snart videoblogg

Jag och mira har hållit på att springa runt i huset och letat efter min videokamera, till slut hittade vi den, då gjorde vi en videoblogg, där ni ska få se hur mitt rum ser ut, eftersom det var någon som ville se hur det såg ut. Så om kanske 15-20minuter ska det nog vara uppe. Så håll koll! ;))


Det här är underbara Mira! :D

/Vicky

Lena träning

Idag tränade jag för Lena med Roxi. Det gick faktiskt jätte bra! Vi tillbringade en massa tid åt att göra en övning i både trav och galopp på en volt. Först skulle jag ställa utåt och öka på den öppna delen av volten, sen när hon blivit avslappnad, minska jag så mycket det gick, lättade på tygeln och ställde om. Den här övningen fungerade väldigt bra på Roxi och hon blev väldigt allert och mjuk.


Här kommer några bilder som pappa tog på mig och Roxi för ett tag sedan men jag hade inte ork att lägga upp dom eftersom mitt internet var så segt. Men nu lever mitt vanliga internet! :'D


/Vicky


snabbis inlägg

Har varit ute på tomten och solat en stund nu med Mio, nu blir det stallet. Vi ska rida ut en sväng på Solle och Frallan. byebye.

Bjussar på en gammal bild, 4 tävlingen tillsammans tror jag.
/Elina

hästarna idag

Idag red jag ut på Roxi först, hon var lagom pigg idag, väldigt skönt faktiskt. Det är så mysigt att rida ut på henne, ibland så känns det som om det är det ända jag vill hålla på med.

Braven blev även skodd idag, sen gick jag en promenad med honom och lät honom beta ett bra tag, medans jag själv nästan somnade på marken :D.




Bjuder på ganska gamla bilder. :)

/Vicky

Fälttävlanslägret

Tänkte även berätta att jag inte kommer få rida Braven under 1½vecka ungefär, lite skritt får jag. Men därför kommer inte han vara helt igång till Fälttävlanslägret som är om 2veckor, jag som längtat så SJUKT mycket och tyckt det skulle bli en av dom roligaste sakerna på länge..

Nu ska jag inte deprimera er mer, eftersom jag ska dit med ROXI iaf! ;D



Jag har varit där med Roxi 2gånger tidigare, första gången var 2008 och andra 2009, så Mathias har inte sett oss på väldigt länge, han kommer nog tro att jag aldrig kommer släppa min fjording, det kan jag ju inte heller :')

/Vicky

röd

Hej på er. Nu är jag hemma efter en jätte rolig klass resa. Var på en Ö mitt i stockholms skärgård vilket var väldigt trevligt, speciellt att man kunde ligga på klipporna precis vid havet och sola. Har fått en jätte tros rand, hihi, sen ser jag även ut som en kräfta i anstiktet.. Inatt har jag bara sovit 2 timmar så är ganska så trött just nu, så förvänta er inga fler inlägg från mig idag :)

På torsdag packar vi om och åker till skogslotten med Frallan och Sollebolle. riktigt taggad på det, träffar även Vallentuna gänget där, alltså Emma Salin och Andrea Sjöqvist. Uppdaterar er mer om det senare med startlistor mm.


Vill även passa på att tacka Essie för hennes insats att ta mitt parti i bloggandet dom här 2 dagarna. hur tycker ni hon har varit? :)
/Elina

Idag

Idag ska jag inte rida min ponny, hon vilar faktiskt!
Så något ridpass inlägg kommer ej, men är det någon som vill veta mer om henne och mig är det bara att komentera. Jag ska själv hitta på något att skriva om så updateringen blir bra, jag vill ju inte ha någon ledsen Elina när hon kommer hem! ;)


/essie

Resultat!

LC bed. A:1a
Hon var lite seg på framridningen, men när vi började hoppa fram var hon riktigt fin! :D
Jag nollade grunden, hon var super fin, var i näst sista så tur att hon inte rev. Omhoppningen var efter alla hoppat och vi var 5 st till omhoppning, jag var först ut. Jag var faktiskt rätt nervös, men jag tor helt okej snäva svängar men tyckte ändå jag red rätt snyggt. Vann med 5,40 sekunder! :D Så jag vann LCn!
Eftersom det också var KM klassen var jag klubbmästerskapet också, alltså två gulblåa rosetter, två plakat och ett segertäcke med mig hem! :D

Strök mig från LBn eftersom jag ville sluta när vi låg på topp! :D





Angående att jag bloggar här är för att Elina inte bloggar för hon är bortrest, det var bara några som ville att jag skulle fortsätta men det är inget jag har pratat med varken Elina eller Victoria om. Bara för att göra det klart för er :) Det skulle vara kul men vi får vel se, inte ens säkert E & V skulle vilja, :)

/ESSIE


bilder som jag fotat idag


IDag var jag och kollade på en klubbtävling på Rasta, där både Linnes och Essie var med!

Här kommer bilder på Linnea, men dom inne i ridhuset är skitdåliga!


Nu kommer bilder på Essie! :)


/Vicky

MIN PONNY ÄR SÅ J*VLA FIN!

Jag sitter och kollar på bilder och inser hur fin hon vekrligen är. Vad skulle jag göra utan henne ♥


/essie


städning i mitt skåp

Jag städade mitt skåp igår i stallet, det var ett tag sen jag städade där, men jag tycker ändå att det inte blev sådan jätte skillnad före och efter, vad tycker ni? :)

Före:


Efter:


/Vicky

Resultat!

Resultaten från idag kommer ikväll, bjuder på en bild bara :)


 Kommer försöka skriva ett åsikts inlägg när jag
är hemma från teatern! Hoppas ni gillar det :)


Anonym om Vad är snyggast på en hoppryttare?:
Essie! Du bloggar mycket och grymt roligt! ;-) tkr du borde börja blogga här hela tiden (:
fast dom andra med, sÅ ni blir tre (: creed <3

KRAM

SVAR : Tacktaaack! Ni får vel tjata lite på
Elina och Vicky så får vi vel seee! :)

/Essie


Teater ikväll!

Ikväll ska jag på teater med min kusin & mormor! Vet absolut inte vad vi ska se så det blir spännande.
Resultaten om KM kommer upp absolut så fort jag har tid att sätta mig vid datan eller så kollar ni på equipe!
Topppeeeeeen!!!!!!!!!!!!! tjaarå


Ni fick en ohästig bild! Hooaps det var okej :)


Vad är snyggast på en hoppryttare?

JW eller GPA?



Tretorn Advance eller Tretorn Falsterbo?




/Essie

TÄVLING!

Idag tävlar jag på min hemma klubb, det är KM här så jag hoppar en LC och en LB! Vilket kommer kännas så fjantigt, speciellt LCn! :o Vi får se hur det går, jag ska bara försöka vinna KM klassen, alltså LCn :) LBn ska jag bara känna att jag får ett flyt i men i slutändan kommer jag säkert satsa ändå så dum som jag är. haha! Önska mig lycka till! :)
Ni kan följa resultaten här --> http://online.equipe.com/sv/competitions/2441 :D


3a i LB förra helgen på Jump Club!

Stallet nu!

Läste just Vickys inlägg nu men jag fick reda på det tidigt igår ifs,
men jag tycker det är riktigt tråkigt med den fina ponnyn! Håller ni inte med mig?
Nu ska jag och mamma vidare till stallet för tävling.


/Essie

Det som har hänt Braven

Nu hade jag tänkt mig berätta lite om vad som har hänt med Braven.

För ett par veckor sedan då vi var och kollade ryggen på Ultuna (som är bra nu) berättade vi att han blött näsblod ett par gånger förut, då gjorde dem så att dom röntgade hans bihålor och såg dom på bilderna att någonting måste kontrolleras av en tandspeciallist.

Man gjorde ett titthål till vänster bihåla som såg helt okej ut. Så dom undersökte också tänderna och kom då fram till att han hade en infektion vid en tand. Så nu får han antibiotika i en vecka. Sen ska vi tillbakaom 3-4veckor för kontroll.

Jag kan lova att det känns tusen gånger värre för mig än vad det låter som.



När vi skulle hämta honom imorse på Ultuna, så gnäggade han när jag kom och han sprang in i transporten! Sen när vi närmade oss stallet och han såg alla sina kompisar, började han hoppa upp i luften i transporten (trailercam) inte farligt, utan typ små glädjeskutt! ^^

Det första han gjorde när han kom ut i hagen var att rulla sig och hälsa på Roxi, han hade verkligen inte tid att äta sitt lunch hö. :P

Han är så söt, min älskling♥

/Vicky

GästbloggarN

TJAAA! Har bloggat här förut sååå ni vet kanske vem jag är. ESSIE CEDERROTH! woohuupwuuuhp
Jag bloggar här imorgon och på måndag! elina ska ju bort .. :((((((((( okejokej.
Hur känner jag elina då? Vi tränar tillsammans för Hans Westergren! Han är gryym :)
Jag har min egna D-ponny som jag än sålänge tävlar upp till LA meeed. Jag har en nolla kvar i LA innan jag kvalar MSV, och jag har hoppat två individuella och en i lag, och då peta jag sista! Annars hade jag vart kvalad :)
Har en egen blogg också ---> HÄR som man får kolla in om man vill, mest om mitt liv och ponnyn. Hoppas ni gillar min uppdatering för den ska vara bättre än ELINAS! Fast jag tävlar imorgon så vi får vel se hehe :)) hare braaa!


me and my poniiii, LA

Sen en fråga till er läsare!
Varför läser ni just Elinas & Vickys blogg?
Skulle va kul och veta!

/Essie

dam-dam-daaaaam

Nu är det så att jag struntar i att göra tidsinställda. Det är nämligen så att min kompis Essie tar min plats i bloggandet imorgon och på måndag. Så får ni massa uppdatering från henne, kan va roligt med variation också va? :D Så förvänta er inget från mig förens på tisdag. Ha det gött alla underbara läsare, va snälla mot Essie nu! :)

/Elinaaa

klass resa

Imorgon åker jag på klass resa till Rögrund med 9A och med bästa 9D, hell yeah! Kommer därför bli dålig uppdatering från mig dom närmaste två dagarna, dvs söndag och måndag. Just nu så sitter jag och förbereder några tidiställda som kommer ploppa upp lite då och då. :)


/Elina

fråga till er

Nu tänkte vi för en gångs skull fråga er en fråga, hoppas ni vill ta er den lilla tiden det tar genom att bara svara. :)

Är du en hopp ryttare, dressyr ryttare, fälttävlans ryttare, eller kanske nåt annat?

Så det är det vi vill ha svar på, så sett igång och svara! :)

Prins Carl Philips Pris 2011

Att få rida i globen är nog allas dröm, eller har jag fel? Tänk vad häftigt att få rida där inne med all publik. Kollade igenom reglerna för Prins Carl Philips Pris. Riktigt riktigt svårt att komma till globen, men jag får vara med i kvalen eftersom att jag har vunnit en msvb och fått ett globen gehäng iår. Dock så tror jag att jag inte kommer kvala dit..

Prins Carl Philips Pris 2011

Första kvalificeringsomgången
Alla kategori C och D ekipage som tävlar i Msv klass eller högre deltar i kvalen från och med 1 jan. t.o.m. 14 augusti 2011.

Tävlingsarrangörer som har för avsikt att arrangera ponnyhoppningar med klasser Kat C 1.10-hoppning och Kat D 1.20-hoppning eller högre ombeds kontakta Stockholms Läns Ridsportförbund [email protected]  i god tid före tävlingen för att få Ericsson Globe-gehäng till bästa C- och D-ponny.

Vinnare av varje Msv eller högre klass på tävlingar över hela landet i kat. C och D kvalificerar sig till en andra kvalificeringsomgång.
Vid sammanslagen klass räknas bäst placerade ekipage i såväl kat. C och D som fullföljt klassen.
Förutom den ordinarie prisutdelningen i klassen, får segrarna i kvalklasserna (kat. C och D), vid en separat prisutdelning, ett specialdesignat Ericsson Globe-gehäng (ett brett sidenband som hängs diagonalt över axeln) vilket innebär att hon/han är kvalificerad till andra kvalificeringsomgången.

Andra kvalificeringsomgången (Semifinalen)
De kvalificerade C- och D ekipagen från 1:a kvalificeringsomgången går vidare till 2:a kvalificeringsomgången. Denna rids på fyra tävlingsplatser i separata klasser eller avdelningar med egna prisutdelningar.
Hinderhöjden är Msv B + 5 cm.

Semifinaler 2011
Ej klart

Preliminär ställning efter semifinaler
Publiceras här

Finalen
De fyra bästa C-ekipagen och de fyra bästa D-ekipagen från andra kvalificeringsomgången går vidare till finaltävlingarna i Ericsson Globe. Ryttare äger endast rätt att delta med en ponny i finalen.
Hinderhöjden i finalen är Msv B.

Poängberäkning i 2:a kvalificeringsomgången
Kvalificerade ekipage får endast räkna poäng från två kval. 20 ekipage får poäng, oavsett antalet startande, enligt nedanstående tabell. 
1:a 22 poäng
2:a 18 "
3:a 16 "
4:a 14 "
5:a 12 "
6:a 10 "
7:a  8 "
8:a  6 "
9:a  4 "
10:e till 20 ekipage får 2 poäng.

Skulle några ekipage hamna på samma poäng gäller de två främsta placeringarna i förhållande till antalet starter bland de kvalande, se nedan.
Skulle något av de, till Ericsson Globe, kvalificerade ekipagen utebli är de ekipage med närmast högsta antal poäng reserver.

Uträkningsexempel
Om två ryttare hamnar på samma poäng och måste skiljas åt går det till enl. följande.

Summan av de två högsta kvoterna gäller för att skilja ekipagen åt, högst summa går vidare.
Man tar antal startande genom placering för att få fram kvoterna för respektive placering. Kvoterna avrundas till hundradelar vid behov.

ex. ekipage 1
1:a placering i klass med 41startande ger kvot 41 (41/1=41)
5:e placering i klass med 28 startande ger kvot 5,6 (28/5=5,6)
De sammanlagt två bästa kvoterna (41+5,6) ger totalt 46,6

ex. ekipage 2
19:e placering i klass med 41startande ger kvot 2,16 (41/19=2,1578947)
5:e placeing i klass med 48 startande ger kvot 9,6 (48/5=9,6)
1:a placering i klass med 23 startande ger kvot 23 (23/1=23)
Sammanlagd två bästa kvoterna (9,6+23) ger totalt 32,6

I detta exempel går Ekipage 1 vidare på högsta sammanlagda kvot, 46.6.


/Elina

brun fårskinns padd

En brun fårskinns padd skulle inte sitta helt fel just nu. Så mycket snyggare skulle det vara att ha en brun än en vanlig vit eller hur man nu ska säga färgen. Speciellt också när han har brun utrustning. Men jag fyller ju snart år så den kan jag lägga in på min "önske lista" :D



/Elina

nytt

Idag fick jag min fina avslutningsklänning som jag beställde för några dagar sedan! :)



Sen var jag inne i stan och köpte den här tröjan:


Hörs imorgon!

