nytt tävlings schabrak

Känner ett riktigt sug att köpa ett nytt tävlings schabrak. Var år och dagar sedan det senaste införskaffades!

Här är några schabrak som jag absolut skulle kunna tänka mig.

Equiline


Hv polo


LamicellAnna Scarpati

RG


Antagligen så ska jag väl köpa något av dom här.


tesse följde med

Idag följde Therese med mig till stallet (min klasskompis)! Vi red ut tillsammans, hon på Roxi och jag på Braven. Det gick faktiskt jätte bra! :D Sen hjälpte hon mig att mocka, byta vatten, göra mat och höpåsar ;)Bilden är tagen i Karlskoga :)

Visste ni att Tesse följde med mig 2gånger när jag skulle provrida Braven och en gång när han skulle veterinärbesiktnigas? ;)


?

Vilken nosgrimma på tävlingen i övermorgon? :)


         1. Lackad                                 2. Remont                            3. Engelsk


tävlingen :)Glöm inte bort tävlingen här på¨bloggen! :D

Mer info hittar du här: http://ponilovers.blogg.se/2011/march/bloggtavling.html#comment


Ni frågar, jag svarar!

Hej, snälla kan du svara på den här frågan.
Är det där Cappi Rossi som stod i vällingby förut? :)
Ja det är det.

Kan du inte skriva vad Toledo har gjort innan?
Han har gått upp till MSVB med nuvarande ägaren.
Jag tror även han har startat någon MSVA med tidigare ägare.

hej har inget med inlägget att göra men jag har en fråga.
vem är toledo?
för det står i din (elina) presentation att du bara har två ponnier solle och frans. är rätt ny här på bloggen :)
gärna svar :)
Det är en D-ponny som jag rider till försäljning. :)

Varför har Jossan fått Frans? :O
Tycker du Tolle är bättre nu eller? ;O
Älskar bloggen :D
Det är absolut inte för att jag tycker att Tolle är bättre än Frans! Utan för att jag dels känner mig lite för stor för Frans och att jag inte kan sitta med 3 grymma ponnyer och hon en shettis och ett russ. Men det är ju inte så att jag sålt honom. Han är ju fortfarande kvar i familjen och jag får fortfarande rida honom. Dock gör jag inte det lika mycket som jag gjorde innan.
Vad roligt :)

Vad kostar JW ridbyxorna? :)
Dom kostar 798:-

vart köpte ni dyontyglarna?
kram
Jag köpte dom i stockholm ridsportbutik

varför rider du på så skarpt bett? :s
För att han går bäst på det. Har testat en hel del olika bett men han funkar bäst med gummi pelham.<3Ni är anledningen
Till att jag står kvar
Ni är meningen i mitt liv
Den enda meningen jag har
Ni är mitt syfte
Ni är min själ
Ni är mitt hjärta
Och det är för er som det slår
Anmäld

Kollade igenom tävlings terminen lite fort och anmälde till några tävlingar.
Har varit lite slarvig med att anmäla så nu behövdes det verkligen kollas igenom för att slippa bli efter anmäld.
Ska sätta mig ner snarast igen och kolla igenom och anmäla till fler! :)
Men nu anmälde jag iallafall till dessa.

2011-04-09 Årsta Runstens Sportryttarförening LA Med Toledo. Som ni ser så skulle jag först hoppa även Frans men Jossan tar honom istället.
2011-04-17 Söderby Ryttarförening två stycken regionala LB och LB+ med Solle. Första tävlingen i år med honom!


Som ni även ser så är det Jossan som nu kör Frans. För er som undrar varför så är det för att han i stort sett är hennes nu.


dagen

Idag red jag Braven på ridbanan (som äntligen går at rida på!). Jag hoppade några språng på hindren som var framme och det gick rätt bra. Sen red jag lite övergångar och tempoväxlingar. Det gick jätte bra i slutet! :)Sen red jag i sommarhagen med Elina på Roxan. Det var lite skoj, haha! xD Vi tävlade om vem som kunde få in minst/mest galoppsprång mellan några stockar på marken, självklart vann jag ^^, orsaken var inte därför att Elina hade Toledo som är typ väldigt mycket större än Roxi, inte alls *host*.
Sen skulle jag bara hoppa ett litet hinder vi har i sommarhagen, men hon stoppade och sen hoppade, hon typ klev över hindret? så jag flög fram på halsen på henne, sen ramlade jag av, HAHA!!

Elinas kommentar: - Det perfekta hoppat gjorde du där, var det perfekta språnget. Hästen hade perfekt frambensteknik och du följde med hästen mycket bra. Så borde du göra varje gång!

Jag och Elina är ju alltid så oseriösa! :)Framsteg med Tolle


Toledo börjar bli riktigt fin på marken nu och är inte alls lika jobbig att rida längre.
Red honom i sommarhagen, snön är helt borta där och det är perfekt att rida där nu. Vi har som små hinder där ute(stockar som ligger) vilka är runt 40-50 cm. Dessa använde jag mig av och låg som en åtta på dom. Ställde även igonom honom ordentligt så efter ett tag blev han jätte mysig att rida :).
Vi har två stycker stockhinder och ett vanligt hinder. Stockhindrerna ligger på ett ganska långt avstånd mitt emot varandra så man kan träna galopp språng där emellan. Vilket jag även gjorde. Tränade på att korta galoppen och länga. Verkligen jätte bra träning.
Idag var det verkligen vår för första gången. Solen var uppe, jag red endast i tjocktröja och en dunväst och tunna vantar. Kan ni tänka er att inte frysa i tjocktröja och en väst. Jag var iallafall överlycklig :D

Efter det så lindade jag om Solles stöd bandage och gick med honom en sväng och mamma gick med mint. Lika trevlig som vanligt att leda.

Och till sist så sprang jag hem ifrån stallet. De ni! ;)


välkommen hem

Igår var vi ju och hämtade hem Solle. Han vart så glad att få komma hem.
ÅÅH vad skönt det känns att han är hemma nu :)

Han ska vara helt tillbaka igen om två veckor. Vilket var en glad överaskning :D


bling

Bliiiiiing♥ Vem älskar inte? ;)

startlistor

Starlistor till på lördag. Då blir det LA:1 med båda hästarna på Aros rs! :DSom ni ser är det väldigt ont om tid mellan hästarna. Så jag måste försöka ändra det eftersom om jag kommer gå in på prisutdelning med Roxi så måste jag hoppa upp direkt på Braven om rida och jag har samma sadel till dom. Så det här är lite dåligt gjort utav dom. Men jag får ju gå in med Braven isåfall, haha. :)


rip Jan

Många av er kanske har hört att Jan Svanlund har avlidigt. Han var alltid kommentator med Lotta Björe på hoppning som man såg på tv. Han avled från en plötslig sjukdom och blev 69 år gammal.

Jans kollegor från svt har även gjort en video till minne av honom.


bilderna


Här kommer bilderna från när Cappi och Tolle släpptes ihop.


mera bilder

Här kommer några bilder på mig och roxan från träningen igår. Idag har jag ridigt med henne i sommarhagen och hoppat lite hinder/stockar som finns där, det tyckte ohn var lite roligt! :D

träning idag

Idag tränade jag för Ulrica med Braven. Det gick verkligen skit ibörjan eftersom han var så sjukt taggad. Men när vi ridigt fram lite extra och han var verkligen tvungen att koncentrera sig, lugnade han ner sig och var riktigt fin faktiskt! Jag red igenom programmet också. :)
Ingen hovböld

Idag har mamma pratat med ultuna. Solle hade tydligen ingen hovböld utan fått ett hårt slag av någonting mot kronranden så han hade fått som ett stort blåmärke där så det är det som har gjort så fruktansvärt ont på honom.
Men iallafall så har trycket släppt och idag var han inte ett dugg halt. Dock så ville dom ha kvar honom en natt till för att ha honom under uppsikt. Men imorgon klockan 1 så ska vi in och hämta honom. Vilket även medför att det inte blir någon skola för mig imorgon. Dubbel WIIE :Dvision & mål

Idag fick jag prata mycket om min vision och mål jag har med mig själv och med mina hästar. Jag tror att man måste ha en vision för att kunna nå målen man har. Eller vad säger ni? Jag har alltid haft mål men jag har aldrig riktigt vågat ha en vision.

Jag har haft mål som jag vet att jag nog kommer klara av, annars blir jag så besviken. Men om jag har en vision också så har man alltid något som håller en uppe och man kämpar på för att en dag nå dit man vill. Man har något kvar att kämpa för.

Om du sätter ett mål som du sedan inte klarar av, då är det så lätt att tappa självförtroendet eller bli besviken, så man måste börja om från början igen.


Man siktar mot stjärnorna för att nå trädtopparna, om man siktar mot trätopparna är det lätt att falla ner igen


(Vision = långsiktitgt mål, något du strävar efter)
(Mål = kortsiktiga mål, något du kanske strävar efter under ett ridpass el ngt liknande)


Börjar känna mig lite filosofisk! haha ^^


shoppat!

Jag har shoppat idag!!!
Allt för mina egna pengar :)


1. 3saker till dom nya stövlarna, skokräm, tvål..
2. Present till min kompis ^^
2. Schockemöhle grimma
3. Rockel handskar
4. Kingsland strumpor
5. Mässing bett 11,5 till Roxi
6. Saltstens hållare
7. Vet inte vad det kallas, haha, men den tunnar ut mannen iaf ;)

8. Nya dressyrstövlar, Cavallo

9. Ny tävlings skjorta, Kingsland

10. Tävlingsmapp

Vad tycks? :)


olyckan

Det är många som frågar vad som hänt med min kompis, jag kommer inte ge ut hennes namn. Men igår när jag red på ängen med Roxan förde jag många ambulanser åka förbi på stora vägen en bit bort från mig, då tänkte jag: vad har hänt nu då? När jag kom tillbaka till stallet fick jag reda på att det var någon som krockat in i en buss med sin moppe och blev förd till sjukhus. Då tänkte jag absolut inte att det var min kompis. Men när jag skulle åka iväg och träna med Braven så såg jag att det var ******s moppe, då fick jag lite panik och kunde inte koncentrera mig alls på att rida. När jag kom tillbaka till stallet fick jag veta helt säkert att det var ******. Då fick jag en chock och började skaka och gråta. Jag ringde flera gånger till henne, och till slut svarade hon faktiskt, vilket jag ALDRIG trodde hon skulle göra.

Det kunde ha gått mycket mycket värre än vad det gjorde men hon fick "bara" en bruten handled och hjärnskakning. Sen är hon väl helt öm på hela höger sidan.

Idag fyller hon faktiskt år så jag har varit hos henne hela kvällen, ätit middag, cheescake, kollat på film (trassel och Ponnyakuten)^^ och säkert lite mer.

Så nu tycker jag ni ska gratta henne och önska henne att krya på sig!hihi var tvungen att lägga in något som "bilder" ;)


hoppas

Hur man kan sakna någon så mycket. Det är så tomt i stallet utan dej där. Det enda jag har gjort hela dagen är gått runt och undrat hur du mår, hur du har det osv. hoppashoppas att du får komma hem imorgon.
Du betyder allt Solero.bilder?

Tog ett gäng bilder på Tolle idag. Han släpptes även ihop med Cappi så kameran var med. Dock så sket dom i princip i varandra. Men jag har några bilder iallafall.
Vill ni se?


Tävlings resultat

LA förklass
Han kändes jätte fin och hoppade högt och bra på hindrerna. Dock så skulle jag haft ett högre tempo..
Efter en oxer så skulle man upp i hörnet och vända upp på en kombenation. Han genar ganska mycket så fick inte ut honom tillräckligt så han peta in. Efter det så var det en dogline till ett räcke och där blev det ett stort missförstånd mellan oss. Vi låg fel och han hoppade av stort. vi båda kom i obalans efter hindret så han svängde åt ena hållet och jag åt andra och sen stannade han vid utgången och jag trillade av. Asså herrgud vad klumpig jag känner mig när jag tittar på filmen, speciellt när det bara var ett hinder kvar...
Utesluten


LA lagklass
På framridningen kändes han jätte fin och hoppade riktigt bra. Inne på banan så vet jag inte vad. Han liksom dog emot hinder.
Han tittade på allt och hade jag inte varit riktigt på honom där så hade han stoppat på iprencip varje hinder.
Försökte även sätta upp ett högre tempo i denna klassen även fasst han var mycket tröttare denna gång.
Men lyckades trycka runt honom banan med 1 pet så är faktiskt nöjd med det. :)

Gick inget vidare för laget heller. Jossan fick ju hoppa in som reserv med Frans. Hon stoppade ut sig på vatten mattan, där han kan vara lite tittig. Andrea stoppade ut sig. Jag rev 1 och Emma nollade.

