Om Victoria Avellan Ryd

Mitt namn är Victoria Alina Avellan Ryd och jag är 15år. Mitt största intresse är självklart hästar, sen gillar jag även att fota med min Nikon D60. Jag har två egna hästar, en C-ponny som heter Roxelina och en D-ponny som heter Brave Heart. Med dom tävlar jag mest i dressyr med, men även lite hoppning och fälttävlan.

Roxelina är ett Fjordingsto på 12år. Henne har jag haft i 4,5år nu och hon har lärt mig allt jag kan. 2010 kom vi på åttonde plats på Fjord-SM, 2:a i sparbanken Rekarne ponnycup 2010 och en femte plats 2011. Vi kom på fjärde plats på Fjord-SM 2011 och då blev vi även juniormästare, fjortonde plats på Fjord-NM 2011, vi har tävlat i Div 1 dressyr 2011 och sen har vi massor av vinster och placeringar upp till Regional dressyr. Hon är ärligt talat en av sveriges finaste fjordingar! 2012 sattsar vi på en placering till på Fjord-SM och kanske delta i Fjord-EM.

Brave Heart är en valack på 8år som är korsing mellan Welsh (av cobtyp) och Morgan. Jag har haft honom i lite mer än ett år, men vi har inte hunnit tävlat så mycket pga hans ryggproblem, som tog oss flera månader att komma igång efter, sen blev han opererad i bihålan som gjorde att jag inte fick rida på ett tag. De sista tävlingarna 2011 gick väldigt bra! 2012 sattsar vi på att kvala till nationellt, men det långsiktiga målet är SM i dressyr.

Trött tjej

Hej på er! Jag ville bara önska er ett Gott Nytt År!

Just nu ligger jag utslagen på soffan och hoppas att jag inte somnar innan 12slaget.. haha

Tänkte berätta om mina nyårslöften och mål till 2012 senare! Så håll utkik! ;D

/vicky

 


SVAR PÅ ERA FRÅGOR

Vad hade dina ponnysar gjort innan du fick dom?
Har du tävlat dressyr nån gång och isf vilka klasser på vilka hästar? :D
Frans hade tävlat några LA och Solle MSVA.
Nej jag har faktiskt aldrig tävlat dressyr :)

Du har säkert berättat detta innan, men hur länge har du haft Solle, och varför just honom? Vad var det du fastnade för hos honom? Vilka är hans bästa respektive sämsta sidor?
Tack för en bra blogg!
Jag har haft honom i ungefär 2 år. HÄR har jag skrivit ett inlägg om det! :) Han bästa sidor är nog att han är så himla gosig att ha och göra med, kan stå i timmar och bara gosa med honom. Sen att han även är jätte snäll, han gör aldrig någonting för att var dum tex bocka, stegra, sparka mm. Det sämsta är väl att han är så svår. Väldigt känslig samtidigt som han är stark och het.

Vad letar du för storhäst? Dvs. Ung? erfaren? vilka höjder vill du att den ska ha hoppat å sånt? :)
Jag letar en valck(helst) runt 165 cm 6-10år. Startat en del klasser med bra resultat. Vill såklart ha en häst med kapacitet för de högre klasserna!

1.när man letar häst/ponny, vad ska man kolla extra noga efter?
2. ''bästa'' ponnyn du ridit genom alla år?

ps. ni är sjukt grymma! keep up the good work, ser verkligen upp till er! :)
1.Jag kollar ofta filmer på hästen så man ser hur den ser ut. Sen kollar jag även igenom resultat noga så man ser hur stadig den är osv.
2.Solle helt klart. Har lärt mig allt på honom i stort sätt.

Tack så mycket! :)

Om din syrra tar över Frans & Solle - vad kommer hända med Mint & Majsan? :)
Vad tycker du om dem stora hästbloggarna - nu menar jag inte personerna utan deras bloggar. Typ Dressyrmupparna, TeamSL, johannagrant.se, osv? :)
När tycker du en häst är för gammal om man vill utvecklas & komma till rätt höga klasser inom hoppning? Asså hur gammal får den max vara enligt dig när man köper den :)
Närmsta vän/vänner?
Vi kommer försöka låna ut dem på obestämd tid till någon där de får gå och leva livet tillsammans :)
Är väl inget större fan av dressyrmupparna, tyckte den var bättre förr. Läser teamsl då och då, den är helt okej och Johannagrant läste jag förut när hon hade skäcken men läser den faktiskt inte längre.
Det är svårt att säga, det beror på hur pigg den är. Jag skulle väl säga runt 15 år tycker jag är en bra ålder.
Har en del vänner som jag kan berätta allt för.

Oj, var det på denna filmen du spräckte hjälmen och skadade ögat?
Nej, det var ite jag som skadade ögat utan det var min lillasyster vid ett annat tillfälle!


Vad kostade solle när ni köpte han?
Tar inte upp pengar i blogge.

På videor från när du tävlar har man sett att det är någon annan på banan samtidigt , har alltid undrat varför det är så?!:)
Det brukar oftast vara så. Det beror på att få bättre flyt i tävlingen och att det ska gå snabbare mellan ekipagen.

Solle ser ut att vara ganska svåriden, är han het i hoppningen ?
Grymt bra blogg! :)
Det är han också. Ja det är han, ser oftast långsammare ut på film än vad det är i verkligheten!
Tack :)


/Elina

Fjällen

Hej!
Förlåt att jag inte skrivit men jag har inte haft tid.. Jag och pappa har gjort massa roliga saker som jag kan berätta om senare! Men nu ska jag äta och duscha, sen ska vi åka till Åre en sväng och handla och hämta min mamma & syster.

Ha det bra så länge!

/Vicky


Om Elina Mellberg

Hej!
Jag heter Elina Mellberg och är 16 år gammal. Jag är då hoppryttaren på denna bloggen och tävlar för VALLENTUNA RIDKLUBB. Jag bor tillsammans med min familj mamma, pappa och tvilling småsyskon i ett hus på Ekerö. Ca 5 minuter med bil och 15 minuter genom skogen ligger stallet som vi äger med 17 boxar. Vi fyller ut 4 av dem själva med våra ponnyer, Majsan A-ponny, Mint B-ponny, Frans C-ponny och Solle D-ponny. De övriga 13 boxarna hyr vi ut. Jag går första året på Jensen gymnasium där jag trivs jätte bra! Ni kan läsa mer om min vardag här: http://elinamellberg.blogg.se/?tmp=14195854

 Tänkte köra presentation av mina två ponnyer.


Misteur du Gasseau
Eller Frans som vi kallar honom pga att han kommer från Frankrike. Han är en valack född 00. Jag har haft honom i 3½ år nu och min syster håller på att rida sig in lite på honom och startar några LC-LBer. Jag och Frans har tillsammans tävlat upp till nationell MSVB med okej resultat, placeringar upp till nationellt LA+5. Frans är en jätte mysig ponny som har två sidor, jätte glad eller skit förbannad. De stunder när han är förbannad är t.ex när han får mat eller får komma ut bland de sista. Sen har han sina stunder när han bestämmer sig för att studsa och springa osv i ridningen, han brukar även få för sig att tvär vända när man rider och när man säger åt honom så ställer han sig upp. Men oftast så sköter han sig jätte bra! I hoppning så blir han lite feg när det blir högre och vågar inte hoppa i de lägen när inte allt är perfekt, alltså- han vill inte slå sig. Jag har många fina minnen ihop med denna mannen som tyvärr håller på att lida mot sitt slut. Tillsammans tog vi DM-guld 2009, deltog i division 1 lag 2010 mm.

Solero 33
Solle som han kallas är min oranga D-ponny. Han är en valack född 1998 som jag haft i 2 år. Han är imort från Tyskland och hoppar som en satan. Dock är han inte den lättaste ponnyn så det har tagit ett bra tag att lära sig. Han är super känslig för både vikter och i munnen, han är het och galet stark. Tillsammans tävlar vi upp till Nationell MSVB med vinster och placeringar och kvalade MSVA. Solle är den mysigaste hästen jag haft att ha och göra med från marken, han älskar att gosa och vi kan stå i timmar huvud mot huvud eller näsa mot näsa. Dock är han lite jobbig att leda men det har han bättrat sig på rejält! Tillsammans har vi tagit DM-guld 2010, segrare Södertörn cup 2010, elit allsvenskan 2011, lag-DM 2011, ridsport ponny cup final 2011, globen kval 2011.


KOMMER INTE BLOGGA

Det är tufft nu. Ikväll kommer en veterinär hem till oss för att ta bort våran gammel hund Anton som är 15 år. Väldigt sorgligt då jag haft honom hos mig i princip hela mitt liv.  Ni får ha det så bra så så bloggar jag imorgon igen om jag orkar.

Ingen bra bild på honom men han gillar inte att bli fotad så det är den jag har.

/Elina

TILLFÄLLIG FRYSNING AV MOM 151:2

Nu har ridsportförbundet beslutat att frysa reglerna angående loggotyperna som inte får vara större än 1x3 cm. Frysningen kommer hålla i sig under 2012 och 2013.  Under våren 2012 görs ett arbete för att komma fram till vad som ska gälla för tillverkarmärkning på utrustning för svenska tävlingsbanor från och med år 2014. Arbetet ska vara klart och kommer att ligga som underlag för 15-16 juni 2012.

