You´re the best thing that´s happened to me.



/Vicky

inköp

I söndags var jag och shoppade lite saker på stockholms ridsport och hööks. Allt jag köpte på Stockholmsridsport, fick jag gratis, då vi hade en megastor bonus där! :D


På Stockholms ridsport köpte jag:

* Röda John Witaker ridbyxor.
* Damasker med ludd! ♥
* "nackellack".
* Grej till håruppsättning.
* Hästgodis.



På hööks köpte jag:

* Racesafe ridväst.
* Reflexer.
* Pälsglans.
* Saltstenshållare.
* Schabrak.
* Lindor.
* Ryktlåda (Roxi har gjort sönder alla än så länge, vi får se hur länge den här håller, haha).






/Vicky

sorry

Förlåt att jag inte har bloggat! Min data är sönder, så jag har inte kunnat blogga så mycket som jag skulle velat. Men nu har jag syrrans ett litet tag, så jag hinner uppdatera lite innan jag måste återgå till att plugga..



/Vicky

TJENIXEN

Jag har precis kommit hem från skolan och är bara hemma en snabbis för att byta om och äta lite. Ikväll blir det träning igen för Arnold med Solle, wiiieee. Jag måste även tyvärr meddela att min kära far har tyvärr råkat radera filmen från sin telefon från senaste Arnold träningen, suck. Men för att inte svika er helt så ska ni få en film från träningen idag om det blir någon! Sen kan jag även som lite grädde på moset lägga upp filmen från ridhuset i lördags när jag tränade med Emil för Unni! :))

Jag kommer komma hem sent ikväll, men ska försöka göra ett inlägg då, kanske två? Funderar även på att göra några outfits, så säg till om ni har några önskemål!


Så här känner jag mig just nu, heheh. Taggar till för kylan, yeees!

/Elina


IDOL BILDER



Gjorda av Savannah- www.equestriancrew.blogg.se. Tack så jätte mycket!

/PL


HTTP://ELINAMELLBERG.BLOGG.SE/

Hej på er, allt väl? Med mig är det bara bra, på glatt humör(och det har med bloggen att göra faktiskt). Idag kommer inte jag att åka till stallet då jag har långa dagar på måndagar så de står då. Dock så hade jag prov på sista lektion idag (gympa) så vi sköt fram den en och en halv timme så vi bara hade 1 timmes lunch rast, så fick gå hem direkt efter provet! :D Det är verkligen skönt att komma hem tidigt när jag egentligen inte skulle ha gjort det och bara ta det lugnt.

Min pappa köpte förresten ett photoshop till mig för någon dag sedan. Photoshop elements 10. Förstår mig inte så mycket på det, men jag tränar och jag lär mig mer och mer. Jag har förresten gjort en header för första gången i mitt liv till min andra blogg elinamellberg.blogg.se , kolla in där! Den är inte så fin dock, så förvänta er inget, men somsagt: övning ger färdighet ;)

För att avsluta detta inlägget lite roligare än med bara text så får ni några suddiga mobilbilder som togs på mig, Victoria, Roxi, Braven, Solle och Emil i lördags när vi var i ridhuset.


/Elina

IDOL BILDER


Gjorda av Celina-www.jumpstaars.blogg.se


Gjorda av Maja.

Tack så mycket ska ni ha tjejer! Jätte roligt när ni skickar in bilder!

/PL

BILDER

Igår fick jag äran att rida Bellman. En riktigt rolig häst som har lite ponny hyss för sig. Bad pappa knäppa några bilder när han ändå var i stallet. Så här får ni några nya bilder! :)



/Elina

Ponnyakuten

Sitter hemma hos mormor och morfar och har precis käkat, nu har alla samlats framför tv:n. Ponnyakut dags!! ;)

/Elina


Shoppa!

Just nu är jag och pappa påväg till upplands wäsby för jag fick för mig att jag skulle handla lite saker på stockholmsridsport, hööks och horze. Jag lägger upp vad jag köpt senare! :D


TO DIE FOR 2



Ytterligare ett par nya John Whitaker byxor att dö för, så jäkla fräna! Även dessa går loss på 799:- och ni hittar dem HÄR.

(Tryck för större bild)

/Elina

BILLIGARE VARIANT

Om man gillar blingbling men inte känner att man vill lägga 1000 kr på ett blingat pannband så borde man spana in dessa från Charlies för endst 249:-.



/Elina


länkningar!

Bara för att jag är extra snäll idag, så tänkte jag länka till några av mina kompisars bloggar, så kika gärna in på dem så blir de nog väldigt glada!

http://sofiaronnersjos.blogg.se/




http://maatildapalms.blogg.se/




http://jessies.beldo.se/



/Vicky

TO DIE FOR



Okej, dessa nya ridbyxor från John Whitaker var ju inte lite snygga. Vill verkligen ha dessa, så snygga och de är inte farligt dyra heller. 799:- HÄR.




(Tryck för större bilder)

FAVORITBILDER



/Vicky


BILLIGARE VARIANT, HISS/DISS?

Jag tänkte börja med "Billigare variant". Det betyder att jag lägger upp bilder och tipsar er om billigare utrustning som jag tycker är snygg och vart man kan hitta dessa, osv.

Vad säger ni om det?

Hiss eller Diss?

/Elina

bildeeer!

Här kommer några bilder som Linnea Schalander tog på mig och Braven igår! Det är över 500st bilder som jag var tvungen att välja mellan och sen redigera, det tog ett tag kan jag säga! ;)



/Vicky


ÖVERSÄTT TILL DITT EGNA SPRÅK

Jag har sett att vi har en del läsare som inte kommer från Sverige. Och för att underlätta för dem så har jag nu satt in en translate så att de kan översätta våra texter till sitt egna språk! bra va? :)



/Elina

NÅGRA AV MINA FAVORIT BILDER

Här är några av mina favorit bilder på hästarna. Dock så har jag bilder som jag gillar mer, men eftersom hela min dator är rensad nu så finns det inte en bild på den, så dessa bilder ligger här på bloggen.

Har även kommit på att jag inte har så många bilder på Frans!




/Elina

SOLLES ÖNSKELISTA

Solero har sig en egen önskelista från hööks, haha. Men faktiskt så tycker jag att hööks verkligen levererar bra iår! Gillar att de börjat sälja soft up stigbyglar och lamicelle bland annat, sen gillar jag såklart att de säljer HV polo (Trots att jag inte är något större fan av de). Men iallafall, Solero önskar sig lite nya fina schabrak..

HV polo schabraket, nog första gången som jag känner att vill köpa ett sådant. 579:-

(Gick inte att få bilden större på just det här schabraket...)

Lamicelle schabraket, tycker att det är en fint och simpelt till ett bra pris 399:-


Har tidigare en luva från lamicelle som tillhör schabraket, tyvärr är den för liten för Solle, så han önskar sig en ny. 159:-


/Elina

FREEEDAAG

Kan knappt fatta att det redan är fredag, helt otroligt vad veckan gått fort! :)

Jag sitter hur som helst på bussen påväg hem från skolan, lite lagom kul att sluta 5 på en fredag, men som tur är börjar jag kvart i 1 och det är bara varannan vecka!

Somsagt så ska jag lägga upp filmen på Solle när vi tränade för Arnold, pappa filmade med sin telefon och är iväg med jobbet ikväll på något, jag fick reda på det idag så har inte hunnit planera. Han kommer inte hem förens sent ikväll så ni får antagligen filmen imorgon! Just so you know!

Uppdaterar er mer när jag kommer hem! Under tiden får grabbarna stå för bilden som Togs i morse efter jag ridit och jag precis släppt ut dem i stora sommarhagen! Gullisarna

/Elina


30kommentarer!

KAN NI GISSA VAD... Linnea har varit och fotat mig när jag red Braven! Hon har verkligen lyckats igen! :D Men bara för att jag ska vara lite extra jobbig, så vill jag ha 30kommentarer! annars lägger jag inte upp dem!

Det är sjukt många fina bilder kan jag lova!



/Vicky

Hiss



HISS HISS HISS HISS! Varför har inte Hööks skaffat sig sånna hära schabrak tidigare?



Jag är förtjust i det gula schabraket, haha...


/Vicky


IDOL BILDER



Tack Rebecka- Dressyrgumman.blogg.se för dessa fina bilder!

/PL

20 KOMMENTARER

Någon som är sugen på att se film från träningen i tisdags med Solle för Arnold? Ge mig 20 kommentarer så fixar jag det, annars får det va! :)

Ciaaaoo
/Elina

UPDATE; Nu ska det funka att kommentera


SNABBIS

Precis kommit hem från stallet och är nu ombytt och klar för skolan. Det var inte så bra uderlag att rida på så Solle fick mest skritt arbeta, och några travsteg. Frans fick gallopera några gånger fram och tillbaka på en väg som det var helt okej underlag på!


Bild från förra vintern


/Elina

.

There are so many people out there who will tell you that you can´t.
What you´ve got to do is turn around and say "watch me".

Och så tävlade jag LB:1 idag OCH DEN VANN JAG MED! <3 :D


Tävling på Haningebygden, fick 71.37% och delad första plats, hon var väldigt seg så jag trodde jag skulle få jätte dåligt.. My var där, först klassen kom hon nog nästan precis utanför plac. hon fick 68%, och andra klassen minns jag inte, men det gick jätte bra för henne! :D <3
<3
<p><span style="font-family: Arial" mce_style="font-family: Arial"><span style="font-size: 12px" mce_style="font-size: 12px"><span style="color: #000000" mce_style="color: #000000">&lt;3</span></span></span><br /></p>
Meeting på Gripen i tre dagar, kom hem nyss. Det har inte gått så bra... men men. Fredag: LB:1 fick 65,17% och 189p, var nöjd men kom typ nästan precis utanför placering.. (den här klassen hörde till mellanrundan, och om man räknade med dom dom var med där så låg jag 3:a i CUPEN) LA:1 fick 62,37% och 237p, var rättså nöjd faktiskt för hon kändes inte så fin. Men låg 1:a tills dom 2sista kom och putta ner mig till 3dje plats och det var 2placerade >:o Lördag: LB:1 fick 61.38% och 178p, var inte ett dugg nöjd men kom precis utanför placring.. LA:1 fick 64,47%, var riktigt nöjd men där kom dom och putta ner mig till precis utanför placering.. (då låg jag 2:a i CUPEN) Söndag: LA:1 fick 62,63% och 238p, var väldigt, väldigt onöjd, hon kändes hemsk på framridningen och samma inne på banan.. stark, använde inte sina bakben alls och mkt mer... Men kom nästan precis utanför placering men det räkte till en 2dra plats i CUPEN! Som ni märkte så gick den här helgen inte så bra för mig. Men det sluta bra iaf! ;) <3



/Vicky


min första dressyrtävling..

