svar på pris

Är intresserad av båda luvorna, hur mycket hade du tänkt ta för dem? :D

Hade tänkt runt 80 kr/st, båda är helt oanvända. Sen får även köparen stå för frakten! :)

/Elina

Ny luva

Pappa var en sväng til upplands väsby idag för att köpa lite grejer till husbilen, så bad honom åka förbi stockholm ridsport för att köpa en luva till Solle. Det var lättare sagt en gjort att förklara via telefon att öronen inte får vara för stora/för små osv osv. Han kom iallafall hem med denna lamicell luva, så nu får vi se om han har lyckats eller inte med rätt storlek! haha.


Jag säljer även dessa luvaor, en glengordon och en horse wear, så om någon är intresserad hör av er! :)


/Elina

Mot vingåker

Nu blir det att packa skåpen för Frans och Solle, klockan 4 siktar vi mot att rulla från stallet. Har fått äran att rida Frans i helgen eftersom att han håller på som han gör med Jossan så det ska bli kul. Har inte hoppat honom på flera veckor och inte ridit honom heller så igår var första gången på en evighet! Så ikväll när vi kommer fram så ska Frans ridas igen och Solle får gå ut och gå. Vill ni se startlistor för alla klasserna  samt online resultat så finns det HÄR.


/Elina

det här ska jag göra idag:

Vaknade nyss, det är redan 36 grader på min baksida, haha. Idag ska jag städa hos kaninen, fylla på mat till ketterna, städa mitt rum och mycket mer innan kl 12. För då ska jag lunchfodra mina hästar och packa allt, för imorgon blir det 3-dagars meeting! :D



/Vicky

olika bett

Anonym om nytt bett:

Hej Viccy!
Vore jätteroligt om du kunde skriva ett inlägg om hur Roxi är att rida och framförallt om hur hon är i munnen. Min fjording är nämligen stark och jag har provat olika bett så det vore kul om du förklarade vad du har testat för bett och vad som har funkat för er två.
Love

Svar: Självklart kan jag göra det, rolig idé :)

Roxi är väldigt framåt att rida, oftast rätt spänstig. Har ibland rätt svårt för att få under sina bakben och är alltid stark i handen. Men hon kommer alltid att vara stark, mer eller mindre. Men hon är väldigt uppåt att rida oftast, känns som man är i uppförsbacke. Kanske låter konstigt men det är så jag upplever att Roxi är när jag sitter på henne. :)

Betten jag har testat är Pessoa, Pelham, Hakamore, 3-delat och 2-delat vanligt bett, bridong.

Betten som funkat att rida ut på och hoppa med, är pelham och hakamore. Lyssnar väldigt bra och blir inte lika stark.

När jag rider dressyr har jag alltid haft valigt tre delat, hon är jätte fin i stallet men blir väldigt stark i galoppen. Därför sa Lena att jag skulle testa bridongbettet och det gjorde jag idag. Det var enorm skilland, hon var inte alls lika stark i galoppen, det räckte med att man pilla lite med fingrarna så kom hon tillbaka i den fina formen hon haft i traven. Äntligen något som funkar! haha xD

Hoppas du fick lite hjälp från mig! ;)



/Vicky

snart stallet!

Om en stund åker jag och pappa till stallet. Ska testa rida Roxi lite barbacka med nya bettet och känna lite på Braven. Hörs senare! ;)


En idolbild, gjort av: Emelie Benediktsson

/Vicky


lite mera bilder!

Nu kommer lite bilder mer bilder som Amanda fotade på mig och Braven för några dagar sedan! :)

Han var väldigt konstig i traven det där ridpasset, ville inte riktigt komma upp, om ni förstår, så ta hänsyn till att jag rider honom ganska låg ibland. Jag varierar hans form ganska mycket under ett ripass. :)



/Vicky

Anna in the house

Tja fan, Anna här..
måste bara få säga att det är väääldigt varmt men det har ni säkert märkt.. sitter hos Vicky och vi har den efterlängtade så kallade "sociala timmen"

Tack för mig, glöm inte att dricka ordentligt!



Kram Anna

nytt bett

I förmiddags var jag och anna i stallet, sköljde av Roxi och Braven, sen tog vi bort Braven i sommarhagen. Efter det åkte vi direkt till Hööks i kungens kurva och köpte ett bett och en tävlingtröja. Pappa köpte även lite andra saker till poolen. Resten av dagen har jag och Anna legat i poolen på madrasser, jag har blivit brun! Haha :D

Jag köpte ett 3-delat Bridong bett till Roxi, som Lena ville att jag skulle pröva. Eftersom ingen jag känner har ett sånt bett, fick jag köpa ett ;P



/Vicky

RÄDDARE I NÖDEN, KRIGARE TILL DÖDEN

Tycker att det är så himla roligt att några av er verkligen ser hur svår riden Solle verkligen är. Det tog mig ett halvår att kunna galoppera 1 varv på ridbanan och att hoppa ett hinder och ha kontroll fanns inte. För varje dag som går så hittar vi varandra bättre och bättre. Det som är med Solle är att han är super het, super känslig. Dvs;

•Jag får inte bromsa honom med tyglarna utan bromsar jag så har jag bara stöd och rider honom med benen in i avsaktningen vilket tog sjukt lång tid att lära sig.

•För Solle spelar det ingen roll om hindret ligger på 80cm eller 180cm, gör jag fel, då menar jag sitter lite snett i sadeln, bromsar för mycket, han går för fort osv. Så stannar han. Så ni förstår ju att man inte har mycket utrymme för missar.

•Är jag för kontrollerande mot honom så stoppar han, alltså måste jag sitta helt stilla och bli klar i handen 3 galopp språng innan hindret, alltså kan jag inte sitta och dribbla honom in i hindret för att hitta rätt avstånd.  (Vilket man ska på alla hästar egentligen) Dessa missar gör jag fortfarande.

•Han har sina bra och dåliga tävlings helger, ibland funkar ingenting mellan oss och vi går ut från banan med massa pet, nåt stop osv. som det tillexempel var på skogslotten. Men det är bara att ta nya tag, det är bara att acceptera att det blir fel mellan oss ibland.

Det här är inget dåligt, jag tycker att det är super att han är såhär. Och med att jag berättar det här så betyder det inte att han tjurar ut, han är min hjälte i vissa situationer. Gör jag rätt kan han tamefan hoppa långt ifrån och vi ligger stort, kommer vi nära så vänder han ut och in på sig själv för att klara hindret. Han är ingen häst som vill slå sig, så gör jag missar så stannar han, rider jag rätt så fixar han det. Han är den bästa ponnyn jag haft, svår men rider jag rätt finns han alltid där och kan rädda. 

 Tänk vad jag lär mig på honom när han är så svår. Får ofta kommentarer av tränare att om jag kan rida honom, kan jag rida vilken häst som hellst efter, dom säger också att Solle klassas som en av sveriges svåraste ponnyer. Det var dem kommentarena som höll min motivation uppe till att fortsätta med honom i början även fast allt kändes skit.

Den här texten kom på ett mejl till oss för några veckor sedan och jag blir så himla glad när jag läser detta, det är så jag ryser i hela kroppen faktiskt!

Hej, jag är egentligen dressyrryttare men jag måste bara säga att jag tycker att du är en grym ryttare och att jag älskar hur du rider. Nu för tiden när man tittar på dom flesta hoppryttarna så rider dom med 0 känsla fast dom har oftast en en snäll häst som ställer upp hela tiden. Men det jag älskar med just dig och Solle är att du har en lite svårare häst som du inte gett upp med och idag är ni ju helt outstanding!, i vanliga fall är det alltid hästen som finns där för ryttare hur dåligt den än rider men i erat fall så är det du som alltid funnits där för honom och tillsammans har ni bara blivit bättre och bättre. Aja, iallafall så kan jag erkänna att jag också är väldigt svag för isabellfärgade ponnys så det kan ju vara därför jag tycker om er så mycket x) Ända sen jag börja rida har jag alltid haft isabellfärgade ponnys (NÖRD), Men meningen till att jag skickade det här mailet igentligen var för att jag ville länka en liten film som jag gjort om er :)

http://www.youtube.com/watch?v=idaam6W3YyA

M.v.h. Elin Beijbom, http://crazyponies.blogg.se/

Jag kan tyvärr inte se filmen vilket är jätte tråkigt, så om du läser det här Elin så får du gärna skicka filmen direkt från datorn om det går! :)

/Elina

Vinrött


Tror att denna lilla outfit skulle vara grymt snygg på Solle. Vinrött schabrak och mössa med guldpassboal, samt ett matchande guldigt swarovski. Enkelt och stilrent. Tror ni han skulle passa i det? :)
/Elina

Startlistor

Gripens Ponny Meeting i Strängnäs, Startlistor:

Fredag Roxelina:



Fredag Brave Heart:



Lördag Roxelina:


Lördag Brave Heart:


Söndag Roxelina:


Söndag Brave Heart:


/Vicky

Ultuna

Idag har jag spenderat nästan hela min dag på Ultuna, nej inte hela, några timmar där iaf xD. Vi kollade Bravens tand/bihåla för om medicinen har haft nån effekt. Det hade den! Man såg på röntgenbilderna att den lilla infektionen var 3gånger mindre, så han är helt bra nu! Fast vi ska kolla om ett halvår igen bara för säkerhetens skull.

Så nu kan jag göra allt roligt jag vill i sommar! :'D

Ni ser ärret under hans öga:


/Vicky

Kampen om schabraket kan börja

Jag och Victoria har länge pratat om att köra en tävling, alltså att jag ska starta en dressyr tävling och hon en hopp, vinnaren får ett Shockmöhle schabrak. Nu har vi bestämt att vi ska göra det. Vinnaren ska avgöras såhär; Den med lägst poäng när man plusat ihop sina placeringar vinner. Alltså om Vici tillexempel vinner dressyren och jag kommer 2a, och om jag sedan vinner hoppningen och hon kommer 3a så vinner ju jag eftersom att jag får 3 poäng (1+2) och hon får 4 poäng (1+3). Hoppas ni förstår. Tävlingen ska iallafall äga rum i LC eller LB, vi har inte riktigt bestämt det än. Tävlings plats är inte heller riktigt bestämd än, men dessa funderar på;

Hopp plats
Edsbro ryttarförening, 13 Augusti.
Roo gård ryttarklubb, 20 Augusti.
Ekerö ryttarförening, 27 Augusti.
Roslagens rid och kör klubb, 28 Augusti.

Dressyr plats
-
-
-
-
-
-

V
em tror ni tar hem schabraket? Elina&Solle eller Victoria&Braven?


/Elina

underbart

Här kommer lite bilder från träningen idag, hon var helt underbar verkligen! Ulrica hade aldrig sett henne så fin, hon var mjuk och spänstig.  Man kände redan i skritten att hon lyfte benen onödigt högt, synd att jag inte fick bild på det, haha ;D. Jag prövade också att samla henne lite i traven och det gick super!

I slutet red jag LA:1 i ridhuset, jag gissar att den ritten hade varit runt 65% på tävling. Jag är väldigt bra på att lista ut sånt! :)

Det var väldigt länge sen jag hade en sån bra känsla!
.
Det är helt omöjligt att förklara hur mycket min lilla fjording betyder för mig.

/Vicky

Svensk sommar

Herregud vilken varm dag. Har bara varit ute och solat o badat hela dagen med Mio. Eller hela och hela, var i stallet imorse och red igenom på Tolle, han var jobbig i början men blev bara bättre och bättre ju längre jag red! :) Nu ska jag snart ta cykeln upp till stallet med Mio och Linnea för att skritta ut på Frans, Solle och Abo. Karin är även i stallet så hon ska nog skritta med oss också! :) Bloggar mer senaree, hare braa :)

Man ska inte gnälla på värmen när det lika gärna kunde sett ut såhär ute!
/Elina 

Roxelina <3

Jag älskar er bloggläsare, ni säger så snälla och positiva saker, speciellt om mig och Roxi. Det gör mig så glad, det gör verkligen min dag, jag kommer gå runt med ett stort leende på läpparna hela dagen. :')

Jag har verkligen kämpat med min lilla fjording, efter snart 4år börjar det faktiskt löna sig. Vi har ridit Div 1 i dressyr, Tävlat Fjord-SM snart 3år i rad och är kvalade till Nordiska Mästerskapen för fjordhäst. Nu när jag kommer på tävlingar, vet jag att vi har en chans att vinna, det hade vi inte förut.

