:)

hur många besökare har ni per dag?

Det varierar från dag till dag, men det brukar vara mellan 500-750! :)

Vart laddar du in dina filmer? Det tar evigheter på YouTube!
Fin blogg :D

Tack!^^ Jag och Elina laddar upp videos på: http://www.videofy.me/
Men filmerna får högst ha 150MB "videovikt" och får högst 5min. :)

En liten fråga bara ;)
är Roxelina din, eller hyr från Taffsnäs?
Tänkte eftersom att din bild där uppe på headern är tagen på Taffsnäs, och att du hade några fler bilder som var det :)


Hon är min egen men jag har tagit med henne dit på läger 3år i rad. :)Kram Victoria♥

2011Gott Nytt År alla läsare!

Önskar

Victoria♥


FilmFilm från Utsällningen på Taffsnäs gård, våren 2010.

Kram Victoria♥

:')

ja tycker du värkar vara en helt underbar flicka :)du verkar snäll o blir aldrig taskigt när några kommentera saker om Braven när dom tycker du ska göra det annorlunda ellr nåt sånt. du avsluta alltid med ":)eller börja med 'förstår att du tänker så' .kan inte förklara det så bra men jag tror inte att Linn skulle kunnat hitta ett bättre hem till Braven :)

Det är dom här kommentarerna som verkligen värmer! Jag kan inte förklara hur glad jag blir när nån skiver så här. Tack! :')Kram Victoria♥

2010

Bilder på mig och Roxelina under sommarn/hösten 2010.
Kram Victoria♥

Pompeji

Här kommer en Bildbomb på min första ponny Pompeji. Jag köpte honom 23december 2006 och sålde honom 23april 2009. Den här shettisen hoppade jag upp till LB med och vi vann våra 5senaste tävlingar tillsammans bland annat på Strömsholm och "Westergrens CUP" på Kärsgatan. Han var underbart snäll och otroligt fin personlighet. Jag sålde honom då jag vuxit ur honom.
 Kram Victoria♥

Fråååågor

vad gör ni om han går över ponnygränsen? tror inte han kmr göra det men ifall?

Jaa, det kan man fråga sig.. Jag har kvar honom och tävlar bland stora hästar. Men nu tror jag att han kommer bli högre än 148cm, så han ser så liten ut. Men vi får hålla tummarna att han inte går över! ;)fin blogg, ni passar jättebra du o braven. Jag fattar att du inte har säkerhetsväst när du rider dressyr vilket jag inte heller har, men har du de när du hopp eller rider ut eller liknande?? :))
kram
Tack så mycket! Jag har säkerhetsväst när jag hoppar, annars aldrig. Själv tycker jag man borde ha det när man rider ut också för säkerhetens skull. Jag har varit slarvig med min säkerhetsväst senaste tiden, men dom är inte heller sköna att ha på sig på vintern när dom blir så stela.. Men jag tycker man absolut borde ha det så ofta man kan.

borde du inte ta ut en sadelutprovare som bara kan bekräfta att roxis sadlar ligger rätt på braven? om du inte har gjort det redan alltså. tänkte bara för hästens bästa, inte bra att rida för länge med en sadel som inte ligger helt korrekt.. :)
Båda mina tränare har kollat på sadlarna och dom är väldigt kunniga om det, dom tycker dom ligger super. Men vi ska absolut ta ut någon som kollar på dom också! Jag funderar även på att köpa en ny dressyrsadel till Braven då Roxis sadel har förkorta korta kåpor för mina ben.

Kram Victoria♥

HOPPNING

Kul att hoppa! :D
Vilka klasser har du tänkt satsa på i hoppning med braven? :)
Har du hopptävlat något mer roxelina? isåfall vilka klasser ? :)

Tacksam för svar

Jag hade väl tänkt mig starta någon/några LC kanske 2011 för skojs skull, då jag helst vill tävla mest dressyr. Han hoppar ju gärna så det blir väl lite nästa år och vi får se hur det går! Jag lovade Elina att jag skulle vara med på några hopptävlingar i alla fall ;)

Med Roxi har jag tävlat upp till LC i hoppning. Hon är riktigt duktig och har en bra hoppteknik. Hon har bland annat vunnit "Westergrens CUP" (som KM) två år i rad. Då jag mest satsat på dressyren har det inte blivit mycket hoppning, men jag tävlade mer när jag var yngre med henne i hoppning och det gick väldigt bra! På träning har hon även hoppat 110banor! :)Kram Victoria♥

ny hjälm?

Har tröttnat en del på min GPA nu, och har börjat kolla på nya hjälmar.Vilken tycker ni va finast, och vilken skulle jag passa bäst i?
Några andra tips på ridhjälm som är snygga?

Kram Elina♥

BILDER TILL MIG


Gjord av: Hunterlover @bdb

Gjord av: BaraaHannahs @bdb

Gjord av: Huntelover @bdb

Gjord av: Hunterlover @bdb

Gjord av: horsegril-97

Gjord av: horsegril-97 @bdb

Gjord av: horsegirl-97 @bdb

Gjord av: RadjasFlikka @bdb

Tack så mycket! ^^

Kram Victoria♥

Andra träningen för Hans Westergren

Andra träningen för Hans Westergren. Gick helt OK men Braven ville bara springa, han tyckte det var superkul! Han är så känslig i munnen så man får sitta och ha tyglarna längst upp på fingertopparna, för att man inte ska ta i honom för mycket. Och så måste man rida med mycket överskänkel och vänta in honom. Vilket jag absolut inte är van vid. Mina hästar är som natt och dag. Det är helt olik ridning. Men det är ändå sjukt kul att hoppa!

Hans sa att Braven hade ett väldigt scoop, en otrolig potential, att han var ortoligt välriden och att han aldrig hade sett en så bra ponny som bara var 7år! Så sa han att om jag bara lär känna honom lite mer kommer vi bli riktigt bra.

Här kommer två bilder, men Amanda fotograferade mig och Essie så det kommer några mer bilder ikväll! :D

Kram Victoria♥

SVAR

Har du fått med utrustningen från Linn eller har du köpt själv? Då menar jag sadel,träns och benskydd i både dressyr och hopp
Fin blogg :)

Jag fick med en massa täcken, massa grimmor, benskydd (ett par svarta), transportskydd, det var nog allt om jag minns rätt. Men han har precis samma storlek som Roxi i allt så han kan ha hennes täcken, sadlar, träns, benskydd. Men mitt träns (med lack) till Braven fick jag i julklapp och ländtäcket är köpt i globen av mig. :)

Tack! :)Kram Victoria♥

påvääääg

Nu lär jag antagligen sitta på planet, ska bli SÅÅÅÅ skönt att bara komma bort lite!
Kommer självklart att sakna mina kungar!


Kram Elina♥

<3

Vila i frid, min Felicia ♥Victoria


Frågaaa

Är braven en maxad d-ponny? :)
Skulle ni inte kunna skriva mankhöjden på era ponnys? :)
Iallafall du Victoria nu när elina är borta :)

Braven är en D-ponny, som var vid 6års ålder 145cm, men han ska slutmätas nu i januari och då borde han vara runt 147cm. :)

Roxelina är en C-ponny på 135cm. :)

Jag tror att Frans är 139cm (c-ponny) och Solero är runt 147/148cm (d-ponny). Elina har sagt det till mig för ett tag sedan och jag hoppas jag sa rätt ;)


Kram Victoria♥

Frågor

var redigerar du dina bilder ?
Tacksam för svar ;)

Jag hittade en hemsida, som man redigerar gratis och man behöver inte vara medlem. Hittade den faktiskt idag, haha. Men här är hemsidan: http://www.picnik.com/

är du inte pyttelite för lång på braven?? (inget taskigt menat)
Och e han en c pony???
hejdå !!
p..s :er blogg e såå bra!!
=)

Jag är nog inte för lång. Jag är 163cm och kommer inte bli mycket längre. Mina ben är däremot mycket längre än vad min överkropp är, så ibland kan det se ut som det men det är jag inte. :)
Braven är en D-ponny. :)
Kram Victoria♥

Redigerade bilder

Jag har redigerat två bilder nu! Så här ser dom ut nu:Vad tycker ni? :)

Kram Victoria♥


Bild igenGjord av: Emelie Dagsberg

Tack! ^^

Kram Victoria♥

Markarbete

Kom hem nyss från stallet efter att ha tränat för Hans. Då man har en väldigt pigg ponny som är som en gummiboll, kan man väl säga att det gick rätt bra! Vi tränade på anridningar mot hinder och det gick helt okej då jag bara haft Bravis i 3veckor nu och vi har inte riktigt "vuxit ihop" än. Då jag själv är ingen hoppryttare utan mer av en dressyrtant så kan jag även passa på att säga att jag ramla av också när han stanna på ett hinder (vilket var mitt fel). :P
Hans sa även att det skulle bli spännande att följa oss! :)

Jag har inte hoppat sedan tidigt i oktober, så jag kan säga att jag saknat det lite grann. :)
Kram Victoria♥


sista inlägget

sista inlägget nudå ifrån sverigen på 16 dar.. Taxin kommer snart så måste skynda mig...
Men jag måste bara säga, att fy vad jag kommer sakna

mina kungar,
mina allt,
dom bästa jag har!!Tillsist,
 H E J D Å S V E R I G E , H E J S R I L A N K A ! !

Kram Elina♥

stalllet nu arlandaaa

Varit i stallet imorse för att fixa till poniheztarna och pussat masssor på dom!
Nu ska jag packa klart det sista, halv 2 kommer taxin och hämtar oss, då drar vi mot Arlanda där vi möter upp Karin och hennes familj (som vi ska åka med).

Har gjort en del tidsindställda inlägg som Victoria även nämnde här neranför, så det blir lite uppdatering ifrån mig. Men ska försöka hitta någon data där nere så jag kan slänga in något inlägg..Men då vet ni varför jag inte kommer vara så aktiv dom här dagarna, (veckorna) kommer hem igen den 14 januari så ni får ha det så jäkla bra här i svinkalla sverige! Ska tänka på er medans jag ligger på en strand i 30 graders värme och solar! :D

Hit ska jag, Sri Lanka, blir man inte lite sugen av att bara ligga på dom här härliga stränderna när man ser dessa bilder? ;D aja, om några timmar ligger jag där, typ runt 30 timmar!:DDDDDDDDDDD


Fasst innan jag ligger där så ska jag först stå ut med runt 14 timmar i luften, dock 2 mellanlandningar, ganska skönt att få sträcka på benen!

Kram Elina♥


BILD


Gjord av: Hastdressyr @bdb

Kram Victoria♥


Inspiration

Nu kommer inte Elina vara hemma på ca 2½vecka. Så jag ska blogga ensam. Men det kommer tidsintällda inlägg under tiden från Elina.

Men under den tiden, för att ge mig lite inspiration, så det blir mycket uppdaterat..

Vad skulle ni vilja läsa om?Kram Victoria♥

Träning!

Idag blir det markarbete för Hans! Pappa kommer ta lite bilder, så vi får hoppas det blir några fina! Ska även träna för honom imorgon också då det är hoppning. Förr tränade jag mycket för Hans med roxi men nu det senaste årets, har det inte blivit av.Kram Victoria♥

Dumma Hasse

Hasse har ju träning nu 29- 30 december uppe på kärsgatan, 29 markarbete och 30 hoppning.
Och det är ju såklart precis när jag har åkt... dumma Hassssssse!
Men Dom är endå inte riktigt igång en så, men skulle varit kul! :)

Kungar


Kram Elina♥

TisdagBrave Heart
Red ut en sväng barbacka, vi skrittade bara en liten sväng idag. Men han var lugn och det var väldigt mysigt! Imorgon blir det markarbete för Hans Westergren på Kärsgatan! Ska bli roligt! :)Roxelina
Red ut en sväng med Elina och Frans. Fortfarande bara i skritt. Men det gick väl bra som vanligt! ;D


Kram Victoria♥

Tron Legacy

Förlåt att jag inte bloggat så mycket idag men jag var i stallet imorse, sen åkte jag till stan och kolla på Bio med några kompisar.. Men nu är jag här så jag slänger upp några inlägg! ;)

Vi kollade på Tron Legacy, den var bra, men jag trodde den skulle vara bättre.  Den var igentligen inte min typ av smak av film men det var helt OK. :)Kram Victoria♥


Helena lundäck i let's dance

Har ni sett att Helena Lundbäck ska vara med i let's dance 2011?
Väldigt roligt att en ryttare ställer upp, trodde jag inte, speciellt inte hon!
Nu får vi hålla alla tummar och hoppas att alla ridmänniskor röstar så hon får stanna länge!
Nu är det nästan värt att följa let's dance! :D


Kram Elina♥


hjälp

Borde Frans ha knoppar eller utsläppt på tävling?
mössa eller inte?

Kram Elina♥

ridpasssista ridpasset innan Sri lanka.

Solle fick först skritta ut en sväng med Karin och Ragge och sen ridas på banan, han var en aning pigg, red med tredelat och utan martingal så han tog upp huvedeet lite, men annars va han duktig, red inte så länge eftersom att dom ska stå nu i 2 veckor!