Dessa regler kommer gälla för minst 2 år frammåt:

TR I Mom 151:1.1.1 > 1.6.2.2*

På tävlingsbanan och i samband med prisutdelning får sponsorns namn och/eller logotyp endast exponeras på en maximal area av:
Hoppning
1.1.1 Vojlock/Schabrak 200 cm² på varje sida
1.1.2 Ridjacka 80 cm² på varje sida av jackan i höjd med bröstfickan
1.1.3 Ridbyxor 80 cm² en gång längstgående på vänstra benet
1.1.4 Skjortkrage 16 cm² på varje sida eller i mitten på kragen på en ridblus
1.1.5 Ridhjälm 125 cm² mitt på hjälmen (max 25 cm lång och 5 cm bred) *
1.1.6 Insektsluva 75 cm² endast en gång

1.2 Dressyr
1.2.1 Vojlock/Schabrak 200 cm² på varje sida
1.2.2 Ridjacka 80 cm² på varje sida av jackan i höjd med bröstfickan
1.2.3 Skjortkrage 16 cm² på varje sida eller i mitten på kragen på en ridblus

1.3 Fälttävlan
1.3.1 Hopprov Se 1.1 hoppning
1.3.2 Dressyrprov Se 1.2 dressyr
1.3.3 Uthållighetsprov
1.3.3.1 Vojlock/Schabrak 200 cm² på varje sida
1.3.3.2 Ridjacka/Motsvarande 200 cm² på en ärm eller 100 cm2 på varje ärm
1.3.3.3 Ridbyxor 80 cm² en gång längstgående på vänstra benet
1.3.3.4 Skjortkrage 16 cm² på varje sida eller i mitten på kragen på en ridblus
1.3.3.5 Ridhjälm 125 cm² mitt på hjälmen (max 25 cm lång och 5 cm bred) *
1.3.3.6 Insektsluva 75 cm² endast en gång


Läs mer HÄR.

/Elina

SCHABRAK SOM FALLER MIG I SMAKEN

Dessa schabrak faller mig precis i smaken. Tycker det är hur snyggt som helst när man har en stark färg på kantbandet eller schabraket. Speciellt om man har en, vit, grå eller svart häst. To die for.


Bilder är tagna från google

/Elina


SVAR

Hur många läsare har ni per dag?
Älskar eran blogg.
Runt 1000. Vad kul, alltid roligt att höra! :)

Jag måste ha missat detta, men när bestämde du dig för att du vill ha storhäst? Varför? Vore snällt om du kunde svara i ett inlägg eller på min blogg! :)
Har varit sugen på häst ett bra tag. Kikade faktiskt på häst innan vi köpte Solle. När jag fick Solle så har häst letandet lagts på hyllan men jag har alltid velat ha en häst då jag tycker det är roligare att rida häst än ponny. Har kollat på hästar till och från men nu únder en period så känner jag verkligen att jag vill ta ett steg över på stor häst.

Oh, fint! :) Hur gör man?
Hehe tack! :) Här har du en beskrivning.

Lånad http://mybeautysecrets.blogg.se/2010/october/hur-man-gor-fiskbensflata-1.html

Vad händer med misteur du gasseau?
Min syster kommer ta honom och så småning om Solle också.

Kan du inte lägga ut en film där du visar hur du gör? :D
Jo absolut, ska försöka fixa det! :)

Hur gick de med Mint då?
Det gick bra med honom, inte en skråma. Han gick tydligen bara ner fram och på halsen, det var Jossan som flög av onödigt illa.


oj då! måste inte hon ersätta hjälmen då? :o
Nej hade inte tänkt be min lilla syster betala för en olycka. Det var ju tur att hon hade hjälm iaf, lite otippat att det var just min bara. Men vi ska kolla om vi kan få ut försäkrings pengar på den så ska jag få köpa en ny. Den hade även en litenliten pytte spricka i sig  efter krachen på Gotland. Men nu sprack den helt.När vi ändå är i farten och svarar på lite frågor så kan ni passa på att ställa några här under som jag kan svara på! :)

/Elina

FISKBENSFLÄTA PÅ SOLLE

Fick något ryck idag och flätade Solles svans i en fiskbens fläta. Aldrig provat det förut och heller inte sett nån häst ha det. Haha det var faktiskt svårt att göra på en häst, speciellt högst upp på svans roten./Elina


NU ÄR JAG RIKTIGT SUGEN

Har suttit hela morgonen och bläddrat igenom häst annonser. Dock har jag klickat in på hastnet nästan varje dag under en ganska lång period. Men idag så har jag tagit ut en del hästar som jag tycker är grymt fina och kollat resultat samt filmer på dem. Jag och mamma ska sätta oss ner i eftermiddag och kolla igenom alla hästarna. Förhoppningsvis kan hon ringa på några av dem. Åh är så översugen på att rida storhäst nu då jag tycker att det är roligare än ponny. Tänker däremot ha kvar Solle tills jag är 18 så jag vill rida både ponny och storhäst! :)

Vill bara åka och hämta hem en stor häst idag :P

Vet ni någon som säljer en fin hopphäst, runt 165cm så får ni gärna säga till! :)


Bilden är från en av de första gångerna som jag satt på Solle

/Elina

frågestund del 1

Misslyckades totalt med alla videobloggar så här kommer det skriftligt ist. :)
1. Kommer du tävla Roxi något mer?
2. Hur många träns har du?
3. vad har du för mål med braven?
4. vad är det högst du hoppat med ponny?

 
Svar: 1. Ja det är klart jag kommer göra det! :)
2. 8st, tror jag.
3. Nästa år är målet att kvala till nationellt, men det långsiktiga målet är att komma till SM. :)
4. Det högsta jag hoppat med ponny är 125cm (på bana). Det var med en ponny jag provred 2009 som hette DJ Keep On.

Har du pojkvän? :)
Braven eller Roxi?

Svar: Nej det har jag inte, tyvärr. ;)
Det går inte att välja mellan dem. 


Hur många sadlar har du?
Hur många ridstövlar har du?

Svar: -5st, men en håller på att säljas. :)
4par ridstövlar har jag, men jag använder mina mountain horse mest. :)
 

kan inte du visa några coola frisyrer man kan ha på en fjording? :)

Svar: Jo visst kan jag det! Här är några bilder på coola frisyrer:


Vilka frisyrer har du haft på Roxelina?
Hur många gånger har du tävlat hoppning?
Hur många gånger har du kommit på första plats i en tävling?
Vilken är den största tävlingen du tävlat och med vem?
Ska du ha kvar Braven och Roxie hela livet?
Vad är det högsta du hoppat?


Svar: - De som är på bilderna 1 och 4 ovanför. :)
- Väääldigt många gånger! Jag tävlade bara i hoppning när jag var mindre, dressyrintresset kom rätt sent. ;)
- Ca 24gånger har jag kommit på första plats på tävling, därav 18gånger med Roxi. 
- Den största tävlingen jag tävlat, var på NM i Oslo med Roxi i somras. Det var sjukt ballt!
- Svårt att säga, vi får se ;)
- 125cm


 

Hur länge har du haft Roxelina och var köpte du henne ifrån?
Har du varit på Taffsnäs? :) (såg någon bild för längesen, såg ut som det)
Har du alltid haft egen häst, eller red du på ridskola innan eller så?

Grym blogg! :D

Svar: - Jag har haft Roxi i snart 4,5år. Innan stod hon i Mariefred hos en tjej som heter Linda. :)
- Jaaa, jag har varit på taffsnäsridläger 2008, 2009 och 2010 med Roxi. Sen har jag varit där på en utställning och lite annat.
- Jag red på ridskola 1,5år innan jag fick min första häst. :)

Tack! :D


Hur blir det med Roxi? (menar inget illa!) Du skrev för ett tag sedan att "eran saga ledde mot sitt slut" & sen att du bara red ut med henne... Tacksam för svar!

Svar: Jag rider ut med henne för det mesta för det tycker vi båda är väldigt roligt. Man kan säga att jag växt om henne kunskapsmässigt och jag har för höga krav när jag rider henne, det resulterar att jag inte blir nöjd med mina ridpass. Jag älskar Roxi så sjukt mycket, därför kan jag inte sälja henne. Men jag vet att jag kommer tävla henne hela nästa år, en del fälttävlan men mest dressyr. Jag är ju direktkvalad till Fjord-SM nästa år, så vi får hoppas på en bra placering då. När allt det är över får vi se hur vi kommer göra.. Vi har inte heller råd att ha två hästar i längden. 

1. Hur länge har du haft din fina fjording?

2. Vad heter stallet du har dina hästar?

3. Vilken skola går du i?

4. Hur många timmar om dagen spenderar du i stallet?

5. Vad är den högsta procent du ridit ihop på en dressyrtävling?

6. Har Bravens haft problem med ryggen när du haft honom eller kom det tidigare?
Där har du lite frågor! Kram!! :)

Svar: 1. Jag har haft henne snart i 4,5år. ;)
2. Asknäs Södergård.
3. Tappströmsskolan.
4. Väldigt olika, på vardagar är det runt 1-4timmar. På helger och lov är det mycket längre! ;)
5. 71% i LB med Roxi.
6. Jag vet inte om han har haft ryggproblem innan, tror inte det. Han fick ont i ryggen av den sadeln han hade hos mig ibörjan. Den var utprovad till honom, men den satt tydligen helt fel.

1. Hur kom ni på namnet ponilovers?
2. Vem av er la fram iden att blogga?
3. Hur gick det på bloggträffen och vad gjorde ni?
4. Vad rider du på för bett?
5. Får du månadspeng eller nått, isf hur mycket?
6. Hur ser ditt rum, hus och stall ut? Kan du inte fota? :D
Asbra blogg, du är jätteduktig på att rida och kommer gå långt :D

Svar: 1. Det var Elina som kom på namnet, ni får fråga henne hur hon kom på det! ;P
2. Minns inte.. Elina fick jag för mig. ;)
3. Det var inte många som hitta dit, då det var så sjukt mkt folk. Dock hittade några stycken. Vi stod väl och prata och tog ett foto. (Elina har det på sin mobil och är seg på att ladda upp det). Men på söndagen var det jätte roligt, då det var väldigt många som kom fram o prata, och ville ha foto. ;D
4. oftast tre delat. :)
5. Har ingen månadspeng. :/
6. Jag har visat er mitt rum en gång, jag laddar upp videon igen! Vi har också visat stallet för väldigt länge sen, men nu ser stallet annorlunda ut, så jag o Elina får ta och filma (kanske fota) igen! Jag måste fota/filma mitt hus också om ni vill se ;).