Roxi är min stjärna, och kommer alltid att vara det. ♥



/Vicky

Min första MSVA

Sådärjaa, nu har jag anmält till min första MSVA någonsin. Den äger rum på Edsbro den 17 juli. WOHOOO. Jag har anmält MSVB och MSVA så får vi se, känns det inte bra i MSVB så hoppar jag inte MSVA utan isåfall en till MSVB :)

Bild från Edsbro.
/Elina

tävlingar i sommar

Jag tänkte eftersom ganska många frågat, så tänkte jag skriva vilka tävlingar jag ska vara med i sommar:

*
1-3juli Meeting på Gripens Ryttarförening (Brave Heart & Roxelina)

* 8-10juli Fjord-SM i Örebro (Roxelina)

* 25-30juli Fjord-NM i Oslo (Roxelina)

* 4-7augusti Morgan Riks i Vetlanda (Brave Heart)



/Vicky

bilder från en träning

Här kommer lite bilder från träningen med Roxi för ett par dagar sedan. Det gick bra och Ulrica tyckte att hon såg riktigt, riktigt fin ut, men jag hade inte en jätte bra känsla. Det känns som jag aldrig får det numera, jag får sänka kraven på mig och henne, så kanske jag blir nöjd någon gång. :P ;D


Duktig ponny♥

/Vicky

hopptävling i stallet 2007-10-21.


/Elina

7saker ni kanske inte visste om mig

Tänkte skriva 7 saker ni kanske inte visste om mig! :

~ Jag har inte ätit fisk på 10år.

~ När jag var liten hatade jag mitt hår och försökte klippa det/dra bort det många gånger, haha våldsam unge!

~ Efter bara två år med Roxi, var jag nära på att sälja henne.

~ Det var Elina som fick mig att börja rida.

~ Jag är mer än 50% Finsk.

~ Jag blir kallad Räkan av Elina, min syrra och några kompisar. Väldigt irreterande -.-

~ Mina kompisar beskriver mig som galen, flummig och att jag är den som får alla att skratta. Det har jag nog aldrig visat på bloggen.



/Vicky

MSVB 2a

/Elina

Ridsport ponny cup

/Elina

Uppvärmning skästa film LB

/Elina

mitt hår. ;P

Anonym om Fina bilder!!:

Näst sista bilden va ju skönast! :) har du naturligt lockigt hår? De va skitfint iaf!

Svar: Japp mitt hår är naturligt lockigt, så TACK! :D


Jag & Hanna på skolavslutningen! :)

/Vicky

Fina bilder!!

Nu kommer väldigt fina bilder på mig och Roxi, jag redigerade dom lite.. Hoppas ni gillar dom! :D




/Vicky

röd outfit ;D

Här kommer lite bilder från när jag red Braven idag som min pappa tog. Även fast jag tyckte att det inte alls kändes bra, så ser han ganska fin ut, men som vanligt är det alltis känslan som räknas! :)

Jag har även märk att när jag galopperar så faller jag lätt fram, jag får se till att öva på det! :)



/Vicky

resultat

Sitter just nu i husbilen påväg hem efter en grymt rolig helg! Resultatet i dagens MSVB vart 1 stopp, jag red iväg honom på 8an lite för mycket när vi låg lite stort, men han kändes grymt fin. Kom 2a på det. Men kan inte skriva mycket nu för batteriet på datan håller på att dö. Men senare när jag kommer hem så laddar jag upp film från varje klass denna helgen. Hej så länge!

/Elina

Lördag!!

Anko hade feber och frossa, så det blev ingen fotografering. Men det var nästan lika bra, Braven var jätte konstig, stel och han ville inte riktigt ta ut steget ordentligt. Såå nu blir det en hel del tömkörning framöver, för att han ska få arbeta utan sadel och mig på. Jaja jag kan prata mer om det här senare iaf! ;P



Sen red jag Roxi barbacka och tog massa fina bilder! :D



Ni får se flera snart! ;)


/Vicky

fotografering på G

Jag åker snart till stallet, idag kommer nämligen Angelica och fotar mig och Braven! Jag hoppas han har en super dag, för då är han så fin! Jag tror att det blir en vit eller vinröd outfit! Haha, tänkte bara berätta det! ;P

Hörs sen!


Jag älskar min Bravis♥

/Vicky


om tävlandet

felicia om lite bilder:

hejhej! vad fin han är. men varför utnyttjar inte du hans talang? han har SM kvalité och du tävlar ganska sällan på han. varför tar du inte nytta av hans talang och kräver lite av honom?

Svar: Tack! :) Du läser alltså inte bloggen så ofta va? :P Han har haft rygg problem, det tog oss 6veckor att komma igång igen efter det, sen blev han "opererad" i bihålan men det visar sig bara vara en infektion i en tand, det tog 2veckor att komma igång igen. Så vi har haft lite otur, jag har tävlat 3gånger, men det har inte gått något vidare, men den senaste månaden känns det som alla bitar faller på plats. Jag vill inte egentligen tävla fören det känns som vi är redo för det, men nu är vi faktiskt det. Vi ska på Gripens Meeting nästa vecka, så nu gäller det! ;D



/Vicky


kvalad MSVA

Resultat LA.
Han kändes super fin och hoppade som en gud, tyvärr så tog jag för mycket i honom in mot kombenationen så det blev tyvärr ett stopp in vilket kändes sjukt onödigt. Men men. Jag var super nöjd med honom eftersom han var sjukt fin och det var så klockrent mitt fel.

Resultat MSVB- Ridsport ponny cup.
Kan inte beskriva hur fin han var och hur perfekt rundan var, helt sjukt. Kom rätt på varje hinder förutom första i kombenationen där han kom lite i botten, men det behövdes nästan för att han skulle hoppa bra på B hindret. 10an hade i stort sätt alla rivigt men Solle klarade det galant. Inte i en bom och nolla i en maxad MSVB- kvalad MSVA. Jag gick ut från banan och lärde mig omhoppningen. Det var 5 D ponnyer till omhoppning, och det var inte lätt konkurrens, 2 av dom tävlade i globen 2010 så ja, ni förstår ju. Jag gick in först med Solle och siktade mot nollan, inga speciellt snäva svängar, inget race, utan samma tempo som grunden. Vi satte en klockren nolla på en banan som låg på 125 och vissa på 130. Det räckte till en 3a placering i Ridsport ponny cup samt i klassen.



Filmer laddar jag upp imorgon.

/Elina


lite bilder

Här kommer lite bilder som Amanda tog på mig och Braven idag!

På dom här bilderna travar jag igång och då rider jag alltid honom i en låg form, resten av bilderna kommer senare i veckan! ;)
Vicky &amp; Brave Heart
Vicky &amp; Brave Heart
Vicky &amp; Brave Heart
Vicky &amp; Brave Heart
Vicky &amp; Brave Heart
Vicky &amp; Brave Heart
Vicky &amp; Brave HeartVicky &amp; Brave Heart
Vicky &amp; Brave Heart
Vicky &amp; Brave Heart
Vicky &amp; Brave Heart
Vicky &amp; Brave Heart
Vicky &amp; Brave Heart
Vicky &amp; Brave Heart<br /> <br /> Laddar upp resten senare, bara att det var så JÄÄKLA många så jag orkade inte sitta och fixa 257 bilder på en &amp; samma dag! :)<br /> <br /> Vicky: nästa gäng med bilder kommer senare i veckan =)

/Vicky

min midsommar

Har ni haft en bra dag? Det har haft iaf! Jag åkte till stallet vi halv 11 och sen kom Amanda och fotade mig och Braven, han har haft bättre dagar, han var rätt pigg men han lyssnade inte så jätte bra. Men det gick helt OK ändå, är nöjd. :) Sen åkte Amanda hem och jag städade i stallet lite, sopa, plocka undan grejer osv. Sen fixade jag hästarnas mat och massa annat. Efter det tog jag en uteritt på Roxi, hon var skit pigg och vi tog en snabb galopp på ena sidan av grannstallets sommarhage, det var riktigt härligt!

Sen tog jag ut Abo i sommarhagen och åkte hem med min pappa. Åt lite mat, hade inte ätit på 8timmar, hehe. Nu sitter jag här, har kollat på två filmer. Det är faktiskt skönt att bara lite ifred ett tag och bara ta det lugnt! Fast det är ganska udda att sitta ensam på midsommar, HAHA!

Jag bloggar säkert senare, så vi hörs snart!





/Vicky

midsommar

Det är midsommar idag! Vi får massa gäster ikväll, faster, kusiner, syrrans pojkvän och Tommy. Men nu ska jag snart åka till stallet, Amanda kommer och fotar mig och mina hästar. Hon kommer vid kl 11. :D

Vad ska ni göra idag? :)



/Vicky

en rolig grej!

Jag tänkte att jag kunde göra en liten rolig grej. Om du skickar din bloggadress i en kommentar, så kollar jag in din blogg. Sen väljer jag ut dom 5bästa bloggarna jag läst, som jag länkar här på bloggen och skriver lite positiva saker om.

Det blir lite roligt för er och för mig! ;P



/Vicky

Bra start

Tävlings helgen börjar bra. Nolla  och en gulblå. Det var en bedömning A vilket betyder att alla på lika många fel kommer lika placerade. Alltså alla med 0 fel vann. Han kändes super fin på bettet och var mer ärligt stark, han drog inte ihop huvudet som han kunde göra annars. På första hindret går det en gubbe ivägen så jag får skrika akta, dock syns inte att jag hoppar första hindret på filmen då pappa inte riktigt hajade att jag fått start signal. men sen annars gick det bra, kom stort på 3an som ni ser, men det skötte Solle själv, dock hängde inte jag med sådär jätte bra tyvärr, men annars var jag jätte nöjd med rundan och det kändes jätte bra som uppvärmning.  Ni kan även se på filmen att Solle har knoppar och luva på sig, samt ser ni hur han gick med tredelat! :)



/Elina

spöregn

Jag kom hem för ett litet tag sedan, jag cyklade till stallet, i spöregn! Jag blev helt genomblöt, haha. Jag tog in båda hästarna, torkade dom lite, la på ett fleecetäcke och gav dom lunchhö. Sen böt jag även vatten till dom. Dom kommer få stå inne ett litet tag nu, sen åker jag dit och tar ut dom om det slutat spöregna. Alla hästar fick komma in, så dom har sällskap där inne. ;D


Bilden är tagen dagen efter jag fick honom. :)

/Vicky

bangång check

Har precis varit ute och gått banan i detta äckliga regn väder. hela banan är vatten fylld, galet. Men iallafall, det var inget komplicerat med banan, väldigt lätt, fast det är ju lokal så det ska inte vara så svårt. Uppdaterar er senare på resultat, ska dra till stallet nu för att klä på mitt hjärte gull. Ska även för första gången tävla honom på tredelat, så behöver jag kommer jag göra halt mellan hindrerna, lägga volt osv.


/Elina

framme

Nu är hästarna in packde i stallet. Det är inte tält boxar utan boxar i stallarna på gården. Vi fick stå i ett stall med några boxar, ett gammalt men väldigt mysigt stall. Inatt är det bara våra hästar som står där, dom andra kommer imorgon! :)  Såhär ser det iallafall ut.


/Elina

Bättre sent än aldrig

Bättre sent än aldrig, nu rullar vi från stallet mot Skästa. TAGGGGAAAAA!


/Elina


Svar på frågestunden del 3 vicky

Hur många hästar provred du innan du bestämde dig för Roxi och varför valde du just henne?



