FILMEN FRÅN TRÄNINGEN

Här kommer film från träningen igår med Emil för Unni. Han var jätte duktig och stannade inte en enda gång trots att det var nytt ställe, lite titt hinder mm. Det tar sig, duktiga hästen.



/Elina

VINNAREN ÄR UTSEDD

N är vinnaren utsedd av bloggtävlingen och kontaktad via mail.
/PL


FAILBILDER!



/Vicky


NÄR KATTEN SOVER DANSAR MÖSSEN PÅ BORDET


INGEN LUST

Jag har ingen lust att blogga för 5 öre just nu. Ledsen för det hörrni, men imorgon ska jag bli bättre, hoppas jag. Ska lägga upp film imorgon också från träningen idag med Emil, det gick verkligen jätte bra och han stannade inte en enda gång trots lite tittiga hinder. Dutti hest.

Så nu kommer bloggen att stå tom i några timmar frammåt om inte Victoria bloggar dåra vilket inte händer så ofta xD haha, nejdå, men bloggar imorgon igen. Kanske uppdaterar lite på elinamellberg.blogg.se under tiden

-Bilden är tagen av Joanna

/Elina

Enafors

Igår åkte jag, pappa, Becka och Daniel upp till vår fjällstuga i Enafors. Vi kom hit rätt sent igår, så jag orkade inte blogga. Idag har vi åkt längdskidor och en del skoter. Imorgon ska vi åka längdskidor och sedan åka iväg till Holiday Club i Åre (badhus/spa).

Vi har 2meter snö här och 5meters höga drivor. Haha det är inte lite kan jag säga! Jag längtar redan hem till värmen och hästarna!



/Vicky

SISTA CHANSEN

Sista chansen att delta i vår tävling. Imorgon dras en vinnare som kommer att kontaktas via mail. Missa inte chansen!!! :D

SOLVALLA INC

Hej på er! Sorry för den ur dåliga uppdateringen här på bloggen. Har iaf kommit hem från stallet nu. Var och tränade med Frans och det gick väl helt okej. Det känns att jag inte ridigt honom på 2 veckor och att det bara är Jossan. Hon rår inte riktigt på honom så han gör lite vad han vill. Men i slutet vart han bättre och han förstog att han inte riktigt kunde hålla på så med mig, haha.

Imorgon bitti ringer klockan halv 6, blääääää. Vi ska nämligen in till Solvalla då, vad gör man inte för att få in hästen på första bästa möjliga tid! Den ända tiden som var ledig imorgon, antagligen bara vi som orkar oss upp så tidigt :P Vi sprang lite med honom nu på kvällen. Han visade ingenting i skritten med i traven. Dock var det mindre än vad det var när vi åkte. Imorgon kommer vi antagligen få svar på vad det är. Verkligen super konstigt eftersom att han är het ren i benen, inge varm, inga gallor, inte öm, ja you name it, ingenting.

Efter Solvalla så ska jag åka tillbaka till ridhuset och träna för Unni, fast denna gången på Emil och Jossan på Frans. Åh, så kul att träna med Emil, längtar! :D Ska be mamma eller pappa att filma så att ni får se! :)

Nu ska jag ta en varm dusch och sedan lägga mig en soffan en stund innan det blir sängen. Har gjort en del tidsinställda som kommer komma upp ikväll/imorgon.

Ja, det är helt otroligt vilken söt bild!!

/Elina

SNABBBBBIIIIISS

Kom precis hem och har precis bytt om för att åka till stallet. Vi kom hem tidigare än planerat så vi ska vara med på en träning idag för Unni som vi först inte trodde att vi skulle hinna. Jag på Frans och Jossan på Majsan. Hörs efter det! :D

/Elina


HEMFÄRD

Nu packar vi bilen och ska rulla hemmåt. Så skönt att komma hem, har faktiskt lite hemlänktan till mina hästar. Vi åker nu så vi hinner till stallet idag och kolla på Solero. Mamma ska även försöka få tag på Solvalla så vi kan prata lite med dem och höra efter lite.

Nu ska jag slänga ner datorn så kommer inte kunna blogga. Hörs senare när jag kommer hem! :)


/Elina

frågestund


haha vackraste bilden!

ska jag svara på frågorna skriftligt i ett inlägg eller i en videoblogg? :)

/Vicky

hästarna

Mitt allt. ♥




/Vicky


SÅ TYPISKT

Det är så typiskt att Solle är halt nu, precis när tävlings säsongen drar igång. Men aja, det är bättre att det kommer nu än mitt i. Det ändå som jag hoppas är att han blir bra tills tränings helgen och sen första elit omgången.


Så tidigt som möjligt så ska vi åka in till Solvalla med honom för att kolla honom. Antagligen är det muskulärt och som har kommit efter jag börjat träna för Arnold. Eftersom att jag lagt om hela min ridning på honom och börjat rida honom helt annorlunda. Dock så funkar han ju riktigt bra på den ridningen så det gäller att han måste bygga upp sig med de musklerna.

Första starten någonsin med Solle, 4a i LC

/Elina

RIDSPORTEN I MEDIA

Jag tycker att det är så himla roligt. Nu efter att en ryttare vunnit Jerring priset så har ridsport börjat komma ut i media. För några månader sedan så skulle det ALDRIG visas ridsport på någon annan kanal än någon sport kanal. Och hur ofta stog det om ridsport i tidningen, eller hur ofta tog dom upp något inom ridsporten på nyheterna?

Nu sänder SVT1 från Götebrog horse show, det går reklam på tv, nyheterna tar de upp om någon svensk ryttare gjort något bra, det är intervjuer på tv med ryttare. Det är så roligt att det börjar komma ut, ridsporten behöver verkligen det! :D

När jag såg reklam på tv om Göteborg horse show så sa jag till pappa "Det här skulle aldrig visats för någon månad sedan" Och det är ju sant.

Så himla roligt, nu börjar ridsporten ta plats, YÄÄÄÄÄÄ! :D



/Elina


Bromma blocks

Nu tänkte jag berätta om vad jag har gjort idag. Vid kl 10 så åkte jag och Anna till Bromma Blocks och shoppade lite. Jag köpte en röd vårjacka, lite smink och en halsduk. När vi kom hem till mig vid 3 tiden, så gick vi ner till södran och fotade lite! (bilder finns här nere) Efter det åkte jag till stallet, först red jag ut på Roxi tillsammans med Sofia, sedan tömkörde jag Braven i sommarhagen. När allt var klart åkte vi iväg och lämnade Braven hos Ulrica.

Imorgon bär det av till Åre! Det ska bli skönt att få lite semester och att komma bort från allting.

Jag skriver mer imorgon, för nu måste jag packa! ;)



/Vicky

BRUN GRÖN OUTFIT



/Elina

ALLA KAN LYCKAS TROTS ATT MAN INTE ÄR GJORDA AV PENGAR

Fick ett mail av Cissa med en länk till en artikel på Aftonbladet där det står om ridsporten. Det är inte många av dessa stjärn ryttare som är födda i en familj gjorda av pengar. Ni borde verkligen läsa, väldigt intressant och man förstår att även om man inte har en förmögenhet och inte kan ha 100 elit hästar så kan man ändå lyckas. Detta ger iaf mig hopp om att även jag skulle kunna lyckas :) Det är en artikel om Angelica som är väldigt bra, sen så står det även om andra stjärnor, dock väldigt kortfattat.

UPDATE; Mycket snack om det här att jag skrev att jag får hopp om att även jag kan lyckas. Vad är det för fel på det? Varför skulle inte jag kunna få hopp för den här artikeln? Jag vet att jag har det bra som lyckats få Solle med en rejäl kapacitet. Men ni ska veta att han var billig för sin kapacitet, och det pga att han är så svår. Det är inte många ryttare som klarat av honom. Vi är inne på vårt 3e år tsm och vi har fortfarande en MASSA problem. Jag är riktigt lycklig att mina föräldrar ville satsa på honom till mig, men det har fan inte varit en dans på rosor.

Vi har inte pengarna till att köpa en elitponny, det har vi inte. Men jag är riktigt jäkla lycklig att jag fått en elit ponny iaf, men då får jag också ta att han är jäkligt svår. Vi skulle aldrig ha råd att köpa en ponny som vinner SM och är hur snäll som helst, det finns inte på kartan.

Jag vet att det är många som inte ens har råd med hästar, och jag förstår att jag har det riktigt bra. Men jag vill bara att ni ska förstå att vi inte har hur mycket pengar som helst så att vi skulle kunna gå och köpa en riktigt bra häst. Så den här artikeln ger mig faktiskt hopp, trots att man inte har så att man simmar i pengar och kan köpa hästar på rad som går de högsta klasserna.

Jag älskar mina föräldrar för allt de gör, de kör mig på träningar, tävlingar. Mamma som hjälper mig i stallet till 110%. Ni förstår inte hur tacksam jag är över det.
 
Ni hittar den HÄR! :)

/Elina

SKIDBACKEN

Nu åker vi till skidbacken så kommer inte uppdatera er här förens ikväll. Jag tänkte lägga upp några önske outfits senare om ni vill, så kommentera inlägget om du vill se outfit i en speciell färg så ska jag fixa det.