Frans skrittade jag först ut en sväng med sedan red jag på ängen, gick jätte bra och han var inte alls så jätte seg!
ökade han i galopp lite på långsidor så han kom igång lite. super fin, red inte han heller så länge, sen skrittade jag ut en sväng memd Victoria och Roxan! :)


Kram Elina♥

BILD


Gjord av: Lillsundeee @bdb

Kram Victoria♥

SVAR

Vad fina ni är. Trivs du bra med honom? :)

Jaa, det gör jag! Han är väldens underbaraste! :')Kram Victoria♥

Här kommer bilderna som Amanda fotat på mig och Solero

Tack för jätte fina bilder Amanda! :)

Kram Elina♥

Bilder!Gjord av: Sstillinadream @bdb        

Gjord av: BajarenEmma @bdb

Gjord av: Lillsundeee @bdb

Kram Victoria♥

Bilder från idag

Här kommer några bilder från när Amanda fotade mig och Elina. Dom här bilderna är på mig och Braven. Elina får lägga upp på sig och Solero ;). Här är Amandas blogg: http://mandyz.blogg.se/ :)Kram Victoria♥

dumma hästar...

När jag skulle ta in hästarna idag ifrån sommarhagen, tror ni att dom kommer, nej utan jag får gå mner hela vägen, och det är inte kort kan jag lova i snö som går över knäna.. skoj!
Så nu behöver jag en dusch moni tro!

Sen när alla hästar var inne så åkte vi till farmen för att köpa nya stolpar till hagen.
Jag köpte även en klicker, så nu ska jag uppfostra min galet ouppfostrade hund!
Mål 1: Ligg ;)Kram Elina♥


Bilder till mig/oss :)


Gjord av: Lillsundeee @bdb

Gjord av: Lillsundeee @bdb

Gjord av: hkjellberg @bdb

Tack igen! :)

Kram Victoria♥

Fotografen

Här kommer lite bilder från stallet idag som jag fotat!


Jossan och Majsan

Majsan

Joanna och Cappi

Joanna och Cappi

Joanna och Cappi

Joanna och Cappi


Roxelina

Majsan

Cappi

Vad tycker ni? ;D

Kram Victoria♥


paket

Nu har jag fått säkert 3 sms påminnelser om att jag har ett paket att hämta ut, antar att det är täckena som jag vann från södertörn eftersom att jag inte fick dom då då dom skulle broderas så nu åker jag och mamma och hämtar det! Sen blire att ta in hästarna! :))

KRAM ELINA♥

ridpassRed 2 hästar idag, Solero och Cappi. Jossan red Frans

Solero: Red på ängen då Amanda var och fota oss idag när vi red, han kändes fin, lite pigg men det är han alltid så det får man leva med!
Bilderna som Amanda tog idag kommer nog snart upp, men ni kan ju kolla in hennes blogg, mandyz.blogg.se

Cappi: Red på banan med han , ennu segare där en vad han va på ängen.
Men iallfall så jobbade jag han lite och ökade och minska tempot. Dom ville också at jag skulle hoppa han några språng så det gjorde jag.
Tydligen så hade han stått på ett ställe där dom red väldigt mycket dressyr och därför inte hoppat så mycket, och det kände man, han var ganska "vinglig" emot hindrena och ville gå på sidan, men det var bara att rama in honom ordentligt så att han inte kan göra det!
Hoppa bara några språng över en sockerbit! :)
Hon som äger Cappi heter Joanna och delar blogg med mina lillasyster, http://capint.blogg.se/, ni kan ju kolla om ni vill! :)

Här är en snygg bild på mig och Cappi idag!

Kram Elina♥

Måååååndag

Idag var Amanda och fota mig och Elina. Braven var skitfin idag! Det är allt jag kan säga.. Man ville inte hoppa av jag hade en väldigt bra ridkänsla! Bilderna kommer väl upp här inom kort! :)

Red ut en liten bit på Roxi också, hon var väldigt seg idag som hon var igår för Emma.. Hon var också allmänt trött så jag blev lite fundersam. Vi får hoppas hon är mer pigg imorgon.


Kram Victoria♥


mot stalllllet

Nu bär det av emot stallet som en michelin gubbe!
*mjukisbyxor
*täckbyxor
*Linne
*tjocktröja
*fleece tröja
*tjooock jacka
*sockooor
*skoor
*pannband
*vantar
Jag är redo! :D


Ska premiär använda mina mountain horse rid vantar idag också, får se om dom är varma! :)

Kram Elina♥

Svar

Inte för att vara elak, men tycker det ser ut som den inte trivs med remmen..

Tror faktist inte att han bryr sig så mycket på remmen eftersom att den sitter väldigt löst!Kommer alla såkallade rut västar förbjudas då eller bara racesafe? :)
Tacksam för svar :D
Det som jag har hört är att alla rutvästar kommer förbjudas då dom har pratat om att rutorna inte ska vara så säkra som man först trodde, dvs att man tror att om man blir trampad av hästen så kan hoven komma emellan rutorna!


varför har ni grimma på era hästar i hagen ?:P

Ivanliga fall så brukar inte mina häsatar ha grimma i hagen, alltså när dom går i dom närmaste hagarna, men när dom går i sommar hagen så har dom grimma på sig, inte på sommaren när dom går ute så länge. Men däremot våran B-ponny Mint har grimma på sig i hagen då han är största rymmarn! :)


hur många hästar har du? :o
I min familj så har vi 4 hästar. en A-ponny en B-ponny en C-ponny och en D-ponny. Men det är bara två som är mina! :)


Kram Elina♥


Vill klargöra

Vill bara säga till vissa som tror att vi är en person som bloggar. Vi är två personer som bloggar. Victoria och Elina. Elina är hoppryttare och Victoria dressyrryttare. Elina har hästarna Majsan, Mint, Frans och Solero. Victoria har hästarna Roxelina och Brave Heart. Vi vill bara ha det klart! ;D


Elina och Solero

Victoria och Brave Heart

Kramar PL♥


min dag med emma

Idag klockan 12 kom Emma. Då åt vi lunch och åkte sedan till stallet. Vi gick ända bort till sommahagarna och hämtade hästarna (pappa tog ut dom där imorse medans jag sov ^^). Sen gjorde vi dom iordning och red ut en lång skrittrunda i skogen (1,5tim). Det var riktigt mysigt. Braven krångla lite i början sen skötte han sig hela vägen. Roxi var däremot en aning seg, men skötte sig jätte bra :)

Sen åkte vi hem och kollade på 10 000 BC, den var Skit bra! (även fast jag redan sett den en gång tidigare^^).
Efter det åkte tyvärr Emma hem. :/ Kram Victoria♥


Bilder till mig


Gjord av: samanthaFOX @bdb

Gjord av: Nicole-97 @bdb

Kram Victoria♥


fotarN

Varit i stallet imorse, båda får vila idag, gick bort med dom till sommarhagen och fysatan vad jobbigt det är att pulsa i snön ;OO.
Sen så fixade jag och jossan till hästarna medans mamma och pappa lagade hagen efter Roxi smitit under.
Så hade jag lite tråkigt också så jag fotade en massa så nu blire bildbooooomb! :D

Mint, min gamla B-ponny, nu min syrras


Majsan, min gamla A-ponny, nu min lilla syrras


Några hästar i vårat stall. Ragge, Cappi, Emil


Roxelina


Brave HeartFrans
Solero
Frans och Braven, soeetaKram Elina♥

Annandag Jul

Idag kommer min kompis Emma till mig. Hon ska rida Roxan och jag Braven, så rider vi en lång skritt tur i skogen, ska bli riktigt mysigt. Emma och jag lärde känna varandra på Karlshems gård för ett par år sedan och vi har hållit kontakten sedan dess. Så om jag inte bloggar mycket idag så vet ni varför. Men jag ber nog min pappa ta ett foto på oss innan vi rider ut, så lägger jag upp det här sen. :)

Ha det bra så länge!Kram Victoria♥


för er som gillar att matcha

Jag tror inte att det bara är jag som älskar att matcha.
Så för alla er som gillar att macha med starka färger, har hittat lite ssaker som jag tycker är coola!

Färgglada boots ifrån Cheval ridsport 299:-


Jin stigbyglar finns hos frejos  för 1200:-


Mias lindor finns på mias ridsport


Schabrak med rakt hörn och glansigt kantband, Mias ridsportNos och nack ludd Finns på Mias ridsportKram Elina♥


Hiss eller Diss?Jag måste hissa dom lackade Königs stövlarna jag hittade. Tyckte dom var skitsnygga! Skulle själv vilja ha dom men har tyvärr redan ett annat par ridstövlar som jag köpte för inte så länge sedan. Som ni kanske förstår är jag väldigt förtjust i lackade grejer! Tyckte att dom här stövlarna var mer formade efter benet, vissa ridstövlar är som "raka" vilket inte jag ycker är snyggt alls. Vad tycker ni?

Olika typer av Krönigs stövlar hittar ni på http://www.stallboden.se/ , finns väl ävenpå andra ställen men där hittade jag dom på bilden.


(Derby)

Kram Victoria♥


Svar

ingen aning faktiskt, men vet nån av er om man får tävla med racesafe säkerhetsvästar 2011:)för jag har hört att de skulle föbjuda dom ):

SVAR:
Ska jag vara ärlig så har jag ingen aning, det är en del som sagt att dom ska förbjudas, så har ju funderat en del över det... Men jag tycker att dom borde "gå ut" med det bättre om det skulle vara så.. Men somsagt ska jag inte säga varken bu eller bä, men man kan hålla tummarna på att man fortfarande får ha dom 2011 :))

UPPDATERING
Om det nu blir så skulle jag gärna vilja höra en förklaring varför.:S
Det är tydligen så att det här rutsystemet inte är så säkert, det är vad jag har hört. Men jag vet inte riktigt, någon annan som hört något?Kram Elina♥

Bilder gjorda till mig


Gjord av: Majadenfule @bdb

Gjord av: Petrip @bdb
   
Gjord av: BajarenEmma @bdb

Gjord av: Ssweett @bdb

Gjord av: R-I-P-BombiBitt @bdb

Gjord av: Star-Sorgen @bdb

Kram Victoria♥jaa, charmig ponny man har!

Och jag har många fler kan jag lova!!

Kram Elina♥

Fotografering

På måndag blir der en stor BILDBOMB på oss när vi rider våra ponnysar! Då kommer Amanda Gidlund till oss och fotar! Här är hennes blogg: www.mandyz.blogg.se.Kramar PL♥


Hiss eller Diss

Måste total dissa dessa ridstövlar, skulle aldrig lägga pengar på ett på silvriga/guldiga ridstövla, dom ska vara svarta! :))


Kram Elina♥

USCH

Idag red jag Bravis först. Barbacka. Red ut också... Haha, lite roligt där! Det gick bättre än vad jag trodde det skulle. Jag trodde jag skulle ramla av men det gjorde jag inte, jag satt som ett smäck! Han hoppade runt lite som vanligt i början men jag satt kvar! (Helt otroligt som han håller på). Jag skrittade mest, blev lite trav på en sträcka men resten bara skritt.
När jag ridigt klart och var precis vid stallet, såg jag roxi stå med huvudet under eltråden (What? tänkte jag), då sprang hon under eltråden in till Harrys hage. Så jag ropade på min pappa (han gick med på uteritten) att han skulle komma och ta in roxi. Harry jagade runt henne i cirklar och till slut trängde han in henne i ett hörn och roxi galopperade  rakt igenom elstaketet! Braven fick ju också panik och började hoppa runt (såklart). Braven lugnade ner sig och pappa tog in roxi. (F*n vad orolig jag var att Roxi skulle ha gjort illa sig). Jag satt in Braven i hans box och sprang till Roxi. Hon hade inte gjort illa sig.. som tur var. Gick ut med henne på banan, gick runt först och red runt lite sen, men allt verkade vara bra. Usch om det skulle hänt Roxi något.♥Din lilla underbara, tokhäst! ♥


Fina ponnyn, med sitt nya Träns!♥

Kram Victoria♥

Mer Julklappar


Fick en munktröja av mommo och morfar (Seppälä)


Fick en tunika av mommo och mofar

Fick en väst(?) av kusinerna

Fick en väst av min syster

Fick en tröja av mommo och morfar

Fick Jeansleggins av min syster och mamma

Fick strumpbyxor av min syster

Fick ett nattlinne av kusinerna

Fick halsbandet och örhängerna från Seppälä från kusinerna
Örhängena med stora pälorna fick jag av min syster

Fick en Jetset klocka av min pappa! :D

Fick en fotokub av min syster

Fick "Dove" lotion och swowergel från min mamma
Fick Adidas parfymen och showergel från mommo och morfar

Fick presentkort på BikBok av min pappa

Fick Jay´s skiva av min syster och mamma! :D

Det var nog det mesta. Jag fick även en bok, en kopp och en massa strumpor!
Alla hästgrejerna fick jag av min pappa i tidigare inlägg. :)

Kram Victoria♥

tillåtet att rida på scapa schabrak?

Är det någon av er som vet om man får rida med scapa schabrak på tävling?
Dom har ju pratat om att förbjuda det pågrund utav att det är för stor logga, stämmer det, det är väl speciellt den gamla modellen med 3an?
Tycker dom är riktigt snygga!Kram Elina♥

julklappar

Nu är julwn över, ganska skönt faktist.
Konstigt nog så fick jag bara 2 häst saker i julklapp  i år och det var en blå Animo kavaj och ett par Mountain horse ridvantar ( vinter)
Sen fick jag mycket annat fint! :)

'

Kram Elina♥

ridpassPrecis kommit hem från stallet, ridit 3 hästar idag, Frans, Solle och en D-ponny i vårat stall som heter Cappi.

