NU LÄGGS DEN NER

För vissa kanske det här kommer som en tråkig nyhet och för andra inte, men nu har vi iallafall bestämt oss för att lägga ner bloggen. Kanske bara under några veckor, några månader, några år eller föralltid, vi får se helt enkelt. Men som det ser ut nu så kommer den inte komma igång på ett bra tag framöver.

Hur vi kom fram till beslutet var att- varför ska vi lyssna på alla era åsikter när vi har riktigt bra och utbildade tränare som berättar för oss hur vi ska göra. varför ska vi hela tiden känna ångest när vi misslyckas på tävling för att höra era åsikter om saken. Varför ska ni veta allt om oss men vi vet inte ett smack om er?

Det är mycket man kan fråga sig. Men en sak är säker, ska vi nå toppen så kan vi inte känna press från ett gäng läsare som i själva verket inte vet ett skit om oss eller våra hästar. Så nu är det så att bloggen tyvärr läggs ner på obestämd tid, vi kommer tillbaka när vi känner för det!

Tack för den roliga tiden vi haft endå, riktigt roligt att det var många som gillade bloggen. Denna bloggen startades 7 december 2010 och läggs ner 22 augusti 2011- under 8 månader och 15 dagar har vi hållt på, och vem vet, vi kanske kommer tillbaka snabbare än vad ni hinner blinka! :D

Vi tackar för oss! ♥





/PL

Elina Mellberg & Victoria Avellan Ryd


RPC final

Såg på ponnysanning att det var en tjej som skrev att jag stoppade ut mig på första hindret i finalen. Och ja det gjorde jag, men varför skulle jag komma över det när jag gick in på banan helt inställd på att jag inte skulle komma över första hindret... Jag gick banan 1-4 sen gick jag bara igenom det andra lite snabbt utifall att ett mirakel skulle hända. Varför gick jag in med den inställningen undrar ni säkert nu?

Jo första dagen var det fullständigt kaos. Regnade som satan, banan var helt blöt och lerig, för att inte prata om framhoppningen, staketen var riktigt låga runt om, det var lågt och allt vara bara som en stor smet. Så jag bara höll honom och vågade inte alls rida på underlaget, dels för att jag trodde att han skulle halka och dels för att efter hindrena brukar han öka lite, och då fanns det inget att stoppa mot. Jag gick in på banan helt medveten om att allt skulle gå åt skogen, och mycket riktigt.

Dagen efter så vågade jag rida honom mer, Jag fick ett stopp på första hindret och sen red jag på mycket bättre, men fortfarande inte bra så vi gick runt resten klockrent med ett pet. I MSVB så  var han faktiskt fin, han stoppade på 3an för att jag tog tillbaka honom för mycket, sen hoppade han jätte bra, till 7a7b  så kom vi in väldigt fel men han räddade där, efter det kom vi helt i obalans och fick ett stopp på 8an som var en trippel, tar på mig allt själv.

Igår så efteranmälde jag mig till en LA, han var super fin hela tiden, sen till 7an som var en kombenation så slappnade jag av eftersom att han var så fin, och då räckte ju det för att vi skulle få 2 stopp där. Efter det så ville jag igentligen inte starta finalen, jag litade inte på honom helt enkelt. Dessutom är inte Solle en häst med bra självförtroende, så det självförtroendet han hade när vi kom var ju helt borta. Men eftersom att vi endå var där så hoppade vi iallafall. Och somsagt, han kändes hur jäkla fin på framhoppningen, men såfort vi kom in på  banan så vart jag osäker och det smittade av sig på honom, så jag tycker inte att det är det minsta konstigt att han stoppade ut sig på 1an.

Jag tar helt enkelt på mig allt detta själv och vi åker upp till Färingsö och hoppar en lokal LC, LB bara för att bygga upp tilliten till varandra igen, och bara ha roligt. Jag stryker alltså mig från Jump club. Nu jävlar ska vi vara BACK ON TRACK till gagnef!

Och nu var det även riktigt jävla surt eftersom att det var final, men so what. Inget jag kan göra åt saken. Och man kan ju endå se det possetivt, 16 i ridsport ponny cup är inte så dumt :P


Det går upp och ner, nu går det jävligt mycket ner. Men vi klarar det här vännen, vi ska bli bäst!

/Elina

RIP morfar

Japp nu ska jag åka till skolan, helvetet har börjat.. Jag hatar verkligen skolan, men det är ändå roligt att träffa alla kompisarna igen! :D

Imorse fick jag även reda på att min Morfar dog imorse, somnat in. Så vila i frid Morfar! ♥


Har ingen bild på morfar, då han inte gillade att vara med på kort.

/Vicky

sommarlovet är slut

Mitt liv förstörs imorgon, skolan börjar. Det känns som jag har haft sommarlov i några dagar, det har gått så snabbt! Jag tror den här sommaren har varit den bästa någonsin! och nu är den slut.. :(

Har ni börjat skolan än? :)



/Vicky


Helvetesjävlaskitfan

Påväg hem från en jävla rutten helg. Jag har ridigt skit dåligt, jag litar inte på Solle och han litar inte på mig, det blir som en ond cirkel. Så nu ska jag strunta i jump club och åka med till en lokal tävling på färingsö som Jossan ska tävla på, så går jag ut lc och lb för att vi ska börja lita på varandra igen. Jag kommer bara se det som en träning och vi ska bara ha roligt och hitta tillbaka till varandra. åh, jag blir så ledsen på mig själv, bådas själv förtroende är på botten och allt bara går dåligt... Och sen när allt går åt skogen denna helgen gör mig inte så mycket gladare! Fuck life /Elina

hopptävlingen igår

Tävlingen igår med Roxi gick inte nå vidare bra, jag tror  jag fick två stopp på tvåan och en rivning (?) så sammanlagt 12fel. haha, men hon var jätte osäker på underlaget det kände jag. Sen var hon så otroligt seg! xD

Men det kan ju inte alltid gå bra! :D


nu taggar vi till nästa dressyrtävling iaf! 4september!

/Vicky

Bravens rygg!

Eftersom alla vill ha en till förklaring till bravens rygg, här kommer det igen.


Enligt min tränare hade han redan en dålig musklad rygg när jag fick honom
sedan fick vi en sadel utprovad till honom som sedan gav verk i ryggmusklaturen. Vi var då på Ultuna och han fick behandling och råd om hur vi skulle träna upp ryggen och att vi behövde byta till en annan sadel, vi fick då kontakt med Linn och köpte hans gamla sadel. Vi håller nu på att bygga upp hans styrka och ryggmusklatur med tömkörning/ridning, enligt veterinären kommer det ta ca 6månader.


Så nu vill jag inte ha kommentarer om det här! Det är ett avslutat kapitel, nu vill jag bara se framåt, ha roligt med honom. :)



Så nu vill jag inte ha kommentarer om det här! Det är ett avslutat kapitel, nu vill jag bara se framåt, ha roligt med honom eftersom han är nu välmusklad och jag kan rida honom som vanligt. :)

/Vicky

Just nu

Hänger på Liseberg för första gången med familjen. Kollar just nu på Amy Diamond som uppträder medans vi väntar på familjen jenderholt!/ elina

hopptävling idag!

Snart ska vi åka till stallet, hämta Roxi och packa in massa grejer. Jag börjar bli lite nervös, haha, det har jag inte varit på väldigt länge! Tur att Roxi inte stressar upp sig i onödan! ;D

Hoppas ni håller tummarna för att det går riktitgt bra för oss! :D Vi hörs senare om resultat och annat! :)



/Vicky

frågestund del 1

Har  du nån gång ångrat att ni startade bloggen?