Kommer uppdatera elinamellberg.blogg.se under dagen, så där kan ni kolla in om ni vill veta vad jag gör för stunden! :D



/Elina

träning med Rox

Igår var jag och träna med Roxi för Ulrica. Det var egentligen meningen att jag skulle hinna tömköra Braven innan, men min pappa kom hem så sent, så jag hann aldrig göra det.

Träningen gick iaf SUPER! Länge sen hon känts så bra, en av de bästa passen på henne faktiskt! Även fast jag red på pelham bettet, så skulle hon nog ha gått lika bra på det tre delade eftersom jag knappt tog i henne. Hon var uppe med ryggen och hon hade sånt swung. Vi tränade mycket på samling och hon har blivit sjukt bra på det! I slutet av passet red jag igenom LA:P1 programmet, Ulrica sa att det skulle legat typ på 70% om det hade varit på tävling.

Synd att det aldrig kan gå lika bra på tävling som på träning, iaf på Roxi, fast hon kanske överaskar mig på nästa tävling? ;)



/Vicky

BROTHER FROM ANOTHER MOTHER

Idag när jag red Emil så tänkte jag på vilken skillnad det har blivit. Minns första gången som jag red honom, hade pelham och var tvungen att sitta ner i sadeln för att överhuvudtaget ha en chans till att rida ihop honom, och det var inte länge sen, runt 20 December iår. Nu går det väldigt mycket lättare och jag kan rida lätt samtidigt som jag rider ihop honom. Idag red jag honom på riktigt med ett rakt bett och jag kunde rida ihop honom hur lätt som helst i alla gångarter. Har inte tänkt på det tidigare, men när jag gör det så är det väldigt roligt vilken utveckling det blivit på så kort tid.

Egentligen är det helt otroligt, hur lilla jag, på 160 cm kan rida ihop en stor bjässe (för mig iaf) på 173cm. Det är så himla roligt när man tänker så här. Ett stort djur med egen vilja som skulle kunna sätta sig på mig hur lätt som helst men som lyssnar på mig och gör vad jag säger åt honom, som jag kan sammarbeta med. Det känns som att jag och Emil passar så bra ihop, vi båda är lite lätt förvirrade, haha. Nej men, hitills har det kännts riktigt bra och jag är sååå glad att jag fått den här möjligheten och tilliten av Cissa att ta hand om hennes älskade "Silja line". Och jag hoppas att jag och Emil kommer lära av varandra en hel del och att vi kommer ut på tävlingsbanorna. Åh är så lycklig nu :P

Emil & Jag asså, he is my brother from another mother..... typ...


Foto; Joanna

BTW, Har väldigt ont om bilder på mig och Emil, så nu när det är lov ska jag tvinga med min pappa och ta ett gäng nya :D

/Elina

 


GÖTEBORG HORSE SHOW

Antar att det är många av er som är nere i Göteborg nu på horse showen? Varken jag eller Victoria är där tyvärr, men kanske nästa år, då kanske vi möts i bloggmontorn? ;) Hoppas att ni har det riktigt kul och shoppar loss.

Hehe, nej då. Men jag är ganska shoppingsugen, så när ni shoppat färdigt för helgen så länka gärna till ditt inlägg med dina nya prylar (om du har blogg) skulle mer en gärna vilja se :D



/Elina

Bilder

Här kommer några bilder som Emelie på JEdressage.blogg.se tog på mig och Braven på tävlingen i söndags! :)

/Vicky


sportlov!

Jag hade feber imorse och huvudvärk så jag gick inte till skolan. Men idag fick jag iaf SPORTLOV! Ikväll åker jag till ridhuset med hästarna (trots att jag är sjuk, men ingen kan stoppa mig!), Braven ska tömköras och Roxi ska få ett ordentligt dressyrpass. Imorgon blir det träning med Braven och sen ska vi lämna honom hos Ulrica, där kan ska vara i en vecka eftersom jag åker till Åre. Roxi ska tas hand om av Rebecka och nån till som jag inte fixat än. :P

På söndag morgon åker jag till fjällen och kommer hem på lördag kväll. Jag får ta och skärpa mig och blogga lite under lovet eftersom min uppdatering har varit sämst de senaste veckorna..



/Vicky

I BILEN

Jag sitter just nu i bilen på väg till Dalarna. Just nu är vi i Hedemora! Snacka om att det här är landet, haha :D vi kommer vara uppe om runt 2 timmar så då uppdaterar jag er mer, bland annat om hur ridpasset gick med Emil.

Eftersom att jag inte kommer vara något med hästarna så kommer det inte bli så mycket uppdatering om dem, så mest utrustningsinlägg skulle jag tro. Men ska försöka få upp minst 4 om dagen iaf!

Kommer däremot att uppdatera en hel del på elinamellberg.blogg.se så där kan ni läsa om vad jag gör om dagarna, och juste det är en grej som jag köpt också som ni kan se där! :D


/Elina


DALARNA IDAG

Idag åker jag till dalarna, så därför blir det inte skola för mig idag = JAG HAR LOOOOOV!!! :D


Ska nu upp till stallet och rida 2 eller 3 hästar. Emil ska jag försöka rida på så mycket som möjligt, skit väder, vill rida honom på riktigt nu :( Men aja, om inte så kommer han få gå i helgen så jag hoppas att snön försvunnit tills dess så att Åsa kan rida honom på riktigt iaf. Fast skulle inte tacka nej till att det ska kunna gå och rida idag också på något bra ställe! :)

Solero ska bara joggas lite försiktigt på något bra ställe, om det finns något. Eftersom att keopraktorn var ute igår och kollade igenom honom så ska han ta det lite lugnt i några dagar. Det var perfekt att vi skulle åka bort under helgen så att han får vila. Ska försöka rida honom på måndag och sen på tisdag kunde jag träna på som vanligt. Så då blir det Arnold :D

Sen vet jag inte om jag får rida Frans eller inte, vi får se.




/Elina

PÅ VALLENTUNAS HEMSIDA

Älskar verkligen den här klubben. De håller igång sin hemsida och uppdaterar flitigt. De tar upp både privatryttare och ridskoleryttare på hemsidan. Super kul med en klubb som uppdaterar så att man kan läsa hur det går för övriga medlemmar! :) Så om någon är kluven på vilken klubb ni ska rida för så kan jag rekomendera Vallentuna! :D

Iaf, jag fick en fråga förut om jag kunde berätta hur jag lägger upp min framridning så att övriga medlemmar kunde ta del av det som jag skrev. Det var även några till som fick den frågan. Nu ligger det upper på hemsidan!



/Elina

HÄSTARNA ÄR KOLLADE

Nu är jag hemma från stallet igen. Red ut en sväng på Emil, dock vart det bara skritt då det även idag var väldigt halt. Snön hade iaf smält i hagen så man såg gräset, men det var is fläckar så jag skippade att rida där. Bättre att vara på den säkra sidan istället för den osäkra. Så istället skrittade vi runt på vägarna och jag jobbade honom rakt fram i skritt. Det är bra det också! Provade även att rida hoonm på ett rakt bett idag och det funkade jätte bra, trots att vi bara skrittade. När isen försvunnit så att man kan rida igen(Som jag tror att den kommer göra om någon dag och det fortsätter att vara plus grader) Så ska jag prova att rida honom på det. Bra med variation! :)

Efter det kom Kicki för att kolla igneom hästarna. Solero var fin, det ändå var hans högra ben som var lite svagare än det vänstra. Hon sa att när han då anstränger sig med det benet så får han fortare mjölksyra än med vänster ben. Så han ska få massage efter varje ridpass för att hjälpa honom på vägen med det.

Frans var jätte fin. Endast några små justeringar i bogen. Kanon fin med andra ord, slapp nålar och allt.

Mint hade en hel del. Bla i höger bak ben samt så satt han fast rejält i halsen.

Kicki kommer tillbaka om 6 veckor igen. Hon är verkligen SUPER bra! :D


Mint och Emil står för bilden idag!

/Elina


TÄVLAR MOT MIG SJÄLV

En sak som jag väldigt ofta gör är att "tävla" mot mig själv, haha. Det är väldigt kul, och jag blir liksom taggad och tänker nu jävlar ska jag klara det. Tex så kollade jag på mina rosetter igår och såg att jag 2010 fick ihop 33 st och 2011 26 st. Vart lite sur för att jag inte fick över 33 st. Så nu har jag ett mål att få 35 eller mer 2012. Och det värsta är, att eftersom jag är så tävlingsinriktad så blir jag faktiskt riktigt förbannad när jag inte klarar det jag sätter upp som mål. :P

Brukar ni också tävla med er själva? Isåfall, vad brukar ni då göra? :)



/Elina

RENA DÖDEN

Var i stallet nu på morgonen och shit vad halt det var. Var plus grader igår så snön smälte, men så frös det på inatt s det är is ÖVERALLT. Trodde jag skulle dö, man gled som en tok, det ända stället man kunde gå på var i snön som inte fanns på så många ställen.. + att det regnade så det var vidrigt.

Jag red en liten sväng med Solle eftersom att han tränade igår. Det funkade någorlunda att rida i sommarhagen, så travade honom några steg där lite föruktigt. Imorgon kommer även Kicki (vår kiropraktor) och kollar igenom Solle Frans och Mint. Tror Solle sitter fast på högersida vid baken. Känns lite så iaf. Alltid lika skönt att ha dem igenom kollade innan säsongen drar igång.

