BILDER AROS DEL 1

Har fått in jätte fina bilder från Aros av Alexandra  - www.fjuarna.blogg.se 
Tack så jätte mycket!! Dock är det ganska många bilder så ni får de i olika delar! :)
 
 
/Elina

FILM SOLLE AROS

 
 
 
/Elina

OPA SOLLE STYLE

Hoppa av stort hindrar inte Solle, även fast det är en oxer på 110cm.

/Elina


GODMORGON

Godmorgon bloggen!

Har chillat hela morgonen med Esslo och sitter nu och väntar på pap som ska ta oss till stallet. Mina hästar går uppe i sommarhagen nu så jag ska mocka och fixa lite, sedan gå en promenad med Essie och hennes ponny, -training training=behövs ;) ska efter det skritta ut på mina herrar en lång sväng och jogga ur dem lite mjölksyra från gårdagen. Senare ska jag rida ut med Ida en sväng på storhästarna, så dagen i stallet kommer bli lång. Men har inget att för mig idag så lägger min tid där istället för att fläska mig framför TVn :)

HÖÖÖÖÖRS!

/Elina


Tävling

Nu är det dags för tävling igen för mig och Braven, den här gången ska vi tävla FEI Inledande på hemmaklubben Täby. Det är distriksmästerskap både inviduellt och i lag (regionalt).

Kom ihåg att följa oss via Equipe!

/Vicky


SOLEROS OUTFIT IDAG

/Elina


RESULTAT AROS

Mina grabbar har varit fantastiska idag och skött sig super. Jag är väldigt stolt över dem och deras insats under dagen. Film kommer senare!
 
LB
 
Frans
Kom dit väldigt sent så hann knapt gå banan eller rida fram, haha. Men han kändes fin trots den stressade framridningen/framhoppningen. Tog det ganska lugnt i omh, la in några tajta svängar och tog en del längre, men dubbelnolla var han, dock precis utanför placering.
 
Solle
Väldigt stark på framhoppningen, drog som en jag vet inte vad, men det enda jag hade i huvudet var "rid frammåt!!" Det är när jag börjar backa honom som han stannar. Det gick jätte bra inne på banan, tog några korta svängar i omh, vi nollade och vann klassen!
 
LA
 
Frans
Det var en A:0 alltså gick det på tid från hinder nummer 1. En del hinder var ganska maxade och oxrarna kändes stora på honom, haha. 1a hindret gick  jätte bra och sedan när vi kommer mot 2a hindret som egentligen var ett super enkelt räcke så ser han murgrejen under vilket såklart är ganska läskigt. Frans kollar ibland på skaer som står under hindret, och sen får jag ta på mig lite själv eftersom att jag red ganska mesigt mot det så att han hade chansen att kolla. La en liten volt och han tvekade lite igen men hoppade super bra, sedan rullade banan på utan problem, tog en del snäva svängar och han var klockren nolla efter. Är super nöjd med honom med tanke på att vi tillsammans inte tävlat tillsammans förens i början av våren.
 
Solle
Det regnade ganska mycket när jag hoppade fram vilket gjorde att mina tyglar vart hala och gled ur händerna på mig. Han var likaså i den här klassen oerhört stark och springig. Hade samma tankar i huvudet denna gången och körde bara på. Allt rullade på där inne på banan, tog en del snäva svängar och vi nollade och faktiskt vann klassen. Nu har vi 3 vinster på rad, jag kan väl inget annat än att säga att jag tror att vi är tillbaka! :D
 
/Elina
 

KUNGEN GÖR DET IGEN

Resultat kommer ikväll /Elina


Vinst på Segersta förra helgen

Tänkte berätta för er om tävlingen förra helgen! Då tävlade jag och Braven FEI Lagtävlan på Segersta. Han var ovanligt lugn när vi gjorde iordning honom och under hela tävlingen. Jag red fram honom i ca en timma och då gjorde jag mest övergångar och tempoväxlingar. 5minuter innan jag skulle gå in på banan så samlade jag upp honom och han var så jäkla fin! På banan var han lite spänd och jag red lite dåligt. Men jag var sjukt nöjd med tanke på att han precis kommit igång efter vilan och jag var lite ringrostig. Jag hade gissat på att jag skulle få runt 63% men jag fick en liten chock när jag såg att vi hade fått 67,778%, vårat personbästa! Vi vann även klassen, vår första vinst på nationell nivå! :D
 
Det är otroligt synd att filmkameran inte hade något batteri och systemkamerans batteri tog slut. Pappa hann ta typ 5bilder innan den dog och efter det fick han ta bilder med min Iphone.. Som ni vet själva så blir bilderna inte alltid så bra med den. 
 
Ett av de tre protokollen!
 