Svar: Egentligen inte, men det finns stunder som jag känner att jag inte hinner med att blogga, så jag vet inte hur det kommer bli sen när skolan börjar. :/

 

Vilken av dina föräldrar är mest insatt i ridningen, och hjälper dig? :)

Svar: Min pappa såklart! han är med mig så gott som varje dag! Men han kan inte hjälpa mig med själva ridningen, så där måste jag klara mig själv och det tycker jag faktiskt är riktigt skönt! :)

 

Hur  bortskämd är du på en skala med tanke på att du har en häst som kostade grymt mycket?

 Svar: Bara för att jag fick en riktigt fin ponny betyder inte att jag är bortskämd. Jag köper sällan saker som kostar mycket (märkessaker) för att jag tänker att det finns även lika fina men billigare saker nån annanstans. Jag går inte runt med Pikeur, Kingsland och andra märkessaker, hur ofta ser ni mig bära det? Kvalitén kommer före märket!

Så om jag tar en skala från 1-5, så är jag nog en 3.
 

sjukt fin frågestund bild btw ;)
roxi ser ut att ha blivit mycket finare på kort tid. iaf vad man kan se på bilderna. förut kunde hon se lite markbunden och tung ut men wow vilken skillnad. rätta mig om jag har fel men ni ser ut att ha utvecklats jättemycket på senaste tiden! Har jag rätt? varför eller varför inte?

Svar: Tack så mycket! :)

Vad roligt att du märker skillnaden! Hon har blivit kralligare och hon har fått ett helt annat steg, det där hände precis efter SM, det var bara något som helt plötsligt klicka till! Sen tycker jag att jag och Roxi har utvecklats tillsammans enormt mycket på kort tid


Januari 2011


Juli 2011

 

När började du tävla, i vilken ålder?
Har du någonsin gjort illa dig när du ramlat av en häst?
Är det bara du i familjen som är hästintresserad?

Kram!


Svar: Jag tävlade min första tävling 2007 med min shettis som jag hade då. :)

Jag har fått utdragna ligament vid nyckelbenet (fast dom trodde jag hade brutit nyckelbenet), jag har sträckt mig tusentals gånger, fått blödningar. Men ingen riktigt allvarligt som tur är! :)

Det är bara jag som är hästintresserad, men min pappa tycker det är väldigt roligt! :)



Vad är ditt mål med braven?
Har braven skadda i ryggen? eller något? eftersom du inte har ridit honom på ett tag!
/Ida Bra blogg!

 
Svar: Jag vill tävla SM på honom i dressyr, det är målet, sen om jag uppfyller målet sätter jag ett nytt mål!

http://ponilovers.blogg.se/2011/august/utkast-aug-21-2011.html#comment

Jag rider honom 3gånger i veckan ibland fler. :)



har du fått din första kyss en? :)


Svar: haha ja det har jag :)

 

Brukar du tänka lite på hur du rider när det är nån som fotar? :)


Svar: Inte när Linnea eller pappa fotar, då rider jag precis som jag brukar. :)
 

Vem är roligast att rida av Braven och Roxi?
och vem tycker du är 'lättast' och rida? :)
Grym blogg!

Svar: Båda är roliga, men Braven skulle jag kunna och sitta och rida i timmar!
Roxi! Hon är inte svårriden men hon är svår att få i rätt form! :)

Tack!



Om du måste sälja nån av dina hästar vem skulle du sälja och vem skulle du behålla? :D
Beskriv dig själv som person?
Beskriv Elina som person?
Är du duktig i skolan?
Vilka bloggar läser du?
Har du kontakt med bravens förra ägare?


Svar: Jag skulle inte tänka mig kunna sälja nån av dom.
Hmm.. Jag är en snäll, rolig, målmedveten och en otroligt envis person. :)
Elina.. Hon är snäll, väldigt rolig, konstig (på ett bra sätt dock xD), envis. Jaa hon är liksom one of a kind. ;D
Jag är väl rätt duktig, jag har VG/MVG i alla ämnen.
Bloggar jag läser är dagligen (kom ihåg att jag är dressyrryttare ;D) :
http://dressyrmupparna.se/
http://dressageponys.blogg.se/
http://dressyrfjollorna.blogg.se/

Jaa jag har kontakt med Linn! :)




1. Vem av Braven och Roxi är lättast att hantera hemma och på tävling?? :D

2. Hur många besökare hade ni första dan och nu??

3. Hur börjar du dina ridpass?? :D

// Ellen :) <3



Svar: 1. Det är väldigt olika faktiskt och det beror på från dag till dag. Ibland är Roxi lättast på tävling, ibland Braven och det är samma sak hemma. :)

2. Första dagen hade vi 367besökare och nu har vi runt 1000besökare per dag! :)

3. Jag brukar skritta i 10 minuter med långa tyglar, sen jobbar jag i skritten kanske 5-15min, sen börjar jag trava i ett bra tempo i rätt låg form i båda varven. Samma sak med galoppen.



/Vicky


startlista

Jag startar som nr 6 på Roo gård imorgon i klassen LD+5. Nu håller vi tummarna för att det går riktigt bra för oss! :D Jag har inte hopptävlat sedan i april med henne så det ska bli riktigt roligt! :D



Här kan ni se hela starlistan HÄR!

Här är en film från en hoppträning i januari 2010:



/Vicky

tävling imorgon!

Jag och Tesse har legat ute hela dagen och försökt sola, men eftersom det är moln överallt får man ju nästan ingen sol på sig... :/

Igår tömkörde jag båda hästarna, Braven var riktigt fin och Roxi var helt ortoligt fin, jag tror aldrig jag har sett henne gå så fint  :o

Idag ska jag träna med Braven för Ulrica och Roxi tror jag ska skritta ut på eftersom det är tävling imorgon! :D



/Vicky

Update live

Ute på morgon promenad med Solis. Han står just nu vid skogen och käkar gräs. Strax ska vi gå och veterinär besiktia/Elina

Göteborgs fältrittklubb

Några som undrade vilken tävlings plats det är vi är på, och som ni såg i rubriken; Göteborgs fälltrittsklubb!! / Elina

stall frågor

lycka till :) var har ni era hästar? vad heter stallen? :) superfiin blogg

Tack. Min familj äger ett stall ute på Ekerö där både jag och Victoria står.

Vilket stall ska du stå uppstallad i under helgen? :)

Jag står i uppstallningen på tävlings platsen! :)

Bild på boxen nu, dock väldigt mörkt..


/Elina

Mobilblogg från mc donalds

Sitter just nu på mc donalds och har åkt 24 mil, dvs exakt halvägs. Eller för att vara helt exakt så har vi åkt 1 mil längre en halvvägs så vi har alltså kortare till Göteborg än Stockholm! :). Den hör mc donalds stannade även jag och pappa på när vi var påväg hem från Varberg, lite övrig info sådär ;) hörs senare/ elina

igår & idag

Igår tränade jag med Roxi för Ulrica, ibörjan gick det inte alls bra men mot slutet lossna hon lite och blev faktiskt rätt fin! När vi kom hem till stallet red jag ut på Braven, han skötte sig bra fast han var lite springig. :)

Idag ska jag ligga och steeka vid poolen med Tesse, sen mot kvällen åker jag till stallet för att tömköra båda. Det är så skönt att vara där på kvällen för det är så svalt då, det går inte att göra något mitt på dagen för det är så varmt!


Saknar♥

/Vicky

Uppdatering varje dag

Tyvärr så åkte vi inte till Timjan igår etersom att det blev ganska sent och vi hade en hel del att fixa hemma.

