Ridsporten fixade sveriges första OS-medalj

Sara Algotsson tog individuellt OS-silver i fälttävlan idag!! /Elina


GRYMT

Ni skickar in super fina designer/headers, jätte kul att se vad ni åstakommer :D Fortsätt skicka in, kom ihåg att alla som skickar in blir länkade här på bloggen också!!

Motionerar

/Elina


KOM IHÅG

/Elina


VECKANS SCHEMA

Måste verkligen bli bättre med mina upplägg av ridpass på hästarna, nu är det lite lattjolajban och gör det jag känner för vilket slutar med att jag inte har koll på vad jag hunnit göra. Så nu ska jag börja göra planeringar varje vecka, nu har ni det skriftligt också.  Här får ni iaf veckans schema:
 
  • Måndag

Solle- Skritta i 1 h & 30 minuter utan krav.

Shadde- Trimning på banan.

  • Tisdag

Solle- Lugnt markarbete på banan.

Shadde- Kantring på ängen.

  • Onsdag

Solle- Skritta i 1 h & 30 minuter utan krav.

Shadde- Skritta i 1h och 30 minuter utan krav.

  • Torsdag

Solle- Kantring på ängen.

Shadde- Trimning på banan

  • Fredag

Solle- Trimning på banan

Shadde- Klättra i sandtaget

  • Lördag

Solle- Skritta i 1h och 30 minuter utan krav.

Shadde- Skritta i 1h och 30 minuter utan krav.

  • Söndag

Solle- Markarbete med bommar på banan.

Shadde- Markarbete med bommar på banan.

 

 

/Elina

 

 


Brb träning med stjärnan


DAGENS

Var as duktig imorse och red ut en liten kortis runda med Essie på Shadde som förövrigt var finfin. Åkte hem och har legat och halvsovit vid poolen hela dagen och sedan tillbaka till stallet på kvällen och red Solle. Han var fruktansvärt jobbig, red i sommarhagen på honom där han också blir väldigt pigg så idag fick vi inte så jätte bra flyt, avslutade fastän det inte kändes så bra bara för att inte starta ett bråk i onödan dagen före träning. Pussade godnatt på hästarna och sedan åkte jag och mamma till konsum och hyrde en film och köpte lite chips och glass.
-King
 
Imorgon bitti är jag uppe med tuppen igen för att rida Shadde på morgonen, tänkte skritta en lång runda på honom imorgon så att han får bygga massa muskler (det är väldigt nyttigt för dem att skritta) sedan hem och steka i solen om den tittar fram såklart. På eftermiddagen ska vi lasta in Solle i transporten och åka mot Wängan, Vi ska hämta hem Jossan imorgon och då passar vi på att ta med oss Solle dit så att han får träna lite på en gång, uber smart! :D
 
/Elina

TJOHOO

Ibland undrar jag verkligen vad det är för fel på mig, jag kan verkligen inte få nog av hästar. Scrollar dagligen igenom hästannonser och bara kollar och fantiserar om att ha varje häst, så sugen är jag på att ha en till storhäst! Dock så är det inte läge för oss att köpa en till häst nu eftersom att vi väldigt nyligen köpt 2 st hästar (Shadde och Stormis), tyvärr. Men om det finns någon av er läsare eller om ni vet någon som vill låna ut sin häst (hopp) antingen bara för att låna ut under en tid, ridas till försäljning, tävlas lite eller whatever, maila mig då elinamellberg@hotmail.com ! :D Tjolahopp, över traggad tjej !!
 
 
 
  /Elina
 
 

TIPS

Ett litet tips om man är trött att lägga ut hundratals kronor i månaden på glansspray och hovolja är att använda sig av rapsolja. Hur smart som helst och mycket billigare att köpa+ att det kan användas mot en hel del saker och inte bara mot just en specifik.
  • Om hästen kliar sig mycket i svansen så smörj in rapsoljan i svansroten.
  • Torra hovar? smörj in med rapsolja
  • Tovig svans? smörj in med rapsolja och den blir genast lenare

 

Väldigt praktiskt med en olja som funkar till det mesta. Det går även att hälla i lite av oljan i hästarnas mat så blir de glansigare i pälsen! :)

 

 

/Elina


VILL DU DESIGNA BLOGGENS NÄSTA DESIGN?

Som ni vet så kan varken jag eller Vici göra designer, jag har försökt men resultatet blir inte så lyckat. Det känns så tjatigt att be er göra headers till oss, men ärligt talat, så är många av er skit duktiga på det och det blir så himla mycket roligare att läsa en blogg med en fin header, right? ;)
 
Så nu tänkte vi vara jätte jobbiga och fråga er om någon skulle vilja göra vår nästa header/design här på bloggen. Massa länkar kommer delas ut till personen som gjort vår nästa header. Jag tänkte också att eftersom att det är NI som läser bloggen och bryr er mest om hur den ser ut så får ni vara 110% delaktiga i valet av nya designen. Alla som skickar in bidrag till ponilovers@hotmail.com Hamnar på bloggen med en länk till era bloggar, så kom ihåg att skriva med er blogg adress i mailet (om ni har en blogg) så att ni får er länk! :)
 
Endast header eller en hel design har ingen betydelse. Kör gärnet världens bästa läsare låt fantasin flöda :D!
 
Bloggens första header
 
/Elina

Nervös

Usch fy och blää vad nervös jag är.. Jag har inte sovit en blund i natt för att det har festats på hotellet och min pappa och mamma har snarkat.. Jag har sprungit programmet i ridhuset och gått igenom det tusen gånger i huvudet den här veckan. Vill lyckas, vill lyckas! Snälla Gud ge mig lite tur så fixar jag resten! Haha ni förstår hur nervös jag är? ;) Hörs när jag vet resultatet. /Vicky


RIDPASS

HEJ! Jag är så jäkla irriterad på blogg.se så att det bara kokar i kroppen på mig! För det första så ibland går det inte att publicera inläggen och i nästa sekund så publiceras dom en miljon gånger och sen för det andra, efter att de förnyat hela plattformen så har det blivit så jäkla segt och jobbigt att skriva inlägg. Hey, arg chey här!
 
 
Var i stallet imorse med mamma och Jossan, jag red båda mina älsklingar över vägen. Shadde fick en runda där han fick galopera på mycket och Solle fick en runda genom sandtaget men red en annan väg så att vi slapp den branta klättringsbacken. Solle var väldigt pigg och taggad, men de stunder han lyssnade var han väldigt fin! Det bådar gott inför tävlingarna framöver och detta håller i sig!
 
