hopptävlingen

LD
Jag efter anmälde mig till LD, en clear round. Han var fin på framridningen och framhoppningen, han kom rätt alla gånger när jag hoppa fram. På tävlingsbanan blev han jätte pigg och taggad, vi nollade den rundan! Jag trodde att han skulle bli rädd för något av hindren för de var lite tittiga, men han kolla inte äns på dem!

LD+5
På framridningen och framhoppningen var han lite seg. När jag kom in på banan blev han pigg och taggad igen! Vi nollade den klassen också, vi kom precis utanför placering. Men jag är sjukt nöjd med honom, vår första hopptävling tillsammans. Jag trodde jag skulle bli rädd för höjderna när jag tävla, jag kände att jag var lite rädd på framhoppningen men när jag kom in på banan, så var jag så foukuserad så jag glömde bort att vara rädd.
Han är så grym, min prins♥
/Vicky

RESULTAT FÄRINGSÖ

Resultatet idag med Emil är väl inget att skryta med, men han var super duktig iaf. I 90 cm så stannade han på första hindret, sådär långt innan som han brukar göra. I det läget finns det inte så himla mycket att säga till om, men jag la en volt och kom på det igen och han hoppade. På de flesta hinder stannade han upp och kollade på innan han vågade ta sig över så det vart väldigt mycket, komma i botten, titta lite, hoppa språng, hehe. På 5an och 7an tittade han extra mycket, då nästan satte han sig ner med rympan och sen från ingenstans så försökte han gå över hindrena efter det, så han fick med sig 2 hinder också, men han kom runt och det var målet!

I 95 cm så var han lite trött, mot första hindret stannade han till och sedan hoppade, på 2an detsamma, men då hoppade han så stort att jag flög ur sadeln och hann inte riktigt få tillbaka honom innan 3an, så det vart ett stopp. La en volt och kom på det igen och det gick jätte bra, 4an gick bra och sen när jag kom mot 5an så rider ryttaren som är efter mig precis framför hindret så Emil och jag stannar typ upp och kommer av oss så vi fick ett stopp där, inte så konstigt kanske. Men vi kom på det igen och Emil flög över. På 6an var det den läskiga kyrkan igen, som han även hade problem med i förra klassen, hinder nummer 7 då. Den här gången skulle man hoppa den från andra hållet och det var brevid publik och allt, så det var lite läskigt så han stannade på det. Kom en gång till och han hoppade super bra. Sen avslutade jag min ritt där inne för att jag hade 3 stopp, men då säger domaren att jag vart störd på 5an, som jag vart, så de räknade bort de stoppet så fick hoppa 7an och 8an också och han hoppade super bra på båda. Jätte skönt att få till bra språng i slutet! :D

Somsagt så låter resultatet inte så bra, men jag är stolt över Emil. Det var trots allt hans första riktiga tävling och hindrena kunde faktiskt äta upp honom, haha. Men det är rutin, så nu är det ut en massa och träna träna och träna! :D

Bilder kommer imorgon!

/Elina


FÄRINGSÖ TAGGGGGA

Idag blir det Färingsö med Emil, taggaad!! Det är både ponny och häst idag så ponny är på morgonen och häst på eftermiddagen. Jag kommer åka med min syster och pappa upp till första start eftersom att Jossan rider 2 C-ponnyer. Sedan kommer mamma och Cissa komma upp med Emil när det börjar bli dags för honom!

Eftersom att jag inte har någon Iphone längre eller telefon över huvud taget så kommer jag dessvärre inte kunna uppdatera er något under dagen. Men ni får hålla utkik här på bloggen för senare kommer det komma resultat! :)

Här är en film på mig och Emil på vår senaste start, på en pay and jump 80 cm!


Btw, ha en grym Valborg!


/Elina

FOTOGRAF IMORGON PÅ FÄRINGSÖ

En god nyhet till er alla som ska till Färingsö imorgon och tävla. Vår goda vän Linnea ska dit och fota hela dagen och bilderna hon tar kommer läggas upp på hennes hemsida. Hon har tagit jätte många bilder på min och Vici och hon är skit grym på att fota! Hennes hemsida hittar ni HÄR bilder från Färingsö imorgon kommer att läggas upp där också! :D
http://www.catchthemoment.n.nu/priserhttp://www.catchthemoment.n.nu/priserhttp://www.catchthemoment.n.nu/priser

/Elina

mitt hår

Hej!
Åh Tack så jätte mycket! :D När jag duschar använder jag schampo, balsam och inpackning. När det har torkat lite men fortfarande är lite blött så borstar jag igenom det och använder GLISS-nutrition & repair. Jag fönar aldrig håret utan jag låter det alltid självtorka.
Väldigt roligt att få någon fråga som inte rör hästarna. :D




/Vicky

STARTLISTA

Så här ser startlistan ut för morgondagen på Färingsö med Emil. Det blir hans debut på lokal tävling och min på stor häst, spännande! ;) Om det går bra och han känns fin så kommer vi även hoppa 95 cm.



/Elina


SVÅRT

Nu är jag hemma från den här långa dagen. Började med att prova Knatte en gång till. Fortfarande kluven om honom, tror säkert att han kan bli väldigt rolig att rida med mycket tid, men han är lite vinglig mot hinder och så, men han är bara 6 år gammal. Så där är det inga problem, det känns bara inte som min typ av häst, fick inte känslan någon av gånger när jag red honom att det är honom jag ska ha. Pappa var med och filmade så ska lägga upp en film här senare.

Sedan åkte vi åter igen till Strängnäs. Tyvärr var inte Ante där för tillfället så kunde inte prova honom som först var planerat, men provade iaf 10 åringen. Väldigt fin och rolig att rida på marken, han hade tävlat en hel del i dressyr och det kändes. Tyvärr så tyckte jag inte riktigt om hur han hoppade, ganska svår att följa över sprången och kändes ganska vinglig i luften. Man märkte att han hade mycket nerv i sig för han var med hela tiden och ganska tittig på saker, tror nog att han skulle kunna vara riktigt tittiga på hinder. Hoppade bara några enstaka språng på honom, men ett låg nog på 120cm, sedan hoppade jag av, den hästen var inget för mig helt enkelt. Han var förstor i storlek också så det kan ha gjort mycket för känslan. Men förövrigt väldigt fin häst och riktigt rolig att rida på marken eftersom att han var så utbildad! :)

Det är så sjukt svårt att hitta den perfekta hästen, men jag har fortfarande alla tankarna på Ante, så det lutar nog mot honom trots allt. Nu vid middagen så vi sätta oss ner familjen och disskutera om alla de hästarna vi provat och komma fram till något! :)

Jag älskar verkligen den här hästen och kan stirra mig blind på honom! mums


/Elina

Träning

Just nu är jag på väg till Långskär för att träna med Roxi för Ulrica. kommer tyvärr inte bli några bilder eftersom jag glömde kameran :/ när jag kommer till stallet igen ska jag skritta ut en tur på Braven, då får pappa ta lite iphonebilder! ;)

Hörs senare!

/Vicky


R.I.P

Nu åker vi upp till stallet för att fixa med våra stjärnar, sedan bär de av till första hästen, och därefter de andra två. Kommer tyvärr inte kunna uppdatera er något under dagen förens jag landar hemma igen då det hände en liten olycka igår. Lyckades tappa min Iphone i toaletten och nu är den trasig :(

BYEE
/Elina

PLANER

Jag har pratat med mamma och pappa nu och vi har kommit fram till en kul sak. Ante som jag pratat så mycket om att jag gillade och så, som jag sa tidigare la vi ner med tanke på köpet av honom men efter mycket tänkande fram och tillbaka har vi nu kommit fram till att vi ska prova honom igen. Så imorgon börjar dagen klockan 10 med att prova "Knatte" fuxen som jag tidigare sagt. Sen så åker vi mot Strängnäs igen och provar Ante och sedan även en 10 årig valack. Ååh, är så taggad nu, riktigt roligt. Pappa följer även med och filmar när jag rider alla 3, kanoners! :D

Återigen, bild på Ante och film på Ante, för er som har missat, visst är han fin?



/Elina

MEMORIES TAKES US BACK, DREAMS TAKE US FORWARD


/Elina


when...

When life gives you a hundred reasons to cry
show life that you have a thousand reasons to smile. ♥



/Vicky

VIDEO BLOGG

Gjorde nyss en lite video blogg, hehe. Orkade inte skriva ett inlägg nu så jag gjorde det lite lätt för mig själv! ;) Kom ihåg att det är första gången jag gör en video blogg och det känns ganska så sjukt att sitta och snacka med sig själv i en data skärm. Ha en  trevlig kväll!

/Elina

hoppat

Idag i skolan hade jag nationella prov i Engelska, det gick faktiskt rätt bra och vet ni vad jag skrev om i uppsatsdelen? Braven! Jag skrev om honom på mitt nationella prov i svenska också och fick MVG, gissa om jag blev chockad! Men jag tror man skriver bra om det är något man är väldigt engagerad i! :D
Nu på kvällen tränade jag med Braven för Ulrica, vi hoppade lite! Det gick super! :d tyvärr fick jag inga bilder eller film. :/
Nu ska jag inte blogga mer, för min mamma fyller år idag och jag ska vara lite social! ;)



/Vicky

FILM FRÅN NÄR JAG HOPPAR ANTE

Här är en film när jag hoppade de sista språnget på 125cm på Ante. Den ända filmen jag har därför är de bara dessa två sprången, tyvärr. Som ni kan se så försökte han bocka iväg efter hindret men jag var mer berädd och klarade att hålla upp honom, språnget innan gjorde han någara härliga bocksprång så att jag flög av eftersom att jag inte var berädd. Men säger som jag sagt tidigare, en riktigt fin häst! :D

/Elina

BESTÄMT MIG

Har pratat med mamma och Cissa om hästen vi kollade på igår. Vi kommer inte att satsa på den, tyvärr. Men vi har hur som helst bokat in en ny provridning på fuxen på söndag klockan 10. Hoppas att det går bra, därefter tar vi ställning om hur vi gör.

Här är 3 stycken pint screenade bilder på hästen igår från ett språng på 125 cm, sjukt fin häst må jag säga!



/Elina


startlistan

Här är startlistan till på måndag, då jag ska hopptävla med Braven på färingsö. Det kommer bli så roligt! :D Det sköna med dressyr är att man får fasta starttider, men i hoppning måste man räkna ut själv när man startar.
/Vicky

LÄSKIGT

haha, asså man kommer på så himla mycket sjukt med hästar. Vad är det här liksom, hur kan man komma på det här? Jag skulle då aldrig våga åka rullisar bakom sådär, skulle ni?

/Elina

10:29

Jag har precis kommmit hem från skolan, väldigt tidigt idag, skööönt. Hade nationella prov i Svenska i 3 timmar, vi skulle skriva en uppsats om relationer. Jag skrev såklart om min och Solles relation, den bästa jag har i mitt liv. Det var väldigt svårt att formulera på ett papper om vår relation och varför den är så stark osvosv, jag kunde knappt sluta skriva för jag kan inte beskriva tillräckligt hur mycket han betyder för mig på några ynkla papper. Men efter 3 papper, fram och baksida var jag tvungen att sluta. Var klar efter 1 timme, skillz huh?

När jag hur som helst var klar så hade jag 4 timmar till nästa lektion som var språk, orkade inte vänta så åkte hem istället. Nu sitter jag hemma i soffan och kollar på Disney channel (Standard:$) jag ska även skriva klart lite saker och skicka in till skolan, passa på liksom. Sen ska jag nog åka med mamma och Jossan till bromma och köpa ett nytt marsvin eftersom att det andra dog, vi tycker så synd om den lille som är kvar så hon ska få en kompis.

Sedan blir det att åka till stallet. Ska rida Emil, wehooo. Vi måste trimma igång nu ordentligt inför måndag, då blir det första starten på lokalt, nämligen hela 90 cm på Färingsö rididrott. Så jäkla kul, men det är väldigt tittigt där, ute bana och ja, så vi får se vad den stora bestämmer sig för när vi är där ;)

/Elina


KOM IHÅG ATT TÄVLA

Kom ihåg att delta i vår bloggtävling där du har chansen att  vinna en Pikeur blus. Perfekt till dig som vill ha något fint till tävlingar. Den är ju även långarmad så på sommaren kan man bara ha tröjan, så sönt!

Ni som inte vinner tävlingen har chansen att köpa tröjan med 100 kr rabatt om ni slår i ponilover som rabatt kod i kassan!

HÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄR KOMMER NI TILL TÄVLINGEN!

URSÄKTA

du tror väl du är bättre på att rida än va du egentligen är, eftersom att du ramlar av så fort du sätter dig på en annan häst. eller?

Okej jag är inte på humör för att idioter ska kommentera på bloggen. Trots att du är anonym så vet jag att du bland annat bor i göteborg vännen! Men tack för kommetaren, kanske skulle våga stå för vad du säger nästa gång istället för att vara anonym? Jag förstår att det är svårt att skriva sitt namn om man säger något man inte står för. Du får gärna ha din åsikt men du kan hålla den för dig själv, för jag klarar mig bra utan att läsa den, okej?


