SISTA DAGEN

Ídag är sista dagen som Solle äter metacam, hoppas att det hjälpt något. På tisdag ska vi tillbaka till Solvalla och kolla igenom honom.

Glömde att skriva hur det gick när vi var inne med honom så gör det nu. Som jag sagt tidigare så är han inte varm, inte tjock i benet, inte gallig, reagerar inte när man trycker, känner och klämmer. När han skrittar så syns det ingenting på honom, han går lika långt med både höger och vänster och tramar på helt obekymrat både rakt fram och på volt. När man travar med honom lite lugnt rakt fram så haltar han rejält, 3 gradig hälta. Det ärså jäkla konstigt och veterinären på Solvalla stog också som ett frågetecken..

Vi började med att bedöva bort hoven på honom för att vara säkra på att det inte kom där ifrån, och det gjorde det inte, han var fortfarande lika halt. Vi skulle då röntga igenom hela det högra bakbenet för att se att allt såg bra ut. Och det gjorde det, varenda benbit såg riktigt bra ut och han hittade ingenting vilket var riktigt skönt att höra.

Vi fick då metacam som han skulle gå på i 10 dagar och sedan låta det gå 4 dagar utan metacam innan vi åker tillbaka. Eftersom att han tror att det är muskulärt så börjar vi med metacam och förhoppnings vis är han mycket mycket bättre! Dock trodde veterinären inte att han skulle vara helt haltfri då han var såpass halt.


Jag hoppas verkligen att det är muskulärt och att han snarast kommer upp på benen igen, saknar att rida honom så mycket och dessutom så är han pain in the ass just nu när han inte får springa...


Den här rundan var så jäkla bra och vill bara rida honom nu när jag ser den. Vi ska lyckas, och vi är på god väg. Ni kan ju jämföra årets första runda i LA med alla de övriga rundor som vi gjort förra året. Ser ni vilken skillnad?



/Elina

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0