 
Shadde är så sjuukt jobbig att rida på det två delade bettet, han biter tag i det så att man inte får tag i honom vilket är så sjukt jobbigt. Väldigt jobbigt att börja tjafsa med honom som är 10 gånger större än mig liksom. Men när han släpper bettet och lyssnar så bli han sjukt fin. Så dagens ridpass med honom har varit både och, ibland jätte fin, och ibland as jobbig!
 
/Elina

TIME FOR SOME WORK

/Elina


GODMORGON

OBS, blogg.se laggar så detta inlägget fick bli tidsinställt.
 
Jag har tagit lite blogg ledigt nu i några dagar som ni kanske märkt, har helt enkelt inte kännt för att blogga. Klockan är kvart i 8 och vi ska åka mot stallet nu för att fixa hästarna och jag ska rida Solle och Shadde. Jag tänkte rida båda en lång sväng över vägen så att de får ha lite kul samt bygga lite rumpmuskler i sandtaget! :) Hade tänkt att vara snabb i stallet idag då solen skiner för en gångs skull här i stockholm. Det har inte blivit så mycket till solning denna sommar med tanke på att vädret har varit som det vart, så man måste ta vara på alla tillfällen helt enkelt!
 
 
 
Ikväll kommer de från stallet hem till oss, vi ska grilla, bada i poolen, snacka osv. Jag och mamma ska fixa lite till det idag medans pappa kör ut Jossan och Stormis till Ann, nu är det hennes tur! ;) Tyvärr så kunde inte alla vara med den här gången då det var många som skulle bort så vi får köra flera gånger helt enkelt.
 
Bara för att vara deprimerande mitt i allt så får ni en gulle bild från i vintras där ni även ser pap och Emil. fr vänster; Jossan och Mint/Pappa och Emil/ Jag och Frans/ Essie och Mary.
 
 

 
VICI, LYCKA TILL PÅ FJORD-SM NU, BLÅGULT VILL VI SE!!!! :DD PUSS PÅ RUMPAAN♥♥

 
 
/Elina

Fjord-SM!

På fredag åker jag och Roxi ner till Västervik för att delta i Fjord-SM. Ska bli så jäkla roligt! På lördagen startar jag o Roxan SM klassen i dressyr. Då ska vi tävla LA:1. Mitt önske-mål för den klassen är att komma topp 3 och bli juniormästare, hoppas hoppas! Fast man vet aldrig, vi kommer göra vårt bästa och det är allt jag begär. Roxi har gått lite upp o nerr under träningarna, ibland är hon lat och stark och ibland är hon pigg och mjuk. Jag hoppas verkligen att hon har en bra dag på lördag, där hon är pigg, lyhörd och mjuk. 
 
Den här tävlingen är en av de roligaste på året! Alla som deltar i tävlingen är så trevliga och tävlingarna brukar vara bra arrangerade. Jag och Roxi kommer även tävla en hoppklass på söndagen (inte SM klassen utan den öppna klassen), då hoppar vi 80cm.
 
Preliminär startlista (SM dressyr):
 
 
 
/Vicky

Ny design, vad tycker ni?

 

MARTINGAL MED PLATTA?

Jag har lite problem med min martingal på Shadde, hehehehe. På något konstigt vis så lyckas den glida upp på tyglarna och ringarna hakar sig fast lite, de lossnar efter ett tag men de är ett ganska irriterande moment och Shadde tycker också att det är lite störigt. Han har en helt vanlig martingal från hööks, tror inte att det har så speciell stor betydelse om jag skulle byta martingal då de ungefär är byggda likadant. Det enda som jag ser en lösning med är en plattmartingal då de sitter ihop och kan inte glida upp på tygeln lika långt. Jag tycker dock inte att plattmartingalar är speciellt snygga och skulle gärna köpa mig en vanlig om det skulle funka.
 
 
Antingen om man köper en hel platt martingal eller om man köper en vanlig dyon martingal och sen en lös platta till, det vore det bästa utifall att jag får ordning på ringarna så att jag kan variera lite. Aja vi får se vad som händer, just nu har jag inga pengar så har mycket tid på mig att fundera.
 
 
/Elina

Haha

I tidigare inlägg berättade Elina att hon hade hjälpt till att städa i stallet idag.. Haha väldigt komiskt eftersom jag hittade henne så här i stallet...:


DAGEN

Hallihallå bloggen! Har precis käkat god thaimat och sitter nu i soffan med datorn framför TV:n, tycker att jag är väl förtjänt det efter att ha städat hela stallet idag med mamma, pappa, Björn och Ulrica, plus att jag har ridit 3 hästar, hehe slitigt ;)
 
Finns inte så mycket att berätta om ridpasset med Solle och Shadde eftersom att de bara skrittade ut en lång runda på långa tyglar. Stormis red jag igenom lite på banan. I början var han lite trotsig och ville inte riktigt, han tar för sig för minsta lilla verkligen! Men efter lite om och men så gav han sig tillslut och han var sjukt fin, skulle kunna rida honom i evigheter från det läget. Gjorde mycket öppnor och slutor längst långsidorna och han fick verkligen igång bakkärran och trampade på ordentligt, jätte kul! :)
 
Jag har sagt det förut och jag säger det igen, mums på den ponnyn alltså, snacka om att han är otroligt fin/kul/rolig/härlig att rida och dessutom ögongodis att se på.
 
Tryck på bilden för att komma till Jossans blogg där ni kan läsa om både Stormis och Frans
 
/Elina

Ute på lång skritt tur på Braven!


Ute på lång skritt tur på Roxelina!


Lill tottisen ska jobba

Mina hjärtan är ridna, de båda fick en lång skritt tur barbacka efter de hårda arbets dagarna hos Ann, med andra ord så var de båda väl förtjänta det! Nu är det lill tottons tur som ska få jobba på lite, Jossan är fortfarande på Gotland så jag ska rida honom i några dagar. /Elina


mera Bilder

Här kommer några jätte fina bilder som Linnea Spren tog på mig och Braven när vi tävlade på Gripen för några helger sedan! :) Tack så mycket!
 
 
/Vicky

bilder

Här kommer några bilder från träningen i torsdags och ridpasset i lördags på Roxi. Enjoy!
 