/Vicky

blingbling från hööks

Jag är helt kär i det här tränset även fast det är ifrån hööks. Tycker han är super fin i blinget på nosgrimman samt pannbandet. Dock använder jag det inte på tävling men hemma funkar det kanon. Synd bara att det är lite sämre läder på det, lite plastigare och hårdare än vad det är om man köper dyra märkes träns. Men jag gillar det, man kan fynda gosaker på hööks! :)


/Elina

bloggtorka som in i bängen, går i duschen en sväng och ska förska klura ut något riktigt finurligt att skriva om.


Du gör mina dagar älskade hjärtat

/Elina


fredag

Jag har inte bloggat på evigheter igen men allt är bara så jobbigt, men imorgon lättar det något enormt, Jag LOVAR då att berätta vad som hänt. Tack för erat tålamod och väntat på att jag skulle komma tillbaka! Mitt internet är dock inte det bästa än men snart ska det vara bra igen! Då blir det en hel del bloggade från mig! :D

Under tiden jag inte bloggat har jag faktisk hunnit med massa saker som jag vanligtvis inte brukar hinna, t.ex. vara med kompisar och plugga, jag har fått VG/MVG på varje prov, stolt! :)



/Vicky

bilder från ridpasset

Somsagt så var det ingen som blev speciellt bra, men här är dom som blev någorlunda.


Ni ser även att de flesta bilder är fotade i fel ögon blick. ://
/Elina

hjälm=lagad

Varit i stallet nu på morgonen och red Solle. Gick jätte bra faktiskt, han har verkligen blivit annorlunda att rida! Eftersom att jag slutar runt 6 idag i skolan så börjar jag inte förens 11.00 så då red jag på morgonen istället. Mamma tog även en del foton när jag red, dock var det inte många som blev bra, kanske 3? Dom kommer iallafall upp ikväll när jag kommer hem. :)

innan jag red så passade jag även på att laga skärmen på min hjälm med dubbel häftande tejp, perfekt! Super skönt var det att rida med en skärm som sitter fast efter att ha haft en skärm som åker upp och ner hela tiden :)
Före



Efter



/Elina

Bästa årstiden med häst

Vintern- För kall, bokstavligen! Det är inte ens kul att ha häst på vintern, allt man gör vill man få överstökat så man inte ska börja frysa. Vist det kan vara mysigt att galoppera i snön och tolka, samt får hästarna arbeta väldigt bra. Så det har sina för och nack delar. Men tyvärr så övervinner dom dåliga dom bra..

Våren- Den bästa årstiden, snön smälter, löven kommer, gräset grönskar, fåglar flyger, blommor kommer. Finns det når härligare? Varmt i luften och underbart, perfekt temperatur att rida i också. Dock så kan vädret vara lite upp och ner. Men dom bra sakerna över vinner dom dåliga.

Sommaren- För varmt så man inte orkar ta sig ur sol stolen, för varmt för att rida, för varmt för att göra något i huvud taget. På morgonen är det jätte skönt, på dagen för varmt, på kvällen skönt i luften fast mygg så in i bomben. Bättre årstid än vintern, sämre än våren och hösten.

Höst- Skönt väder, inte för varmt, inte för kallt utan lagom. Mysigt när löven börjar ligga på stigarna och när man galopperar så flyger det löv. Dock är det samma sak här, vädret kan gå från sol och skönt, till regn och äckligt. Dock så tycker jag att våren är bättre då det går från "kall-het" till " varm-het" och inte " varm-het" till "kall-het"


Jag tycker att våren är den bästa årstiden. Vilken tycker ni? :)

/Elina


regn

Påväg upp för och ta in hästarna från sommar hagen i ett mysigt regn väder. Hörs!
/Elina

jag bloggar lite igen! ;)

Nu har jag inte bloggat på en evighet känns det som, men kanske det bara är några dagar? Under den här tiden har jag haft tid att bara vara med hästarna och pluggat massor, det är den här veckan som är jobbigasst på hela terminen.. Jag ska berätta lite mer tråkiga nyheter ikväll och kanske bra nyheter, vi får se!

Hörs ikväll! :)



/Vicky

Min framridning/Framhoppning

Tänkte berätta för er hur min framridning/framhoppning på tävling ser ut.

Jag börjar nästan alltid med att skritta runt på tävlings platsen. Efter ett tag så brukar jag börja jobba dem samt trava runt lite, om underlaget tillåter. När jag får komma in på framridningen så brukar jag börja trava på en gång, då ställer jag dem både höger och vänster så att dem blir mjuka. När jag känner mig klar där så går jag över i galopp, oftast fortare med Frans än med Solle. Det beror på att Frans är mycket lättare att jobba i den gångarten + att han har egen motor då. Jag brukar även med Frans öka minska, halt, skritt, galopp. osv så han är vaken, det gäller att hålla honom vid liv hela tiden så han inte somnar. Solle Får mycket lydnads övningar.

På framhoppningen så börjar jag galoppera på en gång, efter några varv så kommer jag på krysset 3-4 ggr i en åtta. Dvs att jag byter varv efter varje hopp. Beronde på vilken klass jag ska hoppa så ber jag någon att sänka räcket, jag hoppar det 1-2 ggr när det är sänkt sen 2 ggr på normal höjd. Pustar några varv och sedan samma sak gällande oxern.
När jag landar med Frans så ökar jag så han ska svara frammåt och med Solle tar jag tillbaka för att han inte ska dra.

När jag känner mig klar brukar jag trava några varav beroende på hur mycket tid jag har. Innan jag går in på banan sen så brukar jag ta ett språng på räcket och sen direkt in på banan.



/Elina

hv polo

Kollade runt en del på HV polos läder saker och fastnade faktiskt för deras design. Tuff, annorlunda och ja. Skulle inte sitta fel att ha detta. Dock så har jag ju redan allt som jag behöver, och ser ingen mening med att köpa lite HV polo saker bara föt att.

/Elina

fotade du på jump club?

Någon av er läsare som var på jump club och fotade? Den här tjejen anropar efter snygga bilder på henne och hennes ponny. Fast har ni på mig också så får ni säga till. :D

OBS
Det kommer inlägg snart!

random bild

/Elina

vad vill ni läsa om?

Vad vill ni läsa om idag? Kom med massa förslag! :D

/Elina

vilken färg?



Vilken färg på ridutrustningen för oss är snyggast? jag måste nog säga svart. Det är matchar till allt. Blå tycker jag också kan vara fint, men det är så vanligt på ponny ryttare nu förtiden... Rött är lite skrikigt för min smak och brunt är inte min typ färg, samma gäller grått.

Vad tycker ni?
Svart
Blå
Ljusblå
Röd
Brun
Grå

/Elina

finaste hopp bilder

Grattis Ulrika till finaste hopp bilden!

ulrikaasplund.blogg.se


Övriga fina bidrag.

www.tabyponnyn.blogg.se


www.amandaoviktoria.blogg.se


www.remoont.blogg.se



http://familjensr.blogg.se


Daniella


http://JossanAmigo.blogg.se

/PL

mitt liv

jag vet inte men jag har faktiskt slutat gilla eran blogg lite för jag tycker att det har varit otroligt dålig uppdatering. men vad är det, har det hänt något eller så eftersom det är så himla dålig uppdatering?

så snälla uppdatera lite oftare annars tappar ni en läsare, sorry :(

Svar: Jag förstår att det kan börja vara tråkigt att gå in på en blogg som nästan aldrig uppdaterar just nu, det tycker jag också. Men just nu händer det alldeles för mycket i mitt liv och jag bara orkar inte mer, är trött på att låtsas vara glad när jag inte är det.

Förra helgen så tog även Åskan mitt internet, så nu lever hela min familj på ett mobilt internet, vilket är väldigt svårt.

Jag hoppas vi inte förlorar allt för många läsara pga min dåliga uppdatering, snart är jag på topp igen! :D


Mira & Jag <3

/Vicky

Sommar bilder


/Elina

Sommar bilder på G

Dags att röra sig mot stallet. Hästisarna ska få gå ut i sommar hagen och softa idag. Alla får vila och bara ta det lungt. Kameran följer med så ni får några nya sommar bilder senare.
Hejsvejs

/Elina

han kan hoppa, ja

Såg på facebook att Matilda Nerell hade lagt upp 4 bilder på mig och Solle från igår i LA+an alltså 115 cm. Och ja, han kan ju hoppa om man säger så! Dock är inte bildkvaliten den bästa, men ni ser ju.



/Elina

vicky & tesse

Tesse bor hos mig den här helgen, eller från nu i torsdags tills imorgon! Så hon och jag har haft det väldigt roligt. Igår red vi två på Roxan och idag red vi ut. Hon har ridigt kanske 20gånger, så hon är väldigt duktig! :)

Braven var jätte pigg och verkligen jätte fin! Red honom lång och låg under hela ridpasset. Jag red även lätt hela tiden och stod upp i galoppen för att han skulle få upp ryggen!

Jaaah, det har hänt väldigt mycket under helgen, så fort jag får tid ska jag skriva att här.


galopp-halt

Världens bästa ponny har jag♥

/Vicky

Egen åsikt

Fick in en fråga på bloggen som jag tycker är värd att svara på så ni alla kan se!

Hej jag har en fråga! Jag har frågat många tävlingsryttare som ni hur viktigt dem anser att det är med utevistelse. De flesta svarade att de tyckte det var jätte viktigt, vilket jag håller med om. Känner till hästar som bara går ute 4 h och bara rida i ridhus. Hur tycker ni om utevistelse och ridning utanför fyra hörn fastän man är seriös?
Tacksam för svar, btw ni har underbart snygga ponnyer! Och en väldigt läsvärd blogg ;)

Jag tycker att det är jätte viktigt för hästar att få komma ut flera timmar om dagen i stora härliga hagar, hellst med kompisar. eftersom att hästen är ett djur så tycker inte jag att man ska hålla på att stänga in dem i små rutot ensamma utan kompisar. Om hästen inte har några hag kompisar att ta ut rangen med så blir det ofta att hästen tar ut det på andra hästar, tex när man rider eller står i gången och pysslar, vilket inte är så bra. Jag tycker det är viktigt att låta dem få vara hästar.

Jag försöker så lite som möjligt rida på volt med mina hästar då det sliter väldigt mycket på knäna. Jag rider hellst av allt ut, men det är inte fleng ridning jag menar när jag rider ut. Utan när jag rider ut så jobbar jag mina hästar på vägen, flyttar fram och tillbaka och tränar, då rider man endå inte på volt och endå ute i det fria samtidigt som man jobbar. Kan inte riktigt förstå mig på folk som rider på ridbanor dag in och dag ut. Fasst det är klart att jag också rider på banan nån gång i veckan, och sen rider jag självklart ut i skogen utan krav också.

Håller ni med mig eller har ni andra åsikter? :)

/ Elina

Resultat

Somsagt så har resultatet idag inte varit något vidare.

LA A:0A:0
Frans
Var grymt seg, på framridningen, taggade upp honom och ökade och minskade massor. Framhoppningen var han super fin på och lyssnade jätte bra. Väl inne på banan så fick vi inget flyt, vi kom fel på flera hinder. Men vi nollade, väl i omhoppningen fick vi upp tempot lite och flytet vart mycket bättre. Tyvärr så petade vi ett hinder, menmen.
0+4 fel
Tolle
Han var ganska seg, och loj mot hindrerna. Framhoppningen var han jätte fin på men inne på banan så var det inget flyt. vi kom fel på några hinder, men nollade i grunden. I omhoppningen så petade han 2 hinder. Kändes lite som att bensinen tog slut.
0+8fel

Solle
Superfin på framhoppningen och alltihopa. Väl inne på banan så fick vi inget flyt alls, kom fel och han var stark och nej, usch. Kändes inte bra. Vi nollade i grunden och petade sista i omhoppningen. Surt eftersom att jag skulle vunnit med 3 sekunder om jag nollat (tror jag). Men eftersom att det inte var så många nollor så kom vi 8a på det. 
0+4 fel

Inget flyt med någon av hästarna i LAn.

LA+5 A:0
Frans
Han kändes så himla fin. både på framhoppningen och väl inne på banan. Vi fick ett flyt och det kändes jätte bra, 7an var ett plank som vi kom i botten på så det petade vi, tyvärr. Sen hoppade han 8an och 9a,b klockrent. 10an var ett räcke snett efter kombenationen. Jag vet inte riktigt, han låg rätt men sen så tar han något litet extra skutt mitt där så han hoppar typ igenom hindret.
8fel

Tolle
Bensinen var slut redan från början, det kändes inte bra. Han var seg och loj och sög inte tag i hindrerna. Han petade 1an, styrde undan honom på 4an som var en oxer, han låg fel och svarade inte frammåt. Så tyckte det var lite onödigt att hoppa i det läget. Sen så petade han 7an, 9a och 10an.
20 fel tror jag

Solle
Han var perfekt. Lyssnade på mig och väntade på mina signaler och hängde sig inte i bettet. Inne på banan så var han med mig och inte i en egen värld. mellan 1an och 2an tog han min förhållning lite för bra och nästan stannade upp där så fick smacka på honom lite. Han lyssnade super och drog inte iväg, han hoppade jätte bra över hindrerna också. Efter kombenationen så drog han på lite, men han lyssnade direkt när jag tog i honom utan att dra ennu mer. Vi nollade och vann. super ponny!
0fel


Film kommer imorgon!

/Elina

sorry

Nu är jag hemma efter en lång och rolig tävlings dag. Tyvärr så blev uppdateringen här på bloggen super dålig under dagen, förlåt för det. Tävlings resultatet var väl inte sådär jätte bra... Men jag ska äta nu, muums. Sen uppdaterar jag mer om dagen. Så nu får ni hålla ut en liten stund! :)
/Elina

min fjolla till mamma

Och det här är min mamma som kommenterar på bloggen. Har ni lust att hjälpa mig att banka in i hennes skalle att knoppar är snyggt? Så kom igen nu, visa vad ni går för! :D


/Elina

startlista inför imorgon

Som ni ser så är Solle struken. Mitt fel, as usual. Dock så var det inte meningen utan jag råkade bara avanmäla honom, så han kommer till start!
LA
Med Frans så startar jag som nummer 18 av 27 anmälda.


Av 37 starter så startar jag med Solle som nr 13 och Tolle som nr 19. Fråga mig inte hur dom har tänkt jag ska hinna..



LA+5
Med Frans så startar jag som nummer 13 av 19 anmälda.


Med Tolle så startar jag som nummer 5 och med Solle som nummer 15 av 21 starter.



Jag antar att jag har kvar samma start nummer med Solle, men förhoppnings vis så kanske dom kan flytta om lite så jag får lite mer hästar mellan! :)

Förra året på jump club.


/Elina

Brave Heart 8år!

Idag fyller min bebis hela 8år! Nu tycker jag ni ska kommentera ett grattis åt honom! :)♥



Älskar dig mest.