Nu ska jag packa det sista av mitt, sen ska vi till stallet och packa allt det sista där. Jag tar med mig datorn och internet stickan denna gången så jag kan uppdatera  varje dag om resultat osv, sen en massa andra inlägg om jag har tid. Men vi ska fixa det sista nu så vi kommer iväg, gör nog ett inlägg till påvägen ner så ni vet! :))

Hejdå sålänge!

 
Fota: Amanda Gidlund

Saknar vintern lite när jag kollar på bilder med snö, fast när det väl kommer till kritan vill jag bara dö, eller gå i ide...

/Elina

bilder från NM klass 1

Bilder från NM klass 2.

Bilderna är från framridningen och själva tävlingen. Innan ni frågar så vill jag bara säga att i Norge får man ha spö i dressyren! :)

Foto:
Linnea Schalander



/Vicky

bilder från NM klass 2

Nu kommer det lite efterlängtade bilder från NM!
 
Det är bilder från andra klassen, LA:6 från framridningen och själva tävlingen! I Norge får man har spö inne på tävlingsbanan om någon undrar vrf jag har det! :)

Foto:
Linnea Schalander


/Vicky

Imorgon blir det Götet!

Japp, som rubriken lyder, imorgon rullar vi ner mot Göteborg. Så fruktansvärt taggad nu! :D Trimmade Solle lite i hagen för någon timme sedan och han var jätte fin. körde mycket halter, lystna på skänkel övningar osv för att ha honom allert i helgen! :)  Har även börjat packa sadelskåpet med prylar. Jag ska även tvätta en massa kläder så jag har rent med mig! Nu ska jag gå hem till Mio och hälsa lite på henne, inte träffat henne på ett bra tag. Sen ikväll så ska jag upp till stallet för att schampa Solle som är riktigt smutsig, så då är han ren och fin till Göteborg.

 Det är också så att Timjan och Vilma åker ner till Gnesta idag för att träna lite, så om det inte blir försent så ska vi ta en sväng dit och hälsa på dem. Åh, håller verkligen alla tummar jag har, saknar Timjan så mycket, och även Vilma såklart! :)


några tävlingar i höst

Tävlingar som jag är anmäld nu i höst till är (det kommer säkert bli fler senare):

♥ 20augusti, Roo Gård, hoppning, LD+5 med Roxi.

♥ 4september, Bergsviks Ridsportförening, dressyr, LB:1 & LA:1 med Roxi.

♥ 18september, Nyköpings Ridsällskap, Fälttävlan, P70 med Roxi.

Som ni ser ska jag inte tävla Braven nått som det ser ut just nu. Det är mitt egna val och jag vill inte ha kommentarer om att jag inte tar vara på hans kapacitet, för det är just det jag gör, tar vara på hans kapacitet. Det kanske blir nån tävling senare om jag tycker han är redo. :)

Men jag och Roxi ska ha kul i höst iaf! Hoppning, Dressyr och Fälttävlan! Det kommer bli så fruktansvärt roligt att tävla fälttävlan!! :D



/Vicky

stan med tjejorna!

Jag är så sjukt blogg sugen men det som stör mig just nu är att man inte kan se alla inlägg under juli/augusti och nu kan man inte se headern (?). Det STÖR MIG SÅ FRUKTANSVÄRT MYCKET!

Hästarna fick vila idag för jag skulle in till stan med några kompisar! Imorgon ska jag rida båda lite, träna för Ulrica med Roxi också! :)



/Vicky

HELT DÖTT

Gud jag har sån liten motevation till bloggen som det bara går, har ingen lust att skriva alls. Ingen aning om vad heller. Så nu får ni peppa upp mig/oss. Kom gärna med förslag på vad vi kan förbättra, och vad för olika inlägg ni vill läsa! :D


/Elina

MATILDANERELL.BLOGG.SE

Nu är det så att ni bara måste gå in och kolla på min snela väns blogg. Hur grym tjej som helst som kvalade SM på sin debut i MSVA med sin C-ponny. var nere på SM nu och tävlade. Sen ska hon även ner till finalen i RPC i Göteborg nu i helgen. Så gå in och läs hennes blogg, sjukt duktig lite flicka! :D

KLICKA HÄR FÖR ATT KOMMA TILL MATILDAS BLOGG!


/Elina

augusti/juli 2011

Jag gick in på bloggen, sen tänkte jag att jag skulle kolla alla inlägg vi gjort i Augusti 2011. Men det kommer bara upp till 14augusti. Vad hände med alla inlägg innan dess? Hoppas ni förstår vad jag menar, det även samma sak med Juli 2011.

Har ni det så på era datorer också? eller är det bara min som är weird, det kan jag ju leva med. Finns det nån som vet hur man fixar det? Jag har väldigt låg IQ för datorer..

/Vicky

bus!

Här kommer lite filmer när jag och Linnea hade lite roligt i sommarhagen. Jag älskar att busa med hästarna, det är typ det roligaste som finns.

Haha föresten kan det hända att jag säger nått jätte weird!

Dom första filmerna hoppar jag bara, lite sådär oseriöst, men det var kul! :D







Den här videon fick vi ta om MÅNGA gånger då vi aldrig kom samtidigt på hindret, men vi lyckades ändå inte... :( xD



/Vicky

hoppningen på NM

Tänkte att ni skulle få se när jag hoppade på NM. Jag kom fel på några hinder men jag är lite ringrostig! inte så illa för dressyrryttaren som nästan aldrig hoppar! ;) MEn ändå kom jag 2:a i stilen! :D





Ni får några fina bilder också som ni kanske redan har sett :)


/Vicky

OLIKA

Det är så olika hur lätt olika hästar bygger muskler. Frans bygger muskler hur lätt som hellst, till skillnad från Solle som är av den ur trista modellen och ser ut som han gör. Dock är Solle biff för att vara modellen han är, grejen med honom är att han har 70 meter hög manke så det blir en nerförsbacke till halsen sen så den ser jätte tunn ut... Frallan har en rund och go hals. Sen har båda två riktigt fläskiga rumpor. Men visst är det fästligt att dem kan vara så olika? Dock så skulle jag kunna betala flera tusen för att Solle skulle kunna få riktigt krallig hals då jag tycker att detär så mycket finare! :P










/Elina

MÄSTARNAS MÄSTARE?

Jag är helt klart mästarnas mästare på ponny flätor!

/Elina

braven är söt!

Strax tänkte jag åka upp till stallet, jag ska rida ut med Roxi, galoppträning på ängen! Med Braven tror jag att jag ska ta en lång skritt tur, sen ska jag försöka lära honom lite mer tricks. ;D Han är så otroligt lättlärd!

Jag stod och gosa med honom i hagen igår, jag stod och kliade honom på bogen och han klia mig på ryggen. Sen när jag skulle gå så kommer han springande och trycker upp sin mule mot mig. Så jag stod väl där ett bra tag antar jag!  Sen gick jag en promenad med honom, skulle jag plocka lite äpplen vid allén så stod han och åt från träden medans jag plockade! Det går verkligen inte att beskriva hur underbar och söt han är! ^^

Vi hörs senare! :D



/Vicky

Dressyroutfit



Vill ni att jag ska göra mer outfits? :)

/Vicky

05.12

Hejsan! Ni ligger säkert och sover nu klockan är ändå bara 05.12. Jag, Linnea och Anna har kollat på film och chillat hela natten. :) Linnea vill hälsa att hon är bäst! :)
Vi hörs!
/Vicky

Vi går mot hösten

Är det bara jag som börjat få höst känsla? :P Luften känns så höstig, och det har tom kommit lite gula löv på marken. Dessutom när hööks kommer  med sin höst/vinter katalog och man ser alla höst kläder. Åh det är så mysigt med höst tycker jag :P Hittade lite go saker som jag gärna skulle skaffa mig till hösten! :)




/Elina

sjuk av depression, typ.