 
/Vicky

Elina och Shadde hoppning för Ann

Elina och Shadde träning för Ann liwing


Elina och Shadde hoppning för Ann

Träning för Ann Liwing med Shadde


Film från träningen i fredags på g upp

/Elina


Godmorgon

Godmorgon! Vi har precis ätit frukost och är nu på väg ner till stallet. Det är redan sista dagen här nu, känns som tiden bara flugit iväg, känns faktiskt som att jag kom hit igår.. Idag ska vi skritta massa hästar och fixa och dona lite, får reda på lite senare vad jag ska göra med mina hästar. Bloggar mer ikväll (om jag orkar) när jag kommer hem, har en del saker att berätta, bl.a. Så har jag provat ett nytt bett på Shadde som ska köpas osv. Byebye /Elina


Dålig? Ja, jag vet.

Jag vet att jag är dålig på att blogga men jag lovar att jag ska bli bättre! Har inte haft nåt bloggsug över huvudtaget.. Men jag har massor av bilder och filmer att visa er! Kommer dock inte blogga mera idag eftersom jag ska på middag hos syrrans pojkvän, så ha de bra så länge! Kram Vicky


YOUR LIFE IS NOT MY FAULT, MY LIFE IS NOT YOUR BUSINESS

Jag blir så jävla irriterad på människor som tror att de är något, bättre en alla andra helt enkelt.  Ska kommentera allt man gör eller hur man gör det, vad man har på sig, hur man ser ut, mm, ständigt! Det blir så sjukt irriterande att ha någon hack i hälarna vart man än går. Hur svårt kan det vara att sköta sitt egna och skita i andras? För vissa, helt omöjligt- Det är jobbigt att hålla alla pusselbitarna på plats i sitt egna liv, men förstå att ha två liv ständigt under uppsiktigt, förjävla jobbigt!! Nej jag säger bara det, fuck you, jag sköter mitt och du ditt, punkt.
 
/Elina

GRYM

Ligger just nu med pernilla i sängen och kollar på film. Allt är klart med hästarna och jag har tagit en dusch så nu softar vi bara. Solle kändes finfin Idag, lite spänd och springig bara, men han är ju på ett helt nytt ställe så det var antagligen därför. Red runt lite själv på banan med honom för att känna lite på honom, ska antagligen rida lite markarbete med honom imorgon för Ann :) Tränade för Ann med Shadde, My gard vilken häst det där är asså, hoppar mig ur sadeln som satan. En sak som jag behöver träna på är att komma upp snabbare efter hindrena så att jag hinner få tag på honom i tid efter så att jag får in rätt antal galoppsprång på linjer och sånt. Han har börjat hoppa så mycket med ryggen nu så jag flyger lite, hehe., men hel grym häst idag verkligen! :D Räcket ligger på 130/135 /Elin


Snabbis

Godmorgon godmorgon här från wängsjöberg, klockan är halv 10 nu och det är redan fullt ös här, har precis varit ute och skrittat med Hanna på två av Anns hästar och nu ska jag ut och rida Solle en sväng. Senare ska jag rida för Ann med Shadde. /Elina


ON My WAY


Frasse the man

Är på Solvalla med Frans nu en snabbis för att ultraljuda hans gaffelband fram. Han är fortfarande inte riktigt fräsch och man vet inte riktigt vad det är. Var inte med sist han kollades men hörde av mamma att han inte riktigt kunnat stå stilla, men alltid när jag är med så sköter han sig som ett ljus, gosen ^^ Får även in en del frågor om varför jag inte skriver om honom längre, vart han är osv. Det är min syster som har tagit över honom nu, om ni vill fortsätta följa världens bästa Frans och Jossan som även har en till c-ponny så kan ni läsa hennes blogg som jag faktiskt inte trodde att jag skulle säga, men den är bra :) - josefinemellberg.blogg.se /Elina


WÄNGSJÖBERG IMORGON

Tvättar och smörjer upp hästarnas saker, imorgon styrs nämligen bilen mot wängsjöberg igen men denna gången med båda mina hjärtan bak, tjohoo, det ska bli så himla kul! Det är som ett enda stort ridläger där med flera i min ålder som är där och jobbar. Sista dagen förra gången jag var där var så sjukt rolig, ville verkligen inte åka hem då men var illa tvungen då Solle mannen var kvar hemma och behövdes ridas. Jag hoppas att det blir lika roligt denna gången, och om inte så har jag iaf lärt mig en massa. Kommer hem på söndag igen så blir borta i 4 dagar :) /Elina


Essie svarar!

 
vad är det mest korkade n glömt till en tävling?
Jag har faktiskt aldrig glömt något speciellt .. Vatten hink och nummerlapp är nog det värsta. Elina har glömt hela outfiten en gång (ridbyxor,skjorta osv.)
 
Vad är ert mest underliga minne?
Vi sprang runt i elinas hus med gosedjur och kanin öron, det spelades även lite guitar hero . Sen satt vi även hos våran kompis här om kvällen och sjöng lite one direction. Det var skoj!
 
 
Vad är det pinsamaste ni har varit med om? Är Elina rolig när hon är full (om hon har blivit det) Kmr man se Elina mer gånger i srk (södertäle ridklubb)??:)
Jag, Elina och Bea fick frågan vart närmaste postkontor fanns i stan av en kille, och Elina pekade mot två brevlådor. Det var riktigt kul men även jävligt pinsamt. Elina är alltid rolig!
Om klasserna och helgen passar Elina och hennes familj lär dom synas där igen ja! :)
 
Vad gjorde ni kvällen bilden togs, haha? ;) Vad är det KNÄPPASTE ni gjort?
Haha, det var på våran skolavslutning. Det var kanske 150 pers där och jag och Elina satte oss helt ensamma på bryggan och pratade om våra liv. Både bra och dåliga saker. Mycket skratt. Kommer ärligt talat inte ihåg så mycket .. Alltså det är nog gången med dom där gosedjuren .. vi kom på oss själva senare och undrade va fan vi höll på med. Juste, och när Elina inte orkade bära sin väska så den hamnade på huvet istället! Åh vad jag skrattade!
 
Dricker Elina?:D roligaste minnet från någon fest?;)
Alla dricker väll för att överleva ;) När Elina hittades i boden utanför mitt hus (jag hade fest) med min gamla klasskompis. Han hade för övrigt dragit in henne där. Haha.
 
 
Varför en bild på Alexandra och winnetoo? ;) såg även att hon var med på det övre inlägget som Elina skrev också, fast då på en annan häst. Kan det ha blivit lite fel? ;)
Det har nog blivit något fel!
 