/Vicky

mot stallet

Dags att åka till stallet i detta super vädret. Alla 3 hästarna ska ridas igenom, och borstas. Eftersom jag hoppar de sista klasserna imorgon så blir det nog inte en sån jätte tidig morgon. Så allt packas och fixas imorgon, och alla ska knoppas då också! :)

Hörs senare

/Elina


Motions pass

Har precis varit ute på en lång och skön spring tur i skogen. Det är så könt att springa när man inte blir trött och bara kan springa hur långt som hellst, älskar den känslan! :) Var iallafall ute i ca 40-50 min skulle jag tro.

Eftersom att ridning kräver så mycket styrka och ork så tycker jag att det är perfekt att träna utanför stallet också för att hålla igång. Så springning är min grej. Brukar ni också Motionera utanför stallet? Isåfall hur? Skulle vara roligt att se vad ni gör om ni gör någonting. :)


//Elina

bilder från gotland av Mikaela

Några bilder från Gotland som Mikaela mailat till mig. Tack.


/Elina

Röd, vit, blå outfit


min förklaring till varför jag inte bloggat.

Hej och hå, förlåt för dunder dålig uppdatering igår. Mamma hämtade mig direkt efter skolan så åkte vi till stallet. Det var några som skulle komma och prova Tolle.
 Jag började med att rida och han var super fin från början. Jag hoppade även några språng för att visa honom, förstasprånget låg kanske på 70 cm och jag har ingen aning vad jag gör så han hoppar typ i hindert. PINSAMT. Men sen gick det super bra och vi hoppade kanske runt 110. Sen red Linnea honom, det såg verkligen toppen bra ut! Hon hoppade nåt språng med honom, sen började han få till riktigt stora språng och hoppade långt ifrån där hon trodde att han skulle ta ett till, så hon flög faktiskt av en gång när han hoppade 3 meter innan. Ungefär som den avramlingen som jag gjorde första tävlingen på honom när man tror han ska ta ett till språng så hoppar han av, inte så lätt. Men sen gick det super bra för henne efter det. Dom verkar faktiskt intresserade så det är ju iallafall bra! :)
Såhär såg min avramling ut i vintras första tävlingen, och förklass till elít omgång 1


Efter det så red jag ut en sväng på Solero, vet ni en sak som jag tror jag inte har berättat, jag har börjat rida honom på vanligt enkelt tre delat och det går toppen bra! :D

Sen red jag till sommar hagen med Frans, i början hade han ingen lust alls, såfort jag kortade tyglarna lite så stannade han skänklade jag på honom så reste han sig. Dock inte högt, men han står och studsar. Efter ett tag så tröttnade jag och blev riktigt sur på honom. När jag började rida så hade han ingen lust till någonting, utan ville bara springa. Så jag struntade i arbete och lät honom gallopera av sig, och fan va roligt han tyckte att det var!!

Sen så fick jag bråttom hem, jag skulle på bio med min kompis Karin och se pirates of the caribbean. Den var super bra! Dock så hade jag inga planer på att jag skulle komma hem 1 på natten så jag struntade i att blogga och bloggar nu istället. Så nu vet ni varför! :)

/Elina

äntligen?

Idag longerade jag Braven och konditionsträna med Roxi. Båda var jätte duktiga!

Nu när jag äntligen fått datan skriver jag lite snabbt. Jag blir så arg att jag knappt kan ladda upp bilder, det tar säkert 10minuter per bild. Ska försöka ladda upp några nu!



Det var allt för mig, hörs imorgon!

/Vicky

mitt internet är dött fortfarande

Mit internet fungerar fortfarande inte som det ska, men ni får nog nöja er med Elinas uppdatering ett tag framöver och dålig från mig! Nån mer än jag som inte gillar Åska!? :@

/Vicky
 

lös eller fast läderbit?



Visst är det 1000x snyggare att ha en lös läder bit som håller fast nosremen istället för en läderbit som sitter fast i nosgrimman? Ytterligare en sak som gör att det är bättre är om man bestämmer sig för att rida utan nosrem någon dag, då tar man bara bort läder biten också medans på en nosgrimma där läderbiten sitter fast så kommer det inte se så fint ut med en lite läderbit som hänger ner. Ett skäl till är att om läderbiten som sitter fast lostnar i ena änden(som det gjorde på Solles träns i vintras) så är tränset trasigt, fast det går alltid att lämna in det hos skomakaren, men läder biten går lätt att köpa ny också! :)
/Elina

Solle byter bana till dressyren!

Idag har jag varit riktigt riktigt modig. Jag har väldigt länge funderat på hur Solle skulle se ut i knoppar. Eftersom att han har en så tjock man så har jag inte riktigt kommit på något bra sätt att knoppa honom på eftersom jag inte är så sugen att ha knoppar stora som tennis bollar. Jag har försökt allt med att få flätorna hårda och inte så stora, hårspray, vatten, tagit i så mina händer krampar, men det funkade inte så bra...

När vi var på Gotland så fick jag höra att Josefin Emteryd (Gamla ägaren) alltid hade knoppar på honom, alltså att hon har tunnar ur den väldigt mycket. Så idag körde jag på en chansning om att det kanske skulle se bra ut eller förfärligt. Jag tunnade ut hans man rejält och jag fick någorlunda bra knoppar faktiskt, dock så kunde jag inte få till mindre än 11 st eftersom manen endå var för tjock. Men såg en helhets bild på hur han skulle se ut i knoppar och tycker faktiskt att han var jätte fin i det. Så manen ska jag tunna ut ytterligare lite till så han får perfekta knoppar. (Säger en hoppryttare) Tyvärr så hade jag ingen kamera med mig till stallet då jag inte hade planerat detta. Men ska ha knoppar i helgen på Jump club så då får ni se hur det ser ut! :)

Plocka fram fantasin och fantisera honom med knoppar. Mycket proffsigare och välvårdat, eller hur? :D


/Elina

INTERNET=DÖTT

ÅSKAN HAR DÖDAT MITT INTERNET!

Använder mig av mobilt internet så länge.. Men det är ganska svårt för mig att uppdatera eftersom alla i min familj vill ha datorn, nu var det äntligen  min tur! :D

Träningen blev inte av då Lena var "akut sjuk". Jag red runt själv lite i ridhuset, vi var inte speciellt sammarbets villig, men sadeln låg bra (självklart) och den var väldigt bekväm att rida i! :D



Får se om jag får upp några bilder från igår!

/Vicky

har kingsland misslyckats?

Nog för att Kingsland har snygga saker, men tycker faktiskt att dom misslyckats med deras vår kollektion iår. Gillar inte att det är så mycket hjärtan och rosa och gud vet allt vad det är. Tycker det förstör det "tuffa" i deras kläder. Fast det finns såklart kläder som dom lyckats med också. Vi i Vallentuna laget har dom rosa T-shirtarna, vilket jag iof tycker är coolt eftersom att inga har rosa ( vad jag vet iallafall)  Så står det hoppning elit på ryggen. Men det är inget som jag skulle köpa för att ha privat.. Vad tycker ni, har dom misslyckats?


Vi har dom rosa.

/Elina

Lena träning på G

Snart ska jag och pappa dra till stallet, jag ska träna för Lena med Braven! Pappa har även hämtat sadeln nu, den som Linn hade på honom, så får vi se om det går! ;)

Vi hörs om ett tag! :)


Bjuder på en bild på mig själv idag.

/Vicky

små bilder





Försökte zoma in lite, med bilderna blev jätte så, men det får ni ta, för nu måste jag springa till bussen.

Bilderna är tagna av: Jessica

/Vicky


min måndag

Pappa tog faktiskt ganska mycket bilder idag, först när jag var ute och beta Braven, sen när jag och Elina red tsm på roxan, och sen när jag och Roxan plaskade lite i vattnet idag! Ni får se bilder imorgon, för nu hade jag tänkt sova lite! :)


Kallt var det faktikst inte och Roxan kastade sig i! Hihi lilla gumman :)

/Vicky

Cappi

Här kommer lite bilder på när jag red Joannas ponny Cappi (En tjej i stallet). Hon ligger hemma med lugninflamation, så jag fick rida honom för några dagar sedan! :)



/Vicky

ingen norrköping

Hmm, tror tyvärr inte att det blir Norrköping iår. Mamma verkar inte vara så sugen + att det kom väldigt snabbt. Skulle jag tävla där så skulle vi åka redan på onsdag, så det känns lite för stressigt. Tyvärr. Men nu taggar jag istället till Jump Club, jag och Solle tränar ännu mer så satsar vi på Norrköping internationell horse show 2012 :D

 
/Elina

dålig uppdatering

Vi vet att det är låg uppdatering just nu, men vi gör så gott vi kan... Det är svårt att driva blogg, gå i skolan och rida flera hästar om dagen. Men vi ska försöka bättra oss.
/PL

Norrköping vs jump club

Åh vad jobbigt allt blev nudå. Jag vill åka till norrköping horse show och tävla, men den går i helgen. Sen var Jump club i helgen också, och jag behöver verkligen komma ut med alla innan skogslotten.. Om jag skulle åka till Norrköping så blir det bara Solle. Nej nu får det bli som jag har sagt, jump club iår, sen får det bli Norrköping nästa år! ;) Fast det skulle iof vara 1000x roligare att tävla där än på jump club... Nej måste prata med mamma. Vad tycker ni, Norrköping VS Jump club??


/Elina

UPD Haha jag är störd, jag ska anmäla mig till Norrköping ikväll. woopwoop :D

mötet

En rolig sak hände idag iaf! Brave Heart & Brave Heart fick träffa varandra! :D


Dom gillade verkligen varandra, Braven var speciellt intresserad av Braven (det lät väldigt konstigt) haha xD


Roxan blev väldigt svartsjuk!

/Vicky

barnsligt

En sak som kan störa mig är när folk sätter sig över andra. Man kan speciellt märka det på ridskolor. Dom äldre och dom som ridigt längre sätter sig över dom yngre och dom som kanske ridigt kortare. Tror att dom är störst, bäst och vackrast. Speciellt irriterande är när dom tror att dom är så mycket bättre än vad dom egentligen är. Tycker det är väldigt fel, alla har ju varit nybörjare någon gång. Sen om man ska gå vidare så gillar jag heller inte privat ryttare som ser ner på folk som rider på ridskola. Jag menar, alla har inte samma möjligheter, vissa kanske inte har råd eller vill ha en egen häst. Visst man lär sig allt mkt fortare om man har egen häst, men faktiskt så finn det folk på ridskolan som rider bättre än ryttare med egen häst.

Ja, det var det jag ville säga. Håller ni med?
/Elina

tävlingen på Sundby

Tävlingen idag var kaos med båda. Kändes som jag nästan var förstörd efter dagen, men alla peppade upp mig igen, tack. Som Elina sa till mig, utan motgång kommer inte framgång. :)



/Vicky

svensk flagga i pannan?

Har ni sett John whitaker luvan med sverige flaggan? Riktigt cool tycker jag, speciellt om man har ett gul/blått schabrak till! :D Kanske lite överdrivet att komma med en sån på små tävlingar, men på internationella så är det tufft att ha en stor svensk flagga i hästens panna. Eller vad tycker ni? :) 

Vad tycker ni?
/Elina

Så gulligt

Måste bara säga att vissa är så gulliga. Det här har Leonora skrivet på sin blogg. Jag blir så glad!! Tack.

Hehe, personlig HISS!

Måste hissa en grym ryttare som jag verkligen ser upp till!
Hennes familj har 5 ponnys och hon tävlar 3 av dom.
1 C ponny & 2 D - ponnys och måste säga ett hennes ena D-ponny är helt sjuk (duktig) på att hoppa, har aldrig sett någon som hoppar så bra!
Han överhoppar sig inte. Han är bara helt awsome!
Valack född 1998 :)
Men Jag menar kolla bara på ponnyn?


Hindret ligger på 120!

-//-

woooooooooow

Shit asså ..

Aww

GRYMMA

Men allvarligt Hiss till Elina och hennes grymma ponny Solero!
Tips är att läsa deras (hon & hennes kompis) blogg ------>
www.ponilovers.blogg.se

Elina:
Säg till om jag ska ta bort inlägget/bilderna!

/Leonora


/Elina

skvaller bloggar?

Godmorgon på er! Har pericis ätit lite frukost och ska nu åka till stallet. Både Solle och Frans ska jobbas igenom och Tolle får nog gå i skogen lite.

Tänkte fråga er, vet ni om det fortfarande finns någon skvaller blogg som håller igång? Tycker det är lite små roligt att läsa dom faktiskt :P En efter en slutar med sina skvaller bloggar, vilket jag iof kan förstå. Jag skulle inte heller orka sitta och vara anonym och skriva skit om andra... Men jag tycker att det roligt att se vad dom skriver om alla bloggerskor, dock inte taskiga saker, utan mer snälla! :) Så vet ni någon så får ni gärna säga till!

 
Vi lever livet på Gotland!!
/Elina

Majsan på rymmen

Som överskriften. Nu på kvällen så skulle jag och Karin åka till stallet för att ta in våra hästar från sommar hagen. När vi gjort det så skulle vi gå bort till kyrk hagarna som de kallas för att hämta in Majsan och Mint. När man går dit så går man förbi grann stallets hagar också. Vi går och pratar, när vi kommer närmare hagarna så frågar jag Karin, men vart är Majsan? Vi stog där och kollade runt i hela hagen, och där stog bara Mint. Inte ett hål i staketet ingenting syntes. Men grimman var kvar så tanken om att någon skulle snott henne var det inte så mycket om. Så vi börjar snurra runt för att se om hon står på någon åker eller nåt. Då får jag syn på henne i grannstallets hagar som man går förbi, hon står där vid grinden och käkar gammalt hö. Hahah. När jag är påväg dit för att hämta  henne så kommer det några från grann stallet och sa att dom letade efter mig. Det hade tydligen kommit förbi nån barn familj som sagt till henne att dom hittade en lös häst på vägen och att dom satte in den i en hage, så det var ju bra att dom kunde agera lite! :)

/Elina

du och jag, jag och du

I början var du ingenting för mig, jag hatade dig, jag ville inte ha dig. Efter flera månaders slit så kunde jag gallopera 1 varv på banan utan att du drog och jag var hur lycklig som hellst. Jag tränade flera gånger i veckan för tränare för att jag skulle hitta dina knappar. Jag ville inte ha dig först, du betydde ingenting för mig. Första tävlingarna var en katastrof, vi stoppade nästan ut oss i LC/LB. Sommaren kom och jag började lära mig att rida dig. Vi debuterade LA i början av maj 2010 och debuterade MSVB i slutet av juli med 2 pet.Tävlings året var verkligen upp och ner, vi kunde vinna ena helgen och stoppa ut oss andra. Vintern kom, du sträckte dig i hagen, du blev frisk, han rida dig nån vecka, sen kom den dagen då du stog i boxen och distrik veterinären trodde du brytit benet. Från den stunden fattade jag hur mycket du verkligen betyder för mig, när du stog där i ambulansen med en matta under magen, När jag sedan lämnade dig på ultuna för några dagar frammåt, när vi hämtade dig igen. Allt det har bara gjort oss starkare, vi har hittat varandra, 5 tävlingar iår och placerad i alla. Vann årets första msvb och 2a i andra. Du är det bästa som hänt mig, varje dag tänker jag tillbaka på dagen då du lika gärna kunde ha lämnat mig föralltid. Du har tagit mig från botten till toppen. Utan motgångar kommer inte framgångar!