Började känna mig hängig igår med hals ont och förkylning. Idag har jag varit ganska hängig, suttit hemma näst intill hela dagen och bara vilat. Gick upp till stallet imorse till mamma som redan var där och tog ut Frans och Solle till sommarhagen. Dom blir alltid lika glada att få komma ut dit! :') Tänkte åka upp nu och rida senare, men jag orkade verkligen inte. Dock så gör det inte så mycket att Solle får vila, han har inte gjort det på ett tag. Frans tror jag att Jossan skrittar ut på.

Förövrigt så börjar jag skolan imorgon, depression. Tror det är därför jag blev sjuk nu, det är meningen att jag inte ska gå i skolan. Men tyvärr så måste jag gå även hur sjuk jag är eftersom att jag börjar i ny skola dessutom så kan inte vara borta första dagen. För er som undrar så börjar jag i Jensen Norra, sam media. Haha, jag har inte den blekaste om vart skolan ligger :/ Det bästa är att man går halv dagar, dvs att varannan vecka går jag förmiddag och eftermiddag. Dock är det mycket hemma arbete på det. tur att man är diciplinerad då! *HOST* Men jag ska verkligen försöka skärpa mig i skolan. tex ska jag börja med att värdera skolan högre än bloggen. hehe. Föressten så köpte jag mitt första pennskrin här om dagen! Ni ser ju, nu jävlar ska jag bli pluggheezt :DD


/Elina


hoppbilder på mig och Roxi

Jag fick en fråga om jag kunde lägga upp några bilder när jag hoppar Roxi. Självklart kan jag det! :)



/Vicky

Braven pappa till salu

Braven fina pappa är till salu. Han är helt galet fin den lilla ponnyn!




Henfynyw Tywysog RWC 3. Hästar säljes
bilder tagna från Google.

/Vicky

Braven

Igår fick Braven komma ut i sommarhagen, efter jag hade lekt lite med honom på ridbanan. Cappi hade fått kommit in i hagen också, så vi satt där en bra stund och kolla så att det skulle gå bra. Det såg så bra ut, dom stod och kliade varandra så vi tänkte att det inte skulle vara några problem.

Så efter en timma så stod jag i stallgången och gjorde iordning Roxi, hörde jag pappa säga att jag skulle komma ut. Då såg vi att Cappi och Braven stod och langa sparkar på varandra, och ingen slutade. Så jag och pappa kasta oss in i bilen och körde full rulle mot hagarna. Ida som red i hagen bredvid hade gått in i deras hage och tagit med Braven.

Det var ingen fara med honom, han hade fått två små jack som blödde och sen 5andra som inte blödde, utan håret var bara borta. Så han kommer säkert vara lite öm idag, så det blir ingen träning med honom, jag tar med Roxi istället.

Cappi hade 2små sår också, båda klarade sig väldigt bra!

Det är alltid sånt här som kan hända när dom gör upp rangen eller att det är någon som blir sur. Nu får Braven bara stå i hagen med Roxi. :)

Här kommer lite bilder på Gino och Braven i sommarhagen för ett bra tag sen:


/Vicky

SM live

Just nu så sitter jag och kollar på SM finalen live på equipe. För er som inte heller är där kan ju alltid gå in på equipe och kolla i live TVn! :D

/Elina


dressyroutfit



/Vicky

Bilder i svartvitt

Lekte lite med kameran i stallet idag, som ni vet så är jag inte den bästa på fotografering, men jag tycker faktiskt dessa blev riktiga coola! :)


/Elina

olika bett

  • Kandar
  • Bridongbett
  • Vanligt tredelat
  • Hakamore
  • Pelham

Jag fick ett önskeinlägg om att jag skulle skriva vilka bett jag andvänt på Roxi, vilket jag redan skrivigt ett inlägg om men jag tänkte eftersom det var några som ville att jag skulle skriva det, så skiver jag om inlägget och lite mer exakt! ;)




Kandar

Funkar så bra på Roxi, trivs båda med att rida med det och hon får bakbenen under sig och är i uppförsbacke hela tiden. Det är verkligen helt sjukt hur fin hon är på det! Med kandaret kan hon samla sig så pass mycket att hon galopperar på stället och kan göra galopp piruetter! 



Bridonbett

Ibörjan gick Roxi superbra på det! Hon var bara lite stark men inte så mycket som vanligt. Men efter ett tag, så blev hon så stark som hon nog aldrig har varit och sluta helt att lyssna. Så jag stod inte ut så jag slutade helt med att rida på det bettet. Dock rider jag med det ibland för att variera bett.



Vanligt tredelat

Det är nog det bettet hon gått som bäst med i dressyren. Jag har prövat med både stora och små ringar, hon går som bäst när det är små, då det blir lite skarpare. Det här bettet rider jag alltid dressyr med, och kommer göra i fortsättningen. :)



Hakamore

Hakamore har jag oftast när jag rider ut, ibland måste ju hon få vila munnen från att ha bett och då tycker jag det passar bäst när man rider ut. Jag skulle hon inte kunna ha det när jag ska rida dressyr, (vilket som alla vet så får man inte ha det på tävling ;D)  för hon hänger sig i handen då.



Pelham

Pelham har jag när jag hoppar eller när jag rider ut. Hon hänger sig aldrig i det bettet och är alltid uppe. Ibland kan det till och med hända att hon krullar ihop sig för mycket, men det är sällan! 


 
Hoppas jag kanske var till nytta till andra som har starka hästar eller fjordingar! :)

/Vicky


kandar

Hej, vill inte klaga på att du rider på kandar, det får du göra hur du vill såklart, men om du rider på det för att hon är så stark att du får ont i ryggen kanske du ska försöka ta itu med det problemet istället för att betsla upp? :)

Svar: Nu är det så att Roxi kommer ALLTID att vara stark och det är ingenting jag kan göra åt, hon har varit det sen jag fick henne och är fortfarande. När jag ridigt med kandaret och sedan ska jag rida med vanligt bett blir hon mkt bättre, men hon är fortfarande stark. Jag har ALDRIG ridigt ett pass på Roxi där hon inte är stark. Det är så att hon har svullna köttlar och därför är det inte lika enkelt för henne att "gå i form" som alla andra hästar, det är därför hon är rätt öppen i formen. Men hon försöker iaf och vill ändå alltid göra sitt bästa. 

Ryggen har blivit lite sne pga att hon är så stark, sen har jag ständigt ont och är stel som en pinne. Sen är jag alltid spänd och kan inte slappna av. Det är därför jag gillar att rida Braven för han är aldrig stark. :)

Hoppas ni har det här klart för er och inte behöver fråga nått om det här igen. Jag vet vad jag håller på med! :)




/Vicky

Frågestund



Fråga gärna frågor som ni inte frågat förut! :)

/Vicky


Veckans outfit


Reroo.blogg.se


Dressyroutfit


Jag var bara tvungen att ta John Witaker ridbyxorna också, dom är snygga! ;)

/Vicky

Bilder på Essie och Mary

Jag knäppte även några bilder på Essie och Mary idag.