Frans: Skrittade först ut en sväng med Karin som red Ragge, Sen så stannade jag på ängen för att rida igenom honom lite för det som hände igår,  så nu får vi ta igen lite markarbete Frans.... Men han var jätte fin och lyssnade bra, red inte så länge för att jag red i snön, men han blev svetttig! :P

Solero: Red ut med han idag i skogen, mysigt, han va faktist riktigtriktigt lugn idag!  kunde stå upp i galoppen hela tiden och behövde inte ta alls mycket i han, räckte med att rida med benen och bara några små förhållningar dåodå! duttiponi

Cappi: Hon som har Cappi är min syrras kompis, hon har inte haft honom så länge, men för någon vecka sen fick hon en spricka i foten så då ville dom ha lite hjälp med ridningen, han är en väldigt seg häst som bryter av ganska mycket så dom ville att jag skulle "busrida" han lite så han blir lite pigg.
Så jag red han på ängen också,  så jobbade han på lite åttor, sen red jag rakt fram och öka och minska, sen häll jag på att göra övningar så att han ska svara direkt på skänkel, han gick faktist bättre och bättre ju längre jag red!
Dom tyckte det var kul att jag red honom, så ska rida han på måndag igen, ska tydligen hoppa lite då tyckte dom, kanske tar med kameran! :))


Saknaaaar sommaren ganska mycket nuu!


Kram Elina♥

Svar

kan du skriva vad du fick i julklapp?
har du ngn bror eller syster?

Jag skrev nyss vad jag fick för hästsaker i julklappar men jag kan skriva vad jag fick för saker till mig själv. :)

Jag har en syster som heter Rebecca som är 16år. Men hon är inte intresserad av hästar, hon har ridigt på roxi typ 2gånger och på min förra häst rätt många gånger.

Kram Victoria♥

Victoria´s Julklappar

Mina Julklappar:
1. Lackträns från Hööks
2. Boots från Hööks
3. Pälsglans från Hööks
4. Saxar till att klippa man, svans, hovskägg m.m. (tappar alltid bort mina)
5. Ridstrumpor från Horze
6. Hästgodis från Horze

Fick inte så mycket hästgrejer iår eftersom jag köpte det mesta jag behöver i Globen. Men fick lite mer saker till mig själv iår, så ni får säga till om jag ska lägga in dom sakerna också. :)

Kram Victoria♥

Kommentarer...

vad har du för kamera ?:)

Jag är inte så speciellt duktig om det där med kameror.. Men jag vet att det är en Nikon (D60). Så mycket kan jag :P.

sjukt onödigt av dig att köpa en oerhört framgångsrik dressyrponny, om du inte ens tänker ha honom som de...
snacka om att köpa braven, bara för att de är braven..
dagens ungdomar, suck...

Jag måste säga att jag aldrig skulle köpa en häst som jag inte tror att jag skulle passa bra tillsammans med. Jag provred många ponnyer innan jag köpte Braven, som också var oerhört framgångsrika, men jag bestämde mig för att inte köpa dom. Jag bryr mig inte om han var "känd", jag köpte Braven för att han var den mest underbara ponnyn jag någonsin ridigt, som jag tror jag kommer passa bra tillsammans med mig och komma långt i dressyr.
Linn tävlade också hoppning och har tränat lite fälttävlan på honom, varför skulle inte jag få göra det? Han är min ponny.
Jag köpte även en fjording när alla sa till mig "varför köper du en fjording, du kommer ångra dig" och då kan jag säga till dom att jag aldrig har ångrat mig.

Jag vill se Victoria på bild i den dära overallen

Jag kan säga att den inte är så vacker på mig då jag har rätt långa ben och kort överkropp så det ser ut som jag har puckelrygg. Men här kommer en bild :)


(suddig bild från vinter 2009)


vad hade hon för skada? :)

Skönt att hon är frisk iaf!

Roxi har haft beninflamation i båda frambenen och högra bak. Orsaken till det är att hon är tung i framdelen och då belastar sina båda framben. Då har hon istället lagt vikten på sitt ena bakben och det är orsaken till att bakbenet också är överansträngt. Det har tagit 8veckor från att vi kolla henne första och senaste gången. Det är också därför jag bara skrittat henne ett tag nu som ni kanske har läst. Men nu är hon bra igen och under 6-8veckor ska hon vara helt igång igen. :)

ska någon av er tävla trettondagstävlingarna på ryttis ? :]

Tror inte det blir något för mig den helgen, men kanske några andra tävlingar lite senare. Då ligger Elina på en strand i 30graders värme och jag här hemma i -20 och bloggar själv, så vi får se hur det går ;D

Kram Victoria♥


Svar

tänkte bara fråga måste man ha ryttarlicens och grönt kort för att tävla klubbnivå?

Nej det behöver man inte, både ryttarlicens och gröntkort börjar på lokal, sen häst licens börjar på regional!

ska någon av er tävla trettondagstävlingarna på ryttis ? :]
Nej jag ska inte det för då ligger jag på en strand i 30 gradersvärme! :D
Men jag vet inte om Victoria ska det!


 
Hejsan.
Vilken equiterapeut hade du ute? Vad heter hon? Skulle nämligen behöva till min häst :)

Hej
Jag hade en som heter Kristina ( Kicki ) Lannefelt, Rekomenderar henne verkligen! :)

Kram Elina♥
   
 


ridpassRed 2 hästar idag, Bellman och Frans, Solero fick stå.
Bellman är en häst i vårat stall som vi har hand om några dagar nu när dom är hos sin släkt någon stans och firar jul! :P

Bellman: Han är en stor häst dåra, väldigt stor skillnad på att rida ihop en ponny och en stor häst, I början var han lite jobbig och bara ville gå högt med huvet, men efter ett tag när jag gjort lite åttor och sådär så blev han jätte mjuk och fin, kunde jobba han på halvlånga tyglar. Det stog ett sockerbits hinder på banan också som jag inte kunde låta bli att hoppa, kom rätt varje gång, duktiga bebbbo.

Frans: Red ut en sväng i skogen barbacka, mysiigt med bästa ponnyn, red på hackamore så när vi galloperade så var han piggg men kände att jag hade kontroll, sen skulle jag trava tillbaka, och då drar damp hästen.. fick inte stopp på han  förens vi kom upp för en backe, inte så mycket att sätta emot när man rider på hackamore och hästen drar ner huvudet..., men annars var han fin.

Nu blir det Kalle med släkten! :)Kram Elina♥

God JulGOD JUL
önskar
Roxelina, Victoria, Brave Heart


Lyckat

När jag kom hem från stallet förut var det jätte kallt hemma, jag tänkte inte så mycket på det. Sen när vi skulle äta Jullunch tog jag av mig min kofta och det var väldigt kallt inne. Efter det skulle jag duscha och vattnet var iskallt! Jag blev klar efter 2minuter, jag kunde inte duscha det var så kallt. Då ringde min mamma till det bolaget som har hand om vattnet och typ värmen. Det visar sig att dom varit tvungna stänga av en pump men fick inte igång den igen. Så nu får vi i hela Sandudden sitta utan värme i flera timmar och kanske dar! Och det var ju bara tvungen att hända på julafton... jippie.Kram Victoria♥

JULAFTONBrave Heart
Min syster var med och fota mig och Braven idag. Han var lita allmänt pigg idag och hade lite svårt att koncentrera sig. Men för övrigt gick det rätt bra. Det är ju Julafton idag, så red inte så länge, lite lyx :D.
Roxelina
Red ut en sväng med Jossan. Det gick bra som vanligt förutom att roxi blev lite arg på Majsan, jaa.. hon har sitt temprament. Red ut kanske i 30min? sen fick hon komma ut i hagen med Braven och äta lite Lunch!

Kram Victoria♥

hur jag lägger upp träningen

En del som undrar hur jag lägger upp min träning inför tävling och vad jag tycker är viktigt.

Det som jag tänker på när jag rider hemma  är att rida markarbete, jag försöker alltid att ha hästen framför mig och se till att den lyssnar för skänkeln ordentligt, jag försöker också att inte rida så mycket på volter då det inte är så bra för hästens ben, och framförallt att inte ligga och nöta med samma saker, samma gångarter flera gånger i veckan, utan att hitta en varierad träning för hästen. :)Men när jag rider hemma inför en tävling är olika på båda mina hästar eftersom att dom är så himmla olika!
Men med Frans så brukar jag rida några dagar innan i skogen och öka han väldigt mycket i galoppen så att han blir pigg eftersom att han är rätt så seg, och Solle brukar jag rida väldigt mycket markarbete med så att han lyssnar bra, sen brukar jag hoppträna en gång nån dag innan med båda två, inte bana och sådär, utan bara kombenationer för att hoppa upp dom lite granna, sen så dagen innan så brukar jag rida på banan/ängen och rida dom i alla gångarter och ställa igenom dom och känna att dom lyssnar för skänkel, rider kanske bara 20/30 minuter för att spara så mycket på energin!Är det något annat som ni undar så är det bara att säga till! (:Kram Elina♥

God Jul allihopa!! :DD
Kram Elina♥

rida utan träns

Någon mer en jag som reagerade på när Luciana Diniz kommer in med hästen As-taro utan träns bara ett bett i munnen ifrån tävlingarna i london.
Jag blev lite nyfiken och kollade lite, det var tydligen så att hästen har headshaking syndrome som förvärras av träns.
Det känns så konstigt och tomt att se en häst utanträns..

Uppdatering

Är det någon som vet varför hon hade ett träns i omhoppningen?

Kram Elina♥

Svar

:D om ridpass:
Varför rider du inte solero på vanligt tränsbett ? :)

Svar: Jag brukar oftas rida han på tredelat när jag rider markarbete på ridbanan, men i hoppningen och skogen blir han så pigg, och riktigt stark, samtidigt som han är väldigt känslig i munnen och inte gillar att man tar för mycket i han.
Därför har jag gummipelham på han på tävling och i skogen eftersom att han lyssnar bättre på det.
Men jag försöker rida på tredelat så mycket som möjligt!Sanna om Svar på kommentar:
Är ni 2 stycken som har denna bloggen ? jätte fina hästar på eran header bild :)

Svar: Ja det är vi!   Tack så mycket! :)joanna :)   om Rundvisning i stallet:
den där hästen som var vit och hette ragge , har dom bara lånat honom av en familj i falun ?
mosstown dougel heter han väl ?

jag har nämligen ridit honom och skött honom väldigt mycket åt familjen sjögren , så det skulle vara kul och veta var han är nu :)

Svar: Ja precis! :)
Det är Karin min kompis som tagit hem honom för att rida "till" honom lite eftersom att han bara stått på bakbenen ett tag!

Frans kommer ju också från Sjögren! (:

joanna :)   om Svar:
gud vad roligt :)
ni får gärna lägga ut lite bilder på ragge, och skriva hur det är med honom :)
saknar honom grymt mycket :')

åh Frans<3 , jag kommer ihåg honom , det var länge sen , måste följa med sjögrens och hälsa på dom snart :D
Svar: Ja det kan jag göra, kan ju säga nu på engång att han mår jätte bra och att han gå med en häst som heter Cappi i hagen och dom funkar jätte bra ihop! Det går frammåt för Karin som har tagit ner honom, hon kan gallopera honom på banan nu också! :)

Ja det får du göra, lilla Franson, Hade ju Timjan också ifrån dom :P haha


Josefine om svar:
Är det ditt stall Elina? :)

Svar:
Ja, eller det är min familjs stall! (:


Plonkan
om Rundvisning i stallet:
Tjitt vilket fint stall;) Din mamma & pappa måste vara världsbäst!

Svar: Nemen hei papi, kul att du hittade till våran blogg... ja dom är ju jätte bäst? elllller?

Tyck och Tänk

Vad tycker ni om våran blogg?
Något vi borde skriva mer om, mindre om?
Tips hur den kan bli bättre?
Något roligt att läsa om?
Kommentera gärna vad ni tycker och vad som skulle vara bättre, vi vill gärna veta vad ni tycker! :D

Kramar


Svar på kommentar

josefine  (josefineengstrom@hotmail.com) om Tisdag:
Är båda dina föräldrar intresserade av hästar?
Eller är det bara din pappa? =)Mina föräldrar var inte alls hästvana när jag fick min första ponny Pompeji. Men båda dom tyckte det var roligt att jag fick en hobby som jag gillade (som blev mitt liv). Min pappa har framför allt varit med mig i stallet nästan så gott som varje dag och hjälpt till. Han kör mig på träningar och tävlingar också, han ställer alltid upp. Han tycker hästar är så roligt och det är något han aldrig trott att ha skulle börja hålla på med.

Min mamma är däremot inte så mycket med i stallet, men hon skulle gärna vilja. Hon kör inte bil, men brukar möta mig i skogen på helgerna när jag är ute och rider, sen följer hon mig tillbaka stallet.

Så man kan väl säga efter dom åren jag haft egna hästar är väl mina föräldrar hästvana (speciellt pappa) och hästintresserade. Men min mamma och har ridigt roxi ett antal gånger, till och med travat ;D


Pompeji♥

Kram Victoria♥

RidpassBåda fick skritta ut idag, det är så äckligt kallt just nu såman vill inte ens åka upp till stallet..

Solle kändes fin och skrittade på bra, ökade mer mot hemvägen, på sista biten hem så ´fick han syn på ett rådjur som sprang en bit bort, så då blev han rädd och slängde sig åt sidan och trippa lite efter det och var spänd, men sen slappnade han av igen innan vi kom hem!

