första nationella

Vet ni vad jag ska göra nästa vecka? :D Jag ska nämligen åka iväg till Karlstad (Ryttarsällskapet Grums) och tävla min första Nationella tävling med Braven! Det är även ett meeting, så jag tävlar fredag och lördag men åker ner dit på torsdag. På fredagen tävlar vi LA:P1 och FEI Lagtävlansprogram för ponny och på lördagen tävlar vi FEI Lagtävlansprogram för ponny och FEI Ind. Mästerskapsprogram för ponny.
Jag längtar sjukt mycket men jag har inga höga förväntningar. Vi inte riktigt redo för den nivån ännu men vi ska göra det bästa vi kan och bara ha roligt! Så vi får se hur det går! :D
Älskar dig
/Vicky

FINA TJEJEN

Hr precis varit hos Timjan en snabbis. Gud så fin hon har blivit, Vilma är så duktig med henne. Å det känns så bra! Har tagit ett gäng bilder på henne men de vart inte så bra då det var i stallet och jag hajjar inte riktigt inställningarna på kameran..

Bilderna får ni iaf imorgon när jag kommer hem till min dator.

/Elina


till rummet

Jag har flera stora bilder på väggen på Roxi i mitt rum. Men Braven har bara en liten ram i en hylla, så nu ska han få komma upp på väggen tycker jag. Jag tänkte börja med 5bilder och ni ska hjälpa mig välja de fem bilderna! :D
Välj de finaste fem och kommentera dem! Eller om ni har sett någon annan fin bild i ett inlägg, så får ni gärna länka till inlägget! ;)
1.
2.
3.
4.
5.
6.
7.
8.
9.
10.
11.
12.
13.
14.
15. (jag vet att ni gillar minen ;))
16.
17.
/Vicky

HORZE

SNYGGA produkter från HORZE
¨
Sadelpadd 365kr (Jag har en sån här själv, använder den dagligen och älskar den!)
Schabrak med ull 365kr (finns i dressyr och allroundmodell)
B//VERTIGO Schabrak 223kr (finns i dressyr och allroundmodell, finns i flera färger)
Elite Schabrak 139kr (finns i dressyr och allroundmodell, finns i flera färger)
Savannah Schabrak 233kr (finns i dressyr och allroundmodell, finns i fler färger)
Pro Tec Senskydd 4st 399kr (finns i svart, vit och brun. Själv har jag ett par i brunt!)
Polo Fleecelindor 4st 189kr (finns i flera olika färger)
B//VERTIGO träns 1690kr
Horze Prague träns 629kr (finns i svart och brunt, i alla storlekar. ÄLSKAR DET)
Avalanche regntäcke 599kr (finns i flera lika färger. Det är verkligen sjukt bra, jag har ett själv till Braven)
Showtäcke 239kr (finns i flera färger. GALET SNYGGT, VILL HA!)
B//VERTIGO munkjacka 299kr
WCT tröja 259kr (har själv en i blå, den är jätte skön och jag använder den typ alltid i stallet)
KIMBERLEY ridbyxor 833kr (finns i brunt och vitt)
B//VERTIGO piketröja 599kr (finns i lila, röd och blå)
B//VERTIGO Kendra tröja 849kr
ALLT hittar ni på HORZE!
/Vicky

HAHA MALIN I BLÅSNINGEN



/Elina

GODMORRRNING

Shulululuu på er alla! Nu är jag uppe, har precis ätit lite frulle så nu ska jag och mamma bege oss till stallet. Vi ska vara super snabba idag så att vi kommer iväg tidigt mot Bollnäs. Vi ska fixa till alla våra 4 hästar sen så har vi hand om Capppi i helgen så vi ska fixa till honom också, alltså 5 hästar som vi ska fixa till och sen så ska jag försöka komma ut på en tur med Cappi också!

Som ni vet så har inte vi hand om Emil på helger utan bara vardagar.

Just nu är vädret, viiiiiiiidrigt, vart kom snön ifrån? Allvarligt, det ligger snö på marken??


Nej nu måste vi åka, hörs!

/Elina

KOM IHÅG

KOM IHÅG ATT DELTA I VÅRAN AS GRYMMA TÄVLING HÄR PÅ BLOGGEN I SAMARBETE MED HORZE STOCKHOLM. NI HAR NÄMLIGEN CHANSEN ATT VINNA 2 SUPER SAKER OCH SOM VERKLIGEN ÄR BEHÖVLIGA. NÄMLIGEN ETT PAR REFLEX BENSKYDD SAMT REFLEX BOOTS. BÅDA VI HAR DETTA KITTET OCH VI ÄR HEL NÖJDA MED DET. SÅ VI TYCKER ATT NI ÄR KORKADE OM NI INTE TAR CHANSEN NU. NI KOMMER INTE ATT ÅNGRA ER.

NI HITTAR TÄVLINGEN HÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄR.


STÄDAT

Fick ett ryck nu på kvällskvisten att städa mitt skåp då det var riktigt rörigt. Gjorde bara en snabb städning, men trots det vart det stor skillnad. Alltså blir nästa städning nästa år igen ;)

Det är roligt att städa när man inte gjort det på länge, man hittar så himla mycket saker som man tror är borta. Hittade bl.a back on track knä skydd, lite benskydd, en läder grimma mm.

Före/Efter


/Elina


hoppträning!

Förlåt ännu en gång för dålig uppdatering. Min data har krashat, så jag kan inte blogga från den och min bloggappen på mobilen suger.

Förra veckan lovade jag Linnea att jag skulle åka och hoppträna med henne, så i tisdags så åkte vi iväg och träna för Hans Westergren. Det gick sjukt bra! Jag har blivit lite hopprädd på senaste tiden, så jag var lite osäker ibörjan en det gick över. Braven var lugn och lyssnade super bra! När jag hade hoppat klart en bana stod Hans och klappade händerna och sa "jag får rysningar, så bra var det".

Efter träningen sa han till mig: "den där hästen.. den där hästen.. är en på miljonen".

Jag var riktigt stolt över Braven efter träningen, även mig själv.



/Vicky

FREEEEEEEDAG

Idag är det äntligen fredag! såå skönt, bara 7 dagar kvar sen är det påsklov! :D

Om en liten stund ska jag ta mig upp till stallet för att rida Emil,  igår var han svullen på ena sidan av rumpan så skrittade bara ut en sväng med honom. Jag får se hur han ser ut idag så får vi se vad som händer.

Imorgon ska jag och mamma till Bollnäs för att domdomdodm... ;) haha. På vägen upp tänkte vi åka förbi Timjan i Gävle en snabbis. Saknar henne så mycket, har inte träffat henne på 2 år, heeelt galet så nu är det verkligen på tiden tycker jag! Hon har det hur bra som helst hos Vilma vilket känns super skönt!



/Elina

NY DESIGN

Vad tycker ni om vår nya design som Elina Schönbeck har gjordet till oss? Hiss/Diss?
Om ni inte ser den, tryck på F5.



/PL

PLANERING

Idag ska jag rida både Emil och Bellman, känns så mycket roligare när jag ska rida 2 hästar! :) tror jag rider ut en sväng i skogen med båda grabbarna, alltid mysigt!

Jag hoppas att vädret inte blir lika vidrigt som det var igår, dvs regn och blåst. Men har inte så mycket val, måste ändå ut och rida då jag var lat och bekväm igår och lät Emil vila då det regnade, hehe :p

/Elina


TRÅKIGT LIV

Gud jag har verkligen ingenting att skriva om känns det som. Solero är fortfarande halt, ska åka in med honom på tisdag och då MÅSTE vi fan hitta vad som är felet. Blir snart galen!

Annars rullar allt på som vanligt, rider Emil dagligen och ja, rider i stort sätt allt jag kommer över i stallet nu, haha. Händer inget speciellt i mitt liv, allt är så tråkigt så det känns liksom inte ens värt att skriva om, ni förstår säkert. Allt känns så tråkigt och meningslöst om dagarna, har kommit i en sån här period när ingenting känns roligt.. Tror det mesta beror på att Solle inte är 100 bra just nu :(

Kan även berätta att vi var hur nära som helst på att köpa en riktigt fin häst från Holland förra helgen, dock bangade vi i sista sekunden. Tråkigt men aja, den var riktigtriktigt fin iaf. nu har vi lite andra planer på g!



Som ni märker så har jag inget att skriva, blä..
Kom gärna med förslag om vad ni vill läsa om!

/Elina

HISS


En sak som jag skulle vilja ha är en Kingsland väst som man kan vända åt båda hållen, de finns i både rosa, blå och rött. Jätte fränt att kunna välja färg, 2 flugor i en smäll med andra ord! :)















/Elina


Utvärdering Norrlänna Västerby Gård

Parkering- Parkeringen var rätt nära framridningen, tävlingsbanan, cafeterian och seketeriat.

Framridning- Framridningen var på en utebana, som inte hade något staket på ena sidan och några metall rör (?) stod upp vid sidan av ridbanan, vilket inte var så bra. Banan hade ingen belysning, så de hade satt upp en lampa som skulle lysa upp, det gick väl att rida men det var inte speciellt bra ljus. Sen kunde hur många som helst komma in på framridningen för det var ingen som kollade.

Tävlingsbanan- Ridhuset var stort, ljust och hade en stor läktare. Dock tyckte jag att det var lite dåligt att de inte var någon som kollade vilka som gick in och helt plötsligt kunde man vara ensam i ridhuset (vilket min häst inte uppskattar). Sen var det några funktionärer som gick in och ut hela tiden genom en dörr när jag red, så Braven blev väldigt stressad av dem.

Cafeteria- Cafeterian var bra, gott om saker att börja på. Den var toppen! Men det fanns inte så många ställen att sitta på.

Övrigt- Jag gillar anläggningen där Gripens Ryttarförening brukar ha sina tävlingar på mycket bättre, Zeger Ridcenter. Men deras priset är bäst helt klart! ;)

Betyg- 2 av 5 ostbågar. (Zeger ridcenter får alltid 5 av 5 ostågar!)



/Vicky

BILDBOMB

Här kommer en bildbomb som Linnea Schalander ( http://www.catchthemoment.n.nu/ ) tog på mig och mina hästar på tävlingen i lördags! :)

Enjoy!



/Vicky

1 ÅR SEN JAG VAR NÄRA ATT FÖRLORA DIG

Den här låten väcker alla minnen



Idag är det 1 helt år sedan jag trodde jag skulle förlora dig. 1 år sedan du fick åka ambulansen in till Ultuna sent på kvällen. 1 år sedan jag verkligen förstog hur mycket du verkligen betydde för mig.

För exakt 1 år sedan var Solle så halt så att både hovslagare och distriksveterinär inte trodde att han skulle komma hem någon mer gång. Han hade slagit i sig i boxen rejält så att han inte ens kunde sätta ner foten. Distriksveterinären kom ut på kvällen och kollade på honom. Han trodde att det satt i kronranden och tyckte att vi skulle ringa ambulans samt ge han bedövning. Om det skulle varit en spricka när han fick sin bedövning och la tyngd på benet så skulle benet kunna gå av, och då skulle det vara kört.

Som tur var kom Solle hem till mig igen från Ultuna levandes och sen den stunden förstår jag verkligen hur mycket han betyder för mig. Jag kan inte föreställa mig ett liv utan honom, han är min bästa vän. Varje gång jag känner mig irriterad på honom eller han inte lyssnar och vi blir osams så påminner jag mig alltid om att jag faktiskt kunde förlorat honom för ett tag sen. Bara genom tanken blir jag ledsen och står alltid och kramar honom, bara för att få känna hans närhet.

