte hur hon pallar, aja) fick verkligen koll på snörena och satte snurren bra, eller vad säger ni?

Antar att ni ser vilket träns som är vems? ;)
/Elina


TJOOO

Hej på er! Ledsen för den grymt dåliga uppdateringen här från min sida. Fick tillbaka min iPhone igår och är så sjukt lycklig över det, har dock haft problem med att få ner blogg appen i telefonen konstigt nog, men nu går det så den håller just nu på att laddas ner! :)

Igår red jag Knatte lite mer på riktigt och det gick jätte bra, fast det är fortfarande väldigt svårt eftersom att jag inte riktigt kan knapparna osv osv. Red till en början runt lite på banan och kände lite på honom hur mycket jag kunde ta i honom mm. Sedan skrittade jag ut en sväng med Linnea med sin nya 5åring Flurran, det gick väldigt bra trots att det var 2 unga hästar och Flurran är även hon relativt ny. När vi kom tillbaka så fortsatte jag att rida lite på banan med honom, det låg två bommar på banan, en på varje lång sida som jag galopperade över och bara försökte hitta avstånd. Sedan la mamma upp en bom på 2 sockerbitar som jag skuttade över lite några få gånger för att känna hur han kändes. Jag är väldigt nöjd med honom och redan nu gillar jag honom mer än vad jag gjorde när jag provred! :)

Idag är det måndag och jag hade lång dag i skolan, men jag får se om jag tar mig upp nu till stallet och pussar lite på honom och även Emil och Solle SÅKLART! Annars åker jag upp med mamma imorgon bitti till stallet och rider Emil och Knatte eftersom att jag början halv 1 :)



/Elina

Tävling Segersta

Mer info kommer imorgon kväll, men är ni nyfikna så kan ni ju kolla HÄR. :)
/Vicky

nu vet ni

Det var några bloggläsare som reagerade på att jag hade en annan sadel på Braven på bilderna jag la ut igår. Det är Roxis sadel, men Jimmy (sadeldoktorn) sa att den låg väldigt bra på Braven också, så jag brukar använda båda sadlarna. Så nu vet ni! ;)
Märket på sadel är Ordo Equester - Venus.
/Vicky

HJÄÄÄÄLP

Vad är snyggast på en fux, brunt eller svart läder? Fy så svårt. Svart är ju vanligast egentligen, men jag tycker brunt är snyggt också eftersom att det inte ger lika mycket kontraster mot hästen som det svarta ger..

BRUNT ELLER SVART?
 

/Elina

18.43

Tävling imorgon! Jag och Braven startar vid 18.43. Min mamma, pappa och tränare Ulrica följer med den här gången, vanligtvis är det bara jag och pappa. Så det ska bli roligt! :D
Eftersom jag även fått en ny kamera så ska jag be pappa ta massor av bilder på framridningen och filma programmet! Låter det bra? ;)
Ni kan även hålla koll på resultatet på Equipe!
/Vicky

STJÄRNAN

Helt otroligt vilken ponny, vilken runda och vilken tid. Vingåker förra året, seger i LA+5 cm,  den snabbaste rundan vi någonsin ridit. Hade snabbaste tiden i klassen av alla kategorier, och B-ponnyerna red fort. Vi körde gärnet, både jag och Solle hade samma inställning om vinsten och vi satsade.

Kolla tiden, helt sjukt.




/Elina

SKA DU TILL RASTABORG IMORGON?

Till er alla som ska till Rastaborg och tävla imorgon där bland annat div 3 går så har ni väääldigt tur! Det är nämligen så att mästarnas mästare ska dit och fota, lucky you huh? Nej men till er som ska dit och rida så vet ni att det finns en grym fotograf på plats och ni kan även köpa super fina bilder från henne.

http://www.catchthemoment.n.nu/http://www.catchthemoment.n.nu/http://www.catchthemoment.n.nu/


/Elina

min lördag

Dagen började med att jag, Linnea och pappa åkte till Media Market och köpte en systemkamera, en Nikon 3100 (svart, det fanns inte röd *suck*). Sen åkte vi till Hööks, där köpte jag hästschampo, hästgodis och en brun huva, och sedan åkte vi till Lyckås, där jag köpte ett rött regntäcke till Braven, bruna ridstrumpor och läderbalsam.