4 fel
lilla Solero

Godmorgon!
Ni får ursäkta för att jag inte gjorde ett enda inlägg igår, men gud vilken dag.

Våran hovslagare skulle ju komma vid lunch för att gröpa ur hovbölden undertiden när vi var vid södertörn.
Under dagen så ringde han mamma och berättade att han var osäker på om det var en hovböld eller inte. Han vågade inte gröpa mer utan tyckte vi skulle åka in med honom för att kolla.
Så mamma ringde ifrån södertörn efter distrikt veterinären som skulle ringa när han åkte från det stället han var på. Vi han faktist åka ifrån södertörn och komma hem innan han ringde.

Han kände på Solles ben och trodde att det satt i kronranden eftersom att han var svullen där och var öm när han tryckte. Han sa också att det kunde vara en spricka i hovbenet eller en vrikning.
Han tyckte också att vi skulle ge honom smärtstillande och sen ringa en häst ambulans om han var guldklimpen. Och det är klart att han är. Dock så sa han något som fick både mig och mamma i chock. Men han måste ju säga det. " Om det är en spricka och vi ger honom smärtstillande och att han lägger tyngd på benet så kan det gå av"
Tårarna bara rann, så idiotisk hela denna dag varit så tänkte jag varför inte detta skulle gå åt h*lvete också.
Men vi hade inget val för vi skulle inte få ut honom i ambulansen annars.
Men det gick bra och vi fick ut honom i ambulansen utan några problem. Vi satte även en matta under magen på honom så han kunde välja att hänga i den om han inte ville stå på benet.
Jag åkte i ambulansen med Solle och mamma och Ewa kom efter.

Vi körde honom dirket till röntgen. Personalen kände på ben och hoven och tyckte att han var mjuk i sulan. Dom klämde även på hoven med en hovtong och han reagerade på det. Hon trodde att det satt i hoven men dom skulle testa att bedöva bort den på honom för att se om det blev bättre för att va säker på att det satt i hoven. Och det blev faktiskt betydligt bättre. Lättnad. Så han fick lugnande och så gick vi in på röntgen för att röntga hoven på honom för att kolla om man såg bölden. Men det gjorde man inte. Det är en klurig en sa dom.
Men han fick jodopax gips på foten så det är fuktig hela tiden så ska dom kolla idag om dom hittar något.
 Så förhoppningsvis så får vi hämta honom på måndag.

Min älskade ponny

förlåt

ni får se bilderna på Braven imorgon, jag är helt slut, hoppas ni förlåter mig♥


bilder på roxan

Här kommer några bilder på Roxan när vi red i sommarhagen. Jag hittade en liten rosett i min ryktlåda så hon fick ha en fläta idag när jag red, brukar aldrig ha det, men idag fick hon bli tjejig!


FY FAN!!!!!

Ursäkta mig för den här mig för det här, men FY FAN för den här dagen. Först har det hänt lite grejer runt Elina, men det får hon berätta själv sen, så jag tycker ni som skickar dryga/elaka kommentarer behöver tänka om lite, det är sjukt synd om henne.

Sen har min kompis råkat ut för en olycka, så jag är i chock just nu.

hovböld

Solle har till 99,9 % en hovböld lilla gubben. Usch inte roligt att ens ponny har ont... Antagligen har han klivit på något nu i hagen när snön smälter och dom springer.
Imorgon kommer iallafall hovslagaren igen vid lunch för att gräva ut den. Den satt tydligen för högt upp idag.
Dock så är ju inte vi hemma då eftersom att vi är på södetörn, men vi känner våran hovslagare så han kunde fixa det själv sa han. Kommer nog även vara någon mer i stallet.

Några som reagerade och frågade om jag bara brydde mig och tävlingen och inte på att han hade ont. Och nej så är det absolut inte. Jag tycker bara att det är maximal otur när första omgången går imorgon och han har varit så himla fin hela tiden. Så får han en hovböld dagen innan. Men det är klart att jag tycker att det är riktigtriktigt tråkigt att han är halt nu. Men förhoppnings vis är han igång igen om några dagar! :)Fan

Har precis kommit hem ifrån skolan.
Mamma ringde mig  idag vid lunchen och berättade att Solle var jätte halt på vänster fram och att han inte ens ville gå ut ur boxen. Hovslagaren är där nu och kollar om han har en hovböld.
Hon ska höra av sig till mig när han har åkt så uppdaterar jag mer sen om saken.

Skit också, första elit omgången går ju imorgon och så blir han halt.. Men antagligen tar jag Frans nu. Om inte Toledo går jätte bra så tar Jossan Frans och jag Tolle. Men det problemet tar vi imorgon.


stan med Sara

Idag får jag en hästfri dag, jag ska nämligen till stan och shoppa och kolla på bio med min kompis Sara, det är ibland lite skönt att ha en hästfridag då jag kan bara ängna tiden åt mig själv och mina kompisar, som jag inte har tid alls.. Men jag skulle inte ha något emot att åka till stallet ändå, det är ju liksom mitt liv ;) 

På bion ska vi kolla på "Hur många lingon finns det i världen", hoppas den är bra! Sen ska jag även sova över hos henne så det blir väl inte mkt till uppdatering :(
från tävlingen

Här kommer lite bilder tagna av Moa Andersson


fjorhästföreningenPå fjorhästföreningens hemsida upptäckte jag precis att Roxi finns med på bilden dom har längst upp, det är inte med mig utan med gamla ägaren Linda från Fjord-SM 2007, en månad före jag fick henne, haha att jag inte har upptäckt det tidigare! Jag är 100% säker på att det är hon :)

http://www.fjordhastforeningen.se/


mot södertörn i lastbil

Sist vi skulle till södertörn så pratade vi om att hyra en tvåhästars lastbil. Men det blev inget av det. 
Har man transport får man parkera onödigt lågnt bort.
Så eftersom att lastbilarna får stå precis utanför tävlings huset så valde vi att hyra en den här gången.
Dock så har vi ju 3 hästar med oss så vi sätter på transporten bakom. haha. Men Frans och Solle får stå i bilen och Tolle i släpet. Så det här blir nog bra, ganska så skönt att få stå nära :P
Ikväll hämtar vi den så ska vi provlasta Frans och Solle och se att det gör bra! :)

Men det är iallafall en sån här bil vi ska hyra. inte riktigt samma som på bilden men ungefär.


ni minns väl?

Ni kommer väl ihåg att vi har en bloggtävling där ni kan vinna erat favorit foto utskrivet på ett A4 papper?
Om inte så kan ni läsa mer om tävlingen och delta här!torsdag

Idag red jag först Roxi med Joanna i grannstallets sommarhage. Hon var HELT crazy! Ibörjan var hon rätt seg men när vi börja galoppera, då satt hon fart, haha! Hon sparka bakut typ 10gånger på raken, varje gång vi skulle öka lite, hon är så söt. :)


Braven red jag i vårt stalls sommarhage. Han var ganska fin idag, lite tittig var han nästan hela ridpasset. Han var väldigt pigg också men han lyckades hålla sig lugn ändå, men man kände att han var riktigt taggad. Sen red jag ut en sväng och det gick super! :)


Pontus Westergren

Efter skolan idag ska jag till ridhuset med Solero och Jossan med Frans för att träna lite markarbete för Hasse. Efter det är det fort hem som gäller och slänga in hästarna i stallet sen tillbaka till ridhuset.

Det är nämligen så att Hasses son Pontus Westergren kommer dit och ska hålla en hoppclinic om hur han tränar sin hästar mm. Det är verkligen jätte nyttigt att se, kan rekomendera att gå på clinics.
Han har iallafall varit på kärsgatan en gång tidigare.
En del kanske känner igen honom från söndagens avsnitt i ponny akuten då han var tränare där. Andra kanske från globen eller falsterbo där han hoppat barbacka hoppningen.  Eller på andra sätt.

På Göteborg Horse show 2008 tilldelades han utmärkelsen Årets Hopptränare med motiveringen ”Han bjuder på sig själv och får fram det bästa hos både häst och ryttare. Det finns inget problem som inte går att lösa”

Från ponnytiden tills idag har Pontus deltagit i ett 20-tal SM. Det har varit Junior-, Young Rider samt Senior-SM. Han har ridigt NM och EM som junior, samt VM för unga hästar. 1999 red pontus med i svenska landslaget.

 Om ni bor nära Ekerö, Kärsgatan så tycker jag att ni borde komma förbi och kolla. Värt det kan jag jag säga!
Det börjar 18.00 och slutar 20.00.
Priset för medlemmar är 50:- och för icke medlemmar 100:-, man kan även bli medlem på plats.
För mer information så kan du läsa på kärsgatans hemsida HÄR!


benskydd i hagen?

Eftersom att Solle är ganska klumpig i hagen och brukar sparka sig själv på insidan av benen så tänkte jag om man kanske skulle köpa ett par billiga stryk kappor som man kunde släppa ut honom med.
Eller är det någon av er som har någon annan ide om hur man skulle kunna göra som är bättre?

Här är iallafall några olika varianter som man skulle kunna ha.bilder

Här kommer lite bilder från idag, mest på Elina. Men typ två fick jag vara med på också! ^^
fel inställning på kameran, haha igen!


en riktig pers

Nu börjar våren komma och snön smälter. Allt är frid och fröjd tills det blir lera upp till knäna på hästarna i hagen. Hästarna blir riktigt leriga på ben och magen. Men hade mamma inte varit korkad och tagit av Toledo täcket så hade han inte sett ut såhär och det hade heller inte tagit en timme att borsta honom och han fortfarande hade massa lera kvar...
Så ridningen på honom han jag tyvär inte med idag då tiden gick åt att försöka få honom ren. Men det gör inte så mycket då han ska få ta det lite lugnt nu innan tävlingen på lördag! Hoppas att det blir varmt innan lördag, för den här hästen skulle behöva ett rejält bad!
Före


Efter


Solero hade därimot ett täcke på sig men hade endå lyckats att få lera upp på hela rumpan. Haha, hur han lyckas. Men han var mycket enklare att få bort leran på så det gick på 10 minuter sen var den borta.

Red honom på grannens ridbana, den är helt smält nu. ÄNTLIGEN! red iallafall med tredelat idag som jag ganska ofta försöker rida honom på. Men jag fattar inte ens varför jag tror att det ska gå på det bettet eftersom att det alltid går åt pipsvängen.. Men jag vill inte hela tiden ha en pelham i munnen på honom, men det är bara att acceptera att han går bäst på det. Men gick någorlunda bra emellan åt endå så det var väl helt okej!

Han har även lyckats sparkat sig själv på insidan av frambenet i hagen, som händer ganska ofta med honom. Han vet nog inte riktigt vart han har sina framben.. klantiga lilla ponny, men han är bäst!

(Bild från ridpasset idag, Victoria laddar upp dom andra sen)


hoppning!

Ridpassen från idag!

Brave Heart
Red ner till grannstallets ridbana, där det var helt torrt och helt utan snö (otroligt!). Red som ungefär jag gjorde igår, ställde lite överdrivet i båda varven, övergångar, galopp piruetter och lite annat. Han kändes fin att rida idag och var på gott humör, vilket gillas! ;)


Roxelina
Jag red henne också på grannstallets ridbana. Idag hoppade jag lite med henne för första gången sen i början av oktober! Trots att det var bara ett enda hinder på högst, vad kan det ha varit runt 50-60cm(?). Självklart har jag travat över bommar och lite sånt innan. Jag kände att jag tappat en hel del taktik när jag hoppar henne, men det är ju inte så konstigt, det har ju gått 5månader.

Varning för dåligt bildkvalité..från igår!

Tänkte visa er lite bilder från träningen för Lena Lilja igår och berätta lite mer om det.

Ibörjan kändes det som att det skulle bli ett riktigt dåligt ridpass (han var både stel och tjurig), men när Lena kom hjälpte hon mig att få igenom honom ordentligt, ställde lite överdrivet i båda varven och fick trava runt på volter och serpentiner. När jag hade gjort det gjorde vi lite galopp piruetter, det gick rätt bra. Hon sa även att jag var väldigt duktig på att rida och att rida honom och att vi hade utvecklas enormt. :)

Sorry för dålig bildkvalité!


vilka är snyggast?

Är vekligen jätte sugen på att köpa ett par jeans färgade ridbyxor. Tycker det är riktigt snyggt!
Dock så finns det ganska många olika typer att välja mellan..
Själv tycker jag alla dom här 4a jag valt är snygga. Men Martha ridewear är några som står högt upp på min 'vill ha' lista. Dom är så galet snygga!