Emil fick faktiskt vila idag igen. Det var så jäkla halt och regnigt och äckligt väder ute. Underlaget sög och ja. Känns mer som att de bara spänner sig när det är så halt ute.. Så han slapp idag, "lill" killen. Hoppas att det är bättre underlag imorgon så att jag kan rida honom.

Tog några bilder för att visa. Man ser dock inte så mycket, men allt var glans is.



/Elina


TRÄNING IDAG

Va iväg och tränade för Arnold idag med Solle och Jossan på Frans. Solero var väldigt jobbig idag, stark, springig och allmänt ofokuserad. Vi fick inte till något sammarbete och allt kändes bara jobbigt. Vi gjorde lite volt övningar med hinder mm. I slutet hoppade vi en 3 kombenation med två bommar mellan hindrena så att de skulle hjälpa till att stoppa honom. Han gick mycket bättre på 3 kombenationen vilket kändes skönt. Till en början var han fortfarande ganska stark men när kombenationen kom upp på 110 cm och jag rullade på den utan att bryta av emellan så lugnade han ner sig riktigt rejält och han vart samma Solle som jag haft på träningar den sista tiden. Känns super duper skönt att sluta träningen med en bra känsla. Det avgöra så mycket! :)

För Jossan och Frans gick det också väldigt bra. Det märks att det börjar släppa för dem nu och Jossan börjar hitta lite knappar. Super roligt att se, och det känns så skönt!


Nu ska jag sova och knalla upp tidigt imorgon, 2 hästar ska ridas innan skolan. Puss godnatt VÄRLDENS bästa bloggläsare!!!♥



KOM IHÅG
elinamellberg.blogg.se

/Elina

tävlingar

Tävlingar framöver:

11/3 Regional Dressyr - Köpings Ridklubb - Braven & Roxi - LA:1 & LA:P1

24/3 Regional Dressyr - Gripens Ryttarförening - Braven & Roxi - LA:1 & LA:P1

7-8/4 Nationell Meeting - Ryttarsällskapet Grums - Braven - LA:P1 & FEI..

15/4 Allsvenskan Div 1 - Täby Ryttarsällskap - Braven - Lagtävlan för Ponnyallsvenskan

29/4 Lokal Dressyr - Haningebygdens Ryttarförening - Roxi - ?

6/5 Allsvenskan Div 1 - Sundby Ridklubb - Braven - Lagtävlan för Ponnyallsvenskan

20/5 Lokal Dressyr - Sundby Ridklubb - Roxi - ?

27/5 Allsvenskan Div 1 FINAL - Årsta Runsten - Braven - LA:P1 (?)


Det kommer säker ändras en del, vi får se!




/Vicky

MUMS!!!!!!!!!!!

Jag kollade in på Linns blogg och såg att hon hade detta pannbandet på Winne, jag vart helt förälskad i det och försökte hitta vart hon köpt det. Och där, där stog det, så jag tryckte in mig på hemsidan. JAG BARA MÅSTE HA ETT!! Så tror nog att jag ska beställa hem ett så fort som möjligt! :D

Hur snyggt tror ni inte att detta kommer aatt vara på Solle? :)



Om ni tycker att detta är för mycket så finns det även med bara 2 rader. Ni hittar allt HÄR.

/Elina

PLANER KOMMANDE TID

Gud, jag är verkligen så OTROLIGT tävlings sugen nu. Dock så blir nästa tävling inte förens om 2 veckor på Heby där jag rider Solle LB och LA, Jossan kör Frans i LB.

Imorgon blir det träning med Solle för Arnold och sedan på fredag åker jag och familjen till Dalarna och kommer sedan hem på måndag igen. På tisdagen blir det träning återigen för Arnold och sedan tävling den 3 mars.

Tisdagen efter Heby blir det träning och tisdagen efter det igen. Andra helgen efter Heby så är det tränings helg med laget, 2dagars, kommer dock inte ihåg vad hon heter just nu.

Får se om jag tränar på tisdagen efter tränings helgen, tror dock det, fast lugnt. Och sen, då äntligen, den helgen är det första omgången av Elit allsvenskan, WIIIIIIIIE.

Vallentuna kommer tillsammans med upplands Wäsby att anordna första omgången på Årsta runsten. Det är 2 dagar tävling där. Första dagen är det Elit och andra dagen är det Div 1. Iår har Vallentuna det så bra att vi har både ett Elit lag och ett div1 lag. Dvs att de ekipage som det går lite sämre för får rida i Div 1 och de som det går bättre för får rida i Eliten. Hur bra som helst tycker jag, för då har man inte så stor press att man verkligen måste prestera för att få rida i lag.

Mellan alla dessa träningar och tävlingar så kommer hästarna få ta det lugnt.



Här är filmen från Elit omgång 3 som gick av stapeln på Gotland. Många fina minnen!


/Elina

Horze

Det har kommit ett ny vår/sommar kollektion på HORZE!

Här är några produkter (några kan vara lite äldre):

Classic One4All klubbjacka, unisex
Horze Phoenix regnjacka, barn
Horze Ada jacka, dam

Horze Krystal fleecejacka, dam
Horze Eeva jacka, dam
Horze Kai fleecejacka, unisex
Horze Kai fleecejacka, unisex
Horze Anna jacka, dam
Horze Kilda lång fleecejacka, dam
Horze Annika jacka, dam
Horze Katri softshellväst, dam
Horze Bella helskodda ridbyxor, dam
Horze Phoebe gummistövlar, dam och barn
Horze Sara t-shirt, dam
Horze Jada knästrumpa
Horze Jada knästrumpa
LARRY - Dressurunderlag
CAMELOT - Microfleece dækken
CAMELOT - Microfleece dækken
B Vertigo Coolmax knästrumpor
B Vertigo Carrie tröja, dam
B Vertigo Betina väst, huva
B Vertigo Kendra tröja, dam
Avalanche regntäcke
Horze Ricky fleecetäcke
Horze Ricky fleecetäcke
Horze Milan fleecetäcke
Horze Milan fleecetäcke
HGL regntäcke



Prinze schabrak
Horze HGL schabrak
Horze HGL schabrak
Horze Savannah dressyrschabrak

/Vicky


kvalad till nationellt!

Idag var det tävling på Täby. Jag tävlade som sagt LA:P1. På framridningen så var han rätt spänd och kom inte riktigt upp med ryggen, dock blev det mycket bättre efter ett tag. Jag gjorde massa övergångar och ställde igenom honom.

När jag väl var inne på banan så önskade jag att jag hade ridigt fram lite mer, han var fortfarande rätt spänd. Men han skötte sig bra och inga större problem uppkom inte, i så fall var det jag som gjorde en del missar. Resultatet blev 66,316%, vilket var mer än vad jag trodde jag skulle få. Så jag var riktigt nöjd! Jag hade nått mitt mål! Det räckte även till en 5:te placering! :D


Stolt över min lilla plutt!♥


/Vicky

http://crazycoolgirl.blogg.se/

Nu har stört sköna Paula startat en ny blogg igen. Ni måste ju bara kolla in den och följa henne i hennes grymt roliga värld. Allt hon skriver är så fruktansvärt roligt och det piggar verkligen upp en. Så om ni känner att ni har haft en tråkig dag så kolla in hennes blogg HÄR så kommer den garanterat att bli bra!

Sen så måste ni ju följa mig på min andra blogg, right? Det är bara ett måste ju, hehe. Elinamellberg.blogg.se och ni hittar den HÄR. Funderar på att göra video blogg där, vad tror ni om det? OCH OM JAG SKA GÖRA DET SÅ MÅSTE NI KOMMENTERA!!!



/Elina

ANNONS

Jag har pratat en del med min kompis Camilla som precis fått hem en häst. Hon la ut en annons på hastnet där hon ville låna en häst och faktum är att hon fick napp. En jätte trevlig och fin häst. Så jag provar detsamma som hon och hoppas att någon hör av sig med något intressant! :)



/Elina

IDOL BILDER


Gjord av; www.agnessan.blogg.se


Gjord av: Amanda Gidlund

Tack så mycket för de fina bilderna!

/PL

SVÅRT ATT HINNA MED?

Tycker ni att det är svårt att hinna med alla inlägg när vi uppdaterar? Följ oss via bloglovin och varje gång vi uppdaterar så kommer det stå när ni loggar in. Ett smidigt sätt att hänga med i svängarna om man läser många bloggar.



/PL


Tävling

Just nu sitter jag i bilen med pappa och Amanda och Braven bak i transporten. Jag startar kl 9.30 och det är på Täby ryttarsällskap för er som undrade! :)

Jag ska försöka få ett till kval till nationellt, jag vill helst bara att han ska sköta sig och jag ska rida bra. Så jag har inte speciellt höga krav.

Hörs sen!

/Vicky


Next - klubbmöte

Nu sitter vi i bilen på väg till Vallentuna ridklubb, dags för årsmöte. Ska bli jätte kul att träffa alla, speciellt laget, har än så länge bara träffat Emma sen sist vi alla sågs och det var på Södertälje! :)

BTW så har jag suttit och grejat med min andra blogg idag, så nu har den fått ett nytt utseende också. Kolla in den, Elinamellberg.blogg.se ! Hörs senare :)

/Elina


OVISADE BILDER

Kollade igenom mina mappar med bilder här på datorn och hittade några ovisade bilder på mig och Emil från Pay and Jumpen på Rörby.