När han stog på Ultuna alla de 4 evighets dagarna så lyssnade jag på owl city, vanilla twilight. Varje kväll låg jag i sängen och spelade den om och om igen och saknade honom så mycket.

Varje gång jag hör den låten så tänker jag tillbaka på just den här stunden. Hur jag tänkte på Solle varje sekund och tjatade på mamma som en idiot på att vi skulle åka och hälsa på honom varje dag. 

 
När vi väl hämtade honom igen så sprang jag till boxen där han stog och jag fick kämpa för att hålla in mina tårar. Jag var så lycklig av att se honom så det verkligen inte går att beskriva med ord.

Jag har alltid älskat honom, jag har alltid älskat alla mina hästar. Men när man tror att man ska förlora någon man älskar så blir det en helt annan känsla. Efter den här händelsen så kan jag säga att jag verkligen förstår vad riktig kärlek till ett djur är, och den kärleken har jag till Solero.

Jag älskar dig över allt annat på hela jorden, du är det bästa som hänt mig någonsin. Skulle inte klara att leva en sekund utan dig min ängel, för mig är du det bästa som finns.

/Elina

Lunch

Just nu sitter jag i skolan och äter lunch, jag slutar vid kl. 3 så då åker jag till stallet direkt. Jag och becka rider antagligen ut en sväng! :)

I eftermiddag kommer mer bilder från tävlingen och utvärdering av tälingsplatsen. :)

/Vicky


Resultat

För det första försov vi oss och fick STRESSA i stallet, det har aldrig hänt förut. Sen åkte vi till fel anläggning och sen gick mitt hårnät sönder. Jag hade 4minuter på mig att rida fram till första klassen med Roxi..


LA:1 Roxelina

På framridningen var Roxi seg och vägrade gå framåt. På tävlingsbanan var hon exakt likadan. Man får skylla sig själv eftersom jag bara han rida fram i några minuter. Jag var ändå riktigt besviken på mig själv efteråt, så efter jag hade ridigt var jag tvungen att vara ensam en stund och att samla mig lite. Vi fick trots allt 64,47%. Roxis gamla ägare, Linda, var där och kollade också men jag han inte prata med henne så mycket eftersom jag for iväg snabbt från ridhuset efter ritten.


LA:1 Brave Heart

Han kändes väldigt bra på framridningen. Jag ställde igenom honom i båda varven, gjorde lite skolor och övningar. Inne på banan blev han lite stressad eftersom han var ensam inne i ridhuset, men det gick väl helt ok, jag var nöjd. Vi fick 68,68% och placerade oss 2:a.

De som vann var Ingrid och Milous Pandora Toosie, Ingrids häst är halvsyskon till Braven och har samma uppfödare. :D


LA:P1 Roxelina

Hon var väldigt fin på framridningen. Hon var allert och lyhörd men en aning stark. Inne på tävlings banan var hon nästan likadan fast lite starkare och segare. Jag failade lite i öppnorna men slutorna var fina, ökningarna gick väldigt dåligt, i serpentinerna i galopp blev hon för öppen i formen och hon lyssnade inte alls i enkla bytena. Men jag var mycket nöjdare den här klassen än den första, vi fick 57,63%.


LA:P1 Brave Heart

Han var riktigt fin på framridningen, dock lite övertänd. Jag skrittade säkert 25minuter av 35minuters framridning. Inne på banan var han först fin men då börjar en konstig musik och Braven blir jätte stressad, då bad pappa dem att sänka musiken. Sedan är det några tjejer som går in och ut från ridhuset som han blev väldigt rädd för (jag hade lust att skrika "KAN NI STÅ STILLA ELLER?!" men naturligtvis gör jag inte det). Så allt det pajja hela programmet, jag var besviken eftersom jag visste att vi skulle kunnat gjort det 1000gånger bättre. Men vi fick ändå 62,63% och det räckte till en fjärde plats. Och vinnaren vann ju på ungefär 63% så det var ju inte så jätte långt ifrån. :)



Mer bilder får ni imorgon! Bilderna tagna av Linnea Schalander ( http://www.catchthemoment.n.nu/ )

/Vicky


Hungerspelen

Ni får nog stå ut tills ikväll med resultat och bilder från tävlingen, för just nu är jag på väg till heron city med Anna för att se hungerspelen! Vi passa även på att köpa calippo shorts, KÄRLEK! <3

/Vicky


GOOOOO VALLENTUNA

Nu är vi i bilen på väg hem. Dagen har gått väldigt bra! Jossan och Frans dubbelnollade LB och knep en 4e plats. Även för laget gick det lysande som visade vad Vallentuna verkligen går för efter gårdagens resultat med 2 nollor och 2 ute.

Först ut i laget idag var Annie på B-ponnyn Daim som satte en stadig nolla. Nästa på tur var Jossan på Frans som även dem satte en väldigt säker nolla. efter Jossan var det Aleksandra med sin C-ponny Flippe som tyvärr fick med sig ett plank som resulterade med 4 fel. Sist men inte minst var det Emma som red fina Ron. Hon var tvungen att nolla för att vi skulle komma till omhoppningen tillsammans med 4 andra lag. Såklart sätter grymma Emma den nollan som behövdes!

I omhoppningen som gick i LB+5 cm började Annie bra med en nolla och med följd av en till nolla av Jossan med Frans. Aleksandra fick tyvärr med sig 2 bommar.

Emma gick ut som sista ryttaren och då hade alla lagen ett slutresultat på 8 fel. Eftersom att man får räkna bort det sämsta resultatet så betydde det Emma hade råd med 1 pet och Vallentuna skulle gå som vinnare eftersom att vi redan hade 2 nollor.

Det är inte lätt att gå ut som sista ryttaren med det i huvudet! De fick med sig 2an som nästa alla rev men nollade resten vilket betydde att Vallentuna vann div 1 första omgången med 4 fel i omhoppningen!!

Super roligt, VI ÄR BÄST!!!(får man säga så?) och jag är jätte glad över att det går så bra för Jossan och Frans!!! :D
/Elina

https://cdn1.cdnme.se/cdn/7-2/2370913/images/2012/pic_195461038.jpg" class="image">


kommer

Resultat och massa bilder kommer senare, så håll utkik hela dagen! :D



/Vicky

Duktig

Någon av ponnysarna har varit väldigt duktig idag, kan ni gissa vem? ;)

/Vicky


första starten



Nu startar jag första klassen för dagen! Håll tummarna! :D

/Vicky

Stress

Dagen börjar med att man försover sig och hästarna står ute i sommarhagen. De var smutsiga och nästan inget var packat. Stress stress stress stress stress stress stress STRESS!!!

Nu är vi på väg iaf, Bravens knoppar blev lite cp. Men vi är i tid och vi får hoppas det går bra ändå! :)

Linnea hälsar btw! ;)

/Vicky


ELIT/DIV 1 OMGÅNG 1

Hela helgen kommer tillbringas på Årsta runstens anläggning där både elit och div 1 kommer att gå nu i helgen. I dag är det Elit allsvenskan och de som rider i vårat lag är; Emma, Camilla, Dea och Annie.

Imorgon är det div 1 och vi har även ett lag där, där rider: Jossan(Med Frans), Aleksandra, Kanske Emma och kanske Annie!

Jag kommer såklart hålla alla tummarna på Vallentuna och jag hoppas att de har medvind hela vägen! :D

Eftersom att jag inte har någon häst och Vallentuna är medangagörer så kommer jag vara funktionär båda dagarna.

Måste gå nu, men uppdaterar er via mobilen om det finns internet! :D


Bild på en del av laget från Gotland förra året!
Från vänster: Paula, Dea, Annie, Emma och sen Tellan som inte är en vallentunare! :)

/Elina


Gripen!

Förlåt för dålig uppdatering, jag har ingen bra ursäkt den här gången.

Idag blir det tävling på Gripens Ryttarförening! Är sjukt taggad men jag har inte höga förväntningar. Roxi har varit allmänt dampig hela veckan och stegrat 130354454 gånger (det är absolut inget fel på henne, utan hon brukar bli lite cazy på våren +att hon kommit på att hon kan göra så för att komma undan arbetet). Och Braven är väldigt avslappnad och lugn, jag vet inte om det är bra eller dåligt (?). Haha, kan de bero på vårkänslor och hårfällning? ;)

Som sagt, jag har inga höga förväntningar. Mina mål för den här tävlingen är att slå mina förra % i LA:P1 med båda, det återstår och ser hur det går!

Starttider:

LA:1 Roxi kl. 14:59
LA:1 Braven kl. 17:06
LA:P1 Roxi kl. 18:27
LA:P1 Braven kl. 20.27 

Jag startar typ sist i alla klasser också, så det är rätt nice! Om någon av er bloggläsare är där, så får ni gärna komma fram och hälsa som ni brukar! :D Och Linnea Schalander kommer med och fotar!!!


/Vicky

HOPPAS

Ååh Hoppashoppashoppas, det skulle bli så perfekt.

Berättar när jag själv vet hur det blir!

/Elina


KÄNNER IGEN MIG



/Elina

PAULAS BLOGG

Paula har startat ytterligare en ny blogg nu och jag lovade henne en länk här på bloggen (igen) då hon frågade så snällt. Så här får hon den. Hoppas att ni alllaaa kollar in bloggen, så himla söt och riktigt rolig tjej! :D

http://annolundaliv.blogg.se/http://annolundaliv.blogg.se/http://annolundaliv.blogg.se/http://annolundaliv.blogg.se/http://annolundaliv.blogg.se/http://annolundaliv.blogg.se/http://annolundaliv.blogg.se/http://annolundaliv.blogg.se/http://annolundaliv.blogg.se/http://annolundaliv.blogg.se/http://annolundaliv.blogg.se/http://annolundaliv.blogg.se/http://annolundaliv.blogg.se/http://annolundaliv.blogg.se/http://annolundaliv.blogg.se/

/Elina

STOCKHOLM HORSE SHOW BYTER ARENA

Källa: svenska ridsport förbundet

Vinterns stora hästfest, Stockholm International Horse Show, har under tjugo år arrangerats i Ericsson Globe och vuxit rejält, både vad gäller innehåll och publik, och har helt enkelt vuxit ur lokalerna i Ericsson Globe.

 

2014 flyttar evenemanget under det nya namnet Sweden International Horse Show till Swedbank Arena i Solna.
Svenska Ridsportförbundet har under en längre tid gjort en grundlig jämförelse mellan nya Stockholmsarenan och Swedbank Arena i Solna. Jämförelsen har utfallit till klar fördel för Solna-arenan.
Stockholm International Horse Show kommer självklart att vara kvar i Ericsson Globe under nuvarande avtalstid och samarbetet avslutas med en av de mest prestigefyllda ridsporttävlingar som arrangerats i Sverige, hoppningens Top Ten Final 2013.

- Vi har haft en fantastisk tid i Ericsson Globe under snart 20 år och ett gott samarbete med Stockholm Globe Arenas. Arenan är sällsynt spektakulär och vårt evenemang har firat stora triumfer i denna fantastiska kula. Nu tar vi ett stort steg framåt i utvecklingen som är nödvändig för evenemangets och sportens utveckling, säger Ulf Rosengren, ordförande i Stockholm International Horse Show.

