hämtar Braven imorgon

Vid kl 9-halv 10 ska jag vara hos Ulrica och hämta hem älskade Braven! Har saknat honom enormt mycket! Bilder från det kommer också imorgon! :D <3


Prinsen♥

/Vicky

bilder









Mer bilder blir det imorgon! :D

/Vicky

resultatet..

Resultatet på NM var inte så bra, men det var roligt att få vara där och uppleva att få vara med på NM. I första dressyrklassen, gick det verkligen jätte dåligt, fick 56% i LA:4, i andra klassen fick jag endast 53% i LA:6, den klassen gick det mkt bättre och jag tyckte att vi skulle fått mycket mer för den ritten. Trots hårt motstånd och låg bedömning, dom vi på 14:de plats i norden. Så ganska nöjd ändå :)

På sista dagen hoppade vi, det var en klass på 70cm med stilbedömningen, det var 52starter i den klassen. Jag ville bara hoppa och ha lite kul för en gångs skull! Det slutade faktiskt med att vi blev placerade 2:a på 77stilpoäng.


Mer bilder kommer senare idag/imorgon :)

/Vicky

Svenska gränsen!

Vi åkte över svenskagränsen nyss! Äntligen kan jag använda mitt trådlösa internet, det gick tyvärr inte i Norge.. Resultatet har varit si sådär, och tiden har gått sååååå segt! Det känns som jag varit borta i typ 2månader. När jag och Linnea såg den första svenska flaggan, skrek vi, hahahah.

Resultat får ni veta ikväll, så kika in då! ;D Hoppas ni har saknat mig och jag tänker bomba bloggen med bilder som Linnea har tagit, mohahha


Den här bilden har dock pappa tagit :)

/Vicky

Återkommer

Ute i solen och jobbar på brännan, återkommer senare!

/Elina

Svar

Anonym om Svart guldig outfit: var e Viktoria nuförtiden? Vill ju veta hur det gick på nm! xP Hon måste väl vara hemma nu?! ;P Hon kommer hem imorgon så då får ni veta hur det gått!;)

Svart guldig outfit



/Elina

Sigrid gästbloggar!

Hej! Jag heter alltså Sigrid Lindblom och föddes för lite mer än 14 år sen i Stockholm, där jag även bor nu. Jag brinner för 3 saker:
1. Foto. Jag älskar att fota och har med mig kameran så mycket som möjligt, tar kort på det mest knäppa saker, kan tex ta 20 foton på en telefonkiosk.
2. Illustration. Kan inte leva utan att rita, det har jag gjort hela livet och älskar att göra det. Det längsta jag har hållt på med en teckning är håll i er.. 30 timmar. Så man kan säga att jag lägger ner mycket tid på mina teckningar, därför hinner jag inte teckna så ofta jag vill.
3. Hästar såklart! Har ridit i 4 år på äppelvikens ridskola i bromma, sköter en söt ponny som kallas Coco. Hon är snällast i stallet, men en av de mest svårridna.


Tror det inte finns så mycket mer att säga om mig.. Jo jag brinner för mat också! Älskar mat(inte fet dock) men kan inte laga mat så det kanske inte räknas haha.
Men ha en bra dag och glöm nu inte att gå in på min blogg! www.hallonvit.blogg.se

Puss o Kram!
/Sigrid


Rätt svar!

Rätt svar på det roliga med denna bilden var ju såklart Flugan som helt plötsligt mitt i ingenstans kommer med på en bild? hur stor riskt är det att en liten fluga kommer med på en bild? XD

Först med att svara rätt var Anna! :)

/Elina

Vällingby nu stallet

Har varit i Vällingby med mamma hela dagen och shoppat en hel del faktiskt! Vill ni se även fast det inte är häst saker? :) Nu ska jag till stallet och rida ett gäng hästar. Hörs senare! :)


/Elina

Haha

Kan ni se det roliga, och det minst oinpassade i denna bilden? Första personen med att gissa rätt får en länkning! :)


/Elina

Vad tycker ni om den nya designen?

Nu har vi fått in våran nya header, tack Sigrid! Vad tycker ni? :)

Skogstur

Imorse så eller vid lunch tid rättare sagt så red jag, Mamma, Sofia och hennes mamma Mona ut en sväng i skogen och hade det trevligt. Solero var väldigt lyhörd och lyssnade jätte bra! Han trippade en del när vi skulle skritta, men det är Solero i ett nötskal, så det är bara att acceptera. Ju mer man bråkar med honom, ju värre blir han. Tog även några bilder lite snabbt med mobilen :)

Lite senare så ska jag åka upp till stallet igen för att rida Mary och Abo. Jag har hand om Abo, Mary och Cappi just nu, sen så har jag ju Solle och imorgon får jag börja rida Fransen, så det är lite mycket! ;)



Och en avslutande bild på min lilla katt Tom som låg och sov under bordet när vi fikade efter våran "Jobbiga" ridtur ;)

/Elina

Stolt svensk?


/Elina


Visste ni att....

•Jag har fobi för att spola toaletter- Börjar gå bra med svenska toaletter nu.

•Jag är jätte mörkrädd.

•Jag tror på spöken.

•Jag har orm skräck, möter jag en liten orm när jag rider på en väg så vänder jag eller kanstar pinnar så den ska flytta på sig innan jag vågar rida förbi.

•Under hela 9an så gjorde jag inte en ända läxa och tränade inte till något prov. I D I O T.

•Jag har fobi för folk som knäcker saker i kroppen, tex fingrar. Har försökt träna bort det genom att knäcka mina egna, men det är helt vidrigt så jag har gett upp.. Bättre att blunda och hålla för ögonen.

•Jag är glassoman, kan äta hur mycket glass som hellst!

•Gillar inte läsk.

•Mitt själv förtroende är så dåligt att jag fått sitta ner flertal gånger med lärare och pratat om det.

•Har väldigt svårt att ta åt mig possetiv kritik och omvandlar det alltid själv till något negativt(??) Så när någon tex säger att jag rider bra så intalar jag mig själv om att den personen bara säger det för att vara snäll. Får jag dålig kritik, tex här på bloggen så tar jag åt mig det direkt. Dock så blir jag nästan mer "ledsen" över att få bra kritik än att få dålig, eftersom att jag tror att dem som som ger possetiv kritik ljuger. Något som jag har väldigt jobbigt med, vilket jag typ precis har insett..

Nu vet ni lite mer om mig! ;)


/Elina


inskickat från läsare

Detta kom på mail för ett tag sen, hade glömt bort det men fann det nu så lägger in det med en gång så jag inte glömmer det igen! Alltid lika roligt att få sånt här! :))

Hej Elina
Vet att du kanske redan sett det här men efter som du inte tagit  upp det i bloggen (kanske missat det
men har inte sett nått, trots att jag läser din och Vicis blogg ofta) skickar jag detta ändå. Såg nämligen
att du och Solero var med i Ridsport nr. 13! Tror det hade nåt att göra med Ridsport Pony Cup om jag
inte läste helt fel..! :)
     Iaf skickar jag ett par bilder som jag tog ur Risport, om du vill ha dom. Kanske kan lägga upp dem
på bloggen eller nåt. Om, så skryter du inte. Du förtjänade den där rosetten :D Du o Solero är asgrymma!
 
Ha det bra och fortsätt med allt som du gör, du e grym! :D
Många kramar /Hanna



/Elina

bettskivor är införskaffat

Det tog oss cirka 3 veckor att lista ut att det är ju bara att sätta på Solero bettskivor.. Det var faktiskt Eva i vårat stall som kom med ideen. Han får ju som sagt skav 2 cm över mun gipan och vi vet inte från vad. Vi har suttit och funderat om vi ska sätta ludd, linda, mm. Hur dumma är man inte när man inte tänker det allra lättaste, bettskivor såklart?!? Vi har iallafall varit och köpt ett par svarta till honom nu, dock vill jag ha vita men det fanns inte, så det blir att införskaffa sig när jag hittar! Red med det för första gången igår och han kändes faktiskt bättre med dem på, bettet ligger ju mer stilla i munnen, kändes som att han trivdes rejält med dem på, fasst det kan kan ju bara varit en sån dag, men hoppas att det var pga av ringarna! :)

/Elina

Jorden anropar

Någon som har lust att sätta in våran nya header? Personen kan få gäst blogga om så önskas eller bara bli länkad i ett inlägg! :)))

/Elina

Favorit i repris.

Haha, vi kör på en favorit i repris. Toledo kastar av mig i hagen och Roxelina flippar.


Sen har vi även en omedveten film som spelades in när vi red, vi snackar om en älg(???)



Och så har vi denna! HAHAHAH!

/Elina

vad tycker ni?

Vad tycker ni om vit GPA? Själv tycker jag att det är riktigt snyggt och häftigt! Jag skulle gärna skaffa mig en. Det är väldigt annorlunda och nästan ingen har den. Det kan väl bero på att alla följer strömmen och köper allt som alla andra har för att hänga med. Men hur tråkigt är inte det igentligen? Tänk vad häftigt att sticka ut lite extra från alla andra med en vit hjälm? As häftigt tycker jag! :D


/Elina

Lång resa!

Helt sjukt vad långt det är till Varberg, längre än vad man tror! Tur att man har en kung till ponny som står helt stilla i transporten trots den långa resan! Vi lämnade Varberg 17.40 igår kväll och kom till stallet 00.30. Lång resa. Stannade självklart några korta stunder påvägen hem så han fick vila lite.

Nu ska jag till stallet och pyssla om min fina prins, skritta ut och ha allmänt mysigt bara. Ska även ha hand om Abo, Linneas D-ponny. Hon är ju med Victoria nu på NM så har hand om honom tills dem kommer hem! :)
Om 5 dagar får jag även börja rida igång lill skrutten, jag får jobbet att rida igång honom och sätta igång honom tävlings mässigt också, kulkuuuul! :D

Hörs senare alla goa läsare! :))


/Elina

Påvääg hem

Nu sitter vi i bilen på väg hem. Tävlingarna idag flyttades in i ridhuset pga regn vädret. I LAn så var han fin fast stark och låg på. Vi nollade grunden, i omh så petade vi första hindret. Det Petet tar jag på mig helt själv, vart för mycket häng i inner tygel i svängen så det blev som det blev , tyvärr. I RPC så var det knappt några nollor,3 kanske? Hinder nummer 7 som var en sväng från spåret till en oxer rev nästan alla, även vi. Sen rev vi även hinder 5 som var ett tretorn plank. Kändes riktigt onödigt, det hade väl räckt med 1 pet tycker jag. Vi kommer hem runt 1-2 tiden inatt-.-- /Elina

i bilen

Tidsinställt inlägg.