/Vicky

PÅ VÄG EFTER EN MORGON MED KAOS

Sitter just nu bilen på väg till Aros! Vart kaos i morse med Stormis som vägrade gå in i transporten och det smittade av sig på Solle och Mary. Efter 30 minuter av vägran från Stormis sida (istadiga pucko hästen) så kom jag på Frans och sprang och hämtade honom fort som attans, snacka om bästa hästen, springer alltid på transporten super glad! Vi tog på Solle som snällt gick på eftersom att Frans var där inne, sedan tog vi ut Frans för att försöka få på Stormis när Solle redan var inne, men nej, han hade redan bestämt sig och vägrade. Så vi slängde på Frans fort som attan istället för vi låg efter rejält i tid, så vi får se om vi hinner till LB!

Jag ska alltså rida Frans och Solle LB och LA, Jossan fick stanna hemma pågrund av sin istadiga ponny! Håll tummarna för oss idag! :D

/Elina


SPECIELLT

Imorgon ska min stjärna få bära det finaste pannbandet någonsin, nämligen Emils swarovski pannband. Det ska endast få bäras vid speciella tillfällen!

/Elina


TIMJAN ÄR SÅLD

Nu är fina timjan såld och åkte till sitt nya hem igår. Är så glad att vi hittade Vilma som köpte Timjan, men är helt säker på att Vilma hittat det bästa hemmet för Timjan nu. Vad jag hört av Vilma så är det ett super hem vilket jag inte tvekar på i en sekund! :D

/Elina


HEJEJEHEJEJ

HEJEJHHEJEJEHJEJE!!!! Har tagit en paus från den här bloggen nu i nästan en vecka och det har varit så skönt att komma ifrån lite. Har inte hänt sådär jätte mycket under den här tiden, alla hästarna rids och det går bra, Shadde är som vanligt i sin trotsiga ålder, men när han ger sig så är han super fin, Frans finns det inte så mycket att säga om, bästa lilla ponnyn och Solle går fintfint.
 
Lite ändringar på tävlingsfronten är gjorda, skulle först till stäket i helgen med Frans och Knatte, men eftersom att underlaget däär är lite halvtaskigt så strök vi och efteranmälde till aros istället, dock tar jag med Solle dit så både Frans och Knatte får stanna hemma i helgen. Däremot så troligtvis åker vi till Sollentuna nästa helg där det är lokal hoppning, då hoppar Shadde ena dagen 1 meter och 110cm i avdB och Solle och Frans LB.
 
 
Känns som att vi växer ifrån den här bloggen mer och mer faktiskt, blir liksom ingen regelbunden bloggning utan något inlägg då och då.. Men om ni vill läsa om mig vardagligen så hittar ni mig på www.elinamellberg.blogg.se . Vi får se vad vi gör av bloggen, om vi lägger ner den eller ja. men vi hörs snart, ska till stallet nu! :)
 
/Elina

DRESSYRTÄVLING PÅ EKERÖ

Sitter på Ekerö ridskola och kollar på en lokal dressyr med Elina och Jossan. Ska coacha Joanna och Jossan idag när de tävlar sin första dressyrtävling! Joanna har redan startat en gång och det gick super! :D

Hörs senare! /Vicky


VINST med 67,78% i FEI Lagtävlan!

Shit Braven.. Du är så jäkla grym ibland, älskar dig något otroligt! <3


STÄKET NÄSTA HELG

Nästa helg åker vi till stäket och tävlar, tjoho. Vi är där båda dagarna, på lördag ska Shadde prestera like a boss, 110 och debut i 115 cm, höjden är inga problem, bara han orkar koncentrera sig, haha. På lördag åker jag och Jossan dit, Jossan tar med Stormis och jag tar.......... Frans!!!! Har längtat så mycket efter att hoppa honom igen och nu är det äntligen dags att visa vad vi går för! Vi rider bara en varsin LB så dagen blir nog inte alltför lång.
 
Jag är så sjukt taggad, speciellt med att tävla Frans igen! :D
 
 
 
/Elina

FAIL BILDER

 
/Elina

Tävling!

Imorgon är det dags för tävling igen! Braven hade en liten vilopreiod efter SM och jag hoppas vi kommer tillbaka på samma nivå som vi var på som vi var på innan vilan. Taggad! Dock har han varit väldigt jobbig den här veckan, klippte honom i tisdags och det är kallt ute nu, så det är nog därför han är lite galnare än vanligt.. ;)
 
Imorgon ska vi tävla på Segersta och då blir det FEI Lagtävlan, startar kl 09.45. :)
 
Vill ha den här känslan som jag har på bilden igen.
 