Här är iallafall 4 ridbyxor. Vilka tycker ni är snyggast?


dålig uppdatering,

Jag har inte kunnat blogga på hela kvällen för jag har pluggat en massa, inga tidsinställda inlägg heller... duktigt.

Tränade för Lena Lilja idag med Braven, ibörjan gick det så sjukt dåligt! Han var jätte tjurig och ville inte alls sammarbeta med en. Men mot slutet fick jag igenom honom och han blev faktiskt väldigt trevlig att rida. Jag har bilder från idag men jag tror dom kommer upp imorgon istället då jag gärna vill sova just nu, är helt död.

Sov gott!

Roxi fick vila idag.
Tävlings sug

Jag är bara lite tävlings sugen nu alltså!
Men i helgen, på lördag. Då går första elit omgången och det bästa av allt, årets första tävling på gulleponnyn Solero! Åh vad jag längtar. Det känns som att det har gått segt med att komma igång med tävlandet iår.. Men håller på att kolla runt lite på olika tävlingar. så vi får se hur det blir med det sen.
Men det jag längtar allra mest till är att tävla utomhus. Finns det något som slår den kännslan? underbart.

Hittade även en del riktigt gamla bilder på mig och mint. Det var faktiskt på vallentuna också.
ÅÅH så söta vi var :'') Tänk om mitt lilla bus russ hade blivit korv. usch.


olika färger

Jag tycker att det är så fult när man blandar olika färger på lädret.
Till exempel om man har brun sadel och svarta stigläder. Jag tycker att det ser jätte slarvigt ut. Jag vet inte varför men det är något som jag har väldigt svårt för..

Jag börjar till och med inte längre kunna ha silver spännen och mässing spännen i samma outfit. Visst det har väl aldrig varit så speciellt fint att blanda. Men jag har inte brytt mig så mycket i det som jag gör nu.

Men somsagt att blanda svart och brunt läder är något som jag har väldigt svårt för. Man ser även att proffsen blandar på olika träns delar då och då.

Vad tycker ni om att blanda 2 olika färger på lädret?
(bilden är tagen från google)


eskadron schabraken

Jag är kär i Eskadron schabraken, vilket jag tror jag inte är ensam om! Skulle vilja köpa ett sånt, men jag vet inte vilken färg, vilken skulle ni valt? Jag kommer självklart köpa ett i dressyrmodell, fanns inga bilder på vissa schabrak i dressyrmodell, så det fick bli några med hoppmodell. Men det går ju självklart att betälla vilken modell man vill! Sen ska man ju ha matchande lindor till! ;)

Polo-Pad Bicolor

imagepicture
Polo-Pad Bicolorimagepicture
Polo-Pad Bicolor
imagepicture
varför smälter aldrig snön bort?

Idag fick Braven vila. Jag skrittade Roxan ut i skogen med elina och Toledo. Vi skrittade den gamla skrittrundan vi röjde för ett bra tag sen. Toledo gick rakt igenom allt typ, haha jag typ dog en aning! xD


Jag börjar bli lite galen eftersom snön aldrig smälter bort och våren kommer, helst skulle jag vilja ha sommar direkt men det går ju inte.


Min älskling fick en massa gos eftersom han blev lite sällskapssjukt! ^^


Swarovski fynd

Har precis fyndat lite. Nej men min vän Jenny var lite slarvig när hon raffade åt sig ett gul/blått swarovski pannband i globen i år och tog ett med brunt läder istället för svart som hon då har på sin utrustning. Nu har hon köpt ett nytt och jag fick då köpa hennes gamla. Wiie, jag tror Solle kommer vara jätte fin i det. Vad tror ni? :)

Redigerade en bild lite fort hur det ungefär kommer att se ut på honom!Ridpass

Tolle
Skrittade ut i skogen med Victoria och Roxi. För riktigt länge sen så har jag, mamma, Vici och hennes pappa varit ute i skogen på våran sida och tagit bort lite kvistar och sånt så vi får som en liten bana i skogen. Där fick vi för oss att vi skulle rida idag. Och det var ett bra tag sen sist så det var ganska igen vuxet.. Men som tur är så har man Toledo som går först. Hela han är som en stor maskin och bara går över allt. så han gick först så gick Roxi bakom.
(Bild tagen av Joanna)

Solle
Åkte till ridhuset med honom för att träna markarbete för Hasse. Han är så grymt duktig!
Gick iallafall riktigtriktigt bra och jag fick en aha upplevelser om hur jag skulle rida honom så han är lugn vilket var jätte kul. Nu gäller det bara att kunna ha kvar det som jag hittade idag i min ridning. Det är ju en jäkligt stor skillnad att rida själv eller ha någon som hela tiden kollar en och säger vad man gör för fel.
Är i vilket fall jätte nöjd! :)


Falsterbo GTX eller tretorn?Vilka av dessa ridstövlar tycker du är snygast?


rekord

Såg precis att vi hade besöksrekord igår! Fortsätt så! :DDet går uppåt iaf! Ni läsare är ju grymma, ni skiver alltid också positiva och skickar fina kommentarer, dom gör min dag! :)


Bilder på mig och Elina

Nu kommer bilder på Elina och Mig, vi red bara en pytte stund runt på banan sen skrittade vi runt i sommarhagen. Ni får ursäkta min väldigt dåliga färgmatchning! Elina matchade faktiskt bra! ;)Blir det för mycket bilder numera?


bilder från idag
kommer strax bilder på mig & Braven och Elina & Solero! ;)


Vinnare av pannbandet

Många som undrat vem som vann bloggtävlingen. Har blivit lite förseningar då vi gått igenom alla som skickat in.
Men vi har nu lottat ut en vinnare av detta ur läckra pannband.

Vinnaren blev Jessica Larsson. Du får kontakta oss på ponilovers@hotmail.com med adress.
Kontaktar du inte oss inom två dagar så kommer en ny vinnare lottas ut.

Jessica svarade rätt på alla frågorna.

1. 
Vad är braven för färg?                   
a) bork  b) isabell c) gulbrun              

2. Hur många år har vi känt varandra?
a) 12 år b) 6 år c) 9 år

3. Vilka två djur kan du hitta saker till på hööks?
a) Katt och hund b) häst och hund c) häst och kanin

4.Hur många hööks butiker finns det i Sverige?
a) 15 st b) 18 st c) 21st


Det var faktist en hel del som svarade rätt på frågorna. Men dock var det inte inte så många som kunde gissa på att Braven är isabell.
foton från KÄRS

Fotade idag då på Kärsgatan, har över 400bilder.. haha. Men jag tänkte lägga upp bilder på Elina, Linnea och Jossan (Elinas lilla syster). Sen har jag massa bilder på alla andra men om det är några som vill ha bilder på sig själva, eftersom jag vet att en del läser våran blogg var där, har jag möjlighet att skicka bilder! :)

Vissa bilder har kass kvalitet, men jag råkade fota med fel inställning ett bra tag innan jag märkte något! xD

Resultat

LC
Gick jätte bra! Lilla Tollen är så duktig :)
Det var först grundomgång och där var vi nolla. Sen fick man en ny startsignal till omhoppningen och där var vi nolla också. Gjorde en del snäva svängar och det fixade han galant. Vi hade även den bästa tiden så vann gjorde vi också!


LB
Gick inte lika bra i den här klassen. Kom i botten på 1an,2an och 3an. Men vi var nolla i grunden iallafall. Öven här var det ny startsignal till omhoppningen. första och andra hindret gick jätte bra. Sen var det sväng till 3an, kombenationen. Hängde för mycket i tyglarna på honom i svängen så han rev båda två annars gick det bra.


Är iallafall ganska nöjd med dagen. Nu har jag hoppat en gång med honom innan södertörn vilket känns jätte skönt! :)

Vici var somsagt och fotade mig idag. Så antagligen kommer det bilder ikväll! :)


fota! :D

Igen sovmorgon för mig inte! Nu ska jag till Kärsgatan och fota när Elina och Linnea och även några andra! ;) Ska vara där vid nio så jag bloggar lite nu, hehe. :)

Här är några bilder jag tog förra gången jag fotade på kärsgatan! :D


Nu orkar jag inte lägga upp mer bilder, jag har blivit lite duktigare på att fota, så jag lägger upp bilder från idag senare! :D


frågor besvarade

Vilka fina bilder!
Vad har du för kamera???

Tack så mycket, det var min kompis linnea som tog dom! :D
Jag har en Nikon D60 :)

Kommer det inte ngt inlägg med film och resultat och vad du tyckte osåvidare? :P

Jo jag har gjort det i längst ner i inlägget, här!
Film kommer senare idag, antagligen! :D

 
En av favoritbilderna igår! :D ♥
bilder från tävlingen del 4

gud vad jobbigt det är och lägga upp massvis med bilder, men nu är det sista delen! ;)


Du är underbar, jag älskar dig♥

bilder från tävlingen del 3

♥Nu kommer bilder på min skönhet!♥


Utan dig, är jag inget♥


bilder från tävlingen del 2


Älskar dig över allt annat♥


tävlingenHoppas ni vill se mera, jag har över 350bilder så blir det BILDBOMB, hoppas ni står ut! kommer dela upp bilderna i flera inlägg! :)

Med Roxi:
kom jag 3:a i LA:1  med 65,79%! hon är grym ju! ;)

Med Braven: I första klassen var han helt hyper, tittig och spänd, och massa ryttarmissar, kommunikations missar m.m. då blev ingen placering överhuvudtaget. Men jag koncentrerade mig på att ha bara kul och så får det gå som det går. Vi tar allt i vår egen takt, det får ta den tid det tar, jag har tid att vänta.

Andra klassen var han faktiskt udda nog en aning seg.. Blev en det missar från min sida och en hel del kommunikations missar. Men vad kan jag begära? jag har haft honom i 3månader, det kommer ta minst 20tävlingar innan det kommer gå riktigt bra!

Han var faktiskt helt underbar på framridningen! Jag skriver inte %en jag fick på Braven för jag tycker inte det har någon betydelse, bara jag själv är nöjd.


Bilder på Tolle och Solle


tävling med Tolle

Precis kommit hem ifrån kärsgatan. Har byggt upp banan för morgondagens första klass.
Ska bli jätte kul att testa Toledo lite! :)

Nu blir det att käka god lördags middag med familjen. Dvs tacos. Jag och jossan ska även baka muffins till imorgon så det blir av efter maten.

Jag har även tagit en del kort på Solle och Tolle idag. Dock sitter jag just nu vid fel data så bilderna kommer upp senare.


Elit

Nu börjar det dra ihop sig inför första omgången i elit allsvenskan. Den 26 mars alltså om exakt en vecka så går första omgången på södertörn ryttarcenter i LA.
Jag är anmäld till LA förklass på alla 3, den som känns bäst väljer jag i laget.

Både Frans och Solle har varit där förut och tävlat. Solle har även 3 raka segrar på rad där nu! :)

Det är så roligt att hoppa allsvenskan eftersom att man hoppar i lag. Dock så är det en riktig jobbig press att rida i lag då man inte vill sabba för laget. Men vi får se hur det går.
Förra året i div 1 med kärsgatan så var jag nolla i både grunden och omhoppningen med Frans. Vi vann även för klassen! Får hoppas att det går lika bra nu :), Hursom så får man se det som en rolig grej bara, hur stor chans är det att allt stämmer för alla i laget och att det räcker hela vägen fram.


Första omgången går i LA andra i LA+ och sista i MSVB.
Dom 2 bästa lagen då från varje zon går vidare till strömsholm och får där av tävla lag-SM.

Andra och sista omgången går även på Gotland. 7/5 och 8/5 går omgångarna på gotland. Alltså är båda omgångarna under samma meeting. Nu är även färja bokad dit! :)
Faktist, jag har aldrig varit på Gotland så jag tycker att det ska bli extra roligt att få komma dit! :D

Här är dom som rider i laget. (Jossan är reserv)


Så nu jäklar får ni hålla tummarna på att det gå bra för oss :D


dagen innan tävlingen

Nu har jag varit i stallet och provlastat hästarna i lastbilen, det gick SUPER. Då det kommit 15cm mer kramsnö så hästarna får styltor så det är knappt någon idé att ge sig ut.. Sen blåser det lite också inte så trevligt det heller! Så båda hästarna fick en vilodag innan tävlingen, får se hur det går då imorn. Men istället hart jag tvättat bennen (upp till framknäna och hasen på bakbenen) och svansen så att dom ser någolunda fina ut imorn! Tesse hjälpte mig och borsta och så också. Jag har smörjt allt och packat allt i stallet så nu återstår det att packa lite av mina grejer här hemma! :)Det ska bli helt sjukt kul imorgon! Jag har inte varit så här nervös på väldigt länge, jag hoppas det kommer gå bra, kan inte ha så jätte höga krav på första tävlingen. Vi ska iaf ha superkul Hur det än går! :)


hur blev det med våren då?