Nu sitter jag förmodligen i bilen, skulle kunna chansa på att vi snart är där(?) Invigningen är vid kl 19 och vi kommer vara där några timmar innan iaf. :)

Hoppas ni har haft en bra dag alla underbara läsare! :)

Jag o Linneaaa var på strömsholm. Det var skit kul,! :P<3 Jag såg min tränare Niklas Jonsson hoppa med sina hästar och såg min dressyrtränare Mads tävla i dressyr då, det var lite kul :)
Linnea och jag på Strömsholm förra året! Gulliga... hahah xD

/Vicky

Braven

Braven kommer få vara hos Ulrica under den tiden vi är borta, hon kommer bara tömköra och massera honom, väldigt bra för hans rygg! Det var sjukt svårt att lämna honom, kunde verkligen inte gå.. :( Fast jag vet att han kmr ha det super! :)



/Vicky

klasserna jag startar på NM

Dom här klasserna kommer jag att starta under en vecka:

* LA:4 NM-klassen

*
LA:6 För ponnyer

* 70cm hoppning

Dressyrprogrammen är norska, alltså inte desamma som dom svenska.

 

/Vicky

bilder på området

Nu är allt packat och klart. Imorgon, nej... idag åker vi till NM i Norge! Klockan 8 bär det iväg, Linnea ska även med, så jag får lite sällskap! ;D

Så här ser det ut där alla fjordingar kmr bo! ;)


Här är även lite bilder på allt annat:



dressyrbanan :)


hoppbanan :)

Bilderna tagna från: http://www.fjordhest.no/nm2011/

/Vicky

Nu ljög jag

Nu ljög jag för er! Jag kan inte alls uppdatera från datorn eftersom att jag är född blond och glömmer internet Stickan hemma. Suck!!-.- Här i Varberg är det regn kaos på hög nivå! Banan idag var ingen lek, rengning, hal, lerig gräs bana, ingen höjdare! :/ kände att Solero var lite osäker på underlaget så han börjar med att riva 1,2 och 3 trots att han kom rätt, kände att han inte riktigt vågade ta i. Efter det så kändes det mycket bättre och han vågade ta i. Självklart måste jag göra bort mig, börjar bli tradionellt!! Fick ett super onödigt stopp på sista hindret som inte kändes så nödvändigt, men det tar jag på mig själv. Slutade på 16 fel iallafall. Min telefon kommer dö så ni får väl en snabb uppdatering imorgon om telefonen min fortfarande lever, det lär vi märka! Byeee/ Elina

On My way to Varberg

Sitter i bilen påväg till varberg nu. Åker just nu på E4 som vi nog ska åka på näst intill hela vägen! Vi siktar på att komma ner senast 3 så han hinner vila några timmar innan LAn börjar. Sparar batteriet på datorn tills ikväll och imorgon så ni kn få inlägg med bilder! ;) De flesta av er tycker att den 3 headern var snyggast så den får det bli! Den kommer komma upp inom de närmaste dagarna :) hörs senare dudes! /Elina

godnatt svenska folket

Nu har jag packat och grejat inför morgondagen, det blir en lång resa som vi beräknar kommer ta ca 7 timmar, sen blir det stopp på det. Som ni kanske förstår så kommer inte uppdateringen bli den allra bästa i helgen, men ni får helt enkelt stå ut. Som jag nämnt tidigare så finns det inte så mycket motivation från varken min eller Victorias sida att fortsätta med bloggen men vi försöker. Så därför tänker jag inte sitta och stress göra tidsinställda inlägg för att hålla er uppdaterade när jag vet att jag verkligen behöver sova så mycket som möjligt. Anser att tävlingen är viktigare än bloggen nu. Så nu vet ni! :)

Hörs när jjag har tid sen, datorn föler med så det kanske blir lite uppdatering från bil resan iallafall. Och om inte så har jag ju faktiskt min mobil så ni kan få lite uppdatering utan bilder! :)


/Elina

Mobil bloggning

Godmorgon på er! Sitter just nu i bilen med pappa påväg till hans jobb. Vi ska åka runt lite och fixa lite saker, vet inte riktigt vad :p efter det ska vi åka till häst affären i stan där jag köpte ett bett till Solle. Ska lämna tillbaka det då det var lite för kort... Ska vänta med att köpa ett nytt eftersom att mamma ska höra med några om vad dom tror på för bett. Så nu när jag får pengar tillbaka så funderar jag på att köpa något annat i affären om jag hittar något roligt, antingen till mig eller min prins:) vi kommer hem kanske runt 3 tiden och efter det ska jag till stallet och rida Solle och packa för imorgon. Får se om jag hinner blogga någonting där imellan, annars blir det senare ikväll:) /elina

Färger på en isabell?

Skulle vilja ha lite hjälp av er! Det är nämligen så att eftersom att Solle är isabell så tycker jag att det är super svårt med färger på schabrak på honom. Hitils så använder jag mig nästan bara av marin blåa och bruna schabrak, vilket är ganska tråkigt egentligen... Skulle vilja ha lite förslag på vad ni tror att han skulle kunna ha för färg utan att det skulle "skära sig" till hans oranga färg.  Har ni några förslag på snygga färger man kan ha på en isabell får ni gärna dela med dem till mig då jag inte har så mycket själv! :P


/Elina

såhär ha min dag varit...

Dagen började med att vi fick punka på däcket på bilen, så imorse blev det ingen träning.. Så jag spenderade ganska stor del att kollat på Vampire diaries, hahah. Jag är beroende, men nu när jag kollat klart alla avsnitt... finns det ju inga kvar, då blir jag hel sjukt deprimerad! xD Jaja, slutpratat om det, sen åkte jag till stallet och red ut på braven. Han skötte sig galant och sen busade med några bocksprång! :D

Vid kl 5 blev det faktiskt träning med Roxi! :D Det kändes faktiskt skitbra, tills slutet då blev hon trött och stark. Det är inget nytt kan man väl säga. :)

♥ http://ponilovers.blogg.se/
Min fina kille♥

/Vicky

Nu får ni rösta på vilken som ska bli våran nästa header!

OBS OBS OBS OBS OBS OBS-Ett sent bidrag har kommit in!!
Ta er en liten tid och kommentera vilken header ni tycker att vi ska använda oss av, det skulle vara super snältt av er! Nu kör vi, var med och bestäm våran nästa header! :D

-1.


1.

Denice Nielsen-Http://Deniice.se

2.

Fanny-http://dressyrmuppen.bloggplatsen.se

3.

Sigrid Lindblom-www.carantiliel.blogg.se

4.

Emelie Dagsberg

5.

Fannie Andersson

6.

Cecillia Östlund

7.

www.ponyworld.blogg.se

8.

Natalie pettersson-teambp.blogg.se

9.

Minette-http://surfryttarna.blogg.se

/PL

träning imorgon

Imorgon blir det träning för Ulrica med Roxi på Nytorp, självklart kommer kameran med! Så då ska ni få se bilder! ;)

Men nu ska jag sova, hörs imorgon♥



/Vicky

bilder från igår:

Nu funkar det att ladda upp bilder (?) hahah jag lyckades! xD Men nu kmr lite bilder från igår! :)


Det blev inga mer bilder eftersom min pappa stod och pratade med massa, men lite bilder fick ni iaf! ;D

/Vicky


idag har jag...

Idag har jag inte hunnit blogga alls.. Imorse kl 9 kom Hasse och skodde båda mina hästar. Sen målade jag staket vid ridbanan med Sofia, samtidigt som jag kollade på när Elina red Solle. Det såg btw skitfint ut! :D Sen var jag med min kompis Mira en stund, sen åkte jag till stallet igen. Jag tömkörde Brave och masserade honom lite. Han tycker det är så skönt! Han håller alltid på med mulen på något konstigt sätt och lägger huvudet på sne, så sjukt SÖT! När jag kom hem hade klockan hunnit bli halv 9, så jag satte mig och kollade tv. xD Men nu sitter jag här iaf, men blogg.se dampar.. Det går inte att ladda upp bilder, roligt! /Vicky

Nytt bett

Hejsan hoppsan! Sitter just nu på en Kina restaurang med Martina och Mio. Vi ska snart kolla på den sista, fattar ni, den SISTA Harry Potter filmen. Jag drog med mig mina gossar till en häst affär, införskaffade mig ett nytt bett till Solle. Ett vanligt tredelat med egg ringar istället för vanliga ringar som jag använder mig av nu. Han får nämligen ganska mycket skavsår ovanför munnen av bett ringarna (tror vi) så nu ska vi prova med fasta ringar så förhoppnings vis så blir det förbättring. :) hörs senare!!/Elina

Skicka in era bidrag!

Ikväll tänkte jag sätta mig och ladda upp era headrar/Designer som ni skickat in, jätte roligt att se vad ni pillat ihop! :) Har ni lust att skicka in ne header? Tveka inte för fem öre, för att göra det hela lite roligare för er också så laddar jag upp alla bidrag här på bloggen samt ni får en länkning om ni skriver med blogg adress. Så sätt igång att pilla ihop något fint nu och skicka till [email protected]. Hur coolt skulle det inte vara om det var just DIN header/Design vi hade här på våran blogg? :) OBS, det ska finnas med kontakt [email protected]
Dessa har vi haft, kanske får du lite ideer?

/Elina

Varberg i helgen, tagga

Nu ska jag upp till stallet och gosa sönder med min ponny, hihi. Jag ska rida igenom honom som jag gjorde igår tills jag jag får honom dit jag vill ha honom, sen ska vi rida ut en sväng hade jag tänkt. Nu ska vi ge allt för att komma i toppform igen, och speciellt till Varberg i helgen. Jag ska hoppa på lördagen en LA och söndagen en LA och sen RPC som går i MSVB! :)


/Elina

Dagens ridpass

Idag red jag faktiskt Solle 2 gånger. Efter tävlingen på skästa så har det kännts som om jag och Solle har glidit ifrån varandra rejält och bara motarbetat varandra. Var riktigt nöjd med honom på skästa, helgen efter drog vi till Vingåker där jag inte var lika nöjd. Och nu var det Edsbro där jag absolut inte var nöjd! Mellan tävlingarna har jag inte tränat något utan han har mest fått gått i hagen och chillat och varit ute i skogen. Somsagt på det senaste veckorna har det bara varit pannkaka mellan mig och Solle, han har varit stel, jag har blivit stel på honom, han hänger i bettet och drar och jag blir irreterad och sur, allt blir som en ond cirkel. Började med att rida ut honom en sväng på dagen, han lyssnade inget vidare, så gjorde mycket övergångar. Plockade sedan ut honom igen lite senare för att dels försöka hitta tillbaka till honom och för att mamma skulle få se. Han var väldigt stel i början och även jag, jag satt som en planka, stel i armarna osv, vet int ehur många gånger mamma fick säga åt mig att slappna av, jag liksom spände mig utan att jag märkte det. Jag flyttade honom en hel del för skänkeln, gjorde öppna och slutna smat skänkel vikningar, hela tiden satt jag och försökte komma på hur jag rider honom, hade helt glömt bort hur jag brukade göra.. Allt var bara helt borta. Mot slutet så hittade jag tillbaka och både han och jag slappnade av, han jobbade även rejält med ryggen i slutet! :)

jag och mamma kom fram till att efter Skästa så la jag ner träningen och bara lät honom ta det lungt mellan tävlingarna, och därför körde jag inte något alls på banan, så det är därför att det har blivit som det har blivit. Han har antagligen haft spänningar i kroppen som jag tog ut nu. Ska rida på banan i 10 minuter nästan varje dag framöver bara för att jobba igenom honom så han kommer upp med ryggen innan jag rider ut eller vad jag nu ska göra! :)

Den känslan vi hade, den ska vi hitta igen min älskade.