Jag provred 3hästar innan Roxi. Jag tyckte inte om fjordingar just då, men jag tyckte att Roxi var så fin så jag övertala pappa att jag skulle få provrida henne. Och så fort jag såg henne, kändes allt bara så rätt. Även fast alla sa att jag inte skulle köpa en fjording, så lyssnade jag inte, det var bara hon jag ville ha. :)

Här är en av bilderna som fanns på annonsen:






Vad har du för kamera? :p

Och vem av dina hästar är bäst på hoppning? :) Och vem gillar hoppning mest? ;)



Jag har en Nikon D60! ;D

Braven tycker det är roligast att hoppa och han är även väldigt bra på det! :)





Beskriv Braven i sättet och hur du tycker om honom ;)
När du är på tävlingar, känns det som att alla kollar eller viskar om er? ;)



Braven är helt underbar på alla sätt och vis. Han är snäll, gullig, busig, men han kan också vara ganska grinig och jobbig. Men för det mesta är han så charmig. Det känns som han alltid är positiv och jag älskar det. Han har en underbar personlighet, jag har aldrig träffat en häst med en sån stor personlighet, han är speciell, unik.

Visst tror jag att folk pratar och tittar på en. Men jag tänker inte på det speciellt mycket. Jag är där för att ha roligt med honom! :)



Hur mycket kostade Braven och Roxi? :)



Som jag har sagt tidigare, jag vill inte ta upp pengar på bloggen. Jag vill inte att alla ska börja klaga för att jag inte vill berätta det, jag har faktiskt anledningar. :)



 

När fick du din första ponny?? Fett bra blogg föresten! Du och Roxi visar verkligen svenska folket att fjordingar inte alls är tröga och tråkiga :D




Jag fick min första ponny 2006. :) Haha tack så mycket!!! :DD






Innan du köpte Braven, hur många prenumeranter samt unika besökare hade ni då? :)




Jag hade inte bloggen innan jag fick Braven, jag skaffade den kanske tre dagar efter. Men jag minns att första dagen vi hade bloggen hade vi iaf 367st unika besökare, nu ligger det runt 1000per dag. :)

/Vicky


Packa och packa och packa osv

Just nu håller vi på att packa allt i husbilen. Mycket som man ska packa, både ridkläder och vanliga kläder. Strax tar jag och Jossan fyrhjulingen upp till stallet för att packa allt i sadelskåpen, alltså så kommer det inte komma några inlägg från min sida förens vi sitter i bilen påväg. Tur att man har trådlöst internet iallafall! :) Men somsagt så kommer ni inte få några inlägg för ens vi har åkt. Så ni får hålla ut ett tag. Skulle gissa på att vi rullar ca 4-5 någon gång! :)

Hej så länge.
/Elina


start nummer inför helgen

Åker somsagt till Skästa ridcenter imorgon, midsommar hopp grej där. På torsdagen är det en Lokal hoppning där jag ska hoppa en LB med Solle, startar nr 24 av 27 starter och 6 placerade. på fredagen startar jag LA och MSVB som även är ridsport ponny cup. I LAn startar jag 19 av av 32 starter och 8 placerade och i MSVB startar jag som nr 5 av 26 starter och 7 placerade. Och på söndag startar jag bara en MSVB där jag startar som nr 3 av 5 starter och 2 placerade.

Vill ni se hela starlistorna och startlistor för alla klasserna så hittar ni det HÄR.

/Elina

Skillnad på billigare och dyrare.

Idag när jag stog och fifflade ihop mina träns som bara hängt ett tag och satte på och bytte bett på dom olika tränsen så kände jag vilken skillnad det igentligen är på lädret. Rider för det mesta med mitt pullar träns från hööks där jag haft ett tre delat och mitt dyon träns med pelham på. Bakom de tränsen har jag ytterligare ett hööks träns och ett GG träns som jag inte använt på ett tag. När jag stog där och smörjde (Ja ni hörde rätt, jag smörjde) så tänkte jag på vilken skillnad det var mellan hööks läder och dyrare läder. Hööks läder är lite plastigare, hårader och känns inte riktigt som läder. Medans Dyon och GG är mjuka och sköna och man känner kvaliten i lädrena. Jag menar inte att hööks har dåliga träns, utan vilken skillnad det igentligen är när man står där med ett lite billigare och ett lite dyrare träns! :)


/Elina

träning för Anna Salin

Jag kom hem för ett litet tag sen, jag ska till stallet igen om 10minuter. Jag tränade med Braven för Anna Salin, och det gick faktiskt bättre än förväntat, jag tror jag till och med hoppa 100-110cm. Haha jag har blivit så rädd för att hoppa, när jag var liten var jag inte ett dugg rädd. Men nu tycker jag allt är obehagligt, fast det har blivit väldigt mycket bättre sen jag fick Braven! :D

Linnea tog foton. Så när hon har skickat dom till mig, visar jag er! :)


Första gången jag hoppträna med Braven, då såg det nog inte speciellt vackert ut, haha.

/Vicky

Solles pain in the ass dag.

Idag var Solle pain in the ass, bara sprang, hängde i handen och ja som han kan vara. Då var det ju super bra att jag hade Anna där som talade om för mig vad jag skulle göra. Det är faktiskt av dessa lektioner när han visar sin mörka sida som jag får ut mest utav :) Det släppte lite i slutet och jag hade kontroll på honom vilket kändes jätte skönt. Vi kom även överens om att jag ska prova att tävla honom på tre delat nu i helgen eftersom att han blir "bättre" stark på det. Fick även låna en tjockt två delat gummi bett som jag ska testa rida med imorgon lite innan vi åker. Tanken med det bettet är eftersom att det är så tjockt så vill vi att han tar mer stöd i bettet,  det kan bli jobbigt i början men det lönar sig i längden! :)

Sitter just nu vid köks bordet och bloggar medans jag är social med Ida som är här på besök från stallet och mamma. Mat dags nu, sen bär det av till stallet igen för att göra Toledo lite ren tills dom kommer. :)


/Elina

Anna träning

Nu ska jag åka mot stallet, Anna kommer ut som ska hålla lite lektion, haha ungefär 6 personer som vill rida för henne idag så hon delar upp det. Har även precis kommit på att imorgon åker vi till skästa. Tiden går alldeles för fort, så sadelskåpet ska rullas fram idag och börjas små fyllas. Hörs senare.

/Elina


svar från frågestunden del 2 vicky

Tjock text = Frågor
Smal text = Svar



Vad är det högsta du har hoppat?
Favoritfärg?
Vem av dina hästar är svårast att rida?
Med vem av dina hästar har du fått mest procent med?

Superbra blogg, kram!:)



Det högsta jag hoppat är 125cm :)
Min favoritfärg är blå! ;D
Braven är helt klart svårare att rida än Roxi!
Jag har knappt tävlat med Braven, och dom gångerna jag gjort det har det väl inte gått sådär super bra. Så jag har haft 71% en gång med Roxi. :)

Tack! :D



Hur lång är du?



Jag är 164cm lång. :)



Hur länge har du haft Roxi? Hur länge till ska du ha henne? Hur högt har ni tävla i hoppning och vad är det högsta ni tävlat i dressyr? :)
Har du några mål med henne iår? Vad är dina mål med Braven för iår? Vilka klasser har du tävla med han hoppning och dressyr? :)
Superbra blogg :)


Jag har haft Roxi i snart 4år. Jag har kvar henne så länge jag har tid för att ha två hästar. Det högsta jag tävlat med henne i hoppning är LB och i dressyr upp till Div 1.
Jag har redan svarat då dom här frågorna tidigare. Men med Roxi är mitt mål att bli topp 3 på Fjord-SM och bli juniormästare. Sen var ett mål förut att bli utagen till Fjord-NM och det har vi ju redan klarat. :) Med Braven är målet i år att få bra resultat i LA klasser, men senare hoppas jag på att vi ska komma till SM. :)

I år har jag bara tävlat med Braven tre gånger i dressyr, då var klasserna LB:1 och LA:1. Jag har inte tävlat med honom i hoppning än. :)

Tack! :D




Vilken hästtransport har du??



Jag har en röd Thule Grand Prix.






Varför köpte du Braven?
vad har du för mål med honom?
ska du sälja honom nångång, isåfall när? och för hur mycket?



För att jag fastna för honom.
Står längre upp.
Jag köpte honom nyss ju, jag kan inte säga när och för hur mycket jag kommer sälja honom för, om jag äns kommer sälja honom. :P



Hur högt har du hoppat med Braven?
Hur högt har du hoppat med Roxi?


Högsta med Braven är 100cm
Högsta med Roxi är 110cm




Hej Vicky!
vill bara säga att du är super duktig med dina ponnysar och allt i stallet!!
du snackar ofta om att din pappa hjälper dig men inte din mamma, varför ?



Tack så mycket! :D
Min mamma är med ibland, men hon jobbar, sen så fixar hon en hel del här hemma också. När jag behöver henne, så ställer hon upp. Men oftast finns pappa och hjälper till.

Men min pappa har också sitt jobb, så han kommer hem rätt sent, så jag fixar ganska ofta allt i stallet. Men när han kommer hem tidigt så kommer han till stallet och hjälper mig! :)


va skulle du vilja jobba som när du blir vuxen? :)

finns det nån film på dig och braven från lägret? skulle vara roligt om du ville lägga ut den(:



Jag skulle vilja jobba med nått med hästar, jag tycker det är det roligaste jag vet och jag skulle aldrig tänka mig ett liv utan hästar. :)

Tyvärr blev det ingen film från lägret, pappa failade med filmkameran då och allt blev bara suddigt... xD




1.Vilket år köpte du Roxi?
2.Vad är det högsta du har hoppat på ponny? :)
3.Kan du berätta lite om varje ponny du har/haft?

Jättebra blogg. :D



1. Jag köpte henne 2007 :)
2. 125cm på en ponny jag provred. :)
3. Jag hade bara en ponny innan jag fick Roxi, han hette Pompeji och var en shetlansponny. Jag tävlade med honom upp till LB i hoppning, vi vann våra 5sista tävlingar tillsammans. han var den snällaste ponnyn jag någonsin träffat, han var seriöst helt underbar.



Sen har vi då Roxelina, min fjording på 12år, som jag haft i snart 4år. Jag har verkligen kämpat med henne och satsat tid och pengar, bara för att komma nån vart. Det kändes helt meningslöst väldigt, väldigt länge, Men nu så har det äntligen lönat sig! Divison 1 i dressyr, Nordiskt mästerskap är väl inte så illa? ;D



Sen har vi då Brave Heart, som jag fick för lite mer än ett halvår sedan. Då hade han tidigare gått SM med Linn i dressyr. Själv har jag bara hunnit tävla honom tre gånger, men han har haft ryggproblem och sen en infektion i en tand, så en massa tid har gått bort. Men nu är vi back on track igen och är bättre som aldrig förr! ;)



Jag är trött nu, så om jag har skrivit nått konstigt, skriv en kommentar! :)

/Vicky


TolleBolle

Har varit i stallet nu på kvällen för att rida Tolle. Tog en genom körare på banan med graman och grejer för att få honom riktigt mjuk och fin. imorgon kommer det även en familj och kollar på honom så det var en av anledningarna till att jag ställde igenom honom. i början var han lite trög och hård och hängig i handen, men i slutet så blev han mycket bättre och inte alls lika hängig! Mötte även Linnea och Victroia i stallet så bad Linnea ta några kort med min kamera. Men på något vis så har jag lyckats ställa om kameran på något super sätt så jag vet inte hur man fixar tillbaka det, därav är bilder ur kassa. De är även tagna i början av ridpasset så han var ganska stel och motsrävig som man ser lite på bilderna. :)



/Elina

skräckfilm

Nu har jag och Linnea kollat på skräck film, haha.. Vi kollade på Prom night. Jag blev väldigt psykad av den, jag hatar verkligen skräckfilmer! Den var ändå bra, även fast den skrämde skiten ur mig.. xD Linnea var hur lugn som helst och bara garva när jag satt och skrek, sen råkade jag träffa henne några gånger med kudden också..



/Vicky

underbart!

Nu kommer en BILDBOMB som Linnea tog på mig och Braven! Han var grymt fin! Jag tror jag hittat lite knappar på honom nu faktiskt, det kändes så grymt bra, jag hade en underbar ridkänsla och han lyssnade verkligen! Det har nog aldrig känts så bra på honom, seriöst. Jag älskar honom verkligen!♥

Vissa bilder var lite suddiga eftersom det regna hela tiden!



/Vicky

Solero med luva, mmmm.