När jag kom hem åkte vi nästan till stallet direkt. Först red jag Braven i sommarhagen, red lite lösgörande arbete (ställde honom åt båda hållen, övergångar och tempoväxlingar). Pappa tog lite bilder med den nya kameran tills det började spöregna.. Så vissa av bilderna kan vara lite suddiga då det regna lite. Braven var iaf väldigt fin, allert och lyssna bra. :)

Sen red jag Roxi i sommarhagen, det spöregna det så det blev inga bilder. Men hon var så jäkla fin! Började med lite lösgörande i alla gångarter sen samla jag upp henne till en hög form. Gjorde öppnor, slutor, skänkelvikningar, ryggningar, enkla byten, byten osv. Jag gjorde även galoppslutor och byten mellan dem, hon satt ALLA bytena. Så sjukt grym fjording jag har! *STOLT*

/Vicky

GRATTIS PÅ 6 ÅRS DAGEN BÄBIS HÄST <3



/Elina

FÖRSTA RIDNINGEN

Idag red jag lite lätt på Knatte, drog med mig Joanna ut som sällskap också. Han var väldigt lugn vilket var väldigt skönt. När vi kom tillbaka till stallet så red jag runt lite på banan, han var fin men sen så stannade han några gånger och ville gå frammåt(lite trottsig), och så fort jag smackade på honom så reste han sig lite granna. Men det löser sig, han är trots allt bara 6 år och det är andra dagen han är hos oss.


/Elina

KNATTE FNATTE

Idag släppte vi ut Knatte för första gången i hagen. Han var uppblåst och sprang runt i hagen flera varv, men sedan vart han lugn. Försökte även ta några bilder, men tyvärr så var det regn och väldigt blåsigt och allmänt tråkigt väder för bilder. Så fort det är sol så ska jag ta bättre bilder på honom och visa.

hahha, tryckte även på honom ett av Solles regn täcke, hah stackarn.



/Elina

ALL I NEED IS YOU



/Elina

bilder från i tisdags

I tisdags tog jag med kameran till stallet för att fota hästarna. Det blev inte så många foton men jag fick några bilder på när de gick i sin hage. De stod verkligen och njöt i den varma solen, det såg så underbart ut! ^^
/Vicky

FAIR KNIGHTSHADE

Fair Knightshade, eller "Knatte" som han kallas är min nya stjärna. Han är en fux *suck* valack född 2006. Faktiskt så fyller han 6 år imorgon, haha! :D Han är 163cm hög och har gått 110 cm i hoppnning med lite pet.

Jag har provat honom 2 gångar innan jag bestämde mig. De gånger som jag provat honom så har jag inte varit så jätte förtjust i honom faktsikt, men tror att han kan bli väldigt väldigt rolig ju mer jag rider in mig på honom.

Vet inte riktigt vad jag ska säga om honom, hehe. Men ska knäppa bilder imorgon på honom tänkte jag, så ni får hålla er till imorgon med att se bilder på honom! :D


/Elina

NU ÄR HAN MIN

Snodde vicis telefon nu en stund, måste bara visa er mitt nya hjärte gull<3. Bloggar mer när jag kommer hem och ska berätta mer om honom! :D
/Elina

 

image description


systemkamera

Vet ni vad? :D Imorgon kommer jag kanske få en systemkamera! Min Nikon D60 jag har nu är egenglien inte min, den är min systers. Den kameran är väldigt seg på att ta bilder och kan inte ta flera i sträck. Jag vet att den ska kunna det men det är något fel på kameran.. jag har låtit många proffs kolla på den och det går inte att ändra.. weird.
I alla fall, jag kommer kolla på många kameror men en kamera jag gärna vill ha är en Nikon 3100, en röd! Hoppas! :D
/Vicky

Det börjar närma sig!


NÖDVÄNDIGT

Idag är en bra dag om det går vägen, hehehehehohohohoh! :D
/Elina

starttid

Nu har det kommit ut prelinimära startlistor till på söndag! Då blir det tävling på Segersta! :D Jag och Braven ska starta FEI Lagtävlan, och vi har fått start tiden 18.58. (SJUKT skönt!). Det är 31startande i klassen och 8placerade. Vi får hoppas att den här tävlingen går bättre än den förra helgen. :)
Klicka HÄÄÄÄR för att se hela startlistan.
/Vicky

DAGENS

Å herre min skapare vad min dator är seg, jag får panik, det har tagit 5 minuter att få upp skriv rutan. Idag fick Solle sen en promenad i vinden, jäklar vad det blåste, trodde att vi skulle blåsa bort i mellan åt. Han var lite på tårna om man säger så, men det var förståeligt.