/Elina

hos Ulrica

Imorse var vi och hämta Roxi. När jag kom dit så gnäggade hon! :´) Ulrica har tömkört henne i tre dagar och sen har hon även masserat och  tvättat henne. Hon har blivit väldigt väl skött! :D När jag sen skulle rida, var hon såååååååååååå mjuk! Hon var inte stark, hängde inte i handen utan var i uppförsbacke och bärde sig själv.


Mer bilder kmr sen! :)

/Vicky

Sommarjobb i stallet

När man har häst så har man inte tid att sommar jobba, iallafall inte jag. Även om jag skulle vilja så känns det som att det inte finns tid för det, skulle vara jätte jobbigt att ha bestämt att dessa månader jobbar jag, om det är en tävling som krockar med arbets dagarna, vad gör man då liksom? :P Jag skulle vilja ha det så att jag får bestämma själv vilka veckor jag vill jobba osv :P hah. Men tur nog så är det en hel del saker som behövs göras i stallet, så där får jag jobb av mina föräldrar som jag sedan får en slant för. Idag ska jag tex måla stolpar i hagen samt ridbanan,alltid roligt att kladda med lite färg! :P

Har ni något speciellt ni skulle vilja läsa om så tveka inte att kommentera! Just nu har bloggen åkt på sidan väldigt mycket, men ska bättra mig rejält. Så vill ha en massa tips nu vad jag ska skriva om! :D


/Elina


lite mer från finland

Här kommer lite bilder från Finland. Vi bodde som vanligt hos mormor, våra kusiner bor några hundra meter bort. Vi hann bara vara där i två dagar vi brukar vara där i iaf 4dagar. Vi har badat, haft den årliga grillfesten ;D, firat min och min syrras födelsedag och mina kusiners födelsedagar. Eftersom vi bara träffas en gång per år, så blir det lite så, även fast jag gärna skulle vilja träffa dom mer.. Sen har vi också varit och hälsat på morfar, kollat på film, varit i Ekenäs och köpt glass, kollat runt lite i affärer, provade ut bland annat en soffa åt Anna, gjort en tårta, spelat kort. Vi har hunnit med en del, och det är säkert mkt mer saker som jag inte tänker på just nu! :)

Något ni kanske inte visste är att jag är helt BEROENDE av GEISHA! Det har jag nog varit sen jag var 5år. Jag äter alltid upp ett paket på några timmar, haha... xD


Syster ;)

Mamma :)

Kusin Anna och syster :)

Pappa, Håkan, Rolf (morbror) och kusin Albert :)


lite bilder!! :)

/Vicky

hemma från finland

Kom hem från Finland för några timmar sen. Åkte direkt till stallet och tog in Braven från sommarhagen, han kom springande, han är så söt! ^^ Han får stå inne nu på nätterna när jag är hemma! :)

Imorgon åker vi och hämtar Roxi hos Ulrica, hon  har tömkört henne i några dagar nu, så jag ska rida henne lite där imorgon för Ulrica.


Den här bilden skickade Ulrica till mig och sen stod det: "Fjording i toppform!" haha! :D

//vicky

Kanske börjar med golf istället..

Helt värdelöst resultat idag, jag red som ett arsle, Solle hade en pain in the ass dag och vi sammarbetade inte för fem öre, vilket resulterade i uts i båda klasserna.
/Elina

Håll alla tummar!

Uppe med tuppen! Nu sitter vi i bilen och Rullar mot Edsbro med super ponnyn i släpet! :) Nu får ni hålla tummarna för mig och Solle idag, det kan behövas!:) jag kommer skriva resultat från Mobilen på vägen hem så ni får hålla utkik :) ni kan även se resultat online på equipe under tävlingsdagen! Hörs senare/ Elina

Före och Efter


/Elina

Myser med Solle

Essie gav mig tips om hur jag kunde blogga från telefonen. Jag tackar för det! Dock går det inte att ladda upp bilder menmen. Jag står just nu och myser med Solle i gången. Tänkte klippa luggen rak nu faktiskt så ni får se en före och efter bild när jag kommer hem sen ska rida igenom honom en liten stund på banan sen skritta ut. Nu taggar vi till imorgon och även våran debut i msva :D /Elina

gästbloggare nr 5

Hej alla PL-läsare!
Fatta glad jag blev när Elina kontaktade mig och sa att jag skulle få gästblogga, iih! :D Men, vem är jag då? Jo det ska jag berätta. Jag är en glad och sprallig tjej med, om jag får säga det själv, massor av humor. Jag heter Emma och bor på en gård på västkusten tillsammans med min familj + djur. Som sagt är jag glad och jag älskar faktiskt min humor, som är underbart grym haha! xd Nejmen jag skrattar verkligen åt allt och kan vara otroligt blond ibland..

Jag bor då på en gård med min familj, mina två ponnisar och nio katter. Det är nästan som ett litet paradis. Omringat av skog, med öppna fält och sjö aldelles bakom stallet. Mina två hästar heter Lorden och Sebbe och jag kommer berätta mer om dom.

Vad mer om mig? Jo jag fyller 16 i år, den 14 december, så alltså gick jag ut grundskolan nu i våras och till hösten kommer jag börja på Ljud & Bildskolan där jag kommer gå Estetik och Media, Foto och film. Foto är nämligen, tillsammans med hästarna, mitt största intresse! Jag fotar med en Canon EOS 500D och har gjort i lite mer än ett år nu, och jag tycker själv att jag utvecklas hela tiden. Jag kan själv säga, utan att skryta, att jag tycker att jag är duktig, men jag kan bli bättre och vill utvecklas! Jag umgås oxå endel med mina underbara vänner och världens finaste pojkvän!


Nu över till mina prinsar! Jag börjar med Sebbe.
Sebbe, som egentligen heter Sebastian IV, är en korsningsponny med okänd stam på 26 år, C-ponny. Världens snällaste och helt underbar på allt sätt och vis! Har ägt honom i ca 6½ år och han har verkligen genomgått en väldig förändring. Från början var han tvungen att ledas med kedja, jag kunde inte tränsa honom för han höjde huvudet, han gick inte att få i form, kunde inte rida ut ensam etc. Nu klarar vi allt detta galant. Jag kan leda honom enbart genom att gå brevid honom, han höjder inte huvudet alls längre, snarare sänker det. Han går i bra form, när han är igång, och jag kan rida ut honom i grimma och grimskaft numera. Men jag var oxå bara 9 när jag fick honom. Vi har verkligen gått igenom sjukt mycket tillsammans, roliga saker men oxå mycket smärta. Han är triangelmärkt pga att han blir sjuk vid för hård träning och ingen har kunnat komma på anledningen till det. Nu e han fräsch och jag hoppas det håller i sig! :)


Lorden är en gammal herre på sina 39 år. Yes ni läste rätt. Han är en welshponny i sina bästa år, typ. Jag skojar inte när jag säger att han kommer galopperandes när det är dags för mat. Eller när jag ropar på honom och han står längst bort i hagen och kommer i full karuta. Fina ponni. Han beter sig som en tvååring ibland oxå, springer runt och brallar och plockar fram araben inom sig ;) Lorden har varit min i ca.. 13 år tror jag. Och det har varit en underbar tid. Han är min ögonsten och jag vet verkligen inte vad jag skulle ta mig till om han försvann. Halva mitt liv skulle försvinna ut i tomma intet då.


Till sist vill jag avsluta mitt långa gästinlägg med lite snabb info om min blogg. Kaka till er som orkat läsa allt, haha! Jag bloggar på www.emmajjoo.blogg.se om min vardag, hästarna och foto! Ska väll vara mest inriktat på häst och foto med det blir vardag oxå och ibland avviker det till annat som inte riktigt hör hemma, men vad spelar det för roll? Kika gärna in lämna en kommerntar så blir Emma glad, osså får ni en till kaka! 8)

Ha det så bra och tack så jättemycket för att jag fick gästblogga!
// Emma,
www.emmajjoo.blogg.se.


Frans på Solvalla

Kan ju börja med att säga att Frans inte led av det, han tyckte det var super roligt, han ville inte gå därfirån och när jag gick ut på stallplanen för att gå lite med honom när vi sprutat så försökte han alltid dra sig innåt, när vi longera så stannde han alltid vid ingången till kliniken osv. Haha, gullig han är. Nu får ni iallafall ett gäng bilder från igår! :)

Haha älskar när han står inne på rönken helt odrogade och bara står och älskar livet. Han fick en lite dos precis innan vi började, så han var vaken tom vi tog sista bilden. Jag höll plåten och mamma i Frans, Jag tryckte plåten upp i jumsken på honom och han bara kollade lite på mig sen inget mer med det.
 