/Elina

grym uteritt!

Jag är nästan klar med Musik uppsatsen och strax klar med franska läxan. Jag har pluggat sjukt mycket till fysikprovet, så nu måste det gå bra på fredag! Jag är väldigt stolt över att jag satt nästan en hel dag och plugga! :D

 

Idag red jag och Becka ut barbacka. Båda hästana var väldigt lugna och skötte sig galant, tills... vi skulle hoppa över ett litet vattenfyllt hål, jag kom i trav och Braven hoppade som det var 2meter högt och efteråt gjorde han säkert 20bocksprång! SERIÖST, det var skitroligt fast skitläskigt på samma gång. Det var ett under att jag inte ramla av, jag trodde verkligen jag skulle ramla av. Han slutade inte heller utan jag fick försöka styra in honom på en volt och få stopp på honom. Becka kunde inte sluta skratta heller, hon tyckte det såg helt sjukt ut!

 

Vi hoppade 3gånger efter det och då gjorde han kanske bara 5bocksprång efter varje. När vi sedan hade skrittat en stund så skulle vi galoppera på en väg på en äng. Där hoppa han, gjorde luftsprång, bocka och sparka tusentals gånger. Jag är själv imponerad att jag satt kvar! Roxi var också väldigt busig och taggad (Bravens bushumör smittades nog av på Roxi).

 

Becka fyller även år idag, så jag hoppas hon fick en grymt roligt uteritt! ;)
/Vicky

PROVRIDNING IDAG

Idag var vi somsagt och kollade på två stycken hästar. Den första vi provade var ett svart 5 årigt sto. Väldigt snäll häst men ganska stark och stel, tittig i hörnen och ville inte riktigt gå ut i hörnen, hon låg på en del också. Jag tror säkert att man skulle kunna få henne väldigt fin med en del jobb, men det var inte riktigt min typ. Tror heller inte att hon kommer kunna gå hela vägen, kändes mer som en medelmåtta.

Sen skulle jag prova en 7 årig valack som tyvärr var halt, istället provade jag en 6 årig skimmel valack. Väldigt trevlig och mjuk att rida. Väldigt mycket power i steget men lyssnade bra på mig. Jag tror inte att han gjort någonting på ett tag för han var väldigt pigg och glad och bockade och höll på. Mot hinder så backade han av själv vilket var väldigt skönt, även fast det var lågt så backade han och hoppade riktigt bra. Han hoppade som en riktig jäkla boll med en stort skoop och använde ryggen, han var nära att hoppa mig ur sadeln flertal gånger.

Ramlade faktiskt av 2 gånger också, hahahhaa. Det är någonting med mig och ramla av nu, fattar inte riktigt varför jag gör det så mycket nu, men aja. först så hoppade vi en mur bit som gick jätte bra, efter höll han på och bocka en hel del och tyglarna gled ur handen på mig så fick inte upp huvudet ordentligt, och sen så vet jag inte vad som hände, men han stannade typ upp och jag flög av. Hoppade upp igen och la en volt och kom på kombenationen som gick väldigt bra. Sedan höjde de upp en oxer på 125 cm som jag skulle komma på, första gången så hoppar han perfekt och allt men efter hindret gör han värsta brall sprången, jag satt kvar i det men flög över huvudet sen när han stannade upp. Men struntade i det och hoppade upp ytterligare en gång och kom på oxern igen, han hoppade sjukt bra en gång till men jag var mer berädd efter och det gick jätte bra.

Det kändes som att hans brallningar berodde på glädje skutt istället för tjurighet (Inget av de är okej) men tror att det går att få bort. Sen är han väldigt tunn i kroppen och oriden på marken så med andra ord skulle det vara en jäkla massa jobb med honom, men kanske värt det? Hoppa kunde han så det både räcker och blir över. Om vi skulle satsa på honom så kommer jag få räkna med att åka av ett flertal gånger, jag måste lära mig att orka hålla upp hans huvud och sitta kvar i hans bocksprång, Träna en hel del dressyr.

Åh, jag gillade både honom och fuxen väldigt mycket så det står nog mellan dem. Wää, två helt olika hästar med två helt olika personligheter. Har en massa att fundera på nu.

/Elina

pluggpluggpluggplugg

Jag är hemma idag från skolan. Mår dåligt igen, min bihålsinflamtion vill inte bort +att jag mår dåligt att alla mina alleriger. Men okej, jag har bestämt mig. Innan jag får blogga igen så måste jag ha gjort:
* Musik uppsats
* NO uppsats
* Plugga till Fysikprovet
* Franskaläxan
Det kommer ta ett litet tag.. så vi hörs ikväll.
/vicky

LITE PLANER

Sitter just nu på bussen på väg till skolan. Solen skiner och jag är glad, heheh. Nej men ska kötta genom dagen och runt kvart över 1 ska jag möta mamma och Cissa (ja, hon är hemma nuu, fast bara en liten stund, sen blir Emil min igen ;)) vi ska nämligen åka och kolla på två hästar idag som båda låter väldigt intressanta!

Uppdaterar er ikväll om vad jag tyckte om pollarna! :D/Elina


Myser med min älskling

/Elina


på måndag

Den som gissade först om vad jag skulle göra på Måndag var Martina! Jag ska nämligen hopptävla på måndag! Det ska bli så sjukt roligt, jag ska hoppa LD+5 med Braven på Färingsö rididrott. Min första hopptävling med Braven!! :D
/Vicky

12% på allt

HORZE har 12% på allt*, passa på att fynda lite grejer!
(klicka på bilden för att komma till horze)
/Vicky

första gången

Förlåt för uppdateringen från min sida. Jag måste komma ikapp i skolan och det händer även lite jobbiga saker i mitt liv just nu som jag inte vill ta upp på bloggen. Tur att jag har många vänner och NI som stöttar mig! ♥

På måndag nästa vecka händer en väldigt rolig sak! Jag och Braven ska nämligen göra en sak för första gången, kan ni gissa vad? Den som gissar rätt får en länk!



/Vicky

PROVRIDNING

Idag har jag varit och provridigt en häst. En 6 årig valack, och gissa vilken färg då? Jo men såklart var det väl en fux!! haha, men faktiskt var det en fin fux som tur var. En väldigt trevlig häst var det som var helt sjuukt snäll.

Red runt en liten stund på lite volter osv för att känna lite. Hoppade några gånger också och han var väldigt okomplicerad. Hoppade en oxer på runt 110 cm vilket han gjorde med lätthet.

En sten cool häst som är helt underbart snäll! väldigt lätt och okomplicerad att rida, man märker INTE att han bara är 6 år gammal varken i hantering eller i ridning. Helt otroligt mysig och jag gillade honom väldigt mycket.


/Elina

DRESSYR PÅ SOLLE

Vad roligt med så mycket respons inom dressyr med Solle. Det är väldigt många av er som tror att han skulle kunna gå bra inom dressyren vilket även jag tror. Dock inte i dagsläget, hehe.

Han har steget, helt klart och jag tror att han skulle kunna plassa bra på en dressyr bana. Tyvärr så har han lite för mycket energi för det. Han är ofta väldigt stark på vanligt bett och ju längre man rider ju piggare blir han, alltså när han blir trött springer han ifrån jobbet. Han skulle nog bli väldigt fin i dressyren med en massa massa jobb.

Han är dock inte alltid så pigg och springig utan han har sina  extra arbetsvilliga och såklart lugnare dagar. Tyvärr inte så ofta som jag gärna hade velat att han skulle vara, menmen. Han är den individen han är och jag kan inte ändra på honom hur mycket jag än skulle vilja att han var en lugn häst.


Här är en film från när jag och Solle tränade dressyr för Lena. Han var väldigt lugn och fin och hon gillade honom skarpt! :D

 

/Elina

DAGENS FRÅGA

Kan ni föreställa er mig och Solle som ett dressyr ekipage? ;D



/Elina


NÄR FAN KOMMER FRAMGÅNGEN????

Asså det är så sjuuukt mycket som händer i min familj just nu, allt är verkligen kaos- typ. Tror det är meningen att vi inte ska hålla på med djur eller nåt..


Solero är skadad, Emil är lite halt, Kajser gick inte igenom besiktningen och Stormis lyckades fastna i staketet här om dagen när han hälsade på Chillan för att han slog upp framhover och lyckades trassla in sig och fick ett rejält brännsår på bakbenet i karleden så han var väääldigt halt, antagligen inflamation i såret. Men nu är han bra igen, bara lite tjock men inget farligt. Igår kväll dog Jossans marsvin, ingen aning om varför, 1 och ett halvt år gammal och alltid varit tjock och glad, antagligen har hon fått tumörer i magen. Och nu på morgonen ringer mamma och säger att Solle sprängt sin sjukhage och sprungit runt som en tok i den stora hagen och bockat och haft kul. ÅÅÅH jag tror snart jag smäller av, det här måste ju bara vara ett tecken på att gud straffar oss..

Jag tycker att det räcker med motgång nu för vår familj.. Nog för att man behöver motgång för att man ska få framgång, men nu, nu är det kanske liiite för mycket..


Aja, Solle såg iaf inte halt ut och jag hoppas verkligen inte att han dragit ut sin sträckta muskel igen som vi försöker få att läka.



/Elina

Resultat tävling Aros

Tävlingen idag gick väl helt okej. Eller jag fick bra betalt för ritten kan man säga!
Framridningen var hemsk, pga att det var 1dm lera på ribanan. Det gick inte att rida, Braven tyckte det var äckligt och han blev grinig. Efter ett tag orkade jag inte stå ut med honom längre, så då blev jag också på lite dåligt humör. Men jag fick göra det bästa av situtationen, alltså bara gå in och rida programmet och få det överstökat. Inne på banan var han väldigt spänd, han blev rädd för fåglar på marken, domarna, människorna på läktaren och även för dem som gick inne i cafeterian (fönster precis brevid banan). Så allt var kaos!
Vi fick 64,1% och blev placerade 6:a. Alla som var placerade hade runt 64%, vinnaren vann på 64,98% så det var ju inte jätte långt ifrån. ;) +Att vi fick ett till SM-kval!
Jag strök mig i andra klassen för jag visste att han skulle vara likdan som första klassen. Så vi åkte hem istället, vilket jag är glad över att vi gjorde.
Har inga bilder från idag, får se om jag vågar lägga ut filmen.
/Vicky

THE ONE AND ONLY MAN IN MY LIFE, I LOVE YOU



/Elina

Tävling!

Just nu sitter jag i bilen med pappa och Anna och har Braven i transporten. Idag blir det tävling på Aros ryttarsällskap, jag ska tävla FEI lagtävlan och FEI Mästerskap. Jag startar första klassen kl 09.47, håll tummarna för oss! :D

Jag hoppas att han sköter sig och jag rider bra. Hörs senare! :)

/Vicky


IDOL BILD

Kollade mailen och såg att jag fått in en fin idol bild, åh blir så himlans glad! :D Denna är gjord av http://powerponys.blogg.se/


/Elina

NÅGRA SVAR

Förstår dig ang ston haha!

Men varför inte en fux? Jag är bara nyfiken :)

Jag ville inte ha en fux förut för jag tyckte dem var fula! Självklart blev det en fux;) nu Tkr jag det är den vackraste hästfärgen haha :)

Jag vet inte riktigt, har nog aldrig riktigt tyckt om fuxar, hehe. :P


Gud va snygga Animo byxorna var!
Vad heter modellen? :P

Synd att hästen inte gick igenom :/
Visst är de! Älskar blinget på bakfickorna! :D Jag har faktiskt ingen aning :S


/Elina

LILLE CHILLAN

Jag har bestämt mig för att jag inte vill ha Chillan. Tycker inte om det hon gjorde bakom hindrena, även fast hon bara gjorde det 2 gånger så är det 2 gånger för mycket. Det är inte okej att hon helt plötsligt gör så så fort det inte passar henne eller om hon är i en bom. Det blir istället dålig och osäker ridning när man inte vet vad hon ska hitta på efter hindrena.


Jag har också kommit på att ston inte är min grej, jag är en riktigt valack människa. Tycker de är så mycket roligare och mysigare att hålla på med i huvudtaget, thats it. Så mitt letande fortsätter så får vi se om det dyker upp någon intressant snart! :) Bara för att jag sagt nu att jag inte vill ha ett sto och jag heller inte vill ha en fux så kommer min nästa häst säkert vara ett fux sto, hur typiskt? aja, vi får se, ödet bestämmer! ;)

Här får ni lite bilder på Chillan iaf!





/Elina

Omg

Sitter jag i skolan och har franska. Ikväll ska jag träna med Braven och tömköra Roxi. Jag ska även göra iordning Braven inför tävlingen imorgon och min kompis Anna kommer till mig för hon ska med på tävlingen på Aros imorgon.

Det här hör inte hit men jag vill bara säga att JAG HAR FÅTT LADY GAGA BILJETTER! Så hyper glad!!!!