/Elina

Bild på det nya schabraket

Fint/Fult? :)



/Elina

tömkörningen idag

Ulrica hjälpte mig att tömköra Braven idag på Nytorp. Ulrica började i det svåra varvet och det såg jätte bra ut! :) Sen det andra varvet så skulle jag tömköra, det gick väl inte så jätte bra. Jag var slarvig med tömmarna, lät dom glappa ibland och ibland kom han i lite för låg form och blev framtung. Det går alltid som bäst när jag och Braven är ensamma för då är jag som mest koncentrerad. :)


bild tagen för några månader sedan

/Vicky

Bilder idag

Idag så följde kameran med till stallet som den inte gjort på ett bra tag faktiskt. Jossan följde med ut till sommarhagen och fotade mig och Solle lite.


/Elina

dressyroutfit



Här kom en dressyroutfit, trots att jag suger på det där +att jag inte hittade ett dressyr schockmöhle i just den färgen, haha. :) Men här har ni det iaf, jag vill ha den här outfiten! :o

/Vicky

Igår, Idag och på Söndag

Igår red jag ut på Roxi med Elina på Solero, vi red älvnäsrundan. Det var väl roligt! ;)

Sen tömkörde jag Braven i sommarhagen, han var sååååå duktig! Han lyssnade på varje ljud jag gjorde, som galopp, trav, såja (skritt ;D ) och proo (halt). Ibland räcker det bara att stampa till med ena foten i marken lite lätt och han fattar galopp, han är så härlig att jobba med och jag blir så glad av det! ^^ Jag vet inte om man kan säga det när man arbetar från marken, men vi gjorde massa tempoväxlingar och övergångar. Ni förstår nog vad jag menar, haha :)



Idag ska jag åka iväg med Braven till ridhuset för Ulrica ska visa mig lite hur hon tömkör, jag tycker det är väldigt roligt så jag vill gärna lära mig mer! :) Med Roxi vet jag inte vad jag ska göra men det återstår att se! :)



På Söndag ska jag träna för en unghästtränare på Färingsö med Braven. Jag har faktiskt ingen aning vem det är men Ulrica vill att jag ska passa på att träna för henne för att hon är väldigt duktig, så varför inte? ;)


Väldigt gamla bilder på mig och Braven

/Vicky

nån som klagar på kandar



Haha! :) Jag har ridigt Roxi på kandaret 3gånger, det är inte så här att jag alltid ska rida med det. Men när jag har kandaret på henne så fungerar allt, jag behöver inte tänka på att hon är stark hela tiden och jag får inte lika ont i ryggen eftersom hon drar mig framåt eftersom hon är tung/stark på vanligt bett. Hon trivs även med det och dagarna efter jag rider henne med vanligt bett så är hon så grymt fin! Sen på NM fanns det klasser som man fick ha kandar (vad jag uppfattade) men dom var jag inte med i.

Så du behöver inte bekymra dig, jag tror jag är klok nog att veta vad jag håller på med! ;)



/Vicky

Klar för final!!!!!!!

Jag och Solle är klara för final i Ridsport ponny cup. Hur nice är inte det på en skala? :D Finalen går i Göteborg nästa helg (19-21) så vi åker ner på torsdag och kommer hem på söndag. Hehe, roligt att jag börjar en ny skola på måndag och måste ta ledigt två dagar första veckan -.-.  Åh, jag är grymt taggad nu, trodde aldrig att jag skulle få rida i en RPC final.



Tävlingar som jag anmält till hitils som kommer efter Göteborg är •Jump Club, 27 Augusti, •Gagnef 10-11 September där det även är globen kval. Ska kolla upp lite fler! :)

/Elina

Hiss


Länge sen vi körde på en hissning, men nu tänkte jag hissa en jacka som är så sjukt snygg, nämligen equiline jacka. Provade den igår och var nära på att köpa den. Men sen slog det mig, när ska jag använda den? Jag kan ju inte ha den på tävling och det är ju det man vill, och hemma i stallet är det väl ingen vitts att gå runt med en dyr och as snygg jacka. Så det kändes lite onödigt. Men jag funderar fortfarande på den! ;) hehe.

/Elina


Nytt i garderoben

Idag innan jag åkte till stallet så var jag lite på hästhoven med Melinda som jobbade där. Kände även att jag var tvungen att köpa något eftersom att det var så länge sen, så blev ett litet impuls köp. Nämligen ett Equiline schabrak, marin blått med silver passboal. Det var fint fint på Solle också, dock så hade jag ingen kamera, men ska försöka komma ihåg det imorgon så ska ni få se! :D

(Hittade ingen bild)
/Elina

fail bilder


/Elina

Roxi i tisdags

Bilder från i tisdags:

Roxi



/Vicky

Braven i tisdags

Bilder från i tisdags:

Braven

Red honom i en form där han kom upp med ryggen, arbetade även med bommar. Jag rider lätt hela tiden i traven och jag står även upp igaloppen för att det ska bli så enkelt för hans rygg. Kan nog tänka mig att jag ibland faller lite fram, har en vana att göra det. :)



/Vicky

dom fina bilderna!

Här kommer dom fina bilderna Tesse tog på mig och braven! :D

Foto: Therese Nordlöf



/Vicky

Gästblogg

Hejsan alla Vicky och Elinas läsare! Jag heter Amanda Karlberg och är en kompis till Vicky. Vi har känt varandra i två år och träffades när vi var på Taffsnäs då. Förra året var vi också på Taffsnäs tillsammans och vi har sjukt mycket roliga minnen tillsammans. Det visade sig att vi båda bodde på Ekerö fast vi hade aldrig träffats tidigare. Vi har som sagt haft väldigt roligt med varandra och Vicky är en helt fantastisk person!

Som  jag sa så heter jag Amanda och bor på Ekerö. Jag är 15 år och går i Birkaskolan. Eftersom vi träffades på Taffsnäs så har ni säkert listat ut att jag rider också, jag har en jättegullig medryttarhäst som står vid Drottningholm. Han heter Lilleman och är en stor men otroligt snäll häst. Nu orkar jag inte riktigt skriva något mer om honom.

På tal om Taffsnäs så kan jag berätta att det finns en person som vi träffade där som är helt awesome, Madde! Puss på dig!

Ni får gärna kika in på min blogg om ni känner för det, min header har för tillfället försvunnit men kbry på det. Den kommer snart upp igen. MIN BLOGG!  http://karlbergs.myshowroom.se/


Lilleman!


jag
Bild på mig!


Söta Vicky, mongo jag och bästa Madde!

Kram Amanda


:)

Har varit med taffsnäs tjejerna hela dagen och nu sitter vi några av oss i soffan hemma hos mig. Har inte haft tid att blogga och ligger efter med mina bildbomber.. Jag hoppas ni förlåter mig! :)



/Vicky

Veckans outfit?

Visst är det roligt med massa outfits? Antar att de flesta tycker det iallafall ;) Vi har visat en del outfits som vi gillar, men vi har ju inte sett era outfits, så nu drar vi igång veckans outfit. Ni skickar in en snygg outfit på dig och din häst, så väljer vi ut en outfit varje vecka. Glöm inte att skriva med din blogg adress om du vill ha din blogg länkad.

[email protected] - det är bara att skicka på!


(gammal bild)

/Elina


Hemma

Har precis kommit hem ifrån båten. Det har varit roligt, fast lite långtråkigt i mellan åt. Har tagit några bilder med min låne telefon, men vet inte om jag får upp dem på datan, annars blir ni utan. Nu ska jag åka till stallet och rida Soliiiis. Bloggar mer sen. puuuuuuss.