Tack så mycket! ^^

OM jag skrivit nått weird, så får ni säga till! För jag är väldigt trött just nu och brukar det bli massa fel!

/Vicky


fjällen!

Jag kom till fjällstugan, nu har jag precis ätit och nu kollar jag och pappa på film. :) Ni kommer få lite uppdate från min sida, men kanske inte så hästrelaterat. Men ni överlever nog! ;)


Myser lite vid brasan btw ;)

/Vicky


NOG VÄRLDENS SKÖNASTE

Detta är nog bokstavligen världens skönaste unge. Paula heter hon och är 10 år gammal. Hon har precis startat en egen blogg som jag verkligen tycker att ni ska kolla in, man kan inte annat en att älska henne. Hennes storasyster Annie är hon som driver bloggen ponnybrudarnas.webblogg.se med Jossan(Min lilla syster). Det var även Paula som köpte Pompeji av Vici förut. Dock så sålde de honom eftersom att han började kasta av henne. Men ta er tid att läs denna tjejens blogg, underbar.

http://crazysupergirl.blogg.se/http://crazysupergirl.blogg.se/http://crazysupergirl.blogg.se/


/Elina

Åre

Påväg till Åre nu, sjukt taggad! Det är bara jag och pappa som åker upp idag, resten av familjen kommer om ett par dagar. SÅ jag har hela baksätet för mig själv!!!! :D

om ni vill läsa lite om roxi när jag är borta så kan ni kolla in joannas blogg; http://capirossin.blogg.se/.

/Vicky

 


Hej

Tjenare! Vi har precis lämnat Braven hos Ulrika, där han ska vara i ett par dagar, då jag ska till Åre. :) Tränade innan också och det gick jätte bra!

Joanna och Eva i stallet ska ta hand om Roxan medan jag är i fjällen . :)

Hörs senare, för först ska vi till stallet och mocka och göra mat till roxi. Red henne tidigare idag. :)


REST IN PEACE

Min älskling har satt sin sista potatis. Visste inte att man kunde få känslor för en hjälm men är faktiskt ledsen... I pannan har det även blivit en spricka. Dock så överväger jag ändå att Limma fast skärmen och använda den ändå. Haha. Vi ska kolla om vi kan få ut något på försäkringen så ska jag köpa en ny. :) /Elina


JOSSAN ÄR MÖRBULTAD

Igår voltade Jossan och Mint ute i skogen när de skulle hoppa över ett litet hinder. Jossan landade med ansiktet i marken. Mint klarade sig helt galant. Vill ni läsa om hela händelsen så gå in på Jossans blogg HÄR och läs!

Såhär såg hon iaf ut igår kväll när hon kommit hem från akuten. haha.


Näsan är dubbelt så stor och högra ögat är helt svullet

Hon red även med min GPA igår för att hon och Joanna skulle matcha. Synd för mig och mina favorit hjälm. Den lär vara helt paj, så får se när jag kommer till stallet.
/Elina

JACOB HÄLSAR

 HEEEEEEEEEEEEEEEI alla läsarna! Elinas pojke här, alltså Jacob!!! JAg tänkte visa en bild på mig och min fula kross som jag har. Den matchar mig. Hejdå!

P.s Jag är jätte rädd för hästar, så jag åker på en sån här istället.
/Jacob

BILDER FRÅN HOPPNINGEN

Nu har Joanna skickat bilderna som hon tog på mig och Emil. Haha sitter och skrattar för mig själv när jag ser dessa, jag ser ju ut som en pytte på honom. Aja, kan inte göra något åt saken :P Besök iallafall Joannas grymma blogg HÄÄÄÄR!


/Elina

Film

Sitter och kollar på massa filmer med anna, riktigt mysigt. :) svaren från frågestunden kommer imorgon och sen ska ni få se mina julklappar. ;) /Vicky


Filmen på när jag hoppar Emil

Första gången som jag hoppar Emil och 3e gången som jag sitter på honom. Faktiskt första gången jag hoppar storhäst också! :P

/Elina


Strömavbrott

Det har blåst som tusan inatt och såklart vaknar vi utan ström. Suck. Sitter här bland massa tända ljus och funderar över hur man kunde leva på stenåldern, hade bog seriöst dött! Man kan ju inte vara inne på datorn, inte kolla tv, mm. Det är heltklart kålsvart i stallet också, inte så kul att mocka i mörker liksom. Det har blåst så himla mycket inatt att jag inte kunnat sova och typ varit rädd..haha.. Tom en av de stora plåtarna vi har över poolen har blåst bort!

Aja ska åka mot stallet nu, hörs senare om strömmen är tillbaka så ska ni få bilder och filmer från igår! /Elina


filmen

Här kommer filmen som jag sa skulle komma upp.. Roxi var jätte fin faktiskt! Men Braven var jobbig (med det menar jag: stegrar, backar, hoppar åt sidan, gör luftsprång osv) och spänd ibörjan, han var på ett dåligt humör också, då kan blev lite "sur" om man råkade göra nått fel. Sen var han hur lugn som helst när man filma, haha.

Alla har vi dåliga dagar. :)

Men imorn ska jag ut och rida med Braven i skogen och klättra lite. Roxi ska konditionstränas. ;)
 

/Vicky

idag

Idag har jag inte gjort speciellt mycket. Vakna vid 11, då sprang jag på löpbandet i 25min, styrketräning i 15min. Sen tog jag en dusch och åkte till stallet och tog in hästarna från sommarhagen. Sen åt jag lunch och efter det tog jag en promenad på 20min. Vid halv 7 åkte jag och pappa till stallet, jag red båda på banan, film kommer!

Känns som jag rört på mig väldigt mycket idag, jätte skönt! Måste fortsätta såhär! ;)/Vicky

ny design

Vad tycker ni om den nya designen då? :D Den är gjord av Julia, http://jfdressage.blogg.se/ . :)/PL

DAGENS RIDPASS

Hehe, idag vart det 3 stycken hästar igen! :)

Började med att rida på Frans. Passade på att hänga med Essie över vägen. Väldigt mysigt var det idag då solen sken och det var varmt! :) Frans var jätte fin idag och lyssnade verkligen jätte bra på mina förh¨llningar! Haha vi stötte på en hundvalp som kom springades när vi red igenom sandtaget, den sprang runt hästarna och skällde som en tok. Den hade tydligen inte sett hästar förut. Jag vart lite rädd då Frans hatar hundar och var rädd att han skulle sparka till den. Men istället så ställde han sig några gånger på bakbenen, vågade dock inte säga åt honom utan försökte bara få honom att ta det lugnt då jag inte kände för att han skulle kliva på hunden. Men det gick bra!

Solle tog jag även han en sväng med över vägen. Han var väldigt stissig och kollade på allt, lite spänd och så. Men ändå så lyssnade han bra på mina förhållningar. Dock vart han som bäst i slutet! :)

När jag väntade på pappa i stallet då han skulle hämta mig eftersom att Jossan skulle hoppa Ester så frågade Cissa om jag ville vara med och hoppa på Emil. Det tackar man ju inte nej till så jag tog in honom och fixade i ordning och red ut på banan till de andra. Hade inte direkt så höga förhoppningar då jag aldrig hoppat en stor häst förut och Emil kan tydligen vara lite busig, stanna på hinder, sparka, bocka och ha sig. Men det gick verkligen över förväntningarna, det gick faktiskt riktigt bra. Jag är hur nöjd som helst och det var verkligen super kul! Han är ju inte heller så liten :P Vi gjorde lite lydnads träningar och han lyssnade jätte bra! Hoppade 100cm på honom och det kändes som att han inte ens tog i. Men jag hoppas att jag får hoppa honom någon mer gång då han verkligen var rolig! :)

Ska ladda upp film från hoppningen med Emil senare ikväll då vi kommer hem från familjen Törnell (Vi ska till dom nu på middag) Sen ska ni även få några bilder som Joanna var snäll och tog.

Hörs senare!/Elina

SADEL SÄLJES

Hej!
Ellinor Essen heter jag och behöver verkligen eran hjälp med att sälja en sadel.
Behöver pengarna till en ny sadel då den jag har inte längre passar min c-ponny och jag måste ha henne nu när jag ska fortsätta hennes utbildning tills sommaren då jag ska sälja henne.
Men det skulle verkligen vara guldvärt om ni vill hjälpa mig!
Här är annonsen:
http://hastutrustning.hastnet.se/sok/annons.php?aid=385411
Förstår helt om ni inte vill göra det, men om ni vill lägga några ynka minuter på det så skulle jag vara sjukt tacksam!
Hoppas ni vill hjälpa mig!
Kontakta mig på: elliis@live.com
Mvh Ellinor

Självklart hjälper vi dig! Så är det någon som leter ny fin sadel så har ni en här! :)Pappa

Den här tröjan fick min pappa av mig julklapp! XD/Vicky


IPhone!

YAY!!!!! Jag har fått en Iphone 4S, älskar julafton! <3 jag har fått massa andra saker också, jag visar er senare el imorgon!<3/Vicky


julafton

Kollade precis på vårat videofy konto, jag har inte lagt upp en ända film sedan 5april när jag rider dressyr på Braven.. Det är illa. Så nu måste jag faktiskt ta och filma en snutt nån dag så jag kan visa er lite nytt! :D

Nu måste jag duscha, sen måste jag faktiskt till stallet och ta in hästarna. Sen blir det Kalle Anka, Julmiddag och julklappsöppning med familjen. Vi hörs senare! :D

Första svaren från frågestunden kommer idag, ev imorn. ;) /Vicky

GOD JUL

God Jul alla underbara läsare!