Är Elina lika rolig IRL som hon är på bloggen? :-) Umgås ni mycket? Galnaste slash dummaste Elina gjort? Hur är hon som kompis? Kram!
OM Elina är lika rolig! haha. Jag tycker inte att hon visar sig så rolig på bloggen. För hon är 10x roligare i verkligheten. Ni skulle aldrig tro mig om jag berättade hur hon är. Hon är en klass för sig! Jag tycker att vi umgås för lite! Men vi går i samma skola och har hästarna i samma stall så det blir en del. Tyvärr gick vi olika veckor (tidigt/sent) nu sista terminen men hösten var det vi varje dag. Elina har gjort många dumma grejer! Hon är inte jättesmart i alla lägen så ibland kommer det ut lite meningar folk inte förstår något av,
Elina är verkligen en person som får en på GRYMT humör, hon är alltid glad och är hon inte det så är hon även rolig när hon är ledsen. Jag skojar faktiskt inte när jag säger att hon är en av mina absolut NÄRMASTE vänner och en av få jag har roligast med!
 
 
 
Din dröm i framtiden?
Min är nog att vara lycklig! (vad det nu går ut på)
Elina : Gift med en snygg jävel, eller en döende rik man som hon ärver pengar ifrån när han dör.
 
vad är eran favvomat? Favvo godis & dricka
Min varierar, men oxfile 'är aldrig fel! Sen är Cola Zero och chocklad det bästa.
Elina favoritmat är tacos sen tror jag hon gillar döskallar och ramlösa!
 
vilken av dina hästar/ponnys är roligast att rida? samt ''pyssla'' med?
Jag har bara en ponny, men hon är inte lika gosig som min gamla. Sen är hon mycket mer att jobba med så det är roligare att rida henne. Men salut är skönast att rida då man inte kräver något av honom.
Tror Elina tycker om solle mest i alla lägen!
.
Tack för mig! Tråkigt med så lite frågor bara för jag har så mycket svar på lager! Ni kommer säkert hitta mig här fler gånger men ni hittar mig även på www.essiecederroth.myshowroom.se ! Nu har jag tyvärr inte bloggat på två dagar då myshowroom har vart helt konstigt. Men puss på er!

Anmäld till SM

 
Det är helt sjukt. För ett år sedan trodde jag aldrig att vi skulle nått så här långt. Efter allt vi gått igenom har vi redan uppnått ett mål som jag inte trodde vi skulle göra på länge. Det här året hade jag som mål att kvala till Nationellt, men det fixade vi på första försöken. I år debuterade vi regionalt och nu ska vi troligtvis starta SM. Kan knappt tro det själv, det här är något jag dröm om länge. 
 
Nu är jag anmäld till SM och mitt snitt ligger på 67,3%. Så jag ligger någonstans bland de 25bästa och det är 40st som kommer till SM på D-ponny. Är så stolt över mig själv och Braven!
 
Du är det bästa som hänt mig♥
 
/Vicky

Utvärdering Rånäs Ridklubb

Parkering
Det fanns en liten parkering för dem som var där under dagen. De som var där under några dagar hade en större parkering eftersom det var husbilar, husvagnar, hästbilar där osv.
 
Framridning
Var i ett ridhus 20x60. Stort och ljust men det var en trång ingång. Collectingring var på en gräsplätt som var väldigt ojämn och lerig.
 
Tävlingsbanan
Utomhus på en ribana. Första dagen var den väldigt bra men andra dagen hade det regnat väldigt mycket så ribanan var lerig och hade massa stora vattenpölar.
 
Cafeterian
De serverade mat under hela dagen i ett hus en bit bort från tävlingsbanan. Sedan hade de en liten cafeteria vid ridhuset där de serverade mackor, läsk, kaffe, godis, chips osv. Mycket att välja på.
 
Funktionärerna
Alla var väldigt trevliga och hjälpsamma! Det var alltid en härlig stämning och alla som tävlade var trevliga! :)
 
Övrigt
Stallet där jag stod med Braven var väldigt fint och mysigt. Tävlingsbanan och framridningen var precis bredvid stallet. De fodrade morgon och kväll i stallet, vilket var super! Det var väl ordnat och resultaten kom upp snabbt på både Equipe och på tävlingplatsen. Det var ett STORT plus att anläggningen var ljud fri! De tog även foton på tävlingen vilket också var roligt! :D
 
Betyg
4 av 5ostbågar
 
 
/Vicky

Tävling Rånäs Ridklubb

Lördag
 
Kom till tävlingsplatsen på förmiddagen. Hann gå runt och kolla på anläggningen, träffa Erika och Julia, knoppa Bravens man osv. Det var skönt att ha gott om tid på sig. Skulle starta vid 14.43, så jag började rida fram i ungefär 40min. Han var rätt spänd och hade svårt att slappna av, så jag försökte rida massa lösgörande arbete. Men jag lyckades inte få igenom honom helt ändå. På banan var han ouppmärksam och lite tittig. Jag var även väldigt slarvig i min ridning.. Så det blev några missförstånd. Jag var inte speciellt nöjd med den ritten men fick ändå 66.09%. Kom 8:a av 21st. 
 
Tack Erika och Julia som hjälpte mig under hela dagen. Det var otroligt roligt! :D
 
 
Söndag
 
Gick en promenad med honom i spö regnet på morgonen, vilket varken han eller jag var så nöjda med, haha. Sedan gick jag till ridhuset och kollade på några ungponny klasser. Skulle starta vid 12.12 så jag red fram ca 30min. Han var avspänd och allert. Han gjorde alla skolorna och övningarna bra. Tävlingsbanan var även jätte dålig, lerig och blöt. Så Braven skuttade över alla vattenpölar, haha! Jag har inte så nöjd över den här tävlingen heller eftersom jag var slarvig och red dåligt. Resultatet blev 67.07 och vi kom precis utanför placering.
 