Frans skrittade också på bra, trodde att han skulle vara mycket räddare en vad han var, han som brukar var rädd när det är mörkt, men icke.

Nu när min data gillar att samarbeta igen så kan jag ladda upp filmen som jag prata om i detta inlägg! :)Kram Elina♥

HJÄLPJag behöver er hjälp! Har så svårt att bestämma mig vilken jag tycker är finast. Vilken färg på bilden är finast?

Kram Victoria♥

Ridpasset efter Ultuna

Efter jag kommit hem med Roxan från Ultuna, red jag Braven på ängen. Han var superfin idag, men lite springig. Det blev bättre mot slutet, då han lugnat ner sig lite grann. Alla hans gångarter är fina men idag måste favoricera traven! Den var skitfin!

Bjuder på några bilder idag som min pappa tagit:
Kram Victoria♥


ULTUNA

Som sagt var jag och kollade Roxi på Ultuna idag. Vi hade tid där vid 09.00. Jag fick springa med henne på gången, det såg bra ut men det har de gjort dom andra gångerna också. Sen skulle jag longera henne på en rätt stor volt i skritt och trav, det såg SUPER ut, hon var så glad att hon fick springa lite att hon börja galoppera. Men Malin tyckte att hon hade svarat bra på behandlingen och var helt frisk i benen igen. Så nu får jag börja sätta igång henne igen! :D
Dom första två veckorna i skritt med arbete och tömkörning. Två veckor efter det blir det trav i 10 minuter tror jag det var (får bara rida ut, inte på banan). Två veckor efter det börja rida henne på ridbanan (lite i alla gångarter) . Sen stod det lite mer men under 6-8veckor ska jag sätta igång henne och sen ska hon vara helt tillbaka igen på den nivån hon var innan.

Här kommer lite fina bilder:


Kram Victoria♥

svar

Anonym om rundvisning i stallet:

så stort har ni ngn hemsida till stallet?

Svar: Nej det har vi inte! :)


Rundvisning i stallet

Det är många av er som velat ha en rundvisning av oss i vårat stall, så igår när vi var i stallet så hade vi ingenting att göra så då gjorde vi en liten slarving rundvisning.
Ursäkta att det var så stökigt men vårat vatten i stallet hade fryst så alla var där och försökte värma rören, så det är VÄLDIGT stökigt,, brukar inte se ut så...
Är det något annat som ni undrar så är det bara att fråga!Kram♥

Pessoa bett

Det är många som pratar om pessoa bettet, om det är bra eller dåligt för hästen..
Jag har själv funderat på det och man vill ju inte rida med nåt bett som kan vara skadligt för hästen.
Det är många som säger att det ger hästen dubbla budskap " trycker på nacken pågrund av att sidostyckerna spänns när man tar i hästen, och det tillkommer att hästen tycker att det är obehagligt och vill därför sänka huvudet, samtidigt som bettet trycker upp emot gomtaket och uppåt mot hästens tänder (då den vanligaste konstruktionen är tvådelad), vilket gör att hästen vill höja huvudet".
Det här är en av anldeningen till varför man blir emot pessoa.

Men om man tänker efter lite grann, om bettet hade " skadat " hästen på något vis, skulle det då vara tillåtet att rida med det på tävling?
Jag tror faktist inte att det är så dåligt som alla får det att låta som. Det kanske inte är ett "favorit bett" eller vad man nu ska säga, men det finns antagligen hästar som funkar riktigt bra på de bettet, alla hästar funkar inte på ett och samma bett, man måste prova sig fram.

Vad tycker ni om pessoa bettet?


Kram Elina♥

Film

var inne på min gamla data och hittade en film från i sommras på mig och Solero.

Våran debut också i La+5 ( 115 cm)

Det var jätte stark sol den dagen, och kameran hade någon konstig inställning, men inget att göra åt nu.Kram Elina♥

blogg

Det här är Essies blogg som står på rastaborg, ett stall ganska nära vårat. Känner inte henne så jätte bra, men hon verkar jätte snäll.
Hon har två ponnier, fasst jag tror att hon ska sälja ena.
Hur som hellst så har hon iallafall en ny ponny som heter Any Proud Mary tror jag det va.
Ser väldigt trevlig ut! Hon har också börjat tränat för samma tränare som jag har, så förhoppnings vis så lär vi känna varandra bättre!
Men på hennes blogg så kan ni läsa om henne och hennes ponnysar.

http://essiecederroth.blogg.se/2010/november/

Kram Elina♥

Daaaaageeen

Skulle tagit bussen som gick 11.50 till stallet men den var typ 40minuter försenad, så fick stå och frysa på bussholmsplatsen i -20. Inte skönt kan jag säga. När jag kom till stallet mockade jag, gjorde kraften och hö till båda hästarna. Sen tog jag in Brave Heart och red ut en sväng. Han tyckte det var superkul! När klockan blivit 3 tog jag in roxi så hon fick äta lite hö. Då såg jag att Bellman (en häst i stallet) hade rymt från sin hage och sprang runt utanför stallet, så jag fick springa och ta in honom också. Sen kom Elina och jag hjälpte henne att ta in alla hästarna. Sen hade klockan blivit så mycket att jag inte hann rida roxi så hon fick vila idag. Efter allt gick jag och Elina hem från stallet vilket tog 40minuter. Så nu är jag typ död.

Ska upp tidigt imorgon också för vi ska med Roxi till Ultuna. Vi ska vara där vid typ 09.00. Jag hoppas hon går igenom nu och att hon är helt frisk i benen igen så att jag får börja sätta igång henne. Så ni får hålla tummarna för oss imorgon.

Kram Victoria♥

<3

har jag kanske glömt att berätta om min pojkvän?


Kram Elina♥


Svar

Anonym :

kan ni inte filma hur det ser ut i era stall ? :)

Svar:
Jo visst kan vi göra det, nu när det är lov och allt så borde vi hinna göra det ganska snart!


Kram

Vinter tävling

Nu är våran  vintertävling avlsutad, och alltid lika kul att det är så många som skickar in! :')

Väldigt svårt att avgöra vilken som är finast, alla är ju fina, men vi fastnade för två som vi inte kunde välja emellan så det fick bli båda två.
 Det vart den här gulliga kaninen som är  av My Nordqvist, monkiapa.blogg.se


Och den här jätte gulliga lilla Shetlands ponnyn som är av Ellinor Essen, - ellisjasse.blogg.se


Alla Fina vinterbilder
bilder av -
bild av Emelie Thorsénbild av Amanda Hedbergbild av Martina Aurén


Bild av Elin Beijbom


Bild av Carolin Larsson


Bild av Matilda Sundberg


Kramar PL♥

D.Å.L.I.G.T

Horse wear har ju som en julkalender, och i varje lucka så ska det finnas ett erbjudande som gäller den dagen.
Men det dåliga är ju att dom inte "öppnar" luckan förens någon dag efter, och då är det liksom försent för att använda erbjudandet...


Kram Elina♥

ingen idé att rida

Precis kommmit hem ifrån stallet.
Frans och Solero får nog vila idag, känns som det endå inte är någon idé att rida i 20 minusgrader, eftersom att det inte blir någon ordentlig ridning när det är så kallt..
Men jag tog bort dom till sommar hagen så dom endå får gå och röra på sig, båda tycker verkligen om att gå där borta!

Tog några bilder också, försökte ta några på Mark Todd täcket som jag fick hem igår, men inte så lätt när hästarna bara springer om kring! :P

Är det inte galet snyggt?


Sen hade dom inte tid att bli fotade längre :P

Kram Elina♥


Mark todd

Köpte ett Mark todd vintertäcke med hals för ett tag sen ifrån hastnet som varit helt oanvändt och kostade bara 500:- och nytt runt 2000:- så då passade jag på att köpa det! Alltid bra med täcken, och det bästa är att både Frans och Solero kan ha det! :)

Fynda är bra!

Skulle egentligen fått det i julklapp men eftersom att det ska bli runt -20 imorgon så fick jag det lite innan!

Tack mami och papi♥

Kommer troligtvis upp bilder imorgon när det sitter på nån heezt! :)

Kram Elina♥


Tisdag

Brave Heart
Red lite på ängen, han var helt hyper och ville bara springa hela tiden. Han kunde inte lugna ner sig heller utan blev bara mer springig, så jag red ut ut en sväng och det gick helt OK. Men det var så sjukt fint att rida i fullmånen, det lyste upp så man kunde se allt. Även fast det var typ -20 så frös jag inte överhuvudtaget.Roxelina
Red ut en liten mindre sväng idag då klockan var rätt mycket och dom hade redan börjat kvällsfodrat. Roxan tyckte det var kul att pulsa i all snö och ta ner mulen i snön, då blev hon helt vit om mulen, min söta ponny <3Det blev inga nya bilder idag, då jag varken hade med kameran eller tid att fota. Men imorgon tar pappa lite foton när jag rider och vi får se om det blir några fina. :)

Kram Victoria♥

Hanna

Den här bilden gjorde min underbara vän till mig, Hanna.
Hon hade tagit ett foto av mig igår på tunnelbanan och gjorde ett porträtt av den igår kväll. Jag fick den som en julklapp från henne och fatta att jag som aldrig typ gråter, grät.Hon har redan fått en Julklapp av mig, men här får hon ännu en. Här är hennes blogg: http://hannasfotoblogg.zoomin.se/ . Hon är intresserad av Foto, Hästar och att Designa kläder.

Det är obeskrivligt hur mycket hon betyder för mig, Älskar dig Hanna! ♥

KRAM Victoria♥

RECEPT

hanna om *MUMS!*:
lägg ut receptet :)


Visst här kommer det:


Ingredienser

200 g margarin eller smör
5 dl mjölk
2 kuvert (1 g) saffran
1 st sockerbit
1 pkt (50 g) jäst
1 krm salt
1 dl socker
3 msk ljummet vatten
2 st medelstora ägg
16 dl vetemjöl, lite mer om det behövs
1.5 dl russin i degen (om man vill)
russin till garnering
1 1 st ägg att pensla med


1. Smält margarinet eller smöret, häll i mjölken och låt det hela bli "finger­varmt", 37°. Stöt saffran och en sockerbit i mortel och tillsätt detta.

2. Smula ner jästen i en bunke. Strö över salt och socker och häll på ljummet vatten. Rör om. Häll den finger­varma saffransmjölken över den lösta jästen i bunken, knäck ner äggen och rör om igen.

3. Blanda russin i resten, det vill säga i det mesta av vete­mjölet (14-16dl, då du ska ha också när du bakar ut degen), och rör ner det i bunken. Arbeta degen kraftigt med en trägaffel eller liknande. Låt degen jäsa övertäckt i sin bunke i 1 timme.

4. Värm ugnen till 260°. Täck två plåtar med bakplåtspapper eller smörj plåtarna.

5. Ta några tag i den jästa degen med trägaffeln, tippa sedan ut degen på mjölat bakbord och knåda den lätt.

6. Dela degen i 2 bitar och skär sedan varje sådan bit i 4 delar. Dela en fjärdedel i taget i ytterligare 4 bitar. Rulla ut varje liten degbit till förslagsvis en S-form. Lägg lussebullarna ganska tätt på två plåtar. Garnera med rus­sin som trycks ner ordentligt.

7. Jäs saffransbullarna i ca 10 minuter.

8. Pensla saffransbullarna noga med lättvispat ägg. Häll sedan på Pärlsocker.

9. Grädda ganska högt upp i ugnen i ca 8 minuter. Sen klara!


Lite av texten är kopierad men det här får duga. Det blir ca 30-35st ocj jätte goda! :DKram Victoria♥


ridpassFrans: Fick vila idag.
Solle: Red han en sväng på ängen, jobbade han på en 8a i alla gångarter och han va faktist lugn! :)
Red inte så läge, inte kul att rida i 14 minusgrader inte...

Eftersom att dom har vintervila nu så tycker jag att det är ganska bra om jag rider dom varannan dag, eftersom att den är svinkallt ute så man dör redan efter en häst + att jag vill rida dom ett par gånger i veckan så dom inte tappar några muskler! :PKram Elina♥

*MUMS!*

Hej nu sitter jag här med Anna framför TVn och chillar. Vi har nyss bakat Lussebullar, vilket blev väldigt lyckat!
Ska snart åka till stallet och vi får se om det blir några bilder.

Här kommer några bilder på Anna och våra Lussebullar:(blev ca 30st eller mer)

KRAM Victoria♥

soooft

Och hur soft är det inte att ha jullov nurååååh? :D


Kram Elina♥

JULLOV
JULLOV

KRAM Victoria ♥


Måndag!Roxelina
Red ut en sväng. Har inte mycket att säga utan det gick väl bra som vanligt. :)Brave Heart
Jag red ett pass på ridbanan. Det gick superbra! Det var så underbart att rida att man aldrig ville hoppa av! Vi kom riktigt bra överens. Det stod ett pytte hinder på banan(40cm?), så jag kunde inte stå imot att pröva hoppa. Han tyckte det var superkul!


(har tyvärr inga nya bilder, så fick bli dom här :))
Kram Victoria♥

RidpassFrans: Red ut på ängen och låg och galloperade i snön, han var lite piggelinii idag, så jag ökade han lite på ena långsidan, så då tyckte han att det var så kul, så han drog lite på nästa långsida, hah gulli ponny!Solle: Fick vila idag, kände igenom han ordentligt eftersom att han och Frans busat en del i hagen idag! :)Kram Elina♥

Önskelista 2010Snälla tomten?
Jag hara varit jeeeeete snäll iår, lovar!

