vaccination och skoning

Idag slutade jag skolan vid 3 och då åkte jag direkt till stallet. Mikael skulle komma och vaccinera några hästar inklusive mina. Braven var skit lugn, Roxi ville inte riktigt stå stilla och röck till några gånger, men det gick bra. ;) Det är typ ett under att jag ens kan vara i närheten när hästarna får sprutor, jag är livrädd för sprutor. Haha

Efter det kom Hasse, så att Braven fick nya skor! :)

Nu måste jag ta det lite lugnt med båda hästarna i ett par dagar, pga vaccineringen. :)


Btw, förlåt för jag inte bloggat tidigare men jag har väldigt mkt plugg just nu. :)

/Vicky


HERRE



/Elina

Bilder från förra Vintern



/Vicky

Solero hoppträning

Var på träning idag med Solle för Hasse. Han var jätte lugn och fin, lugn som en riktig filbunke faktiskt, så ni förstår ju! Vi började med att hoppa fram på ett räcke som höjdes till ca 90 cm skulle jag tro. Där efter red vi genom en trekombenation. Failade lite första gången och Solle stannade på A hindret som låg på kanske 60 cm. Dessutom när han stannade så drog han ner munnen på toppen av hinder stödet. Hoppade iallafall igenom den en gång efter och sen en liten bana på 90-100 cm. Efter det så såg vi att han blödde i munnen. Avslutade träningen där + att han kändes jätte bra så vi tyckte att det räckte. han bet sig antagligen i tungan eller kinden (det var svårt att se) men det slutade snabbt och han stog och käkade lite morötter glatt! :P

/Elina


lena träning

Träningen för Lena Lilja med Braven idag, gick super! Jag red igenom honom igår, så allt "satt på plats" idag. Vi gjorde massa bakdelsvändingar (då jag inte är speciellt bra på det), skänkelvikningar, öppnor & slutor. Lite galopparbete gjorde vi också men vi koncentrerade oss på att han skulle hela tiden skulle gå fram för skänkeln. La jag till skänkeln en gång så skulle jag få reaktion direkt, han var otroligt lyhörd som vanligt. ;)

Direkt när Lena kom in så sa hon till min pappa: "Shit vilken förbättring från förra gången! De har verkligen kommit varandra närmare och han har blivit riktigt maffig!"



/Vicky

/Vicky

till salu

Gör lite reklam åt en kompis:

Ett charmtroll att ha kul med!. Hästar säljes
Ett charmtroll att ha kul med!. Hästar säljes
Ett charmtroll att ha kul med!. Hästar säljes
Typ: D  -  Inriktning: Allround  -  Kön: Valack  -  Födelseår: 1997  
Namn: ********  
En riktigt trevlig och snygg kille att ha kul med i skog och mark! Snäll i all hantering, sko, lasta, spola, trafiksäkert mm. 147,5 i mankhöjd. En klippa att åka med. Älskar uteritter men har inget imot arbete på banan eller ridhuset! Samarbetsvillig och lyssnar bra för hjälper, går i form i alla gångarter med bra steg! Är nog kanske inte den som vill upp och hoppa det högsta klasserna i hoppningen, men tycker att det är roligt! Har varit på ett par träningskurser i fälttävlan som varat ett par dagar, Det tycker han är riktigt roligt och hoppar allt man styr på utan att tveka, vatten och terräng hinder är roligt!! Aldrig varit skadad eller halt! En bra mor och dotter häst? Ingen nybörjar ponny! Hör av er vid intresse. Mer bilder och även någon film kan skickas om så önskas!
 
Utbildad LA Dressyr men tävlad endast någon enstaka LC pga ryttarens ointresse. Tävlad upp till LB i hoppning.
 
Pris  45 000 kr

Telefonnummer: 0707900645

Mailadress: [email protected]

/Vicky

NY DESIGN

Nu är det trots allt vinter och det skulle vara lite roligt med en julig design, visst? Så finns det någon person som skulle vilja göra våran nästa design. Personen får som vanligt gästblogga och en hel del länkningar.

Det som ska finnas med är våra och hästarnas namn, mailadress samt bloggnamn.

maila de sedan till [email protected] :D

Iår satsar vi på en riktig julig design, eller vad säger ni? :D


NÅGRA SVAR

Snygg ;) hur mkt kostade den?
Den var inte så dyr faktiskt, 2500 gick den loss för! :)


Elina: har du en silver/svart gpa eller grå/silver ?
Tacksam för svar:)
Den är Svart/silver egentligen, men med åren så har det blivit lite sliten och mer grå/silver :P

e cappi din gamla häst? :)
Nej det är han inte (:

hur uttalar man Frans riktigta namn. Videoblogg med detkanske ? ;)
Jag vet själv inte hur man uttalar hans namn så skulle vara lite fail att sitta i en videoblogg och kaske säga helt fel. Han heter somsagt Misteur du Gasseau och jag uttalar det Mistör du Gasså typ :P

Heej! Jag har nårag frågor om din lillasyster. Hur gammal är hon? Rider hon bra? Rider hon varje dag? Bråkar ni två ofta? Det var nog det, Heejdå Det är en JÄTTE JÄTTE JÄTTE braa blogg :D :D <3
Hon är född 1999 och är 12 år. Ja det tycker jag att hon gör! Nästintill ja. Hehe ja ganska, fast ibland är det mer och ibland mindre :P

Jossan och Mint


/Elina

Köp i globen

Det har varit en super rolig helg i globen med grymma tjejer! Har mest gått runt och suktat efter allt i annexet eftersom att jag inte haft några pengar :P Sen har jag även kollat en hel del på showerna vilket har varit super roligt det också! Dock så kändes det lite segt sista dagen när man sett de flesta uppträdanden.
Sen så ett stort grattis till Frallan och Sparris som kom 3a och 4a i Prins Carl Philips pris, samt till Sparris som vann förklassen!

Jag fick iallafall med mig en ny ridhjälm hem. Kanon bra med tanke på att min andra hjälm är lite halvsliten :P Det fick iallafall bli en svart/silver Charles owen ayr 8 i tyg. Jätte snygg tycker jag. Dock så känns det lite ovant med den på huvudet så jag känner mig som en svamp. Det beror nog på att GPAn sitter ganska lågt på huvudet, men jag vänjer mig väl snart! :)


OBS om ni undrar varför jag inte bloggat något så är det för att jag suttit helt inne i ett skolarbete som skulle vara inne ikväll!

/Elina


inköp i Globen

Här är mina inköp i Globen, det var inte mycket jag köpte.

(dålig bild!)


Två Schabrak från Sjöhagens Wear och ett par lindor från PFIFF. Jag köpte även en klockren julklapp till min pappa, men den kan jag ju inte lägga ut. Då vet han ju vad han får! ;)

Det är nu jag ångrar att jag inte köpte mer.. Jag kollade ut ett till schabrak (som om jag inte hade tillräckligt), ett par vita benskydd, john witaker ridbyxor och ett jätte fint pannband. Men NEJ, jag skulle "spara" pengarna.. ://

Berättar mer om globen senare! :)

/Vicky

Roxelina

Läs Erikas inlägg HÄÄÄÄÄR!



/Vicky


sova <3

Kom hem nyss från Globen, jag är helt slut efter dagen och nu vill jag bara sova. Jag berättar mer om bloggträffen, vad jag köpte och allt från idag senare!



Jag och Braven i lördags♥

/Vicky

På tuben till globen

Nu är vi på väg till globen!!!! :D vi har tom med oss hästar på tunnelbanan, wehooo /Elina


OMG

Fick se en show idag i Globen, som jag tyckte var helt otrolig.



/Vicky

GLOBEN

Nu bär det av till globen! :D



/PL

Globen dag 1

Nu har jag och Essie precis ätit frukost och ska snart ta bussen till stallet. Vi ska snabba på lite där för att vi sen ska hem och byta om för dag 2 i globen.

Gårdagen var rolig, mycket söta små ponnysar som sprang runt. Lovisas häst ramlade och stog på tre ben under ett av framträdanden. Trodde först att den bröt benet men läste sen på hennes facebook att den inte hade gjort det vilket var skönt! :)

För er som såg stjärnstaffetten så måste ni väl spanat in Black Buster. Den svarta D-ponnyn som Whitaker red. Verkligen jätte roligt att se Buster där! Känner Emma och vi har tävlat mot varandra flertal gånger.

Gick igenom anexet lite fort också, såg ett snyggt RG schabrak som jag är sugen på, så det ska jag visa mamma. Sen så spanade jag även in den röda spooks kavajen, den är fin den, kanske ska önska mig i julklapp? :P

(Emma&Buster)


/Elina


stallet strax

Nu har jag precis ätit frukost och snart bär det av till stallet. Båda hästarna ska ridas och sen måste jag snabbt hem igen och fixa mig, för sen åker vi till Globen!

Kom ihåg bloggträffen idag, vid 17.40! Innanför ingången till anexet på plan 1. Längtar! :D



/Vicky

videoblogg


Den här gången kan det vara dåligt ljud! ;)

/Vicky

Fredags hälsning från globen!