- Vi har två magnifika evenemang kvar som blir ett crescendo av evenemangets historia: 2012 med evenemangets och förbundets jubileumsfirande samt med den stora Top Ten Finalen i hoppning som 2013 för första gången i historien äger rum i norra Europa, säger Anders Mellberg, ordförande i Svenska Ridsportförbundet.
- Ridsporten behöver utvecklas och växa ytterligare och att finnas på den största arenan i Sverige kommer att betyda mycket för hela ridsporten. Vi få en avgörande möjlighet att "ta plats" och erbjuda ett evenemang av absoluta världsklass, fortsätter Anders Mellberg.

Årets Stockholm International Horse Show, som har jubileumskänsla med Svenska Ridsportförbundets 100-årsjubileum och evenemangets eget 20-årsjubileum som tema, äger rum 30 november – 2 december.

Stockholm International Horse Show
www.stockholmhorseshow.com

Den nya arenan i Solna;


Tycker att det är lite tråkigt, globen är liksom den "stora" grejen och det har alltid varit globen liksom. Men samtidigt som Anders sa så är det stor utveckling för ridsporten att få befinna sig på den största arenan i Sverige, riktigt coolt. Så det är super roligt och häftigt, men samtidigt lite tråkigt...

Vad tycker ni?

/Elina


MORGON TUR

Precis ridigt iväg med Emil på en tur bort mot sommarhagen. Tänkte rulla på stockarna lite idag :) btw riktig vår väder med skinande sol, varm luft och kvittrande fåglar. Älskar det, har bara en tunn jacka på mig nu :D
/Elina


fälttävlanlägret

Jag kom på en sak idag, jag kommer kunna åka till fälttävlanslägret iår igen! Mathias har ändrat datumen och nu kommer jag kunna åka dit! (förut låg lägret nära några tävlingar). Ni förstår inte hur otroligt glad jag är, jag längtar redan! Iår är lägret 17/6-19/6. :D

Jag har varit där tre gånger tidigare, 2008, 2009 och 2011. Två gånger med Roxi och en gång med Braven. Förra året hade jag med Braven och det var så sjukt roligt! Så iår tänker jag åka med Braven igen, då jag gärna vill starta fälttävlan nu i höst med honom! :D



/Vicky


PROVRIDNING

Okej, tänker berätta vad jag gjorde. Jag var och provred en stor häst. Jätte fin och hoppade som en gud. Dock så backar vi av den då den såg väldigt lustig ut i kroppen, super hög manke, svankig och riktigt överbyggd med en massa rump muskler. Sen så tyckte vi att den var lite gammal, 14 år och den hade ganska ojämna resultat. Förövrigt så gillade jag honom väldigt mycket och riktigt fin och rolig! Lite Frans över den.

Så om det finns någon av er som vill ha en riktigt fin häst som har gått de högsta klasserna en gång i tiden och vill ha något lite billigare så kan ni kolla in Mackan.

Jag hoppade en bana på 110 cm och en avslutande oxer på 130cm med honom och han bara flög över som ingenting. Jätte fina super härliga språng gjorde han. Ramlade faktiskt av en gång oxå, heheee.. Kanske lägger upp filmen på det en vacker dag ;) Det var hur som helst bara mitt fel!!

Här är en lite snabb ihopklippt film från när jag hoppade honom!

/Elina

bilder från tävlingen

Här kommer några bilder som Linn tog på mig på tävlingen förra helgen! :D De kommer i blandad ordning men det gör nog inte så mycket, jag orkar inte ändra. :P



/Vicky

<3

Det finns inte ord för hur mycket jag älskar dig Braven. Du är obeskrivligt underbar, du är mitt allt. Du är amazing. <3


Sjuk

Förlåt för uppdateringen från min sida, jag gick hem från skolan igår därför jag hade ont i huvudet och mådde illa. Samma sak idag, så jag är hemma. Så jag har bara sovit typ, därför har jag inte bloggat. Var till om med tvungen att ställa in träningen igår... Hoppas jag blir bättre till tävlingen på lördag! (på gripens ryttarförening)

Hörs senare! :)

/Vicky


DAGENS FRÅGA

Brun eller svart utrustning på en vit häst? :)



/Elina

RIDNING PÅ CAPPI

Har lovat Joanna attt skriva om när jag red Cappi som jag hela tiden glömmer bort, men nu gör jag det en gång för alla ;)

Jag red Cappi i lördags då Joanna var sjuk. Red honom i sommarhagen och försökte få honom att tänka frammåt hela tiden. Cappi har väldigt mycket bakåt tänk, eller han är lat och tar för sig det minsta lilla han ser chansen. Så fort man ska göra en förhållning med honom eller gallopera långsamt med honom så tänker han bakåt. Nu när jag red honom så ville jag bara ha honom framför mig hela tiden även när jag gjorde förhållningar mm.

Jag hade hela tiden stöd i tygeln på honom så att han inte ska springa iväg och tro att det är de som är grejen. Sen så red jag honom framåt med hela min sits så han verkligen var framme, där ifrån så började han arbeta. Hade stödet hela tiden i munnen på honom, gjorde ökningar och minskningar och han började förstå grejen. I början när jag tog en pytteliten förhållning så känner man hur han stannar upp på en gång, så varje gång jag gjorde en förhållning så var jag på med benen så att han fortfarande skulle tänka frammåt.

Det gick verkligen jätte bra och han var väldigt duktig. Han arbetade på bra när han samtidigt galopperade på frammåt. Hade ett högre tempo på honom än vad jag brukar ha när jag ridigt honom, men så fick det va nu, om ett tag kommer man kunna rida i ett lägre tempo men ändå ha frammåt tänket hela tiden! :)

Om ni vill läsa om Joanna och Cappi så kan ni göra det HÄR!


/Elina


I LOVE YOU MAN

Solero är såå himla mycket bättre och det känns så bra att han är på bättrings vägen, snart kommer jag kunna rida igen! Idag var han knappt halt, hoppas att det bara blir bättre och bättre nu! Han får just nu bara gå i den stora sommarhagen om dagarna. När han inte går där får han faktiskt plågas med att stå i sin box (han går i sommarhagen varje dag från 9-5) Det är när han brallar runt i hagarna som sträckningen går tillbaka, men man kan inte låsa in honom och han är oftast väldigt mycket lugnare i sommarhagen. I helgen kommer han att få lida stackarn, vi ska till årsta runsten båda dagarna för att det är elit och div1 omg 1. Han kommer att få vara ute i hagen vid stallet när det är folk i stallet, men om han börjar springa åker han in. Men nu måste han läka och det lär inte ta så lång tid nu tills han är helt bra igen! :)


/Elina

HISS



Tänkte ge en stor hiss för detta tränset från hööks. Ur snyggt och man ser verkligen inte att det kommer från hööks! Ser stiligt och proffsigt ut. Jag kommer LÄTT köpa mig ett sånt någon gång i framtiden om de fortfarande går att få ta på då!

Ni hittar det HÄR för 649:-


/Elina

min pappa kan fota!

Min pappa tar rätt ofta foton på mig, men jag är lite elak mot honom och säger att han suger. Vilket egentligen inte stämmer, min pappa är jätte duktig på att fota men vår kamera är typ den sämsta man kan kan ha. Man kan ta typ 3bilder i minuten, den är fruktansvärt seg (jag har försökt ställa om den, det går inte att ändra).

Tillbaka till saken, min pappa behöver lite pepp till att fota mig. Han har nog tröttnat på att jag säger att han är dålig. Så här kommer lite bilder min pappa, Mikael, har fotat:



Dom är rätt fina eller hur? :D

/Vicky


DAGS FÖR STALLET

Har precis kommit hem från skolan och ska nu till stallet för att rida Emil. Vädret är så skönt nu, sol och grejer, helt sjukt att det snöade imorse!!

Jag är så ridsugen, har suttit på lektion i 5 timmar med 15 minuters rast, ville bara slå någon stackare den sista timmen. Så har väldigt mycket överskotts energi nu så det ska bli skönt att rida.

Hörs sen!
/Elina

Bitter

Just nu sitter jag i skolan och har Mattelektion, fick nyss reda på att det gått väldigt dåligt på mitt prov.. Så jag tror att jag måste börja sattsa i skolan nu, annars kommer jag nog inte in på det gymnasium jag vill gå på. Roligt.

Haha som ni märker är jag väldigt bitter och negativ just nu, hoppas det blir bättre när jag får åka till stallet!

Bloggar mer ikväll! :)

/Vicky

 


SVAR

Snygg kavaj! Är den dyr? ;)
Visst är den fin! Priset är väldigt fint de också. Den kostar 4395:- HÄR.

 
Vart har du köpt din tröja? Den är skitsnygg! :)
waa, jag kommer faktiskt inte ihåg, det var så länge sen! :(


Föredrar inridna hästar? Är det bara för du inte kan rida?
Precis så, vad skönt att du kunde tolka det jag skrev på rätt sätt! <3


Är Sthlm Ridsport en bra butik? :) Har aldrig vågat gå in där ;P
Ja den är verkligen super bra, älskar den. Är man ute efter någon märkes pryl så lär det finnas där! :)

/Elina

NYFIKNA?

Ska sova på saken om jag tänker berätta för er eller inte, mohahahhahahaha. Bilden får tala för sig själv. Nu är ni bra nyfiknaaa va??? ;D


/Elina


äntligen!

Jag satt och kollade runt i alla bildmapparna på datan nyss, vilket är runt typ 100 (?), och hittade en mapp i en mapp. Där fanns det några jättefina bilder som Linnea Schalander ( http://www.catchthemoment.n.nu/ ) tog på mig och Braven när vi hopptränade för Anna Salin i somras. Jag har letat efter de här bilderna så länge och nu har jag äntligen hittat dem!

Varsågoda, fina hoppbilder på mig och Braven! ♥


/Vicky

snygg hästen!

Pappa fotade mig idag när jag red Braven lite på banan. Jag fick ihop en riktigt snygg outfit idag, men Braven hade lite träningsverk från igår så jag tog det lugnt, red inte så länge och inte i hög form. :)

Enjoy!



/Vicky

Dagens outfit:



Hjälm: Lami-cell
Jacka: Kingsland
Handskar: Hööks
Ridbyxor: Pikeur
Ridstövlar: Mountain Horse
Schabrak: Schockemöhle
Lindor: Horze
Sadel: True Britt
Sadelgjord: Hööks
Träns: Schockemöhle
Boots: Eskadron

/Vicky


Cupcake

Känslan man får när ponnyn är nyborstad och fin och får komma ut i solen utan täcke.. Och rullar sig.

Fast sen kommer galopperande och lägger huvudet på en <3.

Finaste Cupcake <3



/Vicky


Träningarna

Träningen i fredags med Roxi gick superbra! Eftersom hon var fin redan från början så tränade vi på lite grejer som är lite svårare än vad vi brukar göra, som galopp piruetter och byten. Jag började träna på byten för några veckor sedan, så nu börjar de sitta! ;) Men det var första gången jag verkligen tränade på galopp piruetter och Roxi var jätte duktig! Snart kommer hon kunna de galant också!

Själv tycker jag det är rätt coolt att min lilla fjording kan lite svårare rörelser!




Träningen igår för Birgitta med Braven gick helt okej. Jag var väldigt nöjd men jag hade ingen super känsla. Vi tränade en hel del på galoppfattningar från skritt, för att jag skulle få honom lätt i fram och allert (som Birgitta sa: "PUMPA HEMLIUM I HONOM!" haha). Jag måste träna på att vara helt stilla i galoppfattningarna och att inte sänka min hand, det är nått som jag fått för mig att jag kan göra.