Amanda skickade lite bilder till mig, från min första dressyrtävling någonsin... åh herregud. xD

Här kommer några bilder som jag kan bjuda på:






ÄR det skilland?

/Vicky

video

Här är en video från träningen igår. Pappa filmade dock ganska tidigt på passet och jag travar bara. Jag rider honom inte i tävlingsform och ganska kravlöst. :)

Ge mig gärna konstruktiv kritik! :D



/Vicky

LÄSAR FRÅGA

Borde vi byta design?

isåfall, någon som känner sig manad att göra en ny till oss i utbyte mot ett flertal länkningar samt gästbloggning?


tekniska

Idag har jag varit på tekniska museet med alla 9orna i min skola. Det var väl inte så spännande precis.. men roligare att vara där än att vara i skolan på lektioner!

Sen åkte jag till stallet, jag och Becka försökte rida i sommarhagen men det var typ omöjligt eftersom Roxi fick snöstyltor hela tiden. Så vi ledde dem tillbaka och red en liten stund på banan, som gick väldigt mycket bättre!

Nu sitter jag hemma och bloggar, gör läxor, kollar på tv samtidigt. ;) Det kommer lite mer inlägg snart! :)


Hanna, Robin, jag och Joanna :)

/Vicky

ÖNSKE OUTFIT



Dessa bilder fick jag mailade till mig från Malin som frågade mig vad hon kunde ha för färger på sin häst eftersom att den ser så olik ut i färgen beroende på årstider.(Bilderna är från olika tider) Jag har satt ihop 2 outfits som jag tycker att man kan ha oberoende om vad det är för årstid och hästens färg. Alltså outfits som du kan använda året runt!  


/Elina

Morgon promenad med mannen



/Elina


bilder

Här kommer lite bilder från de tre senaste träningarna på Braven! Jag tog ut de bästa, inte jätte många men pappa försökte iaf! :D



/Vicky

Går det inte att laga med silver tejp då är det trasigt

Eller hur är det nu då? ;)



/Elina


Dagens outfit



Träns: Hööks (pannbandet Swarovski)
Sadel: True Britt
Schabrak: Sjöhagens wear
Lindor: Sjöhagens wear
Ländtäcke: Okänt märke (vann det på en tävling)

Hjälm: Charles owen
Tröja: ÅRE tröja från Stadium
Ridbyxor: Pikeur
Ridstövlar: Mountain Horse

/Vicky


På väg hem

På väg hem från en grym träning för Arnold. Solle är så fin och det känns så bra och Arnold sa några riktigt roliga saker som tex "Det är riktigt stor skillnad på honom" "ryttaren måste vara skicklig eftersom att det vart en sån stor skillnad på en gång" "hon är inte dum i huvudet iaf, hon lär sig fort" Så det var kuligt att höra det! :)

/Elina


IDOL BILD

Kollade mailen och såg att jag fått in en idol bild på mig och Frans. Älskar känslan är man ser att man fått in idolbild! Denna är gjord av Anna Johansson - www.ponnyanna.blogg.se. Tack så mycket!


/Elina

BLOGGTIPS

Ett riktigt blogg tips som jag kan ge er är Matilda och Julias nystartade blogg som äger! Den drivs av 2 riktigt grymma tjejer som båda tävlar i hoppning på hög nivå. Missa inte!!!!
http://twissa.blogg.se/ http://twissa.blogg.se/ http://twissa.blogg.se/ http://twissa.blogg.se/ http://twissa.blogg.se/



/Elina

BLÅ / VIT OUTFIT

Önske outfit för vit brun skäck.


/Elina

UPPDATERAT

Har uppdaterat informationen som ni kan hitta på sidan om mig. Så tryck där om ni vill veta mer om vad som står!


/Elina

ÖNSKADE OUTFITS

Hejsan hoppsan på er!

Idag så har jag faktiskt inte varit i stallet. Har en jobbig långdag i skolan på måndagar så då struntar jag att åka till stallet och hästarna får en välförtjänt vilodag! :) Imorgon så är det träning igen för Arnold med Solle, motevationen stiger så mycket nu när han känns så ridbar samt att det gick så bra förra tisdagen när vi tränade :).

Idag hade jag tänkt att sätta ihop en outfit, några önskemål? Gjorde alltid önskeoutfits förut men av någon anledning så slutade jag med det, men tänkte ta upp den delen igen.

Tänkte även ta upp två frågor som har med outfit att göra.
En tjej som har en flugskimmel undrade vad hon skulle kunna ha för färger som matchar hennes ponny, helst lite utstickande, hon använder sig av blått och brunt.
Jag skulle nog föreslå röd, knall röd eller vinröd.

Och en annan tjej frågade mig om jag tycker att brunt passar på isabeller.
Och ja det tycker jag absolut, speciellt när de är lite mörkare som Solle. Har brunt utrustning på honom samt några bruna schabrak. Tycker han klär upp sig i den färgen!


/Elina

<3

TA MIG TILLBAKA ♥



Foto: Linnea Schalander

/Vicky


elstaket

Idag när jag och pappa skulle ta in Braven och Roxi från hagen, så lyckades Roxi slita sig från min pappa och springa iväg. Hon sprang runt lite överallt i full fart, hon lyckades trampa av sig grimskaftet och sprang in i grannstallets elstaket... Det är inte första gången hon springer in i ett elstaket. Som tur var hade jag stenkoll på Braven trots att han blev uppspelt och ville springa efter.

När jag kom till stallet satte jag in braven i boxen. Eva hade fångat Roxi som var precis utanför stallet. Jag satte in henne i boxen och började borsta/massera Braven. Just då var jag lite upprörd eftersom jag varit så orolig för att Roxi skulle gjort sig illa, så jag lät henne vara en stund). När jag väl tog ut henne i gången, så såg jag att hon var blodig på ena benet. Jag torkade bort allt blod och det ända sår jag kunde hitta var ett pyttelitet, hur kunde det komma så mycket blod från det lilla såret? lite wierd men jag var väldigt glad att det var "bara"det. Det kunde ha varit mycket värre. :)

Får se om hon är varm/svullen/halt imorgon, men jag skulle inte tro det. Hon är väldigt tålig. ;)



/Vicky

VÅRA HEADERS

Jag vet inte riktigt om jag fått med de alla headers som vi haft under våran blogg period. Men jag tror att de är dessa.
Vilken tycker ni är snyggast av de vi haft?




/Elina


Div 1 laget Täby

Som sagt var jag på tävlingsmöte på Täby idag, vi fick lite information inför kommande tävlingar på Täby, vilka som kommer vara med i olika lag i dressyr och hoppning och massa annat. Jag kommer rida i Div 1 laget i dressyr som jag gjorde förra året, så här ser laget ut:


* Isabelle Lindholm Schmidt & Gimmic
http://isalilly.blogg.se/



* Jennifer Eriksson & Brave Heart
http://braveheart.blogg.se/ (hennes syster Jessicas blogg)



* Elin Hymnelius & Rozzo



* Victoria Avellan Ryd & Brave Heart




/Vicky


SÅ FIN MIN ÄLSKLING

Solero är så himla sjukt fin på det 2 delade bettet, jag är så glad! Han har blivit ridbar nu. Svårt att förklara men han har tidigare bara vikt in näsan och sprungit. Som ni kunnat se på en del filmer när vi hoppat så har han sprungit, studsat mm. Nu håller han sig på marken och jag kan ligga och gallopera utan att han drar. Det kanske bara är en kort period som detta håller i sig men jag hoppas verkligen att det varar!

Om ni känner igen era ponnyer på Solero så kan jag verkligen rekomendera att prova ett 2 delat. Solero känns som en helt annan häst!

Hoppade lite igår med honom för Unni och han var även lugn mellan hindrena. Dock så hoppade vi inte så många i följd men det var en bra övning med honom! Ska absolut träna på det här fler gånger med honom då han ska vänta och lyssna på mig. Dock när han skulle bryta av till trav så travade han några steg tills han fick syn på hindret så han började studsa lite. Men det är bara att träna tills han förstår vad han ska göra!

Verkligen hur glad som helst över min ponny som jag fått!

Visar upp mina paint skillZ lite till för er, men såhär var övningen. Perfekt för Solero som inte ärså bra på det här med att vänta :D


/Elina

Tävlingsmöte

Just nu är jag på väg till Täby, det ska vara tävlingsmöte och det har nog precis varit en clinic där också, men den hade jag inte tid att gå på...

Vi hörs efteråt! :)

/Vicky


tävling

Igår gjorde jag en sak som de flesta här på bloggen inte visste om. Jag var nämligen och tävlade min första tävling för året med Braven. Jag tävlade två klasser, LA:1 & LA:P1. :D




Framridning och tävling klass 1

Det var jätte stressigt när vi skulle göra honom iordning och sen hann jag bara rida fram honom i typ 15min, vilket resulterade att han var spänd, stressad och allmänt jobbig. Han var likadan inne på banan, fast lite värre och sprang iväg för mig. Den här klassen var inte den viktiga, så jag passade på att rätta till allt han gjorde, så jag gjorde lite halthalter och en halt i den ökade traven. Sen fick jag även ett taktinslag i skritten.