/Vicky

FIXAT OCH KLART

Godmorgon på er. Nej nu kickar vi Vici från den här bloggen, hon suger verkligen på att blogga!!!! :@ haha, nej men det känns som att vi båda har glidit ifrån den här bloggen en del, så himla svårt att blogga om hästar, nya saker varje dag. Stor eloge till er som klarat av att hålla uppdateringen uppe varje dag om bara hästar!
 
Har iaf sprungit till stallet nu på morgonen och släppte ut alla hästarna, sedan gick jag hem igen. Ska fixa mig i ordning för att dra in till stan en sväng med fina vänner för en lunch på Tacobar, det är ju trots allt fredaag! :D Mamma, pappa och Jossan är på skol DM idag så det var därför jag fick släppa ut hästarna helt själv idag. Men det gick bra. Orkar inte rida idag så de får vila, men släpade med Frans och Solle ut till sommarhagen så det får röra på sig under dagen iaf! :)
 
Bjuder på en bild förra vintern, pappa, jag, Emil och Frans :) Och nej pappa kan inte rida, Cissa (Emils ägare) lädde runt honom vilket han tyckte var skit kul. Å saknar fina killen.
 
Btw, på min egna blogg har jag nu "veckans blogg" som ni kan vara med i och få en gäng nya besökare, alltid kul va! Så gå in och kolla och såklart ska ni vara med!!!
 
www.elinamellberg.blogg.se www.elinamellberg.blogg.se www.elinamellberg.blogg.se
 
/Elina

TRÄNING IGÅR

Halloj! Har suttit och pluggat hela kvällen så har inte haft tid för bloggen riktigt. Var i stallet imorse och gick en promenad med Solle och Shadde, Jossan och hennes kompis Nora skrittade ut på Frans och Stromis i eftermiddags.
 
Tränade igår med Frans och Shadde för Ann (Liwing) som gick bra med båda två. Har ju inte hoppat Frans för tränare på väldigt länge men det kändes bra i vilket fall som, lite ringrostiga men det löser sig. Vi tränade på lite svåra vägar och att lära oss att länga galoppen på hästarna vilket Frans har ganska svårt för. Det var ett avstånd som Frans normalt fick in 6-7 galopp språng på men skulle ha 5, så fick smacka på honom en jäkla massa så att han klarade det på 5 med rätt avstånd, men vi klarade det :D I slutet fick vi hoppa en liten bana på kanske 105 cm som inte var några problem :)
 
Hoppade Shadde direkt i gruppen efter så det vart lite stressigt. Han gick väldigt bra i slutet, men det tar ett tag innan han blir varm i kläderna så att säga, och under den tiden är han inte någon hit. Men gud vilken blivande stjärna det där kommer att blir alltså, finns inget vek i honom för 5 öre, bara jag är med och styr och smackar så hoppar han i alla lägen. Faktum är att vi inte fått något stopp ännu *peppar peppar* Men seriöst, den där hästen har DET och är guld värd om man vill ha bra självförtroende. Perfekt första stora häst med andra ord, även fast han bara är 6 år gammal.
 
 
Om det finns någon av er läsare i Stockholms området/ nära Ekerö som skulle vara intresserad av att träna/prova träna för Ann så har mami lyckats få ihop så att hon nu kommer ut till Ekerö varannan vecka på onsdagar. Känner du att det skulle vara intressant så kontakta min moder:0733484024 för mer information om grupper osv.
 
/Elina

SVAR

Jättekul att i har en blogg om livet utanför hästarna också men hur hinner ni egentligen? Ni rider ju minst två hästar var varje dag, du rider tre, ni har ju skolan och blogarna. Vore intressant att hära hur ni planerar för jag tror aldrig att jag skulle klara den stressen haha!
 
Haha, ja det blir ju mycket att röra ihop i samma gryta så att allt ska funka. Som ni märker så blir oftast uppdateringen på bloggarna på kvällarna eftersom att vi har skola på dagarna och sen eftermiddagarna går åt stallet. Sen är bloggen ingenting som vi prioriterar framför allt annat, vi bloggar när vi har tid helt enkelt, har vi inte tid så blir det ingen uppdatering!
 
Det är en stor skillnad på att ha en hästblogg och en "vanlig" blogg. Det är mycket lättare att skriva på min egna blogg än vad det är här eftersom att vi måste hålla sig till ett visst ämne. 
 
 


 
www.elinamellberg.blogg.se    www.victorias.blogg.se
 
/Elina
 
 

CLINICEN IGÅR

Var som jag skrev på clinic igår för Angelica Augustsson och Douglas Lindelöw. På rak arm hade jag förväntat mig mycket mer faktiskt. Jag ska inte säga att den var dålig, för det var den verkligen inte, men med tanke på hur duktiga ryttare det var som höll i den så hade jag hoppats på mer. Jag tycker inte att man fick ut så jätte mycket av den faktiskt, Angelica och Douglas pratade inte så himla mycket utan det var mest en kille som pratade om hur de red och ställde en fråga till dem ibland. Dock var det väldigt kul att se de rida på nära håll.
 