/Vicky

 


Hööks

Nya grejer har släppts på Hööks, kollektionen heter "Go for Gold". Jag tyckte det var riktigt snygga grejer, älskar pannbanden! :D Vad tycker ni om grejerna? :)


/Vicky

UTVÄRDERING AV CHILI

Chili är en väldigt trevlig häst, både på marken och i ridningen, dock väldigt lätt i rumpan. I början av ridningen var hon lite stel med ju längre man red och hon blev varmare desto mjukare vart hon. Red lite och kände på henne innan jag tog några skutt. Det första språnget med henne vet jag inte vad som hände. Hindret låg på 60 cm och direkt när hon landat tvärnitar hon, slänger sig åt sidan och gör ett riktigt bock språng varav jag fortsätter rakt fram och flyger av.. Där efter var jag mer berädd, trots att hon hoppar och far med rumpan efter hindret så gick det mycket bättre.

Hon går gärna ner i sitt egna tempo i galoppen vilket gjorde att jag lät henne gå där för jag tänkte att det är där hon brukar gå och ja, tänkte inte så jätte myckte på det utan lät henne vara. Vi höjde en oxer till 120cm som jag kom  i hennes tempo mot vilket gjorde att hon fick ta i lite extra + rev så efterhindret så svängde hon åt sidan samt bockade så jag flög av igen, hehe.

Efter det språnget hoppade jag upp igen och vart förbannad för jag kände hur hon fick ta i med det tempot. Satte upp tempot och hon bara flög över oxern som ingenting, kom på den 2 gånger och det gick jätte bra. Avslutade med att komma på räcket och sen vända och hoppa oxern i följd.

Väldigt trevlig häst som är väldigt lätt att lägga rätt mot hinde. Hoppar nästan alltid trots att det blir tokigt, dock hatar hon att riva och flippar lite efter hindret ifall hon gör det. Jag tror att hon kan bli väldigt fin med lite jobb, vill ha henne mycket mer musklad och mer frammåt i ridningen.

Jag ska träna med henne imorgon vid 7 för Unni så får vi se sedan vad som händer, ska bestämma mig om jag vill ha henne eller inte imorgon så har lite saker att sova på.


/Elina


Tack!

Tack så mycket Tussie för bilderna! :D
http://londonryttaren.blogg.se/
/Vicky

Tack!

Tack så mycket för jätte fina bilder, Linn och Linda! :D
http://linnochlinda.blogg.se/
/Vicky

cheval ridsport

Några URSNYGGA saker från Cheval Ridsport:
Ridkläder - Skjortor - Tävlingstop Lovita röd 2012 från Kingsland
Ridkläder - Skjortor - Tävlingstop Lovita 2012 från Kingsland
Ridkläder - Tröjor - Leicester marin hoodtröja i OS-tema från Kingsland
Ridkläder - Tröjor - Hoodtröja Stanmore 2012 från Kingsland
Ridkläder - Tröjor - Marble Arch röd t-shirt från Kingsland
Hood tröja Gaby från HV POLO
• Varumärken • - HV POLO - V-ringad tröja Paton från HV POLO
Ridkläder - Mössor/Kepsar - Pimlico keps från Kingsland
John Whitaker Signature keps från Whitaker
• Varumärken • - Kingsland - Colinedale coolmax strumpa från Kingsland
Dynamic dressyrschabrak 2012 från Schockemöhle
• Varumärken • - Lami-Cell - Vårnytt 2012 – Mirage schabrak från Lami-Cell
Benlindor/Paddar - Mirage fleecelindor från Lami-Cell
Schabrak - Dressyr - Dressyr schabrak Crown Cross från HV POLO
Union Jack stalltäcke från Whitaker
Täcken - Fleece - Fleece täcke SHOW MASTER

http://www.chevalridsport.se/
/Vicky

LITE PLÅSTER PÅ SÅREN- NY HÄST

Idag kommer det en ny stjärna till stallet. Det är nämligen så att igår när vi var på väg till Ultuna så ringde en tjej till mamma och frågade om vi var intresserade av att köpa hennes häst "Chillan", just då var det inte intressant då vi skulle besikta Kajser. Eftersom att Kajser inte gick igenom och "Chillan" är en väldigt fin häst så ringde mamma och pratade med ägaren och de kom fram till att jag skulle få låna henne i några dagar och känna efter innan jag bestämde mig. Så hon kommer till oss idag, spännande som tusan, har inte sett henne så många gånger och har heller aldrig suttit på henne, men vet att hon är fin.

 Snabba ryck här men det är oftast dessa hästar som bara "ramlar" över oss som blir bra. Det är väl helt enkelt vår grej, så får vi se om vi har samma tur denna gången! :)




/Elina


BILDER PÅ JOSSAN OCH STORMIS

Tycker att de passar så himla bra ihop! Eller vad tycker ni? :) Om ni vill läsa mer om dem så hittar ni hennes blogg HÄR.



/Elina


BILDER IDAG

Nu på eftermiddagen/kvällen så tvingade jag och Jossan med oss pappa till ängen där Jossan red Stormis och jag skrittade på Emil. Här är några bilder som pappa tog på mig och Emil iaf!



/Elina

DEPP- SHOPPING

När vi var på väg hem från Ultuna lagom deprimerade körde vi förbi Stockholm ridsport, bara för att. Jag var riktigt deprimerad så ryckte åt mig ett par Animo ridbyxor och sen så fick jag ett par Hunter gummistövlar för att mamma och pappa tyckte synd om mig + att de jag har nu har hål i sig= behövligt. Frans och Solle fick även ett varsitt innetäcke och Jossan köpte ett par Kingsland gummi stövlar, Kingsland skor samt ett Kingsland schabrak.

Depp shopping är det bästa som finns.


/Elina

idag/resten av veckan

Idag red jag Roxi på grannstallets ridbana. Jag har inte ridit dressyr på henne på 2veckor så hon var väldigt stel och stark. Jag arbetade mycket med övergångar och skänkelvikningar. Vi försökte även göra några galopppiruetter i galoppen, vilket gick över förväntan! ;) I slutet var hon skitfin! :D
Sedan red jag ut på Braven barbacka med Joanna på Cappi. Hästarna fick beta lite också i det färska gräset (vi hade hakamore).
Så här kommer hästarna gå resten av veckan:
Onsdag: Uteritt på Braven / Becka rider Roxi

Torsdag: tömköra Braven / Dressyr med Roxi
Fredag: Träning med Braven / tömköra Roxi
Lördag: TÄVLING med Braven / tömköra Roxi
Söndag: Braven skrittas / Birgitta Kjellin träning med Roxi
/Vicky

SJÄTTE SINNE?

Det här är bara så läskigt. Som ni vet så besiktade vi Kajser idag och han gick tyvärr inte igenom.

 

Inatt drömde jag att han inte gick igenom besiktningen och att han var halt på vänster fram. I morse när jag vaknade så var jag jätte deprimerad eftersom att jag hade haft min dröm som kändes så sann att jag trodde den. Jag berättade för mamma att jag drömde att Kajser inte gick igenom besikningen. Ojdå sa hon och frågade varför. Jag svarade att han var halt och hon frågade på vilket ben. Jag svarade lite fort höger fram, men tänkte sedan efter på bilden jag hade i huvudet från drömmen och svarade sedan vänster fram (har svårt för höger och vänster) Jag var verkligen helt säker på att han inte skulle gå igenom idag, folk runt omkring mig sa hela tiden att det är klart att han går igenom. Jag trodde det en liten stund, men sen så vart jag säker igen på att han inte skulle gå igenom.

 

Imorse så stod jag, mamma och Ulrica och pratade om att jag inte trodde att han skulle gå igenom, Ulrica satte 100 kronor på att han skulle gå igenom och sen frågade hon mig om jag satte emot. Jag funderade lite sen sa jag ja, det gör jag. Jag hade verkligen känslan att han var halt på vänster fram.

 

Precis innan vi åkte så pratade mamma med Helene, Kajsers ägare och mamma berättade om min dröm om att han var halt på vänster fram, helen skrattade lite och ba, varför just vänster fram? Hur som helst så åkte vi till Ultuna som vi bestämt, och tror ni inte att hästen är halt på vänster fram? Inte mycket eller så, varken jag eller mamma såg det. Riktigt creepy tycker jag, både jag och mamma stog bara och stirrade och gapade.

 

Aja det var helt enkelt inte menat att vi skulle ha honom, tyvärr.. När jag kom tillbaka till stallet så satt det en 100 lapp på tavlan, hehe.


/Elina


Följa mig?

Facebook: Victoria Alina Avellan Ryd
Bilddagboken: Vicky96
Instagram: Victoriaavellanryd
/Vicky

SKIT

Kajser gick inte igenom besiktningen, halt på vänster fram.


MIN KATT ÄR FIN



/Elina

HISS



Jag har verkligen ändrat min åsikt om dessa HV polo lurex schabrak. Tyckte att det var minst sagt fula för några månader sedan, men ju mer jag ser dem så tycker jag att de blir snyggare och snyggare. Problemet med dessa schabrak är att man verkligen måste se till att de matchar bra till hästen, kan bli ganska svårt. Men somsagt så tycker jag att de bara blir snyggare och snyggare och jag tror ärligt talat att jag ska köpa ett sådant! :P



/Elina

FÅR INTE IGÅNG MIN HJÄRNA

Okej hörrni, jag är ledsen men har ingen fantasi för något att blogga om just nu, tråkig? SVAR JA! Men jag är så speedad att jag inte får igång min hjärna så tänkte gå och försöka sova nu så att morgondagen kommer snabbare, vill bara få tiden att gå så att det är gjort, orkar inte vara nervös. Det känns som det gjorde för länge sen när jag tävlade och blev nervös, blä, hatar den känslan.

Ni får gärna komma med förslag om vad ni vill läsa om så ska jag fixa det imorgon! :)

Natten/Elina

NERVÖS

ÅÅ, jag är så himla lycklig/speedad/nervös osvosv. Jag hoppas så innerligt att allt går bra imorgon på besiktningen med Kajsa. Å, vill så gärna att han går igenom, men samtidigt vill jag inte tro för mycket för då kommer det bli riktigt jobbigt om han inte går igenom.

 

Vet verkligen inte vart jag ska ta vägen, håller på att krypa ur mitt egna skinn typ.. wäää.

 

MVH nervös tjej sittandes i TV soffan!

/Elina


stress!

Jag har väldigt mycket i skolan att göra, därav dålig uppdatering. Jag ligger efter i nästan allt. Jag har ångest och gråter typ av stress, jag orkar inte med skolan längre. Jag måste stå ut i 58 dagar till.
Nu måste jag fortsätta plugga, ska försöka hinna slänga in några inlägg imorgon men nu hinner jag inte. :/
/Vicky

TIPS

Det bästa som finns nu den här årstiden när hästarna fäller är helt klart denna vatten skrapan. Man drar med taggarna mot hästen och pälsen åker bort så himla lätt. Det är verkligen en klass för sig om man jämför med ryktsten och gummiskrapa. Det tar väldigt lätt bort pälsen och ingenting fastnar på den så man slipper stå och pilla bort allt hår sedan från borsten. Man får heller inte speciellt mycket hår på kläderna vilket är ett stort plus!

Någon av er som också använder den vattenskrapan? :)





/Elina

MAJSAN OCH MINTS NYA HEM

Idag var vi och kollade in Majsan och Mints nya hem. Det var verkligen så himla fint, som en dröm. Knäppte även några bilder som jag tänkte visa er.



Fint va? :D

/Elina

VÄLKOMMEN TILL OSS STORMIS

/Elina


div 1 omg 1 resultat

Tävlingen idag gick över förväntan! Jag är så sjukt glad iaf, bästa tävlingen på länge. :D

 

På framridningen var han superfin, mjuk, avpänd och lagom pigg. Jag skrittade igenom programmet på framridningen som jag oftast gör och sen började jag trava fram lite, låg och rund. Gjorde övergångar, halvhalter, skänkelvikningar, öppnor, slutor, halter, ryggningar, ökningar, serpentiner och volter (i trav och galopp). Gjorde en hel del bakdelsvändningar också. När det var 10minuter kvar så tog jag upp honom i formen och "lulla" runt lite för han var så fin.

 

 

Väl inne på banan var han avspänd och fin. Han kunde ha varit lite med framåt, men jag tänkte att det fanns risk att han skulle bli stressad. Han var avslappnad genom hela programmet, vilket han har haft svårt för innan. Han gjorde allt korrekt. Resultatet blev 69,715% och det räckte till en vinst! Jag blev så förvånad och så jäkla glad! :D Laget kom även 3:a! *STOLT*


Världens finaste♥
/Vicky

Yay!

Dagen har varit bäst! Berättar mer när jag kommer hem! :D <3


STORMPOJKEN

Pratade nyss med mamma och hon gav mig klartecken att berätta för er här på bloggen. Som jag nämde igår så ska vi lämna bort Majsan och Mint tidigare än vad som var planerat, alltså så fort som möjligt. Den största anledningen till det är faktiskt att vi ska ta hem Stormpojken-Stormis.

Både vi och Jossan kände att det skulle ge henne mycket mer att få köra 2 super fina C-ponnyer pararellt istället för att ha en A-ponny och en B-ponny som inte ger henne speciellt mycket. Majsan och Mint är 2 riktigt härliga ponnyer, men de är LD-¨LC ponnyer och de plockar rosetter som satan i de klassern. Visst är det kul att få rosett efter rosett, men för att komma någon vart så är det här rätt beslut. Sen så hänger det mycket på att Stormis kommer att ha sitt huvud med sig på tävlingar, även med Jossan.