Trots alla missar och att jag inte red fram honom ordentligt så fick jag nästan 65%. Jag trodde jag skulle få högst 50% för känslan var så. På protokollet var det från 2or till 8or, haha.



Framridning och tävling klass 2

Eftersom det var 4timmar mellan klasserna, så hann jag gå en promenad med honom, göra honom iordning med lindor allt och rida fram i 40-30minuter (?). Så den här gången fick jag igenom honom ordentligt så att han kom upp med ryggen. Han var inte stressad och bara sprang utan lyssnade på mig. Det kändes sjukt bra på framridningen och inne på banan. Trots att det blev lite missförstånd, så att jag "missade" en lägning, hade inte tillräckligt med energi i öppnorna och slutorna, fick taktinslag i mellanskritten, och taktinslag i enkla bytena.

Så jag fick nästan bara 7or och 8or men inte på de sakerna som var koefficent på, så det var det som drog ner poängen. Jag var sjukt nöjd med både braven och mig den här klassen. Dock fick vi bara 62,63%. Ett kval till nationellt. :) 



/Vicky

ÅH HERREGUD

Hittade denna bilden från en LA i tierp sommaren 2010. Åh herre min jäkel vilken ponny jag har. hindret ligger ändå på 110 cm.


/Elina

JOBBIGT VÄRRE

Ska sätta mig ner en stund nu innan vi åker mot stallet och kolla igenom ALLA bilderna som ligger på min dator och radera, vända och vrida samt spara dessa på en hårdisk. Det är 136 mappar och varje mappa innehåller ett dös med bilder. Dvs blir detta ett evighets jobb.. Men det behövs så min dator är en aning risig och vill inte förlora så mycket minnen! :)

Om någon timme ska vi somsagt åka till stallet för att sedan köra upp mot farmen där vi ska hoppa lite för Unni i deras ridhus.

Ska försöka få så mycket som möjligt gjort nu. Undertiden kan ni fundera ut någonting som ni skulle vilja läsa om ikväll så ska jag fixa det. Ha det gött så länge! :)

/Elina 

ANMÄLD TILL ÅRETS FÖRSTA TÄVLING

Nu har jag anmält hästarna till Södertäje som blir årets första tävling, weho. Som jag tidigare sagt så ska Solle och Frans gå 2 LBer med mig och Solle ev en LC också. Jossan ska ta Frans i en LC. Ska åka dit både lördag och söndag!



/Elina

KÄRA GUD OM DU KÄNNER MINA ORD NU SÅ GE MIG SOMMAR, TACK

HERRREGUD VAD JAG ÄR LYCKLIG, DET ÄR FREDAG, UNTZUNTZ!

Känner bara att jag måste dela med mig av min fredags glädje lite, hehe. Men iallafall, uppdateringen har varit riktigt sämst i några dagar nu från min sida pga skolan.

Imorgon och i övermorgon så blir det att åka till ridhus för att rida, så skönt. Jag är så sablans trött på vinter och att det inte går att rida någonstans, varför kan vi inte få sommar nu?? :(


Chillar som riktiga bossar, vi är farliga! Hoho, helt rörigt inlägg med jag har fredags rus i kroppen. Kommer snart mer seriösa inlägg!

/Elina

svar this or that

Uvex / Lamicell transformer (ridhjälmar)

Cupido/Claudia (Dressyrmupparna.se)
Stella/Bellman (nellieberntsson.se)¨
Solle/Frans
Braven/Roxi
En heldag i stallet
/En heldag med kompisar
Uppsatt hår/nersläppt hår
Kingsland
/JW
Kingsland/Pikeur

mamma/pappa
tv/dator
kaffe/te
pojkvän
/inte pojkvän

c-ponny/d-ponny ?
morgon/kväll ?
sommar/vinter ?
glass/godis ?
fb/blogg ?
robert pattinson/taylor lautner ?
one direction/justin bieber ?
The twilight saga/Harry Potter filmerna ?
sollero 33/misteur du gasseau ?(elinas hästar)
kissie/kenza ?
Kenza/foki ?
foki/kissie ?

Justin Bieber/inlagd gurka

Degrassi/The vampire diaries
Stockholm/Paris
Suoer smart kille/Super snygg kille
Taco
/Pizza
spindlar/sniglar
get/åsna -hahah

Pankaka/Våfflor
Rida ut barbacka
/ Rida ut i sadel
Godis/Glass
Giraff/Pingvin
På en uteritt: Jobba hästen/Busa
Rida i paddock
/ Rida i ridhus
plocka svamp/plocka lingon
jeans/ mjukisbyxor (hemma)
:D

Ridstövlar/ chortshaps (stavning)
munsborodarragh.blogg.se/estherjarvling.blogg.se - Båda är bra, men jag känner ju Jonna. ;)
Körning/tömkörning
Hoppning/uteritt
Western
/gymkana
blingbling/inte blingbling
hund/katt
Rida många hästar utan någon tränare/Rida en häst för tränare.

Våfflor
/Pannkakor

Sto/Valack

Kraftig byggd ponny
/ Sport modell på ponny

150 cm/ 180 cm på storhäst

Jordgubb sylt/Hallon sylt

Persika
/Banan

Outbildad ponny/Utbildad ponny

Svår/lätt riden häst

Att aldrig mer få rida/aldrig mer få prata
unghäst på 3 år som är triangelmärkt/20 årig läromästare

stock-dragning/Bruksridning

Dansa/sjunga?
Cola/Sprite?
Facebook/bloggen?
Mobilen/Datorn?
rida ut/hoppa?
Vampire Diaries/Twilight filmerna?
Paul Wesley "Stefan"/Ian Somerhalder "Damon"? - MIN FRAMTIDA MAN!!!!!
Edward Cullen/Jacob Black?




Nu var det klart! Men om ni undrar vem som skrev Justin Bieber/inlagd gurka, hahah, så var det min underbara syrra. ;)



/Vicky

"RIDNING ÄR INGEN SPORT"

En sak som jag blir så jäkla trött på är folk som säger att ridning inte är någon sport och att vem som helst kan rida. Visst fine, vem som helst kan ju rida, det är egentligen bara att hoppa upp på en häst och "sparka" på lite som alla säger. Men vem fan kan inte sparka på en boll? Alla kan spela fotboll, alla kan spela hockey, alla kan rida osv. Men det krävs talang och skicklighet för att vara bra på det.

Det är jäkligt mycket snack nu om hur en ryttare kunde vinna Jerring priset, att det inte är någon sport, att det inte är så konstigt att han är bra med sina sponsrade hästar mm. En bra häst är en bra grund för att komma till toppen, men det gäller att kunna hantera det också. Detsamma gäller övriga sporter också, tex skidor. Man blir sponsrad med ett par grymma skidor, det är en bra grund för att kunna åka bra, men hur bra skulle det gå för en person som inte alls hanterar det lika bra som tex Anja Pärson? 

Okej, det är ingen sport att hantera ett djur med egen vilja på 700 kg, men det är en riktig sport att kunna hantera en boll. Riktigt coolt!

Den här filmen bör alla ohäst intresserade kolla på. Sen kan ni säga att det inte är någon sport!



/Elina

Öppet hus

Hej! Just nu är jag på öppet hus på Bromma gymnasium. Tror nästan att jag kommer börja här. Jag bloggar mer senare! ;)

/Vicky


DM 2009

Är inne på gamla datorn och hittade en hel del bilder från DM 2009 med Frans.


Och sen såklart dessa bilder när jag ramlar av på andra hindret i förklassen. Haha, roligt att se nu efter men just då grinade jag och var så förbannad på mig själv för att jag red så dåligt så att jag skulle sluta rida. Det gick över direkt efter DM klassen ;)



/Elina


Hej!

Jag tycker ni ska börja följa mig på instagram, VictoriaAvellanRyd

Just nu sitter jag och Joanna på bussen påväg till skolan, men ni får ha en bra dag så hörs vi senare! :)

/Vicky


:D

I´m back! haha jag har varit lite seg på att blogga, men nu ska jag komma igång igen!

Idag red jag båda ponnysarna i sommarhagen, Braven var galen och Roxi desamma. Sen blev de ompysslade och masserade. Jag tunnade även Bravens man lite och klippte den, så nu ser han lite vackrare ut ;)

Hörs imorgon! :D


sötnosen idag!

/Vicky


DÖDS TRÖTT

Har precis kommit hem från hoppträningen som gått otroligt bra! Kommer dock inte skriva om den nu då jag är så äckligt jäkla trött så jag vill lägga mig ner på golvet, haha. Men sov faktiskt i bilen hem, så ja, jag har sovit lite iaf! :) Men jag ska ta en dejt med min kudde nu faktiskt eftersom att jag dessutom ska upp 7 imorgon(SOVMORGON!!!!!:D) Så vi hörs under morgondagen! :)


/Elina

BRB

BRB hoppträning på Solle ikväll. Hörs efter den!

/Elina

SÅ JÄVLAAA BRAA!!!!!!!!

ROFFEEEE VANNN JERRINGPRISET!!!! :D ca 45% av alla röster. Det är bara SÅÅÅ GRYMT!!


/Elina

VÅRAN KUNGLIGA ROFFE

Ni kollar väl på idrottsgalan nu och hejjar på Roffe? Det gör iallafall jag! Ring och rösta på våran kungliga Roffe så att han vinner jerringpriset, det är han värd. :D



/Elina

BRÅDIS

Har riktigt brådis just nu, ska nämligen till frisören för att fixa till håret, hehe. Har bestämt mig för att jag vill bli blond igen, men det kommer nog ta ett tag. Vi får se vad hon kan göra!

Har även precis varit i stallet och ridit Solle en liten sväng. Det är hårt i marken så det finns inte så mycket alternativ att välja bland. Så red ut en sväng. Tänkte bara skritta men han var så jobbig och späde sig, trippade runt och lekte snygg så bestämde mig för att galoppera honom på en väg där det var platt underlag.