Önskar Victoria, Bravie & Roxi♥/Vicky


träningarna igår!

Träningarna igår gick superbra! Båda var otroligt fina och kunde inte gå bättre för tillfället. Ni får lite bilder, många blev suddiga. Roxi ser ut som jag vet inte vad, lång päls och jätte lång man, haha men manen ska iaf klippas idag! ;)/Vicky

GODJUL ALLA LÄSARE

Godjul på er, hoppas ni får en grym julafton! :DNu ska jag mamma och Jossan åka mot stallet för att släppa ut hästarna i stora sommarhagen samt mocka och fixa allt. Sen ska även de få en lite juklapp, nämligen äpplen och massa gott! :D Senare kommer mormor, morfar, min morbror och hans tjej samt min kusin till oss för
att kolla Kalle, käka mat sen det bästa-Julklapps utdelning! :) 

/Elina

1x3cm..

För er som inte läst 2012 nya regler i TR angående utrustning borde nog göra det.

Jag blir bara arg och förvånad, stämmer verkligen detta så undrar jag vad man ska ha på sig? Man kan ju inte rida rut med tejp över alla märken liksom. Jag menar, inte ens en Jofa hjälm kommer ju gå att rida med.. Ska man göra egen hemmagjord utrustning? Fattar ingenting.

Rutan nedan är 1x3cm, det är nog precis att jag får ha min animo kavaj, puuh.  

Dock så kan listan göras lång med de saker jag inte kan använda. Vem är det som kommer på dessa idiotiska ideer?

Är nog ganska helt säker på att detta inte kommer fungera. Ska alla ryttare byta ut sin utrustning och mot vad liksom. Nej detta kommer nog inte accepteras och jag tror att det är många som kommer "skita" i vad som står och rida med sin utrustning ändå.


Såhär står det i TR;
”2. Identifiering av ickesponsortillverkare
På tävlingsområdet och under prisutdelningar får namn eller logotyper som identifierar
tillverkaren av icke-sponsrade kläder, utrustning och/eller fordon endast förekomma
en gång per klädesplagg, utrustning och/eller fordon och endast på en area
som inte överstiger:
2.1 Kläder och utrustning
3 cm² (1 cm hög och 3 cm bred) för kläder och utrustning med undantag för selar
under körning.”

Det finns en sida på FB
där man kan gå med för att försöka stoppa detta påhitt som någon rolig männsika kommmit på. Sidan hittar nu HÄÄÄÄÄR.

/Elina


5saker ni kanske inte visste om...

Tänkte härma Julia och göra "5saker ni kanske inte visste om..." ;) Hoppas det var ok!

Tänkte skriva 5saker ni kanske inte visste om Braven! :)


1. Varje gång jag hoppar upp barbacka så gör han massa bocksprång typ, jag vet inte vad det är egentligen men det är väldigt gulligt! ^^

2. Om jag sätter mig framför honom på en pall, så lägger han sitt huvud i mitt knä och sover.

3. När jag ska kratsa hans vänstra bakhov, så tar han upp den högra istället. xD

4. Han har dåligt tålamod ibland, lite svårt att stå stilla när han tröttnat. ;)

5. När han ska gå ut eller gå in från sin hage, så hoppar han för att slippa gå ner i leran.
/Vicky

handlat julklappar

Idag har jag varit i stan med Anna, handlat de sista julklapparna. Vi var så slut på vägen hem så att vi sov hela vägen på tunnelbanan och bussen. Sjukt skönt! ;D

Nu ska jag åka till stallet, ska träna för Ulrica med båda hästarna ikväll. Hoppas jag har lite ork kvar!


En bild från igår som min mamma tog! :D

Hörs senare!

/Vicky

DAGENS BLOGG

Dagens blogg blir Angelicaelin.blogspot.com. På bloggen skriver hon om sin D-ponny och föl samt sin fritid. Jag tycker bloggen är kul att läsa då den är välskriven. Dock så skulle det kunna vara fler bider i inläggen då jag personligen tycker att det blir mer intressant då! :)
/Elina

FÖR VÄRLDEN ÄR DU BARA NÅGON, MEN FÖR MIG ÄR DU HELA VÄRLDENVet inte hur många gånger jag satt mig ner och försökt skriva hur underbar du är. Men det går verkligen inte, ord räcker inte till för att jag ska kunna beskriva hur mycket jag älskar dig. Du är verkligen det bästa som hänt mig./Elina

JULAFTON IMORGON

Det är helt sjukt att det redan är julafton imorgon, det har gått så jäkla fort. Jag har inte hunnit köpa en ända julklapp än :O Dagen ska tillbringas som städare, hehe. Nej men ska julstäda mitt rum, det kan behövas!! Sen ska jag till stallet och rida och sen ta in hästarna! :)


Jag och Frans var fina förra året.

/Elina

kämpr

tJaaaaaaaaaaa folket!?  ddet härÄR en bloooogggrape!!!whoop
whoop

DAGENS RIDPASS

Red faktiskt 3 pollar idag, hehe. Hade hand om Mary.

Började med att rida ut på Frans en sväng imorse. Eftersom att det var minusgrader så fick de inte så mycket styltor så fick passa på då de stått ett bra tag, hehe. Jag märkte iallafall att han hade överskotts energi (vilket bara är skönt, eftersom att han annars är rätt seg) Han var på tårna och va ganska istadig i munnen. Kunde iallafall gallopera på några vägar så det var bra. Han skötte sig iallafall, trots överskottsenergin så kunde han jobba på.

Mary red jag ut med som på Frans. Hon har snösulor så henne var det inga problem med. Jag tycker att hon är väldigt lik Frans att rida. Ligger på i gångarterna (förutom skritten) men ändå lyssnar bra på förhållningar. Även hon har väldigt lätt för att låsa sig fast i bettet. Men rör man lite föriktigt på det hela tiden så blir hon mjukare. Även hon gick bra.

Solle fick en sväng till Rastaborg där Sofia skulle träna för Malin. Skulle bara följa med för att få rida igenom Solle samtidigt. Väl där så frågade hon om jag ville vara med, så det var jag. Solle var rätt lugn trots att han stått i några dagar. Dock var han ganska stark men det är han i princip alltid. Vi red marakrbete med bommar, sen i slutet låg jag och Solle och rullade på två räcken som låg på 1 meter. Jag är verkligen nöjd med honom och Malin tyckte att han var väldigt häftig och att jag red honom väldigt bra vilket var jätte kul att höra! :)

Jilar tip desa stjern effekter eler nåt :$

/Elina

Sara Davis

Min kompis Sara sjöng på julavslutningen! Hon sjunger så braaa och hon har skrivit låten HELT SJÄLV. Enligt mig är hon så GRYM.

Ta er tid att kolla ;D
D

/Vicky

DAGENS BLOGG

Dagens blogg är Dressageworld. Bloggen drivs av Josefine som skriver om sin D-ponny Samson som är duktig på både hoppning och dressyr. Jag tyckte det var kul att läsa denna bloggen då den var välskriven och roliga inlägg+Samson som hade en riktigt frän färg :D Gillar designen och headern, väldigt stilfull. Dock så skulle presentationen på designen varit bättre./Elina

FULA BRAVEN

Haha såhär ful såg Braven ut efter Vici hade varit ute och fotat, kunde inte låta bli att ta kort. Det ser ut som maskar som hänger i luggen eftersom att luggen delat sig och att han haft knoppar. /Elina


uppfattning

Hej alla läsare! :D

Vi skulle vilja fråga er en sak, vad har ni fått för uppfattning om oss genom bloggen? Vi skulle gärna vilja veta hur vi uppfattas, man vet ju aldrig vad just ni tycker. ;)
/Victoria & Elina
PL

vinterbilder?

Idag ska jag övertala mamma/pappa att fota när jag rider +lite porträtt foton. Vi har ju en del snö nu, så jag vill ha lite nya vinterbilder! Dock är det nästan kramsnö, så vi får se ur det går att rida. ;)


Bild från förra vintern ;)

/Vicky

DAGENS BLOGG

Dagens blogg blir Emila och Ellens blogg ryttareeochponnie. Roligt när det är en hopp och en dressyr ryttare tycker jag så att bloggen inte blir så enformig. Tycker deras blogg har en cool design även att inläggsbakgrunden är rundad i kanten. Dock så tycker jag att den är lite för blå, det skulle vara roligt om headern och designen hade skiftat lite mot varandra. Tycker även att det skulle vara bra om det fanns en presentation och tjejerna och deras ponnyer på sidan så att man vet lite vad det handlar om :)


/Elina


hoppträning

Idag hopptränade jag för Hans, jag är rätt van att många från vårat stall ska dit och träna.. men ikväll så var det bara jag som skulle dit. Det var jag och Braven +4 stora hästar. Vi hoppade en bana och det gick bra. ;)

Idag får ni en film! :D/Vicky

EFTERBLIVEN ELLER NÅT

Jag var tydlligen på en helt annan planet och snurrade. Hästarna fik styltor även idag+att det är halt under så jag vågade inte rida idag heller. Så de fick en till pysseldag. SUCK behöver verkligen rida Solle nu, märkte att han var lite över laddad när jag hämtade ner dem från sommarhagen. Men han får iallafall gå i den stora sommarhagen, så han kan springa av sig om han vill!/Elina

?

Jag vill ha en ny hoppoutfit till Roxi eller Braven, vilken är snyggast enligt er? :)


/Vicky

Sommar-Vinter-Vinter-Sommar?