Det är du & jag, jag & du. Jag älskar dig vännen♥

/Elina


roxan

Här kommer bilderna från när jag red Roxi idag, hon var helt underbar! :D


Synd att hon inte ställde sig bra med bakbenen också, hon är fin iaf :)


/Vicky

biiiiiilder

Bilder från ridpasset idag på Braven, han var lite spänd och stel, men han blev fin i slutet.

Tävling imorgon! :)


Ser ni hans pannband också, han är så fin i det! ^^

/Vicky

John Whitaker

Har ni sett dom nya schabraken från John Whitakar-2011? Tycker att dom är fina och stilrena. Dock så tycker jag att det är synd att loggan sitter så högt upp, eftersom att när man har sadel så kommer den inte synas.. Vad tycker ni?

/Elina

elit omgång 3

Bättre sent än aldrig! Nu kommer filmen från sista elit omgången från Gotland upp! Petade näst sista hindret för jag tog ut svängen alldeles för mycket... Så 4 fel.


/ Elina

Jump club-anmäld

Har precis anmält mig preliminärt till Jumpclub den 21 med alla 3. LA och LA+5. Har inte pratat med mamma än, men förhoppnings vis så funkar det. Annars blir det bara att avanmäla. :)

/ Elina

shoppat!

Idag har jag varit och shoppat med min kompis Sara inne i stan! Hittade en hel del kläder, men jag orkar inte ta foton på allt, så jag skriver vad jag köpt:

- Blommig tröja
- Persikofärgade shorts
- Ny bikini
- Leggins
- Armband

Jag skulle egentligen köpa en avslutningsklänning, men jag hittade ingen. Jag hittar aldrig klännnigar, jag passar inte i det heller. Men klänning är ett måste på skolavslutningen! ;)


Tesse, Anna, Sara och jag på förra skolavslutningen!

Jag hoppas ni tycker det är kul att läsa om lite annat än bara hästar! :)

/Vicky

tönkörning

Både igår och idag tömkörde jag båda hästarna. Igår gick det suuuuper bra, båda hästarna var jätte roliga att tömköra. Idag var dom mer eller mindre sammarbetsvilliga, haha. Nä men Braven var duktig men Roxan blev lite jobbig ett tag, hon började stegra mitt i alltihopa (WHAT?) haha men efter det vart hon fin! :)


(på bilden longeras han)

/Vicky

Grattis Maria

Hejsan på er. Har inte kunnat blogga förens nu då jag varit inne i stan med några kompisar efter skolan för att fira Maria. Vi käkade och gick på bio. Kul att vi åkte fast för kontroll på våran ålder, nice att vi alla blir 16 iår och dom var tveksamma på om vi var 15 ens eftersom att det var gräns på bion. Så vi fick stå där och rabbla upp våra person nummer, de var endå tveksamma men vi fick gå in endå. Bion var iallafall bra, vi såg på red riding hood. Alltså så var jag inte i stallet idag, men dom fick ta det lugnt alla gullisarna! :) Bloggar mer snart. / Elina

vinnarna

Vinnarna av -Valfri BILD- blev:


Melinda Fallman - http://tingetorp.blogg.se


Malin Meijer


Liza Kühner - http://ponnytvillingarna.blogg.se

Tänkte göra med något annorlunda, vi gör med bara hopp bilder, så om du har någon fin hoppbild på dig och din häst, skicka in den till [email protected] !

/Ponilovers

"Elinas coola trick"


OBS! Hela inlägget är driv. OBS! Hela inlägget är driv. OBS! Hela inlägget är driv.


Elina undervisar Victoria med hennes nya undervisnings ideer till "Elinas coola trick"


Leker lite cool

Det krävs mkt tänkande och filurande för att komma på riktigt coola trix
Och ytterligare lite

Tillslut så kom jag fram till det magnifika

Var bara tvungen att be för att allt skulle gå vägen innan.


Vi började övningen med "sträcka ut benen"

Sedan vart det lite styrke träning

Men man får absolut INTE glömma att stretcha!

Jag var väldigt nöjd med ridpasset och min under visning utav "Elinas coola trick" För Victoria.

Sen fick Toledo en klapp för hans engagemang till min undervisning. Det känns som Victoria är redo att börja träna på samma sätt på Braven nu! ;D

OBS! Hela inlägget är driv. OBS! Hela inlägget är driv. OBS! Hela inlägget är driv.



stallet

Dom här bilderna tog Elina för några veckor sedan, runt om vid stallet:



Här är några bilder som jag tog med min jätte dåliga digitalkamera:


Där uppe ser ni Roxi & Braven! ^^

Utsikten från stalldörren

stallet från stalldörren

Bravens box, jag stod och mocka där xD
¨
Roxan box, där i hörnan (boxdörren öppen)


/Vicky


Vallentunas hemsida


Framsida

Sen när man trycker på läs mer så står allt dehär;

Elitlaget på Gotland_maj11_3

Ponnyallsvenskan Elit Omgång 3 på Gotland 6-8 maj

2011-05-12 10:31

I helgen var det äntligen dags för omgång 3 för VRK's Elitlag i Ponnyallsvenskan, Hoppning. Laget var på vackra Gotland och fick ett strålande tävlingsväder dagen till ära. Duktiga tjejerna red hem flera prisrosetter individuellt - en förstaplacering för Annie Unghanse och andraplacering för Emma Salin och Elina Mellberg (på bilden ovan med sin fina ponny Solero 33) i varsin LA. Lagledare Lena Salin rapporterar från Gotland och har även sett till att vi får ta del av dessa toppenfina bilder från tävlingarna. Tack Lena och Grattis tjejer!

Läs hela Lenas rapport här:

Ponnylaget hoppning elit_VRK

Från vänster: Paula, Andrea, Annie, Emma och Tellan

 

Helgen var super - tyvärr vann vi inte någon laghoppninng....

 

Alla VRK ryttare åkte med 11.05 färjan i torsdags. Åka färja till tävling är perfekt. Alla samlades i restaurangen och hade hur trevligt som helst med mat, prat och kortspel. Varje hel timme var vi nere och tittade till hästarna. Alla var lugna hela tiden - stod och sov mest.

Väl framme så åkte vi till stallet där vi skulle  bo - ca 15 min från tävlingsplatsen. Vi åkte en sväng och kollade in tävlingplatsen innan vi red hästarna. Kvällen avslutades på en pizzeria i Klintehamn. Vi kom dit 20.50 stängde egentligen kl 9 men höll öppet för VRK.

En lite egen Klintehamnsbo underhöll oss med Kalle Anka prat.

Fredag

Tävlingarna började inte förrän kl 4, det var tur. Elina hade glömt ridbyxor och ridskjortor. Rundturen börjde med ett besök på Darves, Gotland ridsportsaffär i Träkumla, sen Visbyrunda. Alla hästar som skulle gå lag var felfria i sina framhoppningsklasser på fredagen. De andra tittade på banken eller hade något nedslag. Elina och Solero var tvåa i en LA.

Kvällen avslutades lyxigt på fin restaurang i Djupvik- mer än gott var det!!!

Lördag

Annie inleder morgonen med seger! Emma och Comachie Girl var tvåa i en LA. Sen dags för laghoppning LA + 5.

Trots bra ryttare och hästar så vill det sig inte för oss. Annie och Elina ramlade av. Solero hoppade så stort in i kombinationen att han i princip landade i b - kraschade där.

Andrea och Emma fick till två bra rundor med 8 respektive 0 fel - resultat 40 fel..... Djursholm vann!

Elina tog in Solero i Medelsvår efter laget för att få hoppa igenom kombinationen som nu dessutom var en trekombination. Resultat en andraplats. Superbra!

I morgon ska vi vara bättre. Vi såg till att ladda batterirna med middag inne i Visby på vägen dit passade vi på att planka in på Kneippbyn och spana i Villa Villekulla. Kul och busigt!!

Söndag

Emma får en andra plats med Comanchie Girl i morgonens LA igen. Elina och Frans 4 fel.

Laget - idag är det medelsvår.

Stackars Annie ramlade av igen, Andrea gjorde en bra debut som tyvärr slutade i trekombinationen (hinder nr 9).

Elina och Solero var strålande med ett nedslag på näst sista hindret, 4 fel. 

Emma och Zack var också bra med en utbrytning på hinder 8 efter ett gigantiskt språng på hinder 7 (muren) som  gjorde att båda kom i obalans. Summa 5 fel. Summan överskred tyvärr de 40 fel vi hade på lördagen (min egna lilla målsättningen var att vara bättre än lördagens 40 fel). Tror vi kom 7a båda dagarna av 8 lag. Jag är ändå nöjd och stolt över våra tjejer och hästar.

Men svårt att nå ända fram när man måste räkna en utesluten ( ger klassens högsta felpoäng + 20).

Med årets rutin så lovar jag att VRK blir livsfarliga nästa år, Till Strömsholm går Djursholm och Roslagen - jättergattis till er båda och lycka till i finalen.

Hemfärd med 19.20 färjan, urlastning av hästarna preics före midnatt så nu på måndagskvällen är man lite mör.

-Tusen tack för otrolig helg med suveränt väder på Gotland!

Vi som var där var:

  • Lena Salin, lagledare och förälder
  • Emma Salin, ryttare
  • Anna Salin (kom över med färjan på lördagen)
  • Andrea Sjökvist, ryttare
  • Jonna SJökvist förälder
  • Annie Unghanse, ryttare med syster Paula. Deras föräldrar Jon och Johanna samt Tellan som är hästskötare och supporter
  • Elina och Josefin Mellberg, ryttare med föräldrar Cattis och Christer

Hälsningar från Lagledare Lena Salin

Supporters Gotland_VRK

Från vänster: Lena Salin och Jon (Annie och Paulas pappa)

Elitlaget på Gotland_maj11_5

Elina Mellberg och Solero 33 kom tvåa i LA!

Elitlaget på Gotland_maj11_1

Elina Mellberg och Mister du Gassau (kallad "Frans")

Elitlaget på Gotland_maj11_11

Elina Mellberg och Solero 33

Elitlaget på Gotland_maj11_10

Annie Unghanse och Texas

Elitlaget på Gotland_maj11_2

Andrea Sjöqvist och Munsboro Carrie

Elitlaget på Gotland_maj11_4 

Emma Salin och Comanchie Girl har marginalerna på sin sida!

Elitlaget på Gotland_maj11_6 

Annie Unghanse och Texas fick en förstaplacering!

Elitlaget på Gotland_maj11_8 

Annie Unghanse och Texas

Elitlaget på Gotland_maj11_9 

Andrea Sjöqvist och Munsboro Carrie

Elitlaget på Gotland_Emma_ComanchieGirl

Emma Salin och Comanchie Girl, "Grå", kom tvåa i LA!

Elitlaget på Gotland_Emma_LishmarZack

Emma Salin och Lishmar Zack

Ponny hoppning elit på Gotland 2011_VRK

Emma Salin och Lishmar Zack



/ Elina

om skogslottens ryttarförening

Hej, vad tycker du om Skogslotten? är det en bra tävlings plats/anläggning m.m ? :)
Hej! Jag gillar den tävlings platsen, det är väldigt mysigt och bra ordning på framhoppningen samt banan. Jätte fina hinder och bra uppstallning. Roligt med ryttar fester samt den lilla reklamen som var förra året(nog alla år) mellan klasserna med ridskolans shettisar som galloperade runt med tema kläder för ryttar festen. Tex vilda västern. Jag har endast varit där en gång, och det var förra året. Men jag gillade tävlings platsen mkt. Det enda var underlaget som var lite dåligt för det var nylagt och lite sunkigt, men ska tydligen vara nytt iår. Jag har även hört att det har regnat flera år i rad den tradionella helgen som tävlingen brukar ligga på och det gjorde det sist också, dom är jätte duktiga på att få bort vatten från banan! Men nu har dom endrat helg, så förhoppnings vis så regnar det inte iår! :)



/Elina

 


finaste fjordingen?

Nu tycker jag ni ska gå in HÄR och rösta på Roxi som den finaste fjordingen! Då skulle jag bli riktigt glad! :D ♥


Så här ser bilden ut, som jag tycker ni ska rösta på! ;)

/Vicky

svar från frågestunden del 2

Tjock text = Frågor
Smal text = Svar




hej!
varför rider du i hoppsadel på braven nu? är det för att han fick ont i ryggen, och att dressyrsadeln inte passade helt?

tack för en riktigt bra hästblogg!:)

Svar: Vi tror att han fick lite ont av sadeln då den är väldigt lång och Braven har en kort rygg, men det kunde lika gärna varit en sträckning. Men för säkerhetens skull har jag hoppsadeln så länge. Innan jag sätter på den dressyr sadeln igen, ska han ha bra mycket mer muskler på ryggen.

Vill först säga att du rider grymt bra och har två jätte fina hästar! <33
Tänkte bara fråga.
hur  länge har du haft Roxi?
Hur gammal är du?
roxi och braven? :D
Du och dina hästar är så otroligt fina tillsammans och du rider så piiiiip bra :D

Svar: Åh tack så jätte mycket! :D Jag har haft Roxi i snart 4år! Jag är 14år, snart 15år. :) Roxi är snart 12år och Braven fyller 8år den 20maj!  :D Tack igen! :)



hur får du in allt ditt hår i ett hårnät?
tänkte det är så tjockt, gör du en fläta eller något?
super bra blogg!
kraM :)

Svar: Tack! Att få in allt mitt hår i ett hårnät är verkligen inte lätt! Jag har gjort sönder två stycken... Först brukar jag göra en ganska låg tofs, knäpper fast "knäppet" sen försöker jag tycka in allt hår i nätet, vilket inte alltid lyckas, haha!  

vadhände med div.1?! skulle inte du rida i helgen? och varför tävlar du för täby när du bor på ekerö??? :S bra blogg :D

Svar: Roxi fick lite feber, därför ville jag inte chansa, hon hade inte heller varit helt normal när jag red henne. Jag tävlade förut för Kärsgatan, men jag blev erbjuden att rida i Täbys div 1 lag, vem skulle tackat nej?

Vad har du för hästtransport??
Hur ser stallet där dina hästar står?