Frans har precis kommit ut ur rönken och börjar känna av dosen! :)

/Elina

Hejsaan, test bloggning på telefonen

Hejsan, håller på att mixra lite med min telefon. Väldigt komplicerat att blogga då jag måste skriva texten kopiera och sen klistra in.. Tänkte höra med er om det är någon som vet om man kan ladda ner blogg app så det blir mycket lättare :)

Nu har Toledo lämnat stallet

Idag åkte Toledo hem till dem som äger honom. Vi kände att vi inte kunde sälja honom här nere och det tog tid från mig osv. Så mamma pratade med dem här om dagen så bestämde vi att dom skulle komma och hämta honom. Känns lite trist med endå lite skönt :)

Här är de sista bilderna som togs på Tolle i hagen idag! :)


/Elina

Mycket som har hänt

Ligger efter så jädra mycket i bloggandet känner jag, så mycket som jag har att skriva så skriver jag endå inget.. Iallafall i onsdags haed vi keopraktor till Frans och Solle, Frans satt fast ordentligt bak till, men hon hittade inte direkt vad som är felet så hon tyckte vi skulle åka in till solvalla där vi hade tid. Solle tyckte hon såg jätte fin ut och hitta ingenting. Hon tyckte att han hade fått mycket bättre överlinje samt att det sättet jag lägger upp min vecka med honom är perfekt för att han ska hålla, så det var roligt att höra! :)

Idag var vi på Solvalla med Frans. Vi började med att bedöva bit för bit på benet för att hitta vart det satt. Han reagerade på kotan samt knäet. vi rönkade och sprutade knät på honom. Kan inte beskriva hur stolt jag är för min ponny idag, 5 sprutor, han rörde inte ett öra när dom till och med var inne i leden och spruta, inne på rönken fick han en pytte dos som inte började verka förens vi tog sista bilden. När hon flyttade kameran så vände han på huvudet och kollade, men han brydde sig inte. Nu ska han ta det lungt i 2 veckor med små korta promenader. Sen ska vi longera och se hur han ser ut, ser han helt ok ut så kommer vi börja sätta igång honom under en 6 veckors tid! :)

Har en edl bilder från dagen, det kommer upp senare idag eller imorgon! :)
/Elina

Gästbloggare nr 4

 
Hej, jag heter Maja och är 14 år. Jag tränar och tävlar min 7 åriga ponny strawberry jam som jag  lånar från en som heter camilla, hon har en liten rid skola där han inte trivdes och då fick han stå på lösdrift. Han blev nästa inte riden alls, när han kom tillmig den 7 jan hade han vilat i över 3 månader och ksk gott ca 6 gånger eller så. När han kom till mig fick jag och mamma börja om med utbildingen. Han stegrade när man skänklade på han och vart sur när man tog lite löst i munnen. Men nu skulle han aldrig göra något dumt med någon ryttare. Han var allmänt knäpp om man får säga så. men nu ca 5 månader efter så tävlar vi 50-60 utanproblem och ska snart stara våran försa 70 cm klass.
Han har tatt mig från att inte våga hoppa till att våga hoppa 80 cm på5 månader han är det bästa som hänt mig.
På våran första hppträning hoppade vi 80 cm, jag är nöjd.  Camilla som jam kommer i från köpte min shettis 
förra året. Han var 6 år och dog i vintras bara 6 år gammal... Min under bara melker som han hete var borta han fick 
blogförgifting och vart jätte sjuk. Han somnade in i hennes knä. Hon fösrökte med allt för att han skulle bli bra, han var den puläraste av alla ponnysar 
på hennes ridkola. Han var den första hon köpte in till den och den första hon förlorar på ett väldigt traiskt sätt. Men nu orkar jag inte skriva mer om han jag saknar han så mycket. Jag fick  hem melker till mig den 7 oktober 2009 på min födelse dag alltdså min bästa födelsedags present dog det kan inte vara sant. jag minns exekt vad mamma sa när hon skulle säga det till mig  hon sa, Nu är det så att melker dog i natt. När hon sa det så grät jag hella natten  jag grät i säkert 2 dagar. Han har lärt mig jätte mycket  i år hoppade ja 80-90 cm och det har jag aldrig vågat gjort  förut.  Vi ska nu köpa han :D 
När jag inte rider så fotar jag jätte gjärna;D Eller så är jag med kompisar  och bloggar :D 
Nu har jag ingen anning om vad jag ska skriva jo färsten.
Viktoria och elina, 
ni är mina två förebilder jag siktar på att bli lika duktig som er.
Hoppas att ni rider i svenska landslaget  någon gång.
filmer på oss 
http://www.youtube.com/watch?v=jBySRCfWVBk
första gången jag går kavelleti med han- 
http://www.youtube.com/watch?v=OKKTJpdtfG0
hoppar 55-60-http://www.youtube.com/watch?v=Lun8dh-0Y-Q&feature=related
om ni vill läsa om mig så gå in på http://bloggenommittlivsomryttare.blogg.se
http://teamdh.bloggplatsen.se

finland!

Imorgon ska jag rida Braven, sen åker jag och pappa iväg med Roxi till min tränare Ulrica på Färingsö, där hon ska tränas ett par dagar medans jag är i Finland och träffar min släkt! :) Ett år sedan jag såg dom.. :o

Så för mig blir det ingen uppdatering fören jag kommer hem! :)




/Vicky

det ni har missat

Det känns verkligen konstigt att inte blogga, jag har inte bloggat på dagar. Alltt har väl rullat på som vanligt :) Tränat två gånger med Roxi för Ulrica, båda gick åt skogen.. Hoppade henne även igår och det gick faktiskt super! :D Kiropraktorn var här igår till Braven, han var lite sne vi korset och satt fast lite här och där. Han har en ömm del på ryggen, som även dom på Ultuna upptäckte förut. Så jag ska tömköra/longera honom nästan alla dagar i veckan fast jag får rida 3gånger i veckan om jag vill och han känns bra. Sen måste vi ta ut "sadeldoktorn" så han får stoppa om Bravens sadel.

Det är väl ungefär allt ni missat! :P



/Vicky

Gästbloggare nummer 3

Hej!
Jag har fått äran att gästblogga hos Ponilovers vilket jag tycker är jätte roligt!
Men det är iallafall jag som är Vilma som nu äger Elinas förra c-ponny Timjan. Jag har ägt henne i 2 år nu och dom har såklart varit dom bästa i mitt liv!

Jag är född -98 och bor i Gävle, ca 15 mil från Stockholm. Jag älskar att rida, vara med kompisar, blogga, och så.
Timjan är ett New Forest sto född -97 med 139 cm i mankhöjd. Vi har tävlat upp till 90 cm (f.d LB) men med mindre bra resultat. Hon är super att hoppa på träningar, där vi hoppar upp till 120, men på tävling så vill hon inte. Hon stannar och har gjort sen vi köpte henne, Elina berättade självklart för oss men vi trodde väll att det skulle gå på lägre höjder, men nej då. Vi kommer runt nu, så det är bra! Men trottsallt, hon är ju ändå ett sto! ;)

Jag har startat någon dressyr tävling på henne men med inte över 55 %, så det säger väl sitt? Men det var ett år sen och hon har gjort sjukt stora framsteg sen vi började träna för Maggan. Hon kommer till Storvik (ca 15 minuter från Gävle) 1 gång i månaden och har en träningshelg där vi alltid är aktiva. Hon går nu nästan alldeles stadigt i form och jobbar nu med samling. Jag har siktat in mig på att starta LA:1 innan sommaren 2012 vilket jag tror kommer gå bra!

Timjan är en väldigt speciell ponny, som tar lång tid att rida in sig på. En egentligen för svår förstaponny för mig, men det förstog jag inte då. Men se, det gick ganska bra ändå! Hade aldrig kunnat få en bättre ponny än henne, som verkligen passade mig.

Jag har haft möjligheten att träna för grymma tränare! Dessa gav verkligen resultat:
Maggan (dressyr), Malin Nordin(dressyr, har tävlat Timjan i hoppning), Emilia Löwenborg (hoppning, har tävlat Timjan), Leif Hall (hoppning), Anita Engholm (hoppning)

Dock tränar jag inte för alla längre.
Nu tror jag att jag har sagt mitt!
Men om ni vill följa min och Timjans utveckling, tveka då inte att klicka in på http://skimmelmupparna.blogg.se
som jag driver med en av mina närmaste vänner, Wilma som har en c-ponny.
Nu kommer lite bilder!





Visst är hon fin? :)
Förlåt om ni tycker det blev för mycket bilder!
Tack för att jag fick gästblogga! :) / vilma http://skimmelmupparna.blogg.se



sweet sixteeeeeeeeen

Jarråå, idag fyller jag 16 år! wiie :) Jag blev väkt av att min familj kom in i mitt rum med kastrull lock, skedar och ja gud vet allt som dom gick och slog mot varandra så det lät som faaan medans dom gick och sjöng!! :P Fick presenter nu på mmorgonen också! Först drev dom och jag fick dusch stång och tvätt svampar? haha. Jag vick även ett ägg som var inslaget som stog i en ägg hållare, ett kinder ägg var det. Jag fick två piercingar till naveln och en vit iphone 4 med ett rosa skal till. Faktiskt första gången på flera år som jag inte får någon häst pryl :P   Så idag blir kanske inte uppdateringen den bästa men ni får stå ut! :)



/Elina

Dags för lite nytt?

Vad säger ni, är det dags att fräscha upp bloggen lite? Somsagt så är både jag och Victoria helt värdelösa på att göra designer mm, så det lämnar vi över till er som vi även gjort alla andra gånger! Ni gör så att ni skickar in headers som ni gör, vi väljer ut 5 st  (om vi får in så många) som vi tycker är snyggast, alla blir länkade! Sen är det upp till er att avgöra hur bloggen kommer se ut. Eftersom att vi bloggar för er så är det här bara för att ni ska få lite variation, så det här är helt upp till er. Tycker ni att det är en dålig idé så behöver ni inte fixa ihop någon header.

Kom ihåg att ni får göra både header och design. Det ska finnas med: kontakt [email protected]

Dessa har vi haft hitils, kanske ni får lite insperation?



Lycka till!!!!!!!!!!!!!!!

Gästbloggare nr 2

Hejsan alla Victorias och Elinas bloggläsare!

Jag fick chansen att gästblogga här! Och såklart tackar man ju inte nej. Eller ja, många fick chansen, men jag "vann".
Jag vet egentligen inte vad som fick mig att börja läsa Vicky och Elinas blogg från början, men jag antar att det beror på att jag alltid följt Linn och Braven. Sen så följde jag väll helt enkelt med hit.
Varför jag läser deras blogg? Det är inte så svårt! Jag gillar det dom skriver, dom har superfina hästar och rider superbra! Dom skriver lixom inte onödiga saker, så allt känns läsvärt.

I alla fall, jag heter Caroline Bågfeldt. Vissa kanske känner igen mig från min gamla blogg "ponyfocus". Och vissa kanske aldrig har sett mig innan. Så vi tar en presentation och lite sådär. Carro va namnet, jag är född 96 och bor i den lilla staden Kalmar. Jag är oftast ganska ärlig och säger vad jag tycker. Jag försöker att hålla mig glad och så, och jag tycker jag oftast lyckas. Dock har jag lite svårt att ta emot kritik så då kan jag bli på annat humör ;) haha. Jag vet inte hur jag ska förklara mig, men kag försöker oftast gå min egen väg, inte ta efter andra lixom. Sen har man såklart förebilder och så. Men jag går lixom inte fter ett grupptryck. Jag tar oftast egna insiativ och visar att man kan göra som man själv vill.