 Emil fick sig ett pass på ängen, dock inte så länge då det var regningt och blåsigt och han skötte sig kanon bra så det fanns inget nödvändigt att sitta och harva med.
image description

/Elina


VILKEN HÄST FÄRG FÖREDRAR DU?

Jag är ganksa kräsen när det gäller färg på hästen, det är inte många som faller mig i smaken, haha. Alla färger kan vara fula och alla färger kan vara snygga, det beror helt enkelt på vilken typ av nyans färgen har.

Jag tycker Solle är väldigt fin eftersom att han nästan är guldig, men sen finns det fulare isabeller också som slår över till lite råttfärg.

Jag tycker gråvita hästar är väldigt fina, sen gillar jag mörkbruna och svarta. Fuxar och isabeller står mig inte så högt i kurs, men det beror helt på vilken slags fux och isabell, det finns många fina i den färgen också. Jag tycker även att kastanje bruna, lite röd aktiga hästar är fint, men de kan också finnas de tråkiga bruna hästarna. Sen så älskar jag verkligen frans färg, tycker den är sååå fin och speciell! Dock endast på sommaren för när man klipper honom blir han råttfärgad och ful.

Vad tycker ni om?


/Elina


Just nu

sitter jag i skolan och har SO. Har riktigt tråkigt så jag passar på att uppdatera er lite!

Jag slutar skolan idag vid 3, så först åker jag hem en stund. Vid halv 5 åker jag till stallet och möter upp Becka. Jag och Becka hade tänkt skritta ut en sväng, tror jag. Ikväll måste jag skriva en del inlämningar, så jag vet inte hur mycket jag kommer uppdatera. Men ska försöka slänga in något inlägg! ;)



/Vicky

EN NY SPRINGARE PÅ G

Ett steg närmare en ny springare, check. Idag bokas det en besiktnings tid för min eventuellt nya FUX, det ni, en fux blir det ja!!

Helt otroligt, isf har jag en isabell och en fux, färgerna jag ABSOLUT inte ville ha på någon häst, och sen får jag TVÅ?? och sen så har jag Emil nu en period framåt vilket betyder att jag isf har 1 isabell och 2 fuxar. Det går bra nu!



/Elina

BILDER FRÅN HUFVUDSA DEL 2


http://www.catchthemoment.n.nu/http://www.catchthemoment.n.nu/http://www.catchthemoment.n.nu/




/Elina

If you can imagine it, you can achieve it. If you can dream it, you can become it.

/Vicky

Bilder!

Här kommer några fina bilder som Erika Andersson tog på mig och Braven i söndags. Enjoy! :)
/Vicky

HEJDÅ MAJSAN OCH MINT

Idag är det dagen då Majsan och Mint åker till sitt nya hem, å de kommer att få det så bra och det känns så himla skööönt! Vi ska packa ihop alla deras saker och tvätta dem så de är rena och fina när de kommer till sitt nya hem. Även fast man vet att de kommer få det så bra så är det ändå jobbigt, Mint och Majsan är våra första och de har varit med från allra första början. Jossan har två C-ponnyer nu, Frans och Stormis (Sa jag att vi köpt Stormis förresten? hehe, det har vi gjort iaf) med andra ord så hinns de inte riktigt med just nu så det känns skönt att de får komma till ett ställe där de blir väl ompysslade dagligen. Tar med kameran så visar jag er bilder sen. Hejdåå
/Elina

TANKAR OCH FÖRHOPPNINGAR

Har tänkt om en hel del nu och bestämt mig för att satsa på en individ som jag inte är speciellt förtjust i men som jag tror kan bli väldigt rolig. Mycket jobb för att få den just dit där jag vill ha en häst. Jag är berädd att chansa, för det är just vad det kommer att bli isf, en chans på att jag kan få den dit jag vill, vilket jag tror med lite jobb. En väldigt väldigt snäll individ är det, för snäll, så att han blir tråkig.

