MÄRSTA IMORGON

Imorgon rullar bilen mot märsta med min fina fux bakom. Vi ska hoppa 1 meter och 110 cm, såklart i avdB. Länge sen nu, sist på vingåker där vi debuterade både 1 meter och 110cm med 2 nollor och ett pet på sista hindret. Önska oss lycka till, jag hoppas att mitt lilla gull sköter sig lika bra som han gjort tidigare! :)
 
Funderar även på om jag ska ha kavaj eller kingsland tröjan imorgon, hmm. Tror nog att det blir tröja, länge sen jag hade den.
Målet imorgon är att få till bra rundor med bra flyt och såklart nolla! Var förresten och tränade med Shadde här om dagen för en ny tränare som även han var väldigt förtjust i honom och sa att han hade grymt mycket kapacitet. Som ni säkert sätt på bilder så hoppar han GRYMT bra med sina bakben, helt sjukt. Som Kribba(som jag tränade för) sa: Han hoppar så bra med bak att han glömmer fram. Men det är bra att det är fram som är lite knepigare eftersom att det går att fixa till som inte bak gör! :)
 
Tror att det kan bli riktigt bra det här med Shadde, han har bara fått positiv kritik av alla kunniga som sett honom vilket är sjukt kul och håller motivationen uppe trots att han är pain in the ass på marken.


 
/Elina
 

HJÄLP

Godmorgon! Gud, jag har verkligen ingen blogg lust alls längre... och kommer heller inte på något. Min fantasi verkar ha dragit på semester och jag vet inte riktigt när den kommer tillbaka. Har ni något tips på vad man kan göra för att få tillbaka motivation till bloggandet samt fantasin? Tror både jag och Vici behöver lite hjälp på traven, för just nu har ingen av oss någon motivation eller fantasi vilket är väldigt tråkigt eftersom att vi har så många fina läsare!
 
Och för er som undrar hur det blev med designen så har vi inte haft tid än, men den kommer upp! :)
 
/Elina
 

GRÖNA LUND

Drog en sväng till grönan en sväng efter skolan med underbara vänner, skönt att komma på andra tankar lite! :)

/Elina


Ute på mysig skritt tur på Braven


CISSA OM EMIL

Många av er har frågat vad som egentligen hände med Emil. Cissa svarade er med en kommentar här som ja lägger upp så att ni alla ser det!
/Elina


7augusti 2012

Den 7augusti 2012 hade jag haft Roxi i 5år. Hur kunde jag missa det? Min fina, vackra, underbara tjej. Minns dagen 7augusti 2007 som den var igår. En av mitt livs bästa dagar, dagen då jag fick min bästavän. Jag var så lycklig, jag hade fått min drömhäst. 
 
Ibörjan hade jag svårt att hantera henne, hon var stor, stark och envis och jag var liten och svag. Jag hade inget att sätta emot henne och hon gjorde precis som hon ville. Buffa på mig och busa när jag red var nog det det roligaste hon visste. Våra första tävlingar tillsammans var i hoppning, jag ramla av nästan varje gång. Kommer ihåg att jag var överlycklig när jag äntligen kom runt en 50cm bana. 
 
Jag älskade att hoppa när jag var liten och det var det enda jag ville göra. Men Roxi var inte så jätte förtjust i det eftersom jag ville göra det ofta. Till slut insåg jag att Roxi aldrig skulle kunna gå så höga klasser i hoppning och därför började jag tävla dressyr. Dressyrtävlingarna gick väldigt dåligt i början och jag ville bara ge upp. Men när jag fick en ny tränare (Ulrika Jonsson) började allt vända. Jag fick lära mig att rida "ordentligt" och jag höjde mig från 52% i LA:1 till 63% på två månader. Jag och Roxi blev uttagna till Fjord-SM 2009 och där kom vi på plats 11. 
 
Under hela hösten 2009 och halva 2010 började vi plocka rosetter upp till regional nivå i dressyr. Även i hoppning, vi blev bland annat KM mästare i hoppning 2009 & 2010. Vi blev bland annat 2:a i Sparbanken Rekarne ponnycup 2010 och blev 8:a på Fjord-SM 2010.
 
Under hösten 2010 upptäcktes en skada (hälta på 3ben, seninflamation) och det tog 6månader att få igång henne igen. Våren 2011 kom hon tillbaka på tävlingsbanorna bättre än aldrig förr och plockade hem en del placeringar. Vi blev 4:a på Fjord-SM 2011 och juniorsmästare, och vi deltog i Fjord-NM 2011 där vi slutade på en fjortondeplats (vi blev också 2:a i stilhoppningen av 52starter på Fjord-NM).
 
Nu under 2012 har vi inte tävlat så mycket då jag lagt mycket fokus på Braven. Tycker även att det är roligare att träna Roxi hemma än att tävla henne. Så det var mitt egna val. Men hon har gjort strålande resultat iår ändå! Det första hon gjorde var att komma 2:a i LA:P1 och få ett nationellt kval. I höst hoppas vi på att kvala till nationellt.
 
De här 5åren har varit de bästa i mitt liv. Roxelina och jag är ett team. Hon och jag känns så rätt, vi hör tillsammans. Utan henne skulle jag känna mig tom, hon är min bästavän. Hon är underbar på alla sätt och vis. Jag vill inte att vår tid ska ta slut, trots att jag vet att sagan snart är slut. Roxelina är det bästa jag har och ingen kan ta hennes plats i mitt hjärta. ♥
 

Nobody could ever replace you.
 