Svar: En Thule Grand Prix, det påminner mig om att jag hade en tävling för man fick gissa vad det var för fel på transporten och sen skulle man få en länkning, dom hade felstavat Braven namn, det stod Bravo Heart på transporten, gissa om jag fick ett gott skratt xD, Den som gissa först var http://ponnyprinzarna.blogg.se/

har ni något ridhus vid stallet där du har dina hästar?
eller hur gör ni på vintern? :))

Svar: Vi har inget ridhus där jag och Elina står, utan vi måste åka transport i 8minuter till närmsta ridhus. :)

Vad skulle du göra om någon kom och bjöd pengar för roxi ( ett bra pris , inget skambud) skulle du då låta henne gå vidare då? Hoppas inte det för jag har aldrig sett en snyggare fjordis !

Svar: Jag inte redo för att sälja henne än, det finns mycket kvar jag vill göra med henne. Så jag skulle sagt tackat nej. :)

Hur kom de sig att du köpte Braven?
Hur ser ditt stall ut? bilder.
Hur mycket gör/hjälper dina föräldrar till? Hur ofta är dom med?
kan inte du lägga ut en videoblogg/bilder på ditt rum? :D

Svar: Jag vet inte riktigt, jag tyckte han var så underbart fin! Jag bara fastna för honom. :)
Jag kan göra ett till inlägg om hur det ser ut i stallet, med lite bilder jag tog idag! :)
Min pappa hjälper mig oftast varje dag, så att jag ska hinna rida och komma hem och göra läxor, vilket är jätte snällt, men ibland är han borta och då måste jag fixa allt själv! :)
Mitt rum är HEMSKT, jag kan göra det någon dag då jag har städat...

Hejsan!
Vad är den högsta procenten du har fått när du har tävlat dressyr?
Vad är det högsta du har hoppat?

Svar: Det högsta i dressyr är 71% med Roxi.
Det högsta jag hoppat är 125cm. :)

Hej! :) märker du någon tydlig skillnad på roxi när du rider på sommaren/vintern? För jag har nämligen också en fjording, på foder, som blir mycket slöare att rida sommartid. Nu jämför jag ju inte den kallaste vinterkvällen och den hetaste sommardagen, utan på sommaren brukar jag, för hästens skull, mest rida kvällstid för att det är lite svalare. Ändå tycker han det är väldigt jobbigt. Och jag har ridit andra "tyngre" hästar som inte alls reagerar så mycket på värmen, och min häst är inte överviktig och i hyffsat god kondition.

Svar: Jaa jag känner tydlig skillnad på Roxi när jag rider på våren, sommaren, hösten och vintern. Alla hästar har sina årstider då dom går som bäst, Roxan alltid som bäst på hösten! Sommaren tycker hon bara är varm och blir lätt lat. Därför rider jag också oftast på kvällstid, då det är kallare, då blir hon piggare.
Jag tror inte det bara är"tyngre" hästar som blir lite slöa på sommaren, värmen gör dom väldigt lätt trötta. :)

Hej Vicky! Jag har några frågor som du mer än gärna får svara på! :D

1. Kan du skriva "fakta" om alla dina ponnyer du har haft och lägga upp massa bilder som ni har haft tillsammans under åren, från provridningen osv!

2. Hur var Roxi att rida från början när du köpte henne? Jag tycker att du rider henne JÄTTEBRA!! :)

3. Hur är Braven att rida? Jag älskar verkligen honom, han är gudomlig, jag tycker verkligen att haan är såå vacker när du rider honom, hur gammal är han och kan du inte skriva om din "vanligaste" outfit du brukar ha på honom? samma med Roxi? :D

4. Vilken tid på dagen brukar du rida, brukar dina hästar bli slöare när det är varmt?

5. Kan inte du videoblogga någon gång? Det skulle vara jätteroligt! :D

6. Vilka färger tycker du en häst som Mint passar i, fast en ganska mycket mörkare? :)

Kram, och JÄTTEBRA BLOGG VERKLIGEN!! <333

Svar: 1. Det var någon som ville veta om min historia med hästar, då tänkte jag precis göra ungefär det! :)
2. Tack! :'D Hon varfruktansvärt envis när jag fick henne, vilket hon fortfarande är. Men jag var så liten då, hon var väldigt duktig då också.
3. Han är UNDERBAR att rida, känns som man svävar i varje steg.
Han är 8år, den 20maj. :)
Jag har olika outfits varje dag, jag har ingen "jag brukar ha". :)
4. Jag rider lite olika, på vardagar då det är skola rider jag väl runt kl. 17-20, brukar inte heller rida jätte långa pass. På helger rider jag HELT olika.
Roxi blir slöare när det är varmt.
5. Det kan jag göra! :)
6. Svart/marinblå
TACK!

Hur länge ska du ha roxi:) ska du sälja henne sen eller ha kvar henne?

Berätta lite hur det gick till när du köpte braven:) Om det va bestäm och så eller om det blev som en chock?
Kram

Svar: Jag ska ha Roxi så länge jag kan och har tid! :)
Berättar mer om allt med Braven senare! :)

/Vicky


foderstater

Här kommer Roxis och Bravens foderstater!

Roxelina:


Morgon: 1kg
Lunch: 1,5kg
Insläpp: 1,5kg
Kväll: 2kg

Roxi får i kraft (bara på morgonen), tre dl betfor och 5dl havre.

Brave Heart:


Morgon: 1kg
Lunch: 2kg
Insläpp: 2kg
Kväll: 3kg

Brave får i kraft(både morgon och kväll), 5dl lusern (blötlagd)


/Vicky


Sugen på ett par bocaj ridstövlar?

Är du sugen på ett bacoj ridstövlar så säljer Louise ett par. Annonsen hittar du här; http://hastutrustning.hastnet.se/sok/annons.php?aid=308042


Har ni något som ni ska sälja och ha en liten extra annonsering här på våran blogg så är det bara att maila eller kommentera!

svar från frågestunden del 1

Tjock text = Frågor
Smal text = Svar


 

Menar inget illa, men faller inte du framåt i sadeln väldigt lätt? För sånt har jag i alla fall problem med ! Och det finns ju fördomar om fjordingar " att det inte är något att satsa på" märker du sånt på tävlingar? Somsagt menar jag inget illa, du rider jättebra och har en superfin fjording!

Svar: Tack så jätte mycket! :D Många har fördomar mot fjordingar, men dom brukar ändra sig när dom ser Roxi.
I hoppsadlar faller jag lite för långt framåt ibland, jag är inte van att rida med hoppsadlar. Jag försöker tänka på hela tiden att jag ska sträcka på mig. Problem är väl till för att lösas, om allt skulle vara perfekt på en gång, skulle allt vara hur tråkigt som helst! Samma sak med ridningen, hästen och allt! :)

Vad är dina mål med ridningen? :) Hur länge har du haft Roxi? Hur långt har ni kommit vid tävling?

Svar: Mina egna mål är inget jag brukar tänka på, jag brukar alltid tänka på tillsammans med min häst. En tränare sa till mig en gång, om du vill komma någonstans måste du ha en vision, jag tror att du kan bli riktigt bra, sikta på OS. Men målen med min ridning är att rida SM en dag, vilket är mycket möjligt. Jag vill ha mål som jag vet att jag kan klara av. :)

Jag har haft Roxi i snart 4år, tiden går så sjukt snabbt, det känns som jag fick henne igår! Jag och Roxi har tillsammans ridigt upp till Regional nivå, som högst upp till Allsvenskan Div 1.



varför gick dina cavallo sönder? är det några stövlar du kan rekomendera till andra?

Svar: Jag har ingen aning varför dom gick sönder, dom bara gjorde det helt plötsligt när jag var och tävla.

Jag tycker att Cavallo är en super bra dressyrstövel! Men det är väldigt jobbig att mjuka upp dom i början, ett riktigt lidande! Men dom bästa stövlarna är nog ändå Mountain horse, jag är kär i mina! ^^

kan du inte berätta hur det gick åt när du köpte braven & roxi?

Svar: Det finns nog inte så mycket att berätta. Jag hittade båda hästarna på Hästnet. Provred dom flera gånger, jag fastna för dom, Veterinärbesiknigade dom, Braven åkte vi och hämta, Roxi körde dom ner hit till Ekerö. Överlycklig chey!

Hur länge har du haft braven nu och hur länge ska du ha kvar roxi (inget illa ment jag bara undrar)? :D

Ni är underbart fina tillsammans :)

Svar: Tack så mycket! :') Jag har haft Braven i 5månader nu! Kommer att ha kvar Roxi så länge jag kan, så länge tiden räcker till. Jag håller på att glida ifrån henne kunskapsmässigt också, men när jag var mindre sa jag: "Jag kommer inte sälja henne fören jag vinner Fjord-SM", vi får se om det stämmer. :)

Önskeoutfit? :)

Svar: Jag har min "drömoufit" redan, snart kan ni få se den! ;)

för det första vill jag säga att ni har en superbra blogg, tack det det! :))
nu till frågorna:

hinner du med att vara med kompisar på skoldagar?

Svar: Ja det gör jag ibland, är med en kompis just nu ;). Men snart måste jag sparka ut henne, för jag ska cykla till stallet. ;D

tröttnar du aldrig på att åka till stallet varje dag?

Svar: ALDRIG!

tycker du det är okej att låta sin häst vila två dagar i veckan (en 6-åring i full tävlingskondition) eller "måste" den ridas varje dag? (om den vilar tex tisdag & fredag och rids resterande dagar)

Svar: Det är olika från häst till häst, det bror på vad hästen mår bäst av. Jag tycker att att det kan vara skönt för hästen att vila 1 eller 2gånger i veckan även fast den är i full tävlingskondition, för att den ska återhämta sig. Sen tycker jag inte heller att man ska sitta på den varje dag, jag tycker man ska iaf tömköra nån gång i veckan! :)

Bravens & Roxis foderstater? :) de dagar dem vilar, respektive när de rids, och hur ofta får dom vila/vecka? :)

Svar: Jag kan göra deras foderstater i ett senare inlägg! Mina hästar vilar 1 eller 2gånger i veckan.

När skulle du på fältävlandsläger? vilka ska du åka dit med?/är det någon du känner som ska med? vilken ska du ta med,braven/roxie?

Svar: Jag ska på fälttävlansläger 13-15juni, med Braven! :) Jag ska dit med några som jag känner: Joanna, Jossan och Linnea! :)

berätta hela din hästhistoria hur det började och så :D

Svar: HAr inte tid att skriva just nu, men jag skiver i ett senare inlägg! ;)

när ska du och braven ut och tävla igen? & vilka klasser blir det då? :)

Svar: Nästa tävling blir på Sundby ridklubb den 15maj, alltså nu på söndag! :) Det blir en LA:1.

Hur länge har du ridit ?

Svar: Jag har inte ridigt så länge egentligen, 6år kanske? Jag började när jag var 9. :)

Hur mycket kostar det att ha häst för dig i månaden i genomsnitt.
Inget illa menat men tycker sitter inte sadeln lite långt bak eller något för på bilder ser det verkligen ut som det då din skänkel hamnar nästan vid virveln och schabraket med, jätte bra blogg! :)

Svar: Tack! Jag tar inte upp pengar för på bloggen, men det är väldigt dyrt att stå på Ekerö.
Braven har en väldigt, väldigt kort rygg, schabraket har inget med saken att göra, sadeln ligger perfekt och min skänkel är bra. :)



Mer kommer ikväll så ni får hålla ut! ;)

/Vicky


anmäld till skogslotten

Nu har jag precis anmält mig till Skogslottens ryttarförening, till majpokalen som går 3-5 juni med alla tre. Dvs Frallan, Solle och Tolle! :) Såhär har jag anmält mig.

Fredag
Frasse- Jossan går ut en LB och jag en LA.
Solle- Går ut en LA.
Tolle- Går ut LB och LA.

Lördag
Frasse- Går ut LA.
Solle- Går ut LA och MSVB.
Tolle- Går ut LA.

Söndag
Frasse- Går ut LA.
Solle- Går ut MSVB.
Tolle- Går ut LA.

Kommer ihåg att förra året där så debuterade jag LA med Solle! :)
Några bilder från förra året

Ja det var väl det! :)
/ Elina

imorgon kommer svaren

Det är jätte roligt att ni skíckade in rätt många frågor till frågestunden jag hade för några dagar sedan. Tänkte svara på alla frågor imorgon,för då har jag massor av tid! :D

Har du någonting du skulle vilja fråga mig så klicka här för att komma till min frågestund! :)



/Vicky


dålig uppdatering igen

Jag har suttit och pluggat hela tiden sen jag kom hem efter skolan (vid kl 4), jag har ett prov imorgon sen har jag en del inlämningar, läxor, andra prov, redovisningar.... Jag hatar verkligen dom sista veckorna i skolan, då det är så mycket på en gång. Jag har inte äns kunnat varit i stallet idag, Cattis fixade allt åt mina hästar idag, jag hade för mycket att göra.

Jag har inte hunnit blogga fören nu heller, jag tänkte tidigare att jag hoppas att Elina kan underhålla er lite. Men nejdå, haha! Hon har väl lika mycket att göra hon med. :)

Uppdateringen suger för tillfället på bloggen, då båda har väldigt lite tid till att blogga.


Bilderna är tagna för nån månad sedan.

Visst är dom söta? :'D

/Vicky

fel resultat

Var inne och kollade resultatet från Haninge bygden där jag kom delad 3a med Solle i LA och vann MSVB. När jag kollar resultatet så står det att jag kom 3a och hon 4a, alltså att jag red på några hundradelar snabbare än henne. Och jag fick 4ans heders pris. Inte för att det spelar så stor roll men endå :P


/ Elina

Svar på några frågor

Hej!
Jag har några frågor jag hoppas ni vill svara på:)

-Hur gammal är era hästar?

-Vicktoria vart har du köpt din hjälm? Är det en charles Owen(stavning)?

-Elina, vart har du för väst?

-vilken ras är Solero?

kram på er!!:D <3

Kan ju svara på frågorna som är till mig nu på en gång. Frans är född 00 och fyller 11 i maj, Solle är född 98 och fyller 13, vet dock inget datum.

Jag har en racesafe väst som jag är jätte nöjd med. Dock vet jag inte om den inte ska vara godkänd längre från ett visst datum eftersom att det pratas väldigt mycket om det just nu. Men hoppas på att den alltid kommer vara godkänd då den är jätte skön!


Han är en tysk ridponny :)

Varför ska ni sälja Tolle?
Jätte fin blogg!!!! :)
Jag har honom hemma för försäljning! Tack :)

Hej , :)
Vad duktiga ni är!! :D
Har en fråga : jo han studsar ju lite i bland eller vad man nu säger. E det för att han är uppspelt eller? :) Han är ju jättesöt!!
Hej, tack så mycket! :) Ja det är för att han är så pigg och vill iväg :)

har bara en fråga får hästarna vila från hoppning ibland? och du rider dressyr på dom elr har aldrig sätt bilderr när du rider dressyr ;D men älskar hoppning med, men min ridtränare säger att dom ska vila från hopningen och bara hoppa höst 2 grr veckan
Jag hoppar så lite som möjligt med mina hästar. Har jag tävling på helgen så brukar jag bara skutta några språng och känna på hur dom känns. Har jag tävlingar två helger i rad så brukar jag inte hoppa alls där imellan :) Jo det är klart att jag rider markarbete, dressyr kanske inte eftersom att jag inte tycker att det är så roligt. Men markarbete rider jag ofta :)

Hej super blogg :) Oj gick det bra?Ser ut att ha gjort ont? Men han seer het ut , är han det? Ja menar, vilken fart :D Han var jättefin! :) Ha det bra!
Hej, tack :) Jaja det gick bra, fick lite sår och blåmärken bara. Ja han är väldigt pigg :) Tack. Detsamma!