Hur jag har kommit fram till detta nu kanske ni undrar är för att jag har jämfört hur det har varit när jag köpt mina andra hästar, eller hur det har varit med min och Frans resa rättare sagt. Frans som jag hatade, ja i det stora hela så gjorde jag nog det. En häst som hade ett FRUKTANSVÄRT bakåt tänk som gick och bet sig i bogen och trippade så fort man kortade tyglarna. Folk runt omkring mig som gav mig kommentarer jämnt "har du skaffat dig en symaskin eller?" "Lämna tillbaka den där" "Det är en LC och kanske LB häst".  Men nu, efter några år med jobb på honom så ÄLSKAR jag att rida honom och jag får aldrig sådana kommentarer om honom längre. Det är som att jag har format honom själv. Kan varenda liten knapp på honom.  Jag tror att den herren jag pratar om kan bli lika rolig som Frans.

Berättar mer sen när jag vet mer själv. Delade endast med mig av lite tankar som snurrar just nu! :)


/Elina

♥KÄNSLAN♥

/Vicky

hopptävlingen i måndags

Mer bilder från hopptävlingen i måndags kommer här! Den här gången är bilderna fotade av Lalla Bennetter! SJUKT FINA bilder, tack så mycket Lalla! :D
'
Kan inte få nog av honom, han är så läcker! ♥
/Vicky

tävlingsresultat div 1 omg 2

På framridningen var han trött. Det var inget power i honom överhuvudtaget, det är inte likt honom, han brukar vara galen oftast. Han var även grinig och stel. Hur som helst så red jag igenom alla moment som programmet innehöll och körde på ändå, för lagets skull. Jag tror han kan ha lite träningsverk fortfarande från hopptävlingen. Han stod även två dagar den här veckan och då brukar han bli lite så.
I collectingring var han också grinig, men han var mycket finare där än på framridningen. Han slog mot skänkeln också, även fast jag satt stilla hela tiden.
På banan var helt okej, lite mer taggad. Dock red jag fel väg en gång och var otroligt slarvig med vägarna (inte likt mig heller). Det kunde gått bättre om jag inte hade ridit dåligt, så jag är lite besviken på mig själv. Känslan var inte så bra heller. Vi slutade på 67,71%, vilket var bättre än förväntat. Vi kom någonstans utanför placering. :)
Foto: Erika Andersson
Even the best fall down sometimes.♥
/Vicky

SHOPPING

Det som köptes idag på Hufvudsa var ett par nya Kingsland vita ridbyxor, behövligt. Sen ett nytt ridspö vilket egentligen inte var så himla behövligt men väldigt bra då det inte var mjukt och barnsligt som de flesta spön är. Sen fick även jag och Jossan ett Equiline schabrak av farmor att dela på.


/Elina

BILDER FÄRINGSÖ DEL 2

Har precis kommit hem från Hufvudsa med mamma. Jossan var iväg med Stormis idag och hoppade. I första klassen kom hon 2a och i andra klassen fick hon 2 stopp som var helt och hållet hennes egna fel. Det vart även liten shopping på plats, lägger upp bilder på det snart.

Kom på att jag inte lagt upp bilderna på Jossan från Färingsö med Frans och Stormis än, så här får ni se dem! Har så sjukt mycket bilder just nu som jag ska lägga upp så jag vet inte från vilket håll jag ska börja, men det kommer att komma.


Stormis kan "vinka" på komando


/Elina


DET BÄSTA JAG SETT





/Elina

Rider

Just nu är jag ute och rider Roxan, jag tvättade Braven och gick en promenad med honom för ett litet tag sedan.

Snart bär det av till Sundby! ;)

/Vicky


NYA STÖVLAR BEHÖVS

varför har du silvertejp på högra stövlen?
För att dragkedjan på den stöveln är trasig och åker ner när man rider villket är vääldigt irriterande. Så då satte jag på tejp och dragkedjan höll sig uppe.


Men det börjar bli dags att köpa nya stövlar faktiskt. Jag är vääääldigt sugen på brunt, det är jag. Funderar på att köpa ett par bruna Ariat skor med ett par bruna dyon shaps till, sååå snyggt. Dock känns det mycket svårare att matcha brunt, men snyggt är det, jaa! Jag tror att skor och shaps är väldigt skönt, på sommaren iaf så kan man bara rida i skon hemma, thumb up!



Parlanti stövlarna är to die for, bokstavligen alltså. Så sjuuukt snygga! Men det är ett ganska så saftigt pris på dem också, kanske värt det?