/Vicky

TILL MINNE AV VÅR ÄLSKADE EMIL

 
/Elina

VILA I FRID

Idag har vår fina Emil lämnat oss och flygit iväg till himlen och de eviga gröna ängarna. Jag kommer aldrig att glömma dig vännen, vi ses snart igen ♥
 
 
/Elina

tack

Det HÄÄÄR inlägget! Du är för Underbar Erika, Tack! ♥
 
 
/Vicky

KANSKE TILLBAKA PÅ BLOGGEN IGEN

Det verkar just  för tillfället att ni åter igen kommer att få läsa om mig och Frans här på bloggen, tjoho!!! Jossan har nu sagt till mig och mamma att hon inte vill ha Frans pga att hon inte tycker att han är rolig att rida osv. Så vi har bestämt att jag ska rida Frans nu ett tag framöver, typ till nästa år, har hon inte ångrat sig då så får vi sälja honom tyvärr.
 
Han är mycket svårare än Stormis på marken och jag tror att det är det som får henne till att hellre vilja rida Stormis, för i dagens läge så hinner hon knappt med Frans. Dock älskar hon att hoppa honom så hon skulle mer än gärna låta mig rida honom hemma och sedan hoppa, men noppie, antingen får hon rida allt eller så får jag hoppningen också! :)
 
Allt detta är inte 100% säkert ännu, men 95%, så kanske kommer det nu att komma upp en bild på Frassemannen på headern igen! :)) Han är så jäkla underbar den ponnyn och jag älskar honom så otroligt mycket!
 
 
 
/Elina

KLIPPTE SOLLE IDAG

Bestämde mig för att ta mig tiden att klippa min håriga lilla pojke idag. Han blir så himla svettig när man rider honom så det behövdes verkligen :) när jag klipper så klipper jag hela kroppen och sparar en liten padd, ansiktet klipper jag upp till ögonen.

/Elina


16år idag

Idag är det min födelsedag, jag fyller 16år. Förlåt för min dåliga uppdatering, men jag har ingen motivation. Mycket har hänt under tiden jag inte bloggat, jag har börjat i en ny skola (i en klass som jag verkligen älskar!), tränat för Birgitta Kjellin, upplevt saker som jag aldrig vågat göra förut och mycket mer. 
 
Mitt liv rullar på just nu och jag är lite lyckligare än vanligt. Dagen har fått mig att uppskatta allt jag har, Roxi & Braven, familjen, alla vänner. Nu ska jag passa på att njuta. ♥
 
 
/Vicky

EMIL

De här bilderna är från vår första hoppträning hemma tillsammans, om jag inte minns fel. Å, han är en på miljonen min lurviga vän♥
 
/Elina

FRANS

Vi pratar lite just nu om hur vi ska göra med Frans, mellan mig, Jossan och mamma-& nej han ska inte säljas!
 
 
 
 
/Elina

PESSOA BETT

Det här med olika bett är verkligen en hel vetenskap, så himla svårt. Som ni säkert vet vid det här laget så har jag haft ganska så mycket problem kring Shadde och hans damp beteende. Har provat en mängd olika bett- tredelat, tvådelat, pelham, kimberwick, rakt bett, bett med hög tungfrihet mm. Har nu  legat lågt på den fronten ett tag och kämpat med det tvådelade bettet för att det är det han funkat som best på.
 
Jag tycker dock att han blir väldigt stark i mellan åt och tar tag i bettet så att det är svårt att komma åt honom. Beslutade idag att prova pessoa på honom, tänkte why not liksom, har ändå provat tusen bett så kan lika gärna prova och bocka av ett till om det inte skulle funka. Men faktum är att han funkade förvånandes värt bra på det, bättre än vad han gjort på något annat bett och det vart mycket lättare att hålla ihop honom.
 
Jag vet inte om det bara var efter dagens form som det funkade, men det kändes iaf jätte bra och ska prova rida med det imorgon också. Vem vet, han kanske funkar allra best på pessoa, iaf i det stadiet han är i nu, målet är såklart att kunna ha ett vanligt enkelt tränsbett.
 
Och jag vet att pessoa har det varit ett jäkla snack om hit och dit att det inte är bra för hästen och blablablaa. Men funkar det på honom så funkar det, och den hästen är så jäkla svår att hitta bra bett som han trivs med. Alla hästar funkar på olika bett, och bara för att man har ett pessoa behöver man inte vara "djurplågare" som många så fint utrycker det! :)
 
 
 
/Elina

PONNNNYYY


MYSER MED MIN STORA VÄN

Å, kommer sakna dig grabben

/Elina


VAR FRUKOSTEN GOD BEBI?

/Elina


FINA VÄNNEN OCH MYSIG MORGON

Å blev så glad när jag såg inlägget Essie skrivit tillägnat MIG, bara MIG! Helt sjukt vilken bra vän jag har, världens bästa! <3


Var inte i stallet igår pga att jag dels kom hem från skolan vid 20 över 6 och sen för att jag hade så ont i magen. Istället så fick det bli en myskväll med familjen, robinson är standard i min familj sen även Dallas!

Eftersom att jag har sen vecka i skolan den här veckan så tar jag stallet nu! :)


/Elina


SM dag 1 BILDER

 
 
/Vicky

bestfriends? Bitch please .. We are sisters!

Ni vet säkert vem jag är, har bloggat här förut fast av andra anledningar. Men idag är jag inte här för att gästblogga, eller blogga rent allmänt utan jag tänkte skriva ett inlägg om min bästavän.
Elina och jag har känt varandra sen jag bytte till hennes stall vilket var den 6juni 2011. Sen dess har jag vart med henne konstant. Jag har alltid kul med henne, vi skrattar alltid, vi kan vara hur oseriösa som helst och båda är med på det, jag kan kalla Elina för dum i huvet, ful, idiot osv ja ni fatta,r utan att hon tar åt sig för  hon vet att jag inte menar det. Det finns absolut INGEN jag kan driva med så, för det finns ingen jag litar på så mycket så att jag vet att dom inte tar åt sig. Jag och Elina har den sjukaste humorn, på riktigt helt störd. Vi kan skratta åt så konstiga saker, göra så konstiga saker, skämma ut oss, men bara skratta åt det. Jag känner iallafall att när jag är med henne, då skiter jag i vad alla andra tycker om mig, om oss. För vi har så pass kul att det inte är värt att bry sig.
Inte bara att jag har världens roligaste stunder med henne så är hon någon jag verkligen kan prata med, om allt. Det är oftast henne jag går till om det har hänt någonting, för jag och Elina har aldrig bråkat, jag har aldrig behövt prata med någon annan för att jag har bråkat med Elina eller mått dåligt pga henne eller så. Utan det är henne jag går till. Och hon finns alltid där för mig, får mig gladare, får mig att skratta, må bra, känna hopp när jag är nere, känna att det är något som är värt att kämpa för, hon.
 