/Elina

hästarna igår

Igår red jag igenom Roxi på ridbanan, det gick faktiskt rätt bra, men dock vart det inte så fina bilder på henne. :( Braven red jag också lite på ridbanan med bommar, han var jätte grinig ibörjan, han har humör den här lilla killen! När han tycker det blir jobbigt börjar han sparka och sen skjuter han ut bogen, så det var mest fokus på att få in bogen i kroppen. Han har jätte lätt för att samla sig och gå i hög form, men istället är det svårare för honom att gå i rätt låg form och gå ett frisk tempo. Till slut lysnna han jätte bra och gick där han skulle, då var han verkligen jätte fin! :D 

Man ser väldigt tydligt på den här bilden att han får upp ryggen!


Mer bilder kommer senare! :)

/Vicky

MUSIK

Jag och Tesse sitter i mitt vardagsrum och dunkar hög musik! Ni får nog bildbomberna imorgon istället, vill vara social med Tesse. Imorgon åker jag in till stan och träffar några taffsnäs tjejer, det ska bli roligt, jag har inte sett några av dom på ett bra tag. Vi hörs imorgon! ;)


 
haha jag och Tesse xD

/Vicky

Från prisutdelning

Här kommer bilder från Fjord-SM på prisudelningen:

Foto: Linnea Schalander




/Vicky

Matcha med bett skivor!

Det är så roligt att det finns bett skivor i så många olika färger. Perfekt att ha som en lite extra klisch i outfiten om dem matchar. Det posetiva är ju att dem inte är nå dyra, så det är bara att plocka på sig alla möjliga färger!

Som jag vet nu så ska jag köpa röda, vita, marin och bruna. :)


/Elina


2bilder på 2timmar

Jag har suttit i 2timmar nu och försökt att ladda upp bilderna från prisutdelningen, två bilder har jag lyckats med... Det brukar ta ungefär 15minuter att ladda upp 50bilder. Antingen är det fel på mitt internet eller blogg.se. Det visar väl sig. Nån mer som har liknande problem?

Två bilder får ni iaf, så får ni två bildbomber imorgon istället! :)



/Vicky

Kavaj

Jag är dressyrryttare, men ändå älskar jag hoppkavajer! Om jag ska vara rent ärlig har jag aldrig riktigt gillat dressyrkavajerna. Jag tror faktiskt inte att jag är ensam om det här! :)

Jag har växt ut mina kavajer, så vad tycker ni jag borde köpa? Kom med förslag!

Här är några kavajer som faller mig i smaken:


Spooks Kavaj

Animo Kavaj



Kingsland


Pikeur Diana

/Vicky

prinsen

Det blir nog inte så mkt bilder från idag, då jag red ut med Linnea istället. Roxi var helt galen, haha. Hon bocka och sparka, gång på gång! xD Riktigt taggad var hon också och takta hela tiden. Hon är så rolig att rida ibland! :)

Braven skritta jag ut på men Linnea tog lite foton innan vi red iväg, så här kommer dom! ;)


Han är så vacker, min prins♥

/Vicky


,,

Jag vakna nyss, idag ska jag rida igenom Roxi på ridbanan, becca ska fota oss! Sen ska jag gå en promenad med Braven också, tror jag, vi får se! :D Vi hörs senare, då kommer även bilder från idag och från prisutdelningen på SM.



Första dagen med Braven♥

/Vicky

Vad tycker ni?

Vad tycker ni är snyggast att rida med på tävling? Tröja eller kavaj?


/Elina

bilder från fjord-SM

Här kommer bilder från Fjord-SM, imorgon kommer det från prisutdelningen, på tisdag-fredag blir det bilder från NM! Så ni får inte glömma att kika in varje dag! ;D



/Vicky


Till stallet!

Nu ska jag till cykla till stallet! Vi hörs senare!! :D



/Vicky

Vicky och Roxi 4år



Idag har det gått exakt 4år sedan jag fick Roxi. 4år med glädje, sorg, besvikelse, rädsla, oro och kärlek. Dom åren har jag fått kämpa otroligt mycket men jag har aldrig ångrat en sekund. Jag har varit nära på att bara ge upp, men på något sätt har jag fått tilbaka tron och kämpat på ändå. Alla stunder som jag blivit avkastad och som jag bara har ramlat av gjorde mig bara modigare.

När jag köpte henne var jag 11år, liten och klen var jag. Men direkt när jag red henne så visste jag att det var hon jag ville ha. Trots att alla sa att jag inte skulle köpa en fjording, så lyssnade jag inte. Jag älskade Roxi från första gången jag såg henne.

När jag fick henne hade jag ingen styrka att sätta emot, jag blev bland annat avkastad och gjorde mig riktigt illa på min födelsedag när hon skena med mig. Sen när jag skulle börja tävla (i hoppning) ramla jag av mina tre första tävlingar och en av dom fick jag åka direkt till sjukhuset. Nu kan jag inte förstå hur jag stod ut, men då fortsatte jag och jag tänkte inte ge mig fören jag lyckades.

Efter ett år (?) lyckades jag komma runt en 70cm, och ni kan ju gissa hur lycklig jag var. Efter ett tag startade jag min första dressyrtävling (trots att jag hata dressyr), det var en LC:1 och där fick jag 57% kanske och jag tror faktiskt att jag var precis utanför placering. Sen tävlade jag en till LC:1 och lyckades vinna.

Jag tävla och träna ganska mycket på den tiden och det finns massa tävlingar jag inte ens kommer ihåg. Det finns en tävling jag minns tydligt, det var mitt först meeting och jag skulle tävla min första LA:1, då fick jag 52%. Då kändes det som om det var hoppning jag ville hålla på med. Så jag kollade på massa hoppponnyer, men dom två jag ville ha gick inte igenom besiktningen. Då kom jag ju på, jag älskar Roxi mer än något annat på jorden, det är henne jag vill lyckas med. Så pappa ringde runt lite och jag fick bli utagen till Fjord-SM av min fjordhästföreningn trots att jag inte lyckades kvala in. Det var då jag började träna för Ulrica, hon vände allt, hon lärde mig att "rida", hon lärde mig att inte ge upp och att jag alltid måste tro att jag har en chans, för det visste hon att jag hade. Med hjälp av henne kom jag iaf 10:a på SM på 57%. På hösten fick vi 60% i LA:1.

Året 2010 gick rätt bra: 2:a i LB:1, På Gripen fick vi 61% och 63% i LA:1, i Rimbo fick vi 64% i LA:1, På haningebygden fick vi 71% i LB:1 och vann. På Stockholms frk  kom vi 3:a i LB:1 och blev placerade 2:a i regional LA:1 på 65%. Vi lyckades också bli 2:a i Sparbanken Rekarne Ponnycup. På Fjord-SM fick vi 69% i LB:0 och kom 2:a (öppen klass), 67% i LB:1 och kom 5:a (förklassen) i SM klassen tog motorn slut och vi fick endast 62% och blev 8:a och näst bästa junior. På hösten red jag en LB:1 på 66%, hon var skadad då och vi åkte till Ultuna för att kolla henne. Hon var halt på tre ben, överansträngd.

 Den ända jag fick göra i början var att gå i 15minuter med henne. Sen ökade det med 10minuter efter 2veckor. Tills slut fick jag sitta på henne, gud vilken lycka! Efter ett halvår var hon igång igen, bättre än aldrig förr. Första tävlingen var en LA:1 där fick vi 65% och kom 2:a, 63% i LA:1 på Rimbo, LB:1 på 63% på Gripen och 3:a, LA:1 på 64% på Gripen. Kom 5:a i Sparbanken Rekarne Ponnycup. Tävlade i Div 1 laget i dressyr. På Fjord-SM kom vi 4:a på 65% (en domare gav oss 69%) och JUNIORMÄSTARE. PÅ Fjord-NM kom vi på 14:onde plats i dressyren och det blev en 2:a plats i stilhoppningen.