 
/Vicky

LATER

Godmorgon på er. Bloggens uppdatering suger atm och för er som är läsare här vet att vårt bloggande går lite upp och ner och har alltid gjort och kommer nog alltid att göra. Jag ska iaf till stallet nu och fodra hästarna och sedan bege mig på en ridtur med Shadde och Solle. Om blogg appen funkar så slänger jag upp några inlägg där ifrån, och om den inte gör det så ja, då får vi höras igen vid lunch. Höres!
Saknar alla minnen med dig, Franson
 
/Elina

TANKAR KRING 2013

Har en massa tankar i skallen just nu om lite planer kring Shadde och tävlingarna 2013. Han är somsagt 6 år och fortfarande då unghäst, och väldigt orutinerad. Iår tänker jag ligga och rulla i avdB klasser trots att han kvalar in till avdA, jag ser ingen direkt anledning att gå in i avdA med honom eftersom att året ändå bara ska gå ut på att både han och jag ska skaffa och rutin samt få bra rundor och känna oss säkra i det vi gör. Målet är att om allt flyter på som det gjort hitils så ska jag starta honom 120 i höst. Jag  har som mål att hinna rida några 120 redan iår så att det inte blir helt nytt för oss nästa år. Nästa år är han 7 år gammal och då är det tänkt att allvaret ska börja för oss, det målet jag satt upp för 2013 är att vi ska kvala oss ner till Falesterbo The Tour of Amateurs, ni kan läsa om den HÄR. För att kvala dit så behöver man samla poäng i 120 och 125 klasser under terminen.
Han anstränger sig inte speciellt mycket när det ligger på 110cm
 
 
Jag hoppas att allt går som planerat, att vi hinner starta några 120 klasser iår med bra resultat så att vi känner oss trygga och säkra tillsammans så att vi nästa år kan få igen den här lugna uppstarten och rocka banan. Såklart ska jag ta det väldigt lugnt även nästa år och inte rida mot klockan varje gång. Men har vi haft bra flyt i banan och allt känns bra så why not, försöka lite kan man ju alltid göra.
 
Det skulle vara så sjukt kul att kvala ner dit, speciellt om man skulle lyckas ta sig hela vägen till finalen så att man får rida inne på deras gräsbana! Det är verkligen ett mål jag har med min ridning, att någon gång rida på den banan. Det är så roligt med stor häst, man behöver inte vara bäst för att kunna vara med i olika cuper. Ska kika runt lite och se vad som finns att välja mellan, nästa år ska vi iaf delta i någon! :)
 
/Elina
 

TANKAR KRING 2013

Har en massa tankar i skallen just nu om lite planer kring Shadde och tävlingarna 2013. Han är somsagt 6 år och fortfarande då unghäst, och väldigt orutinerad. Iår tänker jag ligga och rulla i avdB klasser trots att han kvalar in till avdA, jag ser ingen direkt anledning att gå in i avdA med honom eftersom att året ändå bara ska gå ut på att både han och jag ska skaffa och rutin samt få bra rundor och känna oss säkra i det vi gör. Målet är att om allt flyter på som det gjort hitils så ska jag starta honom 120 i höst. Jag  har som mål att hinna rida några 120 redan iår så att det inte blir helt nytt för oss nästa år. Nästa år är han 7 år gammal och då är det tänkt att allvaret ska börja för oss, det målet jag satt upp för 2013 är att vi ska kvala oss ner till Falesterbo The Tour of Amateurs, ni kan läsa om den HÄR. För att kvala dit så behöver man samla poäng i 120 och 125 klasser under terminen.
Han anstränger sig inte speciellt mycket när det ligger på 110cm
 
 
Jag hoppas att allt går som planerat, att vi hinner starta några 120 klasser iår med bra resultat så att vi känner oss trygga och säkra tillsammans så att vi nästa år kan få igen den här lugna uppstarten och rocka banan. Såklart ska jag ta det väldigt lugnt även nästa år och inte rida mot klockan varje gång. Men har vi haft bra flyt i banan och allt känns bra så why not, försöka lite kan man ju alltid göra.
 
Det skulle vara så sjukt kul att kvala ner dit, speciellt om man skulle lyckas ta sig hela vägen till finalen så att man får rida inne på deras gräsbana! Det är verkligen ett mål jag har med min ridning, att någon gång rida på den banan. Det är så roligt med stor häst, man behöver inte vara bäst för att kunna vara med i olika cuper. Ska kika runt lite och se vad som finns att välja mellan, nästa år ska vi iaf delta i någon! :)
 
/Elina
 

CONGRATZ TO MYSELF

17 år i staden idag, yäääääh!!! En så länge har hela min födelsedag varit awesome, igår kväll var jag hos en kompis och vid tolv slaget så ställde sig alla runt mig och sjön, tjoho, vart lycklig! :D Väcktes imorse av min familj som alltid måste komma på något galet såfort det är JAG som fyller år, förra året kom de in med kastrulllock och gick och slog och sjöng som satan, och falsk också. Idag vaknar jag av att Jossan kommer in i mitt rum med en vatten flaska och börjar spraya i mitt ansikte, jag  blir as rädd men sket nästan på mig när jag ser Jossan stå en halvmeter ifrån mitt ansikte med ett cyklop i ansiktet som gör att hon ser ut som ett monster, haha. Sedan står Jesper, min bror med ett fiskespö och slänger lite över mitt ansikte, på det fanns ett litet paket.. Kul tänkte jag, får något normalt iaf denna morgonen, ÖÖÖÖÖ FEEEEL. Jag öppnar paketet och får en påse med fiskinälvor, mums, trodde att jag skulle spy.
 
Efter det så har det rullat på, öppnat lite paket nu på morgonen och fick bla back on track handleds skydd till min handled som jag har lite problem med, sen ett par dyon tyglar samt benskydd fram och bak till Shadde.
 
Jag tror att jag tar ledigt från stallet idag faktiskt och åker in till stan en sväng för lite shopping med Essie och Bea.
 
YOLO alla readers, hörs later!
/Elina
 

Påväg till Rånäs!


ÄLSKAR BILDEN

 
Så fin han är min prins
 
/Elina

SOLLES FIXIDE

Solle har någon sån här grej för sig att suga på tungan på något vis(??) Alltid när man står och pysslar med honom så sänker han ner huvudet och snurrar och suger på tungan . Hahah, han är verkligen söt när han gör så, ser ut som en lite bebis typ. Han har alltid gjort så sen han kom till oss och jag antar att han gjort så tidigare också.
 
Lyckades fota honom idag när han höll på med sin lilla grej. Har era hästar också något sådant för sig? :)
Och sen en bild som visar att han är normal också! :D
 
/Elina

KORT OM DAGEN

Ibland är det bra att man är morgon pigg alltså. Jag vaknade vid halv 9 och möts av Hugo (hunden) som ligger och halv sover, sedan går jag in i mamma och pappas rum och ser att mamma sover, hennes klocka hade inte ringt så vi slängde på oss kläderna och åkte till stallet.
 