Och sen så har vi dessa ur snygga De niro stövlarna. Sjuukt snygga och samtidigt utstickande. Dessa stövlar är snyggt i både brunt och svart men tror nog att jag skulle ta de svarta eftersom att min övriga utrustning är svart!


/Elina




BILDER FRÅN HUFVUDSA DEL 1

Måste än en gång bara säga det här; Linnea dina bilder är helt gudomliga, älskar dem. Det är helt amazing att vi har dig som fotograf. Det är inte ofta man ser folk som tar sådana bra bilder som du gör, inte ens folk som är anställda som fotograf på tävlingar tar i närheten så bra bilder som du gör. Stor eloge till dig Linnea.

http://www.catchthemoment.n.nu/http://www.catchthemoment.n.nu/http://www.catchthemoment.n.nu/



/Elina

STOLT VALLENTUNARE

Idag gick andra omgången av elit allsvenskan på Edsbro. Jag är fortfarande väldigt deprimerad över att jag och Solle missade alla deltävlingar, väldigt tråkigt.. Men det är sånt som händer.

Världens bästa Tellan har nu äntligen förstått att hon ska tävla för Vallentuna och bytte klubb från Stäket till Vallentuna för någon vecka sedan, yeah. Hon hoppade iaf in i elit laget och gjorde grymt ifrån sig, även resten av laget levererade. Annie nollade med Texas, Emma med Zack och Tellan med Scott lika så, tyvärr vart Dea och Grå uteslutna. Men det gjorde inte så mycket då Vallentuna hade 3 nollar och var vidare till omhoppning, och bara det är grymt!! tyvärr höll det sig inte hela vägen i omhoppningen men laget slutade ändå 4a vilket är AWESOMEEEE!!

Stolt klubb medlem här! :P Men det är alltid lite extra roligt när det går bra för oss Vallentunare tycker jag! :D Imorgon går iaf sista omgången i eliten på Roslagen och det går i MSVB höjd. Jag håller tummarna att Tellan sätter sin sista nolla i LA imorgon så att hon kan gå in i laget, annars är vi bara 3 ryttare.




Jag kommer så väl ihåg förra årets elit allsvenska, när hela laget var på Gotland och körde de två sista omgångarna. Det var så grymt jäkla roligt och vi snackar än idag om alla minnen som vi har där ifrån. Tellan var även med dagarna på Gotland vilket var väldigt roligt, dock utan häst. Men att bara ha henne där var var gött! Fotograf var hon också!

-Memories ♥


/Elina

RESULTAT

Resultatet idag med Emil har varit helt okej! i 90 cm så stoppade han på 1an, bara för att, sedan hoppade han den oc hoppade resten av banan fram till 6an där han stannade ytterligare en gång, efter det så hoppade han det sista. Vi gick runt med 2 stopp och 1 pet. Eftersom att det var clear round så fick jag göra en omstart vilket jag givetvis gjorde, och han rullade runt banan utan problem, så den andra rundan vart en nolla!

I 95 cm så var han ganska trött, en ny bana och dessutom en mur. Han hoppade 1an utan problem vilket var bra med tanke på att han alltid brukar lägga en nit på 1an, på 2an gjorde han 2 stycken fjantiga och väldigt onödiga stopp, suck, men på 3e försöket så hoppade han vilket kändes väldigt bra! Han rullade på 3, 4, 5 och 6 som var mur, kan ni tänka er, Emil hoppade muren utan problem. Dock så hoppade han så stort på den så fick inte riktigt tag på honom efter och det var en banan sväng till 7an och han fattade inte riktigt att han skulle hoppa så han stannade/sprang på sidan. Så i den klassen vart vi ute, men jag är nöjd ändå, han hoppade första hindret och muren vilket var målet. Synd med fjant stoppen på 2an bara.

Linnea var även med och fotade, yeeey. Så om ni var på hufvudsa och tävlade så kan ni kika in på hennes hemsida http://www.catchthemoment.n.nu/ :)



/Elina

tävling!!!