Kram Elina♥

svar

Anonym om bild:
Fick du det dära sadelskåpet som är bakom dig?

Svar: Ja det fick jag! :)


Kram Elina♥

Hiss eller Diss

Tänkte faktist dissa den nya GPA first lady hjälmen idag, tycker verkligen att den är skit ful med den där skärmen som går liksom runt hela hjälmen? Nej fy total diss ifrån mig! och dessutom så kostar den 6900 :- förstår inte hur nån vill lägga ner så mycket pengar på den hjälmen......

Vad tycker ni?

kram Elina♥

bild

Nu tog jag den här bilden, tycker att det är mycket roligare att ha en bild som minne, istället för att ha en till av 1000 andra hoppbilder :P
Så nu får jag använda den lagligt! ;P haha


Kram Elina♥

snöstorm ärinte kul att rida i!Snöat hela dagen, inte okej! Men bara att bita ihop och rida!

(Bild kvaliten är SÄMST)

Frans: Red på banan, dock kanske bara 30 minuter, vill inte rida så länge eftersom att dom hade kiropraktor igår, hon sa ju att det gick bra att rida, men tar det lite lungt. Nämnde förut också att han  satt fast i halsen och det kändes mycketmycket bättre idag! Nu gick han och ställa igenom helt och sådär!

Solle: Red också på banan, cirka 30 minuter på han med, duktig heeezt, lite pigg va han och inte riktigt arbets sugen, men han va duktig i snöstormen..

Pappa filmade också när jag red Solle, men bara 3 minuter sen dog kameran, men ska ladda upp filmen så småning om, om min data någon gång vill samarbeta med mig!! Men Bilderna kom upp iallfall! :))

Kram Elina♥

Söndagbraven
Idag blev det en uteritt. Han var pigg men väldigt lydig. Han älskade att pulsa runt i snön! Fast det var mindre kul att snön som vräkte ner piska i ansiktet.. Men vad gör det när man rider Braven. :)Roxi
Hon fick en vilodag idag då jag ska iväg till kista med Linnea och handla julklappar! Men hon får röra på sig ändå eftersom Braven vallar runt henne i hagen! xDKram Victoria♥

hjälp

Okej, skrev ju ett inlägg som ni hittar här att jag behöver hjälp med att välja en digitalbild som jag ska beställa ifrån Södertörn.
Men jag har två stycken som jag och ni gillar mest och det är bild nummer 4 och 10.
4an är ju bra eftersom att det är en hoppbild, men det finns ju bättre hoppbilder en den där.
10an gillar jag eftersom att då är sadelskåpet och allting med som jag vann i cupen, det är ju kul att ha ett litet minne ifrån att man vann den..

svårt, tänkte välja  en idag, så snälla hjälp! :))
Kram Elina♥

HOT OR NOT

Många som vill att vi ska börja med "Hot or Not" så tänkte köra det!

och jag tänktelägga upp ett par benskydd som jag tycker är riktigtriktigt NOOOT


Ett par Pessoa benskydd, tycker verkligen att dom är skitfula om jag får säga det rent ut, gillar inte att dom är så håliga, och det ser inte ens ut som om dom har någon speciell form!!

Men det är ju vad jag tycker, det finns säkert dom som tycker att dom är fina! :)

Kram Elina♥

Fråga igen..

Evelina  (ljusrosa@hotmail.com) om Dagen:
Hej, varför rider du jämt så korta turer med Braven?
När ska du liksom börja arbeta med honom på riktigt.


Han har inte varit helt igång när jag köpte honom, då han inte gick igenom besiktningen första gången. Då vila han i 2veckor och sen verinärbesiktnigades han igen, och efter det vilade en vecka innan jag fick honom. Därför har jag inte ridigt så jätte långa pass.
Men nu har jag börjat rida honom "normala" pass på honom Men nu var det så att det gick super den träningen. Då vill jag inte sitta nöta på något som redan funkar. Själv har jag fått lära mig att man ska sluta rida när det går som bäst, för då håller man kvar den där bra känslan.

Kram Victoria♥

Mer frågor

Julia om Fråga:
Hur många var det som ställde frågor på frågestunden ?
Glad för svar : )

// Julia
   
 

 

Det var ca 25st som ställde frågor men dom hade flera frågor per person.Leila @ssweett om Stallet:
jag trode Roxi var din
Det är hon också. Men jag skrev i det inlägget att hon skulle tillbaka till Ultuna (Universitetsdjursjukhuset i Uppsala). Vi ska tillbaka dit och kolla att hon är bra igen i sina ben. Hon hade inflamation i tre ben för ca 2månader sen. Vi ska tillbaka dit den 23december och kolla att hon är frisk, vilket hon borde vara nu. :)
Kram Victoria♥

Fråga

Emma - En allroundryttare! om stan:
Hur många besökare om dagen har ni på ett ungefär? :)


Det varierar från dag till dag. Men det brukar vara mellan 450-700 besökare om dagen, vilket är rätt mycket då vi endast haft bloggen i 1½ vecka ;)

Kram PL♥

DagenBraven
Skulle tränat för Ulrica men hon var sjuk och kunde inte komma, så red runt själv lite. Det gick faktiskt super! Red inte så länge men ändå :)

Roxi
Jag red ut en sväng på henne också, hon var väldigt pigg och ville bara springa idag igen, vad har hänt liksom? x)
Prövade också att arbeta henne lite och hon var hur fin som helst! :D


Efter jag ridigt båda, så släppte vi ihop Braven och Roxi. Det gick jätte bra! Dom är hur söta som helst, står och nosar på varandra hela tiden. Det är rätt skönt att ha båda hästarna tillsammans. :)Kram Victoria♥

stan

sitter hemma hos Maria, snart ska vi ta och rulla mot stan och handla julklappar, bloggar mer sen när jag kommer hem!Kram Elina♥

kiropraktor

Nyss kommit hem från stallet, båda vilade idag eftersom att kiopraktorn var där.

Frans satt fast ganska mycket i halsen och lite i nacken, kan vara anledningen till varför han varit så stel i ena sida, men hon kunde inte riktigt svara på det så det får jag känna nu istället när jag rider! annars var det ingenting :)

Solle satt fast lite i knäna och i bogen, annars va han rak och fin! :)

knäcka är kuuuul
(sorry för dåliga bilder)

Brukar ni ta ut kiopraktor till era hästar? :))

Kram Elina♥

Roxis man

Här är roxis man. Jag har klippt typ taggar i manen, jag tycker hon passar riktiigt bra i det! Men nu på bilden har jag bara klippt lite slarvigt, la bara ner 10minuter på det, så... det får duga! Även fast det står upp lite vita strån här och där xDKram Victoria♥

StalletBraven
Red lite på banan, gjorde lite lösgörande arbete, i skritt och trav. Sen tog jag även lite galopp. Efter det skritta jag ut en bit, det gick bra fast han blev rädd för typ allt!
Imorgon blir det träning på Nytorp för Ulrica, ska bli roligt!
Roxi
Red ut vanliga rundan, hon var jätte pigg! Hon trippa hela tiden och ville trava. Ingen fel på henne längre kan man väl säga. Nu är det bara 6dagar kvar tills hon ska tillbaka till Ultuna, hoppas hon är bra nu.Kram Victoria♥

bästa låten

Vilken låt tycker ni passar bäst till att rida ärevarv till?
Det finns så många, men det här är dom nog som jag tycker mest om.
Vilken gillar ni mest? :)

1. Stand up for the champions: Rolig att rida till men inte favoriten..2. We are all the winners:
Lite tradition på den hära.. den är härlig men lite för seg tycker jag.
 3. The best: En av dom bästa verkligen!!


4. We are the champions: Den här gillar jag, men tycker orginalet är liteee för långsam..


5. We are the champions REMIX : slår nog orginalet, den här går lite fortare, och är riktigt rolig att rida ärevarv till! :))Så vilken tycker ni? :)

Kram Elina♥

Svar på Frågestunden

TILL Victoria- Hur kändes d när du hade Braven i transporten på väg hem till dig :)?

Svar: Det kändes helt underbart (för mig). Men jag fattade inte då att han var min, det tog flera dagar innan jag förstod att den underbara ponnyn var min. :)Till Elina- Vad har du tänk på för gymnasie att söka i första :)?

Svar:
Har faktist inte börjat kolla så mycket på gymnasium en.. inte så bra kanske.
Men jag tror iallafall att jag inte vill gå nånting som har med häst att göra! :)till elina: hur gammal var du när du fick din första ponny? :)

Svar:
hmm, måste tänka.. 10 tror jag att jag var när jag fick min första ponny!

Elina-när ska du gå över till stor häst?=)

Svar: Jag vet faktist inte riktigt när det blir.. vill ju gå över så snart som möjligt men samtidigt tävla ponny eftersom att ponny tiden är väldigt speciell.. men det blir väl om nåt år eller något!

kan ni göra en rundvisning i erat stall film alltså?=)
och kan ni filma lite när ni rider hemma ? det skulle va kul


Svar: Ska vi nog kunna fixa! :)

Haha jag kom inte på nått bra att fråga typ för jag har sån dålig fantasiXD men kan ni inte typ filma några ridpass lite och sånt och gärna fler tävlingsfilmer dete jättekul att se;)


Svar: Jo absolut! :))

victoria-hur många procent har du fått som max på en dressyr tävling?:)
Svar: Jag har fått som högst 71% på en dressyrtävling, med Roxelina. :)

1: vad är högsta ni har hoppat/poäng dressyrtävling?
2: favoitmärke på hästprylar?
3: fördelar och nackdelar med era hästar

Elina: 1
135/140 cm
          2 massa olika men blandannat Kingsland, GlenGordon, John Whitaker mm.
          3 Fördelar :   Frans: lättsvängd, ställerupp, snäll i all hantering
                                Solle: snabb och kvick i benen, snääl i all hantering

            Nackdelar:   Frans: Seg, lfeg så vågar inte hoppa av om han kommer lite fel när det blir högre.
                                
Solle: Stark, så pigg så man knappt hinner svänga.

Victoria: 1. 125cm / 71% i dressyr
               2. Pikeur, Eskadron, John Whitaker m.m.
               3. Fördelar: Roxi: Snäll, söt, lydig, fin personlighet :)
                                   Braven: Snäll, snygg, pigg, busig, duktig på allt ;D
                   Nackdelar: Roxi: seg (ibland), stark
                                     Braven: kan bli lite stark ibland, smårädd för allt x)

till victoria
favorti märke på rid grejer?
var det pirigt när du skulle till braven första gången??
läste du linns bdb/blogg innan du köpte braven

Svar: Pikeur, Eskadron, John Whitaker m.m.
Jag var jätte nervös när jag red Braven första gången, och den gången gick det inte heller så bra. Men gången efter det var jag inte alls nervös, eller... joo lite, men då gick det super!
Jag läset Linns blogg innan och följde hennes bilddagbok i 1½ år innan jag köpte Braven


till elina
favorit märke på rid grejer
hur hög har du hoppst på träning/tävling

Svar:
Svarade här över att jag har en massa olika märken som jag gillar, men blandannat Kingsland, GlenGordon, John Whitaker mm..
         Jag har hoppat som högst Msv B på tävling ( 110 cm för Frans och 120 cm för Solle) Och på träning bana på 120 cm med Frans och bana på 125/130 cm med Solle! :)


till båda - varför har ni två ponnysar egentligen? (kanske lite dum fråga, men är nyfiken, om det finns någon spec. anledning)


Elina: Bra fråga, men om man tävlar så är det en väldigt stor fördel med att ha två stycken hästar, om T.ex en av dom blir skadad så har jag fortfarande en häst som jag kan träna och tävla med! Men framförallt så har jag två för att jag tycker det är roligt att rida fler än en  om dagen! :)

Victoria:
Som Elina, bra fråga. Jag hade inte tänkt mig ha två hästar från början utan bara roxi. Men det bara blev så till slut. Men det har sina fördelar. :)

vad tycker ni om dressyrmupparna.se ?

Victoria: Jag älskar deras blogg och är inne på den 2gånger om dagen! :D

Till Elina, tränar/tävlar du dressyr nån gång eller hoppar du bara?:D


Svar: Jag tävlar inte dressyr men jag tränar självklart, eftersom att det är grunden för all ridning så måste man göra det om man vill komma någon vart! :))

till victoria: vart i stockholm bor du ?
vad är dina svagheter i ridning och vad är dina starkaste sidor ?
kram hanna :)

Svar: Jag bor på Ekerö. :)
Mina starka sidor är att jag är envis, ger aldrig upp, när det väl gäller så rider jag som bäst. Mina svaga sida
är att jag har rätt dåligt tålamod (vill att allt ska gå bra direkt) men det har blivit mycket bättre.
Victoria: provred du många hästar innan Braven? Betalade du så mycket som det stod i annonsen, 250 000:- eller fick ni honom billigare? Han låg ju ute på annons väldigt länge.

Svar:Jag provred några andra för ett år sedan. En som hette DJ keep On (gick inte igenom besiktningen), Pocahontas (samma som första), Attyrory Black Cat (Jag var för osäker, vi passa inte riktigt ihop. Mitt beslut)och två till som jag inte kmr ihåg namnet på x)
När jag såg annonsen på Brave Heart kastade jag mig över telefonen och bad pappa att ringa direkt (dagen efter annonsen kom ut). Vet inte varför han låg ute på annons så länge, vi betämde oss för att köpa honom på fjärde provridningen.