Vi tränade också på enkla bytena precis som de ligger i programmet, där han vill gärna springa iväg lite för mig. Birgitta visade mig hur jag ska göra och tänka och då blev allt super. Sedan tränade vi på skänkelvikningar i galopp.

Jag ska träna på: Sitta stilla i galoppfattningar, inte sänka handen i galoppfattningar och att inte låta tygeln glappa.

Det var några som kommenterade min glappande tygel, då sa Birgitta såhär: "Om hon kan ha koll på allt annat, då kan hon gärna få glappa lite mer. Hon red LA på över 70% med glappande tygel, det kan varken DU eller DU". Hahah jag dog!

Seriöst Birgitta Kjellin är den bästa tränaren man kan få! Hon ger mig alltid AHA-upplevelser. +Att hon är så jäkla rolig. Jag typ dör varje gång hon säger nått. xD







/Vicky

HISS


En sak som jag tycker är så otroligt fint är om man har en brun häst är att ha rosa stenar i pannan. Om jag köper en brun häst som har brunt läder i framtiden så kommer jag lätt köpa det pannbandet. Så otroligt fint med rosa pärlor, love it.
Så ni som har en brun häst med brunt läder, det är sjuuuukt snyggt!!

Hittade dock bara en bild med svart läder och silver stenar, men det är riktigt riktigt snyggt också om man har en mörk häst.


/Elina


BILDER

När jag packade det sista inför tränings dagarna så var det enda jag hade i huvudet att jag inte fick glömma min kära systemis, men vad tror ni jag gör? Riktigt jäkla dåligt gjort.. Menmen, sånt händer så ni får njuta av fiiiinaaa bilder med min iphone! ;)


Fredagens träning, på bild Jossan och Aleksandra.

Camilla hänger i köket


Vi bodde i ridhuset och från köket hade vi utsikt över hela ridbanan.


Utsikt över alla matplatser, precis bakom mig är köket. dörren rakt fram gick vi ut för och sen upp för en trappa för att komma till sovrummen.

Här inne låg alla barnen och sov och snackade skit hela natten, eller jag Emma och Milla iaf, vi sov på de undre sängarna och Jossan och Aleksandra sov högst upp.


Lite morgon fix i köket av Millas mamma. Ni ser även skymten av en av Kingsland påsarna med kläder.


Jossan hugger in på frukosten som står serverad.

Dags för hemfärd!


Ute stallet där hästarna stog.

Utsikt över lördagens bana från övervåningen där vi sov.

Utsikt över ridhuset från utsidan. fönsterna under balkongen är köket och fösterna vid balkongen sov vi.

/Elina

tack

Håller på att svara på några frågor från frågestundet nu i ett videoinlägg. Ville också bara passa på att tacka alla som har skickat in headrar, riktigt fina är dom. Så fortsätt skicka in! ;)  

/Vicky


Shoppat

När vi skulle hämta min kusin och min faster, så kikade jag in på Lyckås och köpte en kingslands jacka, kingsland strumpor, eskadron boots, läderbalsam och några nummerlappar.

Lekte lite model också, enjoy! ;)

/Vicky


SVAR

När fick du din första häst? Hur rutinerad tycker du att man ska vara innan man skaffar det?
Jag fick min första häst när jag var 11 år gammal. Jag tycker att man ska vara så rutinerad så man vet vad det innebär och kan ta ansvar över en häst.


Vad går du för linje på gymnasiet, vilket gymnasium går du på och varför valde du just den linjen och det gymnasiet?^^
Jag går sam media journalistik på Jensen norra. Jag valde det gymnasiet för att många av mina vänner började där och linje för att jag tycker om att skriva.

När kommer du sälja dina ponnysar och köpa storhäst?
Jag kommer inte sälja mina ponnyer på ett bra tag då min syster kommer ha dem tills hon är 18. Dock ska vi försöka få iväg Majsan och Mint till någon som vill ha dem som sällskaps hästar och ut och luffa lite i skogen med. Vi tänker inte sälja dem utan bara låna ut dem på livstid till någon där de får vara tillsammans. Häst håller vi på att kika på.

Tycker du att det är roligast att rida ponny eller storhäst?
Häst helt klart! Det är så mycket mer att rida, det blir en helt annan grej. Fast ponny har sin charm dem också! :)

Har du ridit en unghäst som inte kan så mycket någon gång? Tyckte du att det var roligt?
Jag har ridigt på en 3 åring en gång som de höll på att rida in. Red dock på den när det sprang i lina. Ja det är roligt att sitta på en liten bäbis häst, fast föredrar inridna hästar.

Om du fick välja mellan en häst som är utbildade och en häst som är lite mer orutinerad vilken skulle du välja då, och varför?
Häst som är utbildad helt klart. Jag vill kunna rida ett ordentligt ridpass på en häst och kunna ut och tävla. 

Du rider jätte bra!! :D
Tack! :))

Dina mål med Solle?
Och kan du berätta vilka klasser du tävlade dom 5 första tävlingarna på honom? Alltså började du på LA, eller gick du långsamt upp från LD, du fattar? :)

Det största målet med honom är SM, sen får vi se om jag hinner så långt eller inte.
Jag började på LC-LB med honom och red det några gånger innan jag gick upp på LB-LA höjd. Har aldrig startat en LD med honom.


vad jobbar dina föräldrar med??
vilka var Solles och Frans ägagre innan dig?

Mamma jobbar i stallet och sköter om alla hästarna hela dagarna och pappa jobbar med fastigheter.
Solles ägare var familjen Emteryd och Frans familjen Sjögren.

Om du var tvungen att välja mellan att ha kvar hästarna, eller föralltid vara tsm med din pojkvänn, vad skulle du ha valt? :D dvs ha hästar och tävla eller pojkvännen?! :D
Just nu är jag singel igen, men om jag hade haft en pojkvän så kommer hästarna alltid att vara mina älsklingar och kommer alltid komma i första hand oavsett vad! :)

Vem är det som betalar all din utrustning? Du själv eller mamma,pappa? :)
Nu när jag får mitt studiebidrag så betalar jag allt själv :)

Jag är ganska ny på bloggen så vet inte så mycket om dig. Kan ju läsa presentationen men nu när det ändå är frågestund :)

Hur gammal är du?
Vad har du för häst/hästar?
Vad har du för framtidsplaner?
Vad är din största dröm?
Vad är det med hästarna nu som gör att det är lite tomt på den fronten?
Vad roligt att du hittade hit! alltid roligt med nytt folk!
Jag är 16 år fyller 17 den 14 Juli.
Just nu har jag faktiskt bara min D-ponny då min C-ponny i stort sett är min systers, men vi håller på och letar häst.
Jag vet faktiskt inte riktigt, har inte tänkt så långt.
Att lyckas bra inom ridningen.
Jossan rider Frans näst intill varje dag och Solle är halt. Därför har jag bara Emil att rida om dagarna, fast på helgerna är han en annans tjej så jag har honom 5 gånger i veckan men rider 4.

vilka människor såtr i ditt stall? skriv en liten beskrivning om dom gärna!
varför får man nästan aldrig se bilder från när du rider vardagligen som victoria typ? skulle vara kul att se från dej också :)
Ska du starta någon dressyrtävling med solle nån gång?
favo maträtt? ^^
BRA BLOGG!
Oj, vi har 17 boxar i stallet och det är runt 12 olika personer som är där. Men ska skriva ett eget inlägg om det senare.
Har sällan någon som orkar fota mig. Pappa jobbar och på helgerna så brukar jag inte tänka på det och mamma är i stallet och fixar och Jossan rider själv. Men ska bättra mig på den fronten! :)
Det har jag ingen aning om faktiskt, inte vad jag har planerat.
Älskar tacos! :D
Tack!

är du nöjd med dig själv? (utseende, personlighet osv)
tycker du att er blogg är stor?
vad fick dig att börja blogga?
Jag är verkligen inte nöjd över mitt utseende, finns hur mycket saker som helst som jag skulle vilja fixa till, haha.
nja, inte jätte stor men den är ju inte speciellt lite heller om man jämför med alla hästbloggar som de finns i Sverige. Vi ligger trots allt på top 20 listan.
Har bloggat lite till och från men har inte riktigt orkat hålla igång den. Victoria kände lika som jag på den fronten. Vi var ute och red och snackade om just det så frågade jag Vici om vi skulle börja blogga tillsammans.

Godkänner du alla vänförfrågningar på FB?
Ska du sälja Solle? När?
Vad tycker du om min blogg?
Vad tycker du om skvallerbloggar?

Nej det gör jag inte. Hade en period för något år sedan där jag accepterade alla. Men nu ligger det runt 150 vänförfrågningar och väntar, haha.
Inte än och har inga planer på det heller. Jossan ska ta honom när jag fyller 18, alltså om 2 år, sen så kommer hon ha honom tills hon är 18 förhoppningsvis!
Jag tycker inte om skvallerbloggar som hackar och trycker ner andra. Ponnysanning är bra!

/Elina

SHOPPAT LITE

Nu sitter vi i bilen på väg hem från tränings dagarna. Det har gått jätte bra för alla tjejer och det gick även bra att rida Ron igår.

Åsa som vi tränade för var väldigt bra men väääldigt speciell. Hon hade även med sig lite kingsland produkter som vi alla satt och rotade bland på kvällen, hon är återförsäljare. Jag kunde inte låta bli, det pirrade något enormt i fingrarna så var tvungen att köpa en rosa tröja och en rosa tävlings tröja, är inne i en rosa period nu, hehe.

Bloggen mer när jag kommer hem för nu kommer min iPhone att dö! /Elina


BK

Nu är jag på väg till träningen för Birgitta Kjellin, jag har den första tiden som är 7.55. Jag är helt död..

Kl 10 kommer hovslagaren och skor Braven. Medans ska jag rida ut en sväng på Roxi. Hon var superduktig på träningen igår! Ska berätta mer om det senare! :D

/Vicky

 


it´s friday

FREEEEEEEEEEEEEDAG! Äntligen, så sjukt skönt! Strax ska jag åka till stallet och rida Braven och träna Roxi för Ulrica. Pappa kommer ta lite foton som ni får se senare idag! :D



/Vicky

GODMORGON

Godmorgon bloggen! Ledsen för dåliga uppdatering hörrni, men somnade vid 9 (???) igår, faktiskt sant, missade big brother och grejer.. *sadface*. Det kommer nog inte bli så himla bra uppdatering idag heller då direkt efter skolan ska vi till stallet och jag ska rida Emil och sedan kommer Camilla och hennes mamma och plockar upp oss och Frans. Nu när vi bara har 1 häst så åker vi med dem. Vi ska nämligen iväg på lag träning med Vallentuna, riktigt roligt. Jag ska få rida en av Emmas hästar idag som heter Munsboro Ron, spännande.

Kommer hur som helst försöka uppdatera er så mycket som möjligt via telefonen under dagen. Kommer hem imorgon vid lunch skulle jag tro (vi sover över) och då ska jag svara på frågorna som ni ställde på frågestunden hade jag tänkt! :)

Men måste rulla till skolan nu, men nu vet ni vad som händer! ;)



/Elina

RIDPASS

Har precis kommit hem från stallet. Det vart två hästar ridna idag faktiskt, Bellman och Emil. När jag kom till stallet så var Emil borta i sommarhagen så jag började med Bellman som stog vid stallet. När jag var klar med honom så gick jag och mamma bort och hämtade Emil, Kalle, Frans och Solle i sommarhagen. Jag red Emil en sväng och sedan mockade och fixade allt annat till Belle.