Jag tycker att det är jätte roligt för Jossan att hon får den här chansen. Stormis är en riktigt härlig ponny med kapacitet för de högsta klasserna, om hans huvud är med.

Så, med andra ord så släpper vi taget nu om våra små änglar som får flytta till det bästa tänkbara stället där de får stanna hela sitt liv och vara TILLSAMMANS som vi tycker är det viktiga. Vi ska faktiskt dit och kolla in deras nya hem idag, spännande. Förhoppningsvis är kamean med så jag kan visa er! Vi hämtar eventuellt även hem Stormis i eftermiddag, så då är kameran med så ska ni få se den fina pojken.

Om ni undrar hur detta kommer sig så är det för att vi känner Clara och hennes familj. Jossan tävlade honom somsagt igår och det gick jätte bra, så nu chansar vi och ser vad detta leder till! :D

Här är film på Jossan och Stormis igår. Observera att det är ANDRA gången hon sitter på honom och första gången hon hoppar en bana så alla knappar sitter inte. Ingen hade en tanke på omhoppningen så när hon gick i mål srek jag, Camilla och Clara från läktaren att hon skulle gasa, det hade hon själv ingen tanke på från början, haha. Men det funkade det också.



/Elina

HÅLL TUMMARNA MED MIG!



/Elina

På väg

Nu är vi på väg till Täby! Vi fick lite problem med bilden, annars skulle vi varit där redan kl 8. Jag startar kl 12.36 idag och ni kan hålla koll på resultaten på equipe! ;)

/Vicky


OMG SÅ GULLIIGTT



/Elina

SPECIAL ERBJUDANDE TILL ER ALLA SÖTA LÄSARE

Alla våra söta läsare har fått chansen att få ett rabatt erbjudande på Pikeur blusen hos Horsemeup.se. Är ni sugna på en ny tävlingsblus så slå till! I kassan kan du slå in PONILOVER som rabatt kod och de dras av 100 kronor från blusen! HÄR hittar ni blusen.

Ni har även chansen att vinna en Pikeur blus hos oss. Tävlingen hittar ni HÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄR.


/PL

3-4 VECKOR KVAR

Om 3-4 veckor åker våra älsklingar ifrån oss till sitt nya hem. Vi har hittat det mest fantastiska stället till dem och allt känns så himla bra! Dock vart detta lite tidigare än vad vi planerat. Planen var till en början att vi skulle ha kvar dem till i höst så att Jossan kunde rida dem hela sista året men hon har blivit så himla lång på Majsan nu den senaste tiden och Mint är gammal så de får åka nu istället.

Jossan har fått en annan chans nu som vi nog troligtvis kommer att ta. Berättar mer om det när det är säkert!

Känns lite tråkigt att dessa två sötisar ska flytta nu, vi haft dem i 6 år. Mint var min första ponny och vi har haft vår resa tillsammans. Men de kommer att få det såååå himla bra! :D


En bild på mig och Mint från Vallentuna en gång i tiden! ;)

/Elina

RACESAFE VÄST TILLALU

Min syster ska nu sälja sin Racesafe väst pga av hon har fått en ny i "rätt" färg, alltså en blå. Västen är svart i strl M- barn. Använd sen 5 Augusti 2011 då hon fick den när hon fyllde år, dock endast använd vid tävling. Alltså är den använd ett fåtal gånger och i väldigt bra skick.

Nypris för västen är 2395:-  och Jossan vill ha 1500:- för den. Är du intesserad så kan du skicka iväg ett mail till Jossan på [email protected]



/Elina

SOLLENTUNA RESULTAT

Dagen i Sollentuna har varit hemsk. Vaknade imorse och det var snö slask överallt och det snöade. Inte så himla kul kanske, försökte få resten av min familj att vi skulle strunta i det, men vart ner röstad. Det vart vi alla, av Jossan! Så iväg for vi och det gick inte att rida fram någonstans då hästarna fick styltor. Det var tom en häst som gick omkull på framridningen. Så det var direkt från transporten till tävlingsbanan där de hade chans att trava något varv och sedan hoppa fram en gång på hinder 1 och en gång på hinder 2. Det är tur att det inte var högt och att det var Majsan och Mint.

Vi struntade i LC och åkte hem efter LD+5. Resultatet har varit helt okej. Majsan levererade med en dubbelnolla, tyvärr seg och inte riktigt framme så det vart ingen placering. Mint nollade i grunden sen ramlar Jossan av i omh på första hindret. Vet inte riktigt vad som hände. Sen så hade vi då Stormpojken också som Jossan skulle testa att rida. Det är nämligen så att den grabben tjurar ut när Clara rider honom, och har gjort den senaste tiden. Jätte dum är han och Clara är verkligen GRYM på att rida så det har inget med den saken att göra. Mamma och Claras mamma pratade lite på Sundby när vi var där. De spånade i varför han har börjat tjura ut och blabla.

Det de gissade på att det kunde vara att Clara har blivit för duktig för Stormis och kräver mycket mer och vill ha honom riktigt kontrollerad. Så de pratade om att sätta upp en ryttare som inte alls ställer krav på honom och bara rider på, en liten tuff ryttare. Vi kom då på att vi kunde testa att sätta upp Jossan för att se hur han skulle bete sig. Vi hade inga förväntningar för 5 öre. Men tro det eller ej, han rullade på som ingenting idag och tyckte att det var väldigt väldigt roligt. Ingen hade väl tänkt på någon omhoppning, så när Jossan gick i mål med honom nolla så ropade jag, Camilla och Clara från läktaren att hon skulle gasa, det lät ungefär såhär: Gasa, kom igen, svääng, kööör, fortaree, gasaaa!!!. Haha, de tre vinnarskallarna alltså. Men i mål gick hon med 0+0 fel och en 3e placering. Över allas förväntningar och det var en grym insatts av Jossan som satt på honom för andra gången idag.

Nu får vi se vad som händer, vi har lite planer på g som jag inte tar upp just nu, men snart mina vänner, snart så.

Om ni vil se film och veta lite mer om hur det gått så får ni kolla in Jossans blogg- ponnybrudarnas.webblogg.se

En bild på Clara och Stormis, så fiina!!


/Elina

håruppsättning

På tävlingen förra helgen, gjorde Linn en sjukt snygg håruppsättning på mig. Gunilla hade tagit med en ny hårsnodd och nya hårnålar i mina favoritfärger, marin, röd och vit! Jag kan ju inte säga annat att det blev så SNYGGT!




Så här gör man (snor Linns text och bilder):




1. Sätt upp håret i en hästsvans så långt ner i nacken det går.
2. Trä håret genom donuten.
3. Fäst en snodd två varv runt håret bakom donuten närmast huvudet.
4. Dela upp överblivet hår i två delar och gör en varsin fläta av dem.
5. Linda den ena flätan åt höger runt baksidan av donuten, fäst med en hårnål.
Linda den andra flätan åt vänster runt baksidan av donuten, fäst med en hårnål.
6. Sätt fast pärlandet över flätorna så att de inte syns.
Jag använde två eftersom hon har så långt och tjockt hår.
7. Stoppa i alla dekorationsstenar.


Är ni intresserade att köpa sån här uppsättning eller någon annan färg, så kan ni maila Linns mamma Gunilla: [email protected]
Klicka HÄR för att se alla färger som finns.
Klicka HÄR för att veta priserna.
/Vicky

försöka sträva mot samma känsla

Jag red Braven i ridhuset igår, det gick verkligen inte bra. Han var spänd och stressad, varför vet jag inte. Han har inte varit så på väldigt länge. Idag ska jag träna för Ulrica och då hoppas jag att han känns bättre!
Jag ska försöka sträva mot samma känsla på träningen idag och på tävlingen imorgon, som jag hade på träningen för Birgitta Kjellin för ett tag sedan (videon nedanför). Han har alrig varit så fin! Det är verkligen det bästa pass jag ridit på honom och det är underbart att jag fick det på film. För då kan jag sitta och kolla på den om och om igen för att känna samma känsla. :)
Underbara ponny♥
/Vicky

VA?


gulligt!

När jag var på Horze idag, så kom de fram två urgulliga tjejer som ville ta kort med mig. De heter Celina och Moa och har bloggen http://jumpstaars.blogg.se/ . :D
/Vicky

bilder från tävlingen

Bilder fotade av: Elin Edman
/Vicky

SOLLENTUNA IMORGON

Imorgon ska min syster tävla med hästarna på Sollentuna. Både Majsan och Mint ska vara i farten och leverera (förhoppningsvis).  Hon ska även prova att rida Storm Pojken så får vi se hur det går, tjurskallen.

Vet inte riktigt om jag ser fram emot morgondagen ärligt talat. Klockan ringer 5 imorgon, orkar fan inte. Menmen, det är ba att köra på! Köra gärnet, hämta hästarna och dra iväg. Både Clara ch Camilla är där så det blir väl ganska najs ändå. Hörs imorgon med förhoppningsvis live uppdate från tävlingsplatsen om det finns internet, godnatt!!



Jossan och Mint på Skå ridcenter.

//Elina

ORKAR INTE MER

Åh jag blir så ledsen med Solle. Han har ju nu somsagt varit på scint för att man ska kunna se vart det finns aktivitet i hans ben. Det sjuka med det är att de hittade ingenting alls i bäckenet men däremot i hasen, hasen liksom??

Han ska stå nu till den 7 maj så ska vi tillbaka till Brunmåla och kolla honom igen. Det jobbiga är att de fortfarande inte kan hitta vad felet är, hur svårt kan det vara egentligen? Bajs, life sucks.

Jag vill bara ha en frisk ponny nu.. Saknar att rida honom så himla mycket. Har bara två ynkla ponny år kvar och jag har fan inte tid med det här. Jag vill utnyttja de sista åren till 110% nu med Solero. Måste varit mördare i mitt förra liv.


/Elina


Morgon pass

Nu kör vi en sväng i skogen! Tycker jag fått på Frans en väldigt fin outfit idag! Älskar det gråa schabraket från horze, så snyggt och Frans passar verkligen super bra i det! :D


PANNBAND TILL EMIL

Eftersom att jag inte rider Emil på pelham så mycket längre och gått över på ett rakt bett = ett annat träns, så vill Cissa att jag kollar ut ett till pannband på Emil så att han kan ha 2 fina pannband på de olika tränsen som jag använder. Jag har funderat en del på vad man skulle kunna sätta på honom, har ju suktat lite på ett rosa swarovski på honom men rosa är totalt FÖRBJUDET så det får helt enkelt bli en annan färg ;)

Det är så svårt eftersom att han är fux och stor, men vilket av dessa tror ni att skulle vara finast i? :)



/Elina

sista svaren från frågestunden!

1: Hur många scabrak har du?

2: Vilken var din första ponny?

3: När började du att rida och varför?

4:Vad är din favorit mat?

 

Svar: 1. Mer än 20st.

2. Pompeji, en shetlandsponny. Jag fick honom när jag var 11år. J

3. Jag började rida när jag var 9,5år (?).

4. THAIMAT!

 

Pompeji♥

 

 

Hur kom det sig att du började rida? :)

Varför valde du att satsa på dressyren?

Hur många rosetter har du sammanlagt?

Hur gammal är Roxi?

Har du några andra djur, isåfall vilka?

:D

 

 

Svar: Elina övertalade mig, haha! ;)

Kan ta det i ett enskilt inlägg! J

Över 72st, senast jag räkna.

Hon fyller 13år den 12juni.

Jag har två katter som heter Dixi och Pixi och en kanin som heter Skutte. J

 

 

kan du inte lägga upp filmen ifrån ärevarvet på typ sm som du skulle gjort för jääätte länge sen? :D

favorit ras?

favorit märke(jw, kingsland osv.)?

favorit affär (häst & vanlig klädesaffär)?

om du fick lov att vara en känd ryttare för en dag, vem skulle du vara och varför?

Om du skulle vara en "storbloggare" för en dag, vem skulle du vara och varför? :)

 

 

Svar: Joo det kan jag göra. Men jag såg på filmen häromdagen, min pappa har filmat ner i marken större delen av ärevarvet och när han inte filma ner i marken så filmade han någon annan fjording. Haha total fail.. xD

Welsh, fjording och massa andra. ;)

KINGSLAND!

I hästväg, Stockholms Ridsport. I klädväg, Holister.

Patrik Kittel, tänk att få rida Scandic och Toy Story. Det vore en dröm!

Oj… jag vet inte. Kanske mig själv? Haha ;)

 

 

 

Hur skulle du beskriva dig själv som person?

Vad är din dröm-outfit?

 

 

Svar: Envis, snäll, omtänksam, otroligt torr humor, nästan alltid glad men jag kan vara väldigt arg/sur/bitter ibland. Haha!

(till häst och ryttare?) För tillfället är drömoutfiten orange. Ett orange schabrak från schockemöhle och lindor. +En orange piké och blåa ridbyxor.