Stog imorse innan vi skulle åka till stallet i hallen med kameran i handen, ska jag eller ska jag inte? Jag bestämde mig för att strunta i att ta med den eftersom det var ett sånt tråkigt väder ute, och det är inte så roligt att se regninga dystra bilder.. Men så står jag där i stallet och funderar på om jag kanske skulle prova att rida med luva på Solle, vilket jag även gjorde. (Ska testa tävla med den i helgen på skästa första klassen) Och han var så galet snygg i den, jag ångrar så mycket att jag inte tog med kameran så jag kunde visa er.. :/ Aja, inget att göra åt nu, men ni lär ju få se bilder från helgen när han har den. Om han nu skulle gå bra med luva och kanske förhoppningsvis lugna ner sig lite så kommer jag införskaffa fler. Men det knäppa är att han har så små öron, men jag vill endå ha en luva som går ner lite, så den enda av mina luvor som passade honom var den bruna HL. Men det lär finnas fler med samma passform! :)

Här är en bild på Frans när han har HL luvan på sig! :)


/Eina

frågestund del 1 vicky

Tjock text = Frågor
Smal text = Svar




Har du något annat intresse förutom hästar?
Hur många dagar var fälttävlanslägret?
Hur ofta tränar du dressyr?
Favoritmat?


Nej det har jag inte, men jag gillar väl att var med mina kompisar på min fritid. :)
Fälttävlanslägret var 3dagar, men jag åkte ner dit dagen innan det började.
Jag tränar dressyr för tränare 2-4gånger i veckan, men det är eftersom jag har två hästar också. Sen tränar jag dressyr hemma också ibland. Men jag varierar helst min träning med hästarna. :)
Min favoritmat är Thaimat! :D

Känner du stor press på dig med Braven?
I vilken/vilka situationer kan du känna dig rädd när det gäller hästar?


När jag är ute på tävlingar och folk känner igen mig, känner jag press att dom inte kommer tycka att jag rider Braven bra. Men jag har lärt mig strunta i det. Braven är väldigt svår att rida in sig på, han är även motsattsen till Roxi, vilket gör det hela ännu svårare. Men nu har jag faktiskt hittat lite knappar på honom och det ser säkert 100gånger bättre ut än vad det gjorde ibörjan! ;)

Jag tycker vissa situationer med hästarna kan vara obehagliga ibland. När dom t.ex. sparkas, skenar eller stegrar. Men jag är ändå aldrig riktigt rädd, jag är väldigt lugn av mig.

 

Du har säkert svarat på den här frågan förut...
Men, varför "bestämde" du att du ville ha en till ponny ? :)

Jag bestämde aldrig att "nu vill jag ha en till ponny!", utan jag såg att Braven var till salu. Så jag tänkte att, varför åka och provrida honom och så får jag se om jag fastnar. Vilket jag gjorde och jar har aldrig ångrat att jag köpte honom, han är min underbara prins ♥

vart vill du komma i hoppning och dressyr med braven ? :) asså i tävlandet ;)

I dressyren vill jag gå hela vägen, SM och kanske till och med mer? Vem vet :D Jag kör allt annat bredvid dressyr, för det är ju dressyren jag sattsar på. Men det skulle vara roligt att tävla lite hopnning för skojs skull och även fälttävlan! :D 

Har du dina hästar på bete? Har du dem på bete 24/7 på sommaren? varför? Varför inte?
Trevlig blogg, alltid kul att få komma in och läsa :-)


Jag har Braven på Bete ibland, ganska ofta nu! Men han får komma in på nätterna, jag tycker att han ska få komma in och vila sig lite. Han blir helt utmattad av att gå på bete, och jag tränar och tävlar honom så jag vill att han ska ha lite energi! :) Roxi får däremot nästan aldrig gå på bete, hon sväller upp något enormt +att hon hade nyss kolik. Jag ska ju tävla mycket med henne i sommar, så hon måste vara i toppform, men ibland får hon beta i sommarhagen i kanske 3timmar, då har hon redan svällt upp, riktigt rejält! xD
Tack! :D

 

hur gammla är dina ponnier? :)jätte bra blogg!


Braven är 8år och Roxi fyllde nyss 12år. :)
Tack! :D 

 

1. När åker du till Oslo?
2. Har då några bilder på när Braven och Roxi är föl? Kan du visa dem då?
3. Har du några mål med Braven och Roxi i dressyr och hoppning?
4. Hur lång är du?
5. Kommer du sälja Roxi och Braven när du blir för gammal?
6. Vart köper man Charles Owen ridhjälmar ? :P


1. Jag åker dit 24juli, tror jag iaf.. :P
2. Ja det har jag och självklart kan jag visa er bilder på när dom var föl! :D

Brave Heart:


Roxelina:


3.Jag har inga direkt mål i hoppningen, utan mest bara göra det för att det är roligt! :)
I dressyr med Braven, som jag skrev innan, ville jag gå hela vägen, SM och till och med mer!
Med Roxi, är mitt mål att komma topp 3 i Fjord-SM och bli juniormästare. Sen var målet att komma till NM, och det har vi redan klarat. :)

4. Jag är ca 164cm lång. :)
5. Det är svårt att säga, det är tur att jag inte behöver göra det beslutet nu! ;)
6. Finns väl på dom flesta ridsportsbutiker, iaf här i stockholm. :)
 

Har du tävlat hoppning nått?
Varför ville du ha en till ponny?
Hur mycket är det mesta prosent du har fått i dressyr?
Hur högt har du hoppat?
Vem är din idol inom ridsporten?
Eran blogg är bäst!!! Och du rider sjukt bra!!!!!! :)


Inte med Braven, men förr en hel del med Roxi! :)
Det blev bara så! :)
Jag har som högst fått 71% med Roxi.
Jag har tävlat upp till LB i hoppning. :)
Jag har ingen "kändis" som idol, jag har mina tränare och kompisar jag ser upp till. :)

Tack så mycket! :D

Kanske är helt ute och snurrar, men har du ett par neonfärgade benlindor och vart har du köpt dem i så fall? :)

Jag hade ljusblåa lindor och schabrak, om det var det du menade! Hur som helst har jag köpt det på: http://modernhorse.se/


 

Kan inte du berätta dina betyg som du har i skolan? Typ i svenska har jag ...? :D

Jag kan berätta om mina betyg, jag har väl rätt hyfsat ändå, tror jag för att gå i 8:an. Jag skäms inte över att berätta det er! Haha och jag lyckades även sänka mitt betyg på sista matteprovet, jag glömde bort att vi skulle ha prov XD. Sen finns det mer ämnen jag har MVG i, men lärarna vågar inte sätta det för att dom tror man ska sänka sig. :P

Bild - MVG
Biologi - MVG
Engelska - VG
Fysik - VG
Geografi - VG
Hemkunskap - MVG
Historia - VG
Idrott - VG
Kemi - VG
Matematik - G
Franska - VG
Musik - VG
Religon - VG
Samhällskunskap - VG
Slöjd - VG
Svenska - VG

/Vicky


Lika som bär?

Okej, allvarligt, är det jag som är riktigt konstig eller är Solle och einstein kopior av varandra. Jag menar, se på Solle på dessa bilder och jämför med einstein, läskigt likt? :O



Bilderna är fotade av Linnea Schalander på skogslotten 2011.
/Elina

till ridhuset!

Snart drar jag och Linnea, till stallet. Jag ska åka iväg med båda hästarna till ridhuset för det spöregnar ute och har gjort hela dagen. Tack till pappa! :D

Vi hörs senare! :)



/Vicky

Ehh Godag??

Heeej!
Sååå, Victoria har gett mig uppgiften att gästblogga. vilket jag är URUSEL på, men jag gör ett försök så att inte vici får damp (har tjatat på mig att jag ska göra det...)

Vem jag är dåra.. Jag Heter Linnea, är 16 år och har två Dponnyer, den ena heter Abo och står i samma stall som elina och Victoria. Den andra heter Emerson och står på Nyckelbygård. Jag tävlar hoppning, har tävlat dressyr och ska nu prova på fälttävlan. Jag har tävlat MVS med min förra Cponny, men efter en olycka inom hoppningen var vi tvungna att ta bort honom vilket gjorde att jag vart hopprädd. men nu är jag på fötter igen och tävlar LB iallafall. :) Jag har känt Victoria och Elina i 3 ½ år nu, och vici och jag har även åkt på fälttävlansläger två år tillsammans! 
Lite kortfattat om mina hästar?

Abo är en 13 årig korsningsvalack, Arab, Welsh och halvblod. Han är fux med två vita strumpor bak och en bläs. Har inte gjort så mycket tidigare, tävlade sin första LB med mig förra året.




Emerson är en 11 årig korsningsvalack, fullblod och newforest . Helt brun med svart man och svans. Han har hoppat LA och är utbildad LA Dressyr. Han är även till salu!


TACK FÖR MIG!    BYEEEEE

(P.s    Det var jag som krockade med Bussen!! hahaha xD)


Toledo tillsalu

Som ni säkert vet så är Toledo tillsalu. En stört skön D-ponny valack som har ett hjärta av guld, super mysig i all hantering. Hoppar LA och MSVB utan problem. Vill du ha en super trevlig kille att ha roligt med så ring Cattis 0733484024 för mer information! :)




/Elina

Vi klättrar uppåt, sakta men säkert! :D




fail

HAHA, jag försöker göra massa outfits, men det går inte alls bra. Sen när jag väl gjort några märker jag att Elina gjort typ samma, så det är typ ingen idé att lägga upp dom. xD

Nu ska jag faktiskt sova, hörs imorgon!



Skulle ni föresten vilja se mer bilder från ridpasset i söndags på Roxi? :)

/Vicky


ännu mera bilder!

Här kommer bilder som Jonna tog på mig och Braven på fälttävlanslägret!



Ibland är han lite mindre charmig :P


/Vicky

önske outfit

Vilken färg tycker du passar ett mörkbrunt sto? Gör gärna en lila och en ljusblå Outfit

Hade jag haft en mörkbrun häst, oavsett kön så hade jag kört på marinblå/orange outfit. Det är något som jag tycker är skit snyggt rent ut sagt. Visar upp en outfit i repris.



Lilaoutfit

Ljusblåoutfit


/Elina

Baksmällan 2

Har precis kommit hem från stan, såg baksmällan 2 med Karin och Maria. Rolig var den också, så har ni inte sett den så gör det! :)  Tidigare idag var jag ute och red med Solle på andra sidan vägen, med mig hade jag Jossan på Frans och Karin på Miss Eila. Roligtroligt! Tror jag ska sätta ihop någon outfit i en önskad färg nu, så ni får hålla utkik! :D

/Elina

min lördag!

Imorse hade jag och pappa morgonfodringen, så vi fodra och släppte ut alla hästarna. Sen red jag ut på Roxi brabacka, hon var helt galen! haha :) Efter det red jag ut på Braven en sväng, han var väldigt lugn, så jag passade på att arbeta honom lite på vägarna. 

Sen så åkte jag och pappa faktiskt till upplands-väsby och handlade lite hästgrejer, bara lite av det jag behöver och som jag tappat bort... :P

Kan lägga in bilder sen från dagen och det jag har köpt! :D



/Vicky


Min åsikt om bortskämda ponny ungar

Det är så himla mycket prat om bortskämda ponny ungar just nu så tänkte ta upp det jag också.

Vad är det för fel på att ha fina saker när man rider egentligen? Jag menar, alla vill väl vara fina. Det är samma sak som att gå och köpa något märkes plagg utanför häst världen som att köpa ett märkes plagg i häst världen, eller hur? Antingen har föräldrarna gått om pengar, gillar skämma bort sitt/sina barn rejält, eller så kan allt vara på lånade pengar. Det kan ju även också vara så att barnet har samlat ihop pengar själv till den fina utrustningen, det vet man ju inte. Jag tycker inte att det är nåt fel om man går runt med märkes kläder och man är ödmjuk och trevlig mot sina föräldrar och rider mjukt och snällt. Däremot så tycker jag illa om folk som är otrevliga, tror att dom är en klass för sig och rider som åsnor. Det kallar jag bortskämda ponny ungar när dom får allt dom pekar på och är fruktansvärt otrevliga. Utrustningen gör ju inte direkt att man rider bättre eller sämre. Men att ha en halv daskig utrustning och rida bra är så mycket coolare än att ha en svin dyr utrustning och rida som ett jag vet inte vad.