/Elina


PÅ VÄG TILL GLOBEN

Nu sitter jag och Essie på bussen på väg till Globen. Idag ska jag inte köpa något utan bara kolla runt lite. Men vi hörs senare, ska vara lite social med Essie nu!! :D /Elina


sjuk

Jag ligger hemma och är sjuk, som vanligt. Vakna för någon timma sedan, skönt med sovmorgon! ;) Nu ska jag plugga lite och sen får jag se om bloggar lite till eller om jag ska orka ta mig till stallet.

Jag ska ta mig till stan ikväll också, för att se Breaking Dawn med Anna. Måste orka!



/Vicky

träningen igår

Träningen igår gick åt skogen. Inget funkade och både jag och Braven var inte på det bästa humöret direkt. Han var stel och lyssnade inte alls, dock är det inte så konstigt då han tagit det lugnt hela veckan. Men sånna ripass finns också, det är bara att lägga det bakom sig och hoppas att nästa ridpass blir mycket bättre. :)

Pappa filmade men jag är inte säker på att jag vill lägga ut det, för det finns några läsare som alltid ska påpeka saker och det orkar jag inte med just nu. Får se om jag överlägger att lägga ut den senare. :)



/Vicky

TAGGA GLOBEN TILL MAX

Som Essie skrev här nedanför så är det somsagt globen i helgen. Ska bli så galet kul, taggad til 100! :D Jag ska faktiskt gå alla dagarna, hehe. Imorgon så blir det kvälls show för våran del, samt lite tjuvkik i anexet. På lördag så blir det även då kvällen fast med hela stallgänget(nästan) och sist men inte minst så på söndag morgon samt kväll med de bästa tjejorna!! :)

Syns vi så kom gärna fram och hälsa, super roligt isåfall! :D

Imorgon efter skolan så köper jag och Essie med oss mat från smörgåsboden och åker direkt till stallet. Där ska hon fixa allt till Mary och jag ska försöka hinna rida Solle och Cappi. Efter det så ska vi snabbt röra oss hemmåt för att byta om och tagga för Globen. Vi ska även kolla upp vilken tid vi behöver åka och så då vi ska åka komunalt :P

Iår har jag faktiskt ingenting somjag måste köpa utan det blir mer att bara strosa omkring och se om jag hittar något, jätte skönt! :D

Och sen för er som ska se ponnyhoppningen på söndag. Jag personligen håller alla tummarna för Sparris (Matilda Sparrenhök) och Frallan (Frances-corinne Jenderholt), hoppas ni också gör det.

Ha det bra så länge så hörs vi troligen under morgon dagen!

/Elina

Hey broooo

Jag bloggreapar Elina lite här nu. Sitter hemma hos henne med Victor och spelar något ank spel på Playstation, fattar inte riktigt hehe.. Men i alla fall imorgon är det Globen för oss! Vilka ser man där? Och mig träffar ni även på bloggträffen på lördag. Be there! Nej nu ska jag hem så måste dra till bussen, herrååååå / Essie! (www.essiecederroth.blogg.se)


gymnasiemässa

Jag kom nyss hem från gymnasiemässan, det var faktiskt grymt mycket roligare än vad jag trodde att det skulle vara! Jag gick runt och kollade på massa gymnasium med Sara (som fyller år idag! Så om ni är snälla får ni gärna grattta henne! :D) Vi gick förbi ett gymnasie som hette Real gymnasiet, och där var det hår- och makeup stylister, så jag frågade om de kunde platta mitt hår och det gjorde dem så gärna! :D

Jag har fortfarande tänkt på Natur linjen på antingen Klara Norra, Jensen Norra eller Norra real.


Jag idag, sliten och fin.

/Vicky

gymnasiemässa

Imorgon ska jag på Gymnasiemässa i Älvsjö, kanske det finns någon som läser bloggen som ska dit? ;D Jag funderar på gymnasierna: Klara Norra, Norra real, bromma, Jensen Norra.  

Imorgon ska jag ju också träna med Braven och jag har ju lovat att filma! :)


Den här outfiten funderar jag på att ha imorgon!

/Vicky

globen!

Jag kan inte sluta tänka på att det är Globen Horse Show i helgen! Jag har längtat i flera veckor nu! Framför allt ser jag fram emot att se ponnyhoppningen på Söndag och gå i anexet! Jag kan gå runt i flera timmar och kolla på hästgrejer! ;)

Iår hade jag inte tänkt köpa något speciellt, utan mest kolla runt och se vad jag fastnar för. Vilket brukar bli en hel del... tur är att jag har sparat ihop lite pengar! ;D

Förra årets inköp var ett ländtäcke med brodyr, fleecetäcke, vitt schabrak och vita lindor!



/Vicky

BLOGGTRÄFFEN

BLOGGTRÄFF PÅ GLOBEN HORSE SHOW
LÖRDAG 26/11-2011

* Kl. 17.40 möts vi, precis innanför ingången till Ridsportmässan på plan 1. Där kommer vi kommer vänta på alla som vill komma.

* Du får gärna lämna en kommentar på det här inlägget om du kommer, men det är inget måste.

* Du får gå när du vill, men vi kommer hänga med de som vill tills showen börjar. Vilket är vid 19.00.

Vi tänkte att ni skulle få ställa massa frågor till oss "in real life" och vi till er. Vi har också med oss en kamera, så att vi kan ta en liten gruppbild från bloggträffen. Sen får vi väl hitta på massa andra roliga saker! Ni får komma med förslag!

Det ska bli helt otroligt roligt att få träffa er! :D ♥

Har du några frågor? Skicka till
[email protected]





/PL


Hööks

Tänkte visa er lite saker som jag gillar på Hööks hemsida:


Fleecetäcke 379kr


Filt 1149kr


Ridtäcke 599kr


Träns 589kr


Schabrak 229kr


Jacka 699kr


Piké tröja 169kr


Väst 329kr


Grimma 99kr

http://www.hooks.se/

/Vicky


TRÄNING MED SOLERO

Nu har jag kommit hem från en lyckad hoppträning för Hasse. Solle kändes lugn och lyssnade fantastiskt bra! :) Vi tränade på bana där hindren kom tätt in på varandra. Väldigt bra träning då man fort måste fånga upp hästen efter ett språng för att hinna med på det relaterade avståndet. Solero skötte sig bra, bara jag som var csäker när man skulle svänga direkt efter ett språng för att det var ett hörn då jag var orolig att han skulle halka omkull. Kändes inte helt omöjligt för Solle.. 

Innan vi åkte på träning så red jag Cappi vilket jag inte gjort på länge (har hand om honom nu när de är borta) Började med att sätta på honom pelhamet då Joanna som äger honom brukar ha det. Jag gillade det dock inte och ville ha en ärlig form istället för att han bara skulle böja på sig. Dock var han väldigt behaglig på det bettet om man gämför med hur han varit på det tredelade.

Dock så bytte jag väldigt tidigt till det tredelade och han vart som en annan ponny. Lyssnade inte alls för 5 öre och ignorerade bettet kändes det som. Så nästa gång får det nog bli pelhamet ändå :P


(Gammal bild på mig och Cappi)

Frans fick vilaaaaaaaaaaaaaaaaa


/Elina

stallet strax

Nu har jag precis ätit middag och strax ska jag åka till stallet. Roxi ska ta det lugnt och Braven ska jag busa lite med på banan! Video kanske ni får se sen! ;)

Tänkte prata med Elina om bloggträffen på lördag, så ni får lite information! ;)


Idolbild, kommer dock inte ihåg vem som gjort den.

/Vicky


SM- guld ska lämnas tillbaka

SM-guld kommer att återlämnas

En SM-guldvinnare vid förra helgens ponnymästerskap i hoppning måste återlämna guldmedaljen. Anledningen är att ryttaren inte var kvalificerad för start.

Ryttaren tillhörde Varbergs Ridklubb som i ett pressmeddelande säger att medaljen kommer att återlämnas på måndag.

Enligt pressmeddelandet hade ryttaren fullgjort de felfria rundor som krävs för start i SM. Däremot hade ryttaren endast gjort två av de tre felfria rundor som krävs för att få starta på den nivå som innebär kval till SM. Ryttarens tränare, som också än anhörig, hade uppfattat regelverket som att det gällde tre placeringar - inte tre felfria rundor - i den lägre klassen som krav för start på den högre hinderhöjden.

Publicerad: 2011-11-20. Senast ändrad: 2011-11-20

Källa tidningen ridsport

/Elina


plugg

Kom hem för ett tag sen, från stallet. Roxi blev riden på banan, hoppade lite små hinder och red över cavaletti. Sen skrittade jag ut en sväng på Braven, super mysigt! ^^

Nu tänkte jag plugga lite och sen får vi väl se om det blir något mer inlägg! ;)



/Vicky

VINNARNA

Nu har vi lottat ut dessa globen biljetter.

Vinnaren är topdressage.blogg.se som får 2 st globen biljetter.

Andra priset går till HannahEngman.blogg.se som får 1 globen biljett.

Stort grattis till er brudZ! Vi skickar biljetterna imorgon.

