RIDPASS

ÅÅ, Knatte var så fiin idag  när jag red. Trimmade lite på banan och körd mycket tempoväxlingar för att han skulle få igång bakdelen och komma upp. Han är expert på att hänga sig i handen och dra sig iväg. Mycket aktivitet behövs i hans bakben för att han ska bli lättare i handen. Började med att trycka på honom i traven och sedan minska några steg och sedan fram igen så att han verkligen började trampa på.
 
I början var han väldigt hängig och stark och lyssnade inte speciellt bra, gjorde några halter med honom så att han verkligen fick lyssna och inte köra sitt egna race och springa iväg. Efter halterna så släppte han i handen en heö del faktiskt så det underlättade. I galoppen så var han lite motsträvig först och ville bli lång och flack. Sparkade på honom lite så att han började länga stegen och gjorde även i galoppen ökningar och minskningar. Han var super duktig och jag kände att när han vart varm i kroppen så kom han mer på bakbenen och han kändes inte alls lika framtung som han lätt gör eftersom att han är överbyggd på rumpan.
 
Det är en massa slit på den här hästen men redan nu har det blivit sådan stor skillnad på honom sen vi köpte honom, verkligen hur kul som helst när man märker skillnad :)
Hann tyvärr inte rida Solle idag då min morfar fyller år så vi ska åka hem till mormor och morfar nu och äta lite god middag! :)
 
/Elina

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0