Han var jätte fin och lugn samtidigt som han kunde galoppera på med långa steg. 

Imorgon blir det även träning på honom för Arnold (Assarsson) berättade jag att jag kommit med i en fast grupp hos honom på tisdagar vid aspudden?, kuligtkuligt! :))

Finis i Timrå 2010(tror jag)

/Elina

PONNYAKUTEN NU

Ni missar väl inte att ponnyakuten börjar precis nu?? Klockan 7 sänds första avsnittet av ponnyakuten säsong 3.


/Elina

PAY AND JUMP

Har somsagt varit på Kärsgatan idag och hoppat en Pay and jump på Emil, 70 och 80 cm.  Hade väl inte så höga förhoppningar då jag vet om att han är väldigt tittig och oryttinerad. I 70 så stannade han 2 ggr, 1 gång på 1an och 1 gång på 3an. Han var väldigt vinglig och gick emot lite till en början. Ju längre banan gick ju bättre sug fick han mot hindrena. Han kom väl på att de inte skulle hoppa upp och bita honom i fötterna ;) Inte den vackraste rundan, men han gick runt banan iallafall vilket var duktigt av honom! :)

I 80 cm så sög han tag i hindren på ett helt annat sätt. Han var verkligen jätte duktig! Tyvärr så slarvade han med bakbenen på 2an så han rev det, men ser inte det som något riktigt fel på honom faktiskt. Jätte kul att det gick så bra sen, inte ett enda stopp i 80 klassen. Han kom inte perfekt på alla hindren men det får vara så till en början nu.

Ridhuset är ganska trångt och banan var inte den bästa, så det var ganska svårt att få med hela honom runt i de tajta svängarna, men det bra.

Ewa som pratade sa det när jag hade ridigt 70 klassen "Bra Elina, du kör runt en hel Silja båt här".

Pappa missade att filma första hindret, men det var en oxer på långsidan ner. Filmen börjar när jag rider upp mot 2an. Juste på sista hindret hoppar han mig ur sadeln också.


/Elina

Snöre på hackamore

Nu har jag tagit några bilder på hur jag har knutit snören så att hackamoret så att det inte ska åka upp i hästens ögon. Hoppas ni förstår! Vet att Vici bara använder sig av en gummisnodd som sitter på samma sätt :)



/Elina


SVAR

vem är skäcken? :)
Toledo heter han, hade honom hemma för försäljning förra året.


Va heter låten
what makes you beautiful- One direction

Vad innebär pay and jump? :)
Det är som clear round. Man betalar för att hoppa en bana på valfri höjd sedan får man försöka hur många gånger som helst. Det är perfekt om man har en häst som krånglar eller något liknande sp man får hålla på tills den går runt! :)

Hej! Du håller väl till ute på mälaröarna/ekerö området? Har du några tips på ridhus som man kan hyra/betala för att rida i enstaka gång utan att behöva betala för ett år? Det är som du säger lite svårt att rida ute nu på vintern :)
Hej! Ja det gör jag. Hmm, faktiskt inte. De flesta vill att man löser kort. Men ring runt och prata med de som håller i ridhuskorten och fråga om man kan göra en dil eller något liknande! :)

hon som använde den när den gick sönder ska ju självklart betala en ny!!
Återigen så var det min lillasyster som hade på sig hjälmen.


Kan du inte ta ett kort och visa hur du gjort med remmen, som du berättade om hacket. Förstår inte riktigt vad du menade :P
Absolut, ska fixa det under dagen om jag kommer ihåg! :)

Kan ni inte göra ett inlägg med alla hedrar ni haft sen ni skaffa bloggen? :)
Absolut, har själv funderat på att göra det. Kommer nog upp under dagen! :)

/Elina

LÅT INGEN FÅ DIG ATT KÄNNA DIG DÅLIG

Var och varannan kommentar som duttar in här på bloggen är mer eller mindre nerkränkade mot Vici och Braven. Det har varit lugnt med dessa kommentarer under en period nu tills Linn skrev sitt inlägg. Inlägget som Linn skrev berättar hon om att hon saknar Braven.

Jag tycker att Linn gör fel i detta läge när hon skriver sådant på bloggen. Det är många yngre som vänder detta mot Vici. Antar att det beror på att de flesta ser upp till Linn som en gud för att hon driver Sveriges största häst blogg. De personer som gör det bör öppna upp sina ögon lite. Alla ryttare rider olika. Både Linn och Victoria rider riktigt bra.

Alla vet att det tar ett tag att köra in sig på en ny häst. Tänk då Victoria med den pressen från alla läsare som Dressyrmupparna har + att Braven är en svår ponny. Prova att sätta er in i Victorias sits så kanske ni kan förstå hur stark hon är som tar all skit från er samtidigt som hon kämpar på med Braven.

I detta läge tycker jag verkligen att Linn borde skydda Victoria på ett bättre sett och berätta för er hur bra han faktiskt har det. Braven betydde, eller betyder mycket för Linn, tror ni att hon hade sålt honom till Victoria om hon inte trodde på dem och visste att han skulle få det bra?

Jag har förståelse för Linn att hon saknar Braven, han är en speciell ponny. Jag tycker det är fint att hon skriver om Braven ibland på sin blogg som visar att hon inte glömt honom. Men på ett bättre sätt där inte läsarna kan vrida på det så Victoria får skit för det.

Ni alla bryr er om Braven, jag antar att ni också vill att han ska må bra och lyckas framgångsrikt även med
Victoria. Hon behöver ert stöd och era peppande ord för att kunna lyckas med Braven. Har hon så mycket press på sig, att allt måste gå perfekt så kommer hon att bryta ihop. Braven kommer inte må bra och de kommer inte att prestera bra.

Tänk på vad ni säger när ni inte har underlag för det, tänk på Victoria, tänk på Braven, tänktänktänk. Sätt er in i samma situation som Victoria är i och fundera på hur NI skulle må om ni fick dessa påhopp dagligen.

När ni funderat på detta och verkligen tänkt igenom hur hon mår så borde ni som känner igen er av det jag skrev  verkligen skämmas.

Det är många av er som stöttar Victoria, bett om förlåtelse om vad ni sagt tidigare. Det är sådana kommentarer som hon behöver få höra om hon ska lyckas med Braven. Ni ska inte ta åt er av det jag skrev, ni ska vara stolta över att ni har fått Victoria att kämpa!

Jag har känt dig Victoria i 10 år och vi började rida ungefär samtidigt. Du har utvecklats makalöst mycket i ridningen under den senaste tiden och du tar verkligen väl hand om dina hästar. Du ska veta det Victoria, jag tror på dig, vi i stallet tror på dig, och de flesta av alla läsare tror på dig, så ge inte upp, ni kommer att fixa det!!!

Och till dig Linn, tänk hur du formulerar dina inlägg så de inte blir en massa onödiga påhopp till någon av er. Du har en stor blogg och stor makt, kom ihåg det!


/Elina



RIDHUS

Var somsagt iväg till ridhus idag med Sollis. Gick inge vidare faktiskt. Red honom på två delat och det funkade iof bra. Han var väldigt känslig i munnen men lyssnade bra på förhållningarna. Dock så var han trippig i galoppen och ville inte riktigt länga ut. Han är så här ibland vilket är hans mindre bra sida. Men han hoppade grymt iallafall så någonting att vara nöjd med iallafall! :)

Min dator laggar så kan inte ladda upp bild, så det får bli ett dystert text inlägg..

Juste, fick ett ryck igår kväll och började skriva på min gamla blogg elinamellberg.blogg.se där jag håller hätarna utanför. Mest bara för att få skriva av mig på saker och ting...

/Elina

HÄRLIGA BILDER

Kollade runt på bilder som jag hade på datorn och fick syn på dessa. Tycker verkligen att de är super härliga, fina och somriga!! hälsa på en liten bildbomb.
inte redigerade




/Elina

SKVALLER BLOGG

En bra skvallerblogg som jag nyss fått syn på är pownieskvaller.blogg.se. Roligt att se vad som händer i bloggvärlden utan elaka påhopp mm. En blogg som jag gillar pågrund av att den inte lever på att trycka ner andra bloggare. Läsvärd!



/Elina

hej

Det känns som det bara är Elina som bloggar just nu.. Men jag har lite stressigt i skolan och det här med gymnasium vill jag inte ens tänka på. Sen så håller jag på att bryta ihop pga en sak jag inte kan berätta, jag orkar inte vara stark längre.

Allt är bra med hästarna. Vi hörs kanske senare. :)



/Vicky

22:57



/Elina


TVÅ UTFLYKTER UNDER HELGEN

somsagt två utflykter blir det denna helgen.

Imorgon så ska vi åka till Karlshems ridhus som vi lånat i 2 timmar för att hoppa lite ett gäng. Jag ska rida Solle och Jossan ska rida Frans. Jätte kul och det ska bli skönt att få rida ordentligt och dessutom hoppa lite!

På söndag blir det en pay and jump på kärsgatan på ingen mindre än Emil. WEHOO. Ska bara hoppa 70 och 80 cm på honom då han inte hoppat så mycket och är dessutom väldigt tittig, så vi får se hur det går. Hihi, jag tycker att det ska bli jätte kul! :D

Någon av er som ska til Kärsgatans pay and jump? :)

Gullegull hezten

Kommer ni ihåg förresten att jag ska ha hand om denna mannen under en period när Cissa åker utomlands för att jobba! Hon åker 15 Februari.

/Elina

FREDAG DEN 13

Ni vet väl om att det är fredag den 13 idag? har det hänt er några hemskheter? Jag har iallafall klarat mig undan hitilis *pepparpeppar*

Var med mamma i stallet i morse och hjälpte till att ta ut hästarna. Hade tänk att rida men det var stenhårt och glans is överallt så de fick vila istället.