 

 

 

Har du några speciella mål under 2012? :D

Svar: Eftersom jag nådde mitt mål för året redan tidigt i vår, så är det nya målet att få några SM-kval. :D

 

 

Varför köpte du Braven?
Varför köpte du Roxi?
Vart vill du komma med ridningen?

 

Svar: Jag köpte Braven och Roxi för att de kändes speciella redan första gången jag träffa dem. Jag har alltid velat ha hästar som jag kan utvecklas med och ha roligt med! Det bara ”klickade” med dem, det har inte gjort det med nån annan häst jag provridit.

Jag vill tävla de största klasserna när jag blir äldre. Jag är ambitiös, målmedveten, har bra förutsättningar och backup. Jag vill bli bäst. ;)

 

 

vad jobbar dina föräldrar med?

 

Svar: Min pappa är läkare, han är just nu chef över några sjukhus i Bollnäs. Min mamma är sjuksyster på Uppgård och Skå skola på Färingsö.

 

 

Har du tävlat i södertälje rk?
När kommer du tävla där igen?

 

Svar: Jaa det har jag! Jag vet inte om jag kommer tävla där iår men jag kommer säkert tävla där någon gång i framtiden. :)

Jag tror fotot är taget av Lalla Bennetter! :)

 

/Vicky


VINN EN PIKEUR BLUS

Nu har vi fått chansen att lotta ut en Pikeur blus till någon av er läsare. Klassisk fin modell i vitt.

Str: 146, 152, 158, 164, 170 och 176

För att delta behöver du göra detta:

♥Följ oss via bloglovin HÄR
♥Gilla Horsemeup på facebook
♥Ladda upp bilden på din blogg och länka till detta inlägget. För större chans så ska du även lägga upp bilden på Facebook.
♥Till sist ska du kommentera detta inlägget med att du är med och tävlar. Kommentaren ska även innehålla namn, mailadress, storlek på tröja och sen en länk till ditt blogginlägg med bilden i.

Lycka till!! :D

Tävlingen avgörs 20 maj.

//PL


födelsedagspresenter?

Förra året önskade jag mig ingenting i födelsedagspresent, men iår har jag redan hittat lite saker jag vill ha (Jag fyller år 26augusti, haha). Jag älskar vinrött! jag älskar även marin, rött och vit, men jag har allt i de färgerna.






Här är de sakerna jag önskar mig (har tur om jag får något av detta):



Tävlingstäcke
TÄVLINGSTÄCKEN - Bäver ofodrade - Bävertäcke med front ofodrat Glögg
Boxgardin (dock vill jag ha svart kantband och guldig passpoal. Sen vill jag ha mitt namn broderad och en dressyrhäst i högra hörnet)
TÄVLINGS PRODUKTER - Boxgardiner - Boxgardin glögg modell 4
Ridtäcke (dock svart kantband och guldig passpoal)
RIDTÄCKEN - Fleece - Ridtäcke fleece vinröd
Schabrak (dock vinrött kantband och guldig passpoal)
SCHABRAK - Bomull - Bomulls schabrak vit

Vad tycker ni? Skulle inte tävlingstäcket, ridtäcket och schabraket bli riktigt snyggt på Bravis? :D


/Vicky

SNART SLÄPPS BOMBEN!!

Klockan 00.00 inatt släpper vi en bomb här på bloggen som ni bara inte vill missa. WOOPWOOOP vi är fett taggade, nu kör vi!!!

/PL

FRÅN OCH MED IDAG BÖRJAR JAG MED GOLF

Waa vad jag blir förbannad på Bellman. Vi skulle precis åka hem så hör vi världens smäll. Då har Bellman lyckats fastna på något vänster i staketet och lyckats dra upp varenda stolpe. Alla hästarna sprang in till varandra
Och det vart helt kaos. Vi lyckades till slut få in hästarna och ingen blev skadad som tur var.

Då vet vi vad som väntar oss i eftermiddag/imorgon då-laga hagar!
/Elina

https://cdn1.cdnme.se/cdn/7-2/2370913/images/2012/pic_198067579.jpg" class="image">


BARA RYKTEN



Det är alltså bara rykten jag hört! De kommer inte ändra åldersgränserna! SÅ ni behöver inte vara oroliga längre, inte jag heller. Fick nästan spel där ett tag! ;)
Tack till Emma! :)
/Vicky

mitt hår :'(

Idag har jag varit på Teresas Hårcenter och klippt mig. Var tvungen att ta bort ca 12cm hår, det var så sjukt slitet. Men så blir det när man inte klippt sig på 10månader. Det är väldigt ovant att ha så kort hår också, det känns som hela självförtroendet satt i mitt hår men jag antar att jag kommer vänja mig. Kommer ta åratal att få det så långt jag hade, men det får vara värt det. Älskar mitt hår, seriöst. ♥
Före:
Efter:
Inte speciellt bra bilder och jag har uppsatt hår på båda, men ni ser nog lite skillnad. ;)

/Vicky

HISS


Den här rutiga, blus inspirerande tröjan från Horze, B vertiago, tycker jag verkligen är hur snygg som helst. Tänk en somrig dag med denna goding på sig med ett bar mörkblåa ridbyxor och en snygg matchande outfit på hästen. Mums fillibabba på den, kan se mig själv med denna.

Finns att köpa HÄR för 469:-


/Elina


HELT AMAAAAZIING

Kan inte förstå hur stort det här har blivit egentligen. Ni är flera 100 stycken som läser bloggen om dagen och stöttar och kommenterar gulliga kommentarer. Vi klättrar högre och högre på ranknings listorna och bloggen bara växer och växer. Vi har fått ett samarbete med ingen mindre än Horze som är helt otroligt. Att få chansen redan i ung ålder att få ett samarbete med ett stort hästföretag är nog vad alla drömmer om. För oss är det sant och det är vi såå glada över.

Att vi, jag och Victoria, har fått en sån här stor blogg hade vi aldrig kunnat drömma om. När vi först startade bloggen hade vi som ett mål att ha 100 besökare om dagen, och det har vi överstigit rejält och för länge sen. Ni är helt underbara som läser bloggen, helt sjukt.

Bloggen ska vidare upp på listorna, vi ska bli bland de bästa. Hänger ni med mot toppen?
 

/Elina

fundering

Det finns en grej jag funderar över, jag har hört ett rykte att ridsport ska ändra åldergränsen för hur gammal man får vara för att få tävla ponny. Det sägs att från och med år 2014 får man tävla C/D-ponny till och med det året man fyller 16år. Jag blev väldigt upprörd när jag hörde det här, eftersom då förlorar jag ett ponnyår och mitt sista år blir nästa.
Jag hoppas inte det här stämmer! Då förlorar vi alla två år på ponny och det vill vi ju inte. Vem kom på den här ideen? 

Vad har ni hört? stämmer det? Är det något det något ridsport funderar på eller något de ska genomföra?



UPPDATE! LÄS INLÄGGET http://ponilovers.blogg.se/2012/april/bara-rykten.html#comment






/Vicky

brunt är snyggt!

Något jag tycker är SÅ SNYGGT är bruna stövlar! Men jag har inte riktigt råd att köpa nya ridstövlar, så jag hittade ett par ridskor och chaps i den färgen jag skulle vilja ha på Hööks! Det är galet snyggt och även väldigt lätt att ta på. Jag tror jag ska inskaffa mig dessa:
Det är också 20% rabatt på alla ridskor och chaps just nu på HÖÖKS!
/Vicky

tove krämer

En blogg som jag verkligen tycker ni ska börja läsa är Tove Krämers! Jag har känt henne i flera år, vi har gått i samma klass och tävlat mot varandra en del när hon hade sin ponny. Hon bodde här i Stockholm förut men nu bor hon på en hästgård i centrala Skåne. Hon har tre hästar, Mason, Amadeus och Diego. Hennes inlägg är verkligen bra och läsvärda! Jag följer hennes blogg och jag tycker ni också ska börja göra det! :D

http://www.tovekramer.blogspot.se/
http://www.tovekramer.blogspot.se/
http://www.tovekramer.blogspot.se/
/Vicky

SES IMORGON ÄLSKLING

/Elina


fina roxelina

För världen är du bara någon,
men för mig är du hela världen. ♥


/Vicky

Div 1 omg 1

På söndag blir det tävling igen för mig och Braven! Vi ska tävla första omgången för Div 1, det ska bli sjukt roligt! Första och andra omgången rider man programmet Lagtävlan för Ponnyallsvenskan, finalen går i LA:P1. Det här programmet känns som en barnlek efter att ha ridit FEI programmen! :P
Tävlingen går även på Täby Ryttarcenter (täby ryttarsällskap), klubben jag tävlar för så jag kommer vara där hela morgonen och hjälpa till som funkionär. På preliminära startlistorna startar jag vid 12.36.
http://stallbacken.com/




Täbys lag består av:
Jag - Brave Heart
Jennifer - Brave Heart
Isabelle - Gimmic
Elin - Rozzo


De här lagen tävlar vi mot:
Stora Wäsby FRK
RK Rimbo Ryttare
Roslagens R&KK
Sundby Ridklubb
Sjövillans RK
Rånäs Ridklubb
Årsta-Runsten
Waxholms FRK
SJUKT TAGGAD, KOM IGEN NU TÄBY!
/Vicky

FRÅGESTUND HOS PONNYBRUDARNAS

Nu har ponnybrudarnas (min syster och Annie) frågestund på deras blogg. De skulle bli väldiiiig glada om ni slängde in en lite fråga.

KOM TILL FRÅGESTUNDEN HÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄR.

/Elina

VI HAR FÅTT TID

Vi har nu fått en tid för Solle på Skintröntgen. Nämligen klockan 8 imorgon bitti på Ultuna, ser fram emot sovmorgon ;) Vi siktar på att lasta halv 7. Han kommer att undersökas under dgen men vi får inte hämta honom förens vid 3 dagen efter.

Nu jäklar ska vi gå till botten med den här skiten, vill ha ett riktigt svar på vad det är. Vi vet att det är mycket troligt att det är en bäcken fraktur men det känns skönt att verkligen få ett 100 procentigt svar så man vet vad man har att gå på.

Han har ju vilat i 1½ månad nu, är det bäckenet ska han vila i 3 månader. Jag hoppas att den tiden som redan varit räknas med, trots att han gått i en stor hage. Nu står han bara i en liten sjukhage.

Han sköter sig så himla bra! Mycket bättre än vad han gjorde till en början. Han har typ gått ner i något lugn, såå skönt både för honom själv och för oss som ska hantera honom. Han får heller inte vara ute och gå utan den biten han får gå om dagen är till och från hagen precis utanför stalldörren!

Göteborg, RPC final 2011

/Elina

ojdå

Dålig uppdatering, jag vet. Men jag har inte haft lust att blogga på ett tag. Men nu lovar jag att bli bättre!
Jag såg en rolig sak nyss, Braven ligger rankad 16 i Sverige just nu (d-ponny), och i ekipagerankningen ligger vi också på 16onde plats. Jag vet att det inte kommer vara så här i en lång tid framöver men det är roligt att se! Jag och Braven har nästan gjort flest starter, men de flesta har varit regionala, så man får inte många poäng av dem om man blivit placerad, typ max 9. Men i nationellt kan man få mycket mer poäng. :)
Väldigt roligt iaf! :D
/Vicky

DRÖMMAR

Jag har hittat min drömhäst som jag vill satsa allt på. Trots den unga åldern så får det mig inte att backa. Jag ser detta som ett projekt, att forma själv direkt efter mig. Att veta att hästen endast startat några få tävlingar och att ingen känner igen hästen ute på tävlingsbanan gör mig också motiverad. Att kunna få klättra i klasser med en helt okänd häst för människor runt omkring mig, veta att det är JAG som tagit hästen i klasserna och att den ALDRIG upplevt dessa saker med någon annan ryttare innan mig. Veta att han inte är förstörd, bra grundriden och bor hos sin uppfödare.

Jag är påre, all in från min sida. Väntar bara på mamma och pappas klartecken. Jag vet vad jag vill och jag tänker kriga. Jag har mina mål med häst, och jag ska klättra steg för steg. -Enda gången jag backar är när jag tar sats.

/Elina


BILDER FRÅN DAGEN

Jag måste nog kröna mig själv till personen med mest utstickande färg under dagen, haha. Ville vara lite färgglad så körde på min chock rosa kingsland tröja.




/Elina

RESULTAT

Vi har väl inte riktigt haft den riktiga turen på vår sida idag, lite bortskämda har vi allt varit på tävlingar.

Dagen började med att Jossan inte fick starta Majsan i avd A och fick starta utom tävlan då det var en ur töntig mamma till någon av ungarna som gått och klagat på att Majsan minsann inte har någon licens och inte får starta, både domare och överdomare visste läget och att den var beställd och gav klartäcken. Men nejnej, såklart ska det komma en ponny morsa och klaga, TVÅ gånger var hon där till och med och kollade så att Majsan inte skulle starta i avd A. Haha, snacka om att de måste se Majsan som ett hot, en liten Shettis.