Har jag fel? Kommentera gärna eran åsikt!


/Elina
/Elina

anmäld X2

Jag har anmält mig till 2 meetingar dom kommande helgerna, faktiskt har jag inte vart på någon av dessa tävlings platser tidigare så det ska bli extra roligt!Över midsommar ska jag till skästa, där det bland annat även är ridsport ponny cup kval. Helgen efter det så ska vi åka till vingåker. Vingåker går under 4 dagar, men vi åker ner på torsdagen när det egentligen börjar och hoppar endast fre, lör och sön. Någon av er som ska på nån av dessa? :)


/Elina

Efter regn kommer solsken!

Vilket väder, nästan så man undrar om det är höst lov istället för sommar lov.. Men det är bara att bita ihop och ge sig ut i regnet och rida. När man väl är ute genom stalldörrarna och har ridigt ett tag i det så är det inte så farligt längre. Men just det där steget ut genom dörren är så svårt. Haha.  Är det nåt speciellt ni skulle vilja läsa om idag? :)

/Elina


Jossans ord om Solle

"Han är en häst, ser ut som en älg, han hoppar som en känguru och bajsar som en ko"

Hmm, vilken blandning...


/Elina

mer bilder

Här kommer lite mer bilder från fälttävlanlägret! Jag ska försöka övertala Jennifer och Jonna att skicka lite bilder också, om dom orkar! ;)



/Vicky

Några sommar bilder

Jag och Jossan red över på andra sidan vägen idag med Frans och Solle. Solle skötte sig bättre än föväntat och kunde skritt och inte trava upp för de backar vi klättrade upp för. Vi passade även på att skutta några hinder i skogen, kanske 50 cm (Max) och han skötte sig bra där också. :)

Bilder innan vi red


Tog även några bilder efter ridpasset efter vi duschat dem.


/Elina

Välkommen fram min omtyckta vän

Min kamera är funnen. Det innebär att ni kommer få en hel del färska bilder senare idag. Så håll utkik! :)

Nu ska jag och Jossan ta fyrhjulingen och rulla till stallet. Vi rider ut med Frans och Solle, Tolle ska jag nog rida igenom på banan! :) Ska åka nu, vem vet, ni kanske får någon uppdatering via mobilen! hehe. Hejsvejs så länge så hörs vi när jag kommer hem!

/Elina

"önske outfits"

Mörkblå och vit :)
Mörkblå, röd och vit :)
Vit Och röd :)
Svart och röd :)
Ska "införskaffa" en hoppoutfit och jag kommer inte på någon outfit, kan du hjälpa mig :O <333 ?? Bästa bloggen



/Elina

frågestund Vicky

Tänkte att jag kunde ha en till FRÅGETUND. Fråga allt ni skulle vilja veta, om mig, mina hästar och allt annat! Fråga på! :)



/Vicky


terräng bilder

Här kommer lite bilder från terrängen på fälttävlanlägret. Han är så duktig, min prins! Fast han tar "unghäst" språng hela tiden, vilket han själv tycker är väldigt roligt, haha. Men han fick lite träningsverk sista dagen pga det, så jag hoppade inte mycket idag. Här kommer lite blandade bilder, från olika ridpass.

Med mer träning, sa Mathias att det vi kunde bli riktigt bra! Vi har framtiden för oss. Han ville också tillägga att han tyckte att min ponny var väldigt fin! :)



Min ponny är grym! ♥

Mer bilder blir det senare! :)

/Vicky

Tycker ni Solle ska ha lång eller rak lugg?

LÅNG-Nutid

RAK- Dåtid




/Elina

ridpass

Nu har jag precis kommit hem ifrån stallet. Började stall dagen med att rida ut en lång och skön sväng på andra sidan med Frans. Han var väldigt pigg, och helt oarbets villig i början. Men påväg hemmåt så släppte det och han kunde släppa efter, så på den sista grus vägen galopperade vi väldigt sakta så han verkligen fick arbeta med baken och han var väldigt sammarbets villig. Senare kom Anna ut till oss eftersom hon skulle hålla lektion för mig och Solle. Hade även på honom tredelat idag som hon tycker jag ska börja ha på honom. I början gjorde vi samma övning som sist, dvs red över 3 bommar, den mittersta var upphöjd i alla gång arter. Sedan hade vi 4 galopp bommar på diagonalen och i slutet ett litet hinder. Det gick väldigt bra faktiskt! :)

/Elina

"önske" outfit

Kan du göra en ganska billig orange eller blå outfit :D


/Elina

terräng/barbacka

Igår på förmiddagen red vi terräng! Det gick super bra! Vi hoppade alla sorters hinder bland annat, häck, bank, trappa, hus, soffa, trekant, stenar. Han tyckte verkligen att det var skit kul, han hoppade runt, bockade, gjorde luftsprång och en massa annat. Han blev lite osäker när jag tveka på huset och soffan, så han stannade. Men det var ju bara att komma igen och han hoppade hur lätt som helst! :)

Mathias sa även att jag är för nogrann när jag rider, så jag ska bara rida lugnt, hålla om med benen och sitta stilla med händerna. Vilket jag gör ändå ;) Nä men jag vill gärna rätta honom innan hindren, men då blir att bara fel. Men vad gör jag liksom, jag är dressyrryttare ;)

På eftermiddagen, gjorde vi balans och sitsövningar barbacka. Det gick också jätte bra, fast jag trodde jag skulle ramla av, men det gjorde jag inte, höll aldrig på att ramla av :)

Så eftersom jag har mitt trådlösa internet, så går det segt att ladda upp bilder, men ni får det ikväll, då jag kommer hem. Men två bilder kan jag bjuda på :)




/Vicky

svar

1. Tävlar du mycket, vem tävlar du mest?
2. Hur länge har du känt vici?
3. Hur gammal är Solero? Han är riktigt fin!
4. Kan du göra ett inlägg om hur många hästar du har haft och när du köpte dem och hur det gick till, om alla du har haft genom dina år! :) kram

1. Ja, det gör jag väl. Solle är den som jag tävlar mest.
2. Ja, har tappat räkningen.. 11-12 år sen.
3. Visst är han! han är född 98 och är 13 år.
4. Ja det ska jag göra, men inte just nu. :)
kan du inte säga alla svar i ett videoinlägg? :)
Haha, nej inte den här gången, känner att det kan bli väldigt pinsamt.. :P
Hur länge har du haft häst?? Och vilken häst var din första häst?? :)<3
Jag har haft egen häst i 4 år tror ja. :)
Du pratade ju om att köpa storhäst, ska ni då ha sex hästar eller ska ni sälja någon ( iof kanske tolle säljs snart men ändå)?
Vad är det högsta du hoppat? ( både enstaka, bana på tävling & bana på träning)
Berätta din "ridhistoria" alltså typ när jag var fem började jag rida blablabla :)
Jag kommer inte att köpa någon ny häst innan Tolle är borta. Så det kommer bli som vi har nu, alltså 5 hästar! :)
Högsta jag hoppat enstaka är nog 130-140 cm, på tävling är det högsta jag hoppat 120 cm och bana hemma är 125-130 cm.
Tar det i ett annat inlägg då jag känner att dethär kan bli väldigt långt annars.

Hej, superbra blogg!
Jag undrar:
1. Hur lång är du?
2. Hur lång är din C-ponny?
3. Hur mycket väger du och hur lång är du?

Hej, tack!
1. jag är 159 kanske?
2. Antar att du menar hög, han är 139cm.
3.tänker inte tala om vad jag väger :P
1. Hur många hästar har du/din familj? Och vilka av dem är verkligen dina?
2. Står dina hästar i samma stall som Vikkis hästar?
Grymt bra blogg!

1. Familjen har 4 hästar, och en som inte är vår. Så vi har just nu 5 hästar. Verkligen min är faktiskt bara Solle.
2. Min familj äger ett stall där Vici har sina hästar, så ja vi står i samma stall!
Tack! :)

1. vad är du mest nöjd med på din kropp?
2. vad är det bästa respektive sämsta med solle?
3. finns det nån situation där soller eller frans kan vara jobbiga eller så, t.ex vid lastning eller när dom ska skos?

1.Ärligt talat så är jag faktiskt inte nöjd med något på min kropp...
2. Det bästa är att han är så mysig och har en sån härlig personlighet. Det sämsta med honom är att han är så svår riden.
3. Nej faktiskt inte, eller Frans kan tycka att det är obehagligt att bli duschad i slangen när man kommer till baken och stå och kicka lite, men inget farligt. Kan faktiskt inte komma på något annat.
berätta om vad du tkr om victoria, hennes hästar och hur hon rider och så :p
Jag tycker att Victoria är en stört skön person som verkligen sköter om sina hästar exemplariskt. Jag tycker att hon har super fina hästar och hon rider dom sjukt bra! :)

Kan du inte lägga upp bilder från din bal? Eller iaf en bild på dig så man får se hur du såg ut. :)
Bilder kommer inte upp då jag inte har några, och ärligt talat så finns det ingen bild på mig från balen då jag tagit bort alla.. :/
vad är ditt största mål med ridningen om du tänker ett år framåt.
och vad är ditt mål med ridningen över huvudtaget.
kamiz (: <3
Mitt mål med ridningen om 1 år frammåt är SM, målet är helt klart att tävla utomhus SM 2012.
Över huvud taget så är det att komma så långt som möjligt med både Solle och stor häst. :)

1. Vad hette din första häst??
2. Hur många hästar har du haft och vad hette/heter dom ??
3. Har du några andra djur??
4 har du några andra intressen än hästar ???
1.Vi köpte faktiskt Majsan och Mint samtidigt, men jag red mest Majsan för jag tyckte hon var mer lagom snabb, Så Majsan! :)
2.Jag har haft 5 egna hästar, Majsan A-ponny, Mint B-ponny, Timjan C-ponny, Frans C-ponny och Solle D-ponny.
3. En katt som bor i stallet, 2 hundar, 2 marsvin och en hamster! :)
Toledo han är juh till försäljning, men i fall man är intersserad, kan ha stå kvar där han bor nu? :)
Stämmer, ja det kan han! :)

Kanske inte direkt en fråga till dig, men vet du vart Victoria har köpt sina neonblå benlindor?
Du borde fråga henne, jag har verkligen ingen aning.
Kommer med massa frågor till.
Favoritfärg på schabrak & lindor?
Har du några andra intressen förutom ridning?
Har du någon ledig dag eller är du i stallet varje dag?
Hur förbereder du inför tävling?
Hur förbereder du inför meetings?
Vad är roligast, dags-tävlingar eller meetings?
Favoritfärg på hästar?
Hur rider du dagen innan en tävling? Alltså hoppar du, rider du ett dressyrpass, vilar hästen?
Hur rider du dagen efter en tävling?
Hur ofta putsar du träns & sadel?
Hur ser en veckas ridpass ut (ungefär) för dig?
Ska du på något läger i sommar (som t.e.x Victoria är på fälttävlansläger)?
Vilka bloggar följer du?
Vem är din förebild?
TeamSL eller Dressyrmupparna?
Det har ju talats mycket om "bortskämda ponnyungar" i dressyrmupparnas blogg. Vad är din åsikt om detta?
Beror på färgen på hästen som ska bära det, men gillar marin.

Nej faktiskt inte!

Jag är i princip i stallet varenda dag, det händer att jag tar lediga dagar, men det är sällan.

 brukar oftast packa allt på morgonen innan vi åker.

jag brukar oftast börja packa sadel skåpet 2 dagar innan.

Gillar annorlunda färger, har ingen speciell favorit.

Jag rider på som vanligt dagen innan. Jobbar igenom lite extra och försöker få hästen mjuk och lösgjord.

Alldeles för sällan!

hoppträning 1 dag, tävling 1 dag, vila 1 dag, rida ut 2 dagar, markarbete/dressyr 2 dagar.

Nej, var väldigt sugen ett tag att hänga med på fälltävlans lägret, men så blev det inte.