Igår kunde jag som tur var rida på dem lite i sommarhagen. Solle var pigg men ändå lyssnade han bra. Tänkte inte så mycket på att jobba honom utan mest på hans galopp. Frans var väldigt stel till en början i ena varvet. Efter ett tag så släppte han även där och var jätte fin i båda varven! :)


/Elina

ANTARES


Dessa saker från Antares skulle jag inte säga nej till. Speciellt inte till schabraket, me like x1000!! :D
Vad tycker ni om detta Hiss/Diss?

 

 



/Elina

 


Skolan avgör min framtid, inte bloggen

Ohooo, märker ni av vilken dålig uppdatering det blir direkt när skolorna sätter fart igen? Som ni alla säkert har förståelse i så kommer skolan före bloggen, det kom faktsikt från mig höhö. Men seriöst, skolan avgör min framtid och inte bloggen, så det prioriteras just nu.

Jag håller just nu på med två saker som måste göras. Orkar inte lägga massa plugg på en hög och sen för att det är för mycket strunta i allt. Bättre att ta tag i saker och ting på en gång, det måste ändå göras. Kommer förhoppningsvis bli klar med det ikväll så då kan jag blogga igen.

 (P.s mamma, jag har lyssnat på dig genom åren, det har bara inte gått upp för mig tidigare)

Somsagt, nu sitter jag här och dräller en massa onödig tid, men ni vet iallafall vad jag gör. Hörs senare dudes!!!! :D

Bjuder på lite nytagna seriösa egopics för en gångs skull. Ni förstår ju hur uttråkad man blir av skolan...

/Elina

Jessica Eriksson

Genom bloggen har jag lärt känna massa personer som jag blivit riktigt bra kompis med. Men det finns en tjej som jag har lärt känna bäst, hon heter Jessica Eriksson.

Jessica och jag har träffats en hel del och hon är sjukt grym! Hon är otroligt snäll och rolig. En sak som är lite rolig är att våra ponnyer har samma namn, Brave Heart. Hennes ponny är jätte fin och de passar sjukt bra tillsammans!

Jessica är en underbar vän som har kommit mig nära, så jag tycker ni kan kolla in hennes blogg: WWW:BRAVEHEART.BLOGG.SE



/Vicky


du kommer aldrig ha förmågan att lyckas om du har rädslan för att misslyckas




/Elina


This or that

Tjenare alla bloggläsare! Jag tänkte köra en this or that, som alla andra gör. Så kom igen nu! Kommentera massor! ;)

/Vicky


LL

Idag var det Lena Lilja träning med Braven. Det gick galet bra, bästa ridpasset på honom! Jag försökte tänka på kommentarerna jag fick runt filmen jag la ut förut och jag gjorde lite övningar för att få bak min axlar. Jag lutade mig även mer bakåt och sträckte upp mig mer. Sen tänkte jag på att ha ett bra tempo i traven och galoppen, så att traven fick lite mer energi/samling och så att galoppen inte blev så fyrtaktig. Det funkade riktigt bra, så tack för alla bra tips! :D

Jag red igenom programmet LA:P1, det blev lite missar här och där men Lena tyckte att det var super ändå. Jag ska träna på de enkla bytena mera, så att han det inte blir så snabbt avbrott och att han går på i en bra skritt direkt efteråt. Sen ska jag träna mer på öppnorna och slutorna, för att jag ska lära mig ha lite mer energi i dem.

Sen testade vi att höja formen på honom lite (jag har inte riktigt vågat att rida honom i hög form) och att rida väldigt samlat. Jag fick ju en helt annan häst till slut. En härlig känsla! :D



Roxi fick vila idag! :)

/Vicky

FÖRSÄKRING PÅ HJÄLMEN

Tänkte börja med att berätta att när Jossan var på akuten så sa läkaren att hon hade en väldigt bra hjälm på sig. Och då hade han ingen aning om vad det var för hjälm hon haft. Sen sa han att vi skulle slänga hjälmen nu efter en sådan smäll.
image descriptionimage description


Pappa har iallafall kollat upp försäkringen nu och det visar sig att vi kan få ut runt 2000 kr på hjälmen vilket är bra! Jag vill gärna ha en ny GPA i samma modell av den jag hade då jag tycker att den är snyggast. Är även lite sugen på en antares hjälm som jag tycker är väldigt snygg.


Såhär ser Antares hjälmen ut för er som inte visste det. Dock så skulle jag vilja ha den i lite andra färger. Vet även att man kan designa hjälmen efter sina egna önskemål men har inte hittat någon sådan hemsida..

/Elina

SKOLAN IDAG

Idag börjar jag i skolan. Väldigt jobbigt efter ett så skönt lov, menmen :) Antar att de flesta av er också börjar skolan idag?

Iallafall, var med mamma nu på morgonen i stallet för att släppa ut hästarna, sedan hem och byta om och nu sitter jag här och fördriver tiden lite!

Fick även en kommentar förut när jag la upp bilden under om när jag fick brunt hår. Haha, det är så failat, men ändå. Fick ett litet ryck för några dagar sedan att jag ville ha brunt hår och så vart det vilket jag ångraaaaar!!! Men nu vet ni iallafall hur det ligger till, hah.

Jag börjar faktiskt vänja mig lite att se mig själv med brunt hår. Ska till frisören nästa vecka för att fixa till det lite. Antingen så gör jag en bättre brun färg, eller så lägger jag i ljusa slingor och ljusar upp det. Kommer inte kunna få tillbaka samma blonda som jag hade innan iallafall. Vi får se hur det blir! :)


/Elina

min dag

Vid halv 11 idag så cykla jag till stallet (vilket inte var det lättaste, då det är snöit och halt överallt..). Där mötte jag Becka, vi tog in hästarna och sen red vi ut en sväng "på andra sidan vägen" och lite i sommarhagen. Hon red alltså Roxi och jag Braven. Det var väldigt roligt! :D

När jag kom hem, satte jag mig ner och kolla på 3 filmer, Monte Carlo, The back-up Plan och Chasing Liberty. Hahah hade ett film maraton helt ensam. ;)

Det är nog det jag har gjort idag, haha. Men jag var ju tvungen att njuta, för idag är det den sista jullovsdagen ;)


SOMMAR♥

/Vicky


BETT JAG RIDER MED

Tänkte berätta lite för er vilka bett jag rider med just nu! :)

På Solle har jag en del olika som jag varierar mellan.

TREDELAT
Inget favorit bett på honom. Han blir lätt väldigt stark på det och går inte riktigt att få tag på honom då. Men när han är lugn och sansad så funkar det bra.



TVÅDELAT
Det här bettet har jag nyligen börjat använda mig av på honom. Det var faktiskt Arnold som berättade att han tyckte om det och tyckte att jag skulle prova. Jag har fått en väldig positiv syn på detta bett. Solero funkar verkligen bra på det (än) och tuggar och söker stöd men ändå lyssnar på förhållningar.


GUMMI PELHAM
Detta bett har varit till stor hjälp för mig och Solle. Jag använder det fortfarande och tycker det är bra för hoppningen. Dock så viker han gärna ihop sig och blir stark där i stället på detta bettet.

BABY PELHAM
Tycker att effekten på detta bettet är ungefär densamma som på mitt andra pelham. Jag känner iallafall inge större skillnad på Solero.


HACKAMORE
Inget höjdar bett om jag ska"rida". Använder mig av detta när jag skrittar ut eller enstaka gånger när jag rider ut själv kravlöst och lugnt. Fick även en fråga om vad vi hade för magiskt hackamore som inte åkte upp i ögonen på hästen. Det magiska med det är att jag har knytit ett lädersnöre högt upp på tränset runt både sidostycken samt käk remmen.


På Frans Varierar jag endast mellan två bett och dessa är.

RAKT
Ett vanligt rakt bett som jag tycker funkar bra på honom. Han är väldigt känslig i munnen så man behöver inte ta speciellt mycket i honom.

HACKAMORE
Sen använder jag även ett hackamore på honom någon gång ibland av samma anledning som på Solle. När jag  skrittar ut eller då och då vid ridning. Dock så kan han bli väldigtväldigt stark på hackamore.


/Elina

NY DESIGN

Nu har vi återigen bytt design. Vad tycker ni? Enligt oss så är det en av de finaste vi haft och vi gillar den skarpt!

Tusen tack till Erika Andersson som bloggar på eadressyr som gjort denna till oss.


/PL

rebecka

Hej på er!

Har precis vaknat och ska gå/cykla till stallet nu. Jag ska rida ut med Rebecka, hon ska börja rida Roxan två gånger i veckan så jag får tid med skolan. Rebecka har ridit min förra ponny Pompeji ett tag och hon är super duktig. Vi har även varit på taffsnäs tillsammans 3gånger och vi går i samma skola (har även franska tsm och har gått i samma klass när vi var mindre), det är skönt att ha någon man känner som rider på henne! :)


Sen lovade jag att jag skulle länka två andra av mina kompisars bloggar:
http://munsborodarragh.blogg.se/
http://braveheart.blogg.se/

/Vicky

THIS OR THAT SVAR



Braven/Roxi
Frans/Solle
Hoppning
/Dressyr
Matte/Svenska
Kanin/Marsvin
Hund
/Katt
Nellieberntsson.se/Linnolsson.se -Vet inte så mycket om dem

Solle/frans
Isabella nilsson/Linn olsson
Ingrid skoog/Linn ingvarsson -Vet inte så mycket om dem
Nyttig mat/skräpmat
Kingsland/hv polo
Brun utrustning/ svart utrustning

Cupido/Claudia (dressyrmupparna.se) -Vet inte så mycket om dem
Stella/Bellman (nellieberntsson.se) - Vet inte så mycket om Stella men känner Matilda som äger Bellman och sett honom en hel del gånger och han är jätte fin!
Kingsland/JW
Plattat hår/Lockigt hår
Svart
/Vitt
Rosa/Blått
Mjukisbyxor/Jeans
Hästtransport/Hästbuss
Grekland/Thailand
sova med 2 kuddar/Sova med 3 kuddar

dressyr/hoppning
matcha/inte matcha
pikeur/kingsland
facebook
/bloggen
kenza/tyra
musklig dressyrponny/smäcker hoppponny