När ska allt detta snöande ta slut? Vi är inne på 3 veckan i mars och det ser ut såhär.

Va somsagt i stallet direkt efterskolan, pågrund av ett vidrigt väder så red jag inte någon idag utan alla fick bli borstade bara.

Nu ska jag åka in till stan med några kompisar och käka och kanske kolla på bio också. Vi hörs efter det.


YEY

Min pappa har varit och shoppat lite grejer åt mig, fast för mina pengar då..


Sen så har vi hyrt en hästbil som vi ska åka i imorgon, då vi inte har vår nya transport än och pappa inte har tagit E-körkort än, men han håller på så. Vår transport som vi har nu kan vi inte ha två hästar i för att den är för smal och så finns det lite andra orsaker!

therese är en liten udda person

som sagt är hon en lite speciell person


Fullspäckad fredag

Slutar skolan 20 i 4 idag. Jobbigt en fredag.. Mamma hämtar mig direkt och så åker vi till stallet.
Alla 3 ska ridas, Frans, Tolle och Solle.

Ni missar väl heller inte att tävlingen om att vinna ett pannband avgörs imorgon? Så sista chansen att vara med är idag!
kom till tävlingen HÄR.


kopior?


Black Veredus Carbon Gel Boots, ca 1000kr

Benskydd från Börjes tingsryd, 199kr

Benskydd från Hööks, 329kr

Jag tror att Hööks och Börjes har gjort "kopior" av märkesbenskydden, vad tror ni?
Själv tycker jag fortfarande orginalet är snyggast, men kopiorna är faktiskt helt OK. :)


haha!Våra hästar har lite "vår känslor" just nu, haha! ;D
Och ni kan ju inte missa Elinas grymt snygga avramling så värt att kolla!


ridpassTolle
Ja vad ska jag säga. Vi red i grann stallets sommarhage och snön hade försvunnit där. Verkligen jätte härligt, fick vår känslor. Inte bara jag som kände känsla av våren, Tolle var helt flippad i galoppen..Första gången jag ramlade av honom! Det bästa är att Victoria filmade när jag flög av honom, första avramlingen på honom på film. HAHA jag kan inte sluta skratta, det ser så fult ut. Jag flyger som en vante. Men filmen får ni se när Vici laddat upp den. Efter min snygga flygtur så galloperade jag honom så att han inte skulle komma på att han kunde få av mig bara sådär. Så jag låg och jobbade honom där ute på fältet och det gick jätte bra!

Kan säga att jag har ont i rumpan nu... :(

Solle
Första hoppträningen på honom efter hans lilla skada. Tyckte faktist att det gick riktigt bra, över mina förväntningar! Hoppade inte så jätte mycket eftersom att han inte hoppat på länge. Åh känslan att hoppa honom är något som jag saknat så mycket! :Dunderbart ridpass på Braven

Braven var helt sjukt fin idag! När han är så här fin vill man ALDRIG hoppa av honom är är fullkomligt underbar! Övade min skills på att knoppa också inför på lördag, Vad tycker ni då? :)

Roxi var helt flipp idag, eller nästan ;) hon blev lite knäpp tack vare tolle, haha! Ni ska få se en film snart! ;)


blondin på väg till skolan

Blondinen är alltså jag. När jag stressat som satan på morgonen och äntligen kommer iväg till skolan så kommer jag på att vi har sovmorgon idag. Hur kan man glömma att man har en sovmorgon? Jo blondiner kan...

Jaja, skönt att jag kom på det iallafall.
Har också hört att hovslagaren kommer nu påmorgonen och slår på dojan på Frans, tur man har en snäll hovslagare! :)

Vill ni veta vad dagens höjdpunkt är då? :)
Dum fråga för jag tänker säga det endå. Ikväll ska jag hoppträna med Solle första gången efter skadan. WOHOO! :D


bloggtävling

Vi drar igång våran andra bloggtävling. Du kan nämligen vinna din favorit bild utskriven på ett A4 papper.

Så här simpelt deltar du.

1. Lägg till oss via bloglovin.
 bloglovin


2.Kopiera bilden och lägg upp på din blogg,bdb, facebook eller någon annan hemsida. Har du inget av det så kan du självklart vara med endå, men vinst chansen minskar då.

3. Länka till detta inlägg under bilden du lägger upp och skriv att du är med och deltar.

4.Skriv en kommentar här under att du är med och tävlar med en länk till det stället där bilden finns.

Så missa inte chansen att vinna ditt favorit foto utskrivet på et A4 papper. Kanske är det just du som kommer kunna hänga upp ett jätte fint foto på väggen.
Synd att missa chansen va när det är så änkelt?eskadrons kollektion 2011

-IM IN LOVE-

Nya kollektionerna från Eskadron! Summer 2011Vad tycker ni?


dålig uppdatering.. jag vet

FÖRLÅT för jag inte uppdaterat något idag än. Jag har varit och stallet sen har jag pluggat i timmar, jag har ett viktigt franska prov imorn.. så skolan kommer före bloggen tyvärr. Fast hästarna kommer alltid först! ;D

Hoppträning

Hoppträningen idag med Frans gick jätte bra, fick en del nya tips också med saker som jag kan träna på.
Eftersom att jag bara tränar för Hasse då jag inte tycker att det är så bra att ha många tränare inblandade, så tyckte jag att det var jätte kul att få höra en annan tränares åsikt. Extra roligt och nyttigt när det är en duktig tränare.

I början red Jossan honom, dom tränade lite markarbete och trav över bommar. Nyttigt för Jossan att träna det och känna lite på honom. Gick riktigt bra.

Sen fick jag rida honom och hoppa lite. Först så hoppade vi fram lite lågt som på en framhoppning med 2 hinder. Där fick jag tips om att jag inte behöver svänga så mycket med ytter tygeln på honom eftersom att han är så himla känslig.

Sen så gick vi ut ur själva framhoppningen och hoppade en bana på ca 100 cm.
Hoppade banan 2 ggr. Gick bätte andra gången än första.

Frans trampade även av sig en sko när han hoppade första gången så andra gången hoppade han med bara tre skor. Kan ni se när skon flyger? Den flyger precis före den röda oxern, hindret efter kombenationen.


dålig uppdatering

Sorry för riktig sämt uppdatering idag!
Åkte nämligen direkt efter skolan upp till stallet för att åka på hoppträning med Frans.

Jag ska bara ta en snabb dusch nu och sedan byta data för att uppdatera er på hur det gick.

säger det igen, förlåt för dålig uppdatering, men snart kommer det upp några nya inlägg! :)Therese

Slutade vid 13.20 idag så min kompis therese följde med mig hem. Vi dunka musik på högsta nivå och plugga, haha. Sen fick vi för oss att vi skulle hoppa på studsmatta, för första gångens sen i höstas, men min terass var full med snö så tänkte varför inte ta vägen ut genom fönstret för att slippa det. Vi tyckte vi var så otroligt smarta just då men problemen kom ju när vi skulle in igen.. det var riktigt knepigt! ;)

Sen följde hon med mig till stallet, så dom bilderna ni såg på mitt förra inlägg från hoppträningen, har Therese fotat! ;)


Det här blir mitt sista inlägg idag, så ni får ha det bra underbara läsare!


hoppträningen

Idag red jag bara Braven, Roxan fick vila idag. Hopptränade för Hans med honom, han skötte sig bra, lite hyper kan jag tycka men men.. Själv red jag som en kratta idag, jag är helt slut, jag har sovit väldigt dåligt dom senaste dagarna så jag är väldigt trött, så därför kan det vara en anledning till varför jag inte riktigt red som jag brukade. Efter hindrerna ibörjan gjorde han massa bock språng, han är ju bara för söt! ^^


Har en massa filmer från idag också på både mig och Elina men det lägger jag upp en annan dag! ;)


Startlistorna

Här  är startlistorna till på lördag. Första klassen jag startar är LB:1 med Braven kl 10.40, efter det startar jag med Roxi LA:1 kl 13.01, sista klassen startar jag med Braven LA:1 kl 15.41. Lång til till den sista klassen, men what ever. ;)

Det ska bli jätte roligt att komma ut och tävla igen! Jag har inte tävlat sedan i oktober, då Roxi blev skadad.. Jag är lite nervös faktiskt, vilket jag inte brukar vara så ofta! :)


anmäld

Såg att Kärsgatans ridsällskap har en klubbtävling som jag anmält mig och Tolle till, lite uppstart innan Södertörn. Skönt också att det ligger så nära, och han är ju för den delen också van vid att vara där eftersom att det är det ridhuset vi brukar rida i!
Så på söndag, då blir det klubbtävling för hela slanten med Tolle!
ridpass


Solle
Red honom i sommarhagen, eftersom att det håller på att smälta just nu så är det inte så jätte bra underlag men det funkar iallafall. Han var inte lika pigg igår men han verkade se spöken lite då och då. Annars var han fin fin.
Han är alltif jobbigare att rida i hagen eftersom att han alltid blir så mycket piggare men man har ju inte så mycket att välja mellan den här årstiden..

Bilderna är från idag innan jag red, han har all sin nya utrustning. Dvs martingal och tyglar. Ser ni också att jag har mina JW byxor?

Tolle
Han fick åka på träning idag för Hans Westergren, gick faktist jätte bra. Mycket mycket bättre än förra gången.
När vi hoppade bana så kändes det som att han aldrig riktigt såg första hindret eftersom att han rev det ganska kraftigt varje gång, men det roliga var att samma hinder var med en gång till och då hoppade han det kanon.


Han tyvär inte rida Frans idag, men imorgon åker han och jag till Vallentuna och tränar med laget. nice! :)
tack för hjälpen!

Som ni ser så har vi fixat en ny kategori på bloggen med bloggtävlingar så nu kan ni enkelt hitta och delta i våra tävlingar som vi kommer ha här på bloggen så håll utkik! Tack för hjälpen
Cornelia

Emma

Elvira


hjälp av er

Vi skulle behöva er hjälp!
Tänkte fixa en kategori för alla våra bloggtävlingar så ni lätt kan hitta dom och delta, men eftersom vi inte har bloggat så länge så kan vi inte riktigt det här.

Om någon av er skulle vilja hjälpa till så skulle det vara jätte snällt!
Givetvis så får man en länkning om man hjälper till, kontakta oss på ponilovers@hotmail.com.
Tack på för hand!


Tyska utbildningsskalan

Här är den tyska utbildningsskalan. Källa finns här

Skala4, liten2.jpg


Genomsläpplighet (ridbarhet)

Målet enligt den tyska utbildningsskalan, är genomsläpplighet (ridbarhet) vilket står för att hästen är korrekt riden och väl utbildad. Genomsläpplighet definieras genom att hästen lydigt och lösgjort, svarar för ryttarens framåtdrivande, sidförande och förhållande hjälpgivningar. Hästen är korrekt och väl utbildad, ger ett välridet intryck.

Genomsläpplighet kan inte uppnås, utan att alla de sex stegen som utbildningsskalan innehåller är väl genomarbetade. Ridbarhet står för sin innebörd, en genomsläpplig häst innehar en mycket hög ridbarhet.

Grundläggande fasen

Steget efter inridning är grundutbildningen, som är basen som senare skall utvecklas vidare under vidareutbildningsprocessen. Att befästa grunderna är en förutsättning för att uppnå målet: Genomsläpplighet. Grundutbildningen tillhör den grundläggande fasen (1-3) det vill säga: Takt, lösgjordhet och stöd.

Den grundläggande fasen bygger på att moment ett är att befästa takten hos hästen. Renheten och regelbundenheten, och att finna ett bra grundtempo anpassat efter ekipaget, som förblir densamma tills ryttaren ber om ett annat tempo. Exempel på taktstörning är fyrtaktig galopp (galopp skall vara en tretaktig, oliksidig rörelse). Andra taktstörningar är passgång i skritt och oregelbundenhet i trav.

När takten är befäst, är det dags att gå vidare till att arbeta med lösgjordheten. Lösgjordheten är en förutsättning för allt korrekt arbete, och hästen skall vara lösgjord såväl fysiskt som psykiskt. En häst som inte är psykiskt lösgjord, kan inte vara fysiskt lösgjord.