Hur blev det med hjälmen då? hoppade du msvb med en trasig hjälm? :P
Ja, det gjorde jag. Den var inte så trasig utan det var mest skärmen om hängde först, men pappa kunde trycka upp den. Men man ska ju alltid köpa en ny hjälm när man landat på huvudet.

Varför har dem täcke i transporten?
För att det var kallt på morgonen.

Vad är ett meeting för nåt?
Det är en tävling som varar under flera dagar.

/ Elina

hur det gick för laget

Det var ju Allsvenskan div 1 omg 2 på Täby i söndags, jag kunde ju inte vara med eftersom Roxan var dålig.. Men det gick jätte bra för dom verkligen, jag blev så glad när jag såg den här bilden:



Så dom kom trea! Nästa omgång (FINALEN) som går på Årsta Runsten ska jag vara med på Braven! :DD

/Vicky


startlistor till sundby

Här kommer startlistorna till på söndag på Sundby ridklubb. Inte säker än om jag kommer vara med på Roxi, men Braven är helt klart! :)





/Vicky


lutar mot lite plaskning

La mig ute i solen en stund och lyckades somna. Så nu har jag fått jätte fina räder på axlarna av linnet och på benen av shortsen. Nu ska jag och Jossan åka till stallet på hennes fyrhjuling som jag ska klämma mig på. Perfekt att ha en lilla syster med fyrhjuling när man inte orkar cykla, haha. Tolle ska jag rida ut idag tror jag det blir, kanska plaska lite i vattnet, om han inte är rädd för det. Solle och Frans får nog ut och lunka lite i skogen idag igen. Hörs senare :)
/Elina

plugga

Nu ska jag sitta ute i solen och plugga, kanske tar jag ett dopp i poolen också om jag känner för det! Om jag får upp pooltäcket... Det är över 30grader idag igen också!


Utsikt från terassen. Bilden blev dock jätte mörk

Ha det bra så länge!

/Vicky

Roxi

Idag har jag friidrottsdag på Vallen, så jag slutar vid 12, jätte skönt men jag ska sedan sitta och plugga i flera timmar, roligt! -.- Ska träna för Ulrica ikväll med Braven också! :)

Om ni undrar varför jag inte tävlat med Roxi i söndags eller inte skrivigt om henne på ett litet tag är därför att hon har haft ganska hög feber, en dag låg hon ner i boxen (som hon ALDRIG brukar göra). Hon är jätte trött, så vi ska se om det går över nu eller om vi måste ta ut någon som kollar på henne. Fast hon var redan piggare igår, men vi får se.


Min lilla Roxi♥

/Vicky

olika hjälmar

Nu när min hjälm är lite små trasig så ska jag kolla på nån ny hjälm. Vet bara inte riktigt vilken jag skulle passa bäst i och vilken som är snyggast. Vad tycker ni?

Charles owen wellington classic

Kanske med blingbling på?


Charles owen Ayr8

Kanske läder?


Samshield hjälm


/ Elina

Linnea

Ni kanske undrar vem Linnea är som tar alla underbara bilder på mig och mina hästar? Så nu kommer lite bilder på henne och hennes ponny Abo! Bilderna är tagna av mig! :)


 
Här är en bild som jag tog på dom för ett tag sen också:



Är dom inte fina? :D

/Vicky

Bilder

Bilder från Gotland fotade av Martin Svärd.


bilder från igår

Nu kommer dom efterlängtade bilderna på mig och Braven som Linnea tog på oss igår! Har inte fått den nya sadeln än så jag rider fortfarande i hoppsadeln, sen passade jag även på att prova martingalen, sen blev han extra snygg med knoppar också! Han fick leka lite hoppponny, tog några skutt på stockarna i slutet också, det högsta är max 50cm, resten är typ 30cm? Han hoppade STORT över och han tyckte det var skitkul!

Försökte rida honom lång och låg, men det gick si sädär, han var väldigt pigg. Men jag får alltid en underbar ridkänsla nu mera när jag rider honom, han är helt otrolig.♥


Nu vägrar den ladda upp mer bilder, damp blogg.se

/Vicky

VARMT!

Snart ska jag och Tesse cykla till stallet. Det är så SJUKT varmt ute! Vi håller på att smälta, tur att det det finns något som kallas luftkonditionering, annars skulle jag int överleva.

Det är över 30grader varmt här!


/Vicky

resultat

Jag vet inte hur många ggr igår jag försökte mig på att göra ett inlägg. Såfort jag tryckte på publicera så stog det error och allt försvann, så till slut så gav jag upp. Någon som hade samma problem?

Resultat från igår
Började med att gå ut en LA på morgonen med Frans. Till 3an så vart det ett miss förstånd, eftersom att det var en A:0 så så tog jag inte ut svängen så mycket. Så han hoppade och fick med sig bommarna. Men efter det så fick vi verkligen ett super flyt och han kändes grymt bra! :)

Solle gick ut lag klassen som gick i msvb(120cm). Eftersom att laget redan låg riktigt dåligt till så kunde vi endå inte gå till Strömsholm, så det var som en tränings runda. Han kändes super fin, dock stark. Vi kom rätt på alla hinder utom 10an som jag tog ut svängen alldeles för mycket till så han kom i botten. Så 1 pet, vilket var surt för annars hade jag varit kvalad MSVA nu.


Error

Det har inte gått att blogga nu på MÅNGA timmar. Det står bara Error hela tiden, men det har jag ju inte varit ensam om. Nu får jag se om det går att göra ett inlägg och om det kommer upp på bloggen. Men igår tog linne massa fina bilder på mig och Braven, men dom får ni nog se ikväll, om blogg.se fungerar då!



/Vicky

film från kraschen

Jag gjorde det jag kunde göra genom att lägga honom rätt. Jag kan inte bestämma när han ska landa liksom, Så nu behöver vi massor med träning för att inte få honom att hoppa så långt utan mer uppåt. Så träning med bommar både före och efter hindret väntar! Måste sätt läskigt ut eftersom att jag landade med ansiktet neråt, domaren sa i högtalaren som man inte hör på filmen att om jag kände så skulle jag söka upp en läkare. Man ser inte så bra på filmen eftersom att det är bakifrån och ett hinder framför, men man ser lite iallafall!



/ Elina

bilder från träningen

Här kommer lite bilder som jag och Braven fastna på idag. Han var lika underbar idag faktiskt, det blev inga bra galoppbilder men några travbilder. :)




Resultat den 7 maj

Resultatet idag har varit väldigt upp och ner. I lag klassen LA+5 (115cm) så hoppade han jätte fint 1,2,3 och jag la honom rätt. 4an var en kombenation där jag lägger honom rätt in, men han landar liksom inte utan han fortsätter bara hoppa, så han landar nästan i andra hindret så där kraschade vi och jag flög av. Skrubbade ansiktet och slog sönder hjälmen. Perfekt. Efter anmälde mig sedan till en MSVB för att jag ville hoppa igenom kombenationen som var med i den klassen. Dock så var det en tre kombenation. Men eftersom att den var så tidigt i klassen, nr 4 så tänkte vi att jag hoppar till den och sedan utgår. Men vi bestämde oss för att om jag var nolla så skulle jag fortsätta eftersom att det var en A:0a. Han hoppar så jäkla bra, mot kombenationen blir jag lite tveksam, men jag var stadiga och han hoppade galant. Han kom rätt på varje hinder förutom sista där det blev helt konstigt. Men vi var nolla och kom 2a på det. Min första nolla i MSVB så 1 nolla kvar nu så är jag kvalad MSVA! :D

Film från MSVB idag.


nya grejer

Det här köpte jag idag på Stockholms ridsportsbutik, passade på att köpa lite grejer eftersom vi lämnade in mina trasiga ridstövlar :'(.



-Glansspray
-Lädertvål
-Gummisnoddar
-Sporrar
-Martingal



smakprov

Imorse tränade jag båda två för Ulrica. Men det kan jag berätta mer om i ett senare inlägg!

Smakprov från bilderna idag!


resultat från igår

Åh vad jag känner att jag ligger efter i bloggandet just nu. Men tiden räcker liksom inte. Måste faktiskt vara lite social med laget och sköta hästarna och allting runt omkring. Så ni får helt enkelt stå ut med att det kommer få inlägg ifrån min sida nu tills på söndag! :) Var ju somsagt även och tävlade igår, hoppade LB och LA med både Frans och Solle.

LB
Frans
Det var väldigt tittiga hinder så fick vara på honom en hel del. Han var lite rädd för allt möjligt i första klassen, tex läktaren där alla satt. När vi väl kom igång så kändes det bra. Det flöt på och han hoppade jätte fint. Det var några hinder där jag fick vara på honom rejält. Men annars var han jätte fin! Vi gick 0.0 a, tyvärr utanför placering.

Solle
Jag red så dåligt som det bara kan bli! Eftersom att det är så sällan som han är lugn och lyssnar sådär bra som han var igår så utnyttjade jag det för mycket. Jag satt och bromsade honom alldeles för mycket men endå hoppade han när jag la honom fel och allt. Sen på 5an så var han så var han så snäll, för snäll han borde ha stannat! Det var ett räcke som han kom för sakta mot. Han tänkte stanna men sen hoppade han och stanna samtidigt så han hoppa iprincip igenom hindret. Efter det så tänkte jag, vad fan håller jag på med. Jag vet ju att han behöver ha fart. Så dom 3 sista hindrerna drog jag upp tempot lite och det var väl dom ända hindrerna han hoppade bra över.

LA
Frans
En A:0a med bank. Perfekt, jag som aldrig har hoppat en bank i hela mitt liv och knappast Frans heller tänkte jag. Han var seg men endå lyssnade bra frammåt. Han hoppade bra på de flesta hindrerna. Han rev andra i kombenationen och sen ett smalt räcke som han kom fel på. Sen var det banken, han hoppade jätte bra upp sen var det två galopp språng och sen ett räcke vid ner språnget. Men när vi är där uppe så fattar inte Frans att han ska hoppa ner också så han stannar och försökte springa på sidan, men sen så tryckte jag bara på honom men fick fel på det eftersom att han tog ett steg bakåt. Jätte nöjd med hans insats på banken! Gick i mål med 12 fel.

Solle
Årets bästa runda, helt seriöst. Vi fick en riktigt bra rytme och han lyssnade på mina förhållningar och ökningar utan att hänga sig i bettet och dra. Vi kom rätt på alla hinder och han var högt över. På banken så var det somsagt 2 galopp språng, men han tog det på studs. Och det roliga var att jag samlade honom mot den, menmen. Hade jag ökat så hade han nog säkert hoppat över. Vi gick nolla och kom 2a. Är hur som hellst super nöjd med rundan och hoppas att det känns och går lika bra idag! :)

Några bilder från igår



Våran film kamera var helt slut på batteri, suck. Men nu är den laddad, pappa filmade med sin iphone så jag laddar upp filmerna när vi kommer hem.



frågestund

Tänkte eftersom det är lite bloggtorka här på bloggen, så tänkte jag ha en Frågestund, bara om sånt som är omkring mig och mina hästar. Ställ lite frågor nu så blir jag glad!



/Vicky♥


fråga & svar

Vad som hänt med Braven, jag vet att han har ont, men vart och hur kom det sig?

Svar: Det började med att jag inte tyckte Braven kändes som vanligt att rida och han var inte lika "galen" :P. Så jag bad pappa att han skulle ringa till Ultuna så att vi kunde kolla honom. Så på Påsklovet åkte vi och kollade. Veterinären sa att det kunde varit en sträckning eller att han fått ont av sadeln, trots att sadeln är utprovad åt honom. Men nu verkar allt bra igen, bättre än vad det kändes innan han fick ont till och med!

Så nästa vecka är det tävling på Sundby med honom! Nu är vi Back on Track igen! :D




min fredag

Idag följde Rebecka med mig till stallet, Becka red min gamla ponny Pompeji en tid förut. Så idag följde hon med och vi red ut tillsammans, hon på Roxi och jag på Braven, det var jätte mysigt och vi hade massa att prata om. :)



Sen red jag även Cappi, Joanna har kämpat bra med honom, han var jätte mycket finare än vad han var när jag red honom senast. Han är ju inte lätt precis. Kan nog få något foto imorgon, eftersom jag ska rida honom då också! :)


senast jag red honom


ny design

Som ni ser så har vi nu gjort förändringar här på bloggen. Vad tycker ni om den nya designen? Vi tycker iallafall att den är super fin. Stort tack till Sofia Camming, Jockeylife.blogg.se.

VS



tävling imorgon

Hej på er! Vet att jag bloggar en aning sent nu, men det har varit mycket som behövts fixas. När vi kom fram till stallet där vi skulle stå så betade vi hästarna och tog en promenad så dom fick röra på sig. Eftersom att det inte finns tält boxar på tävlings platsen så får vi stå hos privat person en bit bort. Det är även roligt att vi får stå hela laget tsm! Efter vi gått med hästarna en sväng så ställde vi in dem i boxarna och packade upp allt. Efter det så åkte vi en sväng för att kolla på tävlings banan som låg en bit ifrån. Verkligen super fin! Efter det så åkte vi tillbaka till stallet och red ut en sväng på hästarna. Solle var super känslig och lyssnade jätte bra i galoppen och traven, så det blev ingen drag kamp mellan oss. När vi kom hem efter våran ridtur så var klockan ganska mycket, så vi åkte iväg och käkade pizza på något random ställe. Haha. Men nu ska jag ta och lägga mig, det blir en riktigt rolig dag imorgon. Första start går inte förens kl 4 på efter middagen.
Såhär ser det ut vid Solles box.


godnatt

Nu ska jag snart gå och lägga mig, är slut som vanligt. Den här tiden är VÄLDIGT tidigt för mig att sova, haha.

Jag var i stallet förut och fixade allt, gick även en ganska lång promenad med Braven, han skötte sig galant, fast ibland blev han lite hetsig och råkade trampa mig på hälarna xD Lilla gubben :)



Sen tycker jag även att vi ska hålla tummarna för att det går bra för Elina nu i helgen, ringde henne när jag var i stallet och då var dom framme på Gotland och hade stallat in hästarna och packat upp, sen skulle dom åka och kolla på tävlingsplatsen!