Bellman
Jag red honom på ridbanan eftersom att Ida sa att jag fick hoppa honom lite om jag ville så då red jag där. I början var han väldigt spänd och jobbig, han skulle titta på allt möjligt man red förbi och var allmänt ofokuserad, speciellt på den nedre delen av banan. Men när jag ridigt igenom honom ett tag så började han släppa. I galoppen var han jätte jätte fin och jag red honom i stort sätt på långa tyglar, han glömde alla farliga saker runt omkring och koncentrerade sig på mig. Jag tog några skutt med honom och han tyckte det var jätte roligt, han bjöd på och tvekade inte en sekund. Det var ett räcke som stog framme från gårdagen med Emil som låg på 80cm.

2 bus bilder från sist jag red honom


Emil Idag & Igår
Idag fick Emil sig en riktig slappis dag. Red ut med honom på lite olika vägar runt om i stallet. Det var en liten backe som jag lät honom springa på lite upp för och det gjorde han , shit vad han längde ut stegen och han tyckte det var jätte roligt. Mötte upp Jossan och Frans på en väg också så då red vi runt på lite vägar med dem. Han tog även förhållningar väldigt bra idag. Fina hästen vill bara ut och tävla med honom nunununu!!

Igår hoppade jag somsagt Emil lite, dock ensam då jag inte hann vara med och träna för Unni. Vi hade bara ett räcke framme som låg på 80 cm som vi låg och rullade över. Det var inga som helst problem, han bjöd på glatt och tyckte det var väldigt roligt. Det känns verkligen som att hans fjant stopp  börjar försvinna *pepparpeppar* Men jag hoppas det, skulle verkligen vara skönt! :D Fick tyvärr ingen att filma eller att ta kort, fast det gjorde inte så mycket då ljuset inte var något vidare.. Men ska ta nya kort någon dag snart! :)



/Elina

OMG VAD SNYGG

När vi var på Stockholm ridsport idag så kollade jag in den blingade animo kavajen som jag tidigare nämnt här på bloggen. Den var så jäklaa snygg i verkligheten mot vad den såg ut på bilden. Jag bara måste ha den!! Ska spara till tusen så att jag hinner köpa den innan den blir slutsåld! Hoppas jag är snabb nog! :) Om jag inte är det så får det bli en röd Animo istället! :P



/Elina

vinröd outfit

Siri undrade om jag kunde lägga ut hela bildserien när jag och Roxi var på NM och hon hade den vinröda outfiten och jag red henne på kandar. Jag trodde jag hade gjort det, men jag gick tillbaka ock kolla, det hade jag inte. Så då har jag en hel del fina bilder att visa er! Dock håller jag tyglarna lite fel på bilderna, men va fan liksom, jag tänkte inte riktigt på det då. ;))

bilderna är tagna av Linnea Schalander ( http://www.catchthemoment.n.nu/ ), fast den sista är bilden är faktiskt tagen av min pappa. :)



/Vicky

idolbild


Bild gjord av Fanny! :D

du kan skicka idolbilder till: [email protected]

/Vicky

grinig häst

Förlåt för den dåliga uppdateringen, men jag har varit tvungen att sitta och plugga till NP i Kemi varje gång jag kommit hem de senaste dagarna. Men det visade sig idag på provet att man egentligen inte kan plugga till det, det är omöjligt att veta vad som kommer. Men provet gick iaf rätt hyfsat, så jag är nöjd! ;)

Idag red jag och Becka ut på hästarna en sväng i vårsolen och sen red vi på grannstallets ridbana en stund. Braven var riktigt grinig idag, det är väldigt jobbigt när han sätter den sidan till så man orkar inte riktigt rida. Men Becka var nöjd med Roxi, hon sköter ju sig alltid! ;)



/Vicky

NYTT I GARDEROBEN

Idag tog jag med mig min farmor till Stockholms ridsport för att jag skulle köpa ett par ridbyxor. Jag köpte 1 par röda Whitaker som jag suktat efter ett bra tag! Sen köpte jag även en rosa Kingsland tjock tröja samt ett par Kingsland vinter ridbyxor på rea. Köpte även nya puffar till mina ridstövlar då ena har gått sönder.

Inviger mina nya Kingsland ridbyxor redan idag, för nu ska jag upp till stallet för att hoppa Emil. Ska få någon att fota och kanske filma!



/Elina

NÅGON SOM KÄNNER SIG MANAD?

Är det någon av er läsare som känner sig manad till att göra en vårig header/design till oss?


Skicka den till [email protected]. Vi kommer att kolla alla headers som ni skickar in regelbundet och väljer en som vi båda gillar. Alltså finns det inget slut datum som den måste vara inne, men snabbast möjligen.

På designen så ska det finnas med "kontakt: [email protected]". 

Hur coolt skulle det inte vara om det var just DU som gjorde Ponilovers nästa design? :D Vinnaren kommer att få gästblogga här samt få en hel del länkar. Roligt va?




Ni är bäst!!
/PL

EMIL ÄR DUKTIG

Omg, senast jag red var i fredags (om man inte räknar med idag då) Visst är det sjukt? förstår ni hur många dagar det gått utan att jag suttit på en häst? Okej, det har bara gått 4 dagar, men det känns verkligen som en EVIGHET!

Idag red jag iaf Emil och det gick jätte bra. Red i den stora sommarhagen med stockar i som nu har tinat helt och hållet, såå skönt! Han kändes väldigt fin och väldigt lätt, hade inte alls mycket i händerna. Han var riktigt fin i galoppen också och kändes väldigt luftig och lätt. Jag rullade även några gånger över de små stockarna ute i hagen som inte är så speciellt mycket hopp då de ligger på 30 cm. Men all träning är bra för Emil med något som det är lite höjd på så tänkte att jag kan lika gärna rulla över några gånger. Emil sög på som ingenting och var riktigt glad. För mig var det markarbete då han inte hoppade över dem, jag varierade hans galoppsprång mellan stockarna då jag känner att jag behöver träna på det. Jag är väldigt nöjd och han fick vanligtvis in 7 galoppsprång och sen när jag kortade fick han in 9.
Kunde säkert hållt på att mixa och trixa mer och lägga in både längre och kortare avstånd men det får bli en annan dag, man ska sluta när det går bra och han ska känna att det är roligt! :)

Imorgon kanske det blir hoppträning med honom för Unni, super roligt. Var ju ett tag sen sist nu. Åh jag är så taggad på att tävla med honom, håller på att kika runt lite, en tävling som vi har planerat iaf är Färingsö den 30 april.


Det är jag och Filippa (Unnis dotter) som kommer att träna för Unni imorgon.

/Elina


INGET SOLVALLA IMORGON

Jag saknar att rida min stjärna såå mycket att det inte går att beskriva. Det gick så jäkla bra och jag började förstå hur jag skulle rida och Solis var bättre än vad han någonsin varit. Så synd att det här skulle hända nu..

 

Vi hade en grym kiopraktor ute idag till honom. Han brukar fixa trav hästar värda miljoner vardagligen. Han sa att Solle hade en rejäl överansträngning pga att han hade någonting på vänster sida som han nu fixade till. Han har belastat höger benet för att jämna ut det hela och därav överansträngt sig på höger sida. Vi kommer nu att ha massör och ta ut honom en gång i veckan och han kommer även att få laser behandling 1 gång i veckan tills han är frisk nu. Även när han är frisk så kommer han att underhållas med detta, dock inte riktigt lika ofta. Det kan ta 1 vecka till flera månader. Hoppas att det går så fort som möjligt!

 

OBS; jag var inte med idag när han var där utan det är mamma som har försökt att återberätta därav att jag inte riktigt vet så noga själv.

 

Vi skulle egentligen in till Solvalla med honom ímorgon för att kolla igenom honom igen, men vi struntar i det och kör på den här metoden istället! :)

 

Det känns jätte bra och jag hoppas att han läker snarst möjligen! :D


/Elina


veckoplanering

Idag red jag och Becka ut på hästarna en sväng efter att sadeldoktorn och hovslagaren varit där. Vi skrittade mest och travade lite på en väg. Båda hästarna var väldigt pigga! Så här ser resten av veckan ut:


Tisdag: Vila för båda.

Onsdag: Becka rider Roxi och jag Braven. Lätt dressyrpass / Uteritt.

Torsdag: Tömkörning med Roxi - Uteritt med Braven.

Fredag: Träning med Roxi - Lösgörande arbete, lättare dressyr med Braven.

Lördag: Uteritt med Roxi - Birgitta Kjellin träning med Braven.

Söndag: Dressyr med Roxi - Programridning på Täby med Braven.



/Vicky


PATRIK KITTEL



Jag har sett att det är väldigt mycket snack om Patrik Kittel just nu om att han ridit fram sin häst på en tävling i rollkür under en längre tid och den under ett tillfälle hade ut tungan och den visade sig blå av syrebrist.

Jag är inte så insatt i det här med dressyren och har inte så bra koll på just det här. Jag har inte så mycket att gå på förutom filmen och är somsagt inte speciellt insatt. Jag vet alltså inte om det var någon speciell anledning till att han red hästen så eller inte, men att den visade en blå tunga gjorde mig lite fundersam.

Vad tycker ni om det här?

   


/Elina

kärlek

KÄRLEK till Schockemöhle schabrak! Jag vet att jag skriver om de rätt ofta, men hur kan man låta bli liksom? ;)

Nån av de här blir mitt nästa inköp, när jag sparat ihop lite pengar:





/Vicky

sadeldoktorn

Idag kom sadeldoktorn Jimmy till stallet. Jag behövde få Bravens sadel kollad, eftersom jag har känt att han blivit lite framtung när jag ridigt honom och börjat blivit irreterad när jag sadlat honom. Jag tänkte att han skulle få kolla på Roxis sadel när han ändå var där.

Det var verkligen tur att jag fick det kollat, då både Bravens och Roxis sadel låg dåligt. Trots att Jimmy var och kolla Bravens sadel för några få månader sedan så låg den dåligt. Bravens sadel stoppade han om och ändrade bommen på. Braven har lagt på sig väldigt mycket muskler de senaste månaderna, därför låg sadeln inte bra.

Roxis sadel låg inte alls bra, han kunde inte äns stoppa den eller ändra bommen för att den skulle passa. Det ända allternativet var att köpa en ny sadel. Jimmy rotade lite i sin bil och hitta en sadel han trodde skulle passa, en Ordo Equester - Venus. Den passa super bra och jag red även en stund i den. Superskön verkligen. Den är lite speciell eftersom det bara finns en kåpa på den (för att man ska komma närmare hästen) och den är i kalvskinn. Jag köpte faktiskt den sadeln och han tog min gamla sadeln för att sälja.

Den här sadeln passar även till Braven. Roxi är inte så bred som man tror. ;)




/Vicky


utvärdering köpings ridklubb

Parkering- Fanns precis bredvid ridhuset, nära till cafeteria, seketeriat och framridning.


Framridning- Det fanns en ridbana och ett ridhus som man kunde rida fram i. Nästan alla red fram ute, men det blev aldrig proppfullt med hästar där. Bra framridning! Dock var ridhuset lite dammigt.  