Utveckling av påskjutet

När grundutbildningen hos hästen är väl befäst, är det dags att gå vidare till vidareutbildningsprocessen. Under vidareutbildningen behandlas de resterande stegen i utbildningsskalan, 2-5 och 4-6.

Utveckling av påskjutet innebär precis som namnet avslöjar, en utveckling av hästens påskjut genom att ryttaren ber hästen att öka aktiviteten i bakdelen och således trampa in mer mot tyngdpunkten.

Stöd är ett svårt moment, som är en vanlig brist i utbildningen hos dressyrhästar. Ett korrekt stöd krävs precis som de fem andra momenten i utbildningsskalan, för att uppnå genomsläpplighet. Inkorrekt stöd kan leda till taktstörningar hos hästen. Vanliga bekymmer är att hästen arbetar bakom lodplanet, arbetar bakom hand, arbetar med falsk eftergift, hänger i handen på ryttaren, går emot ryttarens hand eller över tygeln.

Att korrigera ett felaktigt stöd är en svår konst. Har en häst lärt sig att arbeta inkorrekt så krävs det en mycket erfaren ryttare för att leda in hästen på rätt väg igen. Vissa hästar har exteriöra avvikelser eller nackdelar som orsakar svårigheter för att på naturlig väg finna ett bra stöd.

Schvung, definieras enligt "Richtlinien für Reiten und Fahren Band 1" (Svensk översättning: Ridhandboken 1), som "en överföring av bakdelens energiska impulser till hela rörelsen framåt. Hästen rör sig med schvung, när den energiskt lyfter fötterna och i svävmomentet för benen långt framåt.". En häst med god schvung har ett tydligt, avspänt, svävmoment. Ett spänt svävmoment ger balanstrav, vilket är felaktigt. Schvung innebär även att hästen skall svara för ryttarens framåtdrivande hjälper i en korrekt form, och föra den energiska impulsen bakifrån och framåt.

Schvung är en förutsättning för att utveckla bärigheten, även för att rakrikta och samla hästen.

Utveckling av bärigheten

Utveckling av bärigheten innebär arbete inriktat på träning av rakriktning och samling. Detta kan först påbörjas, när de andra faserna och momenten är väl genomarbetade och befästa. Takten skall vara väl befäst i alla gångarter, och hästen skall vara lösgjord och arbetas med ett korrekt stöd i en ändamålsenlig form.

Moment ett vid utveckling av bärigheten, är rakriktningen. Här ligger vikten i att ryttaren förstår, att arbete med rakriktning påbörjas redan vid inridningen av unghästen. Rakriktning är en grundläggande sten, för all ridning. Vid utveckling av bärigheten, syftas arbete med rakriktning däremot på en målinriktad rakriktning, vilket kräver att hästen arbetar med ett gott påskjut och schvung. Rakriktning är även viktigt för hästens fysiologiska hälsa. En häst som inte kan rakriktas korrekt, kommer i det långsiktiga skedet att ådra sig hälsobesvär.

Vid sista skedet under utveckling av bärigheten, riktas arbetet in på samling.

Utbildningsskalans ordning

Den ordning som utbildningsskalans steg är placerade efter, är ingen tillfällighet. Alla de sex stegen är sammanhängande, och genomsläpplighet kan inte uppnås utan att vartenda ett är väl befäst. Dessa steg bör inte placeras i annan ordning, än den tänkta ordningen. Följs utbildningsskalan, så leder detta till en korrekt utbildad häst. Den tyska utbildningsskalan används inte enbart inom tysk dressyr, utan verkar som internationella riktlinjer för utbildning av hästar inom alla discipliner. Även inom andra inriktningar än dressyr, så har ryttaren nytta av en genomsläpplig häst.

Att samtliga av utbildningsskalans moment är väl befästa, innebär inte att inget mer arbete kopplat till denna skala skall ske. Det är viktigt att med jämna mellanrum repetera grunderna, även på högt utbildade hästar. Utbildningsskalan skall verka som en riktlinje inför varje pass, och är den röda tråden inom klassisk dressyr.

I takt med att dressyren har utvecklats, och modern dressyr föddes, så har vikten av en god utbildning många gånger förminskats. Den tyska utbildningsskalan må inte innehålla några genvägar, men korrekt använd leder detta koncept till ett genom åren väl beprövat, gott resultat.


veckans snyggaste ekipageSnyggt att du matchade allt med allt.
Länd täcke, jacka och ridbyxor.
Svart hjälm med den svarta utrustningen och benlindorna med schabrak och ridstrumporna.

Hästen och ryttaren ser ut att samspela bra med varandra och hästen ser nöjd ut och jobbar fint i form.

Grattis till Isabelle Karlsson

Skicka in din bild till ponilovers@hotmail.com


NY transport!

NU ÄR DEN MIN! :Dsjälv tycker jag den är urläcker! :D Vad tycker ni om min nya transport? :)
vi får en sprillans ny om 2veckor! ;)


måndag igen

Red båda hästarna i grann stallets sommarhage. Båda var pigga men lite allmänt tittiga och blev lite rädda för allt möjligt, haha. Jag tog inte bilder heller eftersom mitt minneskort satt kvar i datan, men kameran tog jag med - suck! -.-

inköp

Va somsagt till häst affären idag för att köpa ett par nya ridbyxor.
Hittade en del andra saker också som jag inte kunde låta bli att köpa, så det som fick följa med hem var

•Ett par marin JW ridbyxor, dom röda i min storlek var slut.

•Ett par blåa roeckl ridvantar

Ett par dyon tyglar till Solle

En dyon martingal till Solle

Nu är det stopp med inköp ett bra tag framöver, men jag är riktigt nöjd med det som införskaffades idag!Mina färg problem

Soft dag i skolan, började kvar över 10 och sluta 12, synd att det inte är sånna oftare.
 Pluggis jag är så stannade jag kvar över skoltid, hade ett engelska prov som skulle fixas så nu är det avklarat.
Nu ska jag åka till stallet, Tolle får vila Frans och Solle får gå.
Efter stallet så ska jag, Jossan och pappa åka till den nya häst affären som jag och Vici va vid men då det var stängt. Stort behov av ridbyxor nu så hoppas jag hittar ett par jag gillar!

Funderar en hel del på John Whitaker byxorna, marin blå eller röda? Vad tycker ni?STALLET!

Jag är ledig idag så jag åker till stallet med bussen som går 09.50 och sen ska jag väl rida båda och sen blir det väl att fixa lite i stallet. Efter allt tar jag bussen hem vid 13.30, kanske senare, haha ^^.  Men jag bloggar mer sen och jag har troligvis med kameran och tar lite bilder! ;)


Här är stallet, man ser Roxan i hagen åt höger! ;)


Roxi

Roxi var helt underbar idag!Roxi ville kramas ^^

glad hestBraven

Här kommer bara några bilder från idag när jag skulle precis rida ut på Braven!


Snart kommer lite bilder på Roxan också!

söndag


Har nyss ätit våfflor med familjen. Mysigt och gott! ^^ Jag och pappa har varit uppe vid Leif och kollat på transporter, vi kanske köpa en ny då vi inte kan ha två hästar i våran nuvarande, det är för smalt. Sen åkte vi runt och kollade om någon hästbutik var öppen på Ekerö, men nej det var det inte heller.


Om vi köper en ny transport kommer det troligtvis bli den här. :)


Elina hissar


Tänkte hissa flätade pannband.
Tycker faktist att dom är fina men framförallt att dom är personliga,
iallafall när man gör dom själv, super kul att man endå kan göra så fina pannband helt själv och att man kan göra pannbanden i en mängd olika färger så man kan matcha med vilken outfit man vill.
Super kul! :D


Trött på hästar

Herregud vad jag har varit seg hela dan! Åkte till stallet runt 10 imorse och när klockan är 2 så har jag bara ridigt 1 häst och inte gjort något annat, jag har varit så galet trött hela dagen att jag knappt orkade rida. Men red iallafall både Tolle och Solle, Frans fick vila orkade verkligen inte!.

Usch, jag hatar när man har sånna här dagar då man bara är så trött på hästar och inte orkar göra någonting.
Brukar ni också få sådana dagar?
 

Upptäckte även idag också att Solle börjar bli orange,alltså håller sommarpälsen på att komma fram. ÅÅH det var något som gjorde mig lite gladare iallafall, han blir så mycket finare än vad han är på vintern och klippt! :DNi frågar jag svarar

Hej, har lite frågor, hoppas du kan svara (gärna i ett inlägg).

Hur kommer det sig att du har 3 hästar?
Hur hinner du med alla?
Har du eget stall? Hur många boxar?
Hur långt har du dit?
Har ni egen manege eller får ni åka transport varje dag?

riktigt bra blogg, kram!

Hmm, jag vet faktist inte, det bara blev så :P
• Allt går om man vill :)
• Japp min familj äger ett stall. 16 boxar.
• Med bil så tar det ca 5 min och cyckel 10 min kanske.
• Vi har inget eget så vi åker transport cirka 10 min bort.

Tack :))

Hur långt har ni båda till stallet? Är det era egna stall?
Och hur långt har ni till ridhuset? Får ni åka transport varje gång?

Vi har lika långt till stallet och jag svarade på det här över.
Det är min familjs stall som vi har inackorderingar i. ca 10 min.
Japp, fasst det går att rida men det tar ca 1 h.

Har du 5 hästar? :o
Ja, eller familjen har 4 hästar sen har vi en försäljnings ponny hemma så just nu 5.

varför rider du för vallentuna?

Fick ett erbjudande att vara med och rida i deras elit lag.

kan du inte förklara hur du bromsar med benen ? :)
Eftersom att Solle är så himla känslig så har jag fått lära mig att rida honom helt och hållet med benen, dvs att jag inte håller på i munnen utan sköter allt med benen istället. Det sättet har jag fått lära mig när jag fick Solle och tagit med mig på alla mina hästar vilket har medfört posetiva framsteg på alla.
Om man säger att benet är uppdelat i två delar, underben och överben. När jag bromsar så bromsar jag bara med överben, dvs att jag kramar om med mina lår så hårt jag kan och bara sträcker upp tygeln lite och rider honom in i halten eller avsaktningen vad jag nu ska göra. Rider jag tex an ett hinder så brukar man oftast vänta ut hästen tills man känner att man ligger rätt innan man rider på, då lägger jag endast till underskänkeln och han ökar frammåt, alltså lägger jag till smalbenen.bebis


Roxi fastnade på några bilder idag!


lördag!

Idag har jag och Elina varit ute på äventyr, haha nej jag skoja bara. Vi åkte först upp till Leif och tittade på transporter och hästbilar, vi åkte och provkörde en hästbil, det var faktiskt väldigt roligt! Sen skulle vi åka iväg till några häst butiker i Upplands Wäsby men när vi gick till butik efter butik var varenda stängd! Så vi åker nog och kollar imorgon också och då ska vi komma i tid!


kiropraktor

Hade ute Kicki idag igen (våran kiropraktor till hästarna).
Kollade igenom Frans, Solle och Kossan.

Frans kunde hon inte hitta någonting på vilket var väldigt skönt!
Kossan var det heller ingenting på.
Solle satt fasst lite i korset men det släppte hon, han hade även lite överansträngning i höger fram då han lastat av på det benet men det sa hon var vanligt och att jag kan rida på normalt vilket var skönt att höra!

Känns jätte skönt att ha dom kollade nu inför alla tävlingar så let's go!

Jag hade såklart glömt min kamera men jag bad Joanna fota lite eftersom att hon hade sin kamera med sig, så här kommer några bilder!


kan man ha mer otur?