Det var våran historia, hoppas ni får ännu bättre syn på mig och Roxi. Jag håller inte räkningen längre hur många gånger jag ramlat av, hur många gånger jag gråtit av sorg och av glädje, hur många gånger jag skrattat och hur många gånger jag sagt att jag älskar henne. Roxi är min bitch, gulleplutt, bebis och framför allt min bästavän. Jag har haft fyra fina år med henne och jag hoppas det blir fler. Mycket mer framgångar och motgångar, mer tårar och skratt!

Älskar min Roxelina, den finaste fjordingen i mina ögon♥






Jag och Roxi och Roxis gamla ägare Linda på Lelle :)







Vid den här tiden började jag och Elina blogga :)




/Vicky

Hag kompisar eller inte?

Jag tycker att det är väldigt viktigt att mina hästar har hag kompisar. Dem blir så himla mycket gladare, dom står och gosar, kliar varandra och busar mm. Majsan och Mint går tillsammans och det går jätte bra, dom står och myser som bara den i hagen. Sen har vi Frans och Solle ihop. Visst Solle kan vara lite jobbig mot Frans ibland, men när dom går i olika hagar bredvid varandra så står dom brevid varandra på varsin sida om staketet. Dom gillar verkligen varandra, dem gnäggar till varandra, om man hämtar den ena såkommer även den andra. Så för mig är det inget som helst tvivel på att mina hästar ska gå ihop. Dessutom så går dem inte ihop så tar dom ut rangen på andra hästar som kan bli väldigt farligt. Nej, jag tror att det är bra för hästarnas psyke att gå ihop. Fine man är rädd att dom ska busa med varandra så nån av dom skadar sig, men olyckor kan hända överallt.

Vad tycker ni? Har ni era hästar ihop eller inte? :)


/Elina

Hemma igen

Kom hem nyss från stan, jag och Tesse var och kollade på Baksmällan 2, den var bra! ;D

Uppdateringen blir nog rätt dålig imorgon också, men ni får stå ut, snart kommer typ 100bilder upp på bloggen om inte mer. Jag lägger upp en del imorgon, sen delar jag up bilderna för varje dag. Bilderna är från SM och NM. :)



/Vicky

Sista inlägget

Sitter just nu och väntar på resten av släkten. Båten är mycket större än vad jag först trodde! Jag har gjort några snabba och ganska slarviga inlägg på 5 min så det kommer bara att komma upp ett om dagen. Men jag hann inte göra mer, så jag är ledsen för det. Solle gick jätte bra idag, han var pigg och ganska stark men endå lyhörd. :) ha det så bra nu så hörs vi!:)/Elina

Kryssning med släkten

Godmorgon! Sitter just nu på dörr tröskeln i stallet för att ha den bästa motagningen. Hästarna står just nu och käkar så passar på att blogga eftersom att det kommer bli dåligt med det i 4 dagar nu. Det är så att jag åker på kryssning idag med släkten till Ryssland och tallin vad jag vet iallafall, så jag kommer inte hem förens den 10 augusti. Jag har heller inte gjort något tidsinställt men ska försöka hinna med det också. Och förvänta er inte någon mobil bloggning heller då jag ska lämna in min telefon idag då den inte riktigt funkar som den ska... Men jag ska ta och rida Solis nu så att jag kommer hem och hinner göra några tidsinställda. Hörs förhoppnings vis senare!:) / Elina

ny hårfärg

För ett tag sedan slog jag och Tesse vad.. Om hon töjde sitt öra så skulle jag tona håret (vilket är skräck för mig, skulle aldrig i mitt liv göra det annars). Så när hon kom hem från Göteborg såg hon ut så här:



Så jag var ju illa tvungen att tona håret, haha.... :

FÖRE:


Ser väldigt slitet ut..

EFTER:


VAD TYCKER NI? ;D

/Vicky


stallet nu

Nu sitter jag och Tesse i soffan och är lite osociala framför varsin data, haha. Snart ska vi cykla till stallet, jag ska tömköra Braven och Roxi vet jag inte riktigt vad jag ska göra med.

Igår fick båda vila men jag masserade båda, ca 30min, sen fick Roxi även ett linimentbad. Sen lyckades Roxi smita från hagen och det tog ett tag innan vi fick fast henne. xD

Jag antar att det inte kommer bli så bra uppdatering idag, men jag och Elina gör vårt bästa! Så ni får ha en bra dag och så hörs vi senare! :D



Har ni sett dom här bilderna? :)

/Vicky

Grattis!

Idag fyller mina små syskon 12 år! Så Jag får väl ta och gratta dom här på bloggen! ;D

Nu på förmiddagen så ska jag åka med pappa och jobba lite, så jag får lite pengar, hehe. Efter det så kommer släkten hit så ska vi fira Jesper och Jossan, vi ska även fira mig lite eftersom att dem inte var hemma när jag fyllde år. Och sist men inte minst, efter det så blir det att åka till stallet och rida! 

Hörs när jag har tid!


/Elina

8månader



8Månader med Braven idag! Tiden går så fruktansvärt snabbt, känns som det var igår jag fick honom, min underbara prins♥

/Vicky

Sanna Holm

Väldigt mycket snack om Sanna Holm just nu som låtsas vara någon hon inte är och har bilder på bland annat Solero och Braven och säger att det är hon. Jag kan själv inte gå in på profilen på FB, antagligen har hon blockat så varken jag eller Vici kan se vad hon gör. Vi har anmält henne tidigare en gång, men hon har tydligen kommit tillbaka! För er som kan se vad hon gör får gärna skriva och berätta, kanske mejla bilder osv. Vi ska anmäla henne ytterligare en gång, förhoppningsvis så slutar hon då. Såg även på ponnysanning att hon gjort ett inlägg om detta, samt en bild över hennes nyligen uppladdade bilder på fb. Hon har en bild på mig och Solle som profil bild sen ett gäng nyligen uppladdade bilder på mig och Solle.

Ni får gärna berätta vad ni vet och kan se på hennes profil så jag vet! :)

UPD: Det är så att hon har blockerat mig och Victoria så att vi inte ens kan hitta henne på FB. Gick in på min mammas FB också, henne har hon blockerat delvis, men hon kan hitta henne. För att anmälningen ska gå igenom denna gången så skulle det vara super om ni skulle vilja ta eran tid och anmäla henne! Förhoppnings vis så går det igenom om det är flera som anmäler! :)


/Elina

..

Har varit med Anna, joanna och tesse hela dagen och därför inte hunnit bloggat. Får se om jag bloggar mer idag! Annars blir det lite mer imorgon, fast jag ska åka iväg och shoppa lite ^^ Länge sen! xD

Hoppas ni haft en bra dag! :)



/Vicky

Sämst uppdatering

Sämst uppdatering från min sida igår, jag vet.  Vi hade gäster igår kväll och kände att jag inte orkade sätta mig vid datan när jag umgicks med dem. Sen så sov Karin här inatt också så är lite social med henne. Somsagt så har vi ingen press på oss på att vi måste blogga som vi sagt tidigare. Uppdaterar er senare. Tjingeliiing.