Jag tycker inte att jag fick ut så mycket av den faktiskt, tyckte att de sa ganska simpla  saker. Men lite hum fick jag iaf som jag ska tänka lite på. T.ex om att hästen slarvar med galopp ombytena (Shadde) så gör en halt och börja om, alltså vara väldigt konsekväns och övertydlig med det man vill för att de ska lära sig. Även om hästen är väldigt framtung så är det viktigt att motorn kommer bakefrån så att han får lite speed där bak och orkar komma upp, också ett typiskt problem jag har med Shadde.
 
 
 
Jag ångrar absolut inte att jag gick på clinicen, väldigt roligt att se dessa ryttare sätta sig upp på helt okända hästar och hoppa 150 cm hinder. Men somsagt, hade helt klart förväntat mig mer, menmen, den var grym ändå! :)
 
/Elina

SLUTA MED RIDNINGEN?

Har funderat en hel del på det här med ridningen och hästarna, har tappat all motivation till det och allt känns bara så segt. Men samtidigt så vill jag inte sälja hästarna och sluta rida. Ett sånt himla svårt beslut, vet varken ut eller in :(

Det finns en hel del för och nackdelar som väger mot varandra, men å andra sidan så vill jag ut och resa och lämna landet, inte känna mig låst till hästarna och göra vad jag än känner mig för, fast samtidigt vill jag rida Falsterbo och internationellt...

Jag känner mig bara seg i huvudet och förvirrad, ridningen är ändå en väldigt stor del i mitt liv som jag bara kastar bort isf. Värsta beslutet någonsin det här..

/Elina


CLINIC IKVÄLL

Hejhej! Sitter just nu hemma och pluggar lite. Valde att stanna hemma från skolan idag pga av min förjävla fula fläskläpp.. Vill även förtydliga det jag skrev igår med att jag sparkade till honom, jag satt på ryggen och kickade till honom med skänklarna för att han skulle gå frammåt!
 
Ska iaf sitta och plugga lite till, sedan till stallet och rida hästarna. Ikväll ska jag till bromma, äppelvikens ridskola på clinic för Angelica Augustsson och Douglas Lindelöw. Väldigt kul, ser fram emot det, två grymma ryttare! :) Det kommer hö till stallet så jag och Jossan åker med Rasmus och hans mamma dit. Någon av er som ska dit? :D
 
/Elina

DUMMA HÄST

Kolla in min snygga fläskläpp Shadde gav mig idag. Han började fjanta sig med att små stegra och trotsa, så jag sparkade till honom för att markera att det inte är okej. Då slänger han upp huvudet så mina tänder trycks in i min läpp. Uäääh, det blödde en del, var borta på ängen och red så som tur var red bästa Essie med mig. Haha när hon rider fram till mig och frågade hur det gick så spottade jag ut en massa blod till svar. Hon fick väl typ lite panik och galopperade ner till stallet och hämtade mamma. Pappa kom även med is som jag fick lägga på så svullnaden har gått ner REJÄLT på bilden, kunde först inte stänga munnen för att det var så svullet.

Nej men nice morgon annars!

/Elina


Bilder från Tävlingen förra helgen





/Vicky

BOCK-SPRÅNG





/Vicky

Den som väntar på nått gott väntar aldrig för länge!






/Vicky

TRUE


BILDER EMIL

Under sommaren nu så drog det in ett rejält åskväder vid stallet, och jag var ute med Emil och betade just då. Himlen vart verkligen helt svart samtidigt som solen lös. Drog direkt upp iPhonen för att ta kort, tycker att bilderna vart ganska så coola faktiskt! :)
saknar♥


/Elina



HURT-KURT

Hejhåå, fredag imorgon, sådär extra roligt + att jag ska vara ledig från stallet då också, hiihihih. Har varit väldigt hurtig idag, enligt mig själv, ridit 2 hästar och gått en timmes promenad med den andra. Hahah, okej, när jag skriver det här så låter det bara patetiskt, vadå hurtig, gått en liten promenad och jag kallar mig själv hurtig. stort LOL på det asså, men vi håller kvar vid ordet hurtig, det gjorde mig glad, hahah.
 
Imorgon är det somsagt fredag och jag åker inte till stallet, ska fira en vän som fyller 17, idag faktiskt, väldigt trevligt.  Har just nu ingenting att skriva i hästväg, helt tomt, måste fundera ut något. Så länge kan ni kika in på elinamellberg.blogg.se , där uppdateras det förfullt, mycket lättare än att blogga om hästsaker, känns som man har bloggat om allt som går att blogga om...! :)
 
 
 
/Elina

Två frågor - Två svar

Jag undrar, vad gör du när Braven stegrar? Han gör det på några bilder och stegrar han bara lite eller stegrar han högt vissa gånger? 