Hahah, otur vi har. Jag och Victoria skulle ta och åka till en nystartad hästbutik för att kolla läget, men när vi kommer dit så är det stängt, klantigt att inte kolla öppetider en lördag va?
Men vi hade både hööks och horze kvar så det var lungt tyckte vi.
Vi skulle börja med horze då det gillas mer en hööks, men det var tydligen också stängt, så då började vi bli riktigt sura på oss själva men vi hade iallafall hööks kvar, men vad tror ni om hööks då? Jo det var ju såklart stängt det med. GAAH vad vi vart sura... Men imorgon då så ska vi åka tillbaka och ta alla affärer, och förhoppningsvis så har vi lämnat oturen hemma!!


fjordingen Guusje

-FINASTE JAG SETT I HELA MITT LIV-http://www.youtube.com/watch?v=v3LKw2tuh4Y&feature=related

http://www.youtube.com/watch?v=eVb-DFI7G1k

Ett stort bevis på att fjordingar kan, som vissa inte verkar tro.


hoppstövlar

 
Tretorn    Mountain horse supreme high rider    Mountain Horse Exclusive Line         De Niro Boots   

Jag är ingen hoppmänniska direkt, men jag har ett par tretorn och ett par mountain horse "hoppstövlar".
Vilka tycker ni är snyggast respektive fulast?fredagens ridpass

Idag red jag först Roxan, hon var jätte pigg idag, piggare har hon nog aldrig varit. Jag red runt grannstallets sommarhage och sen runt lite överallt. På en väg var snön och isen borta så man kunde trava och även galoppera *Happyface*. Jag blir så glad när Roxi är helt hyper för hon blir så rolig att rida då, jag ler och skrattar hela ridpasset! :')Braven red jag upp längst allén och sen mötte jag Joanna på Cappi och då red vi fram och tillbaka lite på vägen som jag travat och galopperat Roxi. Han var på bushumör idag! Han studsade upp i luften, massa bocksprång, stegringar och lite annat vad han än kunde hitta på, haha. Efter ett tag kom Jossan på Frans och då red vi hem tillsammans. :)

Bjuder på några gammla bilder! På travbilderna rider jag lätt ;)
äntligen FREDAG

Har inte kunnat blogga på hela kvällen, min kompis Anna har varit här sedan halv sju och innan det var jag i stallet. Först åt vi thaimat, åt en massa godis och kakor ^^ haha, kollade på VD (vampire diaries) och sen kollade vi på Let´s dance (har nog aldrig kollat på det på hela säsongen xD). Sen vid 20 åkte Anna hem.


Bästa serien EVER! ♥


planer

Tänkte berätta mina ridplaner för er idag så ni vet vart ni har mig.
Först ska jag rida Toledo sen åker vi till ridhuset med Frans och Solle. Jossan ska rida Frans.
Så vi hörs sen!


Glöm inte

Ni kommer väl ihåg våran tävling? Det är bara 8 dagar kvar innan den avgörs och DU har fortfarande chansen att delta, så missa inte chansen om att vinna ett super snyggt pannband!
För att komma till tävlingen tryck HÄR.torsdagens ridpass


Först red jag Roxi i sommarhagen. Det gick riktigt bra! Hon var pigg och superkänslig, vilket hon inte varit på dom senaste dagarna. :)


Sen red jag med Braven i sommarhagen med hakamore. Det gick verkligen super! Han var lagom pigg och väldigt allert. Riktigt nöjd med honom idag! :DSlarvigare och slarvigare?

Idag när jag red Solle så regnade det en hel del så sadel och träns blev jätte blött vilket inte är så bra då det är läder så då helt plötsligt bara sådär fick jag en anledning till att smörja sadel och träns vilket var år sen jag senast gjorde så det behövdes!
Jag är så slarvig och lat att jag sköter om min utrustning helt uselt!
För inte så längesen så smörjde jag mina lädersaker efter varje användning men sen så började jag slarva med mina rutiner och nu är jag jätte dålig på det..

Jag tror också att det är att man blir mindre rädd om saker och ting ju längre tid man har det, det märker jag i all min utrustning, Som i början när man får något nytt så är man jätte rädd om det, ju längre tiden går ju mindre bryr man sig.
Jag kan ofta bli sur på mig själv för att jag inte sköter om min utrustning som jag borde men det händer liksom ingen skillnad?
Nej nu måste det bli stor skärpning med mitt slarvande och kanske till och med kommer tillbaka till mina super rutiner att smörja efter varje användning.

Känner ni igen er som jag gör att man blir mer och mer slarvig ju längre man har saker och ting?


Såhär snygg kommer jag vara i stallet ifrån paints vinkel med smörja i högsta hugg, nu jäklar!ridpass


Började med att rida till sommarhagen med Tolle, gummisnodden åkte på idag igen eftersom att jag verkligen känner framsteg med den. Hade den inte inspänd idag heller och han jobbade på bra, i början var han lite jobbig och bara ville kolla på allt annat men sen gick det jätte bra och jag kunde till och med gallopera honom samtidigt som jag jobbade honom utan att han försökte springa ifrån mig.
I slutet när jag travade av så tog jag bort snodden och han jobbade på jätte bra, jag börjar verkligen känna framsteg nu med honom vilket är riktigt roligt! :)


Sen var det Frans tur att få följa med till sommarhagen, han var jätte fin idag och hade egen bjudning vilket var väldigt skönt och han jobbade på bra så nöjd med honom!

Sist men inte minst så var det Solle som fick följa med till sommarhagen, självklart så hade regn/snöandet blivit mycket kraftigare och det gjorde ont i ansiktet+ att det hade börjat mörkna, men travade en liten stund sedan red jag hemmåt igen, iget mysigt väder att rida i.


Hiss eller Diss?


Jag skulle vilja hissa Schockemöle schabraken! Jag gillar dom stark och tycker dom är snygga allihopa! Jag vet inte vad som är så speciellt med dom, haha. Tycker ni också att dom är super snygga? Jag tror nästan att det inte finns nån som inte tycker dom är snygga. Men om du inte tycker det får du gärna skriva en kommentar vrf! ;)
Väder spelar roll

Regn blandat med snö är inget som gör så man blir sugen på att rida...
Tycker väder spelar jätte mycket roll när man ska till stallet och rida, hur mycket roligare är det inte att åka till stallet när det är fint väder och varmt och kunna ha lite kläder än att åka till stallet i regn eller snö och ha massor med kläder på sig. Nej själv tycker jag att det är mycket roligare och mysigare att vara i stallet när det är fint väder!
Men tyvär så kan man inte få allt som man vill serverat på en tallrik så det är väl bara att bita ihop och ut och rida i ett lite mindre underbart väder endå.
Hörs sen!Budget outfit

Satte ihop en snygg brun budget outfit.


OUTFIT
Vad tycks? ;)


Onsdagens ridpass


Red först ut en sväng på Braven med Elina och Solero. Det gick väl bra, vi skritta ju bara så, det finns inte mkt att säga! ;)


Sen red jag i sommahagen på Roxan med Elina och Frans. Hon var seg och väldigt stumm i munnen. Blev mkt bättre i slutet, så ridpasset var helt OK. Kunde inte rida så jätte länge för min extralärare i Franska skulle komma vid 7, så jag var tvungen att skynda mig lite! ;)

Så innan ni börjar fråga om min extralärare, jag har absolut inga problem utan hon hjälper mig nå högre betyg i Franska! :)
tur med mammor

fattar inte hur du hinner med tre hästar varje dag, jag tycker det är skitsvårt att hinna med det om man ska rykta och och fixa andra saker också. Bruakr du få hjälp av någon? :)

Svar:
Tyckte den här frågan var lite rolig att ta upp då ni kanske tror att jag mockar, byter vatten och gör maten varje dag men faktist gör jag inte det, då hade jag aldrig hunnit rida. Jag har sådan tur att min mamma fixar allt till mina hästar så allt jag behöver tänka på när jag kommer till stallet efter skolan är att rida. Dock på helgerna så brukar jag hjälpa till och fixa till alla hästarna.
Tur att jag har min mamma! :)


ridpassBörjade med att skritta ut på Solle med Victoria och Braven, skrittade bara på långa tyglar så har inte så mycket att säga. När vi skrittade på strandpromenade så fick ett av husen där snöras från taket så både Solle och Braven fick lite smått panik men vi fick stopp på dom efter bara några steg så det var ju bra!


Efter så var det Frans tur, honom tog jag med till sommarhagen och låg och galloperade på spåret som blivit där och jobbade honom lång och låg.


Sist men inte minst så var det Kossans tur, (Tolles nya smeknamn), satte på honom gummisnodd idag igen och red lite på volten. Faktist så behövde jag inte spänna in snodden någonting så den hängde där och dinglade och han jobbade på som satan och var riktigt mjuk oc sammarbets villig, travade en del också och tog även hjälp av två bommar som låg på marken som jag red som en åtta runt. Faktist aldrig känt honom såhär fin som han var idag så riktigt roligt.


tisdagens ridpass


Red för Lena Lilja idag då, det gick helt OK. Provade en till sadel idag också men den låg varken lika bra och jag satt inte lika bra i den, som den jag har har lånat i några veckor nu. Så vi bestämde oss för att köpa den sadeln jag lånat ett tag, en Vega ;). Sen lyckades han även trampa på sig själv i transporten, jag som är så noga med skydden i transporten, han lyckades ändå, hehe lilla gubben♥
När jag kom hem sedan red jag ut en sväng på Roxi, hon kändes super fin! ;)outfit

Slägde ihop en snygg och stilren outfit i svart och grön.


ridpass


Började med att rida Solle direkt när jag kom till stallet,han är fortfarande över pigg men man känner hur det börjar gå ur honom så en stor tumme upp på det! Red först bort på strandpromenaden en bit och sedan tillbaka, travade lite, annars bestod hela ridpasset av skritt.
 

Efter det så åkte vi på träning med Tolle och Frans, är inte sådär över nöjd med min ridning idag.
Tror mycket beror på att Jossan red Frans, usch gillar det inte alls.
Känns verkligen jobbigt att se någon annan att rida sin häst, även om Jossan är min lillasyster och hon är grym på att rida så är det bara jobbigt att acceptera att jag måste släppa taget om en som betyder otroligt mycket för mig... jaja, Toledo var duktig iallafall och hoppade bra även fasst jag red som en kratta.
Tyvär så har jag inte någon film då kameran hade batteri torsk, suck.


stressigt med häst

Kom hem från skolan för ett litet tag sedan, gjorde klart en skriv uppgift som var seg men skönt att ha det gjort!

Nu ska jag byta om och dra till stallet, ikväll blir det träning på Tolle och Jossan tar Frans.
Ska försöka hinna rida Solle innan, eller försöka jag ska! :)
Nu måste jag öka takten för att hinna, men vi hörs ikväll!


Veckans snyggaste ekipage

Vinnaren av "Veckans snyggaste ekipage" blev Katrine Fabricius & Casper! Det fick bli två bilder för den här gången. Vi gillar att du matchat med den vita kanten på schabraket med vita lindor, väldigt snyggt faktiskt! Du har bra sits, hästen ser uppmärksam ut, går i en bra form, bra undertramp. Hästen är verkligen skit snygg! :D

Här är hennes blogg som jag tycker ni ska kika in på! ;)
http://ponnyprinzarna.blogg.se/

Grattis Katrine & Casper!

Det här skulle varit uppe i söndags på bloggen, men vi har inte riktigt haft tid till att skriva. Men nu lovar vi att nästa ska komma upp nu på Söndag, så ni kan skicka in era bidrag till: Ponilovers@hotmail.com

fråga och svar

Jessica om måndag:
Vad menade du i ett gammalt inlägg när du hade lagt upp en film på Roxelina och skrev 2007 - 2011 ? Tacksam för svar :)

Svar: Det var några av mina finaste stunder med henne, sånna som jag kommer ihåg. Så 2007 provred jag henne och fick henne, så då finns det några klipp därifrån. Sen finns det klipp från när jag vinner Westergrens CUP, Fjord-SM 2009 (mitt första), Fjord- SM 2010, kom tvåa Regionalt, första gången jag red dressyr på henne efter skadan och mycket mer!

Sen kommer jag säkert få många mer fina minnen med henne! :)

Här kommer filmen igen:
Vill ha inför tävlingarna! ;)

Här kommer lite bilder på det jag behöver, eller inte behöver kanske.. men det jag VILL ha! ;)
Första tävlingarna börjar ju närma sig, så lite snygg kanske hästen ska vara! ;)Sadelgjordsskydd, dressyr
1. Rött/silver/blått Swarovski pannband
2. Vita damasker (behöver inte vara dom på bilden)
3. Vita boots (behöver inte vara dom på bilden)
4. Ridtäcke fleece
5. Flätade tyglar
6. Showtäcke
7. Sadelgjordskydd


Jag & BravenHär var några bilder, ganska nyligen tagna på mig och Braven. ;)


måndag


Först red jag med Braven i grannstallets sommarhage med Joanna och Jennifer. Eftersom jag aldrig varit där och ridigt blev han väldigt spänd och trippig. Sen red vi runt lite i mitten, passade på att rida honom i låg form, då kom han upp med ryggen och jobbade på bra. Efter ett tag blev han jätte lugn. Sen skrittade vi ut och Braven var super cool verkligen!


