träningarna

Tänkte skriva lite mer om vad jag gjorde på träningarna för Birgitta.

Träningen igår: Vi gjorde massa övningar som innehöll skänkelvikningar, öppna & sluta, bakdelsvändningar m.m. Han var väldigt spänd, då han blev lite "rädd" för skrittmakinen när jag red fram utomhus, hahah han är så söt. Så jag fick rida runt som om jag gjorde ett eget dressyrprogram, hon berättade om vad det skulle innehålla och sen coacha hon mig runt hela tiden och om det inte var riktigt bra, så fick jag göra om det tills det blev riktigt bra. När jag skulle skritta, så fick jag tänka på sången "nu är det jul igen och nu är det jul igen..." (HAHA, jag garva hela tiden) för att jag skulle hela tiden hålla den takten och driva med sätet. Han var fin och avslappnad i slutet av passet. 

Birgitta sa att jag var för försiktig i min ridning, så om han gör nått fel så förlåter jag honom och börjar om på nytt, men jag måste säga åt honom på direkten. Det är kanske är ganska uppenbart men jag gillar att göra det lätt för mig, och honom. Sen måste jag ha honom mer rak i halsen, det händer ofta att jag vill ställa lite mer än vad jag ska..


Träningen idag: Idag var han lugn och avslappnad från början. Så efter jag hade ridigt fram, så fick jag börja arbeta direkt i galopp. Jag skulle lägga en 10-meters volt i varje hörn och hela tiden ha honom framför mig. Sen fick jag göra massa serpentinbågar och ökningar i galopp.

När jag hade skrittat ett litet tag efter galoppen, skulle vi göra trav arbetet, vi började med göra en del skänkelvikningar längst diagonalen. Sen fick jag rida runt lite och känna på honom lite, så jag gjorde lite öppna & sluta, serpentinbågar. Jag kände verkligen vilket gung han fick i ryggen. Allt var verkligen super!

Birgitta berömde mig för min ridning och självklart för hästen! Riktigt roligt att höra. Men det finns dock saker som jag måste bli av med, bla att jag inte får vika handen (=min armbåge åker ut), inte luta mig åt vänster när jag fattar vänstergalopp och även att jag inte får luta mig framåt.

Alla har vi våra brister eller hur? ;) Men det här SKA jag bli av med!



/Vicky


Kommentarer
Postat av: sandra

Vilken söt polle :D Vad är det för ras?

2011-11-21 @ 11:55:25
URL: http://grande.blogg.se/
Postat av: Mallan

Du har en jätte fin ponny och du rider grymt bra Victoria :-)

2011-11-21 @ 17:58:09
URL: http://malinmelin.myshowroom.se
Postat av: Sara

fina bilder! :)

Hästen ser jätte fin ut.

2011-11-23 @ 17:22:09
URL: http://www.saraaandersson.devote.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0