Jag tycker att det är så töntigt, snälla liksom vilken nivå är vi på? Det är ju knappast OS vi ska rida och det handlar inte om några poäng, Vi pratar om en LOKAL LD+5 cm, snälla liksom..

Men aja, Majsan nollade utan problem, och ponnymorsan pustade väl ut som hade fixat så att Majsan inte fick starta och att hennes dotter kunde få en rosett.

Mint var jätte fin i grunden, var inte riktigt med på noterna i omh och det vart lite travinslag här och var. Jossan var för övertaggad och tog en alldeles för snäv sväng så han sprang på sidan.

I LC:n skötte sig Mint och Jossan bättre och klappade hem en 3e placering.

Frans var jätte fin, väldigt lite även idag. Men han dubbelnollade LC och vann, såklart ;) han har vunnit ALLA LC:er som han har startat iår och förra året med mig! *STolt*

I LB så var Frans SÅÅ fin, mycket finare än vad han var i LC:n. Kom rätt på varje hinder och det gick som en dans. Första hindret i omh river han, riktigt dumt.. Han låg verkligen rätt och allting så det kändes VÄÄÄLDIGT onödigt, men nollade resten. Tyvärr 4 fel då så tog det faktiskt lugnt i omh.

Hade vi inte petat det där hindret så hade jag och Karin kommit delad 1a, båda red på 18 sekunder blankt, hade varit roligt menmen. Grattis till Karin iaf som vann LB.


Somsagt, inte vår bästa dag men man behöver sånna också! 2 placeringar av 4 starter iaf. Det får man vara nöjd med! :)



/Elina


Utvärdering Lillerud

Det var ryttarsällskapet Grums som arrangerade tävlingen på Lilleruds anläggning.

Uppstallning: Braven stod i ett väldigt fint stall. Det var rent och snyggt därinne och man hade gott om plats att ställa upp sina saker utanför boxen. Precis utanför boxen kunde jag ställa upp honom och göra han iordning, vilket var väldigt praktiskt (det har inte varit de på flesta meetingar jag varit på).

Parkering: De som var där och tävla under dagen fick ställa sina transporter en liten bit från framridningen/tävlingsbanan (där stod även alla andra transporter för dem som skulle stanna i flera dagar). Personbilar kunde ställa nästan precis vid ridhuset eller en bit därifrån.
Framridning: Det var en stor utebana som var 40x80. Där fanns också en uppsatt dressyrbana (kallar man det så?), det är ju krav att man måste ha det på nationell tävling. Pappa lärde mig det häromdagen, haha ;). Men det är ju väldigt smart om man måste rida igenom programmet innan eller rida någon linje osv.

Tävlingsbana: Var i ridhuset, det var lite mörkt men bra underlag. Det som jag tyckte var bra var att läktaren var på ena kortsidan och där man tävlade var "på andra sidan" så hästarna blev inte störda av musik eller människor som gick på läktaren. (hoppas ni förstår hur jag menar!).
Caféteria: Nere vid seketeriatet fanns lunch och uppe vid ridhuset grilla de hamburgare, sålde korv och mackor, godis, dryck osv. Mycket mat iaf! ;)

Övrigt: -


Betyg: 4 av 5ostbågar
/Vicky

Bilder från tävlingen

Här kommer lite bilder som min pappa tog på meetinget!
/Vicky

MAJSAN FICK TA SMÄLLEN

Jag har lovat mig själv att under den här tiden som Solle är skadad så ska jag låta hans man och lugg växa ut och se hur långt det kan bli. Väldigt jobbigt då jag går och drar och fixar med mina hästars man nästsan varje dag.

Idag kunde jag inte tygla mina fingrar från saxen och Majsan var den som var närmast. Både hennes lugg och man rök.

Under en liten stund så var jag och Jossan ensamma i stallet då mamma var utanför och hjälpte Ulrica med någonting. Jag lyckades övertyga Jossan om att Majsan skulle vara sååå mycket finare i rak lugg, så den vart rak. Vart väldigt nervös när mamma kom in i stallet, trodde hon skulle mörda mig, bokstavligen alltså. Men det gjorde hon inte som tur var och tyckte som vi att hon vart väldigt söt. Dock såg det lite fult ut när hon hade kort lugg och svans och lång man, så manen rök den också. haha.

Men det växer ut, viisst? Och sen så tycker jag att hon vart riktigt söt så här och ser ut som en tävlings ponny, vad tycker ni?





/Elina

STORT GRATTIS ANNIE

Ett stort grattis till Annie Unghanse som idag 0ade MSVB i Sundsvall med sin B-ponny Texas, vann klassen samt kvalade till SM. Sååå himla roligt för henne. Hon rider för samma klubb som mig och hon driver blogg med min lillasyster Josefine.

Kolla in deras blogg HÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄR!!


/Elina

TÄVLING IMORGON

Haha omg, ska tävla Frans imorgon på Sundby, LC och LB. Har inte suttit på honom sedan Södertälje som var för runt 3 månader sedan, eller jo satt på honom idag för att känna lite och shiiiiit, trodde jag skulle ramla av...

 Har ju ridigt Emil så himla mycket nu den senaste tiden så när jag satt på Frans så kändes det som att jag satt vid hans öron, var tvungen att korta mina läder två hål från vad jag brukar ha eftersom att jag kände mig så stor. Fast vet ju att jag inte är så stor på honom som jag kände mig så det är bra!

 Ni kanske undrar hur det kommer sig att jag ska hoppa Frans? Jo såhär ligger det till, Jossan var anmäld till Sundby med Mint och Frans men skulle avanmäla Frans och anmäla Majsan istället och då tänkte jag att jag likväl kunde ta Frans istället för att avanmäla honom eftersom att Karin från vårat stall även hon åker så då stoppar jag in Frans där! Detta kom jag på runt 1 idag :)

Jag tror både jag och Frans tycker att det är roligt att gå ner i klasserna lite, blir mer lek och roligt på en gång. Hoppas att det går bra. Har somsagt inte ridigt honom någonting, haha.

Älskar Sundby som tävlingsplats, det är såå mysigt. Diggar även att 1,2 och 3an får bucklor, ska kriga efter två sånna! :D

Här är film från sist vi var på Sundby.



Jag hoppas att ni håller alla tummarna för oss imorgon, vi får se hur det går! Kanske ramlar av för att han är så liten! :P



/Elina

IDOL BILD

Å tack så mycket, vad glada vi blir! :D
Bilden är gjord av : http://hoppmupparna.devote.se




Resultaten:

Fredagen:



Första klassen på fredagen var LA:P1, Linn och Gunilla var där och hjälpte mig att göra mig och Braven iordning, ge tips och peppa! Han var helt okej på framridningen, han lyssna och var avspänd. Väl inne på banan var han mycket finare, allt gick bra förutom att vi missa ett enkelt byte, då jag var lite dålig på att förbereda och han blev lite taggad. Sen blev den sista längningen i trav hastig. Men jag var riktigt nöjd ändå! :D Procenten blev 65,79% och vi placerade oss 3:a, hade vi fått ett helt poäng till hade vi vunnit, typiskt! haha ;)
Tack så mycket Linn för du laddade upp videon! :D



Andra klassen tävlade jag FEI lagtävlan, han var fin på framridningen, inne i collecting ring och på banan. Men det var tyvärr jag som förstörde allting... Jag glömde bort programmet ett flertag gånger, i protokollet drog de av för 2felridningar, men jag gjorde vissa delar på fel linjer osv. Jag red honom även lite för låg i formen, missa enkla bytena (de blev typ tvärnitar), missa travökningarna, missa nästan hela skritten och massa mer. Ni kan inte förstå hur besviken jag var på mig själv! Vi fick trots alla mina misstag 61,62%.



Lördagen:



Första klassen jag red för dagen var FEI lagtävlan, redan på morgonen hade jag bestämt mig för att göra en revansch från dagen innan. På framridningen var han lite stel och spänd, men gjorde ändå det kan skulle. Precis innan jag skulle gå in i collecting ring, så gjorde jag tre ökningar i lättridning på utebanan, då släppte stelheten. Eftersom domarna från dagen innan ville ha mer "power" och högre form, så skulle de få det. Jag red rätt vägar, höjde formen, hade lite med power i skolorna (som även Linn hade sagt till mig dagen innan att ha). Vi fick 64,70% (SM KVAL!) och blev placerade 5:a av 29startande, jag var hyper glad! Linn ringde även och gratta! :D Domarna skrev på protokollet: "Ponny med stor potencial", "härlig framåtbjudning", "positivt ekipage", "bra form", "harmonisk ritt". :D




Andra klassen för dagen som jag tävlade var FEI ind. mästerskap. Jag kunde det programmet heller så bra (jag får ju typ skylla mig själv att jag inte tränat så mycket på någon av programmen). Jag kände mig även dålig, ni vet ju att jag varit sjuk och Braven var väldigt trött. Så på framridningen lyssna han inte riktigt och allt blev bara pannkaka. Det blev ju inte bättre inne på banan direkt, men vi körde på ändå bara för att ha ridit programmet en gång på tävling. Han var spänd, kom bakom lod flertal gånger, jag red dåligt osv. Vi fick 61, 70, vilket var bra ändå för den ritten. :)




Den helgen har gått bättre än förväntat och den har varit superkul! Vår första nationella tävling tillsammans och vi kommer hem med två rosetter. Jag är riktigt stolt över mig och Braven för vad vi kunnat presterat. Vi fick ju även ett SM kval, vad mer kan man begära? Kanske vi kan komma till SM redan i sommar? ;)

BLOGGTÄVLINGEN

Bloggtävlingen där ni hade chansen att vinna ett par reflex benskydd samt boots är avslutad och vinanren är kontaktad! :)
/PL

Morgon promenad till stallet


ROLIGT

Läste Tyras blogg nyss, alltså darios.se. Såg att hon var intresserad av att köpa häst från Holland osvosv, fortsatte att bläddra lite och sen ser jag att hon skrivit om den hästen som vi var SÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅ nära på att köpa, jag skojar inte när jag säger att vi hoppade av den i sista sekunden, och då menar jag verkligen sista!!

Den hästen hade jag haft hemma hos mig nu om vi inte hade blivit avrådda av så många duktiga männsikor runt omkring oss. Vart såklart väldigt ledsen då eftersom att jag hade ställt in min på att hästen skulle bli min, men nu förstår jag vad de menar. Alla hästarna de har är super fina och alla hoppar exakt likadant. Och sen så är de alldeles för billiga, pratade med min tränare som själv tävlar höga klasser som sa att om den där hästen var så där bra som de såg ut på videon så skulle den MINST kosta en halv miljon.

Så tyvärr hoppade vi av, men kan inte låta bli att kolla på den för han är sååååå fin så jag smälter.



/Elina

SVINDEL

Idag så skrittade jag och Essie ut på Mary och Emil. Debuterade med en barbacka tur den här soliga dagen. Helvete vad stor han är, typ som att sitta på eifel tornet, fick svindel. Haha, nej inte riktigt så illa, men nästan. Det var väldigt mysigt och Emil skötte sig väldigt bra trotts hackamore och utan sadel ;)



/Elina

Meetinget!

Hela tävlingen har gått över förväntan! Dock gick två klasser mindre bra och två klasser SUPER! i första klassen igår (LA:P1) fick vi 65,79% och blev placerade 3:a och första klassen idag (FEI lagtävlan) fick vi 64,70% och blev placerade 5:a och fick ett SM kval!

Berättar mer imorn!


/Vicky

 


svar från frågestunden

1. Brukar du festa?

2. Har du fler djur än dina ponnys?

3. Är du vinnarskalle?

4. Brukar du läsa mycket böcker?

5. Gottegris eller ej? ;)

6. Vad åker du i för backar i Åre? Gröna, blå osv?

7. Kan du åka snowboard?

8. Lägger du upp träningsscheman för dina hästar och ungefär hur ser de ut i så fall?

9. Hur ofta tränar du för tränare? Och hur mycket tar dina tränare?

Kram, du är söt och jätteduktig :)<3

Svar: 1. Nej det brukar jag inte.

2.    Jaa det har jag, en kanin och två katter.

3.    Självklart!

4.    Aldrig xD

5.    GOTTEGRIS!

6.    Alla backar.

7.    Nej, men jag skulle gärna vilja lära mig! :D

8.    Jag lägger upp träningsscheman vecka efter vecka, så det är inget som är skrivet i sten. Men jag brukar träna för tränare 1-2gånger i veckan, rider ut minst 3gånger i veckan (klättrar, konditions tränar, hoppar terräng osv) och rider dressyr i sommarhagen/på ridbanan 2gånger(rider dock nästan aldrig på ridbanan). Men jag brukar lägga upp passen efter hur hästen är och vad jag känner för.

9.    1-2gånger i veckan. Jag tränar för Ulrika Jonsson och Birgitta Kjellin. (har slutat träna för Lena Lilja eftersom min pappa jobbar i Bollnäs de dagar då träningen är). Säger inte vad de tar.

 

Tack så mycket! Vad gullig du är! ^^



1.Vad är det högsta du har hoppat? bana och enkelhinder.

2. Vilken är den svåraste klassen du har tävlat i dressyr/hoppning.

3. när tycker du att en ryttare räknas som rutinerad, vad är det som kännetecknar det liksom.