Tävlingsbanan- var i ett av de två ridhusen. Det var bra underlag men ridhuset var lite mörkt. Nu är jag bara petig! xD

Cafeteria- Cafeterian ligger i ridhuset, ovanför läktaren. Det fanns några få maträtter att välja på men massor gosaker! (vilket är ett helt klart plus från mig, haha!)

Övrigt- Personalen var trevlig och även alla som var där och tävla skapade en god stämning. Jag hade riktigt trevligt, roligaste tävlingen på länge, och jag lärde känna några också.


Betyg-
 4 av 5 ostbågar. Det var en sjukt mysig stämning!



/Vicky


Resultat

LA:1 Roxelina

Hon var ganska fin på framridningen, mjuk i sidorna och allert. Jag gjorde en del skänkelvikningar, övergångar och förvänd galopp. Allt kändes helt OK. Inne på banan var hon likadan som på framridningen, när vi var klara var jag rätt nöjd för en gångs skull. Jag fick 64,21% i den klassen och kom precis utanför placering. :)


LA:1 Brave Heart

På framridningen var han väldigt spänd.. Så jag ställde igenom honom ordentligt i båda sidorna i båda varven, i låg och rund form. Jag gjorde massa övergångar skritt-trav-skritt-trav och skritt-galopp-skritt-galopp. Jag red även rörelserna som ingick i programmet. Jag gjorde inte det skulle gå bra, då han var så spänd, men Jessica sa åt mig "ha lite kul istället". Så jag gick in på banan, red programmet och gjorde det bästa av situationen.

Vi fick 67,11% och placerade oss 4:a. Men efter prisutdelningen, kontroll ränkade jag protokollet, visade det sig fattas 14poäng. Så jag gick till seketeriatet och fick det fixat. Så jag vann egentligen på 70,78%. Fick en liten chock där. xD Jag fick byta min rosett och de ändrade resultatlistan. :)


LA:P1 Roxelina

Hon var jätte fin på framridningen, allert och väldigt mjuk. Jag red igenom alla rörelser i LA:P1 och sen gick jag in om starta. När jag väl var inne på banan så blev hon så seg och lyssnade inte riktigt, men jag försökte tänka på det positiva och göra det bästa jag kunde. Resultatet blev 62,90% och placerad 2:a. Högt över förväntningarna! :D

Domaren sa på prisutdelningen att hon var väldigt imponerad av Roxi. Hon tyckte det var riktigt roligt att se en så pass fin fjording. Vilket var extremt roligt att höra! :D Massor kom fram och sa att de tyckte hon var jätte fin, jag blev så glad! :D


LA:P1 Brave Heart

Han var rätt fin från början. Jag gjorde lite öppnor,slutor, övergångar, förvänd galopp, serpentiner i galopp osv. När jag väl var inne på banan så kom jag på att jag inte hade gjort några halter från galopp, så inridningen blev helt konstig. Jag var även sjukt nervös, så jag tror det smittade av sig på Braven också. Han blev jätte taggad i enkla bytena och drog iväg lite i galoppökningen. Öppnorna blev också lite konstiga, travlängningarna lite "sena", skritten lite loj osv. Men jag var nöjd, vi slutade på 63,95% och precis utanför placering. Om vi hade skött oss båda två hade det nog gått lite bättre. ;) Nej men när vi får mer rutin, jag blir mindre nervös och när jag & Braven blir ännu mera samspelta, då jäklar! ;)

Linn och Gunilla var även där och kollade på sista klassen när jag tävla Braven, det var sjukt roligt att de kom och kolla! :D



Visst har min pappa varit rätt duktig på att fota idag? :D Har du några bilder på mig från tävlingen, så får du gärna skicka till:
[email protected]

/Vicky

SVÅRT ATT VÄLJA PLATTFORM?

Svårt att välja plattform? Jag har själv provat på både blogg.se och nu blogspot.com. På min andra blogg så gjorde jag en jämförelse om vad jag tycker om de olika plattformerna. Tycker fortfarande som jag skrev, blogspot är mer en blogg plattform om man inte är speciellt haj på alla kådningar. Kopierade texten jag la upp där hit så även ni kan se om ni står i valet och kvaletoch inte kan bestämma.



Jag är en sann blogg.se tjej som bara tidigare haft blogg på blogg.se. För någon dag sedan fick jag för mig att jag ville prova på något nytt så jag startade mig en blogg på blogspot.com.

 

Redan när jag började kolla runt på de olika funktionerna som finns på blogspot så gillade jag det. Man kan fixa till designen hur lätt som helt trots att man är värdelös på det (som jag). När man skriver inlägg så kan man välja text färg, textens stil mm. Det finns även ett jätte bra stavnings program som rättar stavningen.

 

 

Blogg.se är även det bra, dock så finns inte dessa smidiga och bra funktioner. Jag som är ur kass på designer vet inte riktigt hur man fixar till det fint på blogg.se.

 

 

Sen har jag även provat på de båda apparna. En så länge måste jag faktiskt säga att Blogger (blogspot) appen är bättre. Den publicerar inläggen näst intill jämnt och bilder är inga större problem heller att ladda upp. Det går även mycket fortare att publicera ett inlägg och om man märker en felstavning så kan man gå tillbaka och fixa till det. Dock så kan man inte läsa kommentarerna.

 

I blogg appen så händer det väldigt ofta att inlägget inte publiceras och det händer oftare om man vill ha med en bild. Man kan tyvärr inte gå tillbaka och ändra inlägget om man hittar felstavningar.

 

En kort sammanfattning nu. Enligt mig som är ur dålig på det här med design etc gillar mer blogspot (än så länge) då det är mycket lättare att fixa sin blogg mer personlig.

 

Blogspot.com har funktioner som gör att man inte behöver vara proffs för att kunna göra sin blogg personlig. Man kan välja en grund mall, man kan själv bestämma bakgrund, färger på texter mm. Det finns hur mycket som helst som man kan blanda ihop själv och göra det personligt.

 

 

Blogg.se är PERFEKT om man älskar att hålla på med kodning mm. Enligt mig så handlar blogg mer om att koda ihop allting som man vill ha den (om man inte vill använda sig av en färdig design).

 

 


/Elina 


!!!

Mer info kommer när jag är hemma! :D

/Vicky


NY LEKSAK

Stallet har fått sig en ny leksak :D/Elina


10.00

Nu startar jag min första klass för dagen! Håll tummarna nu! :D ♥


Jag och Roxi för nästan exakt ett år sedan!

/Vicky

Påväg

Nu är jag på väg till tävlingen. Jag har lyckats sova 3 1/2 timma i natt, duktigt. Jag är så taggad till tävlingen så jag kan inte sova i bilen heller. Gud jag har inte varit så här nervös på länge!

Hörs senare med resultat och annat! ;)

/Vicky

 


Det bästa jag har



/Vicky

tävling imorgon!

Idag red jag igenom Braven, han var superfin! Sen tömkörde jag Roxi i storm och ösregn, haha.. det gick väl helt okej, hon var lite spänd. :)

Imorgon blir det tävling i Köping med Braven och Roxi! Jag är taggad till tusen! Jag ser mest fram emot att tävla Roxi igen, då jag inte gjort det på 6månader (jäklar vad lång tid!!!).

Jag måste gå upp kl halv 4 imorn. Roligt roligt, Fast nä. Vi måste åka ifrån stallet vid halv 7 och jag startar första klassen kl 10. Det tar ett tag att köra, så jag måste gå upp så pass tidigt, tur att jag kan sova i bilen påväg dit. ;)

Roxelina LA:1 kl. 10.00
Brave Heart LA:1 kl. 12.55
Roxelina LA:P1 kl. 14.52
Brave Heart LA:P1 kl. 17.07

Det lär bli en lång dag. Ni kan se hela startlistorna på Köpings hemsida. :)



/Vicky

FRÅGESTUND

Har ingenting att skriva om nu på bloggen när Solle inte är på banan och det är helg så jag har inte hand om Emil... Alltså är det typ som att skriva om hästar när man är häst lös? Lite åt det hållet iaf.

Men som rubriken lyder så kör vi på en frågestund nu när det är så tomt på hästar i mitt liv.


/Elina


HUR SOLERO ÄR ATT LEDA

Här om dagen när jag gick fram och tillbaka med Solero på stallplanen så passade jag på att filma honom när han var rätt så lugn och inte alls lika jobbig som han brukar. Ni ser ju hur han håller på en del ändå. Eftersom att han inte var så på mig för stunden och var någorlunda samlad så passade jag på.

Så här var han förra året också och har alltid varit. Han kan även bli såhär när man ska gå en vanlig promenad med honom trots att han går varje dag.


/Elina

frågestund del 2

vad heter ditt schockmöhle träns? :)

Svar: Schockemöhle Kentucky. :)




vad är det högsta % du har fått med roxelina och braven? :)

Svar: 71% med Roxan och 69% (?) med Braven.


Vart köpte du Roxi? Någon hemsida där man säljer fjordingar?


Svar: Jag hittade Roxi på annons på Hastnet.se ;)


Vad är det bästa respektive det sämsta med att ha en fjording och en känd bloggares gamla ponny?

Svar: Det bästa med att ha en fjording är att man alltid är annorlunda och smälter aldrig in i mängden, det mindre bra med att ha en fjording är att människor på tävlingar alltid ska ha förutfattade meningar om fjordingar och snackar skit.

Det bästa med att ha en känd bloggares gamla ponny är... jag jag vet inte. Jag tänker aldrig på det sättet och därför tänker jag inte skriva nått. ´Dock finns det mindre bra delar, t.ex. all skit man får ta av avundsjuka människor som tror de vet allt, fast de egentligen inte vet ett skit.


Vad är fin favorit mat rätt?


Svar: Thai, lasange, pizza, pasta cabonara och massa andra. Kunde inte bestämma mig för en rätt!


Vad har du för ridstövlar?;) om du skulle få ett par nya vilka skulle de vara då?;)

Svar: Jag har ett par mountain horse, cavallo och tretorn. Jag skulle gärna vilja ha ett par Königs ridstövlar.. :P


Din största dröm ?


Svar: Om det ska vara hästrelaterat - Tävla i Globen.


Hur lärde du och Elina känna varandra ?
Älskar eran blogg oxå ,jättestort fan och du är så otroligt fin med dina hästar //c

Svar: Jag och Elina lärade känna varandra genom att vi blev grannar när jag flyttade hit för nästan 13år sedan. När vi var små var vi typ oskildaktiga. Elina och jag var vänner långt innan vi började med hästar, det var även Elina som fick mig börja rida. :)

Tack så jätte mycket! Det värmer! :')




Har dina hästar något speciellt ställe de älskar att bli kliade på?


Svar: Braven gillar att bli kliad på halsen och i pannan. Roxi gillar att bli kliad precis ovanför svansen. ;)

/Vicky


hästarna tor-fre

Igår tömkörde jag Roxan i sommarhagen, jag fick sällskap dit av Olivia och Alexandra. Roxi var lite väl uppe i varv, kan jag säga. Men det blev bättre efter en stund och hon kunde slappna av. Jag höll inte på så länge, kanske 15minuter (?). Direkt efter gjorde jag iordning Braven och red ut, han var knäppt och gjorde massa luftsprång, bocksprång och böt galopp hela tiden. Han är så fruktansvärt söt! ^^


Idag åkte jag iväg till ridhuset med båda hästarna. Först tränade jag med Braven för Ulrica, det gick först inte speciellt bra men mot slutet var han jätte fin! Jag red igenom LA:P1 programmet , det kändes helt okej. Efter det tömkörde jag Roxi, Ulrica hjälpte mig lite också. Hon var grymt fin! Jag har nog aldrig sett henne röra sig som hon gjorde, det var helt sjukt. Ulrica och pappa stod båda som stora frågetecken, "hur har det här gått till?" frågade dem, haha!