Till er båda: Vilka klasser har ni tänkt satsa på till 2011?
Har ni några mål för era hästar till nästa säsong? Vad är era svaga respektiva starka sidor som ryttare? :)

Elina:
hmm, det är väl att få stadiga rundor i Msv B med båda och kvala Msv A med båda! 
           Vet inte riktigt vad mina starka sidor som ryttare är, men det är väl att när jag har som mest press på mig som divitionerna och så, så rider jag oftast nolla, mina svaga sidor är nog att om jag ligger fel mot ett hinder så bromsar jag hästen istället för att rida på..

Victoria: Målen 2011 är väl att med Roxelina kvala Fjord-SM och NM men även distriksmästerskap om vi är redo.:) Med Braven vill jag tävla LB-LA nivå 2011 men vi får se vad det blir. Det blir nog även lite hoppning och Fälttävlan vid sidan av det med båda. :)
Min starka sida är att jag är envis, ger aldrig upp, när det väl gäller så rider jag oftast som bäst. Min svaga sida är att jag inte har jätte bra tålamod, (vill att allt ska gå bra direkt) men det har blivit bättre.


Till Elina :D
Vem är din idol? (det finns bara ett rätt svar och det börjar på E och slutar på llenor)


Svar: Bara så alla vet så är det här en knaaZig brud från vråat stall, och ja självklart är du min idol Ellenor!

varför funkar inte mer än hälften av era bilder? det är ngn konstig liten symbol


Svar: Vet faktist inte varför, men vi ska ta reda på det.
  Är det någon av er läsare som vet så vore det jätte snällt om ni kunde säga det! :))

Victoria :
När du är på tävling med Roxi, har du känt då att ngn har "tittat ner på er" . För vissa har ju många fördommar mot fjordingar.
Elr du kanske bara åker till fjordhästtävlingar ? :)


Svar: Jo det har hänt.. Men det känns mycket bättre att bli placerad/vinna när man har en fjording, det är så mycket mer speciellt. (enligt mig då).
Jag vet att folk har fördommar om fjordingar men dom brukar ändra sig när dom ser Roxi. :)
Jag åker mest på valiga lokala/regionala tävlingar. Men det finns ju också Fjord-SM som jag är med på varje år, och det är den enda fjordhästtävlingen jag varit med på. Sen så kanske jag ska vara med på Fjord-NM i sommar, men vi får se ;).

Hur är det med sporrar i dressyr?
Får man lov att ha hur långa man vill på ponnytävlingar?
Får man lova att ha hur långa man vill på storhästtävlingar?
I hoppning är det ju 15mm på ponny och i storhäst så får man ju ha vilka sporrar man vill och hur lång man vill.
Tacksam för svar :)
(bra blogg ;D) <3


Svar:Man får ha sporrar från klubbtävling och uppåt i dressyr. Dom får endast vara 15mm.
På ponnytävlingar i hoppning och dressyr får man ha sporrar som är max 15mm.
Jag rider inte storhäst men jag tror att man inte har någon begränsning, bara man kan rida med dom och så länge man inte skadar hästen.

vart hittade/köpte du roxelina ?

Svar: Jag hitta henne på en annons på Hästnet. Hon stod i mariefred då. :)Till Victoria: Varför ville du ha en fjording? någon spec. anldening eller "blev det bara så?"

Svar: Förr gillade jag inte fjordingar. Men en dag såg jag en annons med en fjording och blev helt knäckt, hon var så underbart söt och så fin. Och då åkte jag och provred henne, och blev förälskad. Det var något speciellt med henne som bara inte går att undvika. Hon var det enda undantaget. :)till victoria -
1. varför köpte du Braven när du redan hade roxelina? :)
2. gillar du all uppmärksamhet du får för du har köpt Braven av linn?
3. har du bra kontakt med linn nu efter att du köpte Braven?

Svar:
1. Som sagt jag hade inte tänkt mig köpa en till ponny. Det liksom bara blev så.
2. Jag gillar uppmärksamheten då jag får så många fina kommentarer och kontakt med massa fina människor. Men det är inte alltid bra kommentarer, men det måste man lära sig leva med.
3. Jag har kontakt med linn via mail. Men läser ju också hennes blogg. :)

till elina -
1. har du haft några andra hästar innan dom du har nu?
2. varför och när började du rida?
3. vilken är den bästa "hästsaken" du har köpt? (t.ex. en sak som du tycker är extra fin eller som hållit länge, ellernåt. )

Svar:
Ja, jag har haft en A-ponny och en B-ponny som min syster har nu, och sen hade jag en C-ponny också som hette Timjan, men hon såldes för ungefär ett år sen!
Jag vet faktist inte.. Jag gick i 4an och va coola cheyen som tyckte hästar va jätte äckliga, sen fick jag något ryck att jag skulle börja på ridskola och på den vägen är det ;P
jadu, bra fråga, jag vet faktist ärligttalat inte..


Hur mycket kostade era hästar?

Victoria:
Jag varken får eller vill gå ut med priserna jag köpt mina ponnyer för. Så ni kan sluta fråga, för jag kommer ändå inte säga. Det är ju inte priset som spelar roll. Men mina ponnys är guld värt för mig! :)

till victoria: har du typ taggig man på Roxelina? ser ut som det :)
Svar: Jaa, det har jag. Jag klipper henne alltid så nu för tiden för att jag tycker det är så snyggt ;)
Bild kommer på hennes vackra man ;D


Dagen

Har ej varit i stallet idag heller, tråkiiiisch, suttit framför datan hela dagen lång och uppdaterat facebook 311 tusen gånger, men icke händer det något nytt.. segt.

Morgondagen
påmorgon kommer keopraktor till ponnisarna, skönt att kolla igenom dom nu när tävlingarna är slut så man vet att dom är fräscha, Ska kolla dom en gång till sen också efter jag kommer hem från Sri Lanka så att dom är helt fräscha när man sätter igång dom igen för tävlingarna! :))

Sen blir det att åka in till stan med Maria för att handla julklappar, har inte köpt en enda än... lite sent kanske en vecka innan julafton att börja, men det är luuungt, jag har läget under kontroll, typ. :)Kram Elina♥


Ica Reklam i mitt hjärtaa

Är inte detta helt underbart?
så jäkla roliga reklamer dom gör, den här är en av dom bästa!Jag ♥ Ica reklam!! :DDD

Kram Elina

blogg.se

Som alla som har blogg vet så har blogg.se krånglat en del så det int ehar gått att komma in på sin blogg och därför inte gått att uppdatera..

Vilka kollade på ridsport i går från London?
Ryttarna är hur skickliga som hellst alltså, men det var ju tidshoppning så vissa fick stopp när dom satsade för mycket... men det var kul att man fick se sådana missar också, även dom bästa liksom! :))Kram Elina♥

mitt internet... SUGER

Förlåt att jag inte skrivit så mycket men mitt internet lägger av hela tiden. Jag lovar att jag försökt lägga in 10st inlägg men det har inte gått.

Men igår fick ponnysarna vila i alla fall.

Snart kommer min pappa och hämtar mig sen ska jag åka till stallet och rida båda två. Då blir det en bildbomb om det går... :P

Skriver snart!Kram Victoria♥

bildbomb

Daniella Siira  (danni2009@live.se) om dagens ridpass:
Kan inte du ladda upp en bildbomb på dina hästar när dom hoppar? :)
Fin blogg!
Svar: Sureee! :)


110 cm120 cm110 cm
120 cm
110 cm
110 cm
110 cm
 110 cm
110 cm
110 cm
115 cm
100 cm
110 cm
110 cm
110 cm
110 cm
90 eller 100  cm
90 eller 100 cm90 eller 100 cm
90 cm
90 cm
100 cm
100 cm
100 cm
100 cm
100 cm
100 cm
105 cm
115 cm


Nu krampar min hand, men nu är det väl ganska många bilder? :D

Kram Elina♥

stallääät

äckligt väder eller vad?
Båda ponibusarna har fått nya skor och så fick dom vila idag!
ganska skönt det hära med vintervila, gör ju liksom inget att man slapprider dom, och att dom står ganska mycket heller! bara man rider dom dåochdå så att dom bibehåller musklerna och inte tappar nånting på det. :)

Kram Elina♥


Hiss eller Diss?Jag måste hissa Eskadron benskydden, för att jag tycker dom är så sjukt snygga! Fick med mina med Roxi och dom har hållt i alla dom år jag haft roxan (3½år). Så det är mycket bra kvalitet på dom och håller slag bra.
Det är bara ett + att dom är så snygga ;) . Det ända dåliga är att dom kostar så mycket men dom är värda att köpa.


Alla tycker vi olika. Och detta är min åsikt, du får tycka som du vill.

Kram Victoria♥

tävling

Ny tävling igåång!
Den går ut på att du ska mejla oss den finaste vinterbilden du har på dig och ditt djur eller bara ditt djur!
Och det måste vara DU som tagit bilden!


Ponilovers@hotmail.com

Vinnaren Får en länkning till sin blogg/ Bdb, eller vad ni nu vill ha länkat!

Tävlingen avslutas nästa vecka Onsdag 22/12

Lycka till!
kramar PL

dagens ridpassSolle: Fick vila idag, plötttten.Frans: Red på banan, jätte fin va han, och lyssnade faktist riktigt bra för att vara han! sen så tränade vi på att hoppa över två sockerbitar som stod brevid varandra så fick rama in han väldigt mycket så han inte skulle smita på sidan, första gången så fattade han inte vad han skulle göra så då sprang han på sidan, sen hoppade han alla gånger över det, dock så ramla dom några gånger när han slarva.. men dom flesta av sprången så kändes han fin, och högt över, så det är bra!! :))
OUTFITKram Elina♥

Ridsport på tv, yeeeeeeeeess

Onsdag 15/12

Eurosport
18:55 (19:55)
Ridsport
Hopp. Världscupen. Från Geneve, Schweiz. 

Eurosport
19:55 (20:00)
Riders club
De senaste nyheterna från ridsportvärlden. 

Eurosport
21:05 (23:15)
Ridsport
Olympia Horse Show. Från London, Storbritannien. Torsdag 16/12

Eurosport
22:00 (23:15)
Ridsport
Olympia Horse Show. Från London, Storbritannien. Lördag 18/12

Eurosport
21:30 (22:00)
Ridsport
Olympia Horse Show. Från London, Storbritannien. 

Eurosport
22:00 (23:30)
Ridsport
Olympia Horse Show. Från London, Storbritannien. Söndag 19/12

SVT24
21:00 (22:00)
Ridsport
Deltävling. Världscupshoppning. Från London. Sammandrag från den sjunde deltävlingen i världscupen i hoppning. Kommentator: Jan Svanlund, Lotta Björe. 

Eurosport
22:00 (23:30)
Ridsport
Olympia Horse Show. Från London, Storbritannien. 

SVT World
23:00 (00:00)
Ridsport
Sjunde deltävlingen, sammandrag från söndagens hoppning. Världscuphoppning. Från London. Kommentator: Jan Svanlund, Lotta Björe.

Kram Elina♥

DagenKan passa på att säga att jag varit sjuk hela dagen, snuvig och ont i halsen. Är nog inte ensam om det.

Braven:
Red på ängen lite. Han skötte sig jätte bra och var väldigt pigg ;). Galopperade lite mer idag än vad jag brukar, gjorde lite skänkelvikningar i galopp, gick super! Sen skulle jag öka lite på en sträcka och då blev han helt galen och gjorde värsta bocksprången! Sötponny! Efter det travade jag runt och la ner honom lite, var jätte duktig. <3Roxi:
Red ut en sväng med Elina och Frans. Hon var en aning seg i början men blev mycket piggare på vägen hem... konstig ;). Fina roxan. <3Kram Victoria♥


RidpassSolo
 Fick ridas på ängen idag, testade nya tränset också, lite stor hakräm men knöt en knut så då satt det bättre!, han passade faktist i lite blingbling!, hade dock ingen kamera med mig så kunde inte fota, men det kommer snart bilder på tränset! :) Men iallafall så gick han jätte bra!, han lyssnade bra och jag behövde bara rida med benen och han var en superduper ponnyy idag! :D


Frans
Skrittade bara ut på Frans idag med victoria på Roxan, han va lite seg i början sen skrittade han på bättre, jobbade han ingenting idag, bara fick skritta med långa tyglar! :)


KRAM Elina♥frågestuuundNu är det frågestund på bloggen, så passa på och fråga om allt ni undrar! :)
Svaren kommer upp Fredag (17/12) kväll!

Kramar PL♥

Pessoabett

Anonym om Roxelina 2010:
Vf har du pessoa? :3

Jaa du det kan man fråga sig, även fast det var ett halvår sen jag red på det senast. Om jag säger det så skulle jag nog inte rida på det överhuvudtaget, jag gillar det inte. Men jag fick med mig det bettet när jag köpte henne, det är det ända bettet som funkat på henne när jag ridigt ut. När jag var mindre vägde jag inte så mycket och hade inget att sätta mot en fjording, då bytte jag till det för att kunna få stopp på henne. För bådas säkerhet helt enkelt.

Fast jag använder det inte mycket längre, nu rider jag på hakamore, pelham eller vanligt tredelat bett beronde på vad jag gör.