/Elina

10 DAGAR KVAAAAAR

Okej höörrni, det är 10 dagar kvar nu innnan vår awesoma bloggtävling avgörs så tveka inte en sekund på att delta. Ni har för herrre jösses chansen att vinna ett hur snyggt fleece täcke som helst till er ponny/häst. Eftersom att det inte är några magband så är det PERFEKT att ha som tävlings täcke, promenad täcke, transport täcke mm. Jag älskar fleece täcken utan gjordar, det är hur mycket smidigare som helst. Hade jag haft detta täcket så hade jag LÄÄTT användt det på tävlingar, promenader, i transporten mm. Så snyggt, och jag vet att både jag och Victoria har suttit och drägglat lite. Vi båda ÄLSKAR när det går ner en bit, det ser så himla stiligt ut.

COMEEE ON, HÄR HAR NI EN SUPER CHANS ATT VINNA ETT SÅDANT!!!!

Tryck på bilden för att komma till tävlingen!!


NEDRÄKNINGEN KAN BÖRJA, WOOOP!
10.....9......8.......7.......6.......5.......4.......3......2.......1.......0!!!!

/Elina

IDOL BILD

Har fått in en jätte fin idolbild gjord av Anna på www.ponnyanna.blogg.se. Tack så mycket! :)



/PL

DAGENS PLANER

 ITSSS FRIDAAAAAAAAAAAAAAAAAY, YÄÄH.

Var bara tvungen att börja detta inlägget med ett riktigt uppmuntrade ord, nämligen fredag så jäkla skönt med helg. Så under tiden när ni läser igenom bloggen idag så får ni lyssna på denna "härliga" fredags låten! :D


Men en nackdel är det tyvärr. Det är varmt och soligt = Styltor. Jag får se hur mycket det kommer gå att rida på Solle eftersom att han inte har några snösulor, tror tyvärr inte att det kommer gå speciellt bra, så det kommer nog att bara bli en stor borstning på honom.

Emil har som tur var snösulor så honom kommer jag nog rida med i sommarhagen. Har ridit honom nu i 2 dagar som jajg inte berättat. Men båda dagarna har varit lite lalliga. Onsdagen så skrittade vi ut med Jossan och Frans och i torsdags så red vi ut med Unni med Kalle på vägarna runt stallet. Skrittade och travade lite, det var en gång som han brallade till lite. Vi travade lugnt och fint och sen så slänger han sig iväg och lite åt sidan i galopp, ni vet som om dem blir skrämda av något bakifrån. Fjantigt som det är så var det bara Kalle som frustade, haha.
 Båda dagarna har han skött sig kanoners!




/Elina

min torsdag

Gud jag har haft fullt upp hela dagen, jag har inte haft tid att blogga överhuvudtaget. Jag har ju varit i skolan, varit i stallet, pluggat, varit med Tesse och Anna och pluggat ännu mera! Jag har sjukt mycket i skolan att göra +att jag ligger i efter i allt så det blir extra jobbigt för mig, så jag kommer få sitta hela helgen och plugga. Roligt. :/

Idag lät jag Roxi springa runt lite på banan, men hon fick styltor hela tiden.. så det var ingen idé att hålla på en längre tid. Braven borstade jag och gosade lite med. Imorgon ska båda ridas i ridhuset, Roxi ska tränas för Ulrica och Braven ska jag rida runt lite själv med innan träningen med Roxan.

Bloggar mer imorgon, lovar! ♥


Jag vill tävla! Extremt taggad till på söndag!

/Vicky

SPOOKS

Har kollat in Spooks kläder under en längre period nu och mm, det är kläder som verkligen är toooo dieeee for!!! Dunvästen ska jag beställa hem så fort jag får in pengar. Sen så funderar jag även på att köpa hem den röda kavajen, fast jag har ju trots allt en isabell färgad häst som jag tyvärr inte kan sticka under stolen med, hur mycket jag än vill.. Så jag får nog vänta med kavajen och kanske köpa hem en tröja istället. Mamma, vill bara ha allt, så snyggt!!!


HÄR kan ni hitta deras kläder. MMM, yammiyammii

/Elina

HOPPHÄST SÖKES

Tänkte fråga om någon av er har koll på någon hopphäst i stockholms området tillsalu runt 165 cm. Skulle bli väldigt glad om ni sa till! :)


/Elina


6 BILDER

På min andra blogg har jag nu lagt ut några gos bilder på mig och Solle som togs för runt 1 vecka sedan. Kolla in dem HÄR.

Smakprov

/Elina

Totilas

Efter förra årets EM så hade Totilas inte visats offentligt. Nu har han visat upp sig med Mathias två helger i rad på Schockemöhle Stallion Show. Både dressyrintresserade och avelsintresserade var på plats.

Men första gången blev för mycket för Totilas som fick avbryta och gå ut i fem minuter. Andra gången var han inte lika spänd Matthias mer självsäkert i sin ridning.

Första:


Andra:


Källa: http://www.hippson.se/


Jag tycker att Mathias är en väldigt skicklig ryttare och att Totilas är den absolut finaste hästen i världen! Men jag tycker inte att den känsla som Edward och Totilas hade inte riktigt finns där, än. Jag tror utan tvekan att Mathias och Totilas kommer bli ett utmärkt ekipage och jag ser verkligen fram emot att se mer av dem!

Håller ni med mig? :)

/Vicky

ENDA GÅNGERNA VI BACKAR ÄR NÄR VI TAR SATS



/Elina


NU ÄR HAN MIN

..Eller ja kanske inte riktigt, men nästan! Från och med idag har jag hand om Emil i 9 månader, wooopaa. Ska bli jätte roligt. Jag ska rida honom 4-5 ggr i veckan, på helgerna är det en tjej som heter Åsa som ska rida honom. Alltså är han bara min på vardagarna ;)

Så nu kommer ni få läsa om ytterligare en häst på bloggen. Och han är INTE min utan jag tar hand om honom åt en tjej i stallet som ska åka utomlands och jobba, Så nu vet ni det och behöver inte fråga! :)

image description

/Elina

Alla <3 dag

Idag är det ju alla hjärtans dag! Jag har inte gjort något speciellt idag förutom att jag åkte hem till en kompis med några och såg på skräckfilm! Eftersom vi är forever alone så tyckte vi att det var bra att göra tvärtom än vad man brukar göra! haha!

Vid halv 6 åkte jag därifrån till stallet, då fixa jag allt (dock böt Eva vatten åt mina hästar ;)) och red ut på Roxi med Joanna och Cappi.

Nu har jag precis skickat in min gymnasieansökan, usch vad jobbigt det har varit med det. Nu är det äntligen över! :')



/Vicky

GLAD ALLA HJÄRTANS DAG

Glad alla hjärtans dag på er världens underbaraste läsare! Hoppas ni får en mysig dag.

Jag ska tillbringa denna dagen med mina älskade hästar, (hehe sorry Jacob) men jag ska faktiskt träna så det är därför det kommer bli så. Men jag klagar inte på att träna och umgås med mina guldponnysar på alla hjärtans dag! :D får väl fira alla hjärtans dag med min fina imorgon istället! :)

/Elina


Tävlingar!

På söndag ska jag tävla på Täby med Braven! Det ska bli superkul! Målet är att få ett till kval till nationell och att rida igenom programmet så felfritt som möjligt, haha ;)




11/3 Blir det tävling på Köpings ridklubb med Braven och Roxi. Då ska jag rida LA:1 och LA:P1.

24/3 Blir det tävling på Gripens Ryttarförening med Braven och Roxi. Då blir det också LA:1 och LA:P1 (dock är jag reserv med Roxi i LA:1).




/Vicky

långpromenad

Idag hade jag som sagt studiedag! Jag åkte med bussen till stallet vid 11.50, där mötte jag Becka. Vi mockade, böt vatten, fixa all mat och sen hämta vi hästarna från hagen. Vi ställde dem vid ridbanan och stod och borsta dem i vårsolen! Det var jätte varmt och det var så skönt, Både vi och hästarna njöt! :D

Sen gick jag en långpromenad med Braven på andra sidan vägen, det var väldigt mysigt och han skötte sig galant! Dock tyckte jag att det var sjukt jobbigt att pulsa fram i snön, speciellt efter en timma. Sammanlagt var vi ute i 1timma och 20minuter.  :)

Becka följde med en sväng men sen vek hon av och red istället lite på ridbanan. Hon hade varit fin och becka var väldigt nöjd! :)








/Vicky

HÖ LASTNING

Just nu håller vi på att lasta hö, blä vad jobbigt! 

 

 

/Elina


NY REGEL - ANVÄNDNING AV SPÖ

Visste ni att för i år, 2012, så har det kommit en ny regel angående om hur man får använda sitt spö på hopptävlingar. Spöt får endast användas vid olydnad vid hindret och då bara 1 gång. Mellan hinder är det "förbjudet". Eller rättaresagt så är det inte förbjudet men de dömmer lättare och tuffare på det, man kommer lättare att få tillsägelse om man använder det mellan hinderna och använder man det för mycket så kommer man att bli diskvalificerad.