En bild, jag tog på Elina och Solero för ett tag sen! :)


resan till stallet

Nu har jag varit jätte duktig och pluggat i några timmar, så snart ska jag cykla till stallet. Båda ska ta det ganska lugnt idag, tar nog en promenad med Braven. :)

Jag fick en fråga hur jag tar mig till stallet varje dag och hur lång tid det tar. Med buss får man åka i 3minuter hemifrån, sen måste jag gå upp för en allé som tar högst 10minuter. Från min skola tar det väl 20 minuter med buss + 10minuter gåväg. Sen går bara bussen en eller två gånger i timman, så det gäller att passa den! ;)

Att gå tar det ca 35min och att cykla tar det väl 10-15min, så det är jätte skönt att ha så nära till stallet! :)




GOTLAAAND

Nu efter mycket moment så har jag äntligen fått igång  vårat trådlösa internet till min dator som självklart fick följa med. Vi står just nu i kö för att åka på färjan, galet mycket bilar. Funderar lite på hur allt kan få plats. Såhär roligt tyckte iallafall Frans och Solle det skulle bli imorse innan vi åkte.
 
Såhär ser det ut just nu framför oss, kökökö och båten som man ser toppen på.


Skriver mer senare när vi kommit fram och allt är på sin plats. tjingeling sålänge!
/Elina

5månader



5månader med Brave Heart idag! ♥


lite bilder från igår

Här kommer lite bilder från när jag red Braven i sommathagen igår, det gick faktiskt jätte bra.
Jag måste träna på att sträcka på mig lite när jag har min hoppsadel, då jag lätt faller framåt, men jag försöker tänka på det hela tiden.

Jaja, visst är ponnyn väldigt fin iaf!? ^^



Braven ♥ springa





packa pappas kappsäck

Hemma från stallet efter att ha proppat sadelskåpet fullt med prylar som ska med. Sadel skåpen och höet är även in packat i husbilen nu. Klantig är jag också som tar med kameran för att fota och visa er hur det ser ut när mitt sadelskåp är packat. Men kommer på det när allt är intryckt... Får väl visa er imorgon! :)
Nu ska jag anstränga mig och packa kläder och lite sånt till mig själv, sedan ta en varm och skön dusch. Hörs senare! :)


Bild från skogslottens meeting förra året.



godmorgon!

Godmorgon! Skriver ett inlägg lite snabbt innan jag ska springa till bussen. Slutar vid 3 idag sen ska jag väl ta mig till stallet.

Ikväll ska jag träna lite lätt för Ulrica med Braven, sen ska jag väl rida ut på Roxi antar jag. Ni får ha en bra dag, alla underbara läsare, så skriver jag mer ikväll! :)




tidsoptimist

Vi åker somsagt till Gotland imorgon bitti. Färgan går 11.00 och vi måste åka från stallet runt 8-9 tiden. Mamma, Jossan och jag kommer åka upp till stallet vid 6 tiden på morgonen ungefär för att fodra alla hästar och sedan släppa ut dom. Sen ska vi åka till Nynäshamn där färjan går ifrån. Det innebär alltså att allt måste vara packat och klart till hästarna IKVÄLL, ska även packa husbilen med allt till MIG! Förstår ni vad stressigt detta är när man inte ens har börjat kolla på vad man ska ha med sig.. Varför ska jag alltid vara ute i sista tid? Skärpning :) Ska hur som hellst sätta mig ner och skriva en pack lista nu så jag har något att gå efter när jag packar. Jag slutar även 4 idag så det innebär att jag ska packa, rida 3 hästar på cirka 4-5 timmar. Ska även berätta att det här är första gången jag kommer att vara på Gotland :D

Såhär ser det ut när vi åker på meetingar.


Glöm inte att besöka
Essies blogg, en riktigt tuff tjej!! :D


piggelin


Älskling♥

Smakprov från bilderna min pappa tog på mig och min lilla piggelin till ponny. Han var jätte fin idag, finare än vad han var förra gången. Red i sommarhagen idag, och han var hur pigg som helst! Mer bilder kommer upp imorgon, då jag är så sjukt trött nu.


bilder



Bilder från dagens träning för Lena Lilja på Roxi


dagens ridoutfit



Dagens ridoutfit:

Ridhjälm:
Charles Owen
Tröja: H&M
Pannband: Swarovski
Ridbyxor: Pikeur
Ridstövlar: Mountain horse
Schabrak: Lyckås
Lindor: Horze


svar

haha herregud det där måste vara den sötaste och piggaste ponnyn jag sett i hela mitt liv haha :D vad ger du den där kanonkulan! min skulle kunna behöva lite :D
Faktiskt så är han sådär av sig själv, han får knappt någon kraft i huvud taget. :)

varför tävlar du frans på den höjden när han är osäker och du vägrar ut dig????
Eftersom att han går klockrent i LA nu så tycker jag att det är dags att kliva upp ett snäpp till.

ser jättefint ut!
Är han en D eller C? :)
Tack! Han är en maxad D-ponny. Dock inte så stor över ryggen, men han har en riktigt hög manke så det är ju tyvärr den ifrån man mäter. Men han är faktiskt inte så stor :)

Hur ofta hoppar du dina hästar? hoppar du flera gånger i veckan eller bara kanske 1 gång?? :D
Jag försöker att hoppa så lite med dom som möjligt för att spara på benen. Jag brukar oftast träna en gång i veckan. Ska jag då tävla på helgen så hoppar jag mest upp dom några språng på träningen. Nu när jag har haft tävling flera helger i rad så har jag inte tränat något alls. :)

Hej, jag tänkte bara fråga hur hög han är? :)
Han är 147 cm i mankhöjd, men somdagt så har han väldigt hög manke.

Ska du tävla i globen??!! :D det står ju prins carl philips pris :O
Haha nej, riktigt så lätt är det inte tyvärr. För att få vara med i kvalen till globen så måste man vinna en msvb eller msva så man får ett globen gehäng. Denna text är kopierad ifrån ridsport förbundets hemsida :)


Prins Carl Philips Pris 2011

Första kvalificeringsomgången
Alla kategori C och D ekipage som tävlar i Msv klass eller högre deltar i kvalen från och med 1 jan. t.o.m. 14 augusti 2011.

Tävlingsarrangörer som har för avsikt att arrangera ponnyhoppningar med klasser Kat C 1.10-hoppning och Kat D 1.20-hoppning eller högre ombeds kontakta Stockholms Läns Ridsportförbund [email protected]  i god tid före tävlingen för att få Ericsson Globe-gehäng till bästa C- och D-ponny.

Vinnare av varje Msv eller högre klass på tävlingar över hela landet i kat. C och D kvalificerar sig till en andra kvalificeringsomgång.
Vid sammanslagen klass räknas bäst placerade ekipage i såväl kat. C och D som fullföljt klassen.
Förutom den ordinarie prisutdelningen i klassen, får segrarna i kvalklasserna (kat. C och D), vid en separat prisutdelning, ett specialdesignat Ericsson Globe-gehäng (ett brett sidenband som hängs diagonalt över axeln) vilket innebär att hon/han är kvalificerad till andra kvalificeringsomgången.

Andra kvalificeringsomgången (Semifinalen)
De kvalificerade C- och D ekipagen från 1:a kvalificeringsomgången går vidare till 2:a kvalificeringsomgången. Denna rids på fyra tävlingsplatser i separata klasser eller avdelningar med egna prisutdelningar.
Hinderhöjden är Msv B + 5 cm.

Semifinaler 2011
Ej klart

Preliminär ställning efter semifinaler
Publiceras här

Finalen
De fyra bästa C-ekipagen och de fyra bästa D-ekipagen från andra kvalificeringsomgången går vidare till finaltävlingarna i Ericsson Globe. Ryttare äger endast rätt att delta med en ponny i finalen.
Hinderhöjden i finalen är Msv B.

Poängberäkning i 2:a kvalificeringsomgången
Kvalificerade ekipage får endast räkna poäng från två kval. 20 ekipage får poäng, oavsett antalet startande, enligt nedanstående tabell. 
1:a 22 poäng
2:a 18 "
3:a 16 "
4:a 14 "
5:a 12 "
6:a 10 "
7:a  8 "
8:a  6 "
9:a  4 "
10:e till 20 ekipage får 2 poäng.

Skulle några ekipage hamna på samma poäng gäller de två främsta placeringarna i förhållande till antalet starter bland de kvalande, se nedan.
Skulle något av de, till Ericsson Globe, kvalificerade ekipagen utebli är de ekipage med närmast högsta antal poäng reserver.

Uträkningsexempel
Om två ryttare hamnar på samma poäng och måste skiljas åt går det till enl. följande.

Summan av de två högsta kvoterna gäller för att skilja ekipagen åt, högst summa går vidare.
Man tar antal startande genom placering för att få fram kvoterna för respektive placering. Kvoterna avrundas till hundradelar vid behov.

ex. ekipage 1
1:a placering i klass med 41startande ger kvot 41 (41/1=41)
5:e placering i klass med 28 startande ger kvot 5,6 (28/5=5,6)
De sammanlagt två bästa kvoterna (41+5,6) ger totalt 46,6

ex. ekipage 2
19:e placering i klass med 41startande ger kvot 2,16 (41/19=2,1578947)
5:e placeing i klass med 48 startande ger kvot 9,6 (48/5=9,6)
1:a placering i klass med 23 startande ger kvot 23 (23/1=23)
Sammanlagd två bästa kvoterna (9,6+23) ger totalt 32,6

I detta exempel går Ekipage 1 vidare på högsta sammanlagda kvot, 46.6.





nytt i ponnyns garderob

Var ju somsagt iväg idag efter skolan med pappa för att köpa boots vilket jag gjorde, 2 par. Fram och bak till Solle. Jag har inte sagt något, men pappa sa att om jag vann msvb så skulle jag få 500:- och jag gjorde ju det så drog med honom vidare från hööks till stockholm ridsport där jag kollade på olika schabrak. Det som fick följa med hem var ett likadant som jag köpt en gång tidigare för länge sen som då jag köpte i en alldeles förstor storlek.. Men nu har jag ett lagom stort shockemöhle schabrak! :)

Det är marinblått med guld passboal.



film från msvb

Ni ser på 5an hur han river en underbom, tack vare det så trodde jag att jag rev ett hinder eftersom att det lät som det. Sen så stog banpersonalen för ett hinder, är faktiskt lite stolt att jag lyckades lägga honom rätt trots den cirkusen som blev :D Sen avslutade jag min ritt efter 8an då jag fick reda på att jag var nolla. La volt och hoppade omhoppningen, som ni ser så drar Solle ganska rejält så får kämpa med att få runt honom i huvud taget.


film från msvb

Som ni ser så drar Frans inte tag i hindrerna när det blir högre. Behöver mer träning så han blir säkrare på höjden :)


kanon boots

Efter skolan idag så ska jag åka in till bromma och möta upp pappa. Vi ska åka till infra city till hööks där. Behöver likadana boots som jag redan har ett par av. Dom är super bra, lätta och smidiga. Kanoners rent ut sagt! Så sådana behövs införskaffas ennu fler av nu innan gotland eftersom att det går på gräs= feta broddar.. Har bara ett par nu eftersom att jag haft dom på Frans, har faktiskt aldrig tävlat Solle på gräs. Så han ska få ett par egna nu så vi slipper krångla med det på plats. Ska nog köpa så dom har bak också. :)



snöar

Det SNÖAR ute! Vad hände med sommaren?
Tur att det blir varmt i helgen igen iaf! Annars skulle jag inte överleva.




film från LA

Vad är det som händer med denna världen? Nu snöar det som satan, snöflingorna är stora som fotbollar. Igår var det ju sommar. Det är 1 maj?!?!? woops 3 maj visst... Men nu till saken, Jag har hitils bara fått LA filmen på Solle så ni kan få se den nu. Msv kommer upp ikväll/eftermiddag! :)


starlista div 1 omg 2

Klass 1 - Dressyr Lagtävlan för Ponnyallsvenskan Lag Kategori B + C + D Preliminär
Ponnydressyr div. 1 omg. 2
36 anmälda
Överdomare: Marie Svedin
Tävlingsledare: Margaretha Schmidt
Domare C: Gunilla Johansson
 
StartnrRyttareHäst
 UppfödareHärstamningHästnr
1 Ebba Widell Touch of Class
  Sjövillans RK Okänd 43
2 Amanda Utterbäck Kurant
  Roslagens R&KK Russian Ivory xx - Chester 40
3 Louise Warvsten Risdalens Bella
  Sjövillans RK Chopin - Okänd 42
4 Tove Bernström Stackarps Mabel
  Roslagens R&KK Rodlease Dancing Gold RNF - Lorimer RNF 3
5 Madeleine Lowther Golden Eye 4
  Waxholms FRK Golden Dancer - Floras of Minstrel 22
6 Rebecca Ljungberg Dale Mistral
  Djurgårdens RK Dale Mist - Moy Village Master 21
7 Linnea ModeniusSödergren Edens Jaspis
  Bergsviks RSF (1) Janus - Spinway Corona 45
8 Caroline Forsberg Näs Just Blizz
  Täby RS (1) Okänd 8
9 Ella Viebke Daylight
  Sjövillans RK (1) Dijon S - Till the Champ 41
10 Hanna Karlsson Gizmo
  Djursholms RK (1) Okänd 17
11 Mimmi Löfstrand Duncarra Beauty
  Årsta-Runsten (1) Paddock Camargue - M Bronze Ensign 23
12 Frida Söderström Almiro
  Siggesta R (1) Fredriksbergs Ali RNF S- - Merrie Master RNF 38
13 Matilda Mårdh Joy
  Stora Wäsby FRK (1) Bostorps Bravad - Mr Charm 26
14 Moa Buchborn Hermans Hugo
  Bergsviks RSF (1)   4
15 Victoria Avellan-Ryd Roxelina
  Täby RS (1) Rimbo - Gjöstein 2
16 Erika RasmussenÖstman EG Pascall
  RK Rimbo R (1) Power Boy RP - FS Cocky Dundee 31
17 Thomasine Nathhorst Jener Golden Roos
  Sjövillans RK (1) Okänd - Okänd 27
18 Moa Södergren Cardiff
  Djursholms RK (1) Möllegårds Sinaloo - Coed Coch Leonard 35
19 Kira Östlund Fenmarch AP Brenin
  Årsta-Runsten (1) Nebo Brenin - Calerux Magic 44
20 Julia Söderström Gandalf
  Siggesta R (1) Okänd - okänd 39
21 Isabella Lidbrandt Azalea
  Stora Wäsby FRK (1) Frederiksminde Hazy Chance - Honey Chief 18
22 Ebba Dyvik Nattens Candrah
  Bergsviks RSF (1) Rimskij - Paddock Camargue 5
23 Isabelle LindholmSchmidt Gimmic
  Täby RS (1) - - - 19
24 Elin Mannerfeldt Salix Midnight Special
  RK Rimbo R (1) Ghazal ox FA 141/68 - Horshaga Cyrano RW 25
25 Elinore Jonsson Bogis Miss
  Sjövillans RK (1) Veronas BoGi - Power Boy 16
26 Linn Blomqvist Chippendale
  Djursholms RK (1) Vernons Peeping Tom - Wotton Bracken 47
27 Frida Söderqvist Celica
  Årsta-Runsten (1) Kamik Breeze RC - Espri 36
28 Josefine Gustafson King of Lord
  Siggesta R (1) Okänd - Okänd 11
29 Sofia Sjöberg Kantjes Topaz
  Stora Wäsby FRK (1) Kantjes Ronaldo - Briljant 32
30 Ellen Dyvik Gismo
  Bergsviks RSF (1) Okänd - Okänd 6
31 Elin Hymnelius Rozzo
  Täby RS (1) Cippyn Red Crusader - okänd 14
32 Fredrik Graucob Coffee
  RK Rimbo R (1) Orchis Morio - Gimmic 10
33 Ida Pantzar Valentin Dice
  Sjövillans RK (1) Valentin Bell RNF - Luckington Ludo NFS 3018 30
34 Charlotta Olofsson Dante
  Djursholms RK (1) Okänd - Okänd 29
35 Julia Lindqvist Tequila
  Årsta-Runsten (1) Thronfolger - Viorello 20
36 Paulina Harsem Gräns Tiffany
  Siggesta R (1) Hagens O Chief RC - Finney Master 13
 
 
Här är starlistan till på Söndag, inga startider än. Jag startar nr 15. Sen håller tävlingen hus för den klubben jag tävlar på, det är lite skoj! :)


helkroppsbilder

Här kommer vinnarna av helkroppsbilderna, valde två! ^^ Eftersom Elina var lite seg med att lägga upp det här, gör jag det i stället!


hagbyponnyer.blogg.se

Vilma Wiklund

Nu kör vi med valfria bilder! Så skicka in till [email protected] . :)


hästarna idag

Red ut med Elina och Jossan idag på Roxi. Vi red och klättra lite, upp till "fantas hög", där uppe red vi runt lite i skogen, sen stod vi och kollade på utsikten ett tag, det är helt otroligt fint där uppe! Måste ta foto nån dag!