Nu vill jag inte ha kommentarer som det står: vrf har du pessoa?, det förstör hästen eller nått liknande. För nu vet ni varför jag har haft detKram Victoria♥

Hööks

Lång dag idaag!
Först tidigt imorse upp för att träna på lucia tåg, gå lucia tåg, åka skriddskor, tillbaka till skolan för att möta pappa, skulle prata med syv ( hon som hjälper med gymnasium) sen hem och sen åkte vi en snabbis till hööks!

Köpte två par reflex boots så att jag kan ha både fram och bak, och ett träns till Solero.

Vill prova pullar träns på han eftersom att han är så het och att det ger lite mera bakåttänk så ska testa och se hur han reagerar! :) Så fick bli ett med lite blingbling ;D hähähähääh
får se om bootsen passar dåra, strl ponny...Kram Elina♥

Roxelina 2010Sista bilden (hoppbilden) fotad av Fjordyy@ bdb

KOMMENTERA GÄRNA! ;D

Kram Victoria♥

svar

Jessica om börjar sakna:
Varför "studsar" Solero så förbannat hela tiden? xD

Svar; Jadu, bra fråga! Men det är väl att eftersom att han är så himla pigg så han gör luftsprång, ganska vaniligt på heta hästar! :)


kram Elina♥

göööll

JA, tur att jag har världens snällaste påni heezt!! ♥


Kram Elina♥


taackTack så jättejätte mycket för hjälpen med att få in headern!
Besök hennes fina blogg http://equistar.blogg.se/

Kram PL♥

D.A.M.P, snäälla hjälp?

Okej, snart får jag riktigt mycket damp på jävla blogghelvete, hur svårt kan det vara att få upp headerskiten?
Någon klokare människa en mej som vill hjälpa oss med och få upp headern?
kan få en länkning till sin blogg med bild, för snart kokar jag över.
aja, ska sluta skriva här nu innan min ilska skrivs ut ennu mera här.


Kram Elina

börjar sakna

Börjar faktist att sakna tävlingarna lite grann nu..
Tyckte verkligen att det skulle bli skönt med juluppehåll eftersom att det nästan var tävlingar varje helg.. men nu börjar jag faktist att längta tillbaka till tävlingarna lite granna  när man ser alla terminens bilder och filmer! :P

Några filmer från tävlingsåret 2010!Kram Elina♥

2376834 minusgrader?

Hejhej!
Precis kommit hem från jullunch från ekebyhovs slott som farmor och Anders brukar bjuda  släkten på, trevlans!
Imorse va jag i stallet, mockade 2 boxar sen sa Ulrica att hon kunde hjälpa mig med dom två andra för att hon endå skulle vänta på Karin, så då red jag och Karin över vägen(skogen) på Frans och Ragge, skrittade mest! :)
Solle fick vila idag!

och bara så ni vet så är det 2376834 minusgrader!


Kram Elina♥


Kommentar

Katrine om Första träningen:
Vilka mål har du med braven? kram
Ja har tänkt mig i början sätta små mål, då vi inte känner varandra så jätte bra än. Men i framtiden hoppas jag på att vi kommer till SM, kanske till och med NM. I hoppning vill jag iaf hoppa LC/LB 2011, och kanske lite debutant fälttävlan. Hoppas det räcker som svar annars får du väl höra av dig igen ;).Kram Victoria♥

Första träningen

Tränade på Braven idag på Nytorp för Ulrica.
När vi skulle lasta och åka dit ville han inte riktigt gå in, tyå sparka och höll på så Ewa hämtade lite Godis och han gick in direkt, konstig ponii. Men träningen gick helt OK, han var lite starkt och lite matt faktiskt (Weird!). I slutet av träningen gick det riktigt bra, då travade han på bra och var mjuk i munnen. Fina Braven <3

Här kommer lite bilder... Men hade inte ställt om kameran så ingen är skarp. Får duga ändå :)

Kram Victoria♥


Måste ha!

Saker som jag gärna vill köpa. Jag bryr mig egentligen inte om märken, men även fast det också är snyggt ;D, jag vill ha saker med bra kavalitet och utrustning som jag kan ha länge.


1. Damasker med teddyludd, Hööks
2. "Snabbandage", bra att ha på tävling, Hööks
3. Boots, både vita och svarta, 4st i varje färg, Hööks
4. Stigbyglar (Intec), Hööks
5. Dressyrsadelgjordspadd, Horze
6. Schabrak, Horze
7. Jacka men kan göras om till väst, blank, Horze
8. Blingsporrar

Kram Victoria♥

?

Jag hade tänkt mig önska ett träns till Braven i Julklapp men vet inte vilket.. Har två att välja på som jag blivit förälskad i men kan inte bestämma mig.

Vilket ska jag önska mig?:OKram Victoria♥

Header=uppe

Ja som ni ser så har vi äntligen fått upp den nya headern som är gjord utav Cara. Hon har tyvär ingen blogg eller bdb som hon vill länka till.
Tack så jätte mycket för att alla skickat in, jätte kul, var väldigt svårt att välja!


Nu när den här tävlingen är slut så funderar vi på att ha en anna tävling, som typ finaste vinterbilden, bäst matchning, mm. Och så vinner man en länkning eller en gästbloggning eller nånting?
kom med förslag!

Kramar PL♥

Jobbig dag

Jag har inte haft tid att skriva på hela dagen för jag gjort så mycket saker. kl är nu 00.10.
Imorse red jag Braven, han krångla rätt mycket och ville inte gå framåt, sparka bakut och stegra, själv gav jag inte upp och till slut gick han fram. Sen red jag lite på ängen. Gick jätte bra! Jag vet inte vad som flög i honom xD, han testar mig lite just nu.
Imorron ska vi iväg och träna på Nytorp. Bara för att visa upp honom lite för min tränare ;).

Efter jag ridigt Braven åkte jag, Anna och min pappa till kista för att handla lite julklappar, fick hem mig några stycken iaf, +en tunika till mig :P.

Sen åkte jag till stallet igen och skritta ut på Roxi, det gick jätte bra, som vanligt, min finis ponny!

Haha, efter det.. ;) åkte jag pulka med Tesse, Evert och Ossi. Det var riktigt roligt! :D
Evert tog bussen hem kl 11.20 och jag följde ossi och tesse upp till stora vägen. På vägen hem träffade jag på Evert, hans buss hade inte kommit.. Så jag följde han också upp till stora vägen.

Jag kan bara säga att jag är helt slutkörd och ska upp tidigt upp imorgon och morgonfodra, Jippi!

Kram Victoria♥


Julpynt

Nu är det julpyntat och klart till poniheztarna!
hahahahh, jag borde nog hålla mig ifrån det här med att pyntning.. :P

Före:Efter:Kram Elina♥Rankning

Sitter och kollar på ridsportförbundets hemsida, kollar alla resultat jag har iår och mina rankningar.

Jag har totalt samlat ihop 102 poäng.


I stockholm juniorer av alla D-ponnier är jag rankad 9


och av alla C-ponnier rankad 20


I hela stockholm bland juniorer av alla ponnier så är jag rankad 23


Och i hela sverige juniorer av alla ponnier så är jag rankad 231


 
Bilder från tävlings terminen
2010
Ni betyder mest för mig, jag älskar er grabbar!♥
Kram Elina♥

svar på kommentar

om detta inlägg
HAHA looova att länka nästa! xD

Svar: Här är sista avsnittet på flickorna på Klitteholm.Jag tycker att det slutade ganska tråkigt, jag ville se tävlingen.. :P

Kram Elina♥

HIIIIIISSJaa, Det här schabraket är verkligen grymt snyggt!
Gillar verkligen det vinröda och det marinblåa under! :)
Det oranga är också rätt schysst ;D
Nog ett av dom snyggaste lamicell tycker jag!


Kram Elina♥

Header tävling

Här kommer resultatet ifrån header tävlingen! Vi har fått in jätte många fina bidrag, så det har varit väldigt svårt att utse vinnaren!nicole-97 på bdb

horsefeling97
Den som vi gillade mest var denhär eftersom att den var stilren och väldigt fin.
Så vinnaren är Cara som gjorde denna super snygga! :)
Stort Grattis!Kram PL♥

svar på kommentarer

hur får ni sån där tillplattat ridbana? :O
Sån vill jag också ha! ;)

Svar: Vi rider bara på den, så blir den så efter ett tag! Den är riktigt bra nu faktist! :)

hur högt är det på bilden?:)
Svar: Det är MsvB (120 cm) :)elina, vilket gymnasium har du funderat på??=)

Svar:
Ska jag vara ärlig så har jag inte riktigt kollat på det än, men jag vet inte om jag vill gå nånting med hästar eftersom att jag är i stallet nästan varje dag, och vet inte om det blir förmycket, men vi får se. :)
hur mkt ska du sälja skåpet för ist? :P
Svar: Det kostar nytt 5200 kr, men eftersom att det räknas som ''begagnat'' så säljer jag det för 4900:- :)


Kram Elina♥

Hiss el DissJag har tänkt mig hissa värmesulor. Jag har haft mina i snart 2år och hade typ inte överlevt utan dom. xD Jag rider med dom, har dom i stallet och fryser aldrig om fötterna. Det ända dåliga är att dom inte har så lång sladd från sulan så man får ha ridskor och inte ridstövlar. Men dom är riktigt värda att köpa, rekomenderar verkligen! Köpte mina på Stadium men det finns lite överallt :)Kram Victoria♥


Idol

Sitter hemma och kollar på Idol nu och sitter och dricker Julmust. Mysigt värre.
Kollar även på alla fina Headerna som alla gjort till oss, dom är sjukt fina, kommer bli svårt att välja.

får bli en bild på Jay smith i idol :D


Kram Victoria♥

Stallet

Idag kom jag till stallet vid 15.00, jag och karin tog in alla hästarna i stallet. Sen red jag ut på roxan i 40minuter, det var hon riktigt nöjd med!

Sen red jag Braven lite på ribanan, vi gjorde lite lösgörande, öppna och sluta, skänkelvikningar m.m. Bara i skritt och i en låg form. Sen började jag trava och gjorde samma sak där som i skritten. Sen tog vi lite galopp också, han var jätte lugn och lydig, galopperade några varv i båda varven. Sen red jag lite i normal form i trav och gjorde lite volter och cerpentiner. Han var jätteduktig idag, lugn och vi var väldigt samspelta.Kram Victoria♥


BRÅDIIIS

HejHej alla läsare!
Idag har jag inte hunnit vara i stallet, ska bort ikväll så blir inte så kul inlägg här, men jag har B.R.Å.D.I.S
Så nu får jag ta och skynda på faktist!!
skriver mer imorgon!Angående header tävlingen så kommer resultatet upp imorgon bitti! måste kolla igen alla Fina headrar som ni skickat in ordentligt!! :D


Kram Elina♥

hjälp

Jag vann en bild för ett tag sen på Södertörn och jag har fortfarande inte valt någon bild som jag vill beställa, ingen är särskilt bra av dom, men jag får ju en gratis så då är det ju bara att ta nån :)
Vilken tycker ni jag ska beställa? :)

(får ej lägga upp bilderna här men jag länkar till dom!)

LB

bild 1

bild 2

bild 3

LA

bild 4

bild 5

bild 6

bild 7

Södertörn ponnycup prisutdelning

bild 8

bild 9

bild 10

bild 11

Kram Elina♥

Flickorna på klitteholm

Är inte det här humor på topp? :D
Så jäkla underbaraa, jag dör!
Fan att det är sista gången imorgon...
Vilket avsnitt tycker ni har varit roligast hitils då? :)

jag gillar nog mest 1 och 3 :)

Del 1
 

Del 2


Del 3


Del 4


Del 5


Del 6Del 7Kram Elina♥

Tävling


Tänkte skriva lite om min tävlingsutrustning:

Ridhjälm: John Whitaker
Kavaj: Horze/Pikeur
Hanskar: Roeckl
Ridbyxor: Pikeur
Schabrak: Strömsholm
Padd: Horze
Sadel: Prestige
Sadelgjord: Horze
Träns: Horze
Pannband: Swarovski
Ridstövlar: Mountain Horse
Sporrar: Hööks

Vad har ni när ni tävlar? Nått att rekomendera?


Kram Victoria♥

sista dagen

Kommigen nu ALLA som vill vara med och tävla om en länkning från våran blogg!

Välj ut valfria bilder på oss och gör en header, hur du vill, sen när du är nöjd så skickar du in den till oss Ponilovers@hotmail.com
Imorgon, Fredag så kommer vi lägga upp alla bidrag här på bloggen och presenterar vinnaren som får en länkning till sin blogg/bilddagbok eller vad man nu vill! Vinnarens header kommer vi använda i minst en vecka! :)

GOOODLUCK!

Kramar PL♥


LEDIG!

Förlåt att jag inte bloggat så mycket men mitt internet lägger av hela tiden. Så nu kanske jag lyckas äntligen!

Skönt dag, ledig från skolan, Hemstudiedag! Så sov säkert till 11, så skönt, har inte sovit ut på jätte länge.
Tog bussen 12.51 och åkte till stallet, tog även med kameran, men blev bara några bilder..

Braven skötte sig jätte bra idag, vi red lite lugnt på ängen. Traven var superbra idag, men galoppen var lite springig, men det är för att han är så pigg.

Sen mockade jag, gjorde mat, hö och böt vatten till båda ponnysarna.