Jag kan påriktigt inte hitta en vänn jag har så mycket gemensamt med eller kan göra så mycket olika saker med och ha lika kul varje gång vi ses. Ville skriva det här inlägget nu så ni, så HON verkligen fattar vilken underbar, bästa, otroligtgrymma, finaste vän hon är! Eller vän, hon är som en syster för mig, för vi gör allt tillsammans. Och såklart ville jag dela med mig till alla hennes bloggläsare så ni förstår...
 
...att jag, jag har värdens bästavän. Och ni borde bli avis.
love you giiiirl
 
/esslan
www.essiecederroth.myshowroom.se
www.essiecederroth.myshowroom.se
www.essiecederroth.myshowroom.se
www.essiecederroth.myshowroom.se
www.essiecederroth.myshowroom.se
 
 

MINI-HORSLYX

Har ni hört talas om dessa burkar med slicksten till hästen? Det hade inte jag förens Sofia i stallet hade köpt en till sin egna häst. Jag kan inte säga annat än att mina hästar ÄLSKADE det. Såhär står det om dem:
 
Mini Horslyx är det perfekta valet för hästägare som vill belöna sin häst eller ponny!

Mini Horslyx är den ultimata njutning för alla hästar och ponnyer och erbjuder en näringsriktig och välgörande formel, utan konstgjorda färgämnen eller konserveringsmedel, vilket gör dem till ett hälsosamt alternativ.

Mini Horslyx fungerar som en enkel handhållen belöning, en distraktion under stressiga tider såsom klippning/hovslagare. Eller ta ut ur dess förpackning och placera i en hink eller krubba, idealiska för att ha med dig till tävlingar, som hjälp att fånga in en lös häst/ponny eller en hjälpande hand när du ska övertyga din häst/ponny att gå upp i transporten.

Mini Horslyx kommer i 650g handhållna paket och finns i Original, Andningsvägar, Mint eller Vitlökssmak.

Läs mer in www.Lantligtliv.se
Går att köpa på www.Lantlligtliv.se för 68:-
 
 
/Elina

SORRY

Hahah, omg har hittat det roligaste klippet någonsin, på riktigt. Kan inte sluta garva. Tyvärr är det ju inte häst relaterat så om ni vill se det så måste ni klicka er in på elinamellberg.blogg.se
 

BILDER FRÅN TIERP

Fotade av: http://elviranordin.webblogg.se/
 
 
/Elina

BACK TO BUSINESS

Idag börjar allvaret igen då, sommarlovet är slut. Det kommer bli stressigare med stallet, plugg som behövs göras, tidigar mornar, sena kvällar. Fy, kunde vi inte fått en vecka till ledigt iaf... Fixade hästarna nu på morgonen, Solle fick ut och jogga en sväng och Shadde fick ett pass på banan. Han var lite trotsig i början och försökte komma undan, hängde sig i bettet och gjorde luftsprång hit och dit, men han gav sig och vart fin.
 
Måste springa till bussen nu, hehe. Standard, alltid sen så får man springa som en dåre. Aja, vi hörs bye!
/Elina

BÄBISEN

Har man två älsklingar så har man. Var ju bara tvungen att rida min stora pojke en sväng nu när vi kom hem från Tierp! Han var finfin, något stelare än vad han varit de senaste dagarna men det släppte i slutet, dock blev han ganska trött då också så det vart lite trav galopp ibland, men somsagt, det gjorde inte så mycket då han släppte och blev mjuk. :)/Elina


SM dag 2 BILDER

 
/Vicky

STOLPE UT

Planen sket sig redan vi andra hindret. Hamnade i korsgalopp mellan 1-2 och Han började studsa, fick ett stopp på 2an pga att jag inte hann få igång hans galopp. Där efter var han klockren nolla och det kändes jätte bra. Han har skött sig jätte bra i helgen och varit hur fin som helst, tyvärr stolpe ut i varje klass, men skit samma, vi tar igen det. Dessutom har det aldrig gått särskilt bra i Tierp, skyller på det.... Hehe ;)

/Elina


NU KÖR VI

Dagens plan blir att endast rida efter nolla. Rida hela banan som en enda stor grundomgång. Få bra flyt och känna att jag och Solle är ett! Önska oss lycka till!

/Elina


UTESLUTEN KAN MAN SÄGA

Fan vad jag suger, jag är så jävla arg just nu på mig själv. Hästen levererar som vanligt men har en jävla pucko ryttare på ryggen som hissen tydligen inte går hela vägen upp för. Jag menar, vem gör samma misstag 2 gånger och dessutom båda gångerna på näst sista hindret? Fan asså, jag SUGER!!!! Med mina resultat från idag och igår så är jag utesluten, fan vad dålig jag är...