Vi åkte förbi sommarhagen för att jag skulle ta in Shadde och Emil. Men när vi kommer så låg alla 5 hästarna ner och sov. Såå gulligt så gosade lite med Emil, Shadde och Stormis, vi lät de sova kvar där ute och åkte ner till stallet igen och jag hoppade lite med Solle. Så himla kuul och han var jätte fin, film kommer senare idag på det! :) 
 
 
Gick upp till sommarhagen med Frans och Solle, pappa tog Frans så skulle vi hämta ner Emil och Shadde, pappa skulle fota lite när jag red Shadde. Men ångrade mig när jag såg alla de mörka molnen och några blixtrar och sen smällarna. Lämnade kvar Emil och Shadde i hagen så kom mamma upp med Emmils gröt till hagen istället så fick han stå där och äta lite.
 
 
/Elina
 
 
 
 

städat

Igår fick jag ett ryck och städade transporten. Försökte få Elina att hjälpa mig men det hade hon ingen lust med >;) Det tog mig i alla fall ca 2tim att städa transporten och sadelskåpet. Här får ni före och efter bilder:
 
Före
 
Efter
 
/Vicky

onsdag

Var och tränade hos Ulrika med båda hästarna idag. Började med att hoppa Roxi. Hon var så duktig och tyckte det var väldigt roligt. Hoppade som högst 95-95cm och hon bara flög över! Hon är faktiskt grym på att hoppa och har fin hoppteknik. Fina Roxelina ♥
 
Red igenom FEI mästerskap med Braven. Han var sjukt fin! Fast han var väldigt irreterad över alla insekter som förstörde lite. Är riktigt taggad till tävlingen i helgen, han är verkligen på topp! :)
 
 
/Vicky

SUMMER FEELINGS

Idag är första dagen med sol på väldigt länge här och jag har njutit för fulla muggar nästan hela dagen och stekt mig själv i solen. Imorse var jag i stallet och fixade allt runt hästarna och red över¨vägen på Solle som asusual är helt under bar just nu, hoppas att det håller i sig! :D Sedan red jag Shadde på den stora banan. Han har fått tagit det lugnt nu i flera dagar och bara fått gått i skogen och mojsat. Jag ställde igenom honom och kände på honom fram och tillbaka. Till en början var han lite hård i munnen och släppte inte riktigt bettet, men efter ett gäng volter och ställningar till både höger och vänster så släppte han efter och vart väldigt mjuk och fin i munnen.
 
Jag ska snart slänga i mig lite mat här hemma och sedan cykla till stallet igen för att ta in Frans och Solle samt byta vatten till dem som jag inte orkade imorse, hehe. Jag vill vänta så länge som möjligt med att ta in dem idag för det är så härligt väder ute och riktig kvälls sol. Sitter ute vid poolen i bikini och läser lite. Dör vad skönt, det här är sommar, så ska det vara! :))
 
Älskar den här bilden, den känns så somrig ;D
 
/Elina

VAD VILL DU LÄSA OM?

Tar lite blogg ledigt idag, men imorgon kör vi igen! Något speciellt ni vill att jag ska skriva om då, bilder på något speciellt, outfits mm? Kommentera!
 
pussen
/Elina

Gripens meeting

För er som undrar vad som hände på Gripens meeting, så blev jag tvungen att avbryta tävlingen för min del. Vill inte gå in närmare på orsaken. :)
 
Jag har lagt den tävlingen bakom mig, så nu är jag grymt taggad inför det nationella meetinget i helgen på Rånäs med Braven. Kommer starta kl. 15.08 på lördag (preliminär tid). 
 
Första klassen på Gripen, 2:a på över 67% i FEI Lagtävlan.
 
/Vicky

Hej!

Long time no see! Det har varit riktigt länge sedan jag bloggade något. Jag har haft det riktigt skönt i Finland, med familjen och släkten. Det var en välbehövlig semester! Jag kom hem igår kväll så jag hämade hästarna imorse från Ulrika. Tränade med båda bär jag ändå var där, båda var superfina! :D
 
På eftermiddagen åkte jag till Hööks, Horze och Stockholms Ridsport. Jag köpte:
 
* Hängare (för täcken, schabrak m.m. för att ha med på tävling)
* Hängare (för grimmor, träns m.m.)
* Vattenhink
* Pälsglans
* Skimmelschampo
* Sårspray
* 3 svampar
* 2nummerlappar
* Tunt sommartäcke/stalltäcke/transporttäcke
* Flugspray
* Nättäcke
 
Vid 5 åkte jag och pappa till stallet igen. Vi gick en promenad med hästarna på ungefär en timma och de fick beta lite. 
 
 
/Vicky

Kom igen!!!

Fråga massa frågor nu hörrni!!!! /essie

DAGEN

Hej på er gosisar! Jag har precis kommit hem från stallet för en liten mellan landning. Jag är ensam hemma fram tills på fredag så det blir mycket fram och tillbaka genom skogen på cykeln, hehe. Men aja, det är inte så många dagar så jag överlever nog ;) Åkte till stallet 8 imorse eftersom att det bara är Frans och Solle som står inne just nu på nätterna så sköter jag dem själv. Red över vägen på Solle och han var väldigt fin som han varit nu den här tiden jag har ridit honom och så skuttade jag lite, han var väldigt pigg och glad när han fick hoppa lite. Men annars var han finfin!
 
När jag tog in Stormis och Shadde sen så upptäckte jag att Shaddes sko hade vridit sig lite så hovslagaren kommer runt 3 tiden så ska snart slänga mig på cykeln igen. Jag red iaf Stormis också en sväng fast bara på vägarna runt hagarna och han var finfin som vanligt! :)
 
Jag förberedde även gröt som jag ska ge till Emil sen samtidigt som jag pysslar med honom en massa när jag kommer upp igen, världens mysigaste kille!
 
 
Saknar den här lilla fläckiga mannen
 
/Elina

5 DAGAR KVAR

 
 På lördag fyller jag hela 17 år, woooopiiie. Så jäkla nice, bara 1 år kvar till 18 då, tjoho. Dock är det en sak som jag absolt inte längtar till och det är att jag inte får tävla ponny och heller inte Solle när jag fyller 18, så jag vet inte om det kommer bli en bra dag eller inte, men strunt samma, det är ju 1 år och 5 dagar kvar, kan ju inte stoppa tiden så det är bara att glida med ;)
 
Jag har iaf tänkt lite på vad jag önskar mig för häst saker i år och det är det som kommer här neranför. Vi får se om jag får något av det! :)
 
 
 
En ny GPA av den gamla modellen som jag hade förut.
 