Sen red jag ut på Roxan med Elina och frans. Det gick bra ;DKram Victoria♥


ÖoB

Varit på ÖoB idag med mami för att köpa julpynt till hästarnas boxar, känns lite onödigt att köpa sånt där det är dyrt så då är ju ÖoB alldeles utmärkt! :)
Trodde att det skulle finnas mer julsaker en vad det gjorde, ganska utplockat, så fanns inte några fina färger kvar på kulor så fick bli guld, det här äre som jag fick med mig hemSen hittade jag vanliga plasthinkar som var billiga som allt annat där, så nu har  Frans och Solle fått nya fina hinkar till jul! :)


Kram Elina♥

Skönt att vara ledig!

Sitter här vid bordet med mamsen och dricker te och äter macka, gotttt:)

Har precis kommit hem från stallet och kan ju säga att mina tår är döda...
Har ridit Solle på banan och jobbat han lite, i början var han lite springig och inte ville skritta utan bara trippa, så jag ställde han runt min inner skänkel och la volter och så, så han blev lugn, sen i traven så jobbade vi lite öppna/slutna och skänkelvikningar och halter och sånt, och han lyssnade verkligen jätte bra! :)
och det bästa av allt var nog att efter vi galloperat så kunde jag gå ner i trav och trava av han med halvlånga ttyglar utan att han stressade upp sig efter gallopen, sen kunde jag skritta av honom ut en sväng med helt långa tyglar. Låter kanske inte så bra, men det var första gången som jag kände i skritten att han inte gick fortare och fortare utan han höll kvar sin lugna takt! :) FRAMSTEG! :DDDD

Frans ska jag upp snart igen och rida!

Kameran var med imorse så mamma tog några bilder när jag red! ;P


Frans vill också vara med på bild, lika snygg som vanligt!


Kram Elina♥

Swarovski pannband

Bara jag som älskar blingbling? ;)

men iallafall, jag vann ett sadelskåp för någon vecka sedan i Södertörn ponnycup med solero, och nu funderar jag på att sälja det eftersom att jag redan har ett sen innan..

Om jag nu säljer det så funderar jag på att köpa nya swarovski pannband, har ju ett just nu till Frans, men tycker det är lite smått tråkigt att ha ett silvrigt när det finns hur många olika färger som hellst, har liksom tröttnat lite på det..
Funderar på att kanske köpa ett blått till Frans eller vad tror ni om det, kom gärna med andra förslag?
Och sen är det till Solero, eftersom att han är isabell så är det väldigt svårt att hitta färger som inte ser helt knas ut.. har funderat på guld till han, men skulle inte det försvinna lite eftersom att han är ganska ''guldig''?

har ni några förslag på färger som skulle passa? :)


Kram Elina♥

DAGENS RIDPASS

Red Solero ut med Victoria och Braven, han skötte sig jätte bra faktist! :) hängde sig inte alls i bettet som han brukar göra i galoppen när man rider ut, lyssnade också väldigt bra på förhållningar, så vårat markarbete göra skillnad! alltid kul med framsteg  :D
haha mammas kommentar idag innan vi red ut, ''Ska ni verkligen se ut sådär?'' Japp, så bra matchar vi! ;D

Frans fick vila idag, hann inte rida han för mami skulle bort.. men imorgon är jag ledig från skolan så då ska jag rida båda och lär troligtvis ta med kameran till stallet.Kram Elina♥

Svar på kommentar

En önskan var att jag skulle berätta om hur jag fick Braven. Naturligvis berättar jag!

För 1½år sedan började jag följa Linns bilddagbok. Jag visade mamma honom då och jag sa till henne att jag bara önska att jag fick rida honom, skulle göra typ vad som helst. Men det trodde jag bara var min i fantasi. Trodde aldrig att det skulle bli verklighet.

En morgon kan det varit i september? då steg jag upp tidigt för vi skulle och morgonfodra i stallet. Då sa pappa: "kom jag måste visa dig en ponny som jag tycker är sjukt fin som är tillsalu!" Då tänkte jag, jag ska inte ha en till häst till! Men när pappa visa mig honom, jag skrek! Jag ändra mig direkt, jag hoppa upp och kan ner och sa att pappa skulle ringa till Gunilla (Linns mamma) och fråga lite om honom och om det lät bra kunde vi kanske komma och provrida. Pappa ringde senare på dagen och vi skulle få komma och provrida nästa helg.

Första provridningen kan jag säga att det gick helt Ok. Jag var så fruktansvärt nervös när rätt många satt och kolla på mig och att det var Braven jag red! Vågade inte riktigt rida på, men fick komma en vecka efter och provrida igen. 

Andra Provridningen var jag bara lite nervös och vågade rida på, det gick skitbra! Red dressyr en stund och sen la vi på hoppsadeln för att jag skulle kunna få hoppa lite också. Hoppa som mest kanske 70? Minns inte, kanske var högre men det räckte för mig. Han hoppade med väldigt mycket rygg och jag tyckte det var ortoligt kul att rida honom den här gången!

Trejde provridningen gick inte så jätte bra, han var en aning bråkig, han testade mig lite den här gången men det gick bättre mot slutet. Vi skulle komma tillbaka dagen efter och provrida igen.

Fjärde provridningen gick superbra! Jag och Linn red ut. Han var jätte pigg och böt galopp hela tiden och ville springa, men det var bara att luta sig tillbaka och krama lite i tygeln och han tog ner tempot. Den här gången bestämde vi oss för att vi ville köpa honom.

Första besiktningen såg allt bra ut fram till böjprovet då han fick en minimal anmärkning på höger framben. Då avbröt vi besiktningen och vi skulle göra om allt och 3veckor. Säkert vrikat sig efter en tävling 4dagar innan.

Dom där 3veckorna var dom längsta i hela mitt liv, jag längta så mycket att tiden gick allt för sakta. Men sen hörde Gunilla av sig och sa att hon kunde göra om besikningen lite tidigare en onsdag. Och då gick han igenom. Sen fick jag honom 1½vecka efter, den 4december 2010. <3Kram Victoria♥

Stallet idag

Idag red jag ut med Elina igen med Braven och hon på Solero. Vi red samma runda som igår fast lite längre idag, men tog det rätt lugnt eftersom han blev vaccinerad igår. Vi skritta mest men tog även trav och en pytte galopp, han blev helt galen som vanligt, böt galopp och gjorde stora luftsprång hela tiden.

Jag: Han är helt galen!
Elina: Välkommen till min värld vicky!
Jag: Ja nu jävlar! xD

Sen diskuterade vi vad vi skulle göra och skriva på bloggen och kom fram till några roliga saker, som ni får se senare :D

Efter det red jag ut på roxi i sällskap med joanna och hennes mamma, Eva. Sen tog jag och roxi och myste i stallgången och det tyckte hon om! Sötponny!

Det var någon som önskade att jag skulle skriva lite om hur Braven trivs i stallet och det kan jag svara direkt att han trivs jätte bra! Han är hur snäll som helst mot alla hästar och alla i stallet tycker han är super fin! Han är jätte lugn när man håller på i stallet och är verkligen avslappnad. Ihagen går han runt och letar mat och är helt lugn där med! Han tycker allt man gör är roligt och har alltid en positiv inställning. Så det går jätte bra! :)Kram Victoria♥


HEJ PÅ ER

är det något speciellt som ni vill läsa om idag? :)


Kramar PL♥

ni är underbara

För världen är ni några, men för mig är ni hela världenKRAM Elina♥

mail

Nu har  vi gjort en mail där ni kan kontakta oss, ni får gärna skicka in era headrar som ni gjort till oss på mailen så det blir enklare för oss att ladda upp dom sen. Glöm inte  →
PONILOVERS@HOTMAIL.COM Snart kommer den nya blogg desginen också som kommer vara gjord av Marcus! så håll utkik! :)

Tjingeling sålänge!
KRAMAR PONILOVERS♥

Ridpass

Red ut på Frans med Vici och Braven.
Så söt Braven är när han skuttar omkring, och Frans tönt bllir jätte rädd för han :P haha

Solle fick vila idag, imorgon så får Frans ta det lungt eftersom att han blivit vaccinerad idag lillkillen, han är så söt, han typ lekte att han fått nåt lungnade för han bara ställde sig helt avslappnat och hängde med huvet och halvsov så kom Vici och ba hej, då vakna han till, halvskrajj. hahah gulligponny.Kram Elina♥

Svar på kommentar till Emelie

Fick en kommentar nyss av Emelie att hon ville se lite fail bilder och bilder på våra rosetter, och fail bilder är något jag har GÅTT om ;) hahah
men ska lägga upp några stycken iallfall, och en bild på mina rosetter ;)

Här är några bilder på mina rosetteroch några fail bilder


haha pinsamt, men det heter väl F.A.I.L visst? ;)

Kram Elina♥

Stallet

Red ut med Elina idag lite innan veterinären skulle komma och vaccinera roxi och braven. Braven var helt crazy, hoppade runt som en galning när vi skulle vända hemåt. Sen skulle vi galoppera en liten bit och han typ hoppa rakt upp i luften, sparka bakut, böt galopp hela tiden, han tyckte det var skitkul! Sötis! Men Frans blev lite rädd för braven för att han var så galen, lilla fransen.

Sen kom Elisabeth och vaccinerade ponnysarna och efter det skritta jag ut med roxi i sällskap av joanna en liten sväng i mörkret, det gick ju också bra.

Nu när jag och Elina skaffat en blogg, vad skulle ni vilja läsa om? :)

Kram Victoria♥


HEADER

Just nu har vi ingen header, men lugn det kommer! :)

Vi ska ha en lite tävling tänkte vi. Vem som hellst kan få göra en valfri header till oss, sedan lägger vi upp alla inskickade bidrag här på bloggen, den som vi tycker mest om kommer att få en länkning från bloggen till sin blogg/ bilddagbok eller vad man nu vill!
Så kom igen nu folket! :D

Tävligen avslutas på Fredag 12/10 och då lägger vi upp alla header som alla skickat in och vinnaren presenteras! så håll utkik! :D

( man får gärna göra flera också för större chans! )

Kramar ponilovers

Presentation

Hej!
Jag heter Elina Mellberg och är 15 år gammal.
Min familj äger ett stall på Ekerö, Asknäs södergård, där vi har våra egna hästar samt 10 inakorderingar.
I familjen så har vi 4 ponnyer, en A, en B, en C och en D- ponny, haha alla sorter! :P
C och D ponnyn är mina och A och B är min lilla systers.
Jag tävlar hoppning med båda mina hästar.

Kan ju berätta lite om mina hästar!

Misteur du Gasseau
Kallas Frans, så när jag snackar om nån Frans så är det han!

Han är en gulbrun valack 10 år gammal, C-ponny ( 139 cm ) . Jag har haft han i ganska så exakt 2 år.
Frans är en väldigt charmig ponny, .Han är världens snällaste ponny, han ställer upp för sin ryttare till 110 %, världens bästa är han verkligen!

Med föregående ryttare så har han tävlat upp till LA hoppning, men  startade inte så många.
Med mig så har han gått upp till MSVB hoppning, men med vinster och flertal placeringar i LA.
Vi vann även DM-ponnyhoppning i stockholm 2009.Solero 33
kallas Solle och solo!

Han är en isabell Valack 12 år gammal, D-ponny (147 cm).
Jag har haft honom i precis exakt nästan 1 år nu! Solle är väldigt söt och snäll med en väldigt stor utstrålning, men samtidigt FRUKTANSVÄRT svårriden och het ponny.

Med föregående ryttare har han gått upp till MSVA och har vunnit Baltic Cup 2009 med ryttare från Danmark.
Med mig så har vi startat några MSVB men håller på och lära känna varandra på LA nivå och det går riktigt bra, har flertal vinster och placeringar.
Vi vann DM-ponnyhoppning i stockholm nu i höstas tillsammans.


Är det något mer du vill veta och mej eller mina ponnier så är det bara att fråga! :)

kram Elina♥

Presentation

Jag heter Victoria Avellan Ryd och är 14år. Jag har två ponnyer som heter Roxelina och Brave Heart. Jag bor på Ekerö och har mina hästar vid Ekerö kyrka, på Asknäs Södergård, vilket är Elinas stall.
Om jag inte är i stallet med mina ponnys, så brukar jag spendera min tid med mina kompisar samt mycket annat.

Roxelina är ett fjording diplom sto, född 1999. Hon är jätte snäll och är otroligt söt! Jag har haft henne i 3½år nu och tillammans har vi tävlat upp till LA:1 i dressyr. Vi har tävlat fjord-SM i två år i rad med bra resultat. Även tävlat i Hoppning upp till LC och har tränat fälttävlan, och ska tävla det 2011.
Jag har kämpat otroligt mycket med den här hästen och hon har blivit sjukt duktig i dressyr! 2011 ska vi tävla fjord- SM, kanske fjord-NM och Distriksmästerskap.

Brave Heart är en korsning mellan welsh av cobtyp och morganhäst, född 2003. Han är underbart snäll med fantastisk utstråling och personlighet. Jag fick honom den 4december 2010, efter många veckors lång väntan. I framtiden hade jag tänkt mig att vi ska tävla rätt högt i dressyr men även tävla i hoppning och fälttävlan. Vi känner varandra inte så jätte bra ännu men vi hoppas att det kommer fortsätta så underbart som det börjat. I framtiden har jag tänkt mig tävla högt i dressyr men samt hoppning och fättävlan. :)

Kram Victoria♥


NY BLOGG

HejHej!
Vi är två stycken tjejer som bestämt oss för att starta en blogg ihop!
I den här bloggen så kommer vi att skriva om våran träning och tävling samt vardag tillsammans med våra hästar! :)


Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0