/Elina


SM dag 3 BILDER

 
/Vicky

LB RESULTAT

Nu är vi tillbaka!!! Fast lite ring rostiga är vi allt, 0 fel i grunden och 4 fel i omh vart det, vi låg lite stort till 12 som vi båda vart lite för ivriga mot, Solle drog på lite och jag släppte handen vilket jag aldrig får göra på honom. Men jag är iaf super nöjd trots det onödiga stoppet, han kändes väldigt glad och positiv och hoppade 12-13 jätte bra sen. Nu taggar vi om till imorgon! :))

/Elina


GODMORGON

Jag har precis vaknar pga att Annie och Paula har våldgästat min och Jossans säng och ligger och babblar på som satan här uppe. Idag börjar inte tävlingarna förens 12 så det blir en ganska chill morgon. Mamma har fodrat hästarna, tack snälla mami, så efter jag har ätit lite ska jag ut och trimma min fina lite :)

Hörs under dagen eller ikväll, pussss/Elina


NU LÄMNAR VI STOCKHOLM OCH RÖR OSS UPPÅT I LANDET TILL TIERP, TJOHEJ

/Elina


DOMEDAGEN

Idag är dagen kommen!! Haha låter som om det är värsta domedagen... Fast det är lite liknande, idag åker vi mot Tierp! Fast innan det så ska båda mina knäppis hästar ridas, solles alla saker ska packas, jag ska duscha, packa alla mina saker, husbilen ska packas mm. Så vi har lite att stå i idag, men vi hörs senare! /Elina


Det finns inga ord som beskriver hur mycket du betyder för mig.

Pucko-ponny♥
 
/Vicky

SM dag 2 & 3

På lördagen red jag kval 2 på SM. På framridningen var han först avslappnad när jag red honom låg och rund. Efter ett tag blev han som ett litet barn och ville bara springa ifrån mig. När jag samlade upp honom i formen tappade han bjudning och använde inte bakenen tillräckligt. Han tyckte det blev väldigt jobbigt och därför blev han grinig när jag la till skänkeln. Väl inne på banan ville jag ha bra energi i honom som möjligt, därför red jag honom i lägre form än vad jag hade tänkt från början. Han gick inte i perfekt form och hans bjudning var inte jätte bra. Jag var även slarvig i skolorna i traven. Resultatet blev 60,976%. 
 
 
På söndagen red jag Consulation (B-final). Målet för dagen var att ha roligt och njuta av att få rida SM, vilket jag absolut tyckte vi gjorde. Han hade fortfarande lite problem med framåtbjudningen men jag kunde rida honom i en högre form än dagen utan att han började tänka bakåt. På banan var bjudningen dåligt, en formen bra. Jag red lite slarvigt i traven, mest pga att jag försökte få honom av bli aktiv. I galoppen fick han mycket bättre bjudning och jag kunde rida ordentligt. Man såg sen i protokollet att  vi fick mycket bättre på galoppdelen än travdelen. Resultatet blev 62,276%.
 
 
Jag är så glad att jag och Braven fick vara med i SM, det var verkligen en upplevelse! Har haft det så otroligt roligt. Vi debuterade regionalt iår och vårat mål för året var att kvala till nationellt. Några månader senare tävlar vi på Elit nivå. Helt sjukt. Längtar redan till nästa år, då hoppas jag att vi klarar av att fightas i toppen. Fasen vad jag älskar min ponny, är så stolt över honom. 
 
/Vicky

WHAT DOESN'T KILL YOU, MAKES YOU STRONGER

Det här har jag längtat efter att skriva må jag säga, nu är vi på G!! Som ni vet så har Shadde inte varit den roligaste att ha och göra med, han är stenhård i skallen, och då menar jag stenhård, men de har sin fördelar också- men tyvärr sina, ganska många, nackdelar.

Det har krävts mycket slit, tårar har runnit, Jag har dragit mitt hår av förtvivlan/besvikelse/rädsla. Nu känns det som att vi är på banan, (äntligen!!!!!!) för ungefär en vecka sen så bråkade jag med honom i 1 timme tills han gav sig och vart relativt fin i båda varven, jag var nöjd iaf. Dagen efter så var det bråk igen, jag provade olika bett, han tjafsade, hoppade upp och ner i luften utan kontroll, jag grät, han hade övertag, men efter en lång tid så släppte han och vart väldigt fin i båda varven. Dagen efter så bråkade han lite till en början men efter bara ca 10 minuter så var han tillbaka där vi slutade dagen innan. Nu går det bara åt rätt håll och för varje dag så kommer vi till ridning tidigare. Man känner verkligen hur han börjar jobba i hela kroppen när han kör och hela han löddrar av svett. Det är fortfarande en lång väg kvar, han går fortfarande i nedförsbacke, dock inte lika mycket, men i och med detta så känns det inte lika motsträvigt längre. Nu gäller det bara att han ska bygga upp sina rumpmuskler och sakta men säkert orka bära sig mer på bakbenen och givetvis att det ska gå att få ihop honom mycket mer.

/Elina


Det är såhär vi gör't

Det är såhär man mockar när man inte orkar gå 100 meter för att hämta en grep, jag och Dea ba kör. Team work!

/Elina


TRÄNINGEN IDAG SÖG

Som rubriken lyder då, träningen idag sög. Fick ingen känsla för 5 öre och allt var bara av och på. Han var stark och jag backa av, kunde verkligen inte hitta avstånd... Men efter 1 avåkning och lite stopp så fick vill till det någorlunda bra- nu laddar vi om till Tierp. Från botten till toppen, visst? :D

/Elina


Btw, kom ihåg- elinamellberg.blogg.se


TRÄNING

Igår red vi 2 pass, det första var endast markarbete och han var fin, vi tränade mycket på att hästen skulle lyssna på våra hjälper samt ta stöd i båda tyglarna. Vi red alla runt på en stor volt i alla gångarter, först red vi 5 steg rakt fram, sen 5 steg öppna, sen gjorde vi så i olika varv och i alla gångarter. han var väldigt jobbig i början när vi skrittade och ville mer trippa och trava.. Men han vart bättre i slutet, i traven fick jag honom rätt så fin- nöjd, och i galoppen var han lite hoppig i början och hittade ingen rytm, men i slutet vart det bättre!


Senare så red vi ett hopp pass, vi började med att rida på lite avstånd mellan 3 upphöjda bommar, sedan så red vi på en 3 kombination med 2 galopp språng mellan varje hinder, det första hindret var en liten sockerbit, det andra var ett räcke på runt 90-100cm sedan var det en avslutande oxer som vi hoppade lite högre så att hästarna fick hoppa upp sig lite. Hoppade inte så högt med Solle eftersom att han haft sin rump grej och inte ska anstränga sig så jätte mycket- han ska ju trots allt till tierp och hoppa fredag-söndag. Men han var sjukt fin och gjorde ett jätte bra språng ändå! Vi avslutade med att hoppa en liten bana med ett visst antal galopp språng mellan några hinder. Jätte nöjd över mitt hjärta, än så länge känns det lovande inför tierp!