Det kan vara värt att veta, om man inte vill ha tillsägelse eller bli diskvalificerad pga av det, vilket jag inte tror att någon vill.

OBS Jag vet inte riktigt om denna regel är sann eller inte, men nu när vi var på Södertälje så hjälpte Unni mig på framridningen. Hon var överdommare och berättade om denna regeln och att jag skulle tänka på den.


Jag peronligen tycker att det är någorlunda bra om det är så. Det är alltför många ponnyryttare som man ser som piskar på sina hästar om de får ett stopp, av ren besvikelse, utan att domarna säger till. Dock så tycker jag ändå att man ska få använda spöet mellan hindrena som det alltid har varit, bara det inte går till överdrift och det övergår till agressivitet.

Sen finns de ju dom som har hästar som är väldigt sega som kan behöva någon smäll på rumpan så att de verkligen kommer igång. Sådana dagar kan Frans ha och då är det skönt att ha ett spö till hands som en extra skänkel.

Vad tycker ni om den här regeln?


Slumpad bild

/Elina

studiedag

Imorgon har jag studiedag! (ÄNTLIGEN!) Så jag tänkte sova ut ordentligt imorgon och sen åker/går jag till stallet runt 12 och halv 1. Jag kommer ta en en långpromenad med Braven och ha lite mysigt! Får se om becka följer med då på Roxi eller om hon rider någon annanstans!

Sen blir det hem igen och plugga! (och blogga!)

hörs imorn!




/Vicky


vårdag!

Idag har det varit en riktigt skön dag. Jag sov väldigt länge och sen åkte jag till stallet vid halv 1, då skrittade jag ut på Braven. Han var jätte lugn och njöt verkligen! Solen sken och det var plusgrader, årets första vårdag! ;)

Kl halv 3 var det träning med Roxi för Ulrica. Hon var jätte fin! Red igenom LA:P1 programmet och det flöt på riktigt bra!

Här kommer lite bilder:



/Vicky


RESULTAT SÖDERTÄLJE SÖNDAG

Kan börja med att säga att det var en väldigt lyckad dag med båda hästarna och jag är väldigt nöjd!

LB

Frans
Han var jätte fin och drog tag i hindrena. På 2an så klonkade han i hindret ganska mycket men det låg kvar som tur var. MEn det var bra att han var i i början på banan för han lyfte benen mycket bättre sen. Vi nollade grunden men jag kände att han blev tröttare och tröttare ju längre banan gick. I omhoppningen så var han ganska seg så fick rida på honom en del, han valde att ta ett extra språng på de flesta hindren så han kom lite i botten istället för att hoppa av stort. Men han var duktig och nollade och vi kom 2a på den tiden! :)


Solle
Han var väldigt fin och var inte alls lika spänd på framridningen idag som han var igår. Jag siktar bara på att få bra rundor med honom nu så rider inga svängar på honom utan tar god tid  på mig och vill bara ha nolla. Han var fin, lite stark men jag hade kontroll på honom vilket kändes jätte skönt. Jag nollade grunden och omhoppningen, men red väldigt långsamt så trodde inte att jag skulle bli placerad eftersom att jag gick in på en 4e plats och var bland de första startande. Så vi tog in honom i transporten och chillade lite. Sen visade det sig att vi ändå kom 6a så fick gå in på prisutdelningen. Usch, tycker det är så pinsamt XD


LA

Solle
Det var faktiskt första gången på länge som jag kände mig lite nervös. Eftersom att det har vart så krånligt mellan oss så har jag tyckt att hindren kännts jätte höga. Men när jag började rida fram och red mot hindret samspelt med min ponny igen så var det inga problem. Min nervositet slutade faktiskt när jag började hoppa fram vilket var väldigt skönt. Väl inne på banan så var han jätte fin, han lyssnade bra på mig vilket är en riktig tumme upp. Idag var det jag som bestämde när vi skulle bromsa, öka och svänga. Det var en A:0a (Det går på tid på en gång) och jag red för en bra runda även denna klassen. När jag skulle vända upp mot hinder nummer 4 så sög han tag i 6a hindret så fick styra undan honom där vilket gjorde att han kom lite ur rytmen mot 4an, som dessutom var en ganska stor oxer.  Men jag samckade till honom och la till spöt så han hoppade det lätt som en plätt. Efter det så rullade allt på och vi nollade och kom 5a.



Jag är så himla nöjd med mina grabbar. Speciellt med Solero eftersom att vi haft så mycket motgång den senaste tiden och det känns nu som att allt har släppt! :D


/Elina

PÅ VÄG HEM

Nu har vi precis rullat från Södertälje, pollarna har skött sig idag! Resultat kommer när jag kommer hem! /Elina


bildminnen

Fjord-SM 2011



/Vicky


GODMORGON

Uppe med tuppen idag igen då. Klockan ringde halv 6 imorse, och konstigt nog så klev jag upp på en gång inte överdrivet trött. Nu har vi ätit frukost och ska rulla mot stallet.

Idag blir det LB och LA, och Linnea följer även med idag, kulkul :)


HÖRS IKVÄLL! :D

/Elina

RESULTAT SÖDERTÄLJE LÖRDAG

Båda hästarna har skött sig kanoners idag!

Frans
Han kändes jätte fin! Provade för första gången att även hoppa honom utan nosgrimma, inte så smart på tävling, men han var jätte fin utan den. Så han kommer troligtvis få skippa den hedanefter. Iallafall så var han pigg och drog tag i hindrena. Kom i botten på 3an och 11an i omhoppningen men det löste sig. Frans gjorde vad han skulle och vår tid räkte faktiskt till en seger trots att det inte kändes så fort. Men det var kul, bra start på tävlingsåret med honom! :)

0+0 fel Seger
 

Solle
På framridningen och framhoppningen var han väldigt spänd och springig, men ju längre jag red desto mer slappnade han av. Väl inne på banan så gick det jätte bra trots en spänd och stark polle. hinder 1-5 gick jätte bra, sen efter det så vart han lite stark och sög tag i hindrena. Nollade iallafall grunden men sen i omhoppningen så vart det ett litet missförstånd på första hindret så det vart ett pet. Eftersom att jag vill ha bra rundor med Solle nu så hade jag ändå inte tänkt att satsa och kommer nog inte göra det imorgon heller och vi går till omh då! :)

0+4 fel

 

För jossan gick det också bra, hon hoppade somsagt LC på alla 3 pollarna och dubbelnolla med alla. Med Majsan kom hon 4 och knep den sista placeringen och mint kom hon dumt nog 5a med, alltså precis utanför. Frans gjorde även han bra ifrån sig och nolalde och kom 5a, Grattis till dem! :D

BTW, fick en fråga om hur vi kunde få med oss 4 hästar. Vi tog 2 transporter! :)

/Elina

Träns!

Den som gissade rätt först om vad det var i påsen, var Felicia! Det var nämligen ett träns från Schockemöhle! Det fick bli Bravens tävlingsträns. :D Sen köpte jag även ett Schabrak från Schockemöhle!

Bild på Schabraket:


Bild tagen från: http://teamlabom.blogg.se


Här är några bilder på tränset:



/Vicky

länkning

Nu har jag precis kommit hem från Stockholms ridsport. Jag köpte lite grejer men det var en sak jag åkte dit för att köpa! Den som gissar rätt om vad det är i påsen, får en länkning! :D



/Vicky

sommarhagen

Imorse släppte pappa ut Braven och Roxi i sommarhagen. Dom blev jätte glada och sprang runt som galningar som vanligt! ;) Vid kl 11.30 åker jag och pappa och lunchfodrar alla hästar som står vid sommarhagarna sen åker vi iväg till Upplands Wäsby för jag ville köpa en sak på Stockholms ridsport. Vi har ju väldens bonus där, så det blir ju väldigt billligt! ;)


Bilder tagna av Joanna för ett tag sen!

/Vicky

TIDSINSTÄLLT

Godmorgon på er! Nu sitter vi antagligen i bilen på väg till Södertälje. Jag är väldigt laddad, speciellt när jag inte tävlat på länge. Jag hoppas verkligen att det går bra med hästarna, speciellt med Solle. Ni kan ju alltid följa resultaten online på equipe HÄR.

Hörs när jag kommer hem, ha det bra så länge!!

BTW, eftersom att det är så kallt och eländigt så ska jag tänka mig att jag rider på en strand, kanske blir varm då, hehe.

Sri lanka 2010, ge mig värme

/Elina

träning

Idag eller... igår blir det eftersom klockan är över 1 på natten. Igår tränade jag för Ulrica med Braven. Det gick inte så jätte bra i början, då han var lite stel men det blev bättre mot slutet. Vi gjorde väl lite övningar som vi brukar göra, öppnor, slutor, skänkelvikningar, bakdelsvändningar och enkla byten. Jag red även igenom LA:P1 programmet, det kändes helt okej. ;)

Jag har även glömt att säga att jag ska tävla nästa vecka på söndag. Jag har stått som reserv i ett bra tag, men jag lyckades komma med! Det är en LA:P1 på Täby Ryttarsällskap med Braven. :)


lite fail med pannbandet och huvan. xD

Jag har världens finaste ponny♥

/Vicky

Kollektioner!