4. När fick du din förstå ponny och när tycker du är den bästa tiden att få/köpa ponny/stor häst. vilken nivå/ålder ska man vara liksom?
Hoppas att du kan svara på mina frågor!

Svar: 1. På bana och enkelhinder är det högsta jag hoppat 125cm.

2. FEI Nationellt/LB

3. När hon/han kan rida ordentligt, veta hur/när man får sin häst att arbeta rätt och har ridit många olika hästar. Personen ska kunna ta ansvar och håller sig till säkerhetsreglerna.

4. Jag fick min första ponny när jag var 11år (vilket var lite tidigt eftersom jag bara red på ridskola i 1,5år). När man är ganska rutinerad kan man skaffa sig en ponny/stor häst. Egentligen spelar ålder ingen roll, men man måste kunna ta ansvar och rida ordentligt. Allt på ett säkert sätt. Alla är väl mogna i olika åldrar och man ska alltid ha någon man kan ta hjälp utav.

 

1. Tycker du att det finns någon viss ålder som är lämplig att vara när man ska köpa häst?

2. Hur känns det att få elaka kommentarer? (hur tar du det?)

3. Vad gör du/tänker du på innan du ska in på banan? (ingefär ett nummer kvar)

4. Har du rökt?

5. Vad är det värsta som har hänt/kan hända dig och dina ponnysar?

6. Vad är det dyraste du har köpt? (för dina egna pengar)

Du är grymt duktig Victoria! Grym blogg! :D

Svar: 1. Se svaren ovanför!

2. Man blir ledsen och osäker. Det tar bort lite av självförtroendet. Men det motiverar en också att visa motsatsen till den elaka kommentaren. ”Nu jäklar ska jag visa dem, de ska få ta tillbaka vartenda ord!” brukar jag tänka.

3. Går igenom programmet i huvudet (ser mig själv rida ett felfritt program) efter det brukar jag köra lite ”pepptalk” med min häst. Haha ;)

4. Nej det har jag inte.

5. När Roxi blev halt på tre ben/ att någon av dem måste avlivas.

6. Mina sadlar.

 

Tack så jätte mycket! :D


Vad fastnade du för hos dina hästar när du provred dom?

När kände du (typ ålder) att du ville satsa på dressyren?

Vad är det mest "onnödiga" du har köpt till dig (i ridväg)/ till dina hästar? ;)

Svar: snällheten, sötheten och Känslan när man red.

Vid 13-14års ålder.

Ojojoj, jag vet inte! :P

Bild från provridningen, oktober 2010.
/Vicky

GODMORGON

Ledsen att jag inte bloggade något mer igår kväll, mitt intrenet la ner totalt och kunde varken blogga från datorn eller mobilen.

 Idag är det lördag och inte min dag med Emil, tråkigt.. Vad tusan gör man om dagarna när man inte har någon att rida? Jag ska ju iof fortfarande till stallet och hjälpa mamma att fixa allt där sen såklart gosa och borsta på min finaste ängel. Men det är inte ALLS samma sak, vad gör man om man inte underhåller sig med att rida om dagarna? Sitter hemma i soffan och käkar chips? Jag hade gjort det så tack gud att jag har hästar.

Update; Mamma berättade just att jag har Emil idag, yeah!! blir nog en mysig tur över vägen! :)

Även om jag har Emil på veckodagarna så blir det fortfarande samma sak, det går så fort att rida en häst så vet inte vad jag ska göra sen liksom.. Det är mycket bättre med 2-3 hästar tycker jag, då har man något att fördriva dagarna med :)



/Elina


TRÄNAT TITT HINDER MED EMIL

Ridpasset idag med Emil gick bra. I början var han okoncentrerad och gick inte riktigt frammåt utan gick mest och fånade sig och hade inte speciellt mycket koll på sina ben som for lite här och var runt omkring. Men det löste sig efter ett tag och han blev jätte fin och lätt från marken. Eftersom att han är så stor så blir han också lätt väldigt tung och markbunden om man inte rider upp honom ordentligt. Hade även byggt upp några små titt hinder till honom som jag tänkte att han skulle träna på. Han är lite små fjantig den lille mannen och han behöver verkligen träna nu när vi ska ut och hoppa lite små tävlingar.

 

Det var 1 hinder med två skärmar och 2 socker bitar som stod ihop som en föreställning av en mur, sen ett vanligt sockerbits hinder med en vattenmatta under, ett hinder med 4 sockerbitar som skulle föreställa även den något liknande av en mur och sist men inte minst ett folije hinder med julglitter på som låg även de på sockerbitar. Han stannande en gång på vattenmattan, men annars så tvekade han inte en sekund och bara flög över allt. Duktiga mannen, det börjar ta sig! :)


/Elina


första klassen!

NU starar vi första klassen på meetinget!
Önska oss lycka till! ♥
/Vicky

svar från frågestunden

Vem är din största idol???
ÄLSKAR ERAN BLOGG!!!!!!!!!!!<3<3<3<3

Svar: Min största förebild är Jan Brink.

TACK ska du ha! :D

 

Brukar du trimma Roxi hemma på kandar? Vad är ditt mål med Roxi, förutom Sm, Nm. Utan jag menar kanske La, la:p1 eller kanske sm? :)

Svar: Nej det brukar jag inte, jag har ridit på det 2gånger för att det var roligt att testa.

Jag vill kvala till nationellt med Roxi, hon har ju redan ett kval! Hur coolt skulle det inte vara att komma med en fjording på en nationell tävling? ;D


din favorit blogg?

finaste färgen på en häst?

din favorit sport förutom ridningen såklart? ;)

de finaste kortet du har på dig/roxi/braven?

den finaste kortet du har tagit på nånting?

de bästa köpet ever? hästsaker
de bästa köpet människo grejer?

de finaste kläderna du har?

om du hade hur mycket pengar som helst men inte fick köpa nåt som hade med hästar att göra va skulle de va?

bästa julklappen?

bästa ridlägret?

sämsta som har hänt dig inom ridningen?

va tycker du om ponnymammor?
har nån "ponnymamma" sagt nåt mot dig nån gång?

haha "lite" fårgor till en grym tjej!

Svar: PONILOVERS

Vit, svart och isabell.

Friidrott och gymnastik.

De finaste korten på mig, Roxi och Braven – SE NEDANFÖR SVAREN.

Jag tar inte så fina kort, så de vill jag inte visa, haha. ;)

Det bästa köpet ever (hästsaker) är mitt Schockemöhle träns och täcke!

Det bästa köpet (människosaker) är mina jeans och mina converse.

De finaste kläderna jag har är mina jeans (från JC), stickad tröja (från vero moda), blommig blus (från ginatricot) och min tjocktröja med amerikansk flagga (från Bikbok).

Om jag mycket pengar och inte fick köpa något i hästväg, skulle jag nog köpa min egen ö och fylla min garderob med massa fina kläder!

Bästa julklappen var min Iphone 4S!

Bästa ridlägret är Taffsnäs.

När jag blev för lång för min shettis och var tvungen att sälja honom.

Det kan väl hända att de är lite irriterande, men själv har jag ingen "ponnymamma" (men jag har en mamma, haha)så det är skönt! Och nej, ingen ponnymamma har sagt något till mig.

 

Tack så mycket! DU är grym!

 

Mina frågor: :)

*1. Hur lång är du?

*2. Vilken är din naturliga hårfärg? Bild?

*3. Om, när vill du/ har du planer på att skaffa storhäst?

*4. Vad skall/vill du gå på för gymnasium, och varför just det/ den inriktningen?

*5. Vad vill du helst jobba med/ ha för arbete när du blir "stor"? ;)

*6. Hur många egna tekniska prylar (mobiltelefoner och datorer) har du/ har du haft? ;)

*7. Hur tänker du med dina ponnys i framtiden? Man har ju ändrat de svenska reglerna till att fr. o. m 2014 får du endast tävla ponny till 16 års ålder. Berätta gärna :)

 

 

Svar: 1. Jag är 165cm.

2. -SE BILDEN EFTER DE HÄR SVAREN-

3. Antingen skaffar jag stor häst när jag säljer Roxi eller så väntar jag tills jag blivit 18år.

4. Jag ska troligen gå Natur på Bromma Gymnasium. Jag valde Bromma för att det ligger nära och ska vara en bra skola. Jag valde Natur för jag vill ha många möjligheter, för jag vet inte vad jag vill bli i framtiden.

5. Vet inte.

6.  Jag har en dator (Macbook Pro) och en Iphone 4S. Jag har haft 3mobiler innan och 2datorer.

7. Skämtar du? Annars går jag och dör nu.

 

/Vicky

RESULTAT MED SOLLE

Efter två dagars undersökning på brunmåla med röntgen upp och ner, fram och tillbaka, bedövning hit och dit samt ultraljud står de fortfarande som frågetecken. De kan inte hitta felet, men de misstänker att han har fraktur på den högra bäckenvingen (den alla lår muskler och sånt ligger på). När de gjorde ultraljud så var det lite skugga ner där, dock var det ungefär likadant på andra sidan också så de är inte helt 100.

Vi väntar just nu på en tid hos Ultuna ENDAST för att göra en skintröntgen så att man kan se vart det är han har ont. Sen åker vi helt klart tillbaka till Brunmåla, den bästa kliniken jag någonsin varit på måste jag säga! Så hjälpsam personal och TREVLIGA!! Rekomenderar starkt! :) Visar det sig att det är just vid bäckenet han har ont så är det en fraktur på bäckenvingen= 3månaders boxvila.

En bäckefraktur kan bestå av att han slagit i sig någonstan, rullat på en sten mm.




MIN BÄSTA VÄN <3

/Elina

BILDDAGBOKEN

Eller nu dayviwes, hehe. Kom och  tänka på det nu och det är ju faktiskt väldigt kul att ladda upp lite bilder och så, men det var såå länge sen jag var inne där, slutade med det när de ändrade om hela sidan och jag inte fattade någonting. Loggade in nu och jag är vän med såå många som jag inte ens känner och det är vääääldigt jobbigt att ha så många nya bilder..


EMELLBERG hittar ni mig på nu. Ska försöka lära mig den nya "bilddagboken" nu tänkte jag.

Update- struntar i en nya bdb och kör på min gamla istället. Så lägg till mig på elinamellberg! :)



/Elina


Just nu

Chillar med Bravie på Ekerö färjan. Vi delar på en calippo shot och njuter av det fina vädret, +12 grader!

/Vicky


Exklusiv Horse Wear

Jag ÄLSKAR Exklusiv Horse Wear´s produkter. Jag plockade ut några produkter som jag gillade och vill visa er. Jag skulle lätt köpa allt det här om jag hade pengar, men så bra har jag det inte. ;)
Bomulls schabrak vit
RIDTÄCKEN - Fleece - Ridtäcke fleece vinröd
TÄVLINGSTÄCKEN - Bäver ofodrade - Bävertäcke med front ofodrat Glögg
TÄVLINGSTÄCKEN - Bäver ofodrade - Bävertäcke med front ofodrat Orange
TÄCKEN - Fleece helhals - Fleece täcke helhals röd
TÄCKEN - Fleece helhals - Fleece täcke helhals vinröd
TÄVLINGSTÄCKEN - Fleece - Fleecetäcke med front Vinröd
TÄVLINGS PRODUKTER - Boxgardiner - Boxgardin röd modell 4
SWEDEN SERIEN - Fleece ridtäcke Sweden
Benlindor med flagga
SCHABRAK LYX - Lyxschabrak Röd
BEN PRODUKTER - Benlindor med färgat kantband
HÄÄÄÄÄÄÄR hittar ni allt och massa andra fina prylar och erbjudanden!
/Vicky

PÅSK REA

Ni missar väl inte Horzes stora påsk rea på alla outlet produkter? 60% på allting, vilka fynd man kan göra! Riktigt snygga saker också!! Perfekt att önska sig något fint i påsk present! :D

NI HITTAR REAN HÄR!!

/Elina

yay!

Jag fick precis reda på att hotellet har internet man kan koppla upp sig till, så jag kommer kunna blogga på datan och på mobilen! Så då kommer jag kunna uppdatera, fast kanske inte så mycket eftersom jag kommer nog vara rätt upptagen. ;)
Jag och pappa åker strax till stallet, jag ska fixa Braven och packa. Sedan åker vi till Grums! Jag kommer rida på deras ridbana ikväll, så jag ska övertala pappa att ta lite foton. Tänkte köra på en vinröd outfit! :D
/Vicky

svar från Frågestunden

Din största dröm ? 
Hur lärde du och Elina känna varandra ? 
Älskar eran blogg oxå ,jättestort fan och du är så otroligt fin med dina hästar //c

Svar: Min största dröm för tillfället är att komma till SM med Braven. Men jag har massor av drömmar, för framtiden, med hästarna, för mig osv.

Jag och Elina lärde känna varandra genom att vi blev grannar när vi var små (vi är det fortfarande). Vi har känt varandra i 13år.

 

Tack så mycket! Det värmer! :D

 

Vad väger du och hur lång är du?:)
Skostorlek?
Favoritfärg?
Vilken av dina hästar är lättast att rida, lättast att hoppa och lättast att rida dressyr på osv?