Kom precis hem från skolan och ska strax röra mig mot stallet. Ska försöka ta mig ut en liten sväng med Solle, eftersom att det nu är is istället för slask så är det lite jobbigare. Men han lär nog inte få styltor vilket är posetivt iallafall! Nu skulle det verkligen sitta fint med ett ridhus, så om någon vill donera några miljoner så är det bara att säga till, haha ;) Fast man ska inte klaga när man äntligen fått snö!

Fast saknar nog sommaren lite för mycket för att uppskatta vintern ;)

Hörs sen! /Elina


DAGENS BLOGG

Dagens blogg blir Martina som driver bloggen shuni. Jag tycker att bloggen är rolig då Martina både håller på med hoppning och dressyr vilket är kul att läsa om. Det är bilder i nästintill varje inlägg vilket är en extra stor like. Bloggen är i bra struktur, dock kan jag tycka att headern är lite rörig, men den funkar! Bra blogg med varierande inlägg :)/Elina

tävlingar 2012

Nån mer än jag som LÄNGTAR tills tävlingssäsongen börjar? :D Jag kollar redan på massa dressyr tävlingar, och jag tänkte skriva några här på bloggen som jag eventuellt kommer åka på! :D

2012-02-19 Täby Ryttarsällskap

2012-03-11 Köpings Ridklubb

2012-04-06 Rimbo Ryttare

2012-04-15 Täby Ryttarsällskap Div 1

Det är typ dem som jag har tänkt på än så länge, jag ska förhoppningsvis vara med i Div 1 laget med Braven, för Täby Ryttarsällskap. :) Nån mer som tänkt åka på samma tävlingar? (kanske lite tidigt att fråga det xP)


Bilder tagna av Linnea Schalander från första tävlingen 2011

/Vicky

CHECK

YEEEEEEEEEEEES! Äntligen klar!

3st matteläxor CHECK
200sidor läsning CHECK
Bokrecension CHECK
NO-provet CHECK
Franska läxa CHECK
SO inlämning CHECK

Allt är klart, som ska vara klart innan Jul. Nu är det inga med läxor, inlämningar eller prov på jätte länge. Jag får passa på att njuta så länge som det varar.. ;)/Vicky

rolig grej!

NU FUNKAR LÄNKEN! :)


DVD - Programridning, tips och råd


Se, lär och inspireras. I samarbete med  KRAFFT har Svenska Ridsportförbundet tagit fram en DVD som ger råd om vad du bör tänka på vid programridning och tips om vad domarna tittar extra på.

Medverkar gör Jan Brink, Tinne Vilhelmson Silfvén, Minna Telde, Sara Henrietta B. Källström och Jennie Larsson. Elisabet Lundholm, A-tränare i dressyr och under många år förbundskapten för svensk dressyr, kommenterar och ger råd.

(text tagen från ridsport)

Du kan se den HÄÄÄÄÄR!


När jag var inne på ridsport och kollade, hittade jag en länk till den här. Så jag satte mig ner och tittade, det var faktiskt riktigt roligt att se, hur man ska tänka osv. Rekommenderar att ni kollar, speciellt ni som är dressyr intresserade! :)

/Vicky

ERA BLOGGADRESSER

Tänkte göra en liten kul grej både för er och mig. Jag har lite brist på olika bloggar att läsa, så kommentera era bloggadresser här neranför så ska jag lotta ut en blogg varje dag fram till julafton och länka den här på bloggen med en lite kommentar under. :)


—Bäst—

/Elina

TO ME, YOU ARE PERFECT/Elina


INGET STALL IDAG

Somsagt så har jag faktiskt inte varit hos min pluttar idag. Sov hos Jacob inatt sen så hämtade mamma och pappa mig där runt halv 11 tiden. Var hemma en snabbis för att byta om sen skulle åka till Stan med Mio och handla lite julklappar. Dock gick det inte så bra, hehe. Det vart iallfall en till min lille pojk. Sen gick vi även förbi en häst affär där eftersom att jag har haft ett tillgoda kvitto. Köpte iallafall ytterligare ett gummi pelham fast denna gången ett baby med korta skänklar. Detta bettet är även smalare än vad det andra är, så vi får se vad han tycker om det! :)


                           Nytt                                                       Tidigare

/Elina

hoppning

Hoppning på kanal 1!

Roffe felfri i grunden, snart är det omhoppning. :)

Bild tagen från ridsport

/Vicky


godmorgon!

Hej på er!

Jag vakna för ett litet tag sen, så sjukt skönt att sova då jag inte kunde sova någonting förra natten. Men nu ska jag göra mig i ordning för jag tänkte säga några frågor från frågestunden i ett videoinlägg. ;)/Vicky

kista

Idag har jag varit hela dagen i Kista med Sara, och handlat julklappar. Hittade en hel del till mamma, pappa, syrran, kompisarna osv. När jag kom hem, vilket var vid 5(?) åkte jag till stallet och fixade och gosade lite med ponnysarna. Jag orkade inte rida, jag mår inte så bra.. ont i huvudet, magen och ont i halsen. :///Vicky

STALLET

Wehoo, idag har det blivit en rätt så lång stalldag faktiskt! Pappa och jag fick ta hästarna då mamma Jesper och Jossan skulle åka med mormor till sta för att handla lite klappisar!

Det snöade som bara den och den hur blött som helst eftersom att det var nån plus grad. Började med att rida ut på Solle och ställde Frans i boxen eftersom att jag skulle klippa båda. Klädde in solle i mint rid regntäcke och en lös regn hals. Haha, de är ju inte så bra om de är blöta när man klipper så så fick han gå. Han var jätte lugn och fin och lyssnade jätte bra trots att jag inte hade något bett i munnen! :)

Efter det så fick Frans och Solle äta lunch i boxarna medans jag mockade till Majsan och Mint. Undertiden jag klippte F&S så mockade pappa deras boxar. han bytte även vatten till alla 4a och jag fixade maten! :)


Nu ser iallafall Frans och Solle lite mer ut som sportponnyer och inte några som gått i en skog någon månad utan att någon tagit hand om dem! ;P

image description

Lyckliga ponnyn!

/Elina

träningen

Igår tränade jag för Ulrica, vi tränade en lite annorlunda övning. Som jag inte har gjort förut, men någon av er kanske har gjort det. :) Jag skulle släppa min yttertygel nästan helt, och bara hålla honom ställd (på rakt spår). Jag skulle göra övergångar från skritt-trav-skritt-trav ett par gånger, sen övergångar från trav-galopp-trav-galopp, sen skritt-galopp-skritt-galopp. Det var sjukt svårt, men det var otroligt roligt! :D Den här övningen skulle få honom ta stöd på innertygeln och få honom slappna av. När jag väl kortade yttertygeln, så var han sjukt fin!


bild från fälttävlanslägret i somras!

/Vicky


FÖRKLARING

Okej nu har jag bloggat värdelöst i några dagar så tänker ge er en förklaring till det! :) Jag har haft väldigt mycket att göra i skolan. Några stora uppsatser som skulle in, lite böcker som behövdes läsas mm. Sen har jag vart med hästarna. Prioriterade det viktigaste först så att det först och främst vart avklarat. Idag så satt jag över i skolan ca 3 timmar bara för att skriva på en uppsats som ska in ikväll. Sen har jag varit på minijulafton hos farmor. Mysigt! :)

Nu är jag helt trött så tänker ta en dejt med kudden. Men mer uppdatering kommer imorgon!! :D


just chillin with school!


/Elina

hej

Jag har suttit och pluggat i timmar och nu är jag äntligen klar! Iaf pluggat klart till provet imorn och Franska förhöret, sen i helgen måste jag läsa över 200sidor i min bok +skriva en bokredovisning.. och göra 3matteläxor.. suck -.-

Idag var jag i stallet en snabbis och jag red Braven på ridbanan lite, han var rätt fin men lite springig och stel. Jag red igenom honom lite så att han är toppen imorgon på träningen. ;D

Roxi pyssla jag med, det uppskattades! ;)


Bilder från Fjord-SM 2011
Foto: Linnea Schalander

/Vicky


RIDPASS IDAG

Började morgonen med stallet. Det var hårtpå banan så tog mig upp till ängen och red runt i gräset där som funkade bra.

Solle var riktigt fin idag, som han har varit nu de senaste dagarna. Dock var han lite stark men fan vad han har gått bra nu. Världens finaste ponny!!!

Sen fick jag även rida Emil igen. Andra gången jag sitter på honom och faktiskt är det med på film! :D Det gick mycket bättre denna gången en vad det gjorde första gången jag red honom. Det blir roligare också ju mer knappar man hittar! :) Han är så himla stor och krallig Emil, eller okej han är egentligen inte så hög (173cm) men eftersom att han är så krallig så känns han mycket större. Men han är så himla välriden så han är inte tung någonstans att rida utan bara rolig när han kan så mycket! Han är som en egen liten läromästare för mig så jag lär mig rida stor häst innan jag börjar kolla på stora hästar själv:D Ni får ha lite förståelse över att det faktiskt andra gågen jag rider honom och är inte van alls att rida stor häst. Men här har ni iallafall två små korta filmer från dagen! :))
 


/Elina

f**

Kul att Eurosport har försvunnit på min tv.. så jag kan inte kolla på hoppningen som går just nu. Nån mer som inte kan kolla? ://Vicky

HÄSTHOPPNING I 5 TIMMAR

Nu är det häst hoppning som visas på Eurosport för hela slanten. 5 timmar är inte dåligt.Global Champions Tour, Champions Challenge, Världscupen från Geneve & Olympia International Horse Show från London är det som visas ikväll. Så där kommer jag befinna mig nu i 5 timmar framåt!/Elina


frågestund


Lucia

Igår var det ju Lucia, föreställningarna inför skolan gick galant. haha fast.. jag gjorde bort mig under andra föreställningen. Jag fick skrattanfall och kunde inte sluta, detta smittade av sig på andra också. Lyckat Victoria, lyckat. ;)

Så här så vi ut, dock är vi bara några på fotot, vi var runt 20(?)