Nu ska vi upp och äta frukost och sen ut och tvätta lite hinder- idag är det banhoppning! :))))

/Elina


OMG JAG HAR NELLIE BERNTSSONS AUTOGRAF!!!

Lol drev

/Elina


Hejsan svejsan

Hej från wängan, vi sitter just nu på rummet och chillar lite, vi har precis fodrat hästarna och de hade det bra.

Vi red ett markarbets pass idag med bommar och Solle var jätte fin, han var pigg men använde sin energi rätt så han vart lugn ändå :) imorgon blir det nog lite hoppning, vi får se.


/Elina


GODMORGON

Hej på er! Jag sitter kust nu med träningskläderna på och tänkte springa upp till stallet och rida Shadde och även packa till Solle- idag åker vi till Ann, tjohoo! Sen får vi se om jag har någon energi kvar, iaf springer jag hem också. Vi ska försöka hinna vara hemma en snabbis innan vi åker igen till stallet för att plocka upp hästarna. Under den lilla tiden vi är hemma så ska jag packa till mig själv och duscha ;)

Men ska springa nu så att vi hinner, hörd senare, tar med mig iPhonen, iPaden och såklart min dator så uppdatering lär det bli om kvällarna! :D


/Elina


SM dag 1

Hej på er! 
 
Idag gjorde jag och Braven vår SM debut! Det är extremt roligt att få vara här och uppleva allt, det här är stort för mig. På framridningen var han helt otrolig! Allt var perfekt och han svävade fram, känslan var helt underbar. På banan dock tappade vi bort känslan, han blev spänd, blev hastig istället för samlad och aktiv, och det blev en del missar. Så resultatet blev endast 60,086%. Var besviken efteråt, då jag vet att vi kan göra dett tusen gånger bättre. Men jag kommer leva på känslan jag hade på framridningen länge! Ska försöka sträva efter den känslan i resten av dagarna. 
 
Har haft bra stöd hela dagen av Linnea, mamma, pappa, Linn, Gunilla, Ulrika och Mads. Det betyder mycket! 
 
Känns som morgondagen kommer bli bättre, så vi håller tummarna för det! :)
 
Drömponnyn <3
 
/Vicky

TRAGISKT

Kikade in lite fort på darios.se nu och såg att hon hade skrivit lite om att köpa häst från Holland. Jag vet att hon för ett tag sen var inne på det, precis som jag också var för ett tag sedan och VÄÄLDIGT nära på att göra om inte jag, precis som hon blivit avrådd från flertal. När jag läste detta så vart jag verkligen glad över att vi lyssnade på alla runt om oss, att sitta i den situationen som Pernilla nu gör kan inte vara rolig. Usch, hoppas det är många som tar sitt förnuft till fånga.
 
Taget från Darios.se

 

Jag fick ett mail skickat till mig idag, en tjej som hade googlat ”Hästar veldstar” och hamnat på min blogg. Jag har ju själv kollat på många hästar därifrån och blivit otroligt intresserad, men har verkligen blivit avrådd från bekanta och från mina tränare att INTE köpa en häst över internet från Holland. Jag tänkte dela med mig av den här tjejens berättelse, och vad jag har hört så händer detta relativt ofta. Berätta gärna era synpunkter om detta?

Lånade denna text från hennes blogg:

Det är ju många som undrar vad som händer med Bosse.. Här kommer hela historien!
Han kom till mig från Veldstar i Holland i Januari, det var inte alls meningen att jag skulle köpa en häst till, men han kom på ”besök” när Sandra fick hem sin ”Nemo”, han var såld till en tjej i Skåne, men det visade sig att det stod fel på hans ålder i annonsen så hon ville inte ha honom. Sen var det något strul när han skulle lämnas i Skåne vilket gjorde att han fick åka med upp till Ockelbo och sen tillbaka till Skåne igen. Det var då han fick komma in i mitt stall medans transportörerna mockade ur lastbilen!

När jag sen fick se att han återigen var ute på annons så slog vi till. Det är min snälla bror och mamma som köpte honom till mig! :)

Då fick han återigen gå på lastbilen och komma hit till Elingbo.

Eftersom han hade rest endel så var han tunn när han kom till mig, så han fick bara vara häst de två första veckorna.

Sen började jag att rida honom lite lätt, han var väldigt ”grön” jämfört med vad det såg ut på videon från Veldstar. Men jag tänkte inte så mycket på det utan körde på.

I April så tyckte jag att han kändes lite ojämn.. Jag ställde av honom ett par veckor för att jag trodde att han var i en växtperiod. När jag sedan började rida igen så kändes det bättre. Jag har gjort fyra starter på honom och det har varit från 90 cm till 1.10. Resultaten har varit både bra och mindre bra, men han är ju förmodligen aldrig tävlad (även om dom säger det)

I Juni kändes han sämre igen.. Då fick han återigen en viloperiod.. Han blev bättre efter vilan. Sen har jag hållit på så fram och tillbaka.

I början på Juli åkte jag med honom till Mälarkliniken för att kolla igenom honom ordentligt. Då hade han vilat i två veckor, ändå hade han en 2 gradig hälta på vänster fram vid böjprov och 1 grad på höger fram. Han blev då behandlad i båda framkotorna.

I måndags var jag in på återbesök, han var bättre, men fortfarande 1 grad initial halt på vänster fram, det blev även sämre under longering!

Då röntgade vi honom.. Det visar sig på röntgen att han har en förkalkning på styrlisten och en konturförändring som förmodligen kommer av en hårdare smäll. Eller trauma som veterinär kallar det. När dom senare granskar hans plåtar ordentligt så visar det sig att han har likadant på höger fram fast lindrigare.