Equiline Spring/Summer 2012

           


HV Polo Spring/Summer 2012

        



Anky Spring/Summer 2012

       


Pikeur Spring/Summer 2012

              


Bilder tagna ifrån: Hippson & Dressagedeluxe

Jag älskar alla de här kollektionerna!

vilken är er favorit kollektion av dessa? :D


/Vicky

ÅRETS FÖRSTA TÄVLING

Nu är det fasiken nära till årets första tävling med pollarna. Både lördag och söndag åker vi till Södertälje för att hoppa med dem. Faktum är att alla 4 hänger med, Jossan tar alltså Mint, Majsan och Frasse i LCn på morgonen =)

På lördag är det lokal och jag rider både Frans och Solle i LBn

Startar som nr 16 med Frans



Startar som nr 32 med Solle.



På söndagen är det regionalt och jag rider då Frans i LB och Solle LB och LA.

Startar som nr 6 med Frans.




Med Solle så startar jag som nr 16 i LB


Och i LAn som nr 30


Wiiieeeeeee, så kul! :D

/Elina

Stallet avklarat

Nu har jag precis kommit hem från stallet. Red bara Solle idag då det var så jädra kallt (egentligen bara -15). Istället för att stressa hem så passade jag på att rycka hans man, vill verkligen få den tunn så han kan ha knoppar, men måste hålla efter den bättre.

/Elina


Såhär fint var det ute


taffsnäs

Celine om IDOL BILDER:
Hejsan!
Victoria har du varit iväg på Taffnäs någon gång med Roxelina? Kände igen er väldigt mycket :)

Hej Celine! Jaa, jag har varit på Taffsnäs några gånger! Då har jag alltid haft med Roxi. Om du är den Celine jag tror att du är, så delade vi rum 2008! Du, jag, Becka, Sanny, My och Sofia! :D Roligt att du kände igen mig även fast jag var väldigt liten då och hade sår över hela ansiktet typ (det hände en liten olycka hemma, jag har ärr fortfarande i ansiktet). ;)

2008



2009














Bilderna är tagna av Roxis gamla ägare, Linda! :D

2010



/Vicky

torsdag

IDag skrittade jag Braven en sväng, han var jätte lugn och skötte sig galant. Med Roxi red jag ut med Joanna, vi skritta och trava lite. Hon var pigg och lite jobbig. :)

Jag invigde de nya reflex benskydden och bootsen från Horze (Tack Elina för att du la dem i mitt skåp :P). De passa jätte bra och lös riktigt starkt!



/Vicky

till salu

Min kompis Linnea säljer nu sin ponny. Så om någon är intresserad av lille abo, så får ni höra av er till henne! :D



/Vicky


POLARPAD

Det var några år sedan som vi senast satt på snösulor på våra hästar. Det är faktiskt vår hovslagare som rekomenderat att vi inte skulle sätta på några. Risken för hovböld ökar på hästen då man inte kommer åt att att rengöra under sulorna, det blir fuktigt mm. När snön väl kommer så brukar det vara så kallt så att hästarna ändå inte får styltor. Dock när det är lite varmare så blir det svårt att rida.

Vi har pratat om att skaffa dessa snösulor till hästarna då det är mycket smidigare. När det är varmt ute och hästarna får styltor så skruvar man bara på dessa under broddarna så ska det sitta där och fungera kanon vad jag har läst. Visst blir det lite mer slit men det är helt klart värt det. Man får klippa till dem själv.

Iår köpte vi inte några polarpad eftersom att snön kom så sent och det har varit så kallt så det har i stort sett gått att rida varje dag. Men till nästa säsong så ska nog dessa införskaffas, det gäller att vara förberädd. Super fyndigt tycker jag.



HÄR kan ni hitta dessa för 229:-. Och HÄR kan ni läsa mer om polarpad


/Elina

FLEST VISNINGAR

Kollade in på vår Videofy och upptäckte att filmerna med avramlingar har flest visningar. Verkar som att ni tycker det är roligt att kolla på iallafall! ;)



/Elina

RÄTT SVAR

Först med att gissa rätt var Essie. Vi har fått ett par varsina reflex benskydd och ett par boots. Hur bra som helst. Ska nog inviga mitt nu på morgonen! :)


/Elina

P.S I LOVE YOU

Jag kan verkligen inte få nog av min älskade stjärna. Haha, dessutom så börjar jag bli ett sånt där one D fan. Nej men deras låtar är faktiskt bra, men denna är min favvis! ;D



/Elina

VINN EN LÄNKNING

Eftersom att jag var ledig idag så var jag och mamma snabba i stallet i morse för att vi skulle in till pappa och luncha med honom. Efter det så åkte vi vidare till Horze för att hämta ut några saker och även försöka hitta ett träns till Frans. Vi hittade iallafall ett jätte fint träns till honom, riktigt mjukt och härligt läder. Märket var treadstone med en remont nosgrimma. Hoppas bara att det passar. Det är i storlek ponny som han brukar ha, men det ser alltid så litet ut när man håller i det :P


Somsagt så var huvudanldningen till att vi åkte dit att vi skulle hämta ut några prylar som vi fått. Vi har fått två likadana saker var. Den som gissar rätt först eller gissar närmast om vad det kan vara för två saker får en länkning. 

                                                           Ledtråd; Det är till hästen.




/Elina

idrottsdag

Gud vad dålig jag är på att blogga! Jag har till och med fått skäll från Elina och min kompisar... inte bra!

Idag har jag haft idrottsdag, jag och några kompisar gick en vinterpromenad till maskbacken (skidbacke) och åkte lite pulka. Sen besteg jag, Rebecka och Lisa maskbacken, det var sjukt jobbigt! Efter det åkte jag och Rebecka till stallet och skrittade ut på hästarna i sällskap med Essie.

Nu sitter jag hemma och har precis kollat på film, haha jag är lat. Har mycket läxor att göra också.. suck! MEn först ska jag blogga lite! ;D


Kan bjuda på en bild på mig själv också!

/Vicky

Klippt man

När jag borstade av Frans idag så bestämde jag mig för att köra en snabb klippning på hans man då han såg ut som ett troll. Jag skojar inte, klippte den på 3 minuter, det är därför det blev som det blev :) Eftersom att Frans har sån tunn man så är det lättare att klippa den och sen låta den växa ut lite så den ser busig ut än att rycka den ;D
/Elina


LEDIG IDAG, ELLER NÄSTAN

Idag är jag "ledig" Har egentligen idrotts dag och valde att gå promenad vilket vi skulle göra en timme. Kände mig inte så jätte taggad till att åka in till stan, gå en promenad, åka hem och sen rida, jätte onödigt. Så istället så är jag sjukanmäld och byter nu om för att åka till stallet. Ska rida 3 hästar idag, weey! :D


För någon vecka sedan köpte vi ett nytt täcke till Solle. Jennifer i vårat stall hade en kompis som sålde 2 vintertäcken så vi köpte ett och hon ett. Tyvärr var det lite stort på Solle med det funkar när vi åker transport mm då det går ner en bit. Mysigt.


/Elina

TRÄNINGEN IDAG

Nu har jag duschat och precis krypit ner i min säng med datorn, riktigt mysigt! :) Var somsagt och tränade idag med Solle för Arnold, det är därför ni inte fått någon uppdatering från mig förens nu.

Eftersom att det var sista träningen nu innan Södertälje så hoppades jag på att vi skulle få en bra känsla. I början av träningen så var han hur jobbig som helst, studsig, springig, stark mm. Jag hittade ingen känsla för 5 öre och allt kändes bara riktigt sämst. När jag såg några av de andra rida runt på sina fina hästar som höll sig på marken och såg allmänt underbara ut så vart jag så jäkla förbannad. Jag kortade upp honom och red honom frammåt samtidigt som jag verkligen pressade ut honom i hörnen, så att han skulle börja gallopera och inte bara springa undan.

När vi började hoppa fram så var han pigg och stark men det vart mycket bättre när jag red honom mer "surt" eftersom att jag verkligen tog i och red på honom. Vi hoppade en liten bana som som låg på 80-90 cm och jag hade bättre koll på honom trots att han var stark och springig. Fick till och med lov att lägga volter och göra halt den första rundan för att han skulle lyssna. Andra gången gick det mycket bättre.

När hindrena var så låga så skulle jag inte låta honom springa iväg mot hindrena som han brukar göra. Så jag satt bestämt ner med handen samtidigt som jag tänkte frammåt fast i ett långsammare tempo, han började lyssna riktigt bra på mig och vänta.

I slutet höjde han banan till 100-110 cm och my lord vilken ponny jag hade fått. Han var lätt i handen, lyssnade på förhållningar hur lätt som helst och backade själv av mot hindrena vilket gjorde det så himla lätt att lägga honom rätt mot dem. Jag red banan två gånger bara för att hitta ridningen i honom. Och jävlar vad med beröm jag fick av Arnold, hur jäkla kul som helst. En del av det han sa var: Skjut mig så bra, Du rider så jävla bra, du rider honom perfekt, helt otroligt, Helt sjukt  mm mm. Dessa ord gjorde min dag på riktigt och jag ska sova med ett leende på läpparna nu och drömma gott om min stjärn ponny som jag först ville skjuta!

Och just idag denna underbara träning så var inte min papi med så det vart ingen film heller. Så himla typiskt..