Märkes
/ej märkesutrustning
Ridstövlar/Ridskor
Dressyr/hoppning
Sommar
/vinter
Slö/Pigg häst
C-ponny
/D-ponny
Storhäst/Ponny
Tävling/träning
så, alla tror jag haha x]

Märkes/inte märkes
Ponny/Häst
Uteritt/hoppning
Träna för tränare
/utan tränare
Pikeur/Kinsland
Munsborodarragh.blogg.se/Estherjarvling.blogg.se- Läser ingen men båda verkar bra.

sommar
/vinter
inomhustävling/utomhustävling
glass
/godis
godis/choklad
höst/vår
coral spring
/kalle kvalster
kalle kvallster/ronja rocker
ronja rocker/corals spring

chips/choclat
dressyrmupparna / nellie berntsson

iphone/htc
blogg/facebook
tv/dator
spagetthi/makaroner
fanta/sprite
knoppar/utsläppt
ha flera hästar att sköta om men bara få rida en av dom/ha många hästar att rida men bara rida men bara få sköta om en
melodifestivalen/idol
bruna
/blåa ögon på killar
aldrig mer få shoppa saker till dig/hästen
jobb/skola
fux/skimmel
vår
/höst

spagetti/mackaroner
Lätta/bregott
köttfärssås
/köttbullar
hot dog/prinskorv


/Elina

SOLIGA BILDER PÅ MIN SOLSTRÅLE

Dagens fångst vart dessa som jag tog med min mobil när jag hämtade in Solle från hagen. Solen låg dessutom på så himla fint.



/Elina


tack!

Jag vill gärna berömma er för att ni ger mig så snälla kommentarer runt filmen jag la ut och verkligen försöker hjälpa mig. Jag var lite rädd att jag bara skulle få dålig kritik och känna mig värdelös. Men så blev det ju inte alls, ni ger mig tips och kritik jag behöver för att jag ska kunna förbättra min ridning! Ni är grymma! ♥

Jag vet att min sits är förfärlig, men jag har ju haft mycket problem med ryggen och vill bli lite "ihopsjunken". Men jag gör det bästa jag kan och den är sjukt mycket bättre än förut. Men det är en lång väg kvar!



/Vicky

skumbanan

Här är en film från träningen idag. Det gick helt okej, lite småmissar här och där.. jag misslyckades lite med ett enkelt byte (fick lite travinslag). Jaja se och njut!

Kommentera massa konstruktiv kritik! :)

OBS. glömde ta bort videons ljud,  så det kommer bli en blandning av Ulricas röst och musik! haha xD


/Vicky

THIS OR THAT

Efter alla andra, men jag tycker att det är kul att läsa vad andra bloggare svarar så kör väl på en sån här jag också. Kom på en massa roliga This or that frågor till mig nu (t.ex hoppning/dressyr)


/Elina


.

If you wanna fly,
you got to give up
the shit that
weighs you down.



Jag älskar dig♥

/Vicky


bilder från idag!

Undrar ni varför vi har typ roliga saker på oss och är allmänt flummiga? Kolla tidigare inlägg!


snygg sits efter en hel bockserie.. HAHAHA!

/Vicky

FAMILJE KORT IDAG


Fina pojkar jag har

/Elina

DE TVÅ MUSKETÖRERNA UTE PÅ ÄVENTYR

Sagan om de två musketörerna a la action viasat:



Medverkade;

Muskutör nr 1-Elina
Muskutör nr 2- Victoria
Fotograf- Jossan & Jossan
Mopeder-Frans & Braven



De två musketörerna var ute på en premiär sväng med sina coola nya hästar.
 

Plötsligt får de syn på något jätte märkligt så de hoppar av hästarna och intar sina strids stälningar.


Det märkliga tinget kommer närmare


och närmare...


Muskutör nr 1 var snabbt framme vid faran och försökte trolla bort dem


Men förtrollningen misslyckades totalt och de vart ondare än någonsin


Muskutör nr 1 var fort uppe på hästen igen men hamnade i chock tillstånd när hon såg vad hon råkat göra


Sabbt som blixten vände muskutör nr 2 tillbaka för att hämta sin kompanjon


Jagade av döden satte de fart mot Kina




Halvvägs till Kina red de över öknen i Australien där de stötte på pirater och det var dags att förklara krig!!!!!!


Stadig som ett berg på handen missade Muskutör nr1 alla skotten de hade på sig att döda piraterna...

Muskutör nr 2 drog direkt utan att hjälpa till


Muskutör nr 1s havremoppe hade rostat en del på den långa resan så handbromsen satt fast....


När den väl släppte slutade det såhär


Muskutör nr 1 var snabbt uppe på ryggen igen och satte fart fortare än någonsin tidigare till sin kompanjon som redan var i Kina


Där stog de och väntade


Snipp snapp slut så var denna galna saga slut...

/Action viasat


ridpasset på Roxan

Ridpasset på Roxan igår:

Jag red ut en sväng på Roxan igår, dock gick det knappt att rida någonstans då det var hård och halt överallt. Men jag hitta en väg jag kunde skritta och trava lite smått på. Hon var helt knäpp! Hon hoppade runt och stegrade och var allmänt galen... Några människor som kom gående bakom vågade inte gå förbi, haha..

Hoppas hon är så idag igen, då det är extremt roligt! xD



/Vicky


träningar

Träningen i torsdags:

När vi hämta Braven hos Ulrica (där han har varit medans jag var i Åre) så stod han i hagen och gnäggade på mig, så sjukt söt ponny jag har!

När vi ändå var där, så passade vi på att träna också! Träningen gick superbra! Han var otroligt fin, i uppförsbacke hela tiden och lyssnade hur bra som helst, på varenda liten hjälp. Jag galopperade nästan bara under det här passet, och gjorde massa tempoväxlingar och enkla byten. Till slut gjorde vi några galopp piruetter. :)

Det här ridpasset var nog det bästa jag ridit på honom! ♥



Träningen i fredags:

Igår tränade jag för Ulrica igen, den här gången tränade vi nästan bara i trav. Gjorde massa öppnor och slutor, skänkelvikningar, tempoväxlingar, övergångar. Vi gjorde även bakdelsvändningar och i galoppen övade lite på halter (galopp-halt). Han var väldigt fin den här dagen med!

Några andra var i ridhuset också, de sa att Braven var sjukt ball och att jag red väldigt bra. Det gjorde typ min dag! ;)



/Vicky

ÅRETS FÖRSTA TÄVLING

Årets första tävling kommer gå av stapeln på Södertälje ridklubb den 11-12 Februari.

Den 11 är det lokalt så vi har därför tänkt att ta med oss alla 4 ponnyerna. Jossan kommer troligtvis starta både Majsan, Mint och Frans LC och jag startar även Solle en LC och sedan Frans och Solle i en LB.

Dagen efter så är det Regional och då är det bara Frans och Solle som får åka med. Båda får gå en varsin LB och känns det riktigt bra så får vi se om jag startar LA på någon av dem.



Fina grabben posar like a boss!

/Elina

IDOL BILDER

Kikade mailen och såg att vi fått in Idol bilder. Det är verkligen super kul att vissa av er skickar in sånna bilder. Man blir alltid lika glad av att få en personlig bild!

Dessa är gjora av Anna Johansson-www.ponnyanna.blogg.se Tack så jätte mycket! :)




/PL

ROFFE ETTA I VÄRLDEN


Rolf-Göran Bengtsson inleder OS året 2012 med att ligga etta på världsrankningen.

Aktuell världsranking hoppning 2012-01-06
1) Rolf-Göran Bengtsson, Sverige 3372
2) Eric Lamaze, Kanada 3291
3) McLain Ward, USA 3078
4) Pius Schwizer, Schweiz 3033
5) Ludger Beerbaum, Tyskland 2947
6) Edwina Tops-Alexander 2822
7) Denis Lynch, Irland 2820
8) Kevin Staut, Frankrike 2770
9) Elizabeth Madden, USA 2700
10) Nick Skelton, Storbritannien 2668
44) Malin Baryard-Johnsson, Sverige 1628
59) Angelica Augustsson, Sverige 1428
90 Henrik von Eckermann, Sverige 1055

Rolf-Göran skrev historia när han i höstas som första svensk vann EM i hoppning. Nu skriver han historia igen som första svenska ryttare att toppa världsrankningen i hoppning. Roffe regerar!

http://www.tidningenridsport.se/Tavling/Nyheter/2012/1/Rolf-Goran-varldsetta/

/Elina

Träning

Träningen igår gick superbra! Jag tror det var det bästa passet jag någonsin ridit på Braven!

Jag kan berätta mer om det senare, för nu ska jag åka iväg till nytorp och träna igen för Ulrica med Braven! Hörs senare! :)

/Vicky


ARNOLD TRÄNING 2

Kom på att jag glömt att berätta om träning 2 för Arnold.
Det kändes mycket bättre denna gången redan från början då jag visste mer hur han ville ha det. I början var han ganska lugn men sen så vart han lika pigg som vanligt. Vi började med att värma upp på 2 st hinder som stog längst långsidan. där imellan skulle det vara 7 galoppspång vilket vi nästan fick in varje gång.
Den här dagen hoppade vi en liten bana och tränade på vägarna och att sätta in rätt galopp språng mellan hindrena vilket skulle vara 7 st. Jag fick ligga och rulla på den lilla banan runt 5-10 minuter och ju längre tiden gick desto bättre gick det. Sista gången vi red banan så red vi den spegelvänd. Solle kändes jätte bra och fick in alla galopp språng rätt mellan varje hinder. Den banan red jag bara en gång och det kändes jätte bra.
Det jag lärt mig är att jag måste hålla mycket bättre galopp på Solle, dvs längre. När han ligger på så mycket som han gör så vill jag korta upp honom vilket medför att han böjar studsa för mycket. Han behöver den längre galoppen för att kunna hoppa högre. Den galoppen ska vi defenetivt sträva efter vid varje ridpass!
Jag tycker att Arnold är en väldigt bra tränare! Jag gillar de som säger vad det tycker och inte mesar. Sen tycker jag också om att han inte har något behov av att höja hindren utan istället träna på låga höjder. Jag tror att han kan funka väldigt bra för mig och Solle då han har ett bra tänk med galoppen och så. Jag ska täna för honom fler gånger så får vi se hur det kommer att funka frammåt!
/Elina

BILDER FRÅN IDAG

Idag när jag red Solle så tog Joanna några bilder. Tyvärr så vart de suddiga, menmen. Hoppas ni gillar min snygga outfit,hehe. Mjukis byxor är Standard för mig kan jag lova. Sen gummistövlarna fick åka på idag samt den jätte fina jackan, men den är varm iallafall! Är det hemma ridning så är det ;)




/Elina

GINATRICOT GRANDPRIX COLLEKTION

Vad tycker ni om Ginatricots grandprix collektion? Den kommer endast gå att köpa under tävlingen i Borås 9-12 Februari 2012.