/PL


Krångel med datorn

Jag har lite krångel just nu med min dator så kan inte uppdatera så bra, just nu är det inlägg från mobilen ;)

Jag har iallafall precis kommit hem från stan där jag var med Essie. Köpte ett par hollister jeans samt kollade på breaking dawn part 1. Den var helt otroligt bra, den bästa av alla twilight filmer en så länge. Längtar redan på 2an!!!! Kan verkligen rekomendera den!

Var i stallet i morse och red Solle på ängen, riktigtriktigt fin var han, kunde bara rida honom med benen i stort sätt. I slutet när jag travade av så höjde han även ryggen vilket kändes riktigt bra! :D

Men nu har jag faktiskt ärligt talat inte tid med bloggen (även fast jag vill) måste nämligen läsa en bok på 400 sidor till imorgon och har läst 70, jippeeei verkligen.. Men bi hörs imorgon! / Elina


Så här fint är det just nu vid fontänen i stan :))


förlåt..

Nu måste jag tyvärr göra er besvikna, jag glömde minneskortet till videokameran i datan, så det blir ingen film.. Men eftersom jag fick över 20kommentarer, så ska jag filma nästa träning, som är nu på torsdag! :)


Första vinsten♥

/Vicky

träningarna

Tänkte skriva lite mer om vad jag gjorde på träningarna för Birgitta.

Träningen igår: Vi gjorde massa övningar som innehöll skänkelvikningar, öppna & sluta, bakdelsvändningar m.m. Han var väldigt spänd, då han blev lite "rädd" för skrittmakinen när jag red fram utomhus, hahah han är så söt. Så jag fick rida runt som om jag gjorde ett eget dressyrprogram, hon berättade om vad det skulle innehålla och sen coacha hon mig runt hela tiden och om det inte var riktigt bra, så fick jag göra om det tills det blev riktigt bra. När jag skulle skritta, så fick jag tänka på sången "nu är det jul igen och nu är det jul igen..." (HAHA, jag garva hela tiden) för att jag skulle hela tiden hålla den takten och driva med sätet. Han var fin och avslappnad i slutet av passet. 

Birgitta sa att jag var för försiktig i min ridning, så om han gör nått fel så förlåter jag honom och börjar om på nytt, men jag måste säga åt honom på direkten. Det är kanske är ganska uppenbart men jag gillar att göra det lätt för mig, och honom. Sen måste jag ha honom mer rak i halsen, det händer ofta att jag vill ställa lite mer än vad jag ska..


Träningen idag: Idag var han lugn och avslappnad från början. Så efter jag hade ridigt fram, så fick jag börja arbeta direkt i galopp. Jag skulle lägga en 10-meters volt i varje hörn och hela tiden ha honom framför mig. Sen fick jag göra massa serpentinbågar och ökningar i galopp.

När jag hade skrittat ett litet tag efter galoppen, skulle vi göra trav arbetet, vi började med göra en del skänkelvikningar längst diagonalen. Sen fick jag rida runt lite och känna på honom lite, så jag gjorde lite öppna & sluta, serpentinbågar. Jag kände verkligen vilket gung han fick i ryggen. Allt var verkligen super!

Birgitta berömde mig för min ridning och självklart för hästen! Riktigt roligt att höra. Men det finns dock saker som jag måste bli av med, bla att jag inte får vika handen (=min armbåge åker ut), inte luta mig åt vänster när jag fattar vänstergalopp och även att jag inte får luta mig framåt.

Alla har vi våra brister eller hur? ;) Men det här SKA jag bli av med!



/Vicky


film?

Bild från Birgitta träningen igår, dock från framridningen..



Skulle ni vilja se film från helgens träningar? Om jag får 20kommentarer så får ni se! ;)

/Vicky

min lördag


Så här tillbringade jag min lördag, med Mira och Tesse! Vi hade lite film maraton och kollade på bla Bridget Jones Diary, den filmen är så pinsam att man nästan inte kan kolla på den. HAha xD

/Vicky

FILMER FRÅN SÖDERTÖRN

LB


LA


/Elina

RESULTAT

Idag var vi somsagt på årets sista tävling, Södertörn.

LB
Han var jätte fin och hoppade bra. vi nollade i grunden utan problem. I omhoppningen så fick jag lite black out xP glömmer först vart första hindret i omh är. Sen så rullar det på bra till hinder nummer 13, jag var helt säker på att efter det hindret så var det ett hinder till som jag inte kunde komma på. Så jag red rakt fram fast jag ökade ingenting, utan höll honom och försökte tänka banan. Sen så gjorde jag en halt för att tänka om det var något mer hinder fast då säger speakern 0-fel så det var lättnad :P Vi slutade iallafall på en 4 plats trots allt :)

LA
Den här rundan var mindre bra kan man säga, haha. Första hindret klockrent, andra petar han, 3an klockren sen 4an ligger han lite långt mot så han stannar, sparkar till honom en gång och han blir förbannad och reser sig, kommer en gång till och han hoppar, dock så hinner han inte med me bakbenen så river det ganska kraftigt.

Han kändes lite konstig första stegen efter hindret men sen släppte det, tänkte hoppa 5an och sen utgå. Mot 5an så kändes han osäker och vinglig men han hoppade den bra. Jag fortsatte mot kombenationen eftersom att han kändes okej och jag ville rida igenom den. Han hoppade bra genom den så jag tänkte att det är väl bara att fortsätta trots allt, har inget att förlora, Frans behöver mer kött på benen. 7an hoppade han bra, 8an ännu bättre och 9an hoppade han förjävla bra, och dessutom var det den största oxern på hela banan! Det kändes så skönt att avsluta banan med riktigt bra språng. Han kändes mycket modigare i slutet vilket var bra. Banan var väldigt maxad och hindren breda. Men det funkade okej ändå! :)



FILM KOMMER NÄR VIDEOFY VILL SAMMARBETA IGEN!!

/Elina

birgitta träning

Idag är det Birgitta träning, kl 13.40-14.20 med Braven. Ser verkligen fram emot att träna för henne igen, jag lär mig massa saker varje gång. Hon är en otrolig tränare!

Imorgon ska jag träna vid 14.20-14.55!



/Vicky

TÄVLING IDAG

Idag blir det tävling med Frallanballan. LB och LA blir det för dagen. Har ju hoppat några LC, LB nu och vunnit alla LC han startat, så nu känner jag att sista tävlingen får vi köra lite högre :P Men vi hörs later!!

/Elina

BLOGGTÄVLING

Imorgon avgörs tävlingen om vem som får åka till globen på fredagen. Sista chansen att delta med andra ord. Hur lätt som helst att delta, så det är bara att köra!!

KOM TILL INLÄGGET HÄÄÄÄÄR!!!!!


gästbloggning: Jessica Eriksson & Brave Heart

Hejsan, alla underbara bloggläsare

 Jag heter Jessica Eriksson och fick äran att gästblogga här hos Victorias och Elinas blogg. :) Ni kanske känner igen mig från några bilder som var uppe på deras blogg förut. För Victoria och jag har ju två ponnysar som heter Brave Heart och vi har ju träffats 4gånger och denna gång ( sista innan vinten ) så fick jag rida Victorias Brave Heart och red min Brave Heart. Det var jätte kul att få åka dit och träffa hela gänget Ponillovers för Elina och hennes ponnysar fick jag se och klappa på. :) Nu ska jag berätta lite om mig och min underbara guldiga ponny Brave Heart. :) 
 

Jag heter ju Jessica Eriksson, men kallas för JessiLee för jag heter igentlingen Jessica Lee Eriksson. Det nammet är så himla fint så jag är stolt över mig själv. :D Jag är nu 18 år och fyller 19 år den 11 Juni nästa år ( 2012 ) och bor i Strömma på Värmdö som ligger utanför Stockholm. :) Jag får inte tävla Braven mera för jag är 18 år gammal, men Jennifer ska tävla honom hela 2012 och hon ska var med i Div 1 för Årsta Runsten och då ska jag vara hästskötare, och sen får vi se om vi säljer Braven och köper en häst. :) Jag har 2 systrar och dom är heter Jennifer som den minsta och hon är 15 å gammal och vi två tar hand om Brave Heart tillsammans. :D Den andra systern heter Erica och bor 1 timme utanför Göteborg. :) Jag har en mamma om heter Nonne ( Yvonne ) och en pappa som heter Kjelle. :)

 

Lite om mig som person:

 

Jag är riktigt glad person som aldrig ljuger och pratar aldrig ont om andra personer och är verkligen en person som tar hand om barn och andra vänner och personer. Jag är som en mamma för dom ( Barnen ). :) Jag vill alltid ha snyggt efter och innan mig och jag är riktigt go tjej som man kan lita på i första hand. :D Jag och Vicky är som lilla och stora systrar och vi pratar ju om allting om hästar och andra grejor. :) Det var om mig, men nu över till min underbara ponny Brave Heart och här kommer fakta om honom. :D


Brave Heart:

Brave Heart är en IMP Belgien och är född 1992 och är en isabellponny. Hans mamma och pappa är Okända. :) Han har väl lite fullblod i sig och enorm fin gångart. :) Vi köpte Brave Heart i Januari 2008 och köpte honom av Veronica Simberg som tävlade mest hoppning med honom och då ville vi ha en hoppponny så då köpte vi Braven. Jag fick några rosetter av honom i LD och Jennifer har mera rosett och vinster upp till LC. Nu är han en dressyrponny upp till LA:P1. Men han kan alla grejorna i FEI pogrammen. Men har jätte stora steg i traven och galoppen och man kan säga att han rör sig i SM nivå ändå. :D Från 2008 ( början av våren ) till 2011 ( höst ) så har vi fått 64 plakter och över 110 st rosetter som vi har tillsammans ( Jennifer och jag ) och har gått fort dom är 3 år och 11 månader. :)

 

Han och vi har tillsammans utvecklas våran ridning och sammanhållningen. Vi älskar det vi gör tillsammans. :) Jag och Jennifer har olika dagar för ibland när jag är på Berga Gymnasium så bor jag där från måndag till fredag och då rider jag honom från fredag till söndag. :) Men nu när jag har praktik i 5 veckor hos Tinne Vilhelmson Silfvén så åker jag jätte tidigt på måndag morgon och kommer hem på fredag ( Jätte sent ) så nån får ta honom på fredag, men då har jag chansen att rida och vara med Braven i lugn och ro på lördagen och söndagen. :)

 

Jag och Vicky har träffas på några tävlingar och jag stötar henne och ger henne självförtroende som kan ligga i botten ibland. :) Hon är en jätte trevlig tjej som man blir snabbt vän med och hon är duktig att svara på ett bra sätt så man förstår henne. :)

 

Våra ponnysar heter ju samma sak och det är jätte kul för det är många som tror när vi är ute och tävlar att det är Vickys ponny ( Braven ), men då får vi såklart berätta att det är en annan Brave Heart. :) Visa tycker dom är lika, men jag vet och ser att dom är inte ett dugg lika, men det är kul att visa tycker det. :D

 

 Min blogg heter:

WWW.DressyrPonny.blogg.se

WWW.DressyrPonny.blogg.se

WWW.DressyrPonny.blogg.se

WWW.DressyrPonny.blogg.se

WWW.DressyrPonny.blogg.se

WWW.DressyrPonny.blogg.se

 

 

Här kommer en massa fina bilder på oss:

 


Min blogg heter WWW.DressyrPonny.blogg.se :D

Besök och följ min blogg! :) 

Kram och puss från lilla mig ( Jessica Lee Eriksson )


Solle<3Tom

Hur söta är inte Solle och Tom när de gosar med varandra? Älskar att katten stryker sig mot Solle och han bara står kvar och tycker det är jätte mysigt. Å mina fina små pojkar!! Frans ville vara med han också ett tag :p

//Elina

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


hästarna

Hästarna idag:

Braven fick lite lösgörande arbete idag på banan. Han var väldigt pigg och lyssnade inte i början, men efter ett tag började han slappna av. Jag satte även upp min kompis Anna när han skulle skrittas av, det tyckte hon var riktigt skoj! ;)

Roxi tömkörde jag på banan, det gick skit bra! Jag har kommit på ett knep att jag alltid ska tömköra dagen innan jag ska träna, då blir hon inte stark och jag slipper jag ha ont i ryggen! ;)

Så imorgon blir det träning för Ulrica med Roxi och i helgen blir det träningar för Birgitta Kjellin med Braven. :)


Jag och Anna, sportlovet 2011

/Vicky


godnatt

Nu är jag äntligen klar med min SO inlämning, hållt på med den i veckor nu och gjort massa intervjuer... skit jobbigt iaf.

Så nu blir det bloggning från min sida! Imorgon får ni se på bloggande! haha, men nu pallar jag inte mer för jag ska gå och dejta kudden! ;)




/Vicky

videoblogg

Det är jätte konstigt ljud i videon men det får ni stå ut med! :)



Tycker ni att vi ska göra mer videobloggar här på bloggen? ;)

/Vicky

Kvälls ridning

Igår var jag och Solle på hoppträning för Hasse, gick väl si sådär, han hoppade grymt men han var rent ut sagt förjävlig på marken före, mellan och efter hindren. Aja han har sina dagar då han är jobbigare än andra. Fast jag älskar honom ändå, han är som han är och det kommer inte gå att ändra på :)

Frans fick sig ett litet markarbets pass på ängen, finfina killen har blivit så fin att rida, och verkligen jätte mjuk!

Ikväll så ska Solle skrittas ut och Frans ska jag hoppa med för Unni. I helgen blir det Södertörn, årets sista tävling, tror det blir LB och LA på Frans, sen får vi se om Solle får hänga på också :)) /Elina


BLOGGTÄVLING

Var med och tävla om biljetter till Stockholm international horse show här hos oss!

För att delta så ska detta göras:

•Följ oss via bloglovin

•Lägg upp bilden nedan i ett inlägg på din blogg eller övrig hemsida samt länka till detta inlägget, det går bra att delta utan detta, men chansen är inte lika stor.

•Skriv en kommentar här nedan att du är med och tävlar, samt länk till din blogg där inlägget finns!



//PL

min dag:

Idag har jag sovmorgon till 9.55 så det är riktigt skönt. Vi slutar vid 3, så då åker jag hem och käkar lite och sen åker jag med Catts till stallet (Elinas mamma) och hjälper att ta in alla hästar. Efter det ska jag fixa allt åt hästarna och rida dom såklart! :)

Hoppas ni får en bra dag! Vi hörs ikväll! :D



/Vicky

THE HAPPIEST PEOPLE DON’T HAVE THE BEST OF EVERYTHING, THEY JUST MAKE THE BEST OF EVERYTHING.


Fina Syster♥

/Vicky

jobbigt

Hej alla läsare! Förlåt att jag inte har bloggat så mycket på senaste tiden. Jag tycker allt är väldigt jobbigt just nu, allt blir bara fel. Jag tänker inte gå in på det så mycket men mitt liv är inte helt enkelt just nu.

Braven fick vila idag och Roxi red jag lite på ridbanan. Jag har tänkt rida ut en sväng i mörkret, men jag vågade inte eftersom det finns några älgar en bit från stallet. De "jagade" några hästar häromdagen och jag höll på att springa in i en när jag skulle till bussen... lite läskigt haha. ;)



/Vicky

HAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAH

Tänkte bjuda på en av mina absoluta favoriter en gång till. Är inte denna helt underbar? Skrattar alltid lika mycket :')
 

En REJÄÄÄÄÄL hälsning från Essie att ni borde kolla in hennes blogg!

/Elina

KINGSLAND SCHABRAKET

Wähhääää, sitter just nu i skolan på världens tråkigaste lektion..

Imorse var jag iallafall i stallet och fixade med både hästarna. Frans fick en tur runt på alla vägar runt stallet, inte så avancerat med andra ord. Dessutom var han iklädd det nya schabraket, han var faktiskt ganska fin i Vitt, eller vad tycker ni?? :)

Solle vart tömkörd av cissa, han var jätte fin och fick verkligen upp ryggen och arbetade med den!

/Elina


Pay and Jump

Imorse var jag på Pay and Jump med Braven, jag hoppade 70 & 80. Det gick skit bra, felfri i båda och han var jätte fin! ;) Kändes som hopprädsla försvann pyttelite när jag klarade det. Så nästa år blir det lite mer hoppning för att det är så kul!





/Vicky

FYND IDAG

Var som sagt iväg på häst loppis idag. De fynd som kom med hem var 4 svett täcken, 1 till varje häst, 50:-/st. sen så även ett vitt Kingsland schabrak. Inte direkt det finaste men det är inte så fult, väldigt simpelt och gick loss för endast 20 kronor.


P.S ska hälsa från Vici att om hon inte bloggar så är hon ute och säljer korvar. Det är nämligen så att hon ska på klassresa, haha ;)

/Elina


HÄST LOPPIS IDAG

Sitter just nu i bilen med pappa på väg till stallet. Ska rida både Frans och Solle lite snabbt. Vi ska nämligen på häst loppis på Färingsö om ett litet tag, riktigt kul om man hittar något fynd :)) men vi hörs senare iallafall! /Elina


"Never regret anything because at one time it was exactly what you wanted"



/Vicky


pay and jump

Imorgon blir det Pay and Jump på Kärsgatans med Braven! Det ska bli skit roligt! :D



/Vicky

DRESSYR TRÄNING MED SOLLE

Sådääääär, nu har jag fixat upp filmen. Gjorde ingenting speciellt på tröning utan helt simpelt på volt. Men han var lugn och fin, dock väldigt stark i handen. Men det här är bara början, så får vi se! ;)


/Elina

SOFIA BESKRIVER FRANS

Har precis kommit hem från stallet, jag och Sofia har varit ute och ridigt på Frans och Solle på andra sidan vägen, jätte mysigt! :) Solle kändes bra, lite studsig men ändå lugn och tog mina förhållningar bra! Det var även första gången Sofia red Frans så hon ska berätta för er hur han är att rida. Det gick jätte bra för henne att rida Frans så det var kul!! :D

Sofia beskriver Frans
Han är väldigt rolig, lite seg i skritten men annars frammåt och bra. Han var väldigt känslig i munnen så man fick vara väldigt lätt i handen, samtidigt som han kunde bli stark i galoppen. Han var ganska okoplicerad och tittade inte på något. Lätt att samla i gångarterna, speciellt i galoppen.