Det var precis den här känslan som jag hade när jag red Ridsport ponny cup i Skästa på honom. Den bästa rundan någonsin och jag har inte hittat tillbaka till den känslan igen förens nu. Åh jag är så lycklig. Kolla på filmen så ser ni hur han backar av och lyssnar på mig istället för att köra sitt egna race och skena genom hela banan.

bästbästbästbästbäst ♥



/Elina

SVAR

vilken tid kommer du vara i södertäljes ridklubb?

Hmm, jag vet faktiskt inte, tidigt iallafall. Kommer vara där både lördag och söndag. På lördag så ska Jossan hoppa Majsan, Mint och Frans LC så det blir tidigt, och på söndag rider jag de första klasserna! :)

Jossan och världens finaste Mint!

/Elina

MYCKET KLÄDER PÅ MINA ÄNGLAR

Idag är det ju måndag=inget stall för min del. Så hästarna har fått vila idag, skönt för dem. Eftersom att jag då inte kan berätta något om dagen så tänkte jag berätta om ridpasset igår på pollarna innan vi åkte på pay and jumpen.

Trots att det var så kallt så att hästarna skakade när jag körde en snabb borstning på dem så gav vi oss iväg på vägarna runt stallet. Både hästarna var klädda i DM länd täcke, ett fleece länd täcke samt deras fleece halsar, tror de tyckte att det var väldigt skönt för båda slappnade av när jag började rida. Båda två var väldigt pigga med ju längre jag red desto mer samlade blev dem och var jätte fina. Riktigt nöjd med mina änglar trots att det var så kallt och de båda var pigga! :)



Imorgon blir det träning för Arnold med Solle, sista träningen innan Södertälje så jag hoppas att det går bra! På morgonen ska jag hinna med att rida Emil och Frans så att de får köras igenom lite. Ska nog skutta lite på Frans och känna så att allt funkar som det ska, har inte hoppat honom på länge! :)

/Elina

KOM IHÅG BLOGGTÄVLINGEN


sommaren 2012

Det är helt sjukt hur mycket jag längtar till sommarn! Förra året var en av de bästa sommrarna i mitt liv, men jag tror att sommaren 2012 kommer bli ännu bättre! Det blir massor av meetingar, jag kommer tävla Fjord-SM, Morgan Riks och eventuellt Fjord-EM. Jag kommer även åka på fälttävlansläger iår igen! Men även massor av sol, bad, långritter och massa annat!

Jag vill inte vänta längre!



/Vicky

SVAR

Vilket gymnasie går du på och vilka är för/nackdelarna med den skolan? :) Har du "planerat" när du ska gå över till storhäst och isåfall när blir det? :)

Jag går på Jensen norra. Fördelarna är att det är halvdagar, varannan vecka går jag tidigt och börjar 8 och slutar halv 1 och när jag går sent så börjar jag halv 1 och slutar 5. Då hinnde rjag med hästarna antingen innan eller efter! Nackdelarna är att det är resturang mat så det har man tröttnat gansak rejält på faktiskt, saknar senig kött soppa...

Vi håller på att kolla runt på hästar, men det kommer väl bli till sommaren/Hösten och om inte så nästa år.

hur ser en vanlig dag ut för dig? med både skola och hästarna :)

Tidig skolvecka: Upp klockan 6, tar bussen 7 så är vid skolan 8, slutar halv 1, går till någon resturang med kompisar och käkar och sen åker jag hem en snabbis och byter om, åker med mamma till stallet och hjälper till att ta in hästarna och sen rider.

Sen skolvecka: Upp vid 7 för att hinna åka till stallet innan skolan med mamma, fodrar och tar ut hästarna, rider, åker hem och byter om, käkar lite, tar bussen till skolan, slutar vid 5 så åker oftast raka vägen hem och sitter i kö i 50 år med bussen.

Vad fina ni är! Han är så söt ;) Men varför fick du rosett om det bara var en P&J? Var på grönt kort-kurs idag och då sa dom att om en klubb har en P&J och delar ut rosetter kan de bli ifråntagna sina tävlingsrättigheter :S
Ungefär så, haha :)

Tack, visst är han :)! Det stämmer! Man kan tycka att de är snåla när man måste köpa en rosett, men det är just därför, de får inte ge ut rosetter utan måste sälja dem. Det är därför man kan köpa en rosett för runt en 10a om man vill ha en :)
image description

Hur många läsare har ni ungefär varje dag?
Har du några mål med Solero iår? :)
Älskar bloggen, kram :)

Runt 1000.
Först och främst att hitta tillbaka så att allt rullar, sen att få stadiga rundor i MSVB och starta någon MSVA med bra resultat.
Vad kul! :)

Ska du skaffa storhäst?
Jättebra blogg!
Ja det ska jag göra!
Vad kul att du tycker det, tack! :)

Vem är den stora hästen du rider? Är den din?
Vad ska du göra med din C-Ponny,när du går över till stor häst?
Vilken skola går du på?
Vem är din närmatse vän? :D jätte fin blogg!
Emil heter han, det är inte min. Cissa heter hon som äger honom och han står i vårat stall. Hon ska åka bort och jobba runt 1 år så då ska jag ta hand om honom.
Min syster får honom.
Jensen gymnasium norra.
Mio

ditt största misstag inom ridningen?
de bästa som har hänt dig?
roligaste som finns utom hästarna?
tycker du de är kul att köpa människor kläder hehe?
reoligt att köpa häst saker?
den bästa utröstningen eller de du gillar mest att köpa?
hur många schabrak har du?
har du många ridbyxor?
din absolut högsta dröm?
din framtid hur vill du att den ska se ut?
har du tävlat dressyr? om hur gick de?

"lite" frågor haha men älskar bloggen grymt bra! hel enkelt bäst!!!

Kommer inte på något nu faktiskt..
Mina hästar.
Kompisar, partaj
Ja det tycker jag, eller jag har perioder
Samma sak här, oftast, men det går i perioder
Älskar att köpa schabrak
hmm, jag har faktiskt ingen aning, 15-20 kanske, men det är kanske 7 som jag använder på tävling
2par, hehe, så nej
Tävla de högsta klasserna inom ridningen och att kunna sjunga, hehe :$
Som det ser ut nu vill jag ha hästarna och komma så långt som möjligt
Nej det har jag inte

Vad kul att du tycker det, tack! :)

Vem är Emil egentligen, hänger inte med där riktigt haha! ;)
Det är en häst som står i vårat stall. Hans ägare Cissa ska åka bort ett tag och jobba så jag ska ta hand om honom under den tiden :)

Bild som togs på Frans och Emil igår :)

/Elina

film!

Igår och idag tränade jag för Birgitta Kjellin med Braven. Igår gick det väldigt bra och jag var super nöjd! Vi gjorde en del enkla byten, öppnor & slutor, bakdelsvändningar, längningar och tränade på lite speciella vägar. Hon sa hela tiden till mig att jag skulle hålla ordentligt i tygeln, det händer att den gladdar rätt mycket då jag gärna inte vill ta honom i munnen för han är väldigt känslig. Men hela han förändrades utav bara det lilla, det var helt sjukt. Sen sa hon så mycket andra saker som jag måste träna mer på. :)












Idag så blev Birgitta lite imponerad att jag redan tagit åt mig av allt hon sa igår. Allt jag hade svårt för igår, satt som en smäck idag. Vi gjorde enkla byten, öppnor & slutor, längningar, skänkelvikningar - på speciella vägar. Birgitta sa typ hela tiden "underbart", "mycket bra!", "titta på fan!", "super", "se på fan!". Det här ridpasset ligger nu på första plats bland alla ridpass! Jag hade en sån jäkla bra känsla och jag bara log hela tiden. :D

Birgitta sa att han hade musklat på ordentligt och vi hade utvecklats något enormt. Det var väldigt roligt att höra! :D



/Vicky

RESULTAT PAY AND JUMP

Först när jag kom in i ridhuset för att kolla på banan så tänkte jag att Emil inte kommer gå över ett enda hinder. Det var skärmar i olika mönster och grindar.

Vi fick börja med att värma upp i båda varven och sedan hoppa fram på ett vanligt bomhinder som var ett räcke och sen en oxer med skärmar under. Han började med att stanna 1 gång på räcket men sedan hoppade han utan det minsta lilla tvek. När vi skulle hoppa oxern med skärmarna så stoppade han två gånger innan han vågade kliva över.

70 cm
Han var lite små tittig på hindrena och det var flera av de tittiga hindrena som han inte hoppat. Jag trodde att han skulle titta mer än vad han gjorde faktiskt. Men han sög på bra och var jätte fin. När vi skulle svänga upp mot 7an så sög han tag i fyran så det vart en liten klumpig sväng :P



80 cm
Han kändes bra i 70 och i 80 kändes han ännu bättre. Han drog tag mer i hindrena den här gången och backade knappt av till något av dem. Samma sak denna gången när vi skulle svänga upp till 7an så sög han tag i 4an, fast fick till svängen bättre än i 70 cm :)



/Elina

Snel hest fick pris idag

/Elina


STARTLISTA FÖR IDAG

Såhär ser startlistan ut för Pay and jumpen idag med Emil. Jag visste inte att jag hette Elin, men a okej ;) Nej men de har missat A:et, men det har inte så stor betydelse om jag har ett A där eller inte :P Men vi hörs när jag kommer hem så får ni veta om han har skött sig eller inte! :)

/Elina

EMIL I NYA PANNBANDET

Idag fick Emil inviga sitt nya super fina swarovski pannband. Som jag trodde var han jätte fin i det. Vad tycker ni?