Skulle inte ni kunnat göra en sådan typ "bild-serie" som ni gjorde för skitlängesen när ni lekte cowboys?



Svar: Han stegrar ibland ganska högt och ibland bara lite grann. Varje gång han stegrar kastar jag armarna runt honom för att jag inte vill ramla av bakåt. Men han stegrar aldrig så högt att han kommer ramla bakåt, vilket är bra annars skulle det bara vara läskigt. 
Det var även någon som fråga om han kunde stegra på kommando, det kan han inte. Han stegrade på bilderna för att han var så rädd för vågorna vid vattnet och vågade inte gå i. Hahah, han är så feg min pucko-ponny ♥
 
 
Kommer ni ihåg "bild-serierna" jag och Elina gjorde förut? Vill ni att vi ska hitta på sånna roliga grejer igen? Det gör vi gladeligen. :) Gå in HÄR för att läsa en.
 
 
/Vicky
 
 

Roxelina´s bett

Det är en del bloggläsare som har frågat om bettet jag har på Roxelina. Det är ett Hanging cheek snaffle bett och är godkänt bett enligt TR för ponny och storhäst (Godkänt i Dressyr, vet ej om det är godkänt i hoppning). 
 
Bettet fungerar riktigt bra på Roxi! Alla bett jag prövat har hon bara hängt sig i och varit jätte stark men med det här bettet så hänger hon sig inte lika mycket i handen och är inte lika stark. Förr klagade domarna på att Roxi gick i för öppen form men det har de ej skrivit om under den tiden jag tävlat med Hanging cheek snaffle. Jag tror bettet är lite stakare än de andra "vanliga betten" eftersom jag tycker att det ser ut som den har en pytte liten hävstångseffekt. Rekommenderar bettet starkt!
 
Finns att köpa på Horze och Hööks, dock kallas bettet ett annat namn på hemsidorna.
 
 
 
/Vicky

noll motivation

Motivationen att blogga är ju på topp... egentligen inte. Dagarna flyter på som vanligt, skola, hästarna, läxor osv. Går in på bloggen varje dag men när jag väl ska skriva ett inlägg blir det inte av eftersom jag inte kommer på vad jag ska skriva. Allt jag skriver är totalt ointressant.
 
Ska bli bättre. Jag vet att det är vad jag har sagt i typ 2månader. Måste läsa några bloggar och få lite ideér och motivation! ;) 
 
 
/Vicky
 

FAIL BILDER





/Elina

TOLEDO I GAGNEF

När vi var i Gagnef nu så var även Toledo där, om ni minns honom, skäcken jag hade till försäljning. Jätte kul att se honom, var ju ett tag nu sen sist liksom. Han såg väldigt pigg och glad ut och han och nya ägaren passade väldigt bra ihop. Han är i mycket bättre kondition och mer musklad- dvs mer i tävlingskondition nu än vad han var när jag hade honom, kommer ihåg när jag fick hem honom, långhårig, tjock och omusklad tjock polle. Men satan vilken skillnad det vart på honom under den korta tiden vi hade honom.

på den här bilen hade han blivit rätt så snygg faktiskt, lämnade tillbaka honom kort därefter pga privata saker, men det var eget val.
 
Saknar det lilla busfröet en hel del, men han såg sjukt nöjd ut och jag vet att han ar det super bra! Lite synd att jag inte hade med Frans till Gagnef, Tolle och Frans verkligen ÄLSKAR varandra. Eller gjorde iaf, om de fortfarande minns varandra så att säga! hehe :)
 
Har btw inga bilder på Tollis på den här datorn då allt ligger på en hårdisk, så ni får endast en bild så länge! ;)
 
/Elina

BILDLÄNKAR

Som ni vet så har jag och Vici varsin egen blogg också utöver Ponilovers, för att ni enkelt ska hitta dit så har jag nu lagt in två bildlänkar på sidan i menyn. Så nu kan ni enkelt och smidigt klicka in er på dessa bloggar och läsa mer om oss och vad vi gör utanför ridningen! :D
 



 
/Elina

MISS YOU

/Elina


NY HEADER


Nu har vi fått in en ny design här på bloggen, äntligen(!!!) Den är gjord av Malin - Jumpinghorses.blogg.se tusen tack. Tog lite tid att få upp den, men vi har inte riktigt haft tid förens nu. Men iaf, vi tycker att det blev jätte fint, dock är det lite små saker som ska ändras i menyn.
 
Sedan är det ju det att vi nu har Frans på bloggen igen, jag vet inte om vi ska försöka trycka in honom i headern, vad tycker ni? Någon som vill fixa det så mejla.
 
