BETT JAG RIDER MED

Tänkte berätta lite för er vilka bett jag rider med just nu! :)

På Solle har jag en del olika som jag varierar mellan.

TREDELAT
Inget favorit bett på honom. Han blir lätt väldigt stark på det och går inte riktigt att få tag på honom då. Men när han är lugn och sansad så funkar det bra.



TVÅDELAT
Det här bettet har jag nyligen börjat använda mig av på honom. Det var faktiskt Arnold som berättade att han tyckte om det och tyckte att jag skulle prova. Jag har fått en väldig positiv syn på detta bett. Solero funkar verkligen bra på det (än) och tuggar och söker stöd men ändå lyssnar på förhållningar.


GUMMI PELHAM
Detta bett har varit till stor hjälp för mig och Solle. Jag använder det fortfarande och tycker det är bra för hoppningen. Dock så viker han gärna ihop sig och blir stark där i stället på detta bettet.

BABY PELHAM
Tycker att effekten på detta bettet är ungefär densamma som på mitt andra pelham. Jag känner iallafall inge större skillnad på Solero.


HACKAMORE
Inget höjdar bett om jag ska"rida". Använder mig av detta när jag skrittar ut eller enstaka gånger när jag rider ut själv kravlöst och lugnt. Fick även en fråga om vad vi hade för magiskt hackamore som inte åkte upp i ögonen på hästen. Det magiska med det är att jag har knytit ett lädersnöre högt upp på tränset runt både sidostycken samt käk remmen.


På Frans Varierar jag endast mellan två bett och dessa är.

RAKT
Ett vanligt rakt bett som jag tycker funkar bra på honom. Han är väldigt känslig i munnen så man behöver inte ta speciellt mycket i honom.

HACKAMORE
Sen använder jag även ett hackamore på honom någon gång ibland av samma anledning som på Solle. När jag  skrittar ut eller då och då vid ridning. Dock så kan han bli väldigtväldigt stark på hackamore.


/Elina

Kommentarer
Postat av: rean - the Netherlands

your new design is really cool !

2012-01-09 @ 21:40:10
URL: http://rgoldy.blogspot.com
Postat av: elise

Ett litet tips bara, istället för att knyta ett band som du hade gjort (på hackamore) så kan man bara snurra runt käkremmen runt sidostycket ett eller två varv, det funkar super bra! :D men att ha ett annat band och knyta runt är inte dåligt det heller, det funkar säkert super! :))

2012-01-09 @ 22:12:21
URL: http://eliisevogniild.blogg.se/
Postat av: Sandra

Kan du inte ta ett kort och visa hur du gjort med remmen, som du berättade om hacket. Förstår inte riktigt vad du menade :P

2012-01-10 @ 12:11:43
Postat av: Nordsvensk yrla

GUMMI PELHAM är väldigt bra för min häst också :)

2012-01-10 @ 12:12:39
URL: http://yrlaslya.webblogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0