Jag har ridit på ridskola sedan jag var 7 och dom senaste månaderna har jag även haft egen ponny. Min ponny har efter lite knas flyttat ifrån mig och nu har jag en liten låneponny för försäljning. Sedan ska jag köpa egen ponny igen. Jag har inte tävlat så mycket i mitt liv, men det är det jag vill och med lite tålamod och kämpande så tror jag att jag kan klättra uppåt i klasserna. Jag rider i alla fall och "min" ponny står även på Kalmar bygdens fältrittklubb (KBF) som vissa kanske redan känner igen då även Sara står där ;) Jag har aldrig haft en tvekan om att flytta därifrån. Vi har en lago stor ridskola, vi har chans att tävla på ridskolans hästar och ponnyer och man utvecklas verkligen bra. Tycker jag! Och eftersom våran klubb är i en sådan bra "storlek" så har vi alla så bra gemenskap. Alla är kompisar m.m.

Chancy heter alltså "min" ponny, eller den ponny jag lånar som även är till salu. Hon är ett sto f-1999 imp. holland på 144 cm. Hon har gått LB(hoppning) med tidigare ryttare och LC med mig. Jag har haft henne i snart en månad så vi har inte hunnit göra så mycket :) Det är i alla fall en helmysig häst med hjärtat på rätt ställe och ställer ALLTID upp för sin ryttare. Hon hoppar allt du styr mot och är även fin i dressyren. Dock är det hoppning hon gillar mest. Jag har inte så mycket mer att säga om henne. Underbar ponny helt enkelt. Jag kan länka annonsen på henne ;) HÄR!
Och här kommer även lite bilder och en film på oss :)


Om jag lämnat något intressant så finns jag på min blogg - baraacarro.blogg.se
Jag skriver om allt jag känner för, hästar, tävling, träning, outfits, bilder, filmer och så mycket mycket mer.

Du kan även följa mig och Chancy på bloggen. Så kika in vettja :)

Kram - C

Solero, vad är han rankad igentligen?

Det är väldigt mycket snack nu om att Solle är rankad som andra bästa ponny i sverige, men det är inte riktigt så bra som det låter. Det finns flera olika ranknings listor som man kan kolla på.
tex
Solle är rankad som nummer 2 i hela sverige på regional nivå i kategori D.


Jag och Solle är rankade som bästa D-ponny ekipage i Stockholms län.


Jag och Solle är rankade som nummer 4a i stockholms län bland alla kategorier.


Jag och Solle är rankade som nummer 37 i hela sverige bland D-ponny.


Bland alla kategorier i hela Sverige är vi rankade som nummer 90.



/Elina

Gästbloggare nr 1

Hej!

Leonora heter jag och jag har fått den stora äran att gästblogga hos Ponilovers :D
Men jag är 13, eller om 5 dagar fyller jag 14 :) Jag bor också på Ekerö och har min ponny uppstallad på ett stall som heter Rastaborg. Jag har varit och kollat i Elinas stall för att ev. fytta dit, sen om dom skaffar ridhus. :)

Min Ponny heter Hembys Sapfo och är ett New Forest sto född 2001 & 140cm i mankhöjd (maxad C-ponny) .
Jag har faktiskt bara haft henne i exakt en vecka! Innan hon kom till mig har hon gått MsvA i hoppning & Lb dressyr :) vi har såklart inte tävlat något än men är faktiskt anmäld till 2 tävlingar i slutet av sommarN.

Mitt mål med Sapfo detta året (2011) är bara att placera oss i Lc. Vill inte ha för håga mål, även om jag vet att hon kan. Nästa år 2012 vill jag starta New Forest SM :D Och gärna ha placeringar i Lb och vara startklar La.
I dressyr? Jo nån dressyr tävling ska jag väll starta xd Dock brinner ju vi för hoppningen!

Innan jag fick Sapfo hade jag en "hyr ponny" från Karlshems Gård (på ekerö) Kelly hette hon och var en liten C-ponny med bara 134cm i mankhöjd. Kelly var 14 år och hade inte gjort någonting innan mig. Men tillsammans startade vi (bara) upp till Lc (80cm) felfritt, sen blev det för högt, (Tyckte Kelly).

Om ni vill fortsätta läsa mer om min och Sapfo's utveckling tillsammans så hittar ni mig HÄR 
Min blogg heter www.ponnibrudar.blogg.se och den "driver" jag tillsammans med mina två nära kompisar Alice & Maire :) Bloggen handlar främst om hästar och allt som rör hästar o så :D Ta er gärna en titt om ni har lust!

Så, det var nog allt. Men kan ju slänga in lite bilder på Sapfo & mig, dock har vi inte så många bilder att bjuda på en.









Sådär ja. Nu är jag klar :)
TACK ELINA FÖR ATT JAG FICK GÄSTBLOGGA!

puss o kram
/Leonora

Vinn en gästbloggning och få hundratals fler läsare

Nu har ni chansen att vinna att få gästblogga här på våran blogg! Vi lottar ut 6 gästbloggningar och ger 1 till Leonora, alltså så kommer 1 gästbloggning upp i 1 veckas tid varje dag, roligt va? :) För att vinna gästbloggningen så skriver ni en kommentar här nedanför varför júst du vill blogga här. Ganska lätt för att få hundratals fler läsare! Ni kommer sedan få en kommentar på eran blogg om ni vunnit, då får ni skriva ihop ett inlägg, helst inom 1 dag och sedan mejla till [email protected] .

/PL

Därför klippte jag Solle



Försent! =p  Nej men jag brukar själv vara lite emot att klippa hästen på sommaren då det är jätte bra skydd mot knott och dessa små djur. Men jag gör faktiskt ett undantag på Solle iår. Förra året hade jag honom oklippt hela sommaren och det är inte kul. Eftersom att Solle har blivit klippt så himla mycket innan jag hade honom på sommrarna så är han "sönder klippt" Dvs att han har jätte lång päls på sommrarna. Hade jag inte haft honom som tävlings ponny så hade jag aldrig klippt honom, men nu när vi är ute och tävlar så är det jätte jobbigt med en häst som blir dygn svettig redan på framridningen. Så där har ni anledningen till varför jag klippte honom och jag tror även att han tycker att det är lite skönt! :)


/Elina

100 mil tur och retur

Hade som planer på att åka till Tierp för att hoppa min andra omgång av ridsport ponny cup. Eftersom att man behöve hoppa 2 kval för att få starta finalen i Göteborg så planerade vi att åka till skästa och Tierp för att hoppa. Men nu när jag anmält mig till tierp så visar det sig att jag visst inte kan vara med där.
Det är nämligen så att min farmor och låtsas farfar firar att båda fyller 70 år.(tror jag). Vi ska iallafall åka med en tor båt på kryssning till Ryssland bland annat, vi kanske ska till fler länder men jag har inte å mycket koll.
 Jag vill ju så jäkla gärna starta finalen nere i Göteborg och eftersom att jag i stort sätt är färdig kvalad så tyckte vi att det var väldigt synd. Det visade sig att det fanns ytterligare ett kval som gick nere i Varberg, en vecka innan Tierp. Så dit blir det, 100 mil tur och retur att åka för att hoppa en dag. Jag gillar't. Men vad gör man inte, så dit rullar jag och min pappa ensamma. Pappa har en såpas stor bil så antingen sover vi i den eller så tar vi in på ett vandrar hem i närheten. Så så ligger det till. :)


/Elina

prisutdelning

På prisutdelningen blev Roxi lite galen, haha! Hon kunde INTE stå stilla som alla andra gjorde.. Hon gick runt och runt, backade och gjorde massa saker. Till slut fick en tjej komma och hålla i henne, men det hjälpte inte så mkt xD. Sen när vi skulle göra ett ärovarv, så sparkade hon bakut väldigt många gånger och hoppade runt, haha. Det var säkert en av dom roligaste sakerna jag gjort i hela mitt liv! xD

Mer och större bilder kommer senare idag! :)



Ni kan även få se en film  sen! ;)

/Vicky

planer för idag

Planera för idag ser ut såhär.
•Hoppa Tolle, få lite tips av ägaren som kommer ner.
•Rida Solle och Mary ( Mary är Essies ponny som jag har hand om nu en vecka).
•Städa och måla lite i stallet.
•Klippa Solle då har har jätte tjock päls och blir svettig för minsta lilla.

Vi hörs efter, tar nog med kameran idag till stallet vilket jag inte gjort på vääldigt länge! :)



70 kr/st eller 130kr/Båda
Kommer ni ihåg dessa luvor som jag tänkte sälja? Det var en hel del som ville köpa dem. Dock så var jag på tävling då och sedan glömde jag bort de helt och hållet... Men nu till er alla som är intresserade, skriv en kommentar med er mejl adress i så jag kan få tag på er, Ser ni att det är flera som vill ha dem så kan man höja budet. Den som tillslut kan ge mest får en dem. Båda luvorna är i storlek ponny och ingen av dem är använda.

/Elina

Bilder från fjord-sm del 1

Nu kommer väldigt mkt bilder, jag tog ändå väldigt lite bilder, Linnea var ju med, därför kommer det massa bra bilder. Det är så sjukt svårt att välja mellan alla eftersom alla är bra xD

Nu kommer lite iaf ;)



/Vicky

resultat fjord-sm

Resultatet blev en fjärde plats och Juniormästare! Inte så illa iaf. Jag fick 65%, det var tre domare, en domare gav mig 69,78% på min ritt. Det var inte en super ritt men det var nog ändå den bästa LA:1 vi har gjort. Det var 27st som deltog i klassen och det var 7placerade. :)

Resultatet:

1. Brutus
2. Manner
3. Fiona
4. Roxelina
5. Cristall
6.
7.

Dom två sista minns jag inte, får skriva sen när resultatet kmr ut! :)


/Vicky


Skadad ponny=sjukhuset

Som ni säkert vet så är Frans halt. Eller det är inte säkert ni vet det eftersom att jag bara skrev det i en mening sist. Men iallafall, han haltar på höger bak. Både jag och mamma tror att det kan vara ett bak knä som spökar. Iallafall kommer kirppraktorn ut på onsdag och kollar igenom honom och även Solle och Braven. På fredag har vi en tid på Solvalla där vi ska kolla upp honom ordentligt om inte kicki (kiropraktorn) hittar det som är felet och inte tycker vi behöver åka in. Så han har bara stått i en hage och käkat gräs, motionen han har fått är till och från hagen och så har Solle hjälpt till en del genom att valla honom lite i hagen :P


Imorgon ska det även komma en familj och kolla på Tolle. Fast dom har inte hört av sig nu så det beror på. :)

/Elina

Mina mål med Solle

Målen med Solle är: kvala till globen, om inte iår så något kommande år. Tävla Falsterbo nästa sommar. Tävla SM nästa sommar. Ganska så lätta mål va? ;)



/Elina

wiie

Imorgon har jag och mamma som plan att ta en sväng till stockholms ridsport där jag ska kolla på lite  saker som jag önskar mig när jag fyller år! wiiie. :D

kollar även runt en massa på hastnet efter hästar som är tillsalu. Funderar antingen på att köpa en ganska ung eller en bra övergång häst. Vi får se hur det blir med den saken!:)

/Elina

Fjord-SM

Imorgon får ni veta resultatet! :D



/Vicky

kval regler

Jag har sett folk som skrivit att dom kvalat till typ LA eller MSVA, om jag tävlar LB kan jag inte bara anmäla mig till en LA då? eller hur fungerar kval grejen? Är det i nån slags cup grej?
Snälla skulle du kunna förklara? :)

För att få hoppa MSVB så krävs 3 felfria rundor i LA. För att få hoppa MSVA (C och D ponny) så krävs det 2 felfria rundor i MSVB. LD-LA kan man anmäla sig till hur man vill!