 
 
/Elina

SKA INFÖRSKAFFAS

Fick prova Vicis det här lite roliga bettet hon har på Roxi idag på Valpen. I början var han lite stretig i munnen och hängde i bettet och drog mig ur sadeln. Men efter ett tag så vart han riktigt mjuk och han kändes väldigt bra på bettet när han kom till det stadiet. Det är bra när jag hittar lite olika bett som funkar på honom eftersom att det är väldigt bra att variera bett. Dock så går han bäst på pessoa än så länge då han blir lättare att hålla ihop, sen funkade det här bettet väldigt bra också då det har en hävstångseffekt också, sedan vanligt 2 delat. Som ni hör så värkar det som att Valpen vill ha två delade bett! :)
 
Så här ser detta roliga speciella bettet ut som man inte ser så ofta. Funkade bra på Valpen, och vet att Vici är sjukt nöjd med det på Roxi då hennes form blir bättre, även Joanna är nöjd med det på Cappi. Finns att köpa på hööks för 199:- om någon skulle vara intresserad av det.
 
 
Jag hade tänkt att skicka förbi pappa till hööks någon dag, eller om vi åker dit i helgen för att köpa det bettet, samt ett pessoa med endast 2 ringar då jag bara använder den andra ringen. Sen ett billigt slit träns som jag kan ha hemma. Onödigt att slita på Dyonet varje dag som inte är världens billigaste träns kanske!
 
Kollade på lite olika träns nu när jag ändå var inne på hööks hemsida och hittade en del fina. Men detta Dyon inspirerande träns fastnade jag för pga att det är snabb knäppe både till bettet och på tyglarna vilket är super bra eftersom att jag lär byta hej villt mellan olika bett. Det tar ju ett tag och hålla på med de jobbiga spännerna hela tiden, och då blir det mer att samma bett får sitta på under en längre period. Jag ser detta som ett mycket underlättande moment, så lutar nog mot det. 499:- kostar det.
 
/Elina
 
 

DAGENS RIDPASS

SHADDE
Han har vilat i några dagar nu när vi varit borta så tog ut honom på ängen för att trimma lite. Han var väldigt mjuk i traven men när jag skulle fatta galopp började han dumma sig och stanna, vägra svänga, stegra och studsa. Men efter lite bråk så gav han sig och han vart väldigt fin och mjuk! Vi har kört upp hindrena till hagen nu också så passade på att ligga och rulla på dem, mest sockerbits höga hinder, men de högsta låg runt 100 cm. Väldigt bra att ha mycket små hinder ståendes, dels så är det bra för valpen (Shadde) att få ligga och rulla lite slalom hit och dit för att han ska lära sig att hindrena kan komma plötsligt, men det viktigaste av allt är att jag måste lära mig svänga honom bättre vilket jag lätt tränar på när jag rider runt på hindrena. Avslutade sedan med ett räcke runt 100 cm som jag hoppade i en 8a, försökte svänga så tidigt som möjligt efter hindret men att samtidigt hålla kvar honom på en rund båge vilket gick bra. Fick sparka till honom några gånger innan hindret så att han hoppade ordentligt! :)
FRANS
Passade på att rida honom över vägen när det var så mysigt väder ute, länge sen han var ute och lufta sig nu så det var på tiden också! Red honom älvnes rundan där det är en del klättringsbackar så att han fick jobba på lite. Han var pigg och stark, ganska spänd också och tyckte att det var väldigt kul. Men det gör inte så mycket, han har gått så bra de andra dagarna så han kan gått och väl få busa lite.
SOLLE
Han fick sig en liten kvällspromenad han, bara få gå ut och chilla lite, tänkte jag. Han var inte speciellt taggad på det och travade och pjaffade på mest. Det är så otroligt skönt att komma ut och gå, och när man samtigt tar med sig hästen så är det två flygor i en smäll!  Solle kanske dock inte är den roligaste att ha med sig, speciellt inte nör han får för sig att det är tråkigt och gå. Ibland kan han faktiskt vara riktigt trevlig att ha med sig :D
 