Becca, Gabriele, Sara, Jag och Jessica♥

/Vicky

elaka kommentarer

Jag tänkte ta upp en grej i ett inlägg, nämligen elaka kommentarer.


Har du fått elaka kommentarer någon gång? Nån som verkligen sårat dig?


Det kan jag säga, jag har fått tusentals. Några av dem har verkligen sårat mig, så fruktansvärt. Jag kunde gråta av samma kommentar i dagar. Det här var länge sen, men det började när jag köpte Braven. Jag visste inte vad det innebar när jag gav ut mitt namn, om jag inte hade gjort det så hade jag nog inte gett ut det.

Dessa frågor ställer jag mig varje dag: Varför gav jag ut mitt namn? Varför skaffade jag blogg? Jo, det kan man undra.

Den kommentaren som sårade mig mest, var inte "Du kommer aldrig kunna rida honom så bra som Linn" utan det var "Det kommer aldrig bli ni två". Det var som ett hugg i hjärtat.

Många tror att de som köper en Elitponny kommer ha en färdig ponny som det är bara ut och tävla på, men riktigt så är det ju inte. Braven är ingen lättriden ponny fören man "kommer på" hur man ska rida honom, och det förstod inte många. Att leva upp till allas förväntningar är inte lätt.

Jag tror även att det finns många som sitter i samma sitts som jag gjorde. Jag tror mest att de elaka kommentarerna är ren avundsjuka och de som skickar dem, skulle göra allt för att vara i ens position. Så stå upp för er själva och låt ingen trycka ner er.


All skit jag har fått ta, det som har gjort mest ont.. har gjort mig ännu starkare! Jag har lärt mig hur jag ska hantera kommentarerna och gjort om dem till utmaningar.

Jag vet inte hur långt jag och Braven kommer komma tillsammans, men jag vet att jag alltid kommer ha en bästavän under hela resan och han kommer inte gå någonstans. Det är han och jag nu, o så kommer det vara i lång tid framöver.♥


Bravie♥

/Vicky

PONTUS WESTERGREN

Igår kväll var vi och lyssnade på är Pontus Westergren pratade. Verkligen intressant att lyssna på honom! :) Han pratade bla om barbacka hoppningen i globen. Hästen lånade han av John Hickey och hade suttit på den 1 gång innan. Helt otroligt, 1 gång!!! det är fan inte mycket! :P De klarade iallafall 2.02 meter och var !

Kom hem ganska sent igår kväll så det är därför jag inte har bloggat något!

Det var även lite försäljning på plats och jag har sett den snyggaste Equiline jackan som jag verklige vill ha i julklapp. Riktigt snygg tycker jag. Provade och allt, namnamnam!! :DD Hoppas!!

Jag vill dock ha den i marinblå

Om det är någo av er som är sugna så finns den att köpa HÄR för 1498:-

/Elina


roligt..

Kom nyss hem från skolan, stannade kvar 2timmar extra, med några kompisar och gjorde klart ett bildarbete. Men nu är jag äntligen hemma och ska sitta och plugga till Kemi provet vi har på onsdag.. :/

Åker till stallet när pappa kommer hem, vilket kan vara vid 7(?). Ingen ridning idag.

Imorgon ska vi ha Lucia show i skolan, och jag ska vara med.. så jag måste plugga in några låtar också, roligt roligt.

Jag skriver nån gång när jag får tid! :)


Fjord-SM i somras

/Vicky


frågor & svar +video

anonym om bilder från igår!:

red du i nedsittning i traven eller red du lätt? men har valt ut de bilder där du sitter ner?

Svar: Jag rider lätt på ganska många av bilderna där jag travar skulle jag tro, några kanske var i nedsittning. ;)


Här sitter jag ner i traven ;)

Johanna om fördomar:

På tal om fjordingar, vilket tycker du är snyggast? Stubbman eller längre man? :)

Svar: Stubbman helt klart!Amelie om fotografen Linnea:

Har inte du hela tiden sagt att Roxi är så stark? Nu skriver du ju att hon inte alls är tung eller jobbig :) Lite förvirrad bara.

Svar: Joo Roxi är väldigt stark, men hon är varken tung eller jobbig. När man ska rida henne i hög form så kläms hennes svullna köttlar (finns precis ganaschen). När de tar emot blir det svårt att rida henne i en hög form. De kommer aldrig gå bort och hon kommer alltid vara mer eller mindre stark, detta är någon alla tränare och veterinärer sagt. Så det är bara att leva med att hon kommer alltid vara stark.

Även fast hon är stark, så är hon otroligt "uppe" när han man rider henne och är inte alls tung. :)
/Vicky

bilder från igår!

Här kommer några bilder från igår! Det här ridpasset gick ganska dåligt, han var spänd och stressad (inte i början dock). Han taggar till när han kommer till sommarhagen, därför tror jag att det skulle gått bättre om jag hade ridigt på ridbanan.. men men. ;)


 
Foto: Linnea Schalander

/Vicky

gästbloggning

Hej allihopa! Jag heter Jonna och är 12 år, 13 I januari. Jag var på samma ridläger som Victoria I sommras :):)

Jag har en egen häst som heter Munsboro Darragh, han är tyvärr lite halt nu men är på bättrings vägen... jag rider också 2 Andra hästar, en unghäst, B ponnyn Cimbus och en c ponny senseo :):) jag och darragh har tävlat upptill lb hoppning och lb dressyr, fast både jag och darragh tycker det är roligare med hoppningen. :)

Kolla och följ gärna in på min blogg, http://munsborodarragh.blogg.se/http://munsborodarragh.blogg.se/
http://munsborodarragh.blogg.se/
http://munsborodarragh.blogg.se/
http://munsborodarragh.blogg.se/

/Jonna


LUCIA SHOW

Snart bär det av till stallet för att rida Solle och sen spöka ut mig och Frans till något som ska föreställa Tärna och stjärn gosse, hahah!! Tar med mig film kameran samt systemen för det ska komma  upp en fet bildbomb på det här, hahah!! Vet inte riktigt om vi tar det så seriöst men det här är en rolig grej, hehe! :P

Hörs sen och förvänta er en kul bildbomb! :P

/Elina


FILMER FRÅN LÄSARE

Åh det är så kul att kolla på filmer som läsare har gjort på en, man blir så glad! :P Här är iallafall två stycker som jag fått! :))

/Elina

pluuuuuuuuuuuugg

Jag har inte lagt upp bilderna än pga skolarbete.. Har en NO inlämning att göra klart som skulle in i fredags och desamma gäller bilduppgiften. Sen har jag NO prov i Kemi, Engelska läxa, 3st matteläxor, SO läxa och svenska att läsa. Så ni förstår att jag är lite upptagen just nu! ;)

Imorgon blir det Luciatåg i stallet också.. jag förstår inte hur jag ska hinna med allt +bloggen.. :/

Foto: Linnea Schalander

/Vicky

DET HÄR GJORDE MIN KVÄLL AWESOME

Klickade runt lite på olika hemsidor och fick syn på detta pannbandet. Har länge försökt hitta ett sådant pannabnd då jag tycker att de är så sygga. Dock har det alltid varit svindyra man hittat..

Jag och Jossan har plockat ut ett varsit som vi ska klicka hem som vi får i julklapp. Jag valde ett Blått/Guld/Creme som jag tror passar Solle riktigt bra och Jossan valde ett Blått/Rött/Guld som nog kommer passa Frans fintfint. Å jag vill bara prova det på Solle och se hur han ser ut! :D

Dessa snyggingar finns att hitta HÄR för endast 349:-/Elina

bilder?VILL NI SE MERA BILDER? :D

/Vicky

RIDPASS IDAG OCH IGÅR

Igår
Skulle först bara rida en polle men slutade med att jag red 3 hehe.
Först så red jag Emil, den största hästen vi har i stallet. Han är både krallig och stor så jag trodde först att han skulle vara tung, men han var helt tvärtom. Han var lite lat och tog för sig en del såsoom sakta av i gångarten han var i osv. Men ju längre jag red desto fler knappar hittade jag och han var väldigt rolig. Cissa som äger honom var med och berättade för mig hur jag skulle göra osv. Det är så att jag kanske ska få ta hand om Emil när hon åker bort i några månader vilket skulle vara mega kul! :D

Solle gick så himla bra. Han hade stått i några dar då det varit så hårt ute så han var ganska pigg i början. Hehe han kändes som en lite skit efter att jag ridigt Emil. Jag tog tillbaka honom i en lugnare gallop och verkligen red honom frammåt samtidigt som han skulle vara kvar i samma tempo. Han kändes så jäkla bra. Det var exakt den galoppen vi hade på Skästa i Ridsport ponny cup där han var så jävla bäst! :DFrans red jag bara en kortis på då han har en ta lugnt period nu! låg och katrade lite med hoom helt kravlöst och han var jätte fin! :P

Idag
Red över vägen idag på Solle med Essie och Mary. Det gick någorlunda bra i början, han var lite stressad men annars okej. när vi var på väg hem så trippade Solle på rejält och Essie skrittade långt före med Mary, Solle
vart bara mer och mer stressad när han inte kunde se dem så jag fick sitta och klappa honom hela tiden och försöka få honom lugn men det funkade inte så bra... Så när vi var över på våran sida igen så galopperade vi på grusväge för att hitta känslan vi hade igår oh den kom på en gång han var helt sjukt dunder fin. Efter det så kunde han även skritta lugnt hem.

Tror dock att jag bara ska rida ut ensam med Solle då han blir så himla orolig när han går efter någon annan som går så långt före.