/Elina

imorn gäller det!

Nu är vi framme i Örebro, jag, linnea och mina föräldrar. Vi har fixat allt vid tävlingsplatsen och kollat runt lite, tyvärr var alla tävlingar slut när vi kom.. Det ska vara iaf 75st fjordingar här, Linnea ba: "Jeeeeesus!" HAHA!

Sen har vi ätit pizza och nyss kollade vi lite på tävlingarna från falsterbo tidigare idag på tv. Nu sitter jag och äter bullar ^^ .

Ha det bra så länge, och håll tummarna för mig och Roxi imorgon! :)



/Vicky

Hinder höjder

Kan inte du göra ett inlägg om vilken höjd som är vilken nivå? :) Jag vet vilka höjder dom lätta klasserna är i (upp till LA ) men vilka höjder heter vad sen? :)

Absolut!
Ponny klasserna som finns är : LD-LC-LB-LA-MSVB-MSVA-SVÅR
A-ponny: Med en A-ponny kan man tävla upp till LA höjd. Höjderna för en A-ponny är LD-50 cm, LC-60cm, LB 70cm, och LA 80cm.

B-ponny: Med en B-ponny kan man tävla upp till MSVB höjd. Höjderna för en B-ponny är LD-60cm, LC-70cm, LB-80cm, LA-90cm och MSVB-100cm.

C-ponny: Med en C-ponny kan man tävla upp till MSVA höjd. Höjderna för en C-ponny är LD-70cm, LC-80cm, LB-90cm, LA-100cm, MSVB-110cm och MSVA-120cm.

D-ponny: Med en D-ponny kan man tävla upp till SVÅR hoppning. Höjderna för en D-ponny är LD-80cm, LC-90cm, LB-100cm, LA-110cm, MSVB-120cm, MSVA-130cm och Svår-135cm.

Häst: Hinderhöjderna för stor häst är 90cm, 100cm, 110cm, 120cm, 130cm, 140cm, 150cm och 160 cm.

/Elina

några svar

vad bra att du skrev om detta, tack! :)

men en sak jag har undrat över.. alltså vem kollar upp egentligen om man är kvalad till den klassen man hoppar?

om någon som t ex har nollat en La, och sen går vidare till msv a, kollar någon upp det och märker att det är fel eller?

eller ja, även om man har nollat 2 st La och sen hoppar en msv b, kollar någon att det stämmer?

och sen, hur är det i dressyren? får man starta vilken klass man vill (typ LB utan att ha tävlat innan) utan att "kvala"? (hur gör man det isf, vilken procent ska man ha då?)

får man starta vilken lättklass man vill typ i hoppning med?

VÄLDIGT tacksam för svar! :D

Jag tror att det står i deras system hur många nollor man har osv. I hoppning så får man starta vilken lätt klass man vill utan att behöva kvala. När man vill hoppa msv klass så behöver man däremot kvala. För att få hoppa MSVB krävs 3 dubbel nollor i LA, och för att få hoppa MSVA så 2 dubbel nollor i MSVB. Jag tycker att det är jätte bra att man behöver kvala för att hoppa MSV så att inte vem som hellst kan göra det.  Jag vet faktiskt inte hur det är i dressyr, det får Vici ta och svara på! :)

jättesynd tycker jag! men jag har varit med om samma sak ett flertal gånger så jag vet hur det känns :) Men jag har en fråga till dig elina! jag såg att du låg bra till efter kvalen till ridsport ponny cup finalen! har du ngt kval kvar och tror du att du kommer komma till final? :D själv hoppas jag att du gör det för jag har följt dig länge och det skulle bli kul att äntligen få se dig och solle in action i göteborg i augusti! ! :D

Jag vet faktiskt inte om jag kommer till final, allt kan ju hända. Men jag tror faktiskt det, förra året kom dem till final på 10 poäng och jag har 16 poäng en så länge. Jag har hitils bara hoppat ett kval, för att få komma till finalen behöver man ha hoppat 2 kval, så nästa och sista kvalet som går blir i början av augusti i Tierp. Hoppas verkligen på att få komma till finalen,  det är ju trots allt en väldigt stor ponny cup! :)

Så om det är bed A:1a så hoppar alla grunden innan omhoppningen börjar?
Precis! :)

kul att du har solero :) köpte ni han av emteryd eller har han haft nån mellan. såg något om danmark?vi var ofta på samma tävlingar förr (2004-2005 kanske?). hur gammal är han? fick för mig att han var ganska gammal på den tiden och det är ju jäkligt starkt att hålla msv a nivå typ 7 år eller vad det blir (om jag kommer ihåg rätt) för en äldre ponny, speciellt i hans tempo ;) han är sjukt fin, grattis till en underbar ponny :)

Vi köpte honom från Emteryd. Dock hade han stått i Danmark i nåt år för försäljning, men han  blev inte såld pga av att han var så svår. Det är flera som tror att han är väldigt gammal, men han är faktiskt född 1998 och är 13 år.  Han är verkligen super fin, tack! :D

Vem är Jossan? :)
Min lilla syster! :)


hänger inte med så bra, men vrf rider jossan frans? :S
Jag känner att jag och Frans börjar bli helt på olika nivåer, jag vill upp i klasserna till MSVA och han har inte den kapaciteten att han kan ta mig hela vägen. Just därför har jag Solle som jag satsar fullt ut på som kan gå de högsta klasserna så får Jossan ha Frans och köra LB och LA och kanske någon MSVB.

/Elina

liten video

Eftersom det tar så lång tid för videon från tävlingen att ladda får ni en liten video så länge. Det här är från en träning för Lena Lilja förra veckan. När Roxi längar lite, haha. Hade lust! :D



/Vicky

tårta!

Här är tårtan som jag gjorde till min syrra:



haha den kanske inte ser så vacker ut xD men den är säkert god, det är chokladmoss och jordgubbar inuti. Sen ser ju ni vad det är utanpå ;D.

Jag var stallet för ett tag sen och bada med Braven, han gillade inte vågorna xD men till slut gick han i en bit iaf :) Sen tömkörde jag Roxi, hon var lite jobbig och springig, men till slut gick det att samla henne lite. :)

/Vicky

ingen motivation

Som ni märker så har varken jag eller Victoria så jätte mycket motivation för att blogga just nu. Vi får se hur vi gör om vi fortsätter med bloggen eller helt enkelt lägger ner den. Vi orkar inte längre gå runt och känna att vi måste blogga, utan kommer vi på något så skriver vi det, därför kommer det inte bli lika uppdatering som det har varit. Ni får helt enkelt acceptera det och se hur det blir, kanske får vi tillbaka motivationen. Bloggen kommer inte att vara helt död utan vi kommer endå försöka få upp några inlägg om dagen tills vi bestämt vad vi kommer göra! :)

/Elina

Grattis Becca!

Idag fyller Becca år! (Min syster) Hon fyller 17år idag, jag ska baka en tårta till henne, som jag kan visa er sen :) Fast först ska jag till stallet och rida båda, så nu måste jag skynda mig! :D



Skriv gärna ett GRATTIS till henne, då blir hon glad! :D

/Vicky

7månader

Jag glömde nästan bort det men, den 4juli, hade jag haft Braven i 7månader. Hela 7månader med världens finaste ponny♥


Bilden är tagen av Linn :D

/Vicky

tråkigt att blogga

Förlåt för väldigt dålig uppdatering, jag har inte lust att sitta inne på dagarna och blogga när det är jätte fint väder ute. Sen är det också så att jag tröttnat väldigt mycket på att blogga, vet inte om jag är inne i en period när jag bara inte orkar.

Igår fick Braven vila, men massa pyssel och gos! :D Roxi tömkörde jag, hon var riktigt fin!

Idag fick Roxi vila och jag tömkörde Braven, han var jätte fin! Jag hoppas på att det som hände på tävlingen bara bus/dumheter, jag ska pröva att rida honom imorgon och känna lite, det kommer iaf en kiropraktor och kollar honom oavsett nästa vecka. :)

Saker som snart kommer ut på bloggen:

* Film på mig och Roxi från tävlingen.
* Dom fem bästa bloggarna jag valt ut av dom som var medi "tävlingen"



/Vicky

Olika bedömningar

  • A - ryttare med lika antal fel blir likplacerade.
  • Clear round - Alla ryttare som går runt en bana felfritt får en rosett.
  • A:0 - Ryttaren rider en bana, den på snabbast tid vinner.
  • A:1 - Ryttare som ridigt grundomgången med lika antal fel gör upp i en omhoppning (A:1a) eller två omhoppningar (A:1b)
    • A:1a - ryttare med lika fel i grundomgången skiljs åt genom en omhoppning där minst antal fel och snabbast tid vinner.
    • A:1b - ryttarna med lika och minst antal fel i första omhoppningen går vidare till en andra omhoppning där minst antal fel och snabbast tid vinner.
  • Hoppning i två faser - ersätter bedömning A:1c och A:1d där ryttare utan fel i grundomgången direkt börjar med omhoppningen. Bedömningen av grundomgången kan vara A eller A:0, i omhoppningen kan det vara A, A:0 eller C.
  • A:2 - Grundomgång där ryttare med minst antal fel hoppar om tills en vinnare har korats.
  • C - ryttaren med snabbast tid vinner. Vid nedslag, vägran eller tidsfel läggs straffsekunder till ryttarens totala tid.

Det är väl dessa bedömningar som jag kan hitta.