Jag tycker att den är snygg, men den påminner alldeles för mycket om HV polos... Vad tycker ni, ser ni också likheten? Lite små tråkigt..



/Elina

SVAR

Man lägger inte 3000 på en stalljacka som slits en massa och smutsas ned! :O Jag skulle inte kalla det REA, utan bara onormalt högt pris. So what att det är märket kingsland, det finns måååååååånga (asså verkligen, många) billigare jackor av exakt samma kvalitet - enda skillnaden är det lilla KL-märket. Hm, vad tycker ni om dethär med märken?

Det är från person till person hur mycket pengar man vill lägga på saker och ting. Jag personligen tycker att det är bättre att köpa något som jag verkligen vill ha som kostar en del än att lägga pengar på saker som kostar mindre och som jag inte vill ha lika mycket.

För mig är inte märken viktigt, men jag tycker oftast att utrustning med ett "dyrare" märke är snyggare än de med ett "billigare" märke. Sen är inte jag sån som köper ett märkes plagg bara för att det är rea på det. Men helt ärligt så rider jag hellre med märkes utrustning.

Jag skulle inte lägga 3000 kr på en vinterjacka som jag använder i stallet, men det är vad jag känner. Vissa är berädda att betala mer för kläder än vad andra är. Jag tipsade om detta på bloggen ifall det fanns någon som skulle vara intresserad av att köpa sig en ny jacka från Kingslad. Så du behöver inte ta illa upp!

Hej,jag undrar bara om du representerar vrk?
Hej! Ja det gör jag!

Rankning av 2011 av alla hoppryttare inom klubben

fin bild! vad är Emil för ras?? :D
Tack! Han är ett svenskt halvblod

/Elina

Morgontur på skruttisen

/Elina


Hemma!

Jag kom hem för några timmar sedan, så skönt att äntligen vara hemma efter att ha varit borta i 8dagar!

Jag har precis laddat över ALLA mina bilder på datorn till en hårddisk. Det tog 3timmar.. ca 30 000 objekt var det. Jag känner på mig att min data kommer lägga av vilken dag som helst, så jag var tvungen att ladda över bilderna så att jag inte förlorar dem. :P

Imorgon förmiddag ska vi åka och hämta Braven hos Ulrica, ska även passa på att träna då! Sen åker vi hem med honom och sen ska jag rida Roxi. :)

Hörs imorn!



/Vicky

frågestund del 2

1. vet du hur man gör galoppombyten , kan inte du förklara isf ?
2.vilken sadel och bett rider du oftas med?
3. hur gammal var du när du fick din första häst ?

Svar: 1. Ja det vet jag. Om du kommer i höger galopp och ska rida snett igenom och byta till vänster galopp, förbereder du hästen genom att först göra en halvhalt, sen "sitter du om" (byter inre höften, man skjuter ju fram höften när man galopperar). Efter det flyttar du om skänkeln och byter galoppen. Ibörjan när jag skulle lära mig att göra ett galoppombyte, tyckte jag att det var enklare för mig och hästen att lägga en bom där jag skulle göra galoppombytet.

2. På Roxi rider jag oftast med hennes Amerigo dressyrsadel och med tredelat bett/pelham. På Braven rider jag nästan alltid med hans dressyrsadel (true britt) och har tredelat bett/hakamore.

3. Jag var 10år (tror jag?)

 

1. Vad har du tänkt gå på för gymnasie sen?
2. Vilket är ditt favoritämne?
3. När du har fyllt 18 år, tänker du sälja dina ponnyer då?
4. Du skriver inte så mycket om Roxi längre, finns det någon speciell anledning?

Måste tillägga att du är en FANTASTISK ryttare och att jag tycker du har så himla fin hand med dina hästar! När jag rider brukar jag tänka "Rid som Vicky", kanske inte med samma resultat som du dock. Du är verkligen en duktig ryttare och du verkar vara en så sjukt trevlig och gullig tjej. Ser upp till dig JÄTTEMYCKET!!!<333333


För det första, tack så mycket! Jag tror inte någon har skrivit så om mig, någonsin. Jag tycker du Ina, är en otroligt snäll tjej, så nu förtjänar du en länk: http://inaogren.blogg.se/


Svar: 1. Oj, jag har faktiskt igen aning.. Hade tänkt gå NA linjen på kanske Bromma, Jensen Norra, Norra real, Klara Norra, Atletica. Jag har inte gått på något öppet hus än och det kommer säkert bli nått helt annat när jag väl bestämmer mig. ;)

2. Jag gillar NO, Engelska, Bild och Idrott. :)

3. Jag vet inte.

4. Nej det finns ingen anledning varför, det har helt enkelt inte blivit av. :)



1. Vilka bloggar läser du? Och varför?

2. Vilken är din drömponny, och drömstorhäst?

3. Dom bloggar du läser, vilken ponny/häst tycker du är finast, och varför?

4. När kommer Er jul design upp?

5. Vad har du för mål med braven för 2012?

6. Känner du några bloggare? Eller finns där någon du gärna skulle vilja träffa?

7. Om du skulle få byta liv med en ponnyryttare för en dag, vem skulle du ta då? Och varför?

Så det var lite kanske kommer på mer sen!


Svar: 1. DressyrmupparnaGennes, JFdressage, Ungdressyr, Widelldressyr, AnnaMalinLyden, BraveHeart, Capirossin, Ponnybrudarnas . Jag läser dem därför att jag tycker de är bra och vissa känner jag också! ;)

2. Braven har alltid varit min drömponny ♥. Jag har ingen direkt drömstorhäst, men jag tycker att Tinne Wilhelmssons häst Don Auriello är galet fin!

3. Det här blir svårt.. jag tycker att allas hästar är skitfina men jag måste säga att jag tycker Daven (Julias ponny, JFdressage) och MingMang (Sofia Gennes) är otroligt fina!

4. Den är uppe! ;)

5. Mitt och Bravens mål 2012 är att kvala till Nationellt och hinna starta en nationell tävling.

6. Jaa det gör jag, en hel del! ;) Det finns massor av bloggare jag vill träffa!

7. Jag vet faktiskt inte... Så jag måste hoppa över den här frågan.



När började du att rida?

Svar: För ca 7år sedan. :)
 

Hur ser din transport ut inuti? =).

Svar: Jag orkar inte gå ut och ta foto just nu, så att ni får se den inifrån men de flesta vet väl hur en Thule Grand Prix ser ut inuti? Eller? Annars får jag visa er en annan dag.

Varför favoriserar du Braven framför Roxi, även fast du haft henne mycket längre?

Svar: Jag favoriserar ingen. Bara för att jag skriver mindre om Roxi än Braven betyder det inte att jag favoriserar honom. När jag är i stallet är det inte så att jag alltid väljer Braven först, rider honom först, han får den strösta moroten osv. Utan jag försöker variera vem jag rider först och jag är alltid noga med att de får lika mycket godis och blir ompysslade lika länge.

Om ni har fått den känslan av att jag favoriserar Braven, så är det inte så. De betyder lika mycket för mig och är båda mina favoriter. :)



Vilken tid går dina bästa ut och in. Hur stor hage har dom. Har dom hagkompisar? :)

Svar: Hästarna går ut vid 9 på morgonen och kommer in innan det blir mörkt, därför kommer de in vid kanske 3, halv 4 på vintern. Men på sommaren går de ute tills kvällsfodringen eller står ute på nätterna också.

Mina hästar går i samma hage. Ibland får de gå vid stallet, där hagen inte är så jätte stor men ganska ofta får de komma ut i sommarhagen (2-5 gånger i veckan på ett ungefär) och den är jätte stor!

Hej victoria! 
1. Vilken är din favorit outfit på Braven / Roxi! :)
2. Hur brukar du gå klädd i skolan? Ett exempel :)
Kram o lycka till i framtiden :)

Svar: 1. Min favoritoutfit jag har haft på Braven är min turkos blåa (som ni troligtvis har sett) och på Roxi är min favoritoutfit den vinröda! :D



2. Min klädsmak är väldigt olika dag för dag, haha men kolla bilder här nedanför. (dock från i somras)

   (klicka på dem så blir de större)

 

Hur länge har du haft roxelina och braven ungefär?
Vad satsar du mest på hoppning/dressyr med roxelina?
Kram<3

Svar: Roxi har jag haft ungefär i 4,5år och Braven har jag haft lite över 1år! ;D

Dressyr såklart! :)

Kram! 

vad tycker du om ridtravare? :)


Svar: Inget emot dem, de finns jätte många som är superfina! :)
 

Lindar du med eller utan paddar? :)

Svar: Oftast med! :)

1. Hur många hästar har du haft?
2. Vad är ditt mål med Roxi?
3. Vad är ditt mål med Braven?
4. Kan du göra en videoblogg där nu säger hur du utalar Braven?


Svar: 1. 3st.