 
 
Bruna veredus skydd och young jump skydd till Shadde
 
 
 
Bruna Dyon tyglar till Shadde
 
Blå, orange Anna Scarpati Schabrak
 
Svarta Ariat skor
 
 
/Elina
 
 

Frågestund OM Elina!

Hej Elina och Vickys läsare, Essie här! Eftersom båda dom är lite dåliga på att blogga just nu tog jag saken i egna händer mihihi. Det är såhär att jag känner ju Elina väldigt bra, typ vet allt om henne hehe så jag tänkte att ni kunde få ställa massa frågor till mig OM Elina så svarar jag på dom! Det får vara hur galet som helst, fråga frågor ni ALLTID velat veta om henne osv. Vill ni fråga en lite mer pinsam fråga är det bara att vara anonym. Men jag kommer såklart fråga Elina vilka frågor som hon tycker är okej att jag svarar på.
 
Så alltså, allt mellan himmel och jord om hur Elina är som person, vilka galna grejer vi har gjort osv. Ni får såklart ställa frågor även till mig, om ni vill det. Men ah! Hoppas ni kommer med riktigt roliga frågor som jag kan sitta och skratta åt när jag svarar bara för att jag tänker igenom dom!
Anledningen till att jag inte tar med Vicky i det här är för att jag inte har pratat med henne och frågat om det var okej.
 
Ni kan ju till exempel fråga vad vi gjorde den här kvälle bilden togs .. hehe ;)

Puss från mig och min ponny!
/ www.essiecederroth.myshowroom.se

MEETING

Vart "bokar" man stallplats med mera på meetings? :)
 
vart har du köpt din boxgardin, och vad kosta den ungefär? :) om man inte har sadelskåp, täckeshängare, boxgardiin osv, hur gör man då? svara gärna i inlägg (a)
 
Hur hittar man en meeting då? :)
 
Hur många promenader per dag tar ni med hästarna på meeting?? (:

En meeting hittar man på samma ställe som alla andra tävlingar, på TDB (Tävlingsdatabasen) När man anmäler till meeting så är det precis som att anmäla till vilken tävling som helst fast det blir fler klasser man anmäler. Box plats bokar man på samma ställe som man anmäler sig till klasser. Har man lastbil eller något liknande så att man ska bo på plats så behöver man även boka elplats för att ha el, det gör man på samma ställe. Alltså så anmäler man allt på samma ställe! :)
 
När vi kommer fram till meetingar så börjar vi med att leta upp boxen, ta ut spånet som man får samt köpa någon extra bal att lägga in, sedan lastar vi ut hästarna och går en sväng med dem innan vi ställer in dem i boxarna. När hästarna är inne packar vi ut allt och kör in sadelskåpen och all mat och de som ska in. Boxgardinerna hängs upp och sen hänger man upp schabrak hängaren och pular fast lite saker som ska hänga på den.
 
De vanligaste boxgardinerna beställer man från Horse Wear HÄR. Jag har  "lyx modellen" som kostar 795:- man får välja färger själv på den och göra den lite personlig. Det finns 4 olika modeller att välja på som ni ser här neranför↓
 
Boxgardin är inget måste och heller inte sadelskåp och täckes hängare. Boxgardin är bra att ha för oroliga hästar eftersom att de flesta boxar har galler på sidan mot gången och det händer ganska mycket där när hästarna går in och ut mm, så det blir mer lugn och ro för dem med något som hänger för. Sen finns det en massa andra lösningar, tex hänga upp ett täcke eller en filt som täcker. Eller sy en boxgardin själv! :)
 
Sadelskåp är heller inte något viktigt, men däremot riktigt skönt att ha då det underlättar en hel del att ha all packning med hästens saker precis utanför boxen.  Annars kan man ha sadel i bilen och bara en låda med schabrak och täcken utanför boxen samt de andra pryttlarna. Man kan även ha en krok utanför boxen med träns och sånt på.
 
Täckeshängare är ingen viktig sak, den har man mer för att det ser snyggare ut med lite upphängda saker tycker jag. Det funkar lika bra utan den.
 
 
Jag brukar gå en promenad på morgonen innan första start efter de har ätit frukost, sen går jag minst 4 gånger på dagen och där imellan rider jag 1-2 klasser och sen så går jag en promenad på kvällen. Det är viktigt att man rör mycket på hästen, det är inte bra för dem att stå stilla så mycket.
 
/Elina

--

Hejsanhoppsan! Min dag har tillbringats i solen vid poolen och haft det jäkligt skönt! Det har varit så sjukt varmt så ska åka upp till stallet nu, det har blivit lite molnigt ute så det är svalar och bättre ridväder! :) Jag tänkte rida över vägen med både Shadde och Solle och Emil får gosa som vanligt. Eller vanligt och vanligt, som de har varit nu ett tag eftersom att han är skadad.
 
Ikväll så ska jag sätta mig ner och svara på en massa frågor som ni har ställt angående meetings. Jätte kul att så många är nyfikna och undrar :)
Bästa lille Franson får stå för bild i detta tråkiga inlägg
 
 
 
/Elina

LITE NYTT

För några dagar sedan så var vi iväg till Hööks för att köpa en magplatta till Shadde. Jag sprang även på ett jätte fint glittrat pannband som jag köpte till honom. Han har ju bara sitt tråkiga bruna som följer med på dyon tränset och jag tycker det är galet snyggt att ha något glittrande i pannan på dem, så drog åt mig ett sånt också! :)
 
/Elina
 
 

SVAR

Kan inte du typ svara på hur det fungerar på ett meeting? Typ ingår spån och sånt, tar man med hö och sånt själv, fodrar man själv liksom, "ingår" hage eller är det bara box, osv osv. (:
När man kommer fram så går man och letar upp sin box, det sitter oftast lappar på box dörrarna med hästens namn på. I dem står det spån balar, oftast 1-2 balar brukar ingå, sen kan man även köpa till balar om man vill ha tjockare. Vi brukar alltid köpa till en extra bal till varje häst. All mat till hästen får man stå för själv, dvs så måste man släpa med sig flera höbalar och kraft mm.  När det är tält stall så finns det heller inte vattenkopp eller krubbor så man får komma ihåg att ta med sig en vattenhink och något som hästen kan äta ur. Allt runt hästen står man för själv, men på de flesta meetingar kan man köpa till fodringar, vilket är skönt om man inte bor på plats. Då får man fixa hö påsar och kraften och hänga utanför boxen så att de som fodrar vet vad de ska ge hästen. Det är endast boxen som man kan ha hästen i, så det blir en hel del promenader om dagarna eftersom att hästen måste röra på sig.
 