Efter det tömkörde jag Braven, det gick bra men jag måste verkligen lära mig hålla reda på tömmarna, det är så himla svårt! xD


(bild är från när jag longerade förra veckan)


ljusblå outfit

DressyrschabrakFleecelindor
Jag köpte schabraket för nån vecka sedan. Jag köpte inte benlindor då för jag trodde jag hade i den färgen hemma, men det var inte alls samma färg. Så nu har jag betällt benlindorna, tror ni det kommer passa på Braven/Roxi? :)


ännu fler bilder

Ytterligare några bilder från igår. Dessa har Joanna fotat. Hon filmade även så troligtvis så kommer dom upp ikväll eller imorgon.

/ Elina


ridpass

Idag så började jag med att rida ut på Tolle med Jossan på Majsan och Vici på Roxan. Vi började med att rida runt på en äng som vi aldrig brukar rida på som dessutom är igen vuxen. Där kom Jossan på att vi skulle göra en terräng bana så vi checkade läget lite. Sedan red vi vidare. Ibland kunde han få lite flipp om Majsan och Roxan travade före för att hoppa över några grenar som låg på vägen. Annars skötte han sig exemplariskt. :)

Efter det så tog jag och Jossan en skön skritt tur barbacka på Solle och Frans efter gårdagen. Solle har fortfarande energi så det både räcker och blir över så han studsar :P


sjukt

Vi har under en tid haft vår ponny Bobby uppstallad hos en kvinna vid namn Kerstin Palmlöv. (Finns att se på facebook, Kerstin Fjunis Palmlöv) Hon bor i Åkersberga, Björnhuvudvägen 11.
När vi talade om för henne att vi skulle flytta Bobby blev hon rasande. När vi igår skulle hämta honom var varken hon eller Bobby där, hon hade låst stallet och lämnat de övriga hästarna ute. Hon måste alltså ha åkt iväg med honom någon gång mella...n kl 17-19. Vi väntade halva natten utan framgång, polisen var där men kan inte göra något. Hon påstår nu att hon äger Bobby och att vi inte har någon rätt att veta var han är, så vi är såklart oroliga för vad hon kan ha gjort med honom. Vi behöver därför all den hjälp vi kan få, hör ni eller ser något, tveka inte att kontakta oss!

För att klargöra det hela:
Vi har alltså haft Bobby(Ballinaclare Boy) i fyra år, han är en fullblodskorsning född 1999. Han kom till oss direkt från Irland och vi tävlade i hoppning under de första två åren. I november fick vi triangelmärka honom pga benskada. Pga tidsbrist har vi varit tvungna att leta nytt hem åt honom, och fick då tips av en stallbekant om att Kerstin Palmlöv söker ny D-ponny som ersättning för hennes ponny som nyligen avlidit. Hon var först intresserad men hörde inte av sig på två veckor eftersom en ridskola skänkt en D-ponny till henne och behövde därför inte en till häst. Dock kunde hon tänka sig att ta hand om Bobby mot en ersättning av 2000 kr i månaden, under förutsättning att det fungerar med de andra hästarna osv. Vi skulle resa bort en längre tid över jul och var därför tacksamma för denna lösning. Under tiden Bobby har varit där har han fått stå helt ensam i en liten hage eftersom han "betett sig så jävla dumt" mot de andra hästarna, bitits, sparkats, osv. Detta beteende har vi aldrig sett hos honom förut, trots att han gått med många olika hästar i olika konstellationer. Kerstins löften om stora hagar och kompisar i hagen visade sig inte stämma, hagarna är jättesmå och steniga och Bobby har fått gå själv i hagen under hela tiden. Hon har hela tiden klagat på hur dum han är, att han har ett "skumt" beteende mot andra hästar. Detta tolkade vi som att han inte var helt nöjd med tillvaron och vi har därför varit i jakt på ett nytt hem åt Bobby. Hon har dessutom ridit honom trots att detta inte var tanken från början, då hon är på tok för stor för honom. Nu när det har blivit varmare har hon planerat att släppa hästarna i fårhagar med fårstängsel, vilket är livsfarligt att ha hästar i. Hon har också tagit av honom alla skorna för att på nytt försöka släppa ihop honom med de andra hästarna för att han inte skall kunna skada de andra hästarna om han sparkas, vilket har gjort att han är extremt öm i fötterna eftersom han har så känsliga hovar.
Signalerna vi har fått av Kerstin under hela tiden har varit att Bobby endast varit till besvär och att det inte har fungerat. När vi nu hittat ett nytt hem till Bobby blev hon fullkomligt rasande och ville köpa honom på direkten. Under dessa omständigheter har vi inget som helst intresse av att sälja till henne och ville därför hämta honom lördag den 30/4 och meddelade detta till henne dagen innan. Eftersom hon blev så upprörd anade vi oråd och åkte direkt för att hämta honom, vi blev oroliga för vad hon skulle göra med honom. Vi skickade ett sms en timma innan vi kom dit, men det var redan för sent, hon hade dragit därifrån. Hon hade dragit ur alla handtag på stalldörrarna så vi inte kunde hämta Bobbys utrustning och lämnat sina övriga tre hästar utomhus och låst in sina hundar i huset. Vi väntade till klockan tolv på natten, hästarna var fortfarande ute, kalla och hungriga när vi gav upp och åkte hem. Polisen skickade en patrull och vi gjorde en anmälan, men det finns inget de kan göra innan en polisutredning tillsatts. Vi ringde och ringde till både Kerstin och hennes sambo(Elisabeth Ille Thornell), som först svarade och påstod att hon inte visste något om saken. Sedan slutade även hon svara i mobilen.
Dagen efter åkte vår pappa dit och försökte reda ut det hela. Hon påstod då först att hon köpt Bobby, men kunde ju såklart inte visa upp något köpekontrakt eftersom vi endast har ett fodervärdsavtal med option för senare köp, OM båda parter är överens. Hon ändrade sig sedan och sa att hon SKULLE köpa honom och att vi "ska skita i vad hon gjort av Bobby". Pappa lyckades hitta sadel och träns i stallet som nu var upplåst och informerade henne om att han tog med sig dem. Efter en stund vägrade de öppna dörren eller svara över huvud taget, inte ens när polisen ringde dem. Pappa stod och knackade på i över en timma och till slut ringde de polisen för att anmäla pappa. De kom då dit och fick höra hur det hela låg till(vilket var precis det pappa ville skulle hända eftersom vi ville ha hjälp att prata med dem av en myndighetsperson), men de kan fortfarande inte hjälpa oss innan ärendet är utrett.
Vi vill klargöra för sådana som på något sätt tvivlar på detta, att vi står som ägare, vi har hans pass och försäkringen skriven på oss - juridiskt sett har hon alltså ingen rätt till Bobby, eftersom det är vi som betalat henne för uppehälle, och inte tvärtom.

Nu gör vi vårt bästa för att nå ut till så många som möjligt för att själva hitta vår stackars häst. Vi har redan fått enormt mycket hjälp och stöd och detta är vi oerhört tacksamma för, men vi måste fortsätta arbeta för att kunna hitta honom så fort som möjligt. Lägg ut info på bloggar, hemsidor, tidningar, anslagstavlor, allt som kan leda oss till honom, vi behöver som sagt all hjälp vi kan få för att hitta honom!
VI har spekulerat en del och pratat med folk som känner till henne och de tror att hon eventuellt kan ha gömt honom någonstans i Dalarna, eftersom hon har kontakter där.

Bobby är en D-ponny valack(147 cm i mkh), mörkbrun med svart man och svans. Har en liten stjärn i pannan och en vit fläck på mulen, lite vitt på höger bakkota. Se bilder på eventet.

Kontakt:
Michaela Kalborg 0706831906
Carolina Kalborg 0733777330
Hem 08-7179537Visa mer

 


wiiiho

Har förstått att ni gillar många bilder så kommer lite bilder från igår. :)


prinsen är tillbaka

Här kommer en BILDBOMB från när jag red Braven för första gången 1½vecka. Han var helt UNDERBAR. Försökte rida honom lång och låg, han sökte ner till bettet direkt, bjöd framåt, helt underbar. :')
Min prins är tillbaka♥



Älskar dig Brave Heart♥


KUNG

  LA
Med Frans så fick jag 1 stopp i omhoppningen på första i kombenationen, mitt fel helt och hållet. Han låg lite stort och jag la fram handen och ville för mkt. Synd. Så vi slutade alltså på 4 fel i omhoppningen. Förövrigt så kändes han grymt fin och hoppade super.

Med Solle så kändes det jätte bra. Han lyssnade på mina förhållningar och var med på noterna. Vi nollade i grunden och gick till omhoppning. dom två sista hindrerna så sket han i mig. Han drog på i sitt egna race och lyssnade knappt men vi nollade och kom 3a.

MSVB
Frans gick det inge bra med. Jag känner hur han direkt blir osäker på den höjden. Han är liksom inte van att tävla 110cm utan vi har nästan bara kört LA med honom. Men första hindret hoppa han kanon. Andra hindret var en fet oxer, en av dom största på banan. Kände hur han gick emot lite på den men han hoppa, efter det så blev han osäker på ett räcke som kom efter så han stoppa på det. Sen hoppade han 4a o b och 5 sen kom vi till 6an ett våg hinder. Som han även tycker är läskigt så där började han långt innan att gå emot. Så 1 stopp till = uts. Mer övning.

Solle var så jsdhgjlagfjad fin i början. Han lyssnade riktigt bra och hoppade som en kanon. Sen efter 5an när jag skulle på 6an så stog personalen för hindret så jag fick ropa så svängen till det blev helt konstigt, han hoppade han 7an jätte bra och 8an drog han på till. 8an var sista hindret, och jag trodde att jag hade rivit 5an men tydligen var jag nolla eftersom att det bara var under bommen som trillade så jag var påväg att sakta av så ropade Lena att jag var nolla. Så la en volt och körde på omhoppningen och där fick han flipp och bara drog jag kunde inte styra honom eller någonting. Han fick med sig 10a med Fram eftersom att det gick helt galet fort. Sen på sista hindret så petade han också. Så alltså 8 fel på hinder i omhoppningen ( 2 pet) och en volt så 12 fel. Men bara jag som gick till omhoppnignen så alltså seger.


Film kommer nog upp, min kamera dog men Joanna filmade så om hon får iväg filmen till mig så kommer det upp. Tyvärr så blev det ingen film på Frans i LA.




film från färingsö


Film från tävlingen igår på Roxi, det här är från LD:n. Den här klassen var hon pigg och även fast det inte var tävling, utan clear round, så tänkte jag eftersom jag ändå inte ska rida en klass till, kan jag väl ha lite roligt i "omhoppningen". Sen efteranmälde jag mig till LC:n och där fick vi 4fel. :)


nya saker




Idag köpte jag benskydd, transportskydd och en lädergrimma. Köpte lite grejer till transporten också och några höpåsar. Braven fick vara en model för allt! ;)


lördag kväll, söndag förmiddag

Hann inte skriva något igår för jag skulle iväg och fira valborg med några kompisar. Jag ska ladda upp filmerna från tävlingen igår också, så dom får ni se ikväll. LD:n igår gick jag dubbelnolla och hon var jätte fin, LC:n gick också bra, fick ett stopp pga av mig, annars var hon fin. :)

Nu på förmiddagen har jag och Linnea varit och shoppat lite hästsaker, som ni kanske får se sen! ;)

Nu ska jag iväg till stallet och rida Braven, för första gången på 1½vecka. Ska bli jätte roligt och se om han blivit bättre nu i ryggen! :)


Utvärdering av Färingsö

Det verkar som att många av er vill läsa vad vi tycker om tävlings platser vi är på. Så nu berättar jag om hur jag tycker att Färigsö var igår, även fast jag inte tävlade.

Parkering
Jag gillar när parkeringen ligger nära alltihopa såsom det gör på Färigsö. Det är även bra parkerings personal så det är inte rörigt vid parkeingen heller.

Framridning
Tycker inte att framridningen är super, det är en liten sandvolt mellan ridhuset där framhoppningen är och själva tävlingsbanan. Ganska rörigt på den där llilla plätten  när det rider fram 7 st. Men det funkar när man har små ponnyer, värre med stora hästar.

Framhoppningen
Framhoppningen är ett litet ridhus, väldigt mörkt och ganska halt underlag. Det är inte rörigt där inne som det brukar vara i små ridhus.

Tävlingsbanan
Tycker tävlingsbanan är väldigt mysig. Jätte fräscha hinder och bra underlag. Snabb barnpersonal om ett hinder rivs.

Läktaren
Läktaren är som bänkar som står precis utanför tävlingsbanan, man ser jätte bra och ja, det är jätte bra.

Caffeterian
Jätte bra servering med mycket att välja mellan. Fanns även 2 st bänkar så att man slapp stå upp.

Övrigt
Tycker att det är jätte bra priser vilket är ett väldigt plus. De flesta tävlingar brukar ha en borse eller ngt liknadnde, här får man en påse med saker i.



RSS 2.0