Egen åsikt

Fick in en fråga på bloggen som jag tycker är värd att svara på så ni alla kan se!

Hej jag har en fråga! Jag har frågat många tävlingsryttare som ni hur viktigt dem anser att det är med utevistelse. De flesta svarade att de tyckte det var jätte viktigt, vilket jag håller med om. Känner till hästar som bara går ute 4 h och bara rida i ridhus. Hur tycker ni om utevistelse och ridning utanför fyra hörn fastän man är seriös?
Tacksam för svar, btw ni har underbart snygga ponnyer! Och en väldigt läsvärd blogg ;)

Jag tycker att det är jätte viktigt för hästar att få komma ut flera timmar om dagen i stora härliga hagar, hellst med kompisar. eftersom att hästen är ett djur så tycker inte jag att man ska hålla på att stänga in dem i små rutot ensamma utan kompisar. Om hästen inte har några hag kompisar att ta ut rangen med så blir det ofta att hästen tar ut det på andra hästar, tex när man rider eller står i gången och pysslar, vilket inte är så bra. Jag tycker det är viktigt att låta dem få vara hästar.

Jag försöker så lite som möjligt rida på volt med mina hästar då det sliter väldigt mycket på knäna. Jag rider hellst av allt ut, men det är inte fleng ridning jag menar när jag rider ut. Utan när jag rider ut så jobbar jag mina hästar på vägen, flyttar fram och tillbaka och tränar, då rider man endå inte på volt och endå ute i det fria samtidigt som man jobbar. Kan inte riktigt förstå mig på folk som rider på ridbanor dag in och dag ut. Fasst det är klart att jag också rider på banan nån gång i veckan, och sen rider jag självklart ut i skogen utan krav också.

Håller ni med mig eller har ni andra åsikter? :)

/ Elina

Kommentarer
Postat av: Anonym

mm. men det har kommit en ny typ lag som säger att hästarna ska stå ute minst 8h/dag. men det är inte så många som följer det, tyvär. 2 av våra hästar står inne på natten (på vintern) o rids ungefär 1-2ggr/veckan på ridbana ;)

2011-05-22 @ 13:32:49
Postat av: Irma

Håller med! Min tävlingsponny går ute från 7 på morgon och j g brukar ta in honom runt 8 på kvällen (och så rider jag såklart därimellan). Jag brukar rida i ridhus max 3 gånger i veckan. Och han har aldrig blivit skadad trotts att han går med 8 andra valacker. Och han är ändå och slåss i toppen på tävlingarna ;)

Bara löjlig av dom som har sina hästar inne 24/7 ...

2011-05-22 @ 21:17:11
URL: http://irama.blogg.se/
Postat av: Patricia

min häst går ute på sommarn från 7 till 8 på kvällen (på vintrarna tar vi in dom vid 4-5) sen rider jag i ridhus när jag rider lektion och de är oftast 2 ggr i veckan ibland tre, och sen rider jag i ridhus om de är dåligt väder. men annars rider jag mycket ut och galopperar, klättrar, hoppar i skogen, och sen kan man ju faktiskt rida i en paddock och rida dressyr fast de är ute o s v.. super viktigt att få komma ut, speciellt att på komma ut och galoppera!



Det finns en som har en ponny och hon har hästen i privatdelen på ridskolan, hon rider lektion 3-4 ggr i veckan och rider ut max 2 ggr och när hon väl rider ut så rider hon en väg vi kallar för "saxen" och de kallar hon för och "rida ut" och den rundan kallar jag för "skrittrunda"..



Amen ni förstår och den där ponnyn har absolut inga muskler, är superfet och får hur mcyket mat som helst.. så synd!

2011-05-23 @ 12:41:22
URL: http://ponnynceline.blogg.se/
Postat av: Carolina

men om du nästan bara rider dressyr ute så får ju inte hästen bärigheten som den behöver på en bana? :s

2011-05-24 @ 16:56:06
URL: http://asslatjejerna.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0