/Elina

BILDER GAGNEF MEETING 2012


/Elina

SOLERO VINST LA

Elina och Solero vinst i nationell LA i Gagnef


FILM FRÅN LA

Här är filmen från LA vinsten med stjärnan! Hästen innan mig krashade in i kombenationen som var en oxer så gav de mig startsignal. Jag chillade lite i början och trodde att det skulle säga att jag fick en ny startsignal eftersom att hindret var helt rivit, men det sa aldrig någonting så jag red på, ville ju inte att tiden skulle börja gå liksom. när jag nästan är vid det hindret så håller de fortfarande på och försöker få upp det, så pappa säger till lite snyggt att de nog måste skynda sig lite, de blir såklart lite små sura och fattade inte att jag hade börjat förens jag vänder upp mot hindret. Jag skulle kunna lägga en volt utan att få fel eftersom att jag vart så störd, men då hade jag kommit ur rytmen och Solle bjöd på hindret, låg rätt och allting kändes bra, jag vet att Solle inte bryr sig om att det står folk vid hindret så jag körde på, lite störd vart han för han var i hindret, men vi fixade det!. Man hör på filmen hur de börjar svära, haha kul att lyssna på faktiskt. Men iaf, den där nollan var riktigt jäkla skön, trodde där ett tag att vi aldrig skulle komma tillbaka igen, rosetten var bara en kul bonus på det hela!
 
 
 
 
/Elina

Några ovisade Bilder från SM 2012





/Vicky

Expect the best, be prepared for the worst, fuck what others think & do your own thing.

 
/Vicky

Resultat Bälinge

Duktiga Roxelina! 3:a i LA:P1 med 60%, nästan ett kval till nationellt! Hon kunde inte gjort det bättre för dagen så jag är nöjd! :D

Nästa tävling är på Täby (DM) 30/9 och då kommer jag tävla både Roxi och Braven i FEI inledande. Kommer bli riktigt roligt! Då har Roxi även till chans att kvala till nationellt! :)

/Vicky


KOLLAR TÄVLINGAR MED BÄSTA DEA

Från första klass i kalla Gagnef, bra med husbil!!

/Elina


http://victorias.blogg.se/

Minn andra blogg, den har inte fått en design än men det kommer! Kika in på den är ni gulliga!
 
http://victorias.blogg.se/
http://victorias.blogg.se/
http://victorias.blogg.se/
http://victorias.blogg.se/
http://victorias.blogg.se/
http://victorias.blogg.se/
 

Tävling imorgon

Imorgon blir det tävling på Bälinge rf med Roxi! Tagga!! Vi kommer tävla LA:P1 och bi hoppas på det sista kvalet till nationellt! :D

Klippte henne även idag, vad tycker ni?

/Vicky


YEEEESSSS, SOLLE IS BAAAACK!!!

Solle segrade i LA mot mångaaa grymma ryttare!!!

/Elina


RESULTAT

Det funkar inte att rida solle så kontrollerat som alla vill att jag ska göra. Det ärefter att alla börjat lägga sig i som allt skitit sig. Han hinner tänka för mycket när jag tar långa vägar och jag hinner också tänka för mycket. Inget funkade i LB. 
 
Laddade om med nya krafter och tänkte bara på att få tillbaka min gamla ridning. Började direkt med att lägga upp ett högre tempo och kortade ner vägarna lite. På en gång börjar jag lita mer på honom. Fick ett bra flyt fram till kombinationen där Jag tvekade för mycket. Han låg inte 100 och jag bangade då jag inte direkt trivs med kombinationer på honom. Men han hoppade typ igenom hindret så han försökte iaf. Jag blir lite små sur för när jag var mellan hindrena så sa de "vänta" vilket gjorde att jag styrde ut. Och sen så la dom på fel för att jag rev första hindret och sen stoppa på andra när jag egentligen fick en signal av dom att det räknades som stopp. Aja har inte så stor betydelse egentligen, fick ett pet också. Men lite irriterande är det allt när de gav mig 8fel för ett pet och stopp istället för 4 fel för ett stopp! Slutade iaf på 12 fel i klassen vilket är helt godkänt med tanke på omständigheterna
 
Imorgon kör vi igen och jag kör mitt egna race från och med nu. Är iallafall nöjd med den sista rundan i LB+, kändes som
Att vi tog oss ett steg upp på stegen som vi trillat ner för. 
 
 
/Elina

GODNATT....

Från Gagnef!

/Elina


MYSIGA BILDER FÅR EN ATT LÄNGTA

Är det bara jag eller alltid när man ser reklam för ridkläder för höst/vår/sommar/vinter så ser det så otroligt mysigt och härligt ut. Spelar ingen roll vilken årstid det är reklam för, det får en alltid att längta till den årstiden.

Som nu när jag läser ridsport såg jag att mountain horse hade lagt in en reklam för deras vinternkollektion. Trots att man vet hur förjävlig vintern brukar vara och hur mycket man fryser så börjar man längta till den när man ser dessa bilder. Att de alltid lyckas få det att se så bra ut på bilderna, önskar att det var så vintern verkligen var!