TAGGA till tävlingen imorgon! Det kommer bli så jäkla roligt! :D Jag ska träna för Ulrica i eftermiddag för att rida igenom honom och rida programmet en gång, då får ni bilder! :D
Jag kommer starta 17.38 imorgon och ni kan följa mig via Equipe! Håll tummarna för att det kommer gå bra för mig inviduellt och för laget! :D
/Vicky

bilder från träningen i tisdags

I tisdags tränade jag för Ulrica med Roxan. Hon var jätte stark och jobbig under större delen av passet, men blev bättre mot slutet. Pappa fick till ganska bra bilder, fast vissa är tagna i fel ögonblick, men här har ni dem:


TÄVLING

Imorgon är det dags för Emil att glänsa igen, då är det dags för tävling igen på Hufvudsta. Vi har tränat på en massa titt hinder i veckan och försökt att ladda upp så gott som möjligt. Höjden är densamma som vi hoppade förra helgen, dvs 90 och 95 cm. Linnea hänger även med och fotar så bilder kommer från morgondagen!

Nu tänkte jag ta mig en alvedon och ta en dejt med min kudde. Känner mig ganska hängig vilket inte är så bra, men aja, det är just i dessa tillfällen som alvedon är bra för, när man ska bli frisk fort, eller bara under en kort period, hehe.



/Elina

DEPP

Nu är det bara att dra på depp humöret ännu en gång. Idag skulle vi åka och hämta hem Ante och jag har varit så otroligt lycklig hela dagen. En halv timme innan vi åker pratar mamma med ägaren och så säger han då, a fast det är bara en liten grej och det är att jag inte har passet just nu. Vi kan ju inte köpa en häst utan pass, det måste han ju förstå själv.

Han sa att han skulle få hem passet från Tyskland på måndag att han skulle skicka det direkt till oss då. Pappa pratade med honom och sa att vi kunde komma på måndag och hämta och betala honom istället så att vi får passet på en gång så att det skulle kännas mycket bättre. Då vart han genast jätte sur och sa att han hade väntat på oss minsann hela dagen och att han inte tänker hålla hästen till oss de dagarna.

Det kändes väldigt oseriöst och konstigt att han inte kunde vänta i 4 dagar. Det var inte direkt så att vi skulle fundera på det i 4 dagar, utan nu hade vi ju allt klart och skulle bara vänta på passet.

Men nu är det som det är och jag är mer trött på hästar än någonsin tidigare. Hade sett fram jätte mycket mot Ante för jag tyckte verkligen om honom. Det är jobbigt att bli smälld när det är så nära, 2 gånger nu dessutom, men vad säger man , 3e gången gillt nu eller? Samtidigt som jag är ledsen så är jag samtidigt glad över att vi inte hann genomföra köpet.





/Elina

I'll never forget you, No matter how far you are. You've always been my hero, And you'll always be my glorious star.

/Vicky

STOR ELOGE

Å jag blir så himla glad över att se bilder på Timjan och Vilma. De passar som handen i handsken och jag ångrar inte en sekund att vi sålde henne till Vilma.

Ni vet att när jag hade Timjan så hoppade hon inte på tävling. Samma problem hade ägarna innan mig med henne. Hon var alltid super fin på träning och vi tränade 120 cm banor väldigt ofta och hon bara flög över. När jag fick henne var hon också väldigt oriden och hade världeens underhals, det var vääldigt svårt för henne att gå ner i form pga den. Jag sålde Timjan pga att jag ville tävla och att jag helt enkelt inte orkade lägga ner all den tiden som skulle behövas.

Vi berättade allt om hur hon var på tävling osv för familjen Wiklund, men de tyckte om henne ändå och köpte henne av oss. Vilma har nu kämpat med den ponny i 3 år och det är helt sjukt vilken ponny hon har fått. Hon är hur snygg som helst att kolla på och har fått världens snyggaste hals, både i dressyren och hoppningen levererar hon. Dessutom så har hon nu på de senaste tävlingarna börjat hoppa. Helt sjukt, att Vilma har lyckats med den ponnyn, en STOR eloge till henne. Det är ingen lätt ponny men hon har lyckats och satan så fin ponny hon har fått.

Vill ni läsa och följa Vilma och Timjans resa ihop så kan ni läsa Vilmas blogg- Vilmawiklund.blogg.se


/Elina

div 1 omg 2

På söndag startar jag andra omgången av Div 1. Förra gången kom laget trea, jag vann även inviduellt på över 69%. De andra i laget hade lite otur, bla att staketet ramla under en ritt och hästen blev rädd och spänd och en annan häst blev rädd för en dörr som small igen. Vi rider samma program den här omgången som första (lagtävlansprogram för ponnyallsvenskan).
Som ni ser startar jag kl 17.38 och tävlingen hålls på Sundby Ridklubb. Jag är riktigt taggad för den här omgången! Jag hoppas även att det går super för alla i laget! :D
/Vicky