Eftersom tiden bara rann iväg när jag red Braven, hann jag bara skritta ut en sväng på Roxan.ridpass


Red bara Solle idag, konstigt va? Ni kanske inte tycker att det var så konstigt, men faktist så känns det konstigt att bara rida en känns som att jag liksom glömt en massa saker som jag igentligen skulle ha gjort :P
Jossan red Frans iallafall och Tolle fick vila idag.

Vi åkte till ridhuset med båda och jag är riktigt nöjd med Solle!
Han är ju pigg eftersom att han inte gjort något på en månad så det är väl kanske inte så konstigt, men han skötte sig riktigt bra och lyssnade jätte bra på mina ben!
Galloperade också vilket var första gången, trodde att han skulle vara helt flippad och skita i mig och bara springa men icke, han lyssnade så bra och jag kunde stå över honom och rida honom med halvlånga tyglar och bara med benen som jag brukar göra när han är helt igång och inte är helt proppfull med överskotts energi!


nya bilder

Va ute i hagen igår för att fota, tänkte uppdatera er på lite nya bilder! :)Bilder på mig och Braven

Här kommer några bilder på mig och Braven som några önskade. Dom här bilderna är tagna av Amanda för ett litet tag sedan, dom har varit uppe på bloggen tidigare! ;)
visste ni?

Hörde att teenage crime var med på ponnyakuten nu idag.
Visste ni att musik videon är inspelade hemma hos mig?

Första barnet som visas är min lilla syrra, rummet där dom sover är mitt rum, Hon som ligger under lampan är nån annan tjej. Ser ni mina pokaler i fönstret också? :P
Sen är nästan allt annat inspelat runt om i mitt hus, sen filmar dom ut över hela området också och lite på en club och i en taxi :P
den ska bli min

Angående lastbilen så givetvis skämtar jag!
Tyvär så är man inte mångmiljonär så man kan köpa den, men jag skulle ju aldrig säga nej!
Men någon gång i mitt liv då, då ska den bli min! ;)


ridpass


Frans
Red på andra sidan vägen och bort mot älvnäs, riktigt mysigt i solen och man känner att det börjar bli vår nu!
Frans skötte sig iallafall kanon! :)


Tolle
Satte på en gummisnodd idag faktist så att han skullle sänka huvudet och det hjälpte!
Red inte så länge utan tills han jobbade på i alla gånarter. I början var han lite jobbig men i slutet slappnade han av och jobbade på jätte bra!


Solle
Red ut samma runda som igår fasst idag la jag in lite mer trav.
Hans energi håller på att stiga honom upp över öronen så han är inte sådär jätte bra på att skritta utan det blir mest tripp.
det var en liten del på en väg som var utan snö och is så då passade jag på att flytta honom lite för skänkeln och han lyssnade jätte bra.


sista dagen på sportlovet


Braven var väldigt seg idag, väldigt ovanligt men ah. Efter han bara gått promenader i en vecka borde han vara lite pigg iaf, haha. Men i slutet hände någonting och han belv faktiskt jätte fin! :D Eftersom han bara gått promenader tog jag det lite lugnt, sen kunde jag ju inte begära så mycket heller. :)
Roxi gick inte heller sådär super i början men mot slutet släppte det och hon blev väldigt fin. :)
haha fint!


tävlingar

Här kommer några tävlingar som jag troligtvis kommer åka på fram till Maj. Oftast åker jag nog med båda, vissa blir det nog bara en av hästarna. Om ni är där får ni gärna ta några foton och sen skicka till mig, eller bara komma fram och säga Hej! ;)

v11 2011-03-19 9d87a0bcb1dca296189a83794c3543fd Gripens Ryttarförening Lok Dressyr  
v13 2011-04-02 0a053f54bf0c7a3b56b22d67a79d9356 Aros Ryttarsällskap Reg Dressyr

v14 2011-04-09 3083370a9ac0b784585f81bf8460f699 Gnesta Ridklubb Reg Dressyr  
v16 2011-04-24 E9fb26a8ab87d01c396bccb658f5cea3 Föreningen Siggesta Ryttare Reg Dressyr div1  
v18 2011-05-07 A7d35a6d6ed8fca198e7e5038dc73453 Kiladalens Lantliga Ryttarförening Lok Dressyr  
v18 2011-05-08 7346ab99c0669af333bf93f5bd2aaa5f Täby Ryttarsällskap Reg Dressyr div1
v19 2011-05-15 4b7f4af2cf0f944592d54dcfc2d73725 Sundby Ridklubb Lok Dressyr
v20 2011-05-22 8dba0738200a6e549bc19bcb783fa503 Årsta Runstens Sportryttare Reg Dressyr FINAL div1
Hur Solle blev min

Tänkte sätta mig ner och berätta hur Solle blev min.

Vi hade pratat lite om att skaffa D-ponny en tid innan, men det var bara någonting som vi funderade på.
Vi hade inte kollat på annonser, (eller jag hade det då) men vi hade inte ringt eller tänkt ringa heller på någon av dom, utan allt var bara funderingar.

Jag tror att det var en Tisdag när jag och mamma var i stallet så ringer min tränare till mamma och säger att han har hittat en D-ponny och frågar om vi är intresserade.
Mamma sa ju det att hon måste prata med pappa om det men att det inte alls var otänkbart.

Onsdag eller torsdag så ringer Hasse(min tränare) ingen och frågar om vi vill ta han eller inte, eftersom att han som ägde Solle visste hur svår riden han var och var väldigt mån om vart ponnyn hamnade så fick vi chansen att låna honom i 2 månader och se hur det funkade.

En kväll när jag var påväg på bio med min kompis, vi skulle se New moon, som precis då hade hafft premiär så ringer min mamma till mig och frågar vad vi gjorde och sådär.
Det sista hon säger är att jag ska förbereda mig på att vi åker ner till Danmark på onsdag och hämtar hem en ponny.
Vid det laget visste jag inte kön inte färg inte namn, ja i stort sätt ingenting om ponnyn.
Men vi lyckades få fram att han var isabell och hette Solero 33 och han var riktigt sjukt svår riden.

Jag vart ju helt klart spänd och kunde inte konsentrera mig det minsta på filmen.

Onsdag eftermiddag runt 4 satt jag mamma och min tränare Hans i bilen med transporten bakom påväg ner till Danmark.
Efter cirka 8 h var vi nere i skåne där vi sov över vid ett motell som tillhörde statoil. Kan lova att det inte var lätt att sova den natten...
Klockan ställdes tidigt morgonen där efter, innan vi åkte vidare tog vi en kopp te och kaffe från statoil och åkte ner till båten.
När vi kört på gick vi upp och åt frukost.
När vi anlände till Danmark så visste jag, nu är det inte långt kvar tills jag får se hästen för första gången.

När vi kom fram så stod Solle redan klar i gången, dom slängde på honom ett täcke, knäppte fasst ett grimskaft gav hästen till mig, vi fick sadeln och dom visade bett och storlek och sen kraft, allt gick på en kvart sen satt vi i bilen igen fasst denna gång med en ponny i transporten.
Innan vi åkte så tog hon mig i handen och sa ; " Grattis, du har fått en riktigt fin ponny".

påväg hem från Danmark

efter 9 timmar var vi hemma igen, vi hade självklart stannnat på vägen så att han fått vila.

Första bilderna hemma i stallet


I början när jag red honom så var allt bara kaos, bokstavligen!
kunde inte ens gallopera, och man ska ju inte tro att han hoppade när det blev fel, han stoppade på 40 cm och jag kan säga, jag tyckte det var läskigt att hoppa honom eftersom att det gick i 180 och han kunde tvärnita på den höjden.

Dom här bilderna tog Victoria på mig och det är bland dom första när jag sitter på honom


Jag ville inte behålla honom först men när alla sa till mig att han var en sån himla fin ponny och att min tränare och dom som kan hästar säger att han är en utav Sveriges svåraste ponnysar så blev jag motiverad till att jag skulle lyckas så jag bestämde mig för att ta honom iallafall.
Det ångrar jag inte ett dugg nu, det går fortfarande upp och ner men det blir stadigare och stadigare!

första tävlingennu är den beställd

Nu har vi beställt en hästlastbil, visst är den snygg?.
Kommer ungefär se ut såhär!


Bowling, min framtid?

Precis kommit hem ifrån Vallentuna efter att ha bowlat och kört skiten ur alla. *host*.
Tror jag fick ihop minst poäng utav alla faktist..

Träffade alla som rider i laget och sen en del andra vilket var väldigt kul. Lill tjejen som rider B-ponnyn i laget har visst brytit benet och inte kan vara med i första omgången, satan. Men vi fixar det med 3 ryttare! ;)

Första omgången går 26 mars på Södertörn ryttarcenter, goo vallentuna! :D

 Sommarpäls


Jag har märkt att Braven har börjat fått sommarpäls! Inte bara på det stället jag ringade in på bilden utan på flera ställen på kroppen. Hans päls blir så fin på sommaren så jag bara längtar tills hans får hela sin sommarpäls!

Har era hästar börjat fått sommarpäls redan? :)


kul med förändring
Vad tycker ni om dom nya "symbolerna" för våra namn? Lite kul med förändring? ;)

haha

Jag märker att ni gillar FAILBILDER på mig och mina hästar, haha. ;)
Så idag var Braven väldigt galen och hoppa upp i lu´ften, stegra, sparka och allt vad han nu kunde hitta på, han gav sig ju till slut och jag kunde rida på som vanligt och då var han jätte fin! :D

Nu kommer lite Failbilder från idag:


hihi, Damphäst♥

Nu kommer lite "finare" bilder från när jag red Braven och Roxi! ;)
ridpass

 

Först red jag ut med Toledo, skritt jobbade mest. I början var han jobbig och gick med huvudet jätte högt och inte alls ville, men i slutet blev han mjukare och faktist jobbade på bra. Travade lite också med honom och han jobade kvar. Det går bättre och bättre!

Efter det så red jag ut med Solle, skrittade honom mest och man känner verkligen hur hans energi håller på att bubbla ut genom öronen på honom, kan inte ens skritta nu... jobbade han iallafall lite när vi försökte skritta, tog också en liten trav och han sprang, han ville inte alls lyssna  utan bara springa, men jag kunde helt bromsa honom med benen så lite lyssnade han iallafall! :D


Frans fick tyvär vila idag då jag inte hann rida honom.


Nu ska jag iväg och Bowla med alla Vallentunare, hur länge som hellst sen jag bowlade, men det får gå som det går. ;)
Hörs sen!

 


header

Nu har vi haft våran ett tag och det börjar bli dax för en ny eller vad säger ni?

Vi är urkassa på det här så vi låter er sköta det här med header.
Skicka era headers till ponilovers@hotmail.com med namn och din blogg adress i.
Tävlingen avslutas när vi har fått in en header som vi fastnar för och vill använda.
Vinnaren får en länkning från våran blogg
.

Krav är
•ska finnas med, kontakta oss på ponilovers@hotmail.com

Tävlingen startar nu!


FAILBILDER

Nu bjuder jag på några FAILBILDER eftersom det var några som ville se det! ;)

Jag har en hel del failbilder faktiskt, mer än vad jag trodde, så ni får säga till om ni vill se flera! ;)


suck igen

Sitter hemma hos familjen Salmiranta som står i vårat stall och har precis ätit en god middag. MUMS.

Gjorde också en fasansfull upptäckt idag att mina älskade pikuer ridbyxor har spruckit mellan benen. Åh vad sur jag blir, dom ända ridbyxorna som jag använder eftersom att dom är så sköna.
Men iallafall så skulle vi köpa ett par nya idag innan vi åkte hit, men hittade inga, tyväär.
Köpte ett par nya Mountain horse ridvantar, likadana som jag har.

Man ser iallafall lite på bilden vad det är för några :)imorgon


Imorgon kommer jag hem till mina älsklingar, jag har saknat dom något otroligt! ♥


3månader3MÅNADER MED BÄSTA!♥


suck

Vet ni vad, jag har köpt för små grimmor....

Frans huvud måste ha växt? han har alltid haft storlek pony.
Solle var jag nästan helt säker att det inte skulle
funka på eftersom att han har storlek cob, dock fanns inte den storleken så chansade på dom här, men tyvär så gick det inte på någon av mina hästar.
Såå synd, dom är riktigt snygga!

Funtar på att antingen ha en bloggtävling och ha den ena som pris och sälja den andra, eller om Majsan kanske skulle kunna ha en av dom om man spänner in den till max.


Får se hur det blir med det, nu ska jag till stallet och rida.
hörs sen!

Träns från hööks

Tog en titt på hööks hemsida för att kolla på lite olika träns, och man kan faktist hitta snygga träns nu för tiden! Kolla på dom jag hittade, det är väl inget fel med dom? :)filmer... igen!