Följer ingen riktigt varje dag, men brukar kolla hastdiggaren, teamsl, ponnyochryttare, dressyrmupparna, ibland.



Hur går det med tolle? Kan du lägga upp mer bilder på han? :)
Det går bra med honom. Ja det kan jag göra, måste bara leta reda på min kamera så jag kan gå ut och ta lite färska bilder! :)

Hej!
Grym blogg, så grym att mer uppdatering vore inte helt fel (vet att det är svårt att hinna, men kan ni inte göra något inställt som kommer upp när ni gör något annat?) :D
1. Varför skrev du inte om Tolle på jättelänge?
2. Kan du inte berätta vilka olika ponnyer du haft från början till där du är idag ? :)
3. Hur träffades du å Victoria?
4. Läser du Nellie Berntssons blogg?
GRYM blogg! :)

Hej!
Det ska vi absolut försöka tänka på!
1.Jag vet faktiskt inte, känner att jag inte skrivit så jätte mycket den senaste tiden i huvud taget, men det är inget som har hänt med honom och han är kvar.

2. Jo, det kommer i ett annat inlägg!

3. På gatan när vi var 3 och 4 år gamla vi var grannar och är det fortfarande! :P

4. Nej.
Tack! :)

varför är det ingen uppdatering med tole? är han såld eller har jag missat något?
Nej han är inte såld, Vet faktiskt inte varför det inte har blivit så mycket uppdatering om honom..

Ska du på nån tävling på Timrå Hästsport förening det här året? :)
Tror faktiskt inte vi åker dit iår. :)
Har Majsan eller Mint varit din ponny någon gång? Alltså att du tävlat dom och så.
Hur länge har ni haft Frans, Solle, Majsan, Mint och Tolle? Och hur kom det sig att ni började med att ha försäljningshästar? :)
Ska Jossan ta över Frans efter dig? När blir det?
Är hon också lika hästintresserad som du? :)
Ja, båda har varit mina, jag har startat 2 klubb med Majsan. Mint har jag lärt att gå över en randig bom, så vi har varit ute och tävlat en hel del, men det var bara dom 2 sista starterna vi gick nolla, och kom hem med placering! :)

Mint och Majsan har vi haft i 4 år tror jag, Frans i 2 ½ och Solle 1 ½ år. Bara en rolig grej som vi sa ja till när vi fick frågan. :)

Hon har i stort sett redan tagit över honom.

Ja det är hon! :)
Läste för ett tag sen att en av era hästar special lastas. Hur då ? :)
ja, våran B-ponny Mint. När vi fick honom så gick han inte i närheten av en transport, ögonen bara rullade på honom.

Han skulle först slaktas, så när dom skulle köra upp honom till stockholm från malmö så hade 5 gubbar släpat honom baklänges in i transporten med förbundna ögon. Så han har inte haft ett alldeles enkelt liv som ni kanske förstår.

 Men honom skulle jag ha så jag fick rida hem honom när vi köpte honom :P men det är en annan historia. Vi kände att vi ville kunna lasta honom ifall det skulle hända någonting och att jag skulle kunna komma ut på lite små tävlingar, så vi började med att träna att transporten inte var farlig, vi satt på rampen och han fick godis mm, tillslut så var han inte rädd för den längre. Sen tog vi ut en kille som hjälpte oss med att lasta honom, hur vi skullle göra mm. Så vi kör på hans metoder än idag och det funkar kanon! :)

Hur lärde du och Victoria känna varandra?
Vi har i stort sätt varit grannar hela våra liv, så på den vägen är det!

Är du aldrig hopprädd när du tävlar högre klasser? :)
Jo det händer, speciellt om det är en fet oxer som man rider mot. Men det allra värsta är att känna att man ligger fel mot en stor oxer. :P

Hur länge har du ridit?
Hur länge har du haft egen häst?
Hur länge har du kännt Vici?
Vilka bloggar läser du?
Eran blogg är jätte bra!!!! Och du rider sjukt bra!!!! :)
         
           5-6år.
           4 år tror jag det är.
           11-12 år, vet inte riktigt! :)
            Svarat på det högre upp.
            Tack så jätte mycket! :)

Ett gäng biler på mig och Victoria för ett antal år sedan!


Och nu några år senare, så driver vi en stor hästblogg tillsammans! :)


/Elina

en riktig bråkstake

wihoo, upptäckte nyss att det funkade kanoners att blogga via mobilen, vilket betyder att ni kommer kunna få live bloggning direkt ifrån stallat ;)

Alla hästarna har gått bra idag, Solle och Frans fick ett pass på ängen och Tolle i skogen. Det sista jag gjorde var att rida Gino, vilket inte gick sådär jätte bra. Anledningen till att jag red honom var för att han är väldigt bråkig och bockar, sparkar osv, så vi skulle se vad han gjorde med mig. Ställde inga krav på honom när jag red utan försökte mest få allt att rulla på harmoniskt, det gick bra i skritten och traven till att börja med, i galoppen så började han bocka och kicka, när jag gick på honom då med skänkeln så gjorde han sånna här hopp samtidigt som han kicka och bocka osv. Försökte mest tänka frammåt, hålla igång honom hela tiden samt hålla upp huvudet. Gick sedan ner i trav där han var relativt posetiv innan galoppen, sen var han förbannad i traven också och kickade, bockade och höll på...

Jossan och Frans

/Elina

Mobil bloggning

Okej, första gången jag provar på mobil bloggning, och jag vet inte om det funkar eller inte.haha. Har iallafall precis begett mig ut på en ridtur med Solle. Ska nog rida honom i en av sommar hagarna, som jag även red Frans i tidigare. Efter jag ridit Solle så ska jag även rida Tolle och Gino som står i vårat stall. Nej ska rida nu, funkar det med mobil bloggningen som jag inte märker förens jag är hemma så kommer det bli mycket lättare att uppdatera er på bloggen under dagarna. Så håller tummarna på det:) /Elina

gårdagen

Igår hade vi sittsträning, då hade vi typ jokeyläder och skulle stå upp och efter ett tag hoppa. Det gick väl bra, Braven blev lite irreterad om man råkade peta till honom med skänkeln och ibland gjorde han massa bocksprång efter hindren därför han tyckte det var så roligt! :) 



/Vicky

FRÅGESTUND

Känner att jag ligger efter en hel del med svar på alla era frågor. Så tänkte köra på en frågestund där ni kan passa på att fråga om alla frågor som rör sig i era huvuden! :) Så fråga på nuu! :)

Lill Minten som även han fyllde år igår.. Inte så lite längre, 17 år blev han.  :D
/Elina

Roxi 12år!

Jag hade inte tid att blogga igår, men igår så fyllde Roxi 12år! Hon fick massa godis! :)



/Vicky

snabbis inlägg

Godmorgon alla! Nu ska jag rulla till stallet, ska rida 3 stycken idag. Alltså Frans, Solle och Tolle. Om ni undrar varför det inte blir några nya bilder just nu är för att våran kamera är borta.. Men måste åka nu, Hörs senare! :)
/Elina

dag 1

Hejsan!

Igår åkte jag, Linne, joanna och jossan till fälttävlanslägret som jag pratat om en hel del. Vi kom hit igår vi kanske halv 7? Sen gick vi runt med hästarna och satt in dom i boxarna. Efter det la vi in alla våra grejer i gästhuset.

Sen red vi ut en sväng och lite på ridbanan, Braven var en aning seg faktiskt, men det var rätt skönt :)



Nu i eftermiddag ska vi rida markarbete/lite hoppning. :)

Hörs sen!

/vicky

Gästblogg :D

Tjabba tjena hallå :D Här är Anna Kallings Larsson från hagbyponnyer.blogspot.com ! Jag gästbloggar lite just for fun... :3
Jag heter då som sagt Anna, och jag bloggar här för att jag och Victoria har hamnat på samma fälttävlansläger hos Mathias Gustafsson. Jag har två Dponnyer jag tävlar, ett sto som kallas Lady och en valack som kallas Fille. Det är Fille jag har med mig på lägret här (intresseklubben_antecknar.se... )
Så, vad ska man säga? Jag har typ varit inne på den här bloggen en gång förut i hela mitt liv, och det var för att min, eh, medbloggare Ida började babbla om Brave Heart en dag... :D
Men nu kanske jag börjar följa den...? Beror på guys, om ni är tillräckligt intressant ;)


See u later ! :D

/Anna ( hagbyponnyer.blogspot.com )

rosa outfit


En önskning var rosa outfit. Kom ihåg att ni fortfarande kan säga vad ni vill se för olika outfits! :)
/Elina


ponny-häst

Jag är så grymt sugen på att köpa stor häst. Har varit det ett bra tag nu, men nu vill jag verkligen mer än någonsin. Känns lite som att jag vill gå vidare, självklart ska jag inte släppa ponny tiden ännu, jag ska ha Solle tills jag blir 18, men ha en häst samtidigt som jag kan rida in mig på. Har faktiskt kollat runt en hel del och hittat några också. Så mamma ska väl antagligen ringa lite. Det är inte så att det är brådis så det får ta den tid det tar att hitta en häst jag verkligen tycker om. Alltså så kommer det bli så att jag har Solle och en storis. Men just nu är det bara funderingar, alltså inget som är bestämt, men det skulle vara så roligt! :)

Någon av er som rider ponny och häst, eller bara häst? Eller kanske sugen på att gå över till stor häst från ponny?


/Elina

blå och orange outfit

Åh vad jag skulle vilja ha en orange och blå outfit, det enda är att jag är tveksam på om Solle skulle kunna ha det då han själv är orange.. Får väl vänta tills jag har en stor häst! ;)



Vill ni att jag ska sätta ihop en outfit i en speciell färg så kan ni ju kommentera så kommer det! :)
/Elina


Fälttävlanslägret

Emma om hästgrejer:
först var det ju braven du skulle åka med och sen Roxi, men nu när jag läste att veterinären kommer ut och slipar ner hennes tand på måndag, men du ska åka imorgon så undrar jag om du åker på braven iallafall? :P

Svar: Den här tjejen har listat ut det, jag ska faktiskt åka med Braven! ;) Det känns dom ni har stenkoll på mig, haha :) Så jag åker ner dit imorgon med Braven! :D



/Vicky

ridpass

Träningen idag för Anna gick verkligen så himla bra. Vi red över bommar i alla gångarter. Anna började med att sitta upp på honom och rida, det gick jätte bra, hon sa också att hon behövde ha dubbelt så mycket ben på honom än vad hon behöver på sina stora hästar. När jag red så tränade vi på att han inte skulle ändra tempot vid bommarna, så då skulle jag sakta av och skritta över dom och sedan fatta ny galopp. I slutet gick det så himla bra och vi låg i samma tempo utan att han drog. Det är kommer nog bli riktigt bra, det sista lilla "finliret" med lite bättre kontroll osv.

 När vi kom hem sen så red jag ut en sväng på Frallan, inte så seriöst utan mest ut och ha roligt! ;)



Tolle går även ute inatt för första gången det här året med alla hag kompisar! :)
/Elina

hästgrejer

Jag och pappa var och handlade lite nödvändiga hästgrejor idag! Jag köpte:

-Hovolja
-Hästgodis
-Dressyrspö
-Träns (till mitt hakamore)
-Ludd
-Borste
-Flughuva
-Hink med Lock
-Saltsten

Orkar inte ta foto på allt, men snart ska jag åka till stallet och packa lite, eftersom imorgon åker jag till fälttävlanslägret. Sen ska jag longera Braven och sen har vi kvällsfodringen!



/Vicky


lite om stallet idag

Åkte till stallet kl 9 imorse och släppte ut Braven i sommarhagen, han bara älskar att gå där! +Att han blir så lugn! ;D


Sen red jag Roxi i sommarhagen. Hon var allert och lyssnade bra. Hon var lite hård i handen i ena varvet, men det har hon varit ett tag, det är en vass tand och finns vid bettet på högra sidan, så tandläkaren kommer ut och slipar ner den på måndag! :)

Bild från hoppträning förra veckan.