OBS: Har nu filmen på min och Solles träning för lena på datorn så ska klippa ihop den så kommer den strax upp här! :D

/Elina


REFLEXER

Nu går vi in mot mörkare perioder och det är refelxer som gäller på kvällarna. Varför då inte liva upp det mörka tråkiga med lite färgglatt? Jätte roligt och man kan dessutom matscha med sin övriga outfit!

Dessa reflexer finns att köpa hos ponnyprakt för 35-355 :-

stigbygel reflex 55:-

Reflex till träns/grimma 35:-

Pannband/tygel reflex 65:-

Hjälm reflex 75:-

Stövel reflex 75:-

Reflex brösta med piggar 355:-

vill man inte ha en massa tråkiga reflexer som förstör outfiten så kan man köpa en reflexspray, bara spraya påhästen så lyser den sen (tror jag, hehe) Det finns även det att köpa från ponnyprakt för 245:-


Elina

VACKER KVÄLL

Här om eftermiddagen när jag tog in hästarna från sommarhagen så var det en jättefin kvälls sol så jag försökte få dem att stå stilla och se glada ut, lyckades inte så bra då de ville hem till maten, men några bilder vart det allt!

Lite senare när solen höll på att gå ner så vart hela himlen rosa, hur fint som helst så jag tog även några bilder på det :P skulle egentligen fått upp bilderna tidigare, men min blogg app krånglade.

Dessa bilder är tagna med min mobil telefon. /Elina


Shoppa!

Idag ska jag och pappa åka iväg till Bromma/Upplands Väsby och handla lite grejer. Jag behöver en ny vinterjacka och skor, hästarna behöver lite täcken och massa annat! Jag kan visa er vad det blev när jag kommer hem! ;)



/Vicky

2011-11-11

Idag är det 2011-11-11, så klockan 11.11 avbröt vi Franska lektionen och önskade oss något. Jag önskade mig en väldigt speciell sak som ni kanske får veta nån gång, men man får ju inte säga vad man önska sig för då går det ju inte i uppfyllelse. haha ;)

Gjorde ni något speciellt idag? :)



/Vicky

............

~ Att gråta betyder inte att man är svag utan att man har varit stark för länge ~



/Vicky


Gästblogg

Hej alla Elinas och Victorias läsare!

Jag heter Sofia och jag står i Elina o Vicis stall, jag är tretton år och jag har en egen ponny
som heter Oh, just call me Gino (Gino) han är en 7 årig c-ponny
som snart vart i min ägo i fem månader! innan Gino så hade jag en B-ponny som hette Bakkegaardens Marco.
med han tävlade jag upp till LA med, men han är såld nu p.g.a min längd.
planen med Gino är att vi ska ut och tävla i vår, så det ska bli kul!
För er som ska på bloggträffen i globen den 27/11 kommer ni även träffa mig där :)

Kan ju också passa på att säga att både Vicis och Elina har riktigt bra personligheter, haha
har nu känt dom i ca 5 år, hyrde även Vicis förra shettlandsponny Pompeji under en period för väldigt länge sedan..haha.


Marco




Gino




Det var allt för mig, ha det bra!

/Sofia


Anna S

Idag när jag skulle åka hem från skolan så träffade jag Anna S på vägen, så jag följde med henne till hennes medryttarhäst som står på Sundby. Det var riktigt roligt! :D

Sen åkte jag hem och käka lite och snart ska jag iväg till stallet, ikväll blir det träning med båda! :)



/Vicky


SHIT VAD DÅLIGT AV MIG

Kom på nu att jag inte bloggade ett smack igår, riktigt dåligt! Förlåt för det iallafall.

Igår var jag och Solle på träning för Hasse, gick bra fast Solle var riktigt stark, men satan vad han hoppade på sista språnget som var en oxer runt 100cm så det jämnade ut hans dåliga sida :p Hade även tredelat på honom, ska nog ha det när jag hoppar eftersom att han viker in huvudet så mycket.. Sen får pelhamet stå för den större delen av ridningen hemma eftersom att han börjar ignorera det tredelade efter ett tag. Så det är bra med lite variation på bett, på alla hästar faktiskt!

Men det var väl det jag ville säga att Solle var tillbaka på banan igen!

/Elina


30. Mitt mål med ridning

30. Mitt mål med ridning

Ha roligt med mina hästar och ständigt utvecklas! :)



/Vicky

Ridövning

Jag fick lära mig en jätte bra övning av Ulrica i söndags!

Man vänder rätt upp och gör en skänkelvikning till kvartslinjen, där rakriktar du och ställer om. Tänk lite öppna och gör en skänkelvikning till andra kvartslinjen osv. Efter några gånger byter du ut sänkelvikningarna mot sluta. En otroligt bra och rolig övning!


Blev lite failat, men ni förstår nog ändå! ;)

Spola fram till 0:51


/Vicky

29. Någon jag skulle riskera livet för

29. Någon jag skulle riskera livet för

Jag skulle riskera mitt liv för de som betyder mest för mig.




/Vicky

ANNORLUNDA KLIPPNINGAR

Har ni tänk på hur många olika mönster man kan klippa på sin häst? Här är bara en del som jag rotat fram på google, men man ser ju redan här att man kan göra i stort sett allt på sin häst.



Blir ni sugna på att hitta på något kul på era hästar men inte alls vet hur man klipper coola mönster så kan ni ju alltid spana in dessa mallar.



Back OffBaby on BoardKlippstencilerFjärilMy Li'l PonyRosI'm a starVeteran on BoardWide LoadSuperman

Dessa tuffa mönster finns hos ponnyprakt för 200kr/st

/Elina

VILKEN SEG DAG



Gud, jag har varit så seg hela dagen! var ledig idag också så det passade väldigt bra. Åkte med mamma till stallet vid 8 imorse och fodrade samt tog ut alla pollar. Efter det så red jag Frans och Solle, Frans red jag ut med och Solle fick ett pass på ängen. Lunchade alla hästarna när jag kom tillbaka och sedan åkte vi hem igen. Sen har jag legat och sovit i soffan fram till klockan 5, alltså 4 timmar räknade jag precis ut(??) och sedan sprang jag upp till stallet för att hjälpa mamma att ta in hästarna(fast det hann hon och Victoria göra utan mig då jag var så seg)  och nu är jag hemma igen. Snart får vi även gäster här hemma eftersom att min mamma fyller år idag, så GRATTIS PÅ DIG MAMMA!!!


/Elina

28. Någon som älskar dig

28. Någon som älskar dig


Mira min darling♥

/Vicky

GLOBEN BILJETTER SÄLJES

3 vuxen biljetter till Globen international horse show Säljes. Biljetterna är är på B läktaren rad 3 plats 41(på en biljett) samt rad 4 plats 40 41(på två biljetter)

Biljetterna gäller för dressyr med clinic och äger rum Fredagen den 25 november 2011 kl 11.00.

Detta ingår i biljetten.

Dressyr med Master Clinic

  • Offentlig dressyrträning med de högst rankade världscupryttarna.
  • Vinnarnas Vinnare - Champion of the Winners 5-6-åriga vinnarna av Breeders Trophy, Öppna Championatet och Scandinavian Open
  • MasterClinic - med Kyra Kyrklund

Ny pris på biljetterna är 195:- säljes för 100:-/st -frakten ingår.
Mejla för mer info [email protected]

/Elina


27. Såhär vill jag att mitt liv ser ut om ca 20 år

27. Såhär vill jag att mitt liv ser ut om ca 20 år

Förhoppningsvis ska jag vara färdig utbildad till veterinär. Bor på min egna gård med flera fina dressyr hästar som jag utbildar och tävlar. ;)



/Vicky

26. Hur mina vänner beskriver mig

(det här skulle varit uppe igår)
26. Hur mina vänner beskriver mig


Mira beskriver mig:

En ovanlig liten räka som man inte ser i en skagenröra eller på en populär sushibar. Blyg och gullig för de flesta
men en dominant, envis och totalt oförändbar person för de närmsta.


Linnea beskriver mig:

ÄLSKAR GEISHA
LÄTT ATT FÅ ATT SKRATTA
KAN GÅ FRÅN HELT OSERIÖS TILL SERIÖS O TVÄRT OM..
lol



/Vicky

BILDER FRÅN SUNDBY

Dessa bilder är tagna av Erika- eadressyr.blogg.se. Jag och Solle framridning på Sunby nu i helgen.



/Elina

"DU KOMMER ALDRIG HA FÖRMÅGAN ATT LYCKAS OM DU HAR RÄDSLAN FÖR ATT MISSLYCKAS"


25. Någon jag träffar vardagligen

25. Någon jag träffar vardagligen


Anna, min fru♥

/Vicky

KLARA TILL GLOBEN

Efter sista kvalet som gått nere i Borås nu i helgen så är dessa ryttare klara för globen, Prins Carl Philips pris 2011.