/Vicky

Linnea Schalander

Ni kanske undar vem det är som tar en stor del av alla mina bilder, det är Linnea Schalander. En del av er vet vem hon är, eftersom jag snackar om henne hela tiden, Linnea är en av mina närmsta vänner. ♥

Hon är en galet bra fotograf, gå in på hennes hemsida http://www.catchthemoment.n.nu/ . Hon kommer troligen fotografera på den hel del tävlingar framöver! Just du, kan även boka henne för en privatfotografering! Gå in på hennes hemsida el ta kontakt via hennes mail: [email protected]

http://www.catchthemoment.n.nu/




/Vicky


VILL HA NU

Börjar bli lite trött på min svarta, alltid likadan outfit till mig själv... Vill ha något i en annan färg för att variera lite med. Till och börja med så håller jag nu på att spara till en blå animo kavaj med strass, enligt mig så är den gaaaaalet snyggg!!!! Och sen så har jag pengar från min krossade GPA, dock har jag bara fått ut 2000:- från den, så ska köpa en blå Charles owen. Hur snyggt???

Kom ihåg att jag är en blingbling nörd och blir helt besatt av glittriga saker, desto mer det blingar desto bättre ;)


Tänker dock inte köpa mig en blå väst då jag bara har 2 år kvar med väst så tycket att det känns onödigt att köpa en ny väst också. Så den svarta västen duger bra den!





/Elina


Förberedelser inför tävling

Så här förbereder jag allt inför tävling:

På kvällen/eftermiddagen dagen innan tävlingen åker jag alltid upp till stallet. Jag börjar att ta ut hästen i gången och ställer honom/henne vid spolspiltan. Jag klipper manen och det behövs och även hovskägget och svansen. Efter det schamponerar jag hästen (rosmarin schampo, de luktar helt underbart efteråt!) dock beror det på årstid, jag schamponerar inte dem på vintern. Jag schamponerar extra mycket på benen och svansen (säkert 5gånger). Efter det går jag ut och går med honom/henne. När jag är tillbaka i stallet så flätar jag manen (på Braven då) för att förbereda inför att göra knoppar dagen efter, jag flätar även svansen. Jag sprayar en hel del glansspray och smörjer hovarna med hovolja.

När jag är klar med hästen, så börjar jag putsa min utrustning, mitt träns, sadel, sadelgjord, mina stövlar, grimman. Först smörjer jag med lädertvål och sen väntar jag en stund och sätter på läderbalsam.

Sedan börjar jag packa. Jag brukar gå efter den här listan (för de sakerna jag packar i stallet):

* Träns
* Nummerlapp
* Sadel
* Sadelgjord
* Schabrak
* Ländtäcke (beror på årstid)
* Lindor
* Boots
* Ridstövlar
* Sporrar
* Hjälm
* Spö
* Hö
* Foder
* Hink + svamp + borstar
* Vattenhink
* Vattendunk (min pappa fyller den på morgonen)


När jag åker hem, packar jag mina egna grejer. Då går jag efter den här listan:

* Vita ridbyxor
* Skjorta
* Kavaj
* Strumpor
* Håruppsättning
* Vita handskar
* Plastrong
* Hästens papper (vaccinationsintyg, mätintyg osv)
* Videokamera, Systemkamera, mobil + hörlurar
* Startlistorna + vägbeskrivning

På tävlingens morgon så jag jag stallet 1½ timma innan jag måste åka från stallet. Jag börjar med att packa in allt i transporten. När jag gjort det så tar jag ut hästen i gången och gör knoppar i manen och luggen. Jag ryktar honom/henne ett litet tag och borstar även svansen och flätar den igen. Jag sprayar mer glansspray, smörjer hovarna med hovolja (igen) och sätter en slags olja runt ögonen och på mulen.

Sen är det bara tuta och köra!




Jag tycker det är mycket viktigt med att förbereda, känna att allt är med och inte behöva stressa. Stress är nämligen det värsta jag vet. Allt ska vara i ordning och se bra ut! Jag tycker det är väldigt viktigt för att man ska kunna prestera sitt bästa, i alla fall är det så för mig.

/Vicky

MATTE PROV

Imorgon har jag matte prov. Blä. Jag ligger just nu i min säng och försöker få min Järna att uppfatta dessa mongo tal.ska nu fortsätta min studering, hörs imorgon :-* / Elina


SISTA DAGEN

Ídag är sista dagen som Solle äter metacam, hoppas att det hjälpt något. På tisdag ska vi tillbaka till Solvalla och kolla igenom honom.

Glömde att skriva hur det gick när vi var inne med honom så gör det nu. Som jag sagt tidigare så är han inte varm, inte tjock i benet, inte gallig, reagerar inte när man trycker, känner och klämmer. När han skrittar så syns det ingenting på honom, han går lika långt med både höger och vänster och tramar på helt obekymrat både rakt fram och på volt. När man travar med honom lite lugnt rakt fram så haltar han rejält, 3 gradig hälta. Det ärså jäkla konstigt och veterinären på Solvalla stog också som ett frågetecken..

Vi började med att bedöva bort hoven på honom för att vara säkra på att det inte kom där ifrån, och det gjorde det inte, han var fortfarande lika halt. Vi skulle då röntga igenom hela det högra bakbenet för att se att allt såg bra ut. Och det gjorde det, varenda benbit såg riktigt bra ut och han hittade ingenting vilket var riktigt skönt att höra.

Vi fick då metacam som han skulle gå på i 10 dagar och sedan låta det gå 4 dagar utan metacam innan vi åker tillbaka. Eftersom att han tror att det är muskulärt så börjar vi med metacam och förhoppnings vis är han mycket mycket bättre! Dock trodde veterinären inte att han skulle vara helt haltfri då han var såpass halt.


Jag hoppas verkligen att det är muskulärt och att han snarast kommer upp på benen igen, saknar att rida honom så mycket och dessutom så är han pain in the ass just nu när han inte får springa...


Den här rundan var så jäkla bra och vill bara rida honom nu när jag ser den. Vi ska lyckas, och vi är på god väg. Ni kan ju jämföra årets första runda i LA med alla de övriga rundor som vi gjort förra året. Ser ni vilken skillnad?



/Elina

KOLLA & DELA

KOLLA OCH DELA!



/vICKY


frågestunden del 1

Brukar du hänga i stan, typ på kvällarna? :)
favoritfilm ? :)


Svar: Nej det brukar jag inte göra. :)
Jag har många favoritfilmer, twilight filmerna, the illusionist, Baksmällan och många andra. ;)


1. snyggaste killen på ekerö? ;)
2. favorit tävlingsplats?
3. trivs du i stallet som du står i nu?
4. när fyller du år?
5. vill inte du gå på typ strömsholm? :)

kram!!


Svar: 1. SP
2. Täby Ryttarsällskap.
3. Jag det gör jag. :)
4. 26augusti.
5. Jag ville det när jag var mindre, men nu så vill jag gå naturlinjen och inte naturbrukslinjen. :)


Vad är det bästa respektive sämsta med Braven/Roxi? :)
Har du några mål med dom i år? Isåfall vad är de för mål? :)


Svar: Det bästa med Braven är hans personlighet och att han alltid är busig. Det mindre bra med honom är att han blir lätt spänd.
Det bästa med Roxi är hennes personlighet och hennes söthet. Det mindre bra med henne är att hon han vara riktigt sur mot andra hästar.
Mina mål med Braven är att starta tävlingar på nationell nivå med bra resultat. Målet med Roxi är att komma topp 3 på Fjord-Sm och juniormästare. :)


Hejsan!
Jag undrar hur du gjorde när du skulle kvala nationellt. Behöver man skaffa ett kvalkort eller likande och isf hur och vart gör man det? Eller behöver man bara nämna det till tävlings arrangören vid anmälningen? Jätte tacksam för svar då jag länge letat info om detta men inte hittat något..
Tack för en bra och läsvärd blogg! :-)


Svar: Genom att ha tävlat två LA:P1 på över 62% så har du kvalat till nationellt. När du anmäler dig till en nationell tävling, måste du nämna de tävlingar där du har gjort dina kval till arrangören. Det är alltså när du anmäler dig. Du behöver inget kvalkort eller något sådant. :)

Tack själv! :D


Hur högt har du hoppat med Roxi?
Hur många läsare har ni om dagen??


Svar: 110cm bana. :)
Ca 1000st per dag.



/Vicky


ridpass mån-ons

I måndags red jag och Becka i sommarhagen, jag tränade lite kondition med Braven. Han var pigg men ändå lugn. Jag galopperade i ett friskt tempo, så att han fick springa av sig lite och sträcka ut. Det såg riktigt bra ut för Becka och Roxi också! I slutet av ridpasset hoppade vi några gånger på stockarna. ;)

Igår fick hästarna vila för jag hade väldigt mycket att plugga. Idag så skrittade jag och Becka ut på hästarna, det blåste och var sjukt kallt, så vi var inte ute längre än 30minuter. Roxi var knäpp haha och Braven superlugn. ;)


Så nu fick ni lite uppdate vad hästarna har gjort i tre dagar. ;) Jag ska svara på några frågor från frågestunden ikväll också, så håll utkik!



/Vicky

BLOGGTÄVLING

Nu har vi åter igen fått äran att lotta ut något från Horze till er. Denna gången vart det detta reflex set som även vi har och använder på våra hästar. HÄR kan ni läsa om våran utvärdering av dessa.

För att delta behöver du göra följande:

Kopiera bilden nedan och ladda upp den i ett inlägg på din blogg eller i din logg på facebook med länk till detta inlägg

♥Länka till Horzes hemsida ifrån samma inlägg

♥Följ vår blogg via bloglovin

♥Kommentera detta inlägget med namn, mail och storlek på skydd samt boots.

Tävlingen avgörs den 2 April.



Storlekar
Skydd:
S, M, L
Boots: S, M, L, XL

Vinnaren kommer att kontaktas den 2 April via mail.

LYCKA TILL/PL


TA DEL AV ERBJUDANDEN

Gilla Horze på facebook och ta del av alla deras erbjudanden, nya produkter mm.


Sorry

Förlåt att jag inte har bloggat, men jag har suttit i flera timmar i sträck och pluggat SO. Prov imorgon! Resten av veckan har jag varken prov eller läxor så jag hoppas jag kan börja uppdatera ordentligt!

Här kommer några bilder som Amanda Gidlund ( http://mandyz.blogg.se/ ) tog på Braven när han stod hos Ulrika:

/Vicky


TAVLOR

Nu har jag hängt upp 2 st svart/vita tavlor på Solle på min vägg. Tycker att det sett så tomt ut och vad kan vara finare än att hänga upp bilder på Solle?



/Elina

FINA HÄST

Fasiken vad kallt det var imorse. Var nog riktigt kallt under natten så det var hårt överallt. Men solen har kommit fram så det blir lite varmare iaf, skönt.