/Elina


Fjord-SM

Klass 4: Landshypoteks SM i dressyr LA:1 2007


Starttid    Ryttare:                Häst:    Klubb:

13:40 1. Susanne Grönqvist 69. Mirexo ÖFF

13:48 2. Caroline Björkman 6. Magne 228 BDF

13:56 3. Lena Lindh 68. Lisen ÖFF

14:04 4. Charlotte Botvidsson 36. Heike Grönkulla SSFF

14:12 5. Ellen Malmquist 28. Emil 243 NSFF

14:20 6. Helena Johansson 39. Caljoan SÄF

14:28 7. Katja Possner 33. Cristall 203 SUFF

14:36 8. Ida Matthed 12. Nytorps Jalmar DGFF

14:44 9. Ingrid Lennartsson 45. Briks VFF

14:52 10. Ann Johansson 32. Gulmåras Ohly SKBFF

15:00 11. Josefine Wedin 48. Kruse ÅFF

15:08 12. Camilla Ceder 61. Edwin ÖFF

15:16 13. Elisabeth Eriksson 14. Björkhems Raska 3136 HFK

15:24 14. Emma Strand 24. Kiwa MFFPAUS 30 min

15:54 15. Sara Hedlund 49. Brutus ÖLFF

16:02 16. Josefine Söderlund 62. Fiona ÖFF

16:10 17. Sara Akander 13. Viking DGFF

16:18 18. Emma Appelqvist 15. Lukas HFK

16:26 19. Inger Vendelstrand 17. Torps Alex HFK

16:34 20. Kristina T. Andersson 23. Sindarve Magi KLFF

16:42 21. Viktoria Avellan Ryd 26. Roxelina MFF

16:50 22. Susanne Karlsson 21. Jolly Jumper Jakobsgaard KLFF

16:58 23. Elena Lundgren 20. Glimt KLFF

17:06 24. Emma Delin 52. Mon Amie ÖLFF

17:14 25. Sara Amberg 34. Krut SUFF

17:22 26. Ellen Malmquist 30. Manner NSFF

17:30 27. Annelie Langevik 70. Romeo´s Cabri 238 ÖFF

17:38 28. Maria Johansson 42. Nimbus VLFF



Fjord-SM! Jag startar 16:42, på lördag, 9juli. Det är på Karlslunds anläggning i Örebro. Kom gärna och kolla om du bor i närheten. Nu håller jag tummarna för att vi vinner, iaf bästa junior! :D

P7010149

/Vicky

mot stallet, hörs sen

Nu: Mot stallet till hjätis ponnyn och mysa och pyssla. Tollen ska ridas också. ciaao.

/Elina

woooopwooop

Jag och Solle är rankade som stockholms bästa D-ponny ekipage just nu! :D


/Elina

Falsterbo sändningar

Ni vet väl att det är Falsterbo nu va? Jag ska nog antagligen inte dit, fasst det är inte riktigt säkert då jag kanske åker med några kompisar ner den 8-10 fast tror inte det blir så. Som tur var kan man ju se på TV hur det går för ekipagen där nere. Dessa tider kommer sändningarna gå på TV.

Lördag 2 juli kl 22:45 Global Champions Tour Estoril, Portugal

Onsdag 6 juli kl 20:00
FALSTERBO HORSE SHOW: Hagahill ponnyfinal, ponnydressyrkür, Falsterbo Hunting.

Torsdag 7 juli kl 20:20 FALSTERBO HORSE SHOW: Derbykval hoppning, omhoppning Ponny Grand Prix, fem främsta från kval till Longines Grand Prix.

Fredag 8 juli kl 20:00 FALSTERBO HORSE SHOW: FEI Nations Cup Top Level League med bland andra Sverige och Danmark. Sammandrag omgång 1, 14 ryttare från omgång 2.

Lördag 9 juli kl 20:00 FALSTERBO HORSE SHOW: JMS Falsterbo Derby

Söndag 10 juli kl 19:15 FALSTERBO HORSE SHOW: Longines Falsterbo Grand Prix, grundomgång och winning round. Barbackahoppning. Höjdpunkter från hela veckan.

/Elina


ponnyer genom åren

Rose May
Även kallas Majsan var den första ponnyn som kom till våran ägo.  Min kusin håller på med trav så när hon hörde att vi letade en liten ponny så tipsade hon direkt om Majsan. Hon sprang på travet då och var verkligen helt grym på det! Så vi åkte dit och kollade på henne och bestämde oss att henne ska vi ha. Så den dagen hon kom till oss var vi och kollade på hennes sista lopp på Solvalla, hon startade sist och kom 6a på 15 starter och 1 varv. Varken jag eller Jossan kunde rida särskilt bra, så det dröjde ju inte länge förens hon kom på att hon kunde kasta av oss... Mamma meckade ihop ett uppkäk som vi satte på henne. ( Uppkäk är en grej som man använder i traven för att dom inte ska kunna bocka, tror jag.) Eftersom att när hon satte huvudet mellan frambenen och baken var högt upp som satan så kunde man inte sitta kvar, helt omöjligt. Men när hon fick uppkäk på sig och hon inte kunde bocka så vart det mycket lättare och hon kunde inte få av oss lika lätt längre.

Jag startade min absoluta första tävling på Majsan, en klubb tävling på rastaborg. Kommer inte riktigt ihåg, men tror att det var en clear round där vi nollade. Några helger efter var det KM (klubb mästerskap) där vi deltog. Minns att jag tog en riktigt jäkla lång sväng i omhoppningen. HAHA. men på något vis så lyckades vi endå knycka en tredje plats och jag var inte lite stolt! Efter det så tävlade jag inte Majsan något mer. 

Nu för tiden har Jossan Majsan och är ute och tävlar LD+ och LC. Kan ju berätta att hon brukar oftast vinna men hennes svängar, HAHA.


Våran första tävling.


Våran andra tävling.

Jossan och Majsan.

Mint II
Mint va då menade som min ponny. Honom köpte vi bara några dagar efter Majsan. Han hade också gått på travet i stort sett hela sitt liv. Tydligen så hade han tröttnat och hade ingen glädje kvar, så då bestämde dom för att slakta honom, men det fanns inte så mycket slakt bilar nere i Malmö så då körde dom upp honom till Stockholm för att han skulle slaktas här. Bara det att han var ju livrädd för transport och allting, så när dom körde upp honom så backade 5 män in honom med förbundna ögonon.. Här i Stockholm så stog han i mina kompisar Camilla och Claras stall 10 minuter från vårat, där började Camilla rida honom lite smått och  han tyckte det var super roligt. Så ägaren beslutade för att sälja honom istället för att slakta. Jag åkte dit och provred honom, han hade ingen sadel så jag fick rida barbacka, vilket även var första gången i mitt liv. Så jag ramlade av en gång när jag travade, så det var mest skritt. Från den dagen hade jag bestämt mig för honom, mamma försökte hela tiden få mig att kolla runt på andra ponnyer. Hon var skäptisk till att han hade gått som hingst tills han var 11 år, han var 12 nu. Han gick inte och lasta och han hade bara blivit riden på riktigt den sommaren. Men jag vägrade och det slutade med att det blev han. När vi red hem honom så ramlade jag också av. HAHA.

Väl hemma så var det som att rida en ung ponny, han kunde ingenting. Galopp kunde han inte, så när man skulle fatta galopp så vart det trav som gick så jädra fort så jag ramla av, har ingen koll på hur många ggr jag ramlade av honom men säkert över 60 skulle jag gissa på! Han hade aldrig hoppat särskilt mycket utan var därför livrädd för bommar med fler än 2 färger. Med tiden så blev han bättre och bättre, de första tävlingarna, eller ja i princip alla skulle jag ju kunna säga så vart vi uteslutna pga hans titteri. De två sista starterna gick han klockrent och vi kom 2a i en och 4a i en annan. Det var vårat avslut och jag är så jädra stolt att jag, som inte kunde någonting och han som inte kunde någonting kunde lära varandra från botten och uppåt. Nu har Jossan även honom och hon vinner allt i LD+ och LC. Han går klockrent, tittar för det mesta ingenting längre, han går upp till LB utan problem, problemet där är kombenationer som han nu har blivit bättre på. Han visar framsteg för varje dag som går.


Den första bilden som togs på mig och Mint, var på provridningen. Detta var första gången jag satt på honom.

Jag och Mint efter en av våra första tävlingar ihop.


Och såhär bra går det för Jossan och Mint nu.

Timjan
Timjan var min förra C-ponny. Henne hittade jag på annons på hastnet, hon stog i bjursås och det var perfekt eftersom vi hade våran husvagn ståendes där så vi skulle endå upp. Mamma ringde och vi bestämde att vi skulle åka och kolla. Även här så bestämde jag mig för den första bästa och var helt säker på att det var henne jag ville ha. Vi åkte upp en gång till och red ut i skogen och det gjorde så jag bara ville ha henne mer. Så så blev det. Efter någon månad kom min plutt ner till stockholm. I början gick det inte att rida ut på henne utan hon stog bara på bakbenen, efter bara någon vecka fick jag det ur henne och hon var helt cool lugn att rida ut på själv. Hon var väldigt oriden på marken så det tog lång tid att få bort den mesta underhalsen. Men även där vart hon finare och mjukare. De första starterna i LD och LC gick det super och vi nollade varje, sen gick vi upp i LB och där tog det stopp. Hon stoppade och tjurade, så vi gick ner igen direkt men det hjälpte inte. Så fort jag fick start signal så ställde hon sig på bakbenen och ville inte alls. Sen visade det sig att hon även hade gjort så med gamla ägaren. jag hade henne 1½ år. 1 år av den tiden kämpade jag med att få runt henne i LD banor när vi tränade på 120 banor. Men det gick inte och jag kände mig dum när jag kände att hon inte ville och jag ville tävla och och kunna hoppa. Vi fick ett erbjudnde av  gamla ägarna att ta ner deras andra C-ponny Frans till försäljning eftersom Timjan var så dum osv. Så det gjorde vi. Vi bestämde oss för att sälja Timjan och vara helt ärliga med hur hon var osv. Så det slutade med att hon såldes till Gävle, hon kunde inte fått det så mycket bättre. Vilma är så sjukt duktig och har fortsatt med markarbetet efter mig, och nu börjar hon verkligen få muskler och kunna gå i form utan att hela under halsen sätter stopp för det. Det är så himla roligt att se att hon är så sjukt fin i dressyren, dom kommer kunna gå långt dom två. Dock så gör hon likadant i hoppningen med henne.. Vill ni läsa om Timjan och Vimla och hur det går för dom osv så kolla in hennes blogg skimmelmupparna.blogg.se.



Så här såg timjan ut när jag lämnade henne, fortfarande lite underhals men betydligt mindre än när jag fick henne.

Och så här fin har hon blivit nu under 2 år då Vilma har haft henne.

