PROVRIDNING IDAG

Idag var vi somsagt och kollade på två stycken hästar. Den första vi provade var ett svart 5 årigt sto. Väldigt snäll häst men ganska stark och stel, tittig i hörnen och ville inte riktigt gå ut i hörnen, hon låg på en del också. Jag tror säkert att man skulle kunna få henne väldigt fin med en del jobb, men det var inte riktigt min typ. Tror heller inte att hon kommer kunna gå hela vägen, kändes mer som en medelmåtta.

Sen skulle jag prova en 7 årig valack som tyvärr var halt, istället provade jag en 6 årig skimmel valack. Väldigt trevlig och mjuk att rida. Väldigt mycket power i steget men lyssnade bra på mig. Jag tror inte att han gjort någonting på ett tag för han var väldigt pigg och glad och bockade och höll på. Mot hinder så backade han av själv vilket var väldigt skönt, även fast det var lågt så backade han och hoppade riktigt bra. Han hoppade som en riktig jäkla boll med en stort skoop och använde ryggen, han var nära att hoppa mig ur sadeln flertal gånger.

Ramlade faktiskt av 2 gånger också, hahahhaa. Det är någonting med mig och ramla av nu, fattar inte riktigt varför jag gör det så mycket nu, men aja. först så hoppade vi en mur bit som gick jätte bra, efter höll han på och bocka en hel del och tyglarna gled ur handen på mig så fick inte upp huvudet ordentligt, och sen så vet jag inte vad som hände, men han stannade typ upp och jag flög av. Hoppade upp igen och la en volt och kom på kombenationen som gick väldigt bra. Sedan höjde de upp en oxer på 125 cm som jag skulle komma på, första gången så hoppar han perfekt och allt men efter hindret gör han värsta brall sprången, jag satt kvar i det men flög över huvudet sen när han stannade upp. Men struntade i det och hoppade upp ytterligare en gång och kom på oxern igen, han hoppade sjukt bra en gång till men jag var mer berädd efter och det gick jätte bra.

Det kändes som att hans brallningar berodde på glädje skutt istället för tjurighet (Inget av de är okej) men tror att det går att få bort. Sen är han väldigt tunn i kroppen och oriden på marken så med andra ord skulle det vara en jäkla massa jobb med honom, men kanske värt det? Hoppa kunde han så det både räcker och blir över. Om vi skulle satsa på honom så kommer jag få räkna med att åka av ett flertal gånger, jag måste lära mig att orka hålla upp hans huvud och sitta kvar i hans bocksprång, Träna en hel del dressyr.

Åh, jag gillade både honom och fuxen väldigt mycket så det står nog mellan dem. Wää, två helt olika hästar med två helt olika personligheter. Har en massa att fundera på nu.

/Elina

Kommentarer
Postat av: Ida

Låter som du ska fortsätta leta :)

2012-04-25 @ 21:01:20
Postat av: anonym

du tror väl du är bättre på att rida än va du egentligen är, eftersom att du ramlar av så fort du sätter dig på en annan häst. eller?

2012-04-25 @ 21:34:33
Postat av: Anonym

Har du inga bilder att visa? :D

Du lär ju få bra balans av den hästen iallafall haha!

Man får ju tänka att det är roligare med en sån häst än med en lat jäkel som inte går fram för fem öre.



Fast man får nog kolla ryggen på den hästen, man vet ju aldrig ;)

2012-04-26 @ 17:18:27
Postat av: Bella

Kan du inte visa när du ramlar av? :D alla gör det ju, kul att se när man inte skadar sig haha

2012-04-27 @ 15:58:11

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0