olika bett

  • Kandar
  • Bridongbett
  • Vanligt tredelat
  • Hakamore
  • Pelham

Jag fick ett önskeinlägg om att jag skulle skriva vilka bett jag andvänt på Roxi, vilket jag redan skrivigt ett inlägg om men jag tänkte eftersom det var några som ville att jag skulle skriva det, så skiver jag om inlägget och lite mer exakt! ;)




Kandar

Funkar så bra på Roxi, trivs båda med att rida med det och hon får bakbenen under sig och är i uppförsbacke hela tiden. Det är verkligen helt sjukt hur fin hon är på det! Med kandaret kan hon samla sig så pass mycket att hon galopperar på stället och kan göra galopp piruetter! 



Bridonbett

Ibörjan gick Roxi superbra på det! Hon var bara lite stark men inte så mycket som vanligt. Men efter ett tag, så blev hon så stark som hon nog aldrig har varit och sluta helt att lyssna. Så jag stod inte ut så jag slutade helt med att rida på det bettet. Dock rider jag med det ibland för att variera bett.



Vanligt tredelat

Det är nog det bettet hon gått som bäst med i dressyren. Jag har prövat med både stora och små ringar, hon går som bäst när det är små, då det blir lite skarpare. Det här bettet rider jag alltid dressyr med, och kommer göra i fortsättningen. :)



Hakamore

Hakamore har jag oftast när jag rider ut, ibland måste ju hon få vila munnen från att ha bett och då tycker jag det passar bäst när man rider ut. Jag skulle hon inte kunna ha det när jag ska rida dressyr, (vilket som alla vet så får man inte ha det på tävling ;D)  för hon hänger sig i handen då.



Pelham

Pelham har jag när jag hoppar eller när jag rider ut. Hon hänger sig aldrig i det bettet och är alltid uppe. Ibland kan det till och med hända att hon krullar ihop sig för mycket, men det är sällan! 


 
Hoppas jag kanske var till nytta till andra som har starka hästar eller fjordingar! :)

/Vicky


Kommentarer
Postat av: Siri

Kan du inte visa lite hoppbilder på Roxi och dig? :)

2011-08-13 @ 14:03:05
URL: http://differentshapes.blogg.se/
Postat av: Johanna

du har väl använd pessoa också?

2011-08-13 @ 15:56:04
URL: http://ponnymuppaar.blogg.se/
Postat av: Sofia

Jag har hört att stora ringar på ett bett är skarpare än ett med mindre ringar. De bett med stora ringar används ibland till unga westernhästar. Men man ska så klart använda det bett som man själv och hästen tycker bäst om! <3

2011-08-13 @ 17:01:00
URL: http://sofiastotto.bloggplatsen.se
Postat av: hanna ^^

man kan ju få "licens" och rida på hackamoore någon/några gånger på dressyrtävling-

2011-08-13 @ 17:26:31
URL: http://hhannakjellbergs.blogg.se/
Postat av: stockholmriders

Men hur var det att rida med pessoa på henne, hur kändes hon då xd

2011-08-13 @ 20:49:31
URL: http://stockholmriders.blogg.se/
Postat av: emelie

kan du göra ett inlägg om vilka bett som är godkända i hoppning och dressyr på ponny? skulle vara bra då jag inte har någon koll alls där..

2011-08-13 @ 23:27:27

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0