Kat C:
Matilda Sparrenhök
Alexander Sandbring
Emelie Nielsen
Frances-Corinne Jenderholt
Reserv: Tove Nyström

Kat D:
Filip Ågren
Sissela Smith
Daisy Pearson
Erika Markör
Reserv: Alva Häger

Super kul, speciellt när man känner en del av dem och vet vilka personerna är som kommer att delta!



/Elina


film

Film från träningen idag med Roxi. :)



/Vicky

RESULTAT IDAG

Dagens resultat idag på Sundby har varit helt okej!

LC
Frans
Han var ganska så seg, as usual, speciellt första klassen brukar det vara så. Men väl inne på banan så fick vi bra flyt och kom inte helt på tok på något hinder. Kändes väldigt bra och han var alert i sina ben. I omhoppning på hinder nummer 11 så gled han ut lite men det löste sig genom att öka på lite extra efter det. Vi dubbelnollade och tiden räckte för en första plats!

Solle
Kändes verkligen som min gamla Solle+att jag hade kontroll på honom mellan hindrena! på 4an så hoppade han mig ur sadeln då han valde att hoppa av lite större, men jag kom snabbt tillbaka så det var ingen big deal. Nollade grunden klockrent och omhoppningen satsade jag inte i för 5 öre. Red som en extra grundomgång men tajtadr e upp vägarna lite. Vi dubbel nollade hur som helst och tiden räckte faktiskt till en 7e plats trots allt!

LB
Frans
Han var mycket mer frammåt i denna klassen vilket var väldigt skönt! På andra hindret så försökte han slinka undan lite och glida ut, men då vart jag faktiskt sur på honom och tryckte till honom. Efter det så gick han som en klocka. Nollade grunden med två islag på båda i kombenationen. Satte upp ett högre tempo på honom, körde inte jätte snäva svängar, men vi nollade ändå och tiden räckte till en andra plats.

Solle
Han var egentligen jätte fin om inte jag hade mesat. 2 stopp, ett på 5an och ett på sista. Tar på mig dom, när han ligger fel så backar jag av honom istället att rida på och vara tuff mot honom. Speciellt nu när vi har hur mycket dåliga rundor som helst med oss i bagaget så passar han på att ta för sig när jag blir osäker. Men han hoppade grymt bra ändå så jag är nöjd. Nu är det bara träning som gäller så vi är fit for fight igen nästa år ;)


Ni får bara filmer från LCn nu, det tar en hel evighet att ladda upp filmerna, SUCK!!

/Elina



OS HÄSTEN HICKSTEAD DÖD





Källa: Tidningen ridsport



Källa: ridsportförbundet



/Elina

frågestund del 3

 vart har du köpt din lackade nosgrimma, sjukt snygg! :DD

 Svar: Hööks ;)

 

Hur många sadlar,träns,schabrack,regntäcken,flecetäcken . har du? :)
Super bra blogg föresten!

Svar: Fyra sadlar, 7träns, miljontals schabrak, 4 regntäcken, 5 fleecetäcken. :)
Tack så mycket! :)



Vadär din kavaj för märke och modell? :)
Super Bloggen!! <3

Svar: Det är en Equiline kavaj, men jag vet inte vad det är för modell.. :/
Tack!! ;D 


Vad är dina mål 2012?

Svar: Med Roxi, topp 3 på Fjord-SM och juniormästare. Med Braven, kvala till nationellt. :)




/Vicky


del 3

Bilder från igår del 3

Ridning/bus i sommarhagen!


Foto: Linnea Schalander

/Vicky


24. Mitt motto

24. Mitt motto

"det viktigaste är inte att vinna, utan att kämpa väl"



/Vicky

del 2

Bilder från igår del 2

rider varandras hästar:



Foto: Linnea Schalander

/Vicky

In tha car

Nu sitter vi i bilen på väg mot Sundby ridklubb så här på morgon kvisten! Idag har vi faktiskt med oss 3 hästar, Frans, Solle och Mint, alla ska hoppa LC LB. Bakom oss har vi Solero och Mint och Frans tryckte vi in i Törnells transport som har häst hos oss! Jag är nog allra mest spänd på Solero, hur han kommer hoppa, hur han kommer kännas osv. Prov hoppade Solle på ett räcke på banan igår för att känna lite på honom. La upp det på en meter och herregud vad han hoppade med ryggen igen!! Helt sjukt, jag kände verkligen skillnad på honom i språnget jämfört med hur han hoppat den senaste tiden.

/Elina


23. Hoppning eller dressyr?

(det här skulle varit uppe igår)

23. Hoppning eller dressyr?

Självklart dressyr! Förr var det hoppning som gällde, haha. Men sen blev jag rädd och vågade inte hoppa högre än 80cm. Då blev det dressyr istället, vilket jag är glad för!

Jag jobbar på att bli av med höjdrädslan i hoppningen, men det känns som den alltid kommer sitta kvar. Jag har börjat tycka det är mindre läskigt med Braven men med Roxi går det verkligen inte.. Någon som har ett bra tips till mig för hur jag ska bli av med min höjdrädsla? :)


Det går bra att hoppa i dressyrsadel! ;)

/Vicky

del 1

okej det kommer bli en galet stor BILDBOMB från igår! Linnea Schalander var på plats som fotograf också, så jag var tvungen att välja mellan ca 1000fina bilder, redigera dem osv. Vilket tog sin lilla tid.

Igår kom Jessica och hennes Brave Heart till mitt stall! Vi red runt och dressyrade lite och sen böt vi hästar en stund. Efter det red vi bort till ängen och busade lite!

Här kommer del 1 av bilderna!


Foto: Linnea Schalander

/Vicky

mer bildeR?

Vill ni se mer bilder? :D
Då måste jag ha 50kommentarer!





/Vicky


Sundby imorgon

Ringde just till Sunby och frågade om jag kunde efteranmäla Solle till deras tävling imorgon och det kunde jag. Så nu hoppar jag både Frans och Solle LC och LB imorgon. Det blir som en liten tävlings comeback för Solle dessutom så det blir spännande!! ;D






/Elina

11:02

Jag känner mig helt död i kroppen, hängig och usch.. Tur att det är slutet av höstlovet iallafall!

 Idag är min syster i botkyrka och tävlar Majsan och Mint, hoppas det går vägen för henne. Sitter här hemma och håller tummarna :) Skönt för en gångs skull att jag sitter hemma medans hon är och tävlar, hehe :P Ska snart ringa min mamma och höra hur det går!

Jag ska snart ta cykeln upp till stallet och fixa Frans och Solle så har jag det gjort. Fast innan det så ska jag ta och knapra i mig lite alvedon så jag inte känner mig så hängig så är det bara att köra ;)

Btw så filmerna som jag har sagt nu ska komma upp varje dag krånglar lite. Jag får inte över dem från pappas mobil till min (de är filmade med pappas iphone) så ikväll när pappa kommer hem får jag trycka in hans telefon i datorn och ta dem där ifrån!

Hörs senare goa läsare, och har ni något ni vill läsa om idag? SÄG TILL FÖR TUSAN! :D

 

Solero  är lite bråkig mot Frans i hagen när han får tråkigt och jagar honom och går och biter honom i rumpan osv. Så igår delade vi deras hage så att ingen av dem ska få en spark. Dock så går de oftast i stora sommarhagen. Så då går dom tillsammans! :)


/Elina

fredag

Idag har jag varit inne i stan med Linnea och Mira. Vi har ätit på Subway och fikat i timmar på Espresso House! Det var riktigt mysigt och nu är jag på riktigt bra humör!

Nu ska jag titta på idol som börjar om några minuter med min mamma!

Man måste bara älska FREDAGAR!♥



/Vicky


mobilkamerabilder

Här är lite bilder från när jag red med Braven, tog bilder på vägarna jag red på. Haha kul liv, några blev suddiga då ponnyn min inte kunde stå stilla och för att min mobilkamera suger!



/Vicky


Å HERREGUD!!!!

Kollade igenom lite bilder på gamla datorn och upptäckte detta. Det här påminde mig om min period när jag alltid hade ett extra linne under tävlingskjortan som skulle gå ner lite. Hur gräsligt som helst så jag vill spy på mig själv. Hur kunde jag gå runt så där? hmm, bra fråga. Men det konstigaste av allt är att ingen sa till mig? haha. Aja alla har vi haft våra lite annorlunda perioder, den här bilder är tagen 12 juli 2009, en lokal tävling på Hölö ridklubb.