Misteur du Gasseau
Vi fick då först erbjudande att ta ner honom och rida honom till försäljning när Timjan höll på som hon gjorde, vi tveka inte en sekund. Planen var att jag skulle få hem honom 1½ vecka innan skol DM gick så jag skulle starta honom där, så det var anmält och klart. Vi skulle möta ägarna på halva vägen så skulle vi lasta in honom i våran transport. Bara det att ägarna inte kunde när det var planeat utan sköt på det en vecka, så jag hade Frans hemma i 4 dagar innan skol DM. Frans var mycket mer som en lite ponny att rida om man jämförde med Timjan, han knöglade ihop huvudet och gick inte framåt, alla kallade honom symaskinen för han var så trippig i traven. Jag åkte upp med honom till Hasse andra dagen för att hoppa lite innan DM, hoppade då ingen bana utan bara några enstaka. Efter det så red jag honom tredje dagen sen var det skol Dm den fjärde. Skol DM går i LC+5 alltså 85 cm för honom, då hade jag aldrig hoppat en bana på honom. Minns att precis innan vi skulle in på bana så reste han sig jätte högt så vi var nära på att tippa över. Väl inne på banan så kom vi ganska mycket i botten och fel, men vi gick runt med 1 pet och jag var helt överlycklig över att ha en ponny som hoppade. Det fortsatte bra för oss och vi nollade och placerade oss nästan varje start, så vi bestämde oss för att köpa honom och sälja Timjan. Vi debuterade LA ett halv år senare på sommaren, och dessutom dubbelnollade vi den och vann. Det fortsatte bra, vi vann DM 2009 tillsammans och placerade oss i LA+ nationellt. Senare på hösten debuterade vi även MSVB med 1 stopp. Våra tävlings år fortsatte bra året därefter. Det här året har även Jossan börjat tagit över honom mer och mer.



Solero 33
Solero är överlägset den bästa och svåraste ponnyn jag ridigt i hela mitt liv! Honom visste jag inte ett dugg om när vi tog hem honom, det endå jag fick veta innan vi begav oss mot danmark var att han är sjukt svår riden. Jag hade inte sett en film på honom, aldrig sett någon rida honom. Jag hade sen tidigare svurit på att jag aldrig skulle köpa en isabell färgad häst. Det fanns inte enligt planerna, det var den färg på häst som jag verkligen avskydde. Men 2 dagar innan vi hämtade honom fick jag veta att han var isabell, så jag ville först faktiskt knappt åka och hämta honom.. men jag sa inget till mama om det så vi åkte ner till danmark och där stog en tunn lite Solle i gången. Första gången jag red honom hemma skulle jag bara skritta på banan efter den långa resan, det var istället galopp. första halvåret var katastrof, det gick verkligen upp och ner, när vi hoppade var det sken. Andra halvåret gick det fortfarande upp och ner en hel del, men det blev stadigare och stadigare. Tilsammans tog vi hem DM 2010, södertörn ponny cup där vi vann 3 av 4 starter. Det var fortfarande sken efter hindrerna.

 Iår började inte tävlings året skärskilt bra för oss, det började med att han sträckte sig något förfärligt i hagen så det tog flera veckor innan han var tillbaka, när jag ridigt igång honom under två veckor, två dagar innan första elit omgången går han och blir så halt att jag trodde jag skulle förlora honom. 3 veckor senare var han back on track och detta år har en så länge varit det bästa hitils. Rundorna är stadigare och stadigare, och vi har blivit så jäkla mycket bättre! på detta halvår har vi fått globen gehäng och är kvalade till msva. Jag hoppas att det fortsätter såhär bra för oss hedan efter (:


Toledo
Toledo kommer från samma familj som Timjan och Frans. Honom fick jag hem för att rida till försäljning. Han var väldigt jobbig i markarbetet han också, men han har tagit jätte kliv frammåt och är mycket lättare att jobba nu. Han har blivit jätte fin i kroppen, fast just nu går han och tjockar sig i sommar hagen med alla polarna och lever livet. Intresserad av en kanon ponny så hör av er!

/Elina

resultat vingåker

Sådärja, nu är jag hemma efter en rolig meeting med grymt roliga männsikor! Jag har varit så himla kortfattad om resultat denna helg efter varje dag så tänkte skriva om varje dag.

Första dagen så red jag en LA. Det var bedömning A:0 och jag red runt nolla. Ritten kändes inte bra, han sökte inget stöd i munnen alls och sprang och jag fick knappt någon kontakt med honom, så satsade inget utan försökte bara komma runt nolla. Vi kom iallafall 5a på den tiden.

Andra dagen så gick jag först ut en LA med bedömning A:0 tror jag, gick helt åt skogen bokstavligen. Han va lika dålig på att lyssna i munnen i denna klassen också och hoppade och studsade, gjorde inte riktigt som jag sa åt honom. Men ska inte skylla på honom för det var mitt fel att det blev som det blev, jag satt och hade honom för kontrollerat, så mot första hindret kommer han fel men hoppar endå och river bakbommen, 2an och 3an var katastrof, när jag kommer mot 4an så bara sitter jag och backar honom men han hoppar stillastående endå och river ganska rejält, efter det så la jag en volt och och saktade av till skritt, sedan började jag om på nytt och red frammåt och det gick mycket bättre, nolla resten. slutade på 12 fel.

Gick även ut en LA+5 samma dag, bytte även till pelham för att få bättre kontakt med honom. Den här klassen var det en bedömning som heter C, någon av er som hört talas eller ridigt det förut? Jag hade iallafall aldrig hörttalas om det. Men det var iallafall så att det var som en A:0, alltså att det gick på tid på en gång, men rev man ett hinder fick man 4 sekunder tillägg och inte fel, fick man stopp så gick ju tiden+ att man fick lite sekunders pålägg pga stoppet, 2 stopp så var man ute. Jag var helt Bestämd i att nu skulle jag rida på frammåt, satsa och fanimej vinna. Första hindret satt jag och promsade honom mot så han kom i botten, efter det så släppte jag på honom och lät honom gå, och jävlar asså. Första gången jag låter honom gå och satsar, vi hade 54 sekunder och 2an 60 sekunder. Så alltså seger i den klassen.

Idag skulle jag rida en MSVB var det tänkt, men vi struntade i det och gick ut en LA istället. Hade pelham på honom idag också vilket var ett dumt val då han var jätte känslig idag, så fick vara extra mjuk i handen och såfort jag tog i honom så gjorde han luftsprång. Bedömningen var A:0/A:0, gick dubbel nolla och kom 2a på det! (:

Har inga bilder från helgen tyvärr, ni får säga till om ni vill se film och från vilken klass! :)

/Elina


meeting dag 3

Idag på meetinget dag 3, red jah LA:1 med bara Roxi. Med henne fick jag ca 64%. Jag fick mycket mer än vad jag trodde jag skulle få, för hon var sååå SEG. Kom 5:a i cupen iaf, först låg jag 2:a men jag kom bara femma pga att jag bara fick 56%.

Sen skulle jag rida fram Braven till LA:1 klassen. Men han bara stod och sparka och vägra att gå framåt. Jag gillar inte att "bråka" med honom och vi brukar komma bra överänns. Men nu gick det bara inte. Så jag strök mig från den klassen, det måste vara någonting med ryggen igen eller något. Vi ska ta ut en kiropraktor, så snart som möjligt. Det viktigaste gör mig är att han mår bra, min älskling♥

Bilderna är tagna av Linda, roxis gamla ägare! :)
P7010145 

P7010141

P7010149P7010179P7020192P7020205
/Vicky

tre bilder

Här kommer några mer bilder från igår(?) tror jag :P Som http://teamnyman.se/ fotade på mig och Braven. :)


meeting dag 2

Ja idag har det inte varit nån sån fär super dag, men det kan ju inte alltid gå bra eller hur? :D Jag red LA:1 med båda två, Roxi var riktigt seg, så allt hänger egentligen på det.. Om hon är seg=då är allt "förstört", så att säga. Men om hon är pigg och orkar, så får hon alltid över 60% iaf. Men nu var det riktigt lågt haha, 56%. Nyss red jag liksom på 66% så det varierar från varje tävling och domare. :)

Linn kom och kollade när jag och Braven skulle tävla, hon hjälpte mig väldigt mycket på framridningen! Hon är ju så duktigt och hon har ju även ridigt honom i 3år, så hon kan ju honom utan och innan! Han har blivit lite "lat (för att vara Braven ;D), så hon fick hjälpa mig få upp honom lite och bära sig. :) Resultatet var ju helt okej eftersom han busade och var "Braven", haha :) Vi fick ändå 60%, mycket mer än vad jag trodde vi skulle få, men det kunde variera på programmet från 8:or till 3:or. Så där han skötte sig, där var han jätte fin! En galoppvolt blev nästan en piruett, sen fick han även en broms på sig (såg det ut som) innan volten till halva travökningen, så han stod och hoppade lite. Men han är så söt min lilla ponny! :D ♥


Här kommer några bilder Linn tog, hoppas det var okej att jag tog dom :). Jag tyckte det var också jätte gulligt allt hon sa på sin blogg och på tävlingen. Allt känns mycket bättre nu! :')






Min älskling♥

/Vicky

Resultat 2 juli

Resultat idag LA 12 fel, 2 pet och en volt, seger i LA+5 0 fel. Skriver lite mer i detalj när jag kommer hem! Finns knappt något internet här och min dator har inte så mycket batteri kvar så därför är jag kortfattad! (:

/Elina

första meeting dagen.

Jag tror det kommer bli ganska dålig uppdatering nu på bloggen under helgen. Både jag och Elina är på Meeting, så det säger det mesta. :P

Dagen slutade med en tredje placering på Roxi, ligger 2:a i mellancupen. Roxis gamla ägare, Linda och hennes mamma var där och kollade också! :)

 Med Braven red jag så j*vla dåligt, så sjukt besviken på mig själv, fick tror jag bara 63% ? Jaja, vi behöver mer rutin och lära känna varandra. Efter kanske 20tävlingar tsm kommer det säkert börja gå bra. Han är den svåraste hästen jag suttit på, hon är otroligt svårt att hitta knapparna på. Sen går jag från att ha ridigt min fjording i 3år till honom, det kan jag säga är lite skilland.

Det är bara att tänka framåt och inte på det som varit. Imorgon går det säkert skit bra, vem vet? ;)



/Vicky

resultat dag 1

Frans är halt, lagom roligt... Så det var bara Solle som fick starta idag. En LA gick vi ut, känslan var inte ett dugg bra, han sökte inget stöd i bettet och var pigg och sprang och gjorde luft språng mm.. Det var en A:0 så red bara efter nollan och satte den trots den dåliga känslan och gick in på en 5e plats.

/Elina, Camilla Ahlén hälsar hej också!


resultat dag 1

Frans är halt, lagom roligt... Så det var bara Solle som fick starta idag. En LA gick vi ut, känslan var inte ett dugg bra, han sökte inget stöd i bettet och var pigg och sprang och gjorde luft språng mm.. Det var en A:0 så red bara efter nollan och satte den trots den dåliga känslan och gick in på en 5e plats.

/Elina, Camilla Ahlén hälsar hej också!


resultat dag 1

Frans är halt, lagom roligt... Så det var bara Solle som fick starta idag. En LA gick vi ut, känslan var inte ett dugg bra, han sökte inget stöd i bettet och var pigg och sprang och gjorde luft språng mm.. Det var en A:0 så red bara efter nollan och satte den trots den dåliga känslan och gick in på en 5e plats.

/Elina, Camilla Ahlén hälsar hej också!


RSS 2.0