/Elina


SOLLE TRIMMAD, PÅ VÄG TILL GAGNEF

Nu är jag upp plockad i Bromma och vi är på väg mot Gagnef, tjohooo! Solle är trimmad nu på morgonen eftersom att vi kommer komma fram för sent för att rida. Han var väldigt dryg till en början och var stark och sprang iväg, när jag försökte få honom i ett lugnare tempo så trampade han mest luft. Men efter ett tag när jag tvingat honom att gå i ett långsammare tempo så började han mjuka och därifrån kunde jag rida honom framåt så att han inte trampade lika mycket luft.

Solle tar väldigt mycket för sig och försöker komma undan hela tiden, en typiskt lat ponny är han. Så det gäller att orka stå ut när han håller på för att få igenom honom, det lönar sig till dagen efter.

Fick iaf igenom honom fint idag, hann dock inte rida så mycket på den ridningen då jag hade bråttom till skolan. Men jag hoppas att det räckte för att han ska hållas fin i helgen och inte dryga sönder :))

/Elina


BILDER MÄRSTA







 
/Elina

MOT GAGNEF

Imorgon är det dags igen, då styrs bilen mot Gagnef och med oss har vi super Solle och stål Stormis. Jag vet inte riktigt vad jag har anmält mig för klasser, haha, men konstigt är det, så får göra lite klassändringar när vi är där. Den här gången så ska jag verkligen bara rida för nolla i alla klasser, jag hoppas att planen kommer hållas.
 
Sist vi var i Gagnef så deltog jag och Solle i globenkvalet på 125cm. Den största och fetaste bana jag någonsin sett, kommer verkligen ihåg hur nervös jag var och banan började med en trippelbarr på 125cm, det var inte kul.
 

-125 cm
 
/Elina

DAGEN

Dagen har varit ganska seg, började med en lång Powerwalk på morgonen med Solle, sedan red jag Frans i sommarhagen, han kändes riktigt fin och arbetade på bra. Tog även några skutt som han hoppade jätte fint på!

Hem fort för att byta om inför skolan, slutade 5, åkte och mötte upp pap för att ta snålskjuts hem. Vi stannade på vägen och köpte kvällens middag-kyckling sallad, som jag gjorde by My self :D skulle egentligen gå en sväng med valpen(Shadde) nu ikväll men hade otroligt ont i mitt ben som jag har fortfarande.

/Elina


förlåt

Förlåt för att ni aldrig fick filmerna igår, eller idag. Varken min mobil eller data sammarbetar med mig, så jag får inte upp filmerna... ni får vänta lite till. Förlåt för min dåliga uppdatering. :/
 
 
/Vicky

MOT WÄNGAN

 
Sitter juts nu i bilen på väg till wängsjöberg och Ann Liwing. En del av oss vallentunare ska träna, jag har med mig min gula kung och Jossan har med sig Stormis. Vi är bara här över dagen :)
 
 
/Elina

RESULTAT

Sitter nu i bilen på väg hem helt genom blöt och fryser som en liten fis, huaaa. Snacka om vidrigt väder idag och förutsättningarna var väl inte sådär jätte bra måste jag erkänna, banan och hindrena var en enda stor sörja och det var värdelöst att rida fram på något annat ställe än på framhoppningen.

I 1 meter var han lite i en egen värd och slarvade lite. På 1an vart det lite knas och jag fick inte till någon bra ridning så att vi fick med oss bakbommen efter det så tycker jag att det gick relativt bra, förutom att han på 4an hoppade in i bommen, lite slarvig med andra ord då vi låg perfekt. Efter 4an så gick det mycket bättre och han var jätte fin och gjorde mycket bättre språng :)

I 110 så la jag upp ett högre tempo redan från början, 1&2 gick jätte bra sen mot 3an fick jag inte tillbaka honom riktigt så han vart lite flack och fick med sig bommen med fram. När jag skulle vända upp mot hinder nummer 4a som var en oxer, samma hinder som nummer 1 i 1 meter, så lyssnade han inte så det vart en väldigt tokig sväng på det, men positiv som han är så hoppade han glatt ändå, gled ut lite mot 5an som också var en oxer men han klarade det också! Vänder runt mot 6an som han låg lite stort på (oxer) sedan var det en jäkligt konstig sväng till 7an som var ett plank. Efter 6an så fick jag inte tillbaka honom och han fattade inte för ens försent att han skulle hoppa så det vart ett litet hopp igenom planket, efter så tog jag tillbaka honom för mycket så han kom lite i botten in på kombinationen men det löste sig.

Alltså 2 pet i båda klasserna men jag är nöjd med tanke på omständigheterna! :)

/Elina


Hej

Just nu är jag på väg till Kista centrum med familjen för att shoppa lite, roligt roligt! :D när jag kommer hem ska jag försöka ladda upp lite filmer här på bloggen från SM, Mads o Birgitta träningar, när Braven blir galen i sommarhagen och mkt mer! Så kika in här ikväll! ;)

/Vicky


RSS 2.0