Svar: Jag väger 52kg och är 165cm lång.

Jag har skostorlek 37/38.

Mina favoritfärger är marin blå, röd och vit.

Roxi är lättast att rida, Braven är lättast att hoppa och Roxi är lättast att rida dressyr på.


Vad heter du i mellan namn?
Ska du på något ridläger, det där fjordninglägret eller vad det nu heter?
Oskuld? ;) Okysst?
hur högt (enstaka) har du hoppat med braven och roxi?
hur gammal var du när du fick roxi?
Vilket gymnasium ska du gå? vilken linje?
kan du välja fem av dina bästa kompisar och beskriva dom? skulle vara kul att få höra vad för sorts vänner du har ^^
SJUKT BRA BLOGG!!
skriftligt!

Svar: Jag heter Charlotta och Alina i mellan namn.

Jag kanske ska till ett fälttävlansläger i sommar, men jag ska inte till Taffsnäs iår.

Tar inte upp för privata frågor på bloggen. ;)

Det högsta jag hoppat med Braven och Roxi är 110cm.

Jag var 12år.

Jag hoppas på att få gå Natur på Bromma gymnasium.

Mina fem bästa kompisar är Linnea, Anna, Sara, Mira och Hanna. Jag många kompisar men de jag nämnde nyss är de jag verkligen kan berätta allt för och kan vara mig själv med. Jag litar på dem till 100% och de älskar mig trots att de vet mina brister.

 

TACK så mycket! :D

'

 

tittar du på big brother & vem hejar du på isåfall? 
vilken hästras tycker du mest om?
vilka är dina favoritbloggar?
du allergisk mot något?
vem är din idol & vad för sorts musik gillar du?
aldrig mer få äta choklad/aldrig mer få äta chips?
har du en iphone 3/4/4S?
vad för sorts personer stör du dig på?

Svar: Nej jag kollar inte på Big brother.

Jag gillar hästraserna Welsh, Fjording, New forest och många andra.

Mina favoritsbloggar är Dressyrmupparna, JuliaWesen, Ponnysanning, Gennes, Jessicas, Isabelles, Joannas och linnolsson.

Jag är allergisk mot pollen, gräs, hö, äpplen, nötter och säkert massa mer. Jag har även Astma som inte gör saken bättre.

Menar du då musikidol? Jag gillar bandet The Script och älskar låtarna nothing och Breakeven.

Aldrig mer äta chips. Jag ÄLSKAR choklad.

Jag har en Iphone 4S

Jag stör mig på människor som alltid måste ha rätt och är långsynta, jag blir så jäkla irriterad.

 

/Vicky


<3

I love my life
because it gave me you
I love you
because you are
my life.



/Vicky

Länkbyte

Kolla in den här grymma tjejens blogg!
http://favoritehorse.blogg.se/
http://favoritehorse.blogg.se/
http://favoritehorse.blogg.se/
/Vicky

sjuk

Idag stannade jag hemma från skolan, jag har så ont i halsen, hostar hela tiden och kan inte prata. Roligt att man ska bli sjuk dagen innan man ska åka på meeting. Jag kommer försöka ta mig till stallet ändå, jag måste göra iordning alla saker till imorgon och Braven. Braven ska tvättas om det inte är för kallt och sedan ska han och jag gå en promenad. Becka rider Roxi idag, som sagt.

Jag kommer inte kunna blogga under tor-lör, så jag ska passa på att göra en del tidsinställda inlägg. :)
Har knappt några bilder på den här datorn, så ni får stå ut med gamla!
/Vicky

KÄNSLAN NÄR MAN MÖTS AV EN GNÄGGNING


NOLLSTÄLLD

Idag kör vi igen! Upp till stallet om en timme och morgonfodra hästarna, sedan ut och rida på Emil. Därefter åker vi mot Brunmåla idag igen där min älskling redan finns.

 Jag vet inte riktigt vad jag ska hålla tummarna för idag, det är två saker som det kan vara och jag har ingen aning om vad som är bäst. Fuck.

 Men nu kör vi, jag hoppas att de kan hitta felet redan idag och ställa en diagnos så vi vet vad som väntar. Jag håller alla fingrar och tår jag har på det bästa, hoppas att det räcker!


/Elina


svar på fråga

emma om veckoplanering:
becka är din syster väl? :)


saga om veckoplanering:
vem är den här becka? kan du inte göra ett inlägg om det? :)

Svar: Jag har en syster som heter Rebecca, men när jag skriver om Becka som hjälper mig med Roxi menar jag min kompis Becka. Min syster rider inte. Becka och jag har varit kompisar i 5år, vi har gått i samma klass, hon red min shettis ibland när jag hade honom och vi har varit på Taffsnäs 3gånger tillsammans. Nu rider hon Roxi två gånger i veckan för att det ska underlätta lite för mig, då jag annars måste hinna med två hästar alla vardagar ensam (min pappa jobbar i bollnäs) då måste jag mocka, göra maten, byta vatten, rida två hästar +ta mig hem på något sätt. Sen måste jag hinna med skolan också. ;)
Jag, Sanny & Becka, första året på Taffsnäs!
/Vicky

Jessicas blogg!

Jag lovade min kompis Jessica att jag skulle länka hennes blogg, så nu gör jag det! KLICKA HÄR FÖR ATT KOMMA TILL HENNES BLOGG! GÅ IN, KOLLA OCH FÖLJ JESSICA OCH HENNES PONNY BRAVE HEART!


/Vicky

SAGAN FÅR INTE SLUTA HÄR



/Elina


preliminära startlistor

Preliminära startlistor till tävlingen har kommit, men jag vet inte än hur man printscrenar än.. kan man göra det på en Mac? Jaja, jag får skriva när jag startar de olika klasserna.

Fredag:
LA:P1 kl. 11.55

FEI lagtävlan kl. 19.08

Lördag:
FEI lagtävlan kl. 11.28

FEI mästerskap kl. 17.24

Ni hittar alla statlistorna på Grums hemsida och ni kan följa mig via Equipe under tävlingarna!

En bloggläsare som hette Elin frågade också om man får komma fram och hälsa på mig och Braven och även ta kort, självklart får ni det om ni skulle vilja! :D



/Vicky

SOLIS STANNAR KVAR

Solis stannar kvar under natten för vidare undersökning imorgon bitti.

/Elina


NU ÅKER VI MOT BRUNMÅLA

Önska oss lycka till! :)

/Elina


JIPPIE

Uppe med tuppen nu för att åka till stallet och fixa med alla hästar och rida Emil. Hans svullnad på rumpan har gått ner helt nu så det är bara att köra på, såå kul. Och extra glad blev jag också när jag kollade ut och det var SOL?!? Som Vici skrev så har vädret varit såå sjukt här. Snö kaos varannan sekund och skinande sol nästa.  Men ja hoppas att solen verkligen håller i sig nu hela dagen och det blir vårväder igen, usch för vintern.

Idag rider jag nog Emil på ängen. Det är verkligen det bästa stället att rida på. Stor yta och bra underlag, när man rider där så behöver man inte ligga på volt som på banan eftersom att det är så stort i hagen så kan man rida lite hur man vill! :)


/Elina

LYSSNA

Ni bara måste lyssna på min ursöta lilla vänns cover här, thousans miles. Hur jävla bra är han inte då??? Han har faktiskt ett band också med några andra små pojkar, like she said, om ni kanske vet.

Lyssna säger jag bara!! Singel är han också!!! :D





/Elina

veckoplanering

Måndag: Braven skrittas - Becka rider Roxi
Tisdag: Träna program med Braven - Roxi vila
Onsdag: Braven skrittas el. rids ut - Becka rider Roxi
Torsdag: Träna program med Braven - Becka rider Roxi
Fredag: Tävling med Braven - Becka rider Roxi
Lördag: Tävling med Braven - Becka rider Roxi
Söndag: Braven promeneras - Roxi rids ut
Becka tar hand om Roxi tor-lör också, vanligtvis rider hon bara på måndagar och onsdagar. :)
/Vicky

ANMÄLT

Nu har jag anmält Emil till 2 tävlingar, så kul! :D Trots att det bara är små klasser så är det riktigt roligt då han är så oruttinerad och tittig och ja. Har planerat att åka till Färingsö och hoppa 90cm och till Hufudsa och hoppa 90cm & 95cm! :)

Ses vi på någon av dessa?



/Elina

fäller

Braven fäller så sjukt mycket nu, jag märkte idag att han inte ser speciellt vacker ut med alla fläckar han har av sommarpälsen och vinterpälsen. Hans sommarpäls är så himla fin, jag längtar tills han ser ut så igen, för nu ser han inte bra ut haha ;) Han kommer se ut såhär på tävlingen på fredag/lördag.. xD
Man ser inte så bra på bilden
/Vicky

Konstigt väder

Träningen igår med braven gick verkligen skit dåligt, jag blev väldigt upprörd över två saker innan jag började rida som jag tror orsaka det hela.

Idag skrittade jag ut med honom medans becka red roxi i sommarhagen. Det blev inte så mycket skritt eftersom han var helt knäpp, hoppade runt, gjorde luftsprång osv. Vädret var även konstigt.. Det gick från sol och vindstilla till snöstorm på 10sekunder. Har ni också så här konstigt väder? Vi har haft det i över en vecka nu.

/Vicky


STALL LEDIG

Idag var det då måndag igen, sista veckan nurå innan lovet. Som vanligt så går jag lång dag på måndagar och därför inte är i stallet. Ganska skönt faktiskt att ha en dag i veckan ledigt, tror man behöver det också.

Dagen har kännts riktigt onödig. Började med gympa som slutade en halvtimme tidigare än vad den skulle, sedan har vi 2 och en halv timmes rast fram tills svenskan (3 nu) som jag inte ens har idag då det är nationella muntliga och jag har redan gjort mitt. Alltså så hade vi 4 timmars rast fram till matten där vi hade prov. Blev klar efter en halvtimme och hade då rast en timme och sedan en heelt onödig historia lektion som vi fick sluta 30 minuter tidigare från.

Imorgon är jag faktiskt "sjuk", hehe. Ska in till Brunmåla med Solle och kolla igenom honom, igen... Jag hoppas verkligen att de kan hitta felet nu, är så grymt trött på att ingen jävel (ursäkta) kan hitta vad som är felet på honom. Men har hört att de ska vara väldigt bra där, tydligen så jobbar de i team, så jag hoppas verkligen på det bästa nu.

Saknar att rida min prins så oerhört mycket.


/Elina

HISS



Det här klar blåa schabraket från Horze är ju bara så läckert, visst? Det är inte ofta man hittar ett fint klarblått schabrak med stora fina rutar, nooomnoom. Priset gör inte schabraket fulare, endast 202 kr (ord pris 259 kr) behöver man betala för detta snygga schabraket. Skulle tryckt hem det på en gång om jag hade haft pengar, suck :(

Det finns i både ponny och full samt i andra färger. Ni hittar det HÄÄÄÄÄR.

Vem gillar inte att fynda snygga saker? ;)


/Elina

BILDER PÅ TIMJAN



/Elina

FIXAR LITE

Nu är vi hemma och har precis käkat tacos till middag. Jag håller på att ladda upp de bilderna som jag lyckats få med på kameran från helgen. Har både bilder på min super snygga Timjan och sen några bilder på bambaamm, haha nej skoja, antar att ni listat ut vad vi skulle göra i Bollnäs. Så jag har några bilder på hästen som vi kollade på. Kanske lägger upp någon på honom! :)

Som jag sa tidigare så vart inte bilderna på Timjan något vidare då det var svårt att få de bra inne i stallet. Men ni får ett litet smakprov.




/Elina

ny dator!

Min data krashade för några dagar sedan och även min mobil har inte gått att använda på ett par dagar.. Men vet ni vad! Jag, pappa och Linnea åkte iväg idag och köpte en ny dator åt mig, en Macbook Pro! Så jäkla nice, ni ska bara veta hur bra den är, jag sitter här hemma och undersöker den lite! GRYM!
Så nu kommer jag kunna uppdatera er hur mycket som helst! Min mobil har även blivit normal igen, hoppas jag. ;)
Vid kl 18 idag blir det träning för Ulrica på Nytorp med Braven, ska rida igenom båda FEI programmen. :)
/Vicky

SKILLS

Känner mig väldigt skillad när jag sitter i bilen och väntar på att mamma ska tanka och jag sitter med min rykande skit varma te mugg som jag köpt på macken. Skulle balansera den mellan mina knän (hade fötterna på instrumentbrädan) samtidigt som jag öppnade locket för att ta ut te påsen lite snyggt sådär. Känner mig bra när hela den varma koppen välter ut i mitt knä och snacka om att det gjorde ont!! Var tvungen att öppna dörren för att det brändes så längst benen och mamma som stod utanför och tankade hörde ju bara hur jag tryckte fram små "ajajajajajajajaj" hela tiden. Nu har jag fått på mig mjukisar, men tror fan jag har fått brännskada, shit vad det svider.

Nu är vi iaf på väg hem! :D
/Elina


RSS 2.0