/Elina

NI MISSAR VÄL INTE REAN?

Ni har väl inte missat att Horze har stor rea på utrustning? Passa på att fynda snygga prylar till dig och din häst till otroliga priser!


Klickbara bilder

/Elina

VAD HÄNDER

Vad händer med världen? Vi kommer närmare och närmare sommaren och det blir bara kallare och kallare... Idag är det -20, fyfaaaaaaaaaaan!!! Jag vet att vi hade -30 förra året, men nu har vi haft runt -15 varje dag och inte över det. Blä vad ledsen jag blir, vi som hade tänkt att åka till ridhuset nu på morgonen för att rida igenom hästarna, men nu känns det ganska meningslöst. Aja, ska snart åka upp till stallet för att ändå ge mig ut på en plågande ridtur. Tror nog att jag rider igenom Solle lite på banan, faktiskt bra underlag där nu, och sen får vi se om Jossan rider Frans eller om jag gör det! :)


Saknar dig lill knubbis

/Elina

birgitta träningar i helgen

Imorgon blir det Birgitta träning med Braven kl 17.15 och på söndag kl 11.00. Det ska bli super roligt, för det var ett bra tag sen jag träna för henne!

Men nu ska jag sova, så jag skriver mer imorgon! :)


bild från förra vintern

/Vicky

ridpass fredag

Jag skulle tränat med båda hästarna för Ulrica idag, men Ulrica satt fast i köer (det var en bilolycka vid drottningholm) så jag tog bara med Roxi till ridhuset och red henne där. Hon var sjukt fin, men lite stark även fast jag red på pelham idag.



Sen red jag barbacka på ridbanan med Braven, som igår. Han var jätte fin! Det stod ett hinder på typ 40-50cm på banan, så jag hoppade några gånger också ^^. Det är rätt bra underlag nu när det är iskallt! ;)



/Vicky

FRÅGESTUND

Tänkte att vi kör på en frågestund nu under helgen så svarar jag på era frågor på söndag. Eftersom att jag är så kass på att svara på frågor så kör vi såhär. Så alla som undrar något, fråga bara!! :))

/ Elina

KOM IHÅG!!!!!!!!!!!

Kom ihåg att läsa ElinaMellberg.blogg.se också! :DD ska även fixa en nya header dit, hehe. Börjar nog pilla lite med den ikväll! :)

HÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄR

Såhär lycklig blir jag om ni kikar in en sväng och gärna lämnar ett spår efter er. Komigennuu!!!

/Elina

Lycka

/Elina


Emil kommer glänsa

Cissa frågade mig om
Jag ville ha ett glittrigt pannband på
Emil, och såklart ville jag ju det. Jag trodde att hon stod i stallet först och plockade ihop, men istället kommer hon hem med ett champagne färgat Swarovski pannband! Snacka om vad fin Emil kommer att vara i det!

Jag har det just nu hemma för jag ska lacka in det i genomskinligt nagellack så ska tydligen stenarna sitta bättre! Har även plockat hem Frans och Solles Swarovski för att lacka in dem! :))

Jag lovar er att visa bild på honom sen när vi testat det! :D /Elina


torsdag

Jag var hemma från skolan idag, då jag mådde sjukt dåligt imorse. Men jag blev bättre mot eftermiddagen och jag åkte till stallet. Man är aldrig för sjukt för att vara i stallet! ;)

Jag red ut med Roxan på andra sidan vägen, Älvnäsrundan. Hon var helt galen, kanske det var utav kylan (det har varit över -10 hela dagen) eller jag vet inte. :P

Med Braven red jag barbacka på ridbanan. Han var jätte fin! Jag lyckades nog få igenom honom ordentligt igår och vi får hoppas att det håller i sig till imorgon, för då är det träning för Ulrica! :D


Här kommer lite bilder jag fotade när jag gick till stallet (dock lite överredigerade):



/Vicky

VINN ETT SHOWTÄCKE HOS PONILOVERS

Va med och delta i tävlingen om att vinna ett Show täcke på ponilovers i samarbete med Horze.

Ett super snyggt täcke perfekt för dig som vill ha hästen lite extra fin. Tillexempel vid en tävling. Riktigt snyggt enligt oss. Så missa inte chansen att vinna detta täcket.

För att delta gör följande:

•Svara på frågan: Hur många Horze butiker finns det i Sverige? Svaret hittar du på Horzes hemsida Horze.se.(Svaret skriver du i kommentaren)

Följ oss via bloglovin

Kopiera bilden nedan och lägg upp på din blogg, bdb eller på din facebook med en länk till detta inlägg samt en länk till ditt inlägg med bilden i när du kommenterar

•Skriv namn, mailadress, storlek samt färg, svaret på frågan och länk till bilden när du kommenterar.


Svårare än så är det inte!!!
Lycka till!

Tävlingen avgörs den 28/2-2012


Storlekar: 115, 125, 135, 145, 155
Färger: mörk grön, röd, mörkblå, choklad brun


/PL

Lör-ons

Eftersom jag inte har skrivit nästan någonting på ett par dagar tänkte jag berätta vad jag gjort under de senaste dagarna med hästarna.

Lördag
Jag åkte iväg till farmen med båda hästarna och hoppa lite. Tränade bland annat för Unni med Braven, han var lite crazy.. det är ju inte så konstigt, han har ju inte hoppat på ett tag. Roxi var lite lugnare men hon tyckte det var super roligt att hoppa lite! :D



Söndag
På eftermiddagen åkte jag iväg till farmen och tränade för Ulrica. Roxi var grymt fin! Braven hade dock lite träningsverk, så han tog det lite lugnt. :)

Måndag
Jag och Becka red ut på andra sidan vägen. När vi hade kommit en bit på en väg, så började Braven stegra och sparka med framhovarna. Jag trodde det bara var dumheter och försökte få fram honom på alla sätt, men det var seriöst omöjligt. Efter ett tag såg jag en SJUKT stor älg 10meter bort, då förstod jag varför han vägrade gå framåt. Jag och Becka vände snabbt och vi var jätte rädda att den skulle följa efter eller något. Men det gjorde den inte, som tur var.

Vi hittade en väg vi kunde trava och galoppera lite, vilket båda hästarna uppskattade! :)

Tisdag
Jag var på väldigt dåligt humör och därför fick de vila den dagen. Det var inte riktigt min dag precis och jag hade mkt plugg..

Onsdag
Idag så red jag och Becka i ridhuset. Braven var väldigt spänd och jobbig ibörjan men han blev ganska fin i slutet, så jag är rätt nöjd ändå. Jag får skylla mig själv som inte rider honom dagen innan jag ska till ridhuset (han måste gå dagen innan, annars blir han spänd och stel).

För Becka såg det sjukt bra ut! Jag tror hon var rätt nöjd också! :)


Inte de bästa bilderna precis, de flesta är tagna i fel ögonblick. Men pappa försökte iaf, så tack pappa!♥

/Vicky

BESLUTS ÅNGEST

Jag har fortfarande lite ångest över vad jag ska köpa för hjälm. Jag är inte lika sugen på antares hjälmen längre.. Så nu står det mellan två st: Den vanliga Charles owen wellington classic(john whitaker) eller GPA. Jag har haft de båda hjälmarna så jag vet ungefär hur de är. Dock så var GPAn så himla skön på sommaren när det är så varmt så allt bara rinner om än att den har lufthål i hela huvudet, typ. Charles owen har inga lufthål alls och man blir därför VÄLDIGT svettig i den...

Dock är pris skillnaden mellan dessa hjälmar ganska stor. Men jag personligen gillar GPAn starkt med fördelarna den har mot Charles owen. Fast jag tycker att charles owen är stiligare än vad GPAn är, men jag tycker båda är lika snygga. Om jag köper en ny GPA så vet jag inte om jag ska välja någon annan färg eller köpa en likadan, vill dock ha samma modell då jag tycker den är snyggast. Köper jag Charles owen så kommer den såklart vara svart. GAAAAAAAAAAAAAAAAH!!!!!!


Om ni hade fått välja mellan dessa två, vilken hade ni då tagit, och varför?


En sak som jag hade suktat efter ett tag var att blinga min GPA, så om jag köper en ny GPA nu så kommer jag nog blinga den... HMMMMMM!!! Dessa bilder är tagna från google, men de är snyggt blingade.


/Elina

PAY & JUMP

Nu är det ytterligare en pay and jump som Emil ska få vara med på. Det är nu i helgen den 5 Februari på Rörby där vi ska hoppa 70 och 80 cm. Kulkul, och han behöver verkligen träna fjant hästen! :P

Fick en fråga förut vad som menas med Pay and jump. Pay and jump är som en clearround, man hoppar en bana på valfri höjd mot en start avgift, man får hur många försök som helst på sig att komma över hindren. Vid en felfri runda går det oftast att köpa en rosett. Går man inte nolla så får man välja om man vill starta om. Så ja, det är som en clear round! :)

Här får ni se på filmen på Emils första pay and jump, gullegullgull. OBS: pappa började inte filma förens jag rider mot andra hindret.


/Elina

RSS 2.0