/Vicky


mot Söderby

Idag ska jag åka iväg till Söderby med Solle. Ska nämligen träna för Anna Salin med Solle. Hon är så jäkla duktig, det gälller att ta all hjälp man kan få om man vill bli bra! :D Så idag bär det då av till Söderby. Filmkameran följer nog med skulle jag tro, så ni får se film senare hur det såg ut :)

Här är en film från Söderby, tävlings debut med Solle för iår efter skadan, LB.



/ Elina

hoppbilder



Som jag sa tidigare idag, så skulle jag hoppa lite på Braven idag och det gick super, men ni får se mera bilder imorn för nu är jag för trött. Sen tog jag bilder på när min tränare Ulrica red sin fina häat, jag ska fråga henne om jag får lägga ut dom. :)

Hörs imorn! :)

/Vicky

nordiskt mästerskap

Idag precis när jag skulle åka till stallet ringde telefonen, det var från Svenska fjordhästföreningen. Pappa pratade med dom en stund och sen la han på. Då berättade han för mig.. Att jag blivit utagen till Nordiska Mästerskapen med Roxi och är med i landslaget!

Jag trodde aldrig att vi skulle komma med, det är bara 8st i sverige som kommer med i hoppning, körning och dressyr. Och jag och Roxi är en av dem och vi kommer representera Sverige i Dressyr för Fjordhäst! Jag kan inte äns förklara hur glad jag är!

Så nu blir det Nordiskt Mästerskap i Oslo i sommar! :')






/Vicky

min första sommarlovsdag

Jag och Joanna har stekt hela dagen i solen tills nu. För nu ska jag åka till stallet och longera Roxi och hoppa Braven för Ulrica! Sen har jag kvällsfodringen, så vi hörs senare! :)


Jag idag, helt osminkad, men jag bjuder på den :)

/Vicky

fulaste kavajen

Den fulaste kavajen är funnen! Hello Kitty designad kavaj ifrån Equline. Vad tänker dom allvarligt med när de gör en sådan kavaj. Dock så måste jag säga att den var snyggt formad eller vad man säger, men Hello Kitty blinget förstör. Vad tycker du, snygg eller ful?

/Elina

södran

Jag och Sara hade lite roligt idag, vi gick ner till södran för att fota lite och jag skulle absolut inte blöta ner mig i vattnet. Men det slutade med att jag simmaden runt ändå med kläderna på! :P

Nu tänkte jag att ni skulle få se lite bilder:

 

/Vicky

pappa fyller år!

Idag fick jag SOMMARLOV! Bara ett år kvar i Tappen, ganska sorligt att lämna alla sina kompisar efter 4år sen, jaja det är ett år kvar! ;)


Jag och Sara efterskolavslutningen (jag böt köänning sen! xD)

Idag har jag iaf spenderat dagen med Sara, vi har bakat tårta till min pappa som fyller år idag! (gratta gärna Mikael i en kommentar, så blir han glad! :D)


/Vicky

Bloppis

Städade i stallet för ett tag sen och tog ut en del saker som jag inte längre använder.


Plattmartingal
Svart, str ponny med silver spännen. Använd på Frans ( maxad C-ponny) Solle har även kunnat ha den (D-ponny)
100:- eller högst bjudande.


Luva
En glengordon luva och en horsewear luva.
Har aldring använt någon av dom då jag inte haft något som matchat horsewear och inte kommit till användning med GG. Därför säljes dom. Båda är i str ponny.
60:-/st eller högst bjudande.

Är du intresserad så kan du mejla [email protected] eller skriv en kommentar här under, glöm inte att skriva med din mailadress så jag kan kontakta dig. :)

/Elina


Skolavslutning

Balen igår var så grymt rolig. Dansade hela kvällen med alla 9or. Vi åkte dit ett tjej gäng och sedan mötte vi upp killarna vi skulle gå med där. Dessutom anlände vi i en rosa limmo, tufft va? ;)


Idag är det även skolavslutning, gud så man har längtat och jag har hela tiden sagt att det ska bli så sköönt att slippa tappen och träffa nya männniskor och blablablaa. Men när det väl kommer till kritan så ska det faktiskt bli väldigt tråkigt.. Vi har gått 4 år tsm och nu kommer vi inte träffas varje dag längre. Ajaa, det finns ju alltid facebook ;)
MEN NU ÄR DET TAGGGGGAA SOMMARLOV SOM GÄLLER!! WOOOPWOOOOOOOP.

/Elina

näst sista skoldagen

idag var näst sista dagen i skolan för den här terminen! Imorgon är det skolavslutning!

Idag har jag ridigt Harry, bara en liten stund. Sen red jag ut på Braven med Essie på andra sidan vägen. Vi red älvnäsrundan och badade lite vid busviken. Hästarna tyckte det var jätte roligt, dom plaska runt där ett bra tag, själv blev jag helt dyngsur, haha. :)

Sen gick jag ut med Roxan en sväng, som jag tror nästan är helt bra nu! Hon äter, dricker och är pigg. Lilla gumman. :)

Sen öppnade vi "dörrarna", så att Roxi och Braven kunde kolla ut från sina boxar. Det är bara mina hästar som har det i stallet, det är väldigt mysigt faktiskt!



/Vicky


dags för bal

Somsagt, idag är det dags för bal. Är faktiskt nervös, och dessutom ganska så otaggad... Ska till stallet nu och rida innan. Vi ska mötas halv 6 vid Ekerö Centrum där limousinerna kommer. Så ja nu har jag lite bråttom. Tror inte det kommer något mer inlägg från min sida idag. Men vi får se, vem vet jag kanske hinner med ett där i mellan. Annars får ni hålla ut till imorgon, har ni tur så kanske ni får några bilder från balen och ni skulle vilja? ;)

/Elinaa

UUUUÄÄÄH

Uääääh, jag har bal imorgon och har varit i stan med pappsen och köpt ett par klackskor. Skulle gissa att dom är runt 13 cm.. Det bästa är ju att jag är sämst på att gå med klackar så tränaatränaatränaa. Så nu har jag inte mer tid för er, dags för träning ;) Tjingeling.
/Eliiina


det här har jag gjort idag

Idag har jag varit i stallet i ca 11timmar? Jag har försökt få Roxi att äta och dricka, ställt ut vattenhinkar, gjort betforvatten, försökt få i henne medicin, gosat och hållit ett öga på henne hela tiden. Jag gick även ut och gick med henne och tvätta henne. Allt för att min stjärna ska må bättre.

Hon är på bättringsvägen, men ibland får hon jätte ont och ibland går det över helt. Men nu när jag var där och kollade till henne vid kvällsfodringen, åt hon upp all betfor och åt lite hö och drack vatten.

Tro inte att jag glömt bort min underbara Braven, han fick faktiskt komma ut i sommarhagen och träffa många nya kompisar och även sin själfrände! haha :) Men mer om det imorgon!



/Vicky

filmen som jag lovat

Eftersom jag lovade er att ni skulle få se film från när jag träna i söndags om jag fick 20kommentarer, fick 44kommentarer. Ni ville alltså se den! Så här kommer den:


Kommentera gärna, jag tycker min fjording är helt amazing! ♥

/Vicky

:D



Här kommer en film från när vi släppte Roxi och Braven i kyrkhagen för några dagar sedan. Tänkte att detta kunde vara roligt att se! ;)

/Vicky

stackars Roxi <3

Nu tänkte jag berätta för er varför jag inte blogga igår.

På morgonen tränade jag med Roxi, lätt träning. Efter det red jag Braven en liten stund på banan. Allt gick superbra. Vi släppte även ihop Braven med Gino och Cirruz i sommarhagen, det gick bra.

Sen skulle vi släppa ihop Roxi och Cappi i kyrkhagen och det gick även jätte bra.

Men när min pappa skulle cykla och ta in Braven så åkte han förbi Roxis hage. Där stod hon bara, helt stilla, åt inte, rörde sig inte. Pappa stod kvar där i 5minuter, men hon rörde sig inte. Då cyklade han hem fort och berätta för mig och då åkte vi direkt till stallet. Jag tänkte då, om hon inte äter.. då är det verkligen nått fel, för hon är verkligen ett matvrak.

Jag tog in henne från hagen, hon var jätte seg och såg inte alls fräsch ut. Hon hade ingen feber men jag sköljde av henne lite med kallt vatten. Jag gick runt med henne ett bra tag, sen tog jag in henne i boxen. Då la hon sig ner. Hon fick vila lite, sen gick jag ut med henne igen. Ibland ville hon lägga sig ner när jag var ute och gick också.

Till slut fick pappa ringa veterinären och han kom efter vi hållit på i kanske 5timmar. Då fick hon en spruta som skulle lugna ner tarmarna lite. Han kollade henne och sen fick vi lite medicin.

Som ni kanske listade ut själva, hade hon Kolik. Det var så hemskt att se henne ha så ont som hon hade, jag lämnade aldrig henne. Jag satt hos henne i 6½timma sammanlagt.

Men om några dagar ska hon vara bra igen och jag kan fortsätta som vanligt, sa veterinären. När jag var där imorse var hon på bättringsvägen, men hon vill fortfarande inte äta. Men hon dricker som tur var. Om jag kommer vara där väldigt ofta idag.



Det här var imorse:


/Vicky

Anonyma kommentarer

Till alla er där ute som kommenterar anonymt- Om inte då denne person själv kan stå för sin åsikt, varför ska man då ta åt sig? Själv så tar jag gärna kritik och tips om personen i fråga själv vågar stå för vem man är och vad man tycker. Själv så tycker jag att det är så fruktnsvärt fjantigt att ge kritik till andra som man sedan inte vågar stå för. Dessutom kan alla anonyma människor komma ihåg att det alltid går att kolla upp vem personen faktiskt är med hjälp av ID nummret som kommer när ni kommenterar. Så tänk på det. Somsagt så tar vi kritik från personer som vågar stå för vad dom tycker och inte anonyma.


/Elina


så gulligt!

http://dressyrmuppen.bloggplatsen.se/2011/06/05/5528565-min-absoluta-idol/

Det är typ det gulligaste någon skrivit till mig. Jag blev så sjukt glad! Det hjälpte mig verkligen när jag kom hem idag. :')

Tack Fanny! Det värmde verkligen! :)




/Vicky


inte bloggat idag

Jag har en hel del anledningar till varför jag inte bloggat idag. Men nu är jag för trött så jag tänkte förklara det imorgon, för jag får vara hemma från skolan imorgon, så då har jag tid. Negativa och positiva nyheter.

Vi hörs imorgon!



/vicky

Gästbloggareeeen

Hejhej :) Ni vet säkert vem jag är vid det här laget. Jag har bloggat här förut när Elina var borta, nu är det så att Elina frågade om jag ville blogga så varför inte. Ni vet säkert att jag flyttat ner till Elina och jag trivs mer än bra där nere! Har redan blivit bra kompis med dom flesta och jag har haft kul! Elina är typ den skönaste människa jag träffat alltså.. herregud! HAHA!

Idag så red jag på volten och Linnea var där så hon fotade lite!







Fick även en bild från KM av en tjej i stallet, riktigt dåligt bild +
att det regnade & våra hästa ville inte stå still!



Är det något ni undrar så har jag en egen blogg ni får fråga hur mycket ni vill på!
http://essiecederroth.blogg.se
http://essiecederroth.blogg.se
http://essiecederroth.blogg.se
http://essiecederroth.blogg.se
http://essiecederroth.blogg.se
http://essiecederroth.blogg.se

/Essie

Färgstarka färger

Vad tycker ni om att ha färgstarka färger på hästen?
 Själv så tycker jag att det variera från häst till häst beroende på färg. Tex på Solle så skulle det inte funka att ha knall röd då det skulle skära sig något förfärligt. Men förvisso så tror jag att han skulle vara galet snygg i vinrött. Tror även att han skulle vara jätte fin i rosa och turkos blått, som ni såg att Vici hade på Roxan. Frans därimot kan ha alla möjliga färger då han har så speciell färg.


/Elina

Hiss till OS hjälm



Tycker OS hjälmarna är såå fräna. Riktigt häftigt att rida OS med sin hem flagga på hjälmen. Tycker dock att sveriges är lite väl tråkig, men går inte att få den så mycket annorlundare. Vad tycker ni?