/Elina

22. Någon jag vill träffa igen

22. Någon jag vill träffa igen


3år sen♥

/Vicky

11månader

11månader med Braven idag! ♥



/Vicky


21. Någon jag vill träffa

21. Någon jag vill träffa

Som ni kanske vet är jag helt såld på tv-serier! Min absoluta favoritserie är Vampire Diaries, där finns faktiskt min framtida man. Dock finns det ett problem.... jag har inte träffat honom än. Hahah, Så någon jag helst i världen skulle vilja träffa, är Ian Somerhalder. :D






/Vicky

vaggeryd 2009

Jag fick in två bilder av Matilda Svensson (maaatildasveensson.blogg.se) från Fjord-SM 2009, nere i Vaggeryd. Tack!! :D

 Herregud så länge sen det känns! Jag var mini, tävlade i tretorn... xD



Här är en bild från Fjord-NM iår:

Vi har utvecklats en del! ;)

/Vicky

shaaasnyggläsarna

Essie här, ni kanske kommer ihåg mig? Jag sitter här hemma med snygg elina och myser.
Imorgon drar vi till stalleeet vid typ åtta och fodrar, i guess. 
Meeen nu ska vi mysa!
Förresten, är det någon som tycker jag och elina är lika?Vi fick just höra att vi ser ut som tvillingar!



www.essiecederroth.blogg.se

frågestund del 2

-Vilka ridläger har du varit på?
- Ska du på ngt i sommar?
- svårt att tänka på nue, men när du inte kan tävla ponnyerna, ska du sälja dom?
- och isf skaffa stor häst?

Tack för en superblogg! :)


Svar: - Jag har varit på två ridläger, Karlshem och Taffsnäs. På Taffsnäs har jag varit tre gånger, men då har jag tagit med mig Roxi! ;) Sen har jag varit på massa träningsläger också! :)
- Jag ska på ett träningsläger, samma som jag var på i somras. Där vi tränade terräng, hoppning och dressyr för Mathias Gustafsson. :)
- Nej det hoppas jag inte. Men det blir nog en stor häst sen också!




Vad skulle du tycka om att byta till Wordpress och bli .se? Längtar du till Globen? Måste man vara med på hela bloggträffen? :)

Svar: Det ska vi nog göra snart! :D
Självklart längtar jag till globen!! Nej man behöver inte vara med hela bloggträffen, du får gå när du vill. :)
 

Heej! Jag tänkte bara säga att jag saknar dig och braven sen i somras (lägret) Och undrar om du ska gå nästa år? ;D

Svar: Hej Jonna :) Jag saknar dig med! Jaa jag ska dit! :D 




Vart i stockholm bor du?
Vilken skola går du på?
Hur många hästar har du haft?
När köpte du din första häst?
Vilka bloggar läser du?
Har du några med djur än Roxi och Braven?


Svar: Jag bor på Ekerö. :)
Tappströmsskolan.
3st har jag haft.
När jag var 10år, tror jag. ;)
http://dressyrmupparna.se/ , http://www.isalilly.blogg.se/ , http://ponnysanning.com/ , http://www.dressyrponny.blogg.se/ 
Jag svarade det tidigare i del 1, men jag har 2katter och en kanin också. :)

varför fick roxi en lång vila?
hur länge ska du ha kvar henne och ska du tävla henne mer eller är det Braven som gäller nu? :)

du rider båda skit fint, keep it up and you´ll reach the tops ;)


Svar: För att det bara blev så. :) 
Jag vet inte hur länge jag ska ha kvar henne, men ett tag till iaf. Det är klart jag ska tävla henne, jag måste ju träna lite innan Fjord-SM nästa sommar! ;)

haha, taaack!! ;D



Victoria
Hur är braven att rida?
Hur länge har du tävlat dressyr på roxi?
Hur får man en ponny att spänna av inne på dressyrbanan? Har du några bra tips?
Du rider väldigt bra!:-)


Svar: Awesome.
I 3år. :)
Man kan göra så att man rider lätt och"lullar runt" lite på banan, kravlöst och i ganska låg form. Gör lite volter, serpentiner och massa övergångar, halvhalter. Så att hästen koncentrerar sig på dig och inte något annat. Sen när den är avslappnad, då kan du sätta dig ner och "spänna upp flädern" som min tränare brukar säga. ;) 

Tack!! :D

 

Hej.
Hur brukar du tänka inför tävlingar för att inte bli så nervös?
Hur hög är braven?
Hur hög är roxi?
Har du tävlat hoppning nått med braven?
:D


Svar: Jag är ofta väldigt nervös inför tävlingar. Men genom att planera allt dagen innan och ha gott om tid, gör mig mindre nervös och stressad. :)
Han är 144,2cm :)
Hon är 135cm. :)
Nej det har jag inte, men jag ska på en Pay and Jump nästa helg! ;)


Hur ofta tävlar du? du är jätteduktig :)

Svar: Väldigt olika! Tack så mycket!! :D 


1. hur visste du att Braven var den rätta ponnyn för dig?
2. vilken utrustning har/använder du till dina ponnisar?
3. vilken är den bästa häst affären?
4. hur brukar en vanlig dag se ut för dig? (asså vanlig skoldag, typ)
// xoxo Anna <3 :D

Svar: 1. Det bara klickade.
2. Ojoj, jag har massa utrusning! Jag kan skriva det i ett inlägg senare! :)
3. Stockholms Ridsport!
4. Vanlig skoldag (som den kan se ut):

07.00 Vaknar, äter frukost, duschar, sminkar mig.
08.18 Åker med bussen till skolan.
08.30-15.00 Är i skolan. 
15.07 Tar bussen till stallet.
15.30 Framme i stallet.
15.30-19.15 Rider, mockar, gör mat m.m.
19.25 Tar bussen hem.
19.40-23.00 Är hemma, äter, pluggar, bloggar och massa annat
23.00 Sova!♥


1. Vad är det högsta du har hoppat med Braven och Roxelina?
2.Kan inte du lägga upp filmer eller bilder från första gången när du provred dina ponnysar? :D
3. Brukar du och Bravens gamla ägare prata med varandra?:)

Svar: 1. Braven: 110cm Roxi: 115cm
2. Jag har ingen från när jag provred Braven.. Men jag har några när jag provred Roxi, så de skulle jag kunna slänga upp lite senare! :)
3. Jaaaa :)





gick braven igenom första besiktningen?

Svar: Nej, det gjorde han inte.


Vart har du köpt din kavaj?
Tittade du på fler hästar innan Braven?

Kram :)


Svar: Det var många som har frågat var jag köpte min kavaj, jag köpte den på Stockholms Ridsport. Det är en Equiline Kavaj. :)
Ja det gjorde jag, 5st provred jag innan jag kollade på Braven. :)

/Vicky


Sundby i helgen

På Söndag så åker jag och Frans till sundby och hoppar en LC och LB. Sen får jag se om jag åker med Solero till botkyrka på lördagen. Men det är inte bestämt än.
Ses vi?

Här är en film på mig och Solle ifrån Sundby. Inte så värst smickrande... Sablar vad han var stark.



/Elina

PÄR OLA NYSTRÖM

Har kollat in hans hemsida en gång tidigare och tänk skriva om vad jag tycker, men det har aldrig blivit av. Tills fram till nu när jag såg vad ponnysanning skrvit.

Jag måste bara säga att jag har väldigt svårt för den här människan. Jag känner inte honom på något vis, men uppfattningen som jag har fått av honom är att han är slajmig och riktigt riktigt självgod. Efter att ha läst hans hemsida så har uppfattningen för min del bara blivit sämre. Vad tycker ni om denna grabben?

http://www.stallnystrom.com/index.html


/Elina

.......

Som ni kanske såg i inlägget innan, har jag tonat mitt hår igen. Riktigt nöjd den här gången! :D

Före:


Efter:

Vad tycker ni? :D

/Vicky


BILDER IDAG

Knäppte några bilder i hagen på Frans och Solle idag med min iPhone. Tycker ändå att den knäpper väldigt bra bilder för att vara en telefon, eller vad tycker ni?? /Elina


tona håret!

Anna håller på att tona mitt hår! Ni får se före och efter bilder senare! :D



/Vicky

20. Något jag vill göra

20. Något jag vill göra

Inget hästrelaterat men jag skulle gärna vilja åka utomlands! Jag har inte gjort det på ett bra tag. Senaste gången var i maj 2010, jag var i Paris med min kompis Mira. Det var den bästa resan jag varit på hittills.

Jag skulle gärna vilja åka till Hawaii, Canariaöarna, England, USA, Grekland, Thailand, Kina, Italien, Österrike, Schweiz och massa andra ställen! Men all tid och pengar går till hästarna, vilket de är helt klart värda! Fast det skulle inte göra mig nått om jag kunde åka utomlands nån gång.. För jag älskar att resa.


Här är lite bilder från Paris resan:


/Vicky

RÄTT GISSAT

Den som var först med att gissa rätt på frågan om vem det var som skrivit bajs på min mammas bil var alicia. Hon var den enda som svarade att det var jag som skrivit det. Grattis!!
/Elina

Frans klar

Precis varit ute på ett ridpass på ängen med Frans. Gick verkligen hur bra som helst, duktiga pollen! Tränade mycket på att han skulle lyssna helt 100 på mig och inte dra upp huvudet och springa iväg när han känner för det. Det vart en del halter i början när han inte lyssnade, men i slutet gick det as bra och jag kunde gallopera runt hela hagen utan att han försökte dra iväg.