Imorse såg jag och Anna på film, igen... Vi såg iaf You again, det var rätt bra. Vi fick ett gott skratt, haha.

Nyss såg vi på The Tourist, den var verkligen skit bra! Jag älskar verkligen sånna där filmer när dom försöker "lura" en. Den var mycket bättre än vad jag trodde den skulle vara!

Jag rekommenderar dom här filmerna till er som inte sett dom, iaf The Tourist, den var sjukt bra! ;)


omkullridning i scandi

Tror att ingen har missat Peder Fredricsons omkull ridning nu i scandinavium, var man inte där så lär man ha läst det på ett antal bloggar eller sett det på webb-tv.
Såg verkligen läskigt ut, kan tänka mig hur man kunde höra alla där i scandi dra efter andan.

Man ser verkligen hur han satsar mot sista hindret, och inte tog tillbaka någonting.
Ibland förlorar man på att satsa för mycket.
Skönt iallafall att se att han klappar om hästen efteråt.
Hoppas på att båda klarade sig fint utan någon skada, och att hästen inte förlorade något självförtroende på det misstaget.

Man ser här, även dom bästa kan göra misstag!

För er som inte sett vurpan kan se den på Webb-tv HÄR    på tiden 01:46:50
fjällen dag 3Igår blev det inte så mkt bilder, vi hade så kul så att jag helt enkelt glömde bort att ta foton. Men igår åkte vi skidor i ÅRE med ida, ossi och evert. Det var riktigt nice! Vi fick gratis cola i backen och sen en scarf där det stod coca cola på (på sista bilden). Sen åkte vi hem och åkte skoter i storm, haha det var kul! Som ni kanske ser på sista bilden är vi helt inpuppade! haha ;)


FILM


Igår kollade jag och Anna på en film som hette Easy A. DEn var väldigt bra faktiskt! Jag kan rekommendera den till er som inte sett den än! Men ni som sett den vad tyckte ni? :)


Vicky´s tävlingsoutfit


Nu skiver jag om min tävlingsoutfit, men jag brukar variera kavaj, skjorta, schabrak, träns m.m. Men jag skiver om det jag har på bilden. :)

Ridhjälm: Charles owen
Kavaj: nån från Horze (brukar ha Pikeur)
Skjorta: syns inte så mkt men Pikeur
Handskar: Rockel, brukar ha vita
Ridbyxor: Pikeur
Ridstövlar: Mountain Horse
Schabrak: nått från strömsholm
Padd: Horze
Träns: Horze
Pannband: Swarovski
Sadel: Prestige
Sadelgjord: Lyckås

Här har jag en helt annan outfit som ni ser! Här har jag min Pikeur kavaj, tretorn stövlar (HAHA), schabrak från Hööks. Men det var nästan ett år sen! ;)


inför tävling

På min frågestund jag hade, frågade någon hur jag förberädde inför tävling. Så nu tänkte jag skriva ett inlägg om det! ;)
Dagen innan duschar och tvättar jag min häst/hästar om det är sommar förståss, om det är vinter/vår/höst brukar jag borsta extra noga och använda lite pälsglans. Ev gör jag flätor som jag sedan kan göra knoppar av dagen efter. Efter det smörjer jag sadeln, tävlinggrimman, tränset m.m. Sen packar jag alla grejer som jag behöver och lägger det i mina "tävlinglådor" i sadelkammaren. Exakt den här kom ihåg listan hänger i stallet, i mitt skåp. 

 • Sadel, kolla att sadelgjorden är med
 • Träns, kolla att tyglarna är med
 • Nummerlapp
 • Hjälm
 • Sporrar
 • Spö 
 • Kavaj
 • Plastrong
 • Hårnät
 • Stövlar (+ pådragare och stövelknekt om du behöver)
 • Tävlingsridbyxorna (om du inte redan har dem på)
 • Alla papper: Vaccinationsintyg, Grönt kort, ryttarlicens, häst/ponnylicens om det behövs, medlemskort i din klubb. För ponny även mätintyg och (på lokaltävling) registreringsbevis.
 • Meddelande till ryttare
 • Tävlingsreglementet om du har
 • pengar till startavgift om det är någon, ev obetald anmälningsavgift (om du är efteranmäld), lunch, godis, dricka, bensin o.s.v.
 • Grimskaft/lina ¨
 • Vattenhink
 • Foder till hästen
 • Borstar och svamp (ifall du vill svampa av hästen mellan klasserna)
 • Vass kniv (att t.ex. skära av grimskaft med om hästen lyckas fastna i transporten och inte går att ta loss på normalt vis)
 • Lindor, boots, strykkappor och vill ha det på framridningen.

 Efter jag packat åker jag hem för att packa alla mina saker (listan finns även hemma hos mig).

Sen på tävlingmorgonen går jag upp väldigt tidigt för att kolla att jag har med allt (hehe, jag är lite glömsk av mig). Sen åker jag till stallet packar in alla saker i bilen/transporten. Efter det gör jag iordning min häst/mina hästar, gör knoppar, borstar, sprayar på pälsglans, hovarna sätter jag på hovfett/hovlack. Sen sätter jag på täcken och transportskydd, och sen lastar jag! ;)

Sen bär det av till tävlingplatsen! ;)

påväg hem

Idag åker jag hem från NY så idag kommer inte bli någon uppdatering från min sida.
Men imorgon, då ni!


Fjällen dag 2

Idag har vi hunnit göra lite grejer iaf! Vi har åkt skidor sen halv 10 till 16. Sen har vi varit och handlat och sen åkte vi hem och bakade pizza (jag och Anna). Det blev väldigt lyckat faktiskt! Sen fick jag och Anna skrattanfall och låg på golvet och garva i säkert en kvart. Sen kollade vi på en film som hette the Illusionist, den var helt SJUKT bra! Kan verkligen rekommendera den till alla er som inte sett den! :)Här kommer lite bilder från dagen!

*Anna med sitt POKERFACE!*


*Annas hår lever sitt eget liv!*

MEGAPIZZA! (den första var större!) XD


svar från frågestunden del 2 med Vicky

Vilka klasser startar du Roxelina i ? :)

Svar:  typ LA:1, kommer bli lite högre iår ;)

 

Jag vet inte om du tävlat så mycket med Braven än, men ska du inte ut och tävla med han, snart?:D
Hur är Braven och Roxy's personligheter?^^

Svar: Jag ska tävla om ca 2veckor på gripens ryttarförening med både Braven och Roxi, Braven för första gången! ;)
Braven är urgullig, alltid! Fast han kan bli lite "sur" ibland, men nästa sekund är han väldigt happy igen!
Roxi är också väldigt snäll, men kan vara väldigt grinig och envis.
Båda mina hästars personligheter går liksom inte att beskriva direkt, men båda har stora, fina personligheter! ;)

Vem har gjort eran fina header? :)

Svar: http://jossanamigo.blogg.se/

Vad jobbar dina föräldrar som?

Svar: Min mamma jobbar som skolsköterska och min pappa jobbar som chef på en rehabliteringsklinik.

1. Vad vill du utbilda dig till i framtiden? :D
2. Om du var tvungen att ta över en av Elinas hästar, vem skulle du välja? (av solle och frans då)
3. Hur länge ska du har kvar roxi? :D

Svar: 1. Jag har faktiskt ingen aning. Får se vad som händer i framtiden! ;)
2. Det vet jag inte heller, båda Elinas hästar är så fina!
3. Så länge jag har tid till att ha två hästar.

Hej! jag har själv en fjording på färingsö, Abbe heter han. men iallafall, han är väldigt tjock, och vägrar att gå ner i vikt -.- eftersom att roxelina är så smal,har du några förslag på hur jag ska göra. han äter dock inte så mkt...
Tack på förhand!!!

Svar: Roxelina är rätt fet just nu, haha. Men jag brukar försöka hålla henne smal för att det inte ska slita på hennes ben och för att hon blir så mkt enklare att rida på då. Om hon är fet blir hon bara lat, haha xD.
Men jag kan ge några tips. Minska inte höt, det är viktigt att dom får i sig allt det hö dom behöver. Om du ska minska nått är det kraften. Men om du ger din häst mkt mat är det viktigt att hästen gör av med det också, annars blir ju hästen bara tjockare (som t.ex. på sommarbete, roxi kan inte vara där, för  hon blir för tjock) Sen är det viktigt att du rör på hästen så gott som varje dag, träningen ska vara varierad och kul för hästen, för på så sätt vill hästen verkligen arbeta. :)

1. vilken är din favorit hästras?
2. vem av dina hästar gillar du mest? :)

Svar: 1. Jag har ingen favorít direkt, men jag är förtjust i welshar! ;)
2. Jag gillar båda precis lika mkt! :)

Kommer veckans snyggaste ekipake upp varje söndag eller hur är det ? :)

Svar: Det kommer ut varje söndag!

Hur hittade du braven?
Hur länge har ni haft den här bloggen?
Hur länge har du haft Roxelina?

Några frågor i alla fall;)

Svar: Jag följde ju Linns bdb. Men en dag hittade min pappa en annons (hastnet.se) på honom och sen visade han mig. ;)
Vi har haft den i snart i 3månader!
Jag har haft Roxi i 3½år. :)

Hejsan:)
I vilket pogram redigerar du dina videor?
Och hur gör du när du "tar ut" bilder ifrån ett filmklipp?? :D

Bästa bloggen:D <3

Jag redigerar mina vidos i Windows Movie Maker, sen står det när jag jag redigerar en knapp nästan längst upp på sidan "ögonblicksbild". Då klickar jag där, haha bra förklarat? ;)Present till S&F

Idag tog vi en tur ut till Nicole, Vi stannade vid en häst affär och åkte förbi farmen där hon jobbade,efter det så åt vi middag på en resturang.

Såg några riktigt fula schabrak, och om man vill vara cool så kunde man också köpa matchande grimskaft till en ur läcker grimma.

Fanns ett ganska stort utbud på grimmor.


Raffade iallafall åt mig 2 Eskadron grimmor och en vatten skrapa. Rosa såklart.


Efter att vi varit i hästaffären så åkte vi ut till Farmen där Nicole jobbar.


Här får hästarna simma då och då.


svar del 2

Ställ en fråga HÄR.

Anonym
Hur mycket kostar det för dig/dina föräldrar med hästarna, i månaden?
Vet inte exakt, och tänker inte ta upp pengar på bloggen.

Alexandra
jag har hört att converse är billigare i NY, är det sant? (:
varför började du rida?
Japp, det stämmer.
ja vet faktist inte, tror det var min mamma som träffade sin gamla kompis i en mat affär och hon hade en shettis som jag skulle få rida lite. Sen började jag på ridskola.

Clara
vad jobbar dina föräldrar med? :D
Pappa jobbar med fastigheter och mamma driver ett stall.

Anonym
vad är det högsta du har hoppat på enstaka hinder?
vilket häst tror du skulle kunna hoppa högst klasser/enstaka hinder?
Med solle 140cm och frans 125.
Av mina menar du? Då är det Solle.

Hilda
1. Betalar du eller dina föräldrar alla grejjor till hästarna?
2. Hur länge ska du ha tolle?
3. Vad är dina mål med hästarna 2011?
4. Var det du som vann skol DM i hoppning för något år sedan, när det satt en lapp i tappen som det stog typ: Grattis till Elina Mellberg?
1. Nej det gör dom inte.
2. Vet inte riktigt säkert.
3. Har svarat på det tidigare, men med Frans stadigare rundor i LA-MSVB och Solle stadiga rundor i LA och MSVB och kvala MSVA.
4.Nej skol DM har jag inte vunnit, men däremot så hade nån lärare klippt ut tidningsartinkeln där det stod att jag och Frans vunnit DM 2009 och satt upp i lärar rummet.

Ebba Eliasson
Har du/haft/vart på G med nån kille? :)
kram! Er blogg är bäst! :)
Jag har varit på G, men det var ett tag sen jag hade.
Tack så mycket! :)

Matilda
Hur uttalar man "Misteur du Gasseau"? :)
Pinsamt nog så vet jag inte det själv.
Men jag brukar säga "Mister du Gasså" :)

Anonym
hur lång är du?
tycker du jacob från ponnyakuten är snygg?
hur hinner du med alla hästar + skolan?
158-160 där någonstans.
Han är inte ful, men jag tycker inte han är så snygg, finns mycket snyggare en han.+ han ser väldigt liten ut.
Hahah, det gör jag inte, men det är väl för att jag inte försöker?, Men håller på att skärpa mig med det.RSS 2.0