Meetingär så sjukt mycket roligare att vara på än vanliga tävlingar, det blir en helt annan sak. Att bo på platsen, grilla på kvällarna med härligt folk eller hänga på ryttarfesterna med de andra ryttarna, att ha hästen på plats och rida små kvälls turer med andra. Å det är bara så härligt, alla borde verkligen prova att åka på meeting någongång för att få uppleva det härliga. Dock beror det helt klart vilken meeting man är på och hur många man känner osv, men väljer man rätt så är det minnen för livet! :D
 
/Elina
 
 

OOOOOOMMG

FÅTT BILJETT TILL JUSTIN BIEBER, YÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄS! SVÄVAR PÅ ROSA MOLN, HEIDO
 
/Elina
 

GRYMT

Hur häftig är inte det här då? Bloggen har fått en egen spalt på Vallentunas hemsida så varje gång bloggen uppdateras så kommer inläggen upp i spalten, så grymt!
                                                                                                           
 
 
 
 
 
/Elina

FLER BILDER FRÅN VINGÅKER

Nu slänger jag upp en fet jävla bildbomb med bilder från Vingåker! Snacka om att när min häst får till de perfekta sprången så är han verkligen ögongodis! :D
 
 
/Elina

länge sedan

Hej! Det var länge sen jag blogga och jag är ledsen för det. Det har hänt en massa saker, jag kommer berätta för er men inte idag. Har massa videos att visa er, från Mads träningen, Birgitta träningen och från en Pay and Jump med Braven. Måste väl även berätta om Gripens meeting. :)
 
Ni kommer kanske få vänta tills på måndag. För jag åker till Finland idag och kommer hem på måndag kväll. Så ni får stå ut och jag hoppas Elina är duktig på att blogga medans jag är borta. 
 
 
/Vicky

SOLIS<3

Bilder som papi tog på mig och Solle när vi kom hem från Vingåker. Inte så jätte bra, men men. Han var väldigt pigg och ville mest springa istället för att jobba. Ser ni förresten hur fet han är? han ska gå på hårdbantning nu, hehe! :D
 
/Elina

HOMEEEEEEEEE

Heeeeej, i'm back! Vici har ju sugit med att blogga så det har ju inte hänt så himla mycket här nu de här dagarna..
 
Jag har iaf haft det sjukt kul och jag vill tillbaka igen, så himla roligt att hänga med alla tjejerna där. Det var lite stelt när jag kom eftersom att jag inte kände någon och det var inte så många där. Igår var jag ensam i stort sätt hela dagen eftersom att Ann var och tränade så skötte jag allt. På kvällen sedan så tränade jag för Ann, hoppade in i en hoppgrupp och det gick så jävla bra. Han var sjukt fin och Ann sa flera gånger att han minst går 130 och att han är jätte duktig på att hoppa, så det gäller bara att få till honom på marken så kommer han bli jätte bra sa hon, vilket var sjukt roligt att höra. Så igår gick jag runt med ett stort leende på läpparna, trodde verkligen inte att han skulle få så mycket lovord vilket var extra roligt då.
 
Idag så har det varit så sjukt roligt, vi var 5 tjejer idag och vi hade kommit mycket närmare varandra. Vi började med att skritta ut barbacka i skogen på ett gäng av Anns hästar och seda skurade och mockade vi stallet. Efter det drog vi hem till Ann och käkade lite lunch och sedan drog vi och badade. Ann lämnade oss där och kom och hämtade oss efter 2 timmar. Ingen av oss är väl speciellt bad galna men vi lyckade ta oss ner med benen iaf, YEY! sen låg vi bara på bryggan och solade och hade det bra. När vi kom tillbaka sen så hade mamma och pappa redan kommit men de fick vänta för vi skulle ut och gallopera ute på åkern. Jag tog Shadde, han var pigg och glad! :D
 
Jag har haft det sjukt kul, speciellt idag och jag längtar tills jag åker tillbaka nästa gång. Tror att jag åker tillbaka v29 och då tar jag med både Shadde och Solle! :)
 
 
Sån här årdning har jag lyckats hålla, ger mig själv en liten klapp på axeln för det!
 
/Elina
 

HÖRS OM 3 DAGAR

Hejsanhoppsan! Jag sitter just nu i bilen på väg till Ann liwing. Bakom oss står Shadde i transporten, han får följa med mig. Ann ska hjälpa mig med honom ni i några dagar och jag ska slava lite hos henne ;) jag blir borta i 3 dagar så jag kommer inte kunna uppdatera er om jag inte hittar någon dator. Jag blir så jäkla arg på att blogg appen inte fungerar, kan ju inte uppdatera er.. Jag är just nu inne vis internet på telefonen och det går jäkliigt segt.. :@
 
Vi hörs om 3 dagar då ska jag visa fler bilder från Vingåker! :))
 
/elina 

BILDER VINGÅKER

Bilder från vingåker 110cm fotade av Emelia- http://emiliamjaaou.blogg.se/ , tack för super fina bilder! :)
 
/Elina

RANDOM INLÄGG

Godmorgon på er! Jag har precis kommit hem från stallet där vi fodrat alla hästarna. Shadde och Stormis har sovit ute inatt med de andra hästarna som går ute. De förtjänade det verkligen efter att ha skött sig jätte bra på meetingen. Jag satte på Shadde en flughuva nu på morgonen eftersom att han har så kort lugg så det kan vara skönt, sen så gosade jag också med Emil. Världens mysigaste häst är det, alltid lika social. Om ni undrar varför jag inte skriver något om Emil just nu så är det för att han fortfarande är halt. Han hade en skada förut som jag tror kommit tillbaka, tyvärr. Tycker verkligen om den hästen, han vill alltid vara med och ska alltid bli gosad med. Han följde mig hela vägen till grinden och när jag gick stog han kvar där och kollade efter mig.
 
/Elina
 
 

RSS 2.0