Nu blir det Solles tur, han ska jag släppa på banan så att han släpper ryggen och så. /Elina


TRÄNING IGÅR FÖR LENA

Jag måste bara säga att det var första gången som jag tyckte det var kul att rida dressyr på min ponny. Satan så bra det gick!! Dock så gjorde vi väldigt simpla saker, vi jobbade på hans lugn att han inte fick dra iväg när han inte orkade och att han fortfarande skulle jobba i avsakningarna. Men gud så bra det gick. Blir nästan lite sugen på att börja tävla dressyr när jag såg i spegeln att min ponny är ganska snygg. Hon sa även att Solero har precis samma möjligheter som braven har i dressyr och lätt kan vara med och fajtas i dem högre klasserna, så det väckte lite hopp ;) Så nu blir det massa med träning under vintern så kanske jag kan rida honom ordentligt så vi kan ut på någon dressyr bana. :D Jag vill absolut fortsätta träna för lena då jag tycker att hon är väldigt bra. Dock så är det så dumt eftersom att dem veckorna som jag går sent är hon där. Men vi ska försöka fixa någonting.

 Ni får film senare idag när jag kommer hem från stallet. Ni ska även få film från tävlingen med Frans på södertörn!!


/Elina

Gästbloggning

Hej jag heter isa och ska gästblogga lite här hos ponilovers. Jag har en d-ponny som heter Gimmic. Vi tävlar dressyr och målet nästa år är att kvala till sm! Just nu tävlar vi på regional/nationell nivå och tränar regelbundet för bl.a. Mads hendeliowitch och Lena Lilja. Har även tränat för Patrik kittel. Tidigare har jag haft sju ponnysar som jag tävlat både hoppning, dressyr och ponnygalopp på. Jag deltog även i Globen med en av dom ponnysarna i fem år. Om ni vill läsa lite mer om mig och mina ponnysar får ni mer än gärna kika in på min blogg:

www.isalilly.blogg.se

Jag är själv en av ponilovers många läsare. Dom driver bloggen grymt bra tsm och har otroligt fina hästar! Victoria och jag känner varandra då vi rider i samma klubb och deltog båda två i div 1 laget och km (där Victoria och braven var ett sjukt fint ekipage).

Som sagt ta gärna en titt på min blogg, www.isalilly.blogg.se
för att läsa mer om min väg till stjärnorna ;);)



/Isabelle

fina braven!

Här kommer massa bilder som Linnea Schalander tog på mig och Braven idag när vi hoppade lite. Hon har gjort det igen! hahaha xD



/Vicky

Dressyr träning

Vet ni vad jag och Solle ska på för äventyr idag då? Jo vi ska nämligen till Lena Lilja och träna lite dressyr. Jag har fått Vicis tid då hon inte skulle ta den. Hon är verkligen super duktig och hon har hjälpt mig och Solle en gång tidigare. Dessutom är hon helt kär i Solero och vill mer än gärna att jag ska sluta med hoppningen och börja tävla dressyr. Haha.  Men vi får la se hur det bllir med det. Kanske kommer upp film från träningen också ;)


/Elina

19. Bild på min bästa vän och varför han/hon är det

19. Bild på min bästa vän och varför han/hon är det

Eftersom det här är en hästblogg, så tänkte jag ta en tjej som håller på med hästar! Jag har ganska många bästa kompisar, som Sara, Anna, Tesse, Mira, Jessica och några mer. De är underbara och ställer alltid upp för mig. Men nu väljer jag en tjej som är helt galen, haha! Linnea Schalander!



Hon tar typ alla bilder på mig och mina hästar! xD

/Vicky

GOTLAND BILDER IGEN

Sitter just nu och kollar igenom lite bilder från Gotland i somras. Å den tävlingsplatsen var verkligen jätte mysig. Synd bara att det inte fanns någon uppstallning där utan man behövde åka en bit. All dessa bilder är tagna av duktiga Tellan som var med dit. Nu får ni se några Gotland bilder i repris ;)




Banken med 2 galopp språng, tog Solle på studs! Ryktet gick runt om att det var en ponny som tog den på studs. Japp det var min det!!



/Elina

frågestund del 1

Hur har du fått över Bravens man till andra sidan? :)

Svar: jaaadu, det var faktiskt inte jag. Det var min tränare, jag har prövat få tillbaka den men det är typ omöjligt. :o


1. om Braven blir allvarligt sjuk och inte kan ridas mer skulle du då behålla honom och bara ha i stallet eller sälja??

2. vad heter din favvo blogg??

Svar: 1. Jag skulle inte sålt honom, han skulle få vara i min ägo.
2. Har ingen favoritblogg, om man inte får räkna med sin egen. ;)


1. Har du några syskon?
2. Har du några fler djur och vad för några isåfall?
3. Är Roxi envis som fjording, det finns många som säger att fjordingar är envisare än andra hästraser, vad tycker du?

Jag tycker det är sjukt kul att ni är tillbaka på ponilovers igen, jag älskar verkligen er blogg! Ni har väldigt intressanta och läsvärda inlägg! ;)
Kram Johanna! <3


Svar: 1. Jaa jag har en syster, hon heter Rebecca och är 17år :)
2. Jag har två katter och en kanin.
3. Hon är grymt envis, finns ingen värre än Roxi! xD Det kan hända att fjordingar är lite envisare än andra hästraser, då de är smarta och starka. Men det är väl egentligen från häst till häst. ;)

Tack så mycket! :D

 
Becca på hennes födelsedag :)

Hur ser din/dina hästars foderstat ut? :)



Vad fin bild på dig och braven!
Men vilken längd har du på dina sadelgjordar till honom? Framförallt i dressyren ;)
ÄLSKAR ERAN BLOGG!!

Svar: Tack så mycket! :D Han har längden 55 på sin dressyrsadelgjord och 100 på hoppgjorden. :) 

 

är du nervös inför tävlingar?
hur gick din första tävling?
hur länge har du tävlat dressyr?
hur länge har du haft Roxi?
vad är din favo godis just nu?
hur ofta rider du för tränare?
vad är de bästa med att ha en fjording?
vad är de högsta du har hoppat?
när du prov red roxi visste du att de var den hästen du ville ha direkt då eller?

älskar bloggen!

Svar: Jag är alltid nervös inför tävlingar, men när jag har allt planerad så blir jag mindre nervös. Det är bra att vara lite nervös tycker jag, för då brukar jag kunna koncentrera mig bättre.
Min absolut första tävling var på Pompeji, det var typ 30cm Clear Round. Jag kom runt felfritt! ;)
3år kanske (?)
Roxi har jag haft i över 4år. :D
Alla sura godisar, är mitt favoritgodis! ;)
2-3dagar i veckan.
De vill alltid göra rätt och de försöker alltid göra sitt bästa.
Jag har hoppat 125cm med en ponny jag provred innan Braven.
Så fort jag såg henne så visste jag att det var hon jag ville ha. :)

Tack! ;)



 (Fråga till båda två)
1. Betalar ni mindre för att Elinas föräldrar äger stallet?
2. Var träffades ni?
Bra blogg!

Svar: 1. Självklart inte!
2. Vi träffades genom att jag flyttade in i huset bredvid Elinas, vi blev bra kompisar direkt! :)

Tack! :)

Hur känner du när folk säger att braven inte alls är lika fin som han var med linn osv?
Och du la upp ett filmklipp när du nästan gjorde en galoppiruett med roxi, kan du inte försöka klara det på någon av dina hästar och filma, skulle vara jättekul o se! :)
Jag tycker dina hästar är jättefina, och du rider dom jättebra, fortsätt så! :D


Svar: Jag bryr mig seriöst inte om vad andra tycker, han är min häst och det är jag som rider honom nu. Det måste folk acceptera. Varför måste vissa människor alltid vända allt till något negativt? Alla tror att bara för att jag köpte en elitponny, så ska jag ska komma upp på den nivån direkt och rida lika bra. Skulle inte tro det.

Det skulle jag kunna göra! ;)

Tack så jätte mycket! :D



Känner du någonsin stor press på dig att du ska rida Braven bra eftersom du köpte honom av Linn som är så himla duktig och "känd"? :P
Er blogg är riktigt bra!!

Svar: Nej. Jag köpte Braven för att jag ville ha en ponny som jag kunde ha roligt med och komma upp i klasserna med. Jag ser honom inte som "den kända Braven", utan jag ser honom som den ponnyn jag lärt känna. Han är den finaste, busigaste, underbaraste ponny man kan tänka sig. Vi tar allt i vår egen takt och det går ta den tid det tar.

Tack! :)


Hur gammal var du när du tävlade fjord SM för första gången?


Svar: Jag skulle precis fylla 13år när jag tävla Fjord-SM för första gången. :)



Vad är det med dressyren som du tycker är så roligt?
Hur ser din drömhäst ut? typ färg ras m.m? förutom Roxi och Braven ;)

Svar: Jag tycker att dressyr är så kul för att det är så fantastiskt att man kan få en häst att arbeta rätt och lyssna på varenda hjälp man gör utan att man knappt behöver röra sig. Dressyren är viktig för att få en smidig, hållbar och stark häst. Dressyren är grunden till all ridning och om man tycker att dressyr är tråkigt, är orsaken att de själva inte kan rida dressyr.

Min drömhäst är en stor, vit, muskulös häst. Så har alltid min drömhäst sett ut. Jag är extra svag för vita hästar men även skäckar, hel svarta och skimmlar. 




Bilder tagna från Google.

/Vicky


RSS 2.0