Det var träning idag inför Lucia grejen imorgon, Frans tyckte att det var skojjigt, hehe Red bara igenom det
kanske en halvtimme sen red jag igenom Fran slite fort. Ha var super fin oh sökte stöd i tygeln, kanon bra! :DDD


Bild på Fran och brave förra vintern


/Elina


övertalningen lyckad

Övertalningen jag snackade om i ett tidigare inlägg, funkade! Så Linnea kommer till stallet och fotar! YEEEEEEEEEEEEY!! Så nu drar jag till stallet! :D


Foto: Linnea Schalander

/Vicky

övertalning

Jag försöker övertala Linnea att fota mig imorgon.. jag försöker muta henne med lussebullar, pengar, gratis mockning! haha men vi får se om jag kommer hem med exlusiva bilder el inte imorn. ;)

Imorgon ska jag också städa mina skåp i stallet, putsa allt jag har (sadlar, träns, sadelgjordar, grimmor, ridstövlar m.m.), ta upp en massa täcken på loftet, ta hem saker som ska tvättas (tröjor, schabrak m.m.) och massa annat!


Ruffset♥

/Vicky

träning

Idag tränade jag med Braven för Ulrica, det behövdes verkligen. För jag har inte tränat dressyr på en vecka. Det gick iaf skit bra! Han var väldigt allert och lösgjord från början, dock fick han sina berömda ryck nån gång. ;) Vi tränade mest galoppfattaningar, cerpentiner i galopp och enkla byten. :)


Bild tagen för ca ett år sedan!

/Vicky

FRANS PAPPA

Visste ni att den här snygingen är Frans pappa? Svårt att tro, undra vad som gick snett på Frallan när han har en sån snygg far. HEHE neråå, älskar min lille Frans. Men visst e de lika? :D

(Gammal bild)

/Elina


JUST NU!/Vicky

stenhårt överallt

Nu när det är så stenhårt och ishalt ute, så går det inte att rida någonstans! Det enda stället man kan rida på är på ridbanan, men där går bara att skritta.. :/ Men då kan man ju passa på att göra massa skrittarbete, som bakdelsvändningar, skänkelvikningar, öppna & sluta osv. Det har man massa av nytta av sen! :D

Tur att jag ska iväg till ridhuset med Braven imorgon! :)


Jag vill ha sommar! (foto: Elin Lillsunde)

/Vicky

fotografen Linnea

Tea om fördomar:

Ja! Håller med! Fjordingar kan vara lite tunga vissa av dom, men det finns ju självklart undantag. Roxelina tex är ju en jätte fin fjording! Och du rider henne riktigt bra!! Brukar roxelina vara tung och kännas jobbig att rida, eller känns hon som den lättare typen??
Kommer dom här bilderna från SM iår? Var "Linnea Shalander" med dig på Sm och fotade dom? Eller alltså alla fjordingar, om hon äger någon hemsida eller något med bilder?

Jätte tacksam för svar!!!!
SJUKT BRA BLOGG BTW!! //Tea

 

Svar: Tack så jätte mycket! :D Nej om man rider henne rätt så är hon inte alls tung eller jobbig, när jag rider henne känns det som man är i uppförsbacke hela tiden. Hon är en mindre och lättare typ av fjording. J

De bilderna som var med i inlägget, var från Nordiska mästerskapen i somras. Linnea följer med mig rätt ofta på tävlingar men fotar mig väldigt ofta hemma också. Hon följde med på både SM i örebro och NM i Oslo. Hon äger tyvärr ingen hemsida med bilder, utan det är jag som har alla hennes bilder på min data! ;) Linnea är en grym fotograf!

Tack igen!! :D

Några bilder som ni kanske känner igen, som Linnea Schalander har tagit:


digga minen


/Vicky


Svar

Jag har en fråga till Elina :D
Hur gammal är din c-ponny och hur hög..? :D

Vill verkligen ha svar

Frans är född 00 alltså är han 11 år gammal och fyller 12 i Maj! han är 139 cm hög! :)


/Elina

If people are trying to bring you DOWN,it only means that you're above them/Vicky


<3

Jag blir så glad av alla fina kommentarer ni ger mig! Ni är guld värda ska ni veta! ♥/Vicky


fördomar

Har du fördomar mot fjordingar?

Det finns många som har fördomar mot fjordingar, men jag vet att det är många som har ändrat sig här på bloggen efter de har sett Roxi. Dock vet jag inte vart alla dessa fördomar kommer ifrån, fjordingar är väl som vilka andra hästraser som helst? eller har jag missuppfattat nått? Visserligen är de kraftigare i kroppen, men enligt mig tycker jag att det är mycket snyggare att ha en muskulös häst än en pinnsmal.

Dock har de också börjat avla fram lättare typer av fjording, som kallas sportfjording.

Alla fördomar som att de är för klumpiga, tjocka, tunga, envisa. Att de är hårda i munnen, att man inte kan rida dressyr på dem, att de kan inte hoppa, att de är sega och skänkeldöva. Allt det här stämmer inte utan kan vara utifrån individ till individ.

De kan användas till allt, hoppning, dressyr, fälttävlan, distans, körning, i jordbruket osv. De är grymma allroundhästar!

När jag är på tävlingar med Roxi, så har jag hört folk säga "undrar varför hon är här över huvudtaget när hon vet att hon inte har en chans?!" eller "Kolla en fjording! Den slår jag lätt" (då sitter det inte fel med en fet VINST). Men det är det som är så kul med fjordingar, de märker uppmärksamhet och gör det oväntade.

Jag har lärt mig allt jag kan på Roxi och jag tror att jag inte skulle lärt mig bättre på någon annan häst.
 När jag köpte Roxi fick jag en vän för livet och ingen kan ersätta henne♥

Så ni som har fördomar mot fjordingar, har inte sett en fjording.

Foto: Linnea Schalander

/Vicky


GOSIG DAG

Skulle egentligen vara träning nu ikväll men Hasse var tydligen sjuk så det vart inte av... Eftersom att det är så stenhårt överallt nu och ingen snö så fick det bli en pysseldag. Jag borstade, maserade samt så broddade mamma Solero.

Igår var det inte så ansträngade för hästarna heller, jag skrittade runt på banan med Solle och Jossan med Frans. Får se hur länge det kommer vara seg dagar för pollarna innan det kommer snö eller helt enkelt mjukar :)/Elina

frågor & svar

Anonym om vaccination och skoning:

Vart har du köpt din outfit som du har på bilden till Roxelina? Har letat som en tok efter den färgen på benlindor och schabrak men har inte hittat något. Skriv gärna i ett inlägg. Jätte tacksam för svar.
Undrar även vad du har för sadlar till dina hästar :)

Svar: benlindorna och schabraket fanns förut på hööks, men jag vet tyvärr inte om de har det kvar. :/
Roxi har en Amerigo och Braven har en True Britt. ;)
hanna om Bilder från förra Vintern:

gud vilka fina bilder! hur har du klippt roxi på dom första bilderna? de va jätte snyggt, svara snälla!

om du svarar svara gärna på bloggen brukar va lite svårt att hitta...

Svar: Tack så mycket! :D Det är verkligen inte svårt att göra! Du klipper ner en bit på den vita delen (jag brukar ta ca 2cm) på båda sidorna och låter det svarta stå upp i mitten. Sen klipper du helt enkelt taggarna i det svarta. (förklarar jag dåligt?)Anonym om plugg:

SNYGG OUTFIT Vrt haar du köpt det?

Svar: TACK! :D Jag har köpte den på modernhorses hemsida, http://modernhorse.e-butik.se/?cat_id=19&head_id=0Sofia om What doesn´t kill you, makes you stronger:

Hej Victoria!
Jag har tänkt på det - du skriver ju i princip aldrig om Roxi längre (även om hon är med på en del bilder). Har det hänt något? Eller har det helt enkelt bara blivit så?

Awsome blogg i övrigt :D!

Svar: Hej! Det stämmer, jag skriver mindre om Roxi. Men det är så här, jag rider nästan bara ut på Roxi och det finns inte så mycket att skriva om det.. Roxi tycker inte det är speciellt roligt att gå dressyr på banan (och inte jag heller), det hon tycker är kul är uteritter! Man kan ju träna allt ute också och det blir mycket lättare för henne att få motivation där. När jag gör på det här sättet så går dressyren klockrent! ;) Det har helt enkelt blivit så att jag inte skrivit något om henne.

Jag vill bara hålla henne så glad som möjligt! :)

Tack så mycket! :DHar ni frågor så är det bara att kommentera! :)

/Vicky

What doesn´t kill you, makes you stronger

/Vicky


braven

kommer ni ihåg att jag har lagt upp bilder för varje månad jag haft braven? Här kommer dom! :D

1månad ♥
 (tog fel på dag förut, :P) 1månad med finaste ponnyn! ♥


2 månader ♥
2månader idag med finaste♥


3 månader ♥
3månader med den bästa! ♥ http://ponilovers.blogg.se/


4 månader ♥
4 månader med finaste Brave Heart ♥


5 månader ♥
5månader med Brave Heart ♥


6 månader ♥
6månader med finaste♥   http://ponilovers.blogg.se/


7 månader ♥
7månader med Brave Heart ♥


8 månader ♥
8 månader med min prins idag! ♥


9 månader ♥
9månader med älsklingen! ♥


10 månader ♥
10 månader med Braven! ♥


11 månader ♥
11månader min min underbara ponny! ♥


12 månader ♥


/Vicky


önskelista

Jag såg på flera av mina kompisars bloggar att de lagt ut sin önskelistor inför julen. Så jag tänkte hoppa på den trenden! ;)

Önskelistan:


1. iår är det bara en ohästig sak på listan, Iphone 4!