Domen: Artroskopi (titthålskirurgi i leder) för att se om det ens går att göra någonting åt. Mig veterligen så har det inte hänt någonting här hemma hos mig som ska utlösa så pass allvarliga skador.

Jag kontaktar hon som har förmedlat honom till mig och berättar hela situationen. Hon lovar att återkomma så fort hon har pratat med Veldstar i Holland!

Igår fick jag ett väldigt tråkigt samtal från henne, där dom hävdar att den här skadan har uppkommit när han har varit hos mig, det finns inga bevis på varken det ena eller det andra. Min veterinär säger att han borde ha blivit blockhalt när detta inträffat, men som sagt det har han inte varit hos mig! Det går att spruta bort (behandla) den här typen av skada, men det kommer alltid tillbaka efter en kortare tid när hästen blir ansträngd!

Det hör också till saken att jag har plåtar på honom som är från Holland, men det finns plåtar som heter lateromedial, vilket innebär en bild på framkotorna från sidan. Alltså en helt vanlig bild som alltid är med vid exportröntgen. Men inte på bilderna som jag har fått på Bosse. Mycket konstigt. Det är på dessa bilder som hans skada syns på plåtarna vi tog i måndags!

Så nu står vi här med en häst som för tillfället är helt oanvändbar, han har tid för operation den 20:e Augusti.. Inte förrän han ”ligger” på op bordet så vet veterinären om han kommer att bli bra eller inte.

Vi har iallafall beslutat oss för att vi ska operera honom.

Så det är bara att hålla tummarna för att allt går bra på op och att veterinären säger att han blir helt återställd!

Anledningen att jag skriver detta inlägg är för att jag vill att ni som letar ”billiga fina” hästar som hoppar övernaturligt bra från Veldstar håller era ögon öppna ordentligt.

Det som känns väldigt jobbigt i denna situation är att jag har lämnat goda referenser till folk som har hört av sig till mig. Det ångrar jag verkligen idag när jag har facit i hand.

Jag kommer aldrig mer att köpa häst därifrån!!

// Pernilla


 
/Elina

SM debuten

Usch SM debuten var hemsk. Vi om inte sist iaf.. Jaja, vi laddar om till imorn!

/Vicky


The typical hästmänniskan

/Elina


På väg mot ponny SM i Karlstad!


Solero 33

Idag fick jag äran att rida Solero! Kände mig så smickrad eftersom Elina inte sätter upp många ryttare Solle. Var lite orolig och nervös innan eftersom jag vet att han är svår och trodde inte jag skulle klara av honom. Han är ju extremt het och jag är inte jätte van vid heta hästar (Braven är pigg och allert men han är inte het). Men jag blev väldigt överraskad när jag började trava. Han var väldigt lugn, mjuk och trevlig att rida. När jag kom till galoppen blev han dock väldigt pigg och stark. Han är känslig så jag vågade knappt ta honom i munnen, försökte sakta av genom sitsen och bara vara lugn men det gick inte.. Så min fråga till Elina var då: "Elina... Hur får jag stopp på honom?" haha Elina dog lite. Men hon sa att han inte var lika känslig som man tror, så då måste jag ta i honom lite och då sakta han av hur lätt som helst. 
 
Efter galoppen blev han väldigt spänd och pigg. Det var svårt att få honom att lugna ner sig. Men jag travade runt och gjorde cerpentiner, volter, halvhalter och öppnor. Red honom i lite varierad form, ibland låg och runt och ibland lite högre. Bara för att han skulle ha saker att göra hela tiden. Efter ett tag lugnade han ner sig och han började lyssna på mina halvhalter, han gick i det tempo jag ville och han höll takten. Sen blev han rätt avslappnad och mjuk i munnen. När jag galopperade igen ville jag hålla ett lugnt tempo, vilket han gjorde bitvis. 
 
När jag trava av red jag honom låg och rund. Han var jätte mjuk och höll formen själv. Behövde inte äns hålla i tyglarna. Han verkade nöjd och han frustade en hel del, ett gott tecken. ;)
 
Solle var sjukt rolig och trevlig att rida. Man kan verkligen inte bara sitta där och hänga med, man måste rida varje steg. Han lyssnar ganska på sitsen men man kan inte ta för mycket i munnen på honom. Han är väldigt het. Det är därför han är så svårt. Jag hoppas att Elina tycker att det såg helt okej ut iaf! Elina rider Solero otroligt bra och jag hoppas att hon börjar tävla dressyr snart istället för hoppning! Nästa gång ska jag sätta upp Elina på Braven, eller hur? ;)
 
 
Fotograf: Amazing Elina Mellberg
 
/Vicky

NU NI


JAG DÖR!

Jag vet att de flesta journalister inte är speciellt kunniga, så jag tyckte att det var bra att de fick en liten lektion i hästkunskap av "Havrepappan". Så klockrent! Roligaste jag läst på länge! xD
 
KLICKA HÄR! KLICKA HÄR! KLICKA HÄR! KLICKA HÄR! KLICKA HÄR! KLICKA HÄR! KLICKA HÄR!
 
 
 
/Vicky

VILL DU HA BILDER PÅ DIG OCH DIN HÄST

Linnea var på Årstarunsten under ponny SM och fotade en hel del, som vanligt sjukligt fina bilder. Om du var med där eller om du vet någon som var med, gå in och kolla och beställ!! :D
 
http://www.catchthemoment.n.nu/http://www.catchthemoment.n.nu/http://www.catchthemoment.n.nu/
 
 

CASALL SKADAD- INGET OS FÖR RGB

 
Källa: http://www.aftonbladet.se/sportbladet/os2012/article15230583.ab
 
/Elina

snart SM!

Kommer lägga upp filmen från träningen idag imorgon, det tar ett tag att redigera och ladda upp den.. 
 