/Elina

hos elina

Nu har jag varit i stallet i många timmar! Först red jag ut med Sofia och Elina, sen hade vi kubbtunering i stallet och sen hade vi vattenkrig. Film kommer upp om ett tag! ;D

Nu när jag kom hem var jag utlåst, så nu sitter jag hos Elina med lite människor! ;D

Hoppas ni har haft en bra dag, för det har jag! :) Senare ska jag träna med Braven för Ulrica, bilder kommer då! :)



/Vicky

Bakom kulisserna


/Action viasat

Lång VS Kort

Det är många som vill att jag ska spara manen på Braven. Själv har jag aldrig sett honom på riktigt med lång man utan bara med kort. Men jag lånar några från Linn när han hade lång man :)







Han ser ut som en sagohäst :'D

Här är några bilder när han har kort man:



Vad tycker ni att han är finast med, lång eller kort man? :D

/Vicky


Frallan back to Solvalla

Provade att trava Frans på ridbanan idag rakt fram och han var fortfarande halt, vilket både jag och mamma förväntade oss. Eftersom att han hade gått med det onda såpass länge så trodde även han på Solvalla att han skulle behövas sprutas ennu en gång, så så får det bli. Men det är mycketmycket bättre än vad det var innan! Förhoppningsvis så får vi en tid innan vi åker till Ryssland som vi gör det 6. Men det är somsagt inte säkert, men det skulle vara skönt att ha det gjort innan vi åker! :))


/Elina


Action viasat presenterar; Det sista kriget............!!!!!!!!!!!!!!!

Detta bör ej provas på egen hand då det är mycket komplicerat och farligt. Mvh Action viasat.


Det var en gång en tjej som hette Rubi, hon hade en egen fyrhjuling som hette Brum. En dag när hon var ute och åkte på Brum så mötte hon en annan tjej som hette Ruli. Rubi frågade Ruli om hon ville åka med henne och det ville hon gärna!

Ruli tyckte att det såg så roligt ut att köra fyrhjulingen så hon frågade Rubi om hon fick prova köra en gång själv. Rubi var först tveksam men gick sedan med på förslaget. Men då hände det som INTE fick hända.. Ruli kör i ett gupp och voltar med Rubis fyrhjuling och den går sönder....


Rubi blir helt galen!!!


Och förklarar krig mot Ruli.


Ruli tar angräppet bättre än vad Rubi hade föreställt sig och gör ett snabbt angrepp tillbaka.


Rubi tappar balansen i Rulis anfall och faller.


Rubi blir argare än någonsin, och nu är det krig på hög nivå!



Ruli gömmer sig förskräckt för att komma undan galna Rubi.


Men Ruli blir upptäckt av Rubi som förvandlats till Rubi Malfoy!! :@ o.0
 <--->

Men på något vis lyckas Ruli övervinna Rubi och kommer i överläge!


Det slutar med att hon trycker in Rubi i väggen "bilen"


Och förgör henne för gott.................


daaamdaaamdaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaam..

Snipp snapp slut så var denna saga slut!


Under inspelningen av denna action historia kom ingen till större skada, vi vill medela att alla som medverkade mår bra och det var ingen som dog i verkligheten.©


Detta bör ej provas på egen hand då det är mycket komplicerat och farligt. Mvh Action viasat.


Medverkande var;
Rubi-
Elina Mellberg
Ruli-Victoria Avellan Ryd
Fotograd-Sofia Bengtsson





Info om Frans

Nu ska jag till stallet och skritta ut på Frans en runda i skogen. Han trampar på mycket bättre med bak än vad han gjorde förut, vilket är väldigt posetivt! Jag får börja trava nästa vecka, men vi funderar på att bara trava någon dag sen gå på galoppen och skippa traven. Eftersom att hans galopp är hans bästa gångart och trav är hästen sämsta gångart så tänkte vi försöka skippa traven så mycket som möjligt och låta honom galoppera istället. Vet att en hel del veterinärer föredrar det. Men vi får se!! :)


/Elina

Nu... stallet!

Jag satt spikad vid TVn igår och glömde bort massa grejer jag skulle göra på bloggen... haha XD Men nu drar jag till stallet iaf, ska rida ut med Sofia! :) Sen ska jag nog måla hässtarnas boxar och tömköra Braven. Så vi hörs senare! :D


Rätt gammal bild på mig och roxan :)

/Vicky

Nya kategorier

Som ni kan se så finns det nu två nya kategorier. "Dumma kommentarer by Elina och Victoria" & "Trams & Flams" Vad tycker ni? :)


Sverige-Norge, Norge-Sverige, dem sitter ihop iaf

Snack om Fjord-NM.

Victoria- Fjord-NM går i Oslo iår!

Elina- Aha, fett nice att det går i Sverige!

Victoria- Äh, Oslo ligger i Norge...

Elina- JA, Sverige!




Förseningar

Våran Action Historia kommer inte att komma upp idag pga av att en viss person, huuum... Nämner inga namn. Som inte orkar ladda upp bilderna today, men förhoppningsvis så fixar hon det imorgon. Så håll  tummarna, då menar jag alla tummar och fingrar och tår och vad mer man kan ha! ;)

/ Film teamet

svar på era frågor


 du borde klippa hans man och lugg, han ser ut som en skogsmulle hihi. men annars fin fina bilder! :)


Svar: Jag ska klippa hans man ;D När jag hämtade honom i hagen hos Ulrica idag var det faktiskt det första jag tänkte på xD. Men luggen den rör jag INTE! :P Tack :)




Vad är det som har hänt med Braven? :o


Svar: Han har ont i ryggen. Han har haft väldigt dåligt med ryggmuskler. Han vilade en period innan jag fick honom, sen hade jag en dålig sadel på honom ett tag (som var utprovad till honom). Det här har påverkat ridningen väldigt mycket. Så nu gör jag allt för att han ska få bra ryggmuskler och det är redan en enormt skillnad! :)



Blir det inget morganriks?


Svar: Nej det blir tyvärr inget morganriks för oss. Vi är inte redo att tävla än med hans rygg.




/Vicky

HISS/DISS

Haha, okej senare idag kan ni vänta er historians historia! I några timmar nu så har jag och Vici, samt Sofia som är våran fotograf gjort en historia utöver det vanliga. Så vänta er värsta action historian ikväll by oss, the trio! Vi tänkte även göra ytterligare kategorier, en som heter trams och flams där ni får lite sjuka saker jag och Vici kommer oss för. Sen även en kategori som heter dumma kommentarer by Elina och Victoria där ni kan hitta korkade kommentarer jag och Victoria har sagt. Vad säger ni HISS eller DISS?? Kommentera nu!! / Elina

sola

Eftersom det är stålande sol ute, tänkte jag gå ut och sola lite, så ni får vänta lite till på alla bilder från NM! ;)


Ändrade planer, nu åker jag till stallet! ;D

Finaste Roxelina♥

/Vicky

Braven

Jag har saknat Braven enormt! När jag kom in i hagen så kom han springande. :'D Det känns faktiskt som han blivit kralligare, fast det är en lång väg kvar. I säkert ett halvår kommer jag rida honom 3gånger i veckan (lite mer senare), tömköra honom 3gånger i veckan och sen får han vila en dag också. Hans rygg måste bli mycket bättre musklad och även lite på halsen. Men jag gör allt för att han ska bli helt bra igen. :)

Här är lite bilder när jag rider honom, jag rider honom i en form som jag kommer göra i ett tag framöver, bara för att han ska få upp ryggen och få mer ryggmuskler.

Prinsen♥


/Vicky

PASSA PÅ OCH NJUT-SOMMAREN ÄR KORT

Åh vilken härlig förmiddag det har varit, inte ett måln och massa sol! Nu kom det dessvärre måln bara för att då så passar jag och mamma på att åka till stallet och fixa lite där, måla bla. Ska även passa på att rida Sollebollebus samt skritta ut på Frans. Hörs senare! :)


Tänk, idag är det 1 augusti, om 1 månad kommer det antagligen se ut såhär, blää.
/Elina

Schockmöhle köper mer



http://tidningenridsport.se/Article.aspx?m=45207&a=727685

/Elina

RSS 2.0