Jag började med att hjälpa mamma att ta ut alla hästarna innan jag tog ut och fixade Emil. Jag red bort med honom till sommarhagen för att kolla på underlaget där. Tyvärr så var det även hårt där, men det var gräs så det var ändå lite mjukare än vad det var på vägarna. Jag skrittade runt något varv där inne och även travade något varv. Han var verkligen jätte fin de varven jag red, lätt i handen, lätt från marken, mjuk och fin i munnen. Skit också att det var hårt ute, hade mer en gärna ridigt på honom idag med tanke på hur han kändes. Istället fick han skritta ut på vägarna med långa tyglar och bara slappa lite.

Aja, hoppas att han är så imorgon också och att det är mjukt ute! :)


Fina Emil, älskar bilden
 

/Elina


SITTER I STALLET

Sitter ju nu i stallet och väntar på att hästarna ska äta upp. Mysigt att sitta här på en stol och chilla lite medans man hör hästarna tugga på
Sitt hö.

Ska ta mig ut en sväng på Emil nu på morgonen och sedan vänta in Essie (om hon inte kommer för sent) hon kommer nämligen hem från Thailand idag den jäveln :( ska rida med henne på Frans om hon inte tar allt för lång tid på sig från Arlanda.

Hörs sen
/Elina


roxi igår

Pappa tog några riktigt fina bilder igår när jag red Roxi sommarhagen! Hon var galet fin, mjuk och inte alls stark. Hon var pigg, allert, lydig, ja allt man kan tänka sig. Red lite dressyr en stund, sen hoppade jag över stockarna några gånger, hon tyckte det vat sjukt roligt! Hon gjorde bocksprång, luftsprång och sparkade hela tiden, haha. ^^

Jag klippte henne även igår, hur tyckte ni det blev? :D



/Vicky

Braven igår

Här kommer några bilder som pappa tog på mig och Braven igår. Jag kände mig väldigt ringrostig, trots att det bara hade gått 1vecka sedan jag red senast. Jag red honom rätt låg i formen, han var allert och lydig. Jag var riktigt nöjd! :)



/Vicky

HMM


dagens outfit



Dagens Outfit:

Hjälm: Charles Owen
Ridstövlar: Mountain Horse
Tröja: Horze
Ridbyxor: John Witaker
Handskar: Rockel
Sadel: Amerigo
Träns: Hööks
Schabrak: Schockemöhle
Lindor: Horze


/Vicky


FRÅGA TILL ER

Om ni hade fått välja mellan soft up stigbyglar och Jin stigbyglar, vad hade du då valt och varför?


/Elina

VAD SKA JAG GÖRA PÅ DAGARNA?

Känns så tråkigt nu när Solle inte är 100, speciellt nu när det är helg och jag inte har Emil. Har ju liksom inget att göra på dagarna.. När jag är på väg till stallet så kommer jag alltid på att jag inte har någon att rida egentligen så då snor jag Frans från Jossan och rider. Och när jag bara rider Frans så har jag hela dagen över känns det som. Usch, skulle inte kunna gå tillbaka till tiden när jag bara hade 1 häst att rida. 2 hästar är ok att rida varje dag, men 3 hästar slår allt. Speciellt nu när det är så skönt ute! På vinter när det är snöstorm och 32627 minus grader ute vill man ju bara dö när man tänker på stallet XD


Nej nu får Solle inte vara sjuk längre, ska nog köra ett hårt hopp pass med honom imorgon. Skämt åtsido, men önskar att det vorre sant.

Får väl försöka tigga till mig Frans imorgon också i guess! :P



BTW; har köpt 2 ohästrelaterade saker idag som ni får se på min andra blogg ;) Så om ni vill se så får ni kolla på Elinans.blogspot.com


/Elina

Hem

Nu åker jag och familjen hem från fjällen, vi har haft det riktigt skönt även fast det varit dåligt väder. Jag började få hemlängtan redan första dagen här uppe.. Jag saknar mina hästar så!

Imorgonbitti hämtar vi Braven hos ulrica, då ska jag även passa på att träna där. Efter det tänkte jag rida ett dressyrpass på Roxan. Vill ni ha massa bilder? :D

/Vicky


INGET HEBY IDAG

Idag skulle vi egentligen åka till Heby men backade av i sista sekunden. Jossan skulle med Frans och hoppa en LB och jag skulle ta honom i LA nu när Solle inte är fräsch. Dock så hade jag ingen större lust att åka i 2 timmar, hade sett fram emot att tävla med Solle och nu när inte han är med så vart jag inte lika taggad. Så nu istället sitter jag hemma och följer resultaten online istället. Håller tummarna för alla Vallentunare och såklart för de andra jag känner!

Jag och pappa var iväg med Frans på Heby förra året, årets första tävling var det och vi startade LB och LA. Solle var tyvärr inte fräsch då heller... Här får ni iaf film från Heby förra året LB och LA med Frans.
 



/Elina

ÖVERPIGG SKIT

Herregud hur ska Solle klara av att stå i en vecka till? Han är helt galen. Han har nu vilat i en vecka och gått i en stor hage som han vandrar runt i. Han får inte springa och ska egentligen stå i box eller liten liten sjukhage. Vi vet hur jobbig han blir så han får gå i en stor hage ensam som han kan gå runt i.

Igår eftermiddag skulle jag och mamma gå en promenad med honom i den sköna kvälls solen. Kan bara säga att vi kom 100 meter MAX innan vi fick lov att vända. Han pjaffar fram, han studsar, han biter sig själv i bogen och mig i armen och ställer sig på bakbenen och hoppar fram.

Usch, jag vill INTE tänka på hur han kommer vara om ytterligare en vecka, jag kan verkligen inte förstå hur han kan bli så över tänd så fort... Kan säga såhär, just nu är jag inte sugen på att sätta mig på honom, iaf inte om en vecka. Men vem vet, han kanske blir någorlunda lugnare under ryttare? ;)

Gammal bild

/Elina


mål

Jag läste en artikel i Ridsport om att mål kan hjälpa dig att lyckas. Om du har ett mål är det lättare att lyckas med din ridning och ditt tävlande. Med en plan blir ridningen mycket roligare och du hittar lättare motivation i vardagen.

 Målet kan vara till exempel att komma till SM i dressyr eller att komma runt en LC bana i hoppning. Det är viktigt att tänka på helheten, som att du och din häst behöver ha tillräckligt med styrka och kondition. Det är lika viktigt att du tränar din häst och förbereder den som att du själv är klar för uppgiften och har jobbat på din sits, balans, styrka och koordination. Det är lätt att skylla ifrån sig på annat.



Ett bra sätt att göra sina mål mer tydliga är att rida upp en målpyramid. Där kan du skriva upp dina delmål och slutmål den här säsongen. Ett delmål kan vara t.ex. att debutera en klass, kvala m.m. Ett slutmål kan vara t.ex. att rida SM.

Om skulle hända att du eller hästen inte är klart för ett mål som du satt upp får du ”skjuta upp” målet, det bättre att vänta med att starta. Du behöver inte ångra en klass du inte har startat i. Det tar lång tid att bygga upp en häst men fort att rasera.

Du och din häst behöver ett gott självförtroende, det är viktigt för resultatet och det är även en förutsättning för att få jämna resultat. De mentala pusselbitarna måste vara på plats inför säsongen.


Vill ni läsa mer så får ni köpa nr 4 av tidningen Ridsport!


Det här gör jag varje år, fast mina mål kan kan vara under en lång tid. Jag sätter mål som jag kanske ska ha klarat 3år framåt. Jag gör det här inte bara för mina hästar och min ridning utan för precis ALLT. Jag planerar alltid och sätter mål för att jag vill känna att jag kan faktiskt lyckas om jag sätter manken till. :)

/Vicky


kom igen då!

Vad dåliga ni var på att fråga frågor på frågestunden, vi har massor av läsare men jag fick 17frågor (?) Så kom igen nu!!! Gör mig lite glad! Fråga mig vad som helst, KLICKA HÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄR för att komma till frågestunden!


Min charmiga fjording♥

/Vicky

IDOL BILDER



Dessa fina bilder är gjorda av Anna- www.ponnyanna.blogg.se

/PL

BILDER FRÅN IDAG

Idag följde pappa med för att fota mig och Emil. Mycket fina bilder, det behövs verkligen lite bilder på Emil. Jag gillar dem jätte mycket! Vad tycker ni om dem?


/Elina


Spräng dina inbillade begränsningar



/Vicky

skvallerblogg

Min kompis Jonna har skaffat sig en skvallerblogg, där hon bara skriver positiva saker! Den heter hastochponnysanning, så ni får gärna gå in och kolla om ni är nyfikna! klicka HÄÄÄÄÄÄÄÄR för att komma till bloggen!

Ni kan också klicka på bilden för att komma till bloggen!


/Vicky

BLOGG TIPS

En blogg jag hittade genom att hon kommenterade här på bloggen var Carros. Jag klickade in på den lite spontant och fastnaded direkt. Bloggens utseende är galet snyggt vilket gör att man blir nyfiken på resten. Älskar hennes inlägg som är välskrivna mm.

Alltså en riktigt läsvärd blogg som iaf jag kommer att följa framöver!

Ni hittar den HÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄR.



/Elina


fjällen

Jag har inte bloggat så mycket eftersom jag inte riktigt haft tid till att blogga. Jag håller alltid på med något, åker skoter, skidor, åker till Åre, pluggar m.m. Tiden räcker inte till allt jag skulle vilja göra! Elina tycker jag suger på att blogga, haha! ;)

Braven har det jätte bra hos Ulrica! Han stormtrivs och är super duktig säger Ullis. Hon sa även att det var enorm skilland på honom sedan hon hade honom sist, vilket är roligt att höra!

Roxi togs hand om min mamma i två dagar, sedan av Joanna i två dagar och nu ska Rebecka ta hand om henne i 3dagar. Joanna hade ridigt henne lite och det hade gått väldigt bra! Rebecka kommer troligtvis rida henne också. :)



/Vicky


REFLEX BENSKYDD OCH BOOTS

Som ni vet så fick vi för ett tag sedan reflex benskydd och boots från Horze för att prova på. Vi har nu provat dessa under en period och vi båda är väldigt nöja med dem.

Bootsen
De är gjorda i mjukt material och sitter bra på hästarnas hovar. De är smidiga att sätta på och av och i mjukt material så de är mjukt för hästen i karleden och undviker skav. Vi har provat att pulsa genom snö med bootsen på och de sitter som en smäck, vi har provat att ha dem på i hagen om man skulle vilja det och de sitter även fast där. De är gjorda i neon oranga tyg så att man syns bra oavsett om det är mörkt eller ljust ute. På över och nedre kant sitter det reflex runt om så att man syns bra i mörkret också. Även Horze texten är skriven i reflex.



Benskydden
Benskydden är även dem gjorda i mjukt material med en tjockare innersida om hästarna skulle slå ihop benen. Eftersom att de är så mjuka så formar de sig direkt efter hästens ben när man sätter på dem, alltså en utmärkt passform. Vi har användt oss av dessa benskydd när vi rider ut då de sitter väldigt bra på hästens ben, mjuka och behagliga. Dessa skulle jag rekomenda starkt om man tycker att det är knöligt att försöka sätta reflexer över benskydden mm. Vi har provat att pulsa genom snö med dessa också och även dem sitter som en smäck.




Kom ihåg att det är viktigt att använda reflexer även nu på våren, trots att vi går mot ljusare tider!

Om ni är sugna på detta reflex set som vi har från Horze så kommer ni inom kort tid kunna tävla om ett set här på bloggen. Håll utkik!


/Elina

RSS 2.0