Frans, en konstig typ

Passade på att rida Frans och Solle på morgonen när vi endå hade morgon fodring, skönt att ha två ridna. Tolle åker jag upp och rider ikväll. Red samma runda med båda. Dvs att först så skrittade vi fram på en lång grus väg, sen kommer det som en T korsning längst upp på den vägen och där tog jag höger. Det är en perfekt backe att klättra lite i en bit bort så där körde jag upp och ner några ggr med båda. Sen så red jag tillbaka lite på vägen och upp i skogen där det finns en liten stig med 3 st små hinder som jag hoppade med båda. Sen kom jag tillbaka till T korsningen och tog vänster istället. När man gått en bit på den vägen förbi husen och allt så kommer man till aléen där red jag upp till ungefär halva där jag vek av och red runt grannens sommarhage och sen hem.

Solle var jätte fin och lyssnade jätte bra på mina förhållningar i galoppen. Kändes kanon hela rundan. Till och med när vi skuttade hindrerna så var han jätte lydig och lyssnade perfekt på mig.

Frans var jätte fin. Jobbade jätte bra och jag kunde bara sitta helt stilla med handen. Han har även kommit på att han kan stå på bakbenen, så när han tycker att det blir jobbigt i skritten så försöker han komma undan. Men det är något som ska tränas bort fort som satan innna han börjar hålla på sådär. Han har ställt sig några gånger när man skrittar fram på långa tyglar, men det är bara ibland. Det enda är att man inte får låta honom vinna och vara bestämd. Även viktigt att när han ställer sig vara snabb fram med handen så han inte får något stöd. Men det kommer nog gå fort att få ur honom dethär. Dock så är han lite så och när han inte förstår så kan han ställa sig eller som när man skrittar fram, men det är något som han alltid har gjort. Men därimot när han försöker komma undan, det ska bort. :)

Nu står dom båda två och fetar sig i sommarhagen. Det är det bästa Frans vet. Han blir alltid lika glad när han får gå dit och lika förbannad när han inte får. :P


Kommentarer
Postat av: Anonym

hej jag har en fråga:



varför kallas frans just frans när hans riktiga namn är misteaur du gasseau (stavning?) för man kan ju tänka sig att han skulle kunna kalla något som hör ihop med namnet som det brukar vara.



jätte bra blogg. läser den varje dag flera gånger för att kollaom ni lagt in något nytt inlägg som ni typ alltid har :D

2011-04-21 @ 15:05:49
Postat av: Essie

kan inte se bilder från det här inlägget och upp till alla bilder på Vicky från ridläger, dom ser jag men inte dom imellan! :) Ses vi snart elleeeer? <3

2011-04-22 @ 12:19:36
URL: http://essiecederroth.blogg.se/
Postat av: anna

varför fram man händer så att han inte får stöd? kul med någon som tänker annorlunda- jag brukar försöka undvika det så långt det går eftersom det i min värld är en eftergift=belöning på beteendet. Likadant att inte luta sig framåt och lätta ur sadeln när det sker, utan försöka sitta kvar rakt i sadeln istället för att hänga med upp, då blir det jobbigare för hästen att stegra. Självklart beroende på hur högt hästen reser sig, reser den sig högt måste man ju fram annars är risken att hästen tappar balansen och slår över.



Så tänker jag, hur tänker du? :)

2011-04-27 @ 22:03:12

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0