Min framridning/Framhoppning

Tänkte berätta för er hur min framridning/framhoppning på tävling ser ut.

Jag börjar nästan alltid med att skritta runt på tävlings platsen. Efter ett tag så brukar jag börja jobba dem samt trava runt lite, om underlaget tillåter. När jag får komma in på framridningen så brukar jag börja trava på en gång, då ställer jag dem både höger och vänster så att dem blir mjuka. När jag känner mig klar där så går jag över i galopp, oftast fortare med Frans än med Solle. Det beror på att Frans är mycket lättare att jobba i den gångarten + att han har egen motor då. Jag brukar även med Frans öka minska, halt, skritt, galopp. osv så han är vaken, det gäller att hålla honom vid liv hela tiden så han inte somnar. Solle Får mycket lydnads övningar.

På framhoppningen så börjar jag galoppera på en gång, efter några varv så kommer jag på krysset 3-4 ggr i en åtta. Dvs att jag byter varv efter varje hopp. Beronde på vilken klass jag ska hoppa så ber jag någon att sänka räcket, jag hoppar det 1-2 ggr när det är sänkt sen 2 ggr på normal höjd. Pustar några varv och sedan samma sak gällande oxern.
När jag landar med Frans så ökar jag så han ska svara frammåt och med Solle tar jag tillbaka för att han inte ska dra.

När jag känner mig klar brukar jag trava några varav beroende på hur mycket tid jag har. Innan jag går in på banan sen så brukar jag ta ett språng på räcket och sen direkt in på banan.



/Elina

Kommentarer
Postat av: Heidi

haha precis som jag! :)

2011-05-25 @ 13:14:22
URL: http://lmochhb.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0