2. Schockemöhle schabrak
, grönt el grått! med lindor till (jag hoppas det finns lindor i grönt, för jag har inte sett det någonstans). :)
Dressyr schabrak COACH med logga

3. Vita ridbyxor
, Spelar ingen roll märke. Jag har växt ur mina, så jag är verkligen i nöd efter ett par inför nästa tävlingssäsong. Ett par ridbyxor jag tycker är snygga är från Kingsland (bilden).
Jessica ridbyxor från Kingsland

4. Lila Eskadron schabrak och lindor.
Polo pad Eskadron BicolorFleecebandage Eskadron lila

5. Catago dressyr senskydd.

Catago dressyr senskydd

6. Guldiga metallic boots.

7. Nån av de här fina pannbanden,
bild lånad från kyro.blogg.se


Men sen är det ju så här också, vi har långt ifrån råd med alla de här sakerna. Så jag kanske får något utav dem eller inget alls. Man får ju alltid hoppas! ♥

/Vicky

Besök av en älg

Under lucia träning fick vi besök av älgen Majsan och tomten Jossan. H3h3, bloggare som vi är så tar vi såklart en bild tillsammans med älgen ;).

/Elina


Brave Heart 1år ♥

Idag är det en speciell dag! Idag är exakt 1år sedan jag fick Braven. Den dagen var en av de bästa dagarna i mitt liv. Jag kommer ihåg att vi kom till Linns stall och han stod i hagen, de var lite försenade så jag fick ta in honom i stallet och borsta. När Linn och Gunilla kom, gick vi upp till caféterian och skrev lite papper. När det var klart så lastade vi honom i min transport och jag fick lite grejer, sen pratade vi lite och sa hejdå.


Några timmar senare var vi framme i stallet och där väntade några stallkompisar på oss. Jag lastade ut honom och gick runt med honom ett tag. När jag hade gjort det så fick han komma in i sin box, han rullade sig 5gånger, han är så söt!


Det gick väldigt bra i början och han skötte sig jätte bra. Men efter ett tag började han testa mig och det tyckte jag var lite obehagligt, eftersom han stegrade, gjorde luftsprång och sparka i alla gångarter. En gång höll han på i 45minuter och min kompis tyckte det var ett under att jag satt kvar. Det höll på i månader men till slut blev jag van och tyckte det var ganska roligt.. hahah XD
Sen kom de andra problemen. Jag fick en sadel utprovad till honom, som jag hade i säkert 3månader innan vi märkte att han fick ont utav den. Vi åkte in och kollade honom på Ultuna, och där skrev veterinären ut lite metacam till honom. Och under två veckor skulle han vila/skrittas förhand, efter det skulle jag börja tömköra/longera varannan dag under några veckors tid. Efter ett tag fick jag börja rida honom lite grann, dock bara i låg form. Veterinären sa att det skulle ta 6-8månader att bygga upp den ryggen igen. Han hade blivit väldigt tunn, och det var tack vare sadeln.

Sen fick vi ännu ett problem, han hade väldigt mycket blod-blandat snor som rann hela tiden, då åkte vi in till Ultuna igen. De undersökte och röntgade, på undersökningarna kunde de inte hitta något men på röntgen visade det en stor svullnad i bihålan. Spekulationerna gick att det kunde vara en tumör och därför fick vi tre alternativ. Det första var att inte göra nått alls, men om det skulle vara en tumör så skulle den bli mycket mycket värre, det andra var att "borra" ett litet hål in i bihålan och ta ett test, det tredje var att öppna en bit av bihålan och ta ut hela tumören (om det var det).

Vi valde att göra ett litet "hål" i bihålan så att de kunde ta ett test. Så vi lämnade in honom på en tisdag Han var där i 5dagar, det kändes som en evighet. På de dagarna röntgade de igen och gjorde massa undersökningar, men till slut blev "operationen" av, men de hittade ingenting. Sen kollade de hans tänder och där såg de att han hade en infektion i en tand uppe vid bihålan (det hade han tydligen haft ett bra tag), det var möjligt att det hade orsakat blodet i näsan.

När jag kom och skulle hämta honom, så gnäggade han på mig, det var en sån lättnad att få se honom igen. Jag hade varit så orolig. Vi fick med oss massa sprutor som vi skulle ge hemma för att han skulle bli av med infektionen och för att han skulle slippa smärtan.Efter ett tag blev han bra igen och veterinären sa att jag fick ut och tävla igen, men jag ville vänta tills ryggen var helt okej. För det var inte helt bra än.

Jag gjorde allt för att ryggen skulle bli bra, tömkörde, longerade, masserade, tog dit kiropraktor ibland för att kolla, han fick akupunktur och han blev alltid riden i låg form (precis som veterinären sa att jag skulle göra). Och vi köpte den gamla sadeln som Linn hade haft på honom för att allt skulle bli så bra som möjligt.

De tävlingarna vi startade under våren/sommaren gick skit dåligt. Dock kunde vi gå från 8:or till 2:or, haha. ;) Fast sen hände nångonting, jag hittade massa knappar under sommaren. På fälttävlanslägret vågade jag rida på honom lite, jag började träna för Birgitta Kjellin och hon sa åt mig att jag inte får mesa i min ridning. Jag var tydligen för försiktig, för nu hade han musklerna, det var bara jag som måste lära mig rida honom på ett nytt sätt.
På tävlingarna efter det gick det bara uppåt, 65% i LB:1 och 3:a, nästan 69% i LB:1 och 2:a, 65% i LB:1 och 1:a, 65% i LA:1 och 2:a. Sen har vi blivit rejält mycket bättre efter det, nu har vi verkligen hittat varandra.Braven är seriöst det bästa som någonsin hänt mig, han var min drömhäst långt innan jag köpte honom och nu är han min... Jag älskar honom så sjukt mycket! ♥

/Vicky

2 ADVENT

Nu ska jag snart åka till stallet för första gången idag. Har bara tagit det lugnt nu med hästarna så Solle ska få en härlig uteritt på andra sidan.  Frans ska träna ikväll klockan 6 inför Lucia showen som vi ska ha i stallet den 11 December. Eftersom att det även är andra advent idag så ska jag nog julpynta åt mina älsklingar! hihi! :D

Sen så ska vi även försöka få upp en jul header ikväll eller under morgon dagen. Så är du sugen på att göra någon julig header till oss så skicka in den så fort som möjligt.

Ha det bra!!:D

/Elina


till grannarna

Nu måste jag duscha och göra mig iordning, jag och min familj ska över till våra grannar på middag. ;)


Sommar♥

/Vicky

lördag

I förmiddags var jag på Hästboden och köpte en grimma till Braven, mobba inte mitt val av färg. För jag tyckte han var urgullig i rosa! ^^Sen åkte jag till stallet vid 2, då passade jag på att rida ut med Braven innan det blev kolsvart. Red iväg till sandtaget och klättra lite, det tyckte han var superkul! :D Fast på vägen hem så började det blåsa så ut i ******* och regnet piskade, det tyckte jag och braven var lite mindre roligt.Lilla Roxi fick vila, då jag inte hade någon lust att rida i stormen. :)


/Vicky

HAHA, favoriter i repris!


"Det är typ som någon i släkten har dött" citat a la ElinaSkrattar som satan när jag kollar på de här filmerna!

/Elina

STALL LEDIG

Yepp, som rubriken lyder. Jag har precis flirtitat till mig en ledig dag från stallet. Eller okej, helt ärlig är de inte, hehe. Jag ska åka med mamma och pappa till solna en sväng nu för pappa ska kolla igenom någon lägenhet och sen vet jag inte riktigt :P Sen så ska jag ändå till stallet en sväng för att ta in pollarna samt borsta mina stjärnor :)

Juste har glömt att berätta att min dator har kraschat(Halvt). På den har jag alla min bilder, blogg material osvosv. Vågar inte röra den just nu då vi ska försöka säkerhets kopiera den innan den dör..


Något speciellt som ni skulle vilja läsa om idag? :D

Bjuder på gamla favorit vinterbilder från förra vintern som Amanda fotat. Hoppas att det snart blir snö så man kan ta nya vinter bilder! :D

Gillar bilden på min stjärna


Hej gulllet


En favorit!/Elina

VECKANS OUTFIT


Hannah Engman- Meya. www.hannahengman.blogg.selove you/Vicky


plugg plugg plugg plugg plugg plugg

Tjenare alla bloggläsare! :D Kom hem nyss från skolan och nu blir det några timmars plugg.. Sen drar jag till stallet och skrittar ut på båda hästarna. Efter det sitter jag nog och pluggar ett tag till, haha mycket plugg! ://

Vi får se om det blir något mer inlägg idag annars hörs vi imorn! ;)


Jag har PROV imorgon i Gymnastik och Franska. Lyckades få mitt Franska prov flyttat från i onsdags till imorn, smöraaa för lärarna! ;)

/Vicky

LUGN RIDNING IDAG

Idag var det bara lugnt på hästarna som gällde. Skrittade ut med båda på vägarna runt stallet. Eftersom att de vart vaccinerade iförregår så ska dem ta det lugnt i några dagar, skrittade även med dem igår :)

Frans är så rolig. De fäller träd en bit ifrån vägen däjag rider, så när jag rider där så ramlar det ett träd och Frans reagerar inte ens. Sen så någon minut senare så rider jag förbi ett litet hus som det  knäpper lite ifrån så då gör han värsta bocksprånget. Haha.

Solero var väldigt lugn idag, trots att han trippade och höll på så var han avslappnad. Jag skrittade ut med Jennifer och Essie och trots att de låg för mig så kunde Solle efter mycket klappande, lugnt pratande mm skritta den sista biten på långa tyglar. Det var lycka att han kunde skritta bakom de andra hästarna, så den glädjen har jag levt på idag! :P


/Elina

RSS 2.0