/Elina

rösta

Nu tycker jag att ni ska rösta HÄR på Solle som finaste hopp ponnyn!

/Elina

Utan motgång kommer inte framgången

Trodde det skulle bli mer tid för bloggning, men tydligen inte. Ledsen för det. Vilka jäkla resultat den här helgen, sånt oflyt så det finns inga ord. Dagens MSVB så gjorde jag bort mig 2 gånger på 2an som var en stor oxer, inte 1 gång utan 2!!!!! 2 missar irad, samma fel båda gångerna, blir man trött eller blir man trött? Han var mer i luften än på marken, så när vi vänder upp mot oxern så hoppar han bara, då trycker jag på honom för att få honom frammåt och galoppera. Man vill ju ha lite fart mot en fet oxer på 120, så det är inte så konstigt. Men jag ska bara sitta helt still med handen och vänta ut honom och krama om som in i med benen, fick jag lära mig.

Helgen har varit så jäkla rolig, och även fast resultatet har varit super dåligt så är det på dessa runder som man lär sig. Det är trots allt av det dåliga man lär sig att göra det bra. Fick även en hel del hjälp av Anna Salin, vilket jag är jätte glad för då hon är så duktig. Hon ska faktiskt komma ut till oss nästa vecka och träna oss lite. Dags för nya tag, nu kör vi. Ska träna hemma på sockerbitar med att inte störa honom de sista sprången till hindret. Nu taggar vi till skästas meeting den 23-25 juni. Då ska vi vara tillbaka.



What are words
If you really don't mean them
When you say them
What are words
If they're only for good times
Then they don't
When it's love
Yeah, you say them out loud
Those words, They never go away
They live on, even when we're gone

/Elina



uteritt

På kvällen red jag ut på Braven med Essie. Det gick väl bra, han var lite taggad när vi skulle börja trava, inte så  konstigt. Sen gick Mary före honom och då gick det mycket bättre, han var super duktig. :)

Sen trava jag runt med Braven på banan och det kändes bra, så jag gav mig där. :)



Här kommer en bild på Essie som pappa tog :)


/Vicky

Film eller inte?

Jag har en hel del film från dagens träning på Roxi, då hon gick jätte bra. Så om jag får nu över 20kommentarer så lovar jag att ni ska få se filmen! Annars blir det ingen film :)



/Vicky


Duktiga Roxi

Här kommer lite bilder från när jag tränade Roxi för Ulrica. Det gick verkligen, SUPER BRA! Hon har nog aldrig gått så bra, eller kanske några gånger, men dom gånger hon verkligen är så här måste jag passa på att göra saker som hon har lite svårt för. Alltså ökning och samling. Och det gick super!



/Vicky

mysiga bilder

Här kommer några mysiga bilder från när jag red ut på Roxi i förmiddags! Hon var jätte pigg, man fick nästan inte stopp på henne ibland och hon kunde verkligen inte stå stilla.

Hon är så underbart söt! :')



/Vicky

film på Roxan

Här kommer filmen från när jag red Roxi på ängen igår. Det här var i början av ridpasset, så hon var väldigt stark. Pappa filmade inte efteråt, då hon var jätte fin. Men ni får överleva ändå! Nu vill jag ha massa positiva kommentarer, så att jag blir lite glad! :)



/Vicky

Roxis man!

Jag klippte Roxis man imorse, hon var jätte jobbig, stod och skakade på huvudet och trampa runt. Men till slut blev jag klar faktiskt, resultatet blev väl helt OK.

Vad tycker ni? :D
Inte så mycket skillnad va? ;)


Tror ni att Roxi skulle passa i en drakklippning? Se bilden nedanför


/Vicky

resultat

Fick en stund över nu för lite bloggning. Hitils har helgen varit riktigt rolig, dock inte resultatet detsamma. Igår i LA så 1stopp. MSVB så stopp på första sen 3 pet efter det, så 16 fel. Idag i msvb så petade vi 4 hinder. 3 av dom var otur, dom rullade. Sen sista hindret var en kraftig rivning. uppdaterar mer snart.

/Elina

Kort klipp?

Är ni intresserade av att se ett kort klipp från när jag red Roxi igår? Pappa filmade en liten kort stund som jag hittade nu.  :)




/Vicky


FAIL



Jag skulle lägga upp en bild på Fjordhästföreningens hemsida, sen råkade jag klicka på enter, så nu går det inte att ändra vad jag hade skrivit, haha FAIL! Jag skulle skrivit inför men det blev ingör. Jaja, man får leva med det där. :P

/Vicky

6månader



6 MÅNADER, ett halvår med den finaste ponnyn!♥

/Vicky


Roxan!

Nu kommer lite bilder på mig och Roxan, Ibörjan var hon väldigt seg och tung i handen. Men efter att jag galopperade snabbt ett varv i sommarhagen, kom hon igång och hon blev verkligen jätte fin!

Se och njut av min underbara fjording!


Upp med blicken Victoria!

Bebis♥

/Vicky

Braven!

Nu får ni se lite bilder på mig och Braven, han var väldigt pigg, hoppade runt i början, sen blev han jätte lugn! :o Han är så go :)


Älskar dig Braven♥

/Vicky

Fina bilder, snart!



Snart kommer väldigt mycket fina bilder pappa tog på mig och Braven, Roxi och Cappi!
Dom kommer upp om ett litet tag! :D

/Vicky

Min lediga fredag!

Vaknade för en stund sen, det var riktigt skönt att få sova ut! Det har jag inte gjort på månader..

Idag ska jag och pappa iaf åka och köpa ett träns till Braven och vi får se om vi hittar något annat också! ;) Sen ska jag faktiskt skritta ut på Brave!! :D (LYCKLIG CHEY). Efter det ska jag rida både Roxi och Cappi!

En rolig dag framför mig! :)


Cappi

Braven

Roxi

/Vicky

Finaste Dressyr Ponnyn

Det var en tjej som kommentera att Braven vann tävlingen här, som finaste dressyr ponnyn, känns som jag missar allt hela tiden! xD Han vann ju där också! :)



/Vicky

imorgon är det dags för tävling

Sitter i husbilen på skogslotten. Hästarna är inne och allt är upp packat. Trimmade Solle på ute banan, som imorgon är framhoppning. Han kändes jätte fin och lyssnade på mina förhållningar, det bådar gått inför imorgon. Satte mig även upp en stund på Frans för att känna igenom honom, han var frammåt och avspänd. Kändes riktigt bra! Imorgon eller rättare sagt hela helgen kommer uppdateringen bli väldigt låg då tävlingarna håller på under hela dagarna.  Men jag kommer blogga på kvällarna så ni får resultat samt andra inlägg. Men kan ni inte hålla er på resultaten jag skriver så kan ni alltid kolla online på equipe. :)

Juste, jag stryker mig ifrån LAn på lördag ch hoppar MSVB på fredagen.
Hörs imorgon!
/Elina

Finaste fjordingen

Roxi röstades fram till finaste fjordingen här i Maj någon gång, men jag hann aldrig kolla vem som vann. Men det gjorde självklart min tjockis♥



Roxi : 61  röster

hadar: 35 röster
hanibal: 16 röster
grimar: 10 röster

/Vicky

rätt person

Den rätta personen som då ska flytta till vårat stall imorgon är som nästan alla svarade rätt på, Essie Cederroth med sin D-ponny Any Proud Mary. Först med att gissa rätt var Leonora.

/Elina


in thaa CaMpeR

Nu sitter vi i husbilen påväg till skogslotten. Vi är framme om ca 1 ½ timma. När vi kommer fram så ska vi packa upp hästarna, göra oss bostadda i husbilen, grilla kyckling med potatis med gänget och sedan kolla runt på tävlings platsen, ska nog även rida igenom Solle ikväll. Känner på mig att denna helgen kommer bli roligast på länge, så hoppas att det stämmer. Förhoppnings vis så kanske jag och Solle sätter sista nollan i msvb så vi är kvalade msva, då är jag topp nöjd! :) Ska försöka köra en repris från Gotland, första nollan i msvb, elit ponnyn min.


Ska även hälsa från Linnea att hon tyckte att jag skulle skriva att hon var bäst, men sen när började vi ljuga här i bloggen??, så tyvärr Linnea...

/Elina

mitt sadelskåp

Är hemma en snabbis nu. Var i stallet imorse och packade klart det sista, mockade och fixade allt till hästarna. Fick även med mig Victoria ut på att köra Majsan, så det gjorde vi. Har några bilder och film på pappas telefon från våran körning som ni kan få när vi sitter i husbilen påväg till skogslotten.  Snart bär det av, woopwoop! :D

Såhär ser mitt sadelskåp ut just nu när det är packat, känns så tomt, så jag undrar om jag glömt en massa saker :S Fast iof är det bara mina och Solles saker som det innehåller.

här har jag sax, gummisnoddar, nummer lappar, boots, handskar, sporrar, gjord till täcken, borstar och luva.

I dörren har jag 2 träns, ridspön, täckes hängare, slit och släng benskydd, arnika, kedje grimskaft.
I själva skåpet har jag sadel, 3 schabrak samt fårskinns padd, hackamore träns, hängare, martingal, väst, hjälm, tävlings skydd i rosa lådan, under sadeln finns det hopp platta och vanlig gjord.

Helhets bild.

/Elina

Rolandshovsparken

Snabbt inlägg blir det nu, jag ska till stallet snart och rida roxi, gå promenad med Braven, sen skulle jag rida Cappi, men jag vet inte om jag hinner eftersom jag ska vara klart vid halv 12, haha. Då ska jag in till Fridhelmsplan och fira mina kompisar Amanda och Isabelle! Så vi får se om jag bloggar innan det eller efter.

Ha en bra dag alla läsare! :)


Älskling♥

/Vicky

vojlock, blä

Tänkte ge en riktigt fet diss till vojlockar. Tycker det är så fult med ett tunt schabrak som följer sadeln. Vanliga schabrak är så mycket snyggare! Någon som håller med?


/Elina


Toledo tillsalu

har toledo blivit såld förresten? :)
Nej det har han inte. Så är det någon av er eller någon som ni känner  som är ute efter en super snäll och okoplicerad D-ponny som alltid ställer upp för sin ryttare så kan ni be era föräldrar att ringa min mamma för mer info;
0733 484024.

(bild på Toledo med ägaren)
/Elina

kan ni gissa?

Kan ni gissa vem det är som flyttar till vårat stall redan nu på fredag? Den som först gissar rätt får en länkning!

/Elina

tagga inför en grym helg!

Varit i stallet och trimmat Solero på tredelat, han gick jätte bra och lyssnade super, så det känns riktigt bra inför helgen nu! :)
Har även packat det mesta till Solle, sadelskåpet är fullt iallafall, så det är tecken mm som ska ner i en påse på sidan om, sen mat och sånt också. Jossan har packat till Frans så ska dubbel checka det också att allt är med.

Startlistor för helgen kan ni hitta HÄR, riktigt hård konkurrens och jäkligt mycket starter. På fredagens LA i kategori D är det 66 starter. Vi åker imorgon vid 4 ungefär så är vi framme i tid så vi kan grilla och ställa in hästarna och pyssla runt lite. Ska antagligen rida när jag kommer fram. Har med mig en privat fotograf också, nämligen Linnea Schalander, som ni hört mycket om. Så det här kommer bli super roligt, hoppas hästarna sköter sig också, kommer antagligen ändras en hel del klasser på plats, så ni vet.

/Elina

Eriksdalsbadet

Idag har jag varit med några i klassen och parallelklassen på Eriksdalsbadet. Det var väldigt roligt, fast jag kom hem vid typ halv 5. Men nu ska jag dra till stallet hörs sen! :D


Jag klippte även håret igår, det var jätte slitet så mitt hår är väldigt, väldigt kort.. Ni kan få se sen.
(Bilden är från innan jag klippte mig)

/Vicky

Videoblogg, mitt rum



Förlåt det tog typ 3gånger så myckert mer tid än vad jag trodde det skulle göra. +Att jag duscha ;) Men nu är det uppe iaf. Jag och Mira var väldigt trötta och ni får ursäkta våra torra skämt, men jag typ dog efteråt xD

Se och njut!

/Vicky

RSS 2.0