Linneas bilder

Bilder från hopptävlingen som Linnea Schalander tog på mig och Braven.
http://www.catchthemoment.n.nu/
http://www.catchthemoment.n.nu/
http://www.catchthemoment.n.nu/
/Vicky

SVAR

Tjenare!
Klickade ganska många bilder på er i förrgår, så jag tänkte bara kolla vad du har för mail så att jag kan skicka bilderna till dig?:)
Vad kul, du kan skicka de till [email protected] :)

Hur hög är Emil?
Han är bara 173 cm hög. Men han uppfattas som mycket större pga att han är så krallig! ;)


Hur hög är Emil ? Hur gammal ? :) han verkar ha bra hoppkapiciet..
Han är 173 cm och är född 2001 och är alltså 11  år gammal. Nej hoppa kan han, det gäller bara att han ska få lite bättre självförtroende när det gäller hoppning, framförallt på tävling och förstå att hindrena inte skadar honom så kommer det garanterat gå bra för honom.

Vad kul :) Ska hålla koll på bilder på min älskling! Får man låna bilderna om man länkar henne? :D
Det har jag ingen aning om, men du kan ju köpa bilderna av henne, antingen kan ni beställa hem ett utskrivet eller köpa som webb bild. Linneas hemsida där hon lägger upp alla bilder från tävlingar hon varit på hittar ni HÄR.

Varför ska du skaffa storhäst? Har det med åldern att göra, för du passar bättre storleksmässigt på en ponny tycker jag :)
Nja, just nu har det inte så mycket med åldern att göra, den ända riktiga anledningen är enkel. Jag tycker det är mycket roligare att rida stor häst och de sägs att ju tidigare man börjar med häst, desto bättre. Jag vet att jag passar bättre på ponny, tyvärr, men det spelar inte så stor roll, är den inte för stor och tung så ska det nog gå bra! ;)


/Elina

LETAR DU DRESSYR PONNY



Pratade med Emma som hjälper sin vän att sälja sin ponny och lovade att lägga ut annonsen här utifall det fanns något intresse av er bloggläsare. En väldigt fin dressyr ponny.
Du hittar annonser HÄR



/Elina


bilder Jossan

Här kommer några bilder som Jossan ( http://randomryttare.blogg.se/ ) tog på mig och Braven på hopptävlingen i måndags! Tack så mycket! :D
/Vicky

VAR MED OCH TÄVLA

Kom ihåg att vara med i vår blogg tävling där du har chansen att vinna en Pikeur tröja i samarbete med Horsemeup. Kom till tävlingen HÄÄÄÄÄÄÄR.

BILDER PÅ EMIL

Linnea har tagit så himla mycket fina bilder igår på Färingsö, dör. Så ni som var med och tävlade igår, ni måste kolla in bilderna som ligger på hennes hemsida http://www.catchthemoment.n.nu/ där det även går att beställa. Dessa fina bilder lyckades hon fånga på Emil. Trots att hindrena var läskiga så hoppade han riktigt bra över dem, eller vad säger ni? :D


/Elina

EMIL 1 ÅR

Cissa var precis förbi här hemma hos mig och visade en massa bilder på Emil som liten. Han har i stort sätt inte ändrat sig någonting alls tycker jag. Man ser helt klart att det är Emil! Hade inte Cissa varit med på bilderna så skulle man inte tro att han var så liten heller, han är ju väldigt storvuxen trots att han är 1 år.



/Elina

VALBORG

Igår var det ju valborg, jag hade det urmysigt vid Ekebyhovparken med Joanna, Jullan, Amanda, Sara, Tea och Ossian. Lite senare gick jag, Jullan, Amanda och Joanna till träkvista idrottsplats och snackade, sedan gick vi hem till mig och gjorde smorse (stavning?).
Nu tänkte jag sätta mig i solen (20grader varmt!) och plugga matte. Vid kl 5 idag så ska jag träna för Ulrica, lovar jag att ni ska få lite nya bilder på mig och Roxi! :)
/Vicky

You know what´s the worst? Thinking you have a chance with someone, and then realizing you actually don´t.

Livet suger.

/Vicky

BILDER FRÅN FÄRINGSÖ DEL 1

Agerade lite fotograf igår på Färingsö.

Vici och Braven


Joanna och Cappi


/Elina

RSS 2.0