2. Jag uppfyllde mitt mål att komma topp 4 på Fjord-SM förra året (dressyr). Så nu får jag väl mitt mål bli att komma i topp 3 och bli juniormästare! :)  

3. Komma till SM i dressyr.

4. Det har jag redan gjort, fast i den videobloggen pratar jag om lite annat också.. Men jag börjar med hur jag utalar Braven. :)




Vad är det bästa med fjordingar?

Svar: Det bästa med fjordingar är att de har stor utstrålning, kan användas till allt och har ett gott hjärta.





Om jag har skrivit något konstigt får ni kommentera! Och om ni vill fråga något mer är det bara att fråga på!

/Vicky

REA HOS FILIPPAS RIDSPORT

Har ni sett att Filippas ridsport har Januari rea? De rear iallafall ut blandannat en snygg vinter jacka från Kingsland för endast 2999:- ord.pris 3999:- Ni hittar erbjudandet HÄR.


/Elina

uppställningsbilder Roxi

matilda om <3:

kan inte du ta en uppställningsbild på roxi och lägga ut på bloggen? :)


Svar: Jag är i fjällen just nu, så jag kan inte ta uppställningsbilder idag. Men jag har några stycken från i somras! Hon ser ungefär likadan ut just nu som då, fast nu har hon ganska lång vinterpäls och är lite tjockar.. :P




/Vicky


EN RIKTIG HOPP DAG

En riktig hoppdag är det idag. Åkte till stallet runt 9 idag för att jag skulle få hoppa Emil igen. Det gick jätte bra och jag hittar mer och mer knappar ju fler gånger jag sitter på honom :) Längst ena långsidan var det en kombenation på räcke räcke och ett räcke snett igenom. Han var lite slarvig i början men sen så tryckte jag till honom med skänkeln en gång vid uppsprånget så hoppade han det bra sen. Hoppade även  faktiskt 110cm på honom idag vilket gick jätte bra. Han är så stor så det blir ett helt annat avstånd till hindren + att sprången blir mycket större, men jag hittade det ganska fort och det satt kvar sen förra gången! :) Mamma filmade med Cissas telefon så hon skulle skicka över filmen!

Frans red jag direkt efter och blev väldigt sugen på att skutta honom också, så låg och rullade på samma hinder fast på höjd´runt 60 cm, han kändes jätte fin!

Senare blir det somsagt träning för Assarsson igen med Solle! :D 

Gillar bilden som togs sist jag hoppade Emil :P

/Elina

ARNOLD TRÄNING 1

Var somsagt och tränade för Arnold igår för första gången, det är alltid lika svårt att träna för nya tränare då var och en vill ha det på ett speciellt sätt. Det gick iallafall bra, bättre i slutet. Vi började med att ha en lång uppvärmning på hästarna och jobbade de öppna och slutna längst långsidorna. Sen började vi att rida på en båge, alltså från långsidan in mot mitten för att sedan vända tillbaka till långsidan. Solero ville mer än gärna byta galopp vilket inte var meningen. Efter det så började vi hoppa som på en halv måne, det skulle vara 6 galoppsprång mellan hindren vilket Solle fixade bra! Sist så hade han som en övning att man skulle rida en "8a" Hindren stog längst ena långsidan som en kombenation, om man tänker att hindren är A och B (från A hållet) så rider man bara på B hindret över till kortsidan där man lägger en volt i hörnet, sen rider man tillbaka bara på A hindret och lägger en volt i hörnan där sen så håller det på så ett tag. Väkdigt svårt att förklara, men ni ska få film senare idag!

Ska somsagt dit idag igen, hoppas att det kommer gå bättre än vad det gjorde igår! :)


/Elina

PONNY AKUTEN 3

Som alla andra bloggare skriver- Nu har de lagt upp det första avsnittet av ponnyakuten 3 på svtplay om castingen.

Vad tycker ni om ponnyakuten? Jag tycker sådär. Gillade ponnyakuten 1 men den förra var inte alls lika bra enligt mig. Följer det alltid i början men sen glömmer jag att se något avsnitt så hamnar jag efter så skiter jag i det istället...



/Elina

<3



Min Prins och min Prinsessa. Mitt allt och lite till.


/Vicky


NU ÄR HÄSTARNA INNE

Nu har vi slängt in både Majsan och Solle i transporten blev lite velig bara om vilken häst jag vill träna så tog med båda så kan jag bestämma där.

Haha nejdå, Majsan slängde vi in som lite sällskap till Solle då han tycker att det är mycket trevligare med en polare och Majsan tycker bara att det är kul att få åka transport! :D hörs efter träningen!

/Elina


TÄVLINGS ÅRET 2011

Trots motgång större delen av året så är det ändå mitt och Solles framgångsrikaste år. Vi hoppas på att 2012 ska det gå bra hela året och att hästarna ska hålla. Här är iallafall mina tävlings resultat från 2011:

Januari

Februari


13 Februari Heby med Frans. LB 0+0 fel 8a LA 4 fel (Pet)

MARS


26 Februari Södertörn Elit omg 1tävlingsdebut med Toledo. LA förklass ute (Ramlade av) LA lag 4 fel(pet)

APRIL


9 April Årsta runsten LA med Toledo 4 fel (Pet)


17 April Söderby med Frans LB+ 4 fel(pet) och Solle LB 0fel 3a


25 April Sundby med Solle LB 0+0fel 3a

MAJ


1 Maj Hanige med Frans LA 0+4fel(stopp) MSVB ute och Solle LA 0+0 fel 3a MSVB 0+12 fel 1a


6-8 Maj Gotland
Frans LB 0+0 fel utanför plac LA 12 fel LA 4 fel
Solle LB 4 fel LA 0 fel 2a LA+(lag) ute MSVB 0fel 2a MSVB(lag) 4 fel

21 Maj Jumpclub med Frans LA 0+4fel(pet) LA+5 4fel (pet), Toledo LA 0+8 fel(pet) LA+5 massa pet och Solle LA0+4 fel(pet) 6a och LA+5 0fel 1a

JUNI

3 Juni Skogslotten Solle LA 5 fel(stopp) MSVB 16 fel MSVB 16fel MSVB ute


23-25 Juni Skästa Solle LB 0 fel(clear round) LA 4 fel(stopp) MSVB Ridsport ponny cup 0+0 fel 3a MSVB 4 fel(stopp)2a

JULI

1-3 Juli Vingåker Solle LA 0+0 fel 5a LA 12 fel LA+5 0fel 1a LA0+0fel 2a

17 Juli Edsbro Solle MSVB ute MSVA ute


23-24 Juli Varberg LA 12 fel LA 0+4 fel(pet) MSVBRidsport ponny cup 8 fel(pet)

Augusti

19-21 Augusti Göteborg Solle LA ute LA 8 fel MSVB ute LA ute MSVB ute

27 Augusti Ekerö LC 0+0fel 1a LB 4 fel(pet) 1a

September

9 September Edsbro Solle LB 0+4 fel(pet) LB-LagDM 0+ute (valde att inte starta omh)

10-11 September Gagnef Solle LB 0+0fel 4a MSVB+ ute LB 4 fel LA ute

24 September Årsta runsten Solle LA 8 fel LA ute

OKTOBER

2 Oktober Stäket med Frans LC 0+0 fel 1a LB 0+0fel 2a och Solle LB 4 fel LA ute

23 Oktober Enköping Frans LB 0+4 fel(pet) LA ute


29 Oktober Södertörn Frans LC 0+0 fel 1a LB 0+0 3a

NOVEMBER


6 November Sundby Frans LC 0+0fel 1a LB0+0 fel 2a Solle LC 0+0fel 7a LB 17fel


19 November Söldertörn Frans LB 0+0fel 4a LA 15 fel

DECEMBER

/Elina

GOTT NYTT ÅR

GOTT NYTT ÅR PÅ ER!

Nu är då 2011 över och det är första minuten inne på 2012. Hur har ni det med nyårs löften? Jag kan inte komma på så mycket faktiskt.


Ett av de jag har är att jag och Solle ska försöka få våra Resultat jämnare! :)

Ska fira nyår vidare med mina vänner så hörs vi imorgon!


/Elina

Fy vad jag är korkad

Hade förberett ett inlägg som skullle komma upp 00.00 igår natt, tyvärr så vart det ganska failat då jag råkade ställa in det 00.00 idag. Så senare kommer ni att få mitt nyårs inlägg här så ni vet bara! ;)


/Elina

saknar!

Jag har häst abstinens! Jag längtar efter Braven och Roxi helt sjukt mycket! Jag vill hem nu! ://

Ville bara ha det sagt..



/Vicky

stallbacken

Jag vill tipsa er som tävlar dressyr, om en hemsida som heter http://www.stallbacken.com/ !

Det finns mycket bra att läsa om, även om hoppning. Men det är den här hemsidan jag lär mig alla dressyrprogram. Jag har väldigt svårt att lära mig från ridsports hemsida, då det bara står i text. Men på stallbacken finns programmen ritade och det blir galet mycket enklare att lära sig!

OBS! De nya programmen för 2012 är inte ritade än.



/Vicky


GLÖMT ATT BERTÄTTA

Har tagit mig upp för sängen för 1 timme sen och käkat frulle, duschat bl.a. Nu ska jag röra mig vidare till stallet för att "hänga" med mina grabbar. Ska ta en ordentlig skritt tur med Solle idag då han inte fått komma ut i stora sommarhagen.

Har glömt att berätt för er att imorgon ska jag och Solle åka till Täby för att träna för Arnold (Assarsson) för första gången. Har hört av många att han ska vara riktigt grym. Det är träning både den 2-3. Kanon kul verkligen, ser fram emot det!

Är det någon av er som tränat för Arnold?


/Elina

Nyårslöften & Mål 2012

Nyårslöften
• sluta äta massor av godis.
• gå ner 3kg.
• umgås mer med mina kompisar.
• höja betygen.

Mål 2012
• kvala till nationellt med Braven.
• hinna starta en nationell tävling.
• komma i topp 4 med Roxi på Fjord-SM.
• alltid göra det bästa av i olika situationer och ha kul med hästarna.

/Vicky


RSS 2.0