Imorgon bitti tänker jag rida igenom mitt och Bravens KUR program hemma. Ska rida till musiken, vilket jag inte gjort innan, så vi får se om den matchar (hoppas det eftersom det blir lite ont om tid om jag måste ändra på någonting). Imorgon ska det även packas och Bravens ska tvättas. Vi åker ner till SM på tordag morgon. 
 
På fredag kommer jag starta kl. 13.41 och på lördag startar jag 12.38 (dock är starttiderna preliminära). SM kommer bli så jäkla roligt! Kommer träffa massor av kompisar, förhoppningsvis några av er bloggläsare, ryttarmiddagen ser jag också fram emot och Clinicen Mads håller i kommer bli roligt att kolla på! :D
 
Om mindre än två dagar kommer jag vara på SM. Jag vill inte vänta längre!
 
 
/Vicky

Bäbis Shadde


Vill ni ha film från idag?

 
/Vicky

Otrolig

Hej! Nu är jag och Braven på väg hem efter två dagars träning för Mads. Det har gått så sjukt bra! Min ponny är verkligen otrolig! Berättar mer när jag kommer hem! :D /Vicky


TYPISKT

Har en jätte söt bild på Shadde som föl på min iPhone som jag tänkte lägga upp här på bloggen. Dock finns det ett litet problem, min iPhone ligger just nu under verandan utanför stallet som det inte går att komma under på något annat vis än att riva upp den.... Så när min fader kommer hem från jobbet så ska vi riva upp den där skiten så ska jag klättra ner och hämta min lilla vän. Det är så typiskt, ett litet hål på hela verandan och där tappar jag ner min telefon. Aja ni får se bilden när jag fiskat upp telefonen! :D
 
 
/Elina

DAGEN MED HÄSTARNA

Ändrade mig idag i stallet och bestämde mig för att Solle även han skulle få rida igenom på ängen eftersom att han har tagit det lugnt nu under SM helgen. Satte på en graman (pga att han blir så sjukt jäkla njdgjkisglsa stark) Å satan i gatan vilken jävla ponny jag hade idag. Nog för att han var apa stark, men shit vad han jobbade på. I galoppen så verkligen kände man hur han tänkte varje steg han tog istället för att bara dra på och försöka komma undan som han brukar göra när det blir lite jobbigt. Ville inte sluta rida, så underbar var han faktiskt. MUUUMS, fortsätter det såhär så kommer vi bli farliga på tävlingsbanan i höst ;)
 
Shadde var även han väldigt fin och fick jobba på en hel del, dock är han som han är och han är långt ifrån finfin, men det jag menar med fin just nu är att han är visar framsteg varje dag.
 
Å, älskar mina bäbis hästar!
 
 
BTW, Frans är frisk nu!!
 
/Elina

♥ Mitt Hjärta ♥

 
/Vicky

Divig?

 
 
Tjenixen Dina! 
 
Jag har haft Braven snart 2år och jag kan Braven utan och innan. Han har förändrats mycket under två år, ridmässigt och beteendemässigt. Jag vet att Linn skulle kunna hjälpa mig mycket men jag vill gärna ha mina egna tränare där för att vi ska kunna göra en så bra prestation som möjligt. Mads tar alltid fram det bästa ur mig och Braven och Ulrika har tränat mig i snart 4år. Så jag tror jag vet vad jag håller på med. ;)
 
På SM finns det: två kval, en Consolation och en Final. På fredagen är det Kval 1 och på lördagen är det Kval 2. De 6 bästa i kval 1 & 2 (sammanlagt 12st av 40) går till Finalen på Söndagen. Det finns även en Consolation (en tävling) för dom som inte kom till Finalen. Consolationen går på söndagen. Tror inte jag kommer till Finalen så jag vill starta Consolationen i så fall. Det är en dröm att jag ens kom med till SM.
 
Fortfarande divig? :) haha, Vet att du inte ville något illa men ville bara göra det här klart för alla! ;)
 
kommentar från DET HÄR inlägget.
 
Provridningen Oktober 2010
 
/Vicky

Första träningspasset

Nu är första träningen för Mads avklarad. Han var lat i början men blev jätte fin mot slutet. Ser fram emot nästa träningspass! :D /Vicky


träningsläger

Idag åker jag iväg på ett träningsläger med Braven. Vi ska till Segersta och träna för Mads. Kommer vara där idag och imorgon. Det är en perfekt träning inför SM! 
 
På torsdag åker jag, Linnea, pappa, mamma och Braven till SM i Karlstad. Kommer starta en klass fredag, lördag   och söndag. Har lite lyx eftersom Mads kommer vara där och hjälpa mig på framridningen och även min andra tränare Ulrika kommer vara där och hjälpa till! Har inga höga förväntningar alls, det får gå som det går. Det är bara sjukt roligt att få vara där och delta! :D
 
 
/Vicky

HÖST MORGON

Godmorgon! Gud vad det känns som höst ute, en riktig höst morgon... Jag är just nu på väg till stallet på en liten promenad, orkade inte stressa så mycket imorse så Jossan och mamma åkte före till stallet och jag valde att gå, det tar bara en kvart så det går fort :) båda hästarna ska motineras lite nu på morgonen, ska rida igenom sladderpellet (Shadde) på ängen och Solle får en promenad! :) /Elina


Vinnare SM hoppning 2012 kat. C Frances-Corinne Jenderholt och Aragon

 
/Vicky

nytt

I fredags köpte jag en grej på Årsta Runsten och jag lovade att jag skulle länka den personen som lyckades gissa vad det var! Det blev Hanna, som tyvärr inte hade någon blogg. Hon gissade på att jag köpt ett pannband. Jag köpte ett GG pannband! Har alltid älskad det pannbandet men har aldrig riktigt vågat köpa det, då alla säger att det är dålig kvalité på dem. Skit i det, älskar det ändå!
 
 
/Vicky

Fjordhäst-SM 2012

Efterlängtat inlägg? Jag vet. Men jag tror att ni förstod att det inte gick bra eftersom jag inte skrivit om det.
 
Roxi stod i en box bredvid en hingst och började därför att brunsta. När hon brunstar blir hon inte grinig utan hon blir sjukt stel i bakbenen och kan verkligen inte sätta dem under sig. När hon har stela bakben, blir hon stark. Vi hade en jäkla press på oss och jag hade FÖR höga förhoppningar. På banan var hon seg, stel och stark (vilket inte är den bästa kombinationen). Var extremt besviken pga mina höga förhoppningar.. det blev inte bättre när jag såg resultatet, 64,56%. Det blev inte äns en placering. Usch, var så besviken! Vi kunde ha gjort allt 1000gånger bättre.
 
 
 I hoppningen gick det inte bra heller. Fast jag skrattar mest åt hur det gick på hoppningen! Vi klarade grundomgången galant men på första hindret i omhoppningen la hon en svärtnit och jag flyger av! haha var vi tvungna att ha dåliga dagar just den helgen? Ville verkligen lyckas, men misslyckades. Men vi var där iaf och vi hade roligt, så det är väl huvudsaken. :)
 
 
/Vicky

Världens bästa Frallan och Aragon tog SM-guld i kategori c

/Elina


Sista dagen på Årsta nu!


2 DIE 4

Det här schabraket och luvan från equiline är ju bara fööör snyggt. Älskar det och kan verkligen INTE sluta tänka på det. Har kollat på det tusentals gånger och har nu under SM sett flertal rida med det och det är sjukt snyggt. På den vita kanten på schbraket och luvan sitter det en rad med strass stenar så det glittrar jätte fint, lite lätt, i solen. OMG i'm in love, vill ha detta!!!!
 
Tyvärr är priset inte lika fint, men jag vet inte, trots priset kan jag inte ändra mig, skulle utan tvekan lägga pengar på schabraket om jag hade, faktiskt är jag nog mest nerkärad i det marinblåa. Ahh, vet inte vad jag ska ta vägen!!!
 
Ni hittar schabraket HÄR för 979:-
Ni hittar luvan HÄR för 599:-
 
 
/Elina

||*&}=¤#"!?½`||

Usch, jobbig dag idag på årsta. Min kropp har varit helt cp och inte kunnat chilla ner en sekund... Ena sekunden har jag varit helt speedad och inte kunnat sitta still eller hålla käften och andra sekunden så kunde jag knappt hålla upp ögonen och ville bara sova och vart irriterad som fan, hmm, hormoner? Eller kanske berodde på mina sömnproblem inatt?
 
Nej, jobbigt har det varit kan jag lova, sen har jag dessutom haft ont i magen lite till och från, blä. Men imorgon hoppas jag att det blir bättre så att jag kan konsentrera mig lite mer på hästarna och inte vara helt flippad.
 
Annars har dagen varit bra, träffat många saknade  personer, chillat runt lite och haft det allmänt soft. Annie red SM klassen idag på Texas och nollade och fick placering, så grymt. Även grymmaste Frallan nollade SM-klassen med Aragon! :))
 
Nej vet ni vad så ska jag sova och se till att min kropp får vara utvilad till imorgon så kanske allt blir bättre, hehe. Kanske några tidsinställda kommer upp.
 
/Elina

SM omg 1 nu!!!


Inköp

Har köpt en grej här på Årsta! den som kan gissa vad jag köpt får en länkning. :D /Vicky


LIFE ISN'T FAIR

/Elina

MOT ÅRSTA

Länge sedan ni hörde nått från mig? ;) nu är jag och Elina på väg till Årsta för att kolla på ponny SM i hoppning. Någon av er läsare som ska dit och kolla? Vi kommer befinna oss på Årsta hela dagen så kom fram och hälsa om ni ser oss! :D /Vicky


NYTT

Var förbi Helle en snabbis tur idag för att köpa lite nödvändigt things, bla arnika och flugspray. Köpte även ett par marin blåa Eskadron lindor som jag kollat på många gånger jag varit där. Ni kanske undrar nu varför jag som hoppryttare köper lindor, men faktiskt så brukar jag linda mina hästars ben när jag rider då det ger sånt bra stöd för dem! :) Köpte ett par nu endast för att de jag har nu är lite för korta för Shadde och passar bättre på Solles ben!
 
De kostade 298:-
 
/Elina

VILKEN BLIR VÅR NÄSTA HEADER

Nu är det dags för ny header/design här på bloggen, visst? Rösta på den headern ni tycker är finast och som borde bli vår nästa här på bloggen genom att skriva in headerns nummer i en kommentar här neranför! :D

 
 
1.
        
Gjord av: Jacqueline Korhonen
Endast header

2.
Gjord av: Malin - Jumpinghorses.blogg.se
Endast header

3.
Gjord av: Hanna- www.hannasjomans.blogg.se
Hel design görs
 
4.
Gjord av: Sandra
Hel design görs

5.
Gjord av: Kerstin Falk- http://ksf.blogg.se/
Hel design görs

Gjord av: Elina Schönbeck
Hel design görs

HAHA, DET KAN BLI KUL

 
/Elina

BILDER FRÅN GOTLAND

Fick ett par bilder från Gotland på mailen av feliciaenderborg.blogg.se , Tack så mycket! :)
 
Hindrena ligger på 120cm, sista elit omgången- 4 fel, ett pet.
 
 
Btw, kolla in min egna privata blogg också- Elinamellberg.blogg.se
 
/Elina

DEPPAR LITE

 
Det är satans deprimerande att utomhus SM går för ponny i helgen på Årsta runsten, att veta att jag var anmäld till RS-cupen, att jag skulle rida på den banan med Solero. Skit också att allt blivit som det blivit, tror säkert att han skulle ut och kunna hoppa, men vi kör första starten i Tierp!
 
Men ska iallafall till årsta för att hejja och hönga med massa härliga människor, Vici skulle ev också åka med. Någon av er som ska